sebe-reflexe

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
daled
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Pohled zvenčí: Proč jste dopadli jak jste dopadli

Příspěvek od daled »

Zdravím, jako člověk, který vás nevolil, ale považuje další existenci vaší strany za žádoucí si dovolím shrnout svůj názor na to proč jste došli k výsledku 4 poslanců.

1. Nerozhodnost zdali jste liberální střed nebo progresivní levice
Není možné zastávat obě stanoviska najednou, veřejně jste se prezentovaly jako střed, ale důvěryhodnost tohoto tvrzení zásadně podkopávaly absurdní výroky nejlevicovější částí pirátské strany (Profant, Gregorová aj.). Vezměte si příklad z ČSSD která se tak dlouho nemohla rozhodnout jestli jsou progresivní nebo konzervativní levicí až je o konzervativní voliče připravil Bureš a o progresivní Vy. Ano, obě cesty mají své úskalí, liberální střed se již snaží oslovit Topka a STAN. No a progresivně levicové strany získaly letos ve volbách přesně jedno procento hlasů.

2. Místy absurdní amatérismus vašeho stranického aparátu
Jako strana, jejíchž voliči prakticky nekroužkují jste se rozhodli jít do koalice se stranou, jejíchž voliči kroužkují nejvíce ze všech. Následně jste udělali kroky, které tento faktor ještě zhoršili situaci. Například sestavení kandidátky v Praze, kde z prvních 10 kandidátů bylo 8 Pirátů bylo až tragikomické. Nelze nezmínit také volbu manažera strany který zároveň byl jedničkou kandidátky v jednom kraji a navíc ještě věří, že kampaně nefungují...
Již nejste protestní strana (a ne, jako strana v parlamentu od 2017 se již do této pozice nemůžete úspěšně stylizovat) a potřebujete profesionální stranický aparát. Bylo by také záhodno opustit nesmyslnou tezi o zákazu kumulace funkcí, které vaše poslance izoluje v Praze.

3. "Sabotáž" od vlastních členů
Můžete si stěžovat na nefér kampaň od Stbáka, ale faktem je že vyjma pár vyložených lží ("Piráti vám seberou chalupy!!!") jste mu naprostou většinu munice dodali vy sami. Za největší vlastní góly bych označil jednak tragikomickou neschopnost primátora Hřiba (ano část toho jde za stejně neschopným radním pro dopravu, ale jako primátor za to Hřib má konečnou odpovědnost) a pak nesmyslný status europoslance Peksy o přechodu na kvalifikovanou většinu (pokud chcete získat 25 %+ procent hlasů tak opravdu není dobrý nápad prosazovat velmi nepopulární věci tohoto typu). Tento stupidní status byl dle mého názoru jedním z nejefektivnějších klacků, který na vás Babiš následně používal...

Neberte toto prosím jako útok, vaše strana má pár dobrých nápadů a můžete této zemi pomoci. K tomu se ale musíte začít chovat racionálněji.

Tito uživatelé poděkovali autorovi daled za příspěvky (celkem 2):
55108311, Vaclav.Fortik
ebojfmcbtum
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: sebe-reflexe

Příspěvek od ebojfmcbtum »

4 poslanci, kteří nejsou nutní pro většinu moc velkou váhu nemají. Buďme realisté. Teď je potřeba doufat a věřit, že STAN se k tomu postaví "čestně", ale i STAN je teď v těžké situaci. To, co se stalo teď, už se nikdy nebude opakovat a STAN musí primárně myslet na své voliče, aby si je nepopudili a nezklamali jejich důvěru. Vlivem kroužků teď "reprezentují" i pirátské voliče, ale do budoucna s těmi voliči nemohou moc počítat, takže ani pro STAN to teď nebude jednoduché. Pokud bude nějaká možnost jít do vlády, tak by bylo škoda to nezkusit(i jako voliči by se mi to nelíbilo), ale bude potřeba to průběžně vyhodnocovat a neváhat z těch postů odejít, když se to začne vyvíjet špatně a nedržet se těch postů zuby nehty. To je podle mého lepší, než rovnou jít na "truc" do opozice a nedat tomu vůbec šanci.

Tito uživatelé poděkovali autorovi ebojfmcbtum za příspěvky (celkem 2):
hodanvl, Radek476
anon124
Dal poděkování: 148 poděkování
Dostal poděkování: 163 poděkování

Příspěvek od anon124 »

Tahle diskuse je zvláštní. Reagují tady totiž ve velké většině neregistrovaní příznivci Pirátů, a ti jsou evidentně spokojeni s tím, jak volby dopadly. Pochybuji ale, že se najde byť jen jediný Pirát, který by byl spokojen s volebním výsledkem. Čtyři mandáty, to je naprostý debakl. Se čtyřmi mandáty nedostaneme lidi ani do většiny výborů ve Sněmovně, kde budeme hrát druhé housle. A neregistrovaní příznivci patrně také tolik nesledovali bouřlivé diskuse, provázející vznik koalice se STANem. Ano, i já přiznávám svůj díl odpovědnosti, protože ač jsem byl zpočátku hodně skeptický ke koalici a mj. jsem upozorňoval na problém kroužkování, nechal jsem se uchlácholit a přesvědčit o genialitě našeho vedení a hlasoval jsem pro koalici. Chyba! Osobně se domnívám, že žádné vedení Pirátů, ani to dnešní, ani to nové, které brzy zvolíme (bez ohledu na jeho složení) už nebude moci nikdy opíjet rohlíkem celou pirátskou členskou základnu tak, jak to udělalo vedení současné. Je to zkušenost pro nás všechny, ovšem hodně drahá zkušenost. A osobně jsem už opravdu alergický na některá slova a slovní spojení, například "analýza", "rozhodujeme se na základě dat" a podobné prázdné floskule. Ve skutečnosti "analýza", jejíž závěry vedení Pirátů vnutilo členské základně a uvedlo ji v omyl, byla úplně k ničemu. Analyzujeme nesmysly, a přitom řada našich členů ani nepochopila systém kroužkování a nekroužkovala na kandidátkách vůbec. Tak se pak nedivme. A nevymlouvejme se na štvavou antikampaň a nechlácholme se tím, že jsme se obětovali, abychom zachránili demokracii. Odpovědnost neseme všichni, a to zejména my, kdo jsme hlasovali pro koalici se STAN. Největší odpovědnost ale nesou lidé, kteří od počátku koncept koalice hlava nehlava prosazovali, a doufám, že z ní vyvodí důsledky. Protože volby dopadly moc špatně. Reálně nám hrozí, že dopadneme jako Zelení nebo ČSSD. Situace je krajně kritická a fráze nám nepomohou.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon124 za příspěvky (celkem 9):
anonym73980, vOmit, adtron, Ivor.Kollar, Jan.Zavadil, vojtech.horky, Jan.Hamal.Dvorak, Marek.Krejpsky, Marek.Necada
fido789

Re: Vyjebání s vlastními voliči 2021

Příspěvek od fido789 »

stonozka píše: 12 říj 2021, 14:42

Dobrý den,

omlouvám se za následující výrazy, ale nemohu jinak. Když vidím ty samé dutohlavy kteří vás do této situace dostali, jak arogantně dělají, jako že se nechumelí. Kteří to tak vypadá, že zastupují STAN a ne Piráty. A ještě mají tak neuvěřitelnou drzost vykládat, jak jste vyhráli. Možná se stala nějaká drobná chybka.
Hovno. Posrali to tak, že rozum zůstává stát.

Zdá se mi, že někteří vaši politici zapomněli na základy politiky. Co si o vás myslí vaši političtí partneři není důležité. Smlouvy, které jste uzavřeli nejsou důležité. Co si o vás myslí všeobecná populace není důležité. Ani to, jak jste zlepšili politiku není důležité. Na prvním, druhém, třetím, ..., sedmém místě jsou vaši voliči. Lidé, kteří zvednou prdel a jdou k urnám vám hodit hlas. To je to, co vám umožňuje dělat ty ostatní věci.

Proberte se vytáhněte si hlavu ze zadku. Váš "projekt" je mrtvý. STAN s vámi, a hlavně vašimi voliči vyjebalo, že i děvka z Perlovky by se styděla. A vy chcete s nimi dál pokračovat? To můžete rovnou vašim voličům poslat odkaz na 2 girls 1 cup.
Kde jste do piče vzali dojem, že všichni vaši voliči nebo jejich výrazná většina chce dát hlas STAN? Že je vše krásné a růžové a dají vám znovu důvěru, když jejich hlasy darujete na zlatém podnosu jiné straně, které oni důvěru nedali?

Omluvte se vašim voličům za to, jste si s jejich hlasy vytřeli prdel. Odproste je. Klekněte, proste, párkrát praštěte hlavou o podlahu tak, že by i Tomio záviděl. Nasypte si na hlavu popel. Řekněte, že jste se poučili a vyvodili důsledky a proste je o další podporu. To, že vás to mrzí nestačí. Ztratili jste ohromnou část těžce vydřené důvěry. Bude pořádně těžké jí získat zpět.

Vyserte se na nějaké ministerstvo na to stejně nebudete mít čas. Pokud nezastavíte krvácení vašeho voličského jádra, stejně vám bude platný jak mrtvému zimník.
Jestli na vládním angažmá trváte dejte si jeden jediný pro vaši voličskou skupinu důležitý a viditelný cíl na který máte odborníky. Jako je třeba regulace operátorů. Na nic jiného nemáte po tom debaklu reálně sílu. A ten splňte za každou cenu. I kdybyste za to museli Fialovi vykouřit péro. A pak svůj úspěch vykřičte do světa, dokud o něm nebude vědět i stoletá babka z Horní Dolní, která když uslyší Pirát první co jí napadne "To je ta smažka díky který neprovolám půlku důchodu, když zvu vnuka/vnučku na sváteční večeři".

Začněte pracovat na vlastní vnitřní politice. Získejte nazpět vaši voličskou skupinu. A hlavně se z toho poučte. Tyto volby ukázaly, že voliči STAN pro jejichž hlasy jste zradili vlastní voliče, o vás zájem nemají. Ten kdo se snaží zalíbit všem, se nakonec nelíbí nikomu.

Přestaňte si hrát na klasické politiky. Lidé volí Piráty právě protože takový nejste.
Už k tomu znovu nepusťte ty šedý myši, co zjebali proběhlou kampaň.
Odsuňte ty kteří tento "projekt" vytvořili a nahraďte je těmi co upozorňovali na jeho problémy. Mají lepší politické cítění a politickou inteligenci.
Přestaňte lézt do prdele voličům STAN a podobným. Začněte znovu zastupovat vlastní voliče.
Přestaňte svádět vaše chyby na Ruské trolly a podobné výmluvy. Kdo by vás z vnějšku, teď když jste se sami poslali na dno, chtěl asi tak rozeštvat? Vždyť nemáte nic. Vaši 4 poslanci jsou tam jak pátý kolo od vozu. Možná by bylo dobré trochu mírnit to hulení. Máte z něj schízu. Já vás tak nejvýš ricknu.
Vyprdněte se na témata typu gender politika, které vám škodí a nepřináší odpovídající voličskou podporu. To je vějička, kterou používají zavedené strany na maskování věcí, které dělat nechtějí.
Začněte se znovu zabývat a nastolovat diskuzi o důležitých tématech plynoucí z informační revoluce. A že jich je. Amazon, cenzura a svoboda slova na sociálních sítích, vlastnictví a ochrana dat, dezinformace (a tím nemyslím jen ty které se týkají vás), sociální izolace, zneužívání drog z toho vycházející jsou ty, které mě napadají z hlavy. Kde jsou doby kdy se podařilo zarazit ACTA?
Kterého bezmozka napadlo, že je dobrý nápad hodit legalizaci před volbami pod vlak (kauza Veverka)? To vás tak uráží, když vám říkají smažky? Vždyť to je ta největší pocta a dar od nepřítele, který jste mohli politicky vydojit stejně jako v minulosti.

Ale to je jen názor mě pouhého příznivce a voliče České Pirátské strany od jejího počátku. Který se celou dobu se aktivně snaží přesvědčit rodinu a kamarády, aby vás volili. Což se mi nejméně u rodiny podařilo. A to i přes tu kupu hnoje kterou někteří vaši členové přede mě občas nakydají.
Co já vím. Dělejte si, co chcete třeba vás příště voliči STAN vezmou na milost a dají vám ze soucitu pár kroužků.
Pokud neuvidím změnu kurzu Pirátské lodi zpět k vlastním voličům, tak to příště radši hodím Cibulkovi, aby měl na pivo.
Ještě neztrácím naději. Někteří vaši členové mají dost rozumu a chápou politickou realitu.

S přáním hezkého dne

Emil

Poznámka: Cíl "Regulace operátorů" je z politického hlediska hloupost. Politické sliby musí být dostatečně jednoduché a představitelné. V tomto případě například: Snížíme ceny mobilních dat na polovinu.
Poznámka 2: https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Poznámka 3: Za mě jako Pražáka byla největší taktická chyba Hřiba rozkopat Prahu před volbami. Popravdě wtf? To není o tom, že by Hřib byl špatný primátor nejméně v porovnání s tou galerkou gaunerů, kteří tam byli předtím. Ale rozkopat před volbami Prahu tak, že normálně 30 min cesta trvá hodinu? Jen co vím z mého okolí jste přišli o dva vaše pravidelné voliče jen díky této chybě.
Poznámka 4: Pokud vás tento text nasral tak jsem to napsal správně. Pokud jste politik za Pirátskou stranu, ale nesouhlasíte s její politikou a zaměřením možná by bylo lepší zapřemýšlet, zda STAN nebo jiná strana nebude lepší místo pro vás.

To je dost lacine, pouzivat vulgarismy k akcentaci sveho nazoru.

Naposledy upravil(a) fido789 dne 12 říj 2021, 20:35, celkem upraveno 2 x.
sokrates
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od sokrates »

Hlavě a co mě teď na pirátech štve nejvíc. Najednou 5sec po zveřejnění výsledků všichni zapomněli proč koalice vznikly proč je teď memorandum 5 stran aresp. dvou koalic že jdou do vlády spolu. Tím společným bodem je likvidace následků 8 let "vlády" agrofertu a jeho šefa. což zahrnuje Likvidace státních rezerv, likvidace státního rozpočtu, likvidace státních úřadů a dopravy.

To byl hlavních 70% proč se volili obě koalice. To byl motor lidí aby šli v největší možné míře volit od roku 1998 kdy se na to lidi vykašlali protože je Klaus a Zeman podrazili opoziční smlouvou.

Lidi věří že něco změnili že uspěli proti populistickým zmetkům co likvidovali republiku, ale jakmile piráti dostanou je 4 mandáty hned se hadají jestli do vlády nebo mimo ní.
Mě jako voliče tohle bytostně vytáčí. Nekroužkoval jsem považoval jsem prostě koalici za danou. Jak tak na to teď koukám dal bych to spolu nebo kroužkoval.

Protože co si piráti myslí že se stane kdyby šli do "opozice" zaprvé oslabí skupinu mající teď hlavní vládní slovo. Ano z 108 na 104 ale oslabí. Ukáže "jednotnost" koalicí veřejnosti a hlavně jejich oponontum. Otevře dveře ANO a jejich bandě která teď nemá šanci nic udělat. ale po rozpadu koalice pirstan dostane nový vítr. Možná neuspěje v nějakých intrikách ale bude mít zase možnost blokovat a zdržovat novou vládu. Bude mít podmět čím argumentovat a bude mít munici na to kritizovat a dehonestovat vzniklý pakt. A kdo ví kam to povede. přeci jen přesvědčit 5 lidí z spolu (nebo u starostů) aby přeběhly je lehčí než 9 (což je skoro nemožné)

Krom řešení co to pirátům přinese by měli začít řešit co to přinese státu. Protože pokud jim šlo jen o koryta volil jsem je naposledy

Naposledy upravil(a) sokrates dne 12 říj 2021, 23:16, celkem upraveno 3 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi sokrates za příspěvek:
55108311
MirekS
Profese: IT s ekonomickým zaměřením
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 69 poděkování

Příspěvek od MirekS »

Petr.Daubner píše: 12 říj 2021, 18:12

...

• Tedy mohu ujistit @Petr.Daubner , že jako příznivec nejsem spokojen s pirátským výsledkem voleb, ač jsem proto udělal, co bylo v mých možnostech (včetně kroužkování).

• Jako příznivec očekávám, že na post předsedy strany bude kandidovat nejen @Ivan.Bartos s obhajobou současné strategie postupu definované v koaliční smlouvě, ale i jiní kandidáti s alternativními vizemi. Očekávám, že to protikandidáti nebudou mít jednoduché vzhledem k tomu, co má @Ivan.Bartos za sebou (a že to nejsou jen tyto prohrané volby), ale i vzhledem k tomu, že CF bude, nepletu-li se, v lednu. Jsem silně zvědav, co budou mít za sebou jeho protikandidáti a s jak kvalitním alternativním návrhem dalšího postupu Pirátů přijdou. Mají na to cca 3 měsíce, což není až tak dlouhá doba. Tiše doufám, že Piráti zvolí kvalitu. Upřímně řečeno, zatím jsem nezachytil byť jen náznak, že by mezi Piráty něco alternativního vznikalo!

• Co se týče koaliční smlouvy, pro mě je důležitý výsledek, že 79% hlasujících bylo pro koaliční smlouvu. Teď budu pozorovat, kolik "přeběhlíků" se přidá k odpůrcům koaliční smlouvy. Získají-li tím odpůrci většinu, tak jste u mě skončili. Jakožto příznivec jsem též byl pro vznik koaliční smlouvy. Jsem toho názoru, že koaliční smlouva není hlavní příčinou (spíše částečným důsledkem) vaší porážky.

• Ano, dopadnete jako Zelení, pokud budete mít v čele nevýrazné tváře s nekvalitním programem.

Miroslav Štěpánek (alias MirekS)
adtron
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: Vyjebání s vlastními voliči 2021

Příspěvek od adtron »

Zdravím vespolek,

jako Váš volič bych rád sdělil svoje pocity a myšlenky. Z chyb se má člověk učit a musel jsem připojit zpětnou vazbu.
Bude to trochu dlouhé, snažím se to sepsat už několik dní.

Sleduji pirátskou stranu posledních pět let a vždy jsem oceňoval pirátskou autentičnost, anti-establishment a hlavně evidence based policy.
Bral jsem pirátskou stranu jako moderní svobodomyslnou stranu, která umí přinášet nová témata a obhájit je veřejně.
Alespoň tak jsem ji pořád ještě z většiny bral, a to asi do poloviny března, ale nejlepší bude se ještě vrátit o něco dříve.

Když piráti usedli do sněmovny, byl jsem velice rád, že tu máme chytrého hlídacího psa. Chytrého proto, že dokázal nejenom hlídat, ale také navrhnout řešení. To, že byl relativně malý a nemohl svá řešení prosadit je věc druhá. Hýčkal jsem ho a ukazoval kamarádům, rodině. Dokonce má i dredy. :shock:

Postupem času se začaly vynořovat kauzičky, u těch jsem si po krátkém hledání oddychl.
Sem tam nějaké kauzy (topení těžením https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pirat ... 47ab5f122/, schůzky s pochybnými lidmi https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pirat ... domaci_rts; to bych ještě bral, fakticky se nic nestalo)
a taky pořádný virál (píseň o drogách od europoslankyně, za poslední rok na mě vyskočilo asi 60x z různých soc. skupin a dokonce to bylo i v televizi u Krause! https://youtu.be/yeCubEY7myI, transparentní zakázky pro známé https://www.seznamzpravy.cz/clanek/firm ... cnT9Jh1MSE)
Nikdo se ani nemusí snažit vymýšlet pošpiňující materiály, prostě vyplavou na hladinu.

Vidím Tožičku, KAPITALISMUS = ZLO, asi to bude tím, že oba vnímáme tyto slova jiným způsobem a kapitalismus pro mě neznamená monopol.
Vyskočí na mě FB event - Kryštof Stupka a vytvoření inkluzivního, ANTI-KAPITALISTICKÉHO, feministického, anti-rasistického queer pridu. Otevřu fórum a tam se dočtu, že je pro gendrové kvóty a něco o patriarchálním světě.
Twitter : Na mě vyskočí Markéta Gregorová s výsledky volebního kompasu, že se shoduje se zelenými. Proč je tedy u pirátů? - aby je posunula blíže k Zeleným https://twitter.com/MarketkaG/status/14 ... 1671199753
Bílý páprdové inklinující k fašismu...
(Nechápejte mě špatně, já osobně se považuji za progresivního, ale z některých výroků mi padala čelist.)

A světe div se, ti naprosto "zmanipulovaní" lidé věří, že jsou piráti komunisti. Jak je to vůbec mohlo napadnout?
Vždyť to jsou přece jenom názory nevýznamných členů.

Koalici jsem chápal jako zlepšení vyjednávací pozice po volbách a ze začátku jsem ji považoval za dobrý krok. Po pár měsících mi došlo, že to tak růžové nebude.
Propagace mi přišla nevýrazná, nebyla úderná jako dříve a celkově mířila na jiné publikum.
Kampaň, která se zabývala převážně odrážením hoaxů, dezinformací a lží.
Slyšel jsem hesla o budoucnosti, že je změna možná. To říká i SPOLU.
Z proti-systémové strany jste se přetvořili v systémovou koalici proti Babišovi.

Pes chcípnul.

Koukal jsem se na rozhovory a debaty. I přes to, že Ivan měl být energie, jsem ji v něm neviděl. Viděl jsem akorát unaveného člověka z neustálého vyvracení lží.
Na druhé straně byl Vít Rakušan, který měl zkušenost, přetékal energií a v debatách přímo zářil.

Posledních 8 měsíců se mi Vaše práce nelíbila. Piráty jsem už nepoznával. Stejně jsem Vám to šel hodit, protože jsem hodnotil i práci za poslední čtyři roky a za ni si to zasloužíte. Přiznám se, že jsem já i moji známí kroužkovali, jako reakci na nesčetné výzvy kroužkování u voličů STAN, ale stejně to se výsledku nic nezměnilo. Když se mě ptali rodiče proč zrovna pir+STAN, tak jsem neměl lepší argument než, že jste menší zlo a přihodil jsem pár rozhovorů s Rakušanem, jinak by k volbám vůbec nešli. Bartoš jim přišel nesympatický.

Po volbách hned co prvního slyším od obou lídrů, že za volební výsledek pirátů můžou dezinformace.
Fakt za to můžou pouze dezinformace?

Tito uživatelé poděkovali autorovi adtron za příspěvky (celkem 3):
hodanvl, Radek476, anon124
55108311
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování

Příspěvek od 55108311 »

Petr.Daubner píše: 12 říj 2021, 18:12

Tahle diskuse je zvláštní. Reagují tady totiž ve velké většině neregistrovaní příznivci Pirátů, a ti jsou evidentně spokojeni s tím, jak volby dopadly. Pochybuji ale, že se najde byť jen jediný Pirát, který by byl spokojen s volebním výsledkem. Čtyři mandáty, to je naprostý debakl. Se čtyřmi mandáty nedostaneme lidi ani do většiny výborů ve Sněmovně, kde budeme hrát druhé housle.

My nepiráti máme tu výhodu, že si zachováváme od věci odstup.

• Piráty zajímá, zda jsou schopni "politicky pracovat", a tato schopnost je limitována počtem poslanců. V minulém volebním období 22 pirátských poslanců odvedlo spoustu práce, a piráti z toho mají dobrý pocit.
  • ale nás zvenku zajímají výsledky té práce. My vidíme, že přestože 22 pirátů ve sněmovně makalo jak šrouby, celkový výsledek jejich práce byl v zásadě nulový: Babiš vesele agrofertizoval Česko.

Když to převedu do řeči čísel: dejme tomu, že nejhorší možná správa země je za -100 bodů, nejlepší za +100 bodů.
V minulém volebním období by bez pirátů vyšlo hodnocení dejme tomu na -70 bodů, ale 22 pirátů makalo jak šrouby a dokázali to posunout na -65 bodů.
V nadcházejícím volebním období by hodnocení bez pirátů v parlamentu vyšlo na +40 bodů, a práce pouhých 4 pirátů v parlamentu posune výsledek jenom na +42 bodů.
Z toho minulého období máte dobrý pocit, udělalo to dobře vašemu egu, protože jste dokázali změnit víc drobných věcí. Ale zapomínáte, že hlavní reálný přínos Pirátů je porážka Babiše a z toho plynoucí posun skóre z -70 na +40.
(ta čísla si samozřejmě jen tak cucám z prstu, ale snad je jasné co jsem jimi chtěl vyjádřit)

Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvek:
Radek476
mindi
Dostal poděkování: 23 poděkování

Příspěvek od mindi »

MirekS píše: 12 říj 2021, 22:51
  • Ano, dopadnete jako Zelení, pokud budete mít v čele nevýrazné tváře s nekvalitním programem.

Nekvalitní program je takový, co je slohově špatně stylizovaný, nestrukturovaný, s pravopisnými chybami atp. To je nekvalitní program...
V kontextu je patrně myšleno "neatraktivní program". Pak je otázkou, co je vlastně účelem politické strany.
Zda prosazovat idee, kterým člověk ze srdce věří, i když jsou to idee, s kterými souzní byť jen 5% lidí.
A nebo to pojmout jako marketingovou masovku (alá Babiš) a uhníst program tak, aby byl atraktivní pro 30+% elektorátu - a to si nemyslím, že je správná cesta.

Jan.Zavadil
Člen KS Praha
Profese: Product Manager
Dal poděkování: 1636 poděkování
Dostal poděkování: 575 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Zavadil »

sokrates píše: 12 říj 2021, 22:49

...

Možná jste přehlédl komplet komunikaci vedení Pirátů, kteří naopak oceňují, že se podařilo odsunout od moci pana Agroferta a jeho kliku, že se podařilo zabránit vstupu dalších extrémistů do Sněmovny, že se po tolika letech podařilo ze Sněmovny dostat komunisty, kteří se sami zcela zkompromitovali účelovým spojenectvím s největším oligarchou v zemi. Můžu jsem všechny ty komentáře napostovat. A to přestože pro Piráty jako takové je výsledek fiaskem, protože oslabení ve Sněmovně o více než 80% se jinak než fiaskem nazvat nedá. Tady nejde jen o nějaká "křesla", tady jde o lidi, kteří čtyři roky tvrdě makali, a o tom, že jejich agendu nebude mít kdo dotáhnout, že nebudou v těch výborech, kde se připravují klíčové normy, že nebudou moci prosazovat program, který voličům slíbili. Řadu těch lidí osobně znám a je to k nim velmi kruté. Zjednodušovat to na nějaká "koryta" je nejen nevkusné, ale hlavně nepravdivé. Většina z nich si celkem snadno najde mnohem lépe honorovanou práci jinde.

Piráti jsou stranou hodně analytickou. Je logické, že rozebírají příčiny toho výsledku, jeho následky a hledají cestu, jak se z toho poučit a jak nejlépe postupovat dál. Od toho je tu diskuze jako je třeba tato a zaznívají v ní různé názory. O tom si můžete u patrně všech ostatních stran nechat jen zdát, do jejich kuchyněk občan nevidí a neuvidí, jsou postavené na jiných principech.

Za mě osobně je nejlepší cestou jít cestou důstojného vládního angažmá dle domluvené koaliční smlouvy a co nejdůslednější prosazování koaličního programu, za který byli zvolení oni i poslanci Starostů - ti předpokládám na své podpisy pod smlouvou i programem nezapomenou. Jsem osobně přesvědčený o tom, že voliči uvidí, že se z toho Piráti nepo* a že si zaslouží svoji podporu, která je stále silná, ač tomu výsledek kroužkování, kde stačilo 20% kroužkujících voličů koalice - zatímco 80% mohlo být spokojeno s danou kandidátkou - nenapovídá, je tomu stále tak. Každá krize, každý problém, je příležitostí k ponaučení a růstu 👍🏻

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Zavadil za příspěvky (celkem 4):
evael, hodanvl, Radek476, Jan.Hamal.Dvorak
“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“