Odvolání Ivana Bartoše

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.

Moderátor: Predsedajici

Zamčeno

Ve věci odvolání Ivana Bartoše z pozice předsedy Pirátské strany

Pro

67
12%

Proti

481
84%

Zdržuji se

25
4%

Celkem hlasujících: 573 - Celkem hlasů: 573

Radek.Krejci
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: IT konzultant
Dal poděkování: 133 poděkování
Dostal poděkování: 173 poděkování

Re: Odvolání Ivana Bartoše

Příspěvek od Radek.Krejci »

Jsem absolutně PROTI odvolání Ivana.
Pro mě byl největším motorem kampaně, i když výsledek jsme všichni čekali lepší. Není třeba se střelit do vlastní nohy při jednání o koalici.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Krejci za příspěvky (celkem 5):
Jan.Adam, Lucie.Seguin, DX3P, Sona.Brunnerova, Katerina.Migdau
Zastupitel města Plzně
člen Bytové komise Rady města Plzně
člen Komise pro rozvoj obvodu a investiční činnost RMO Plzeň 2 – Slovany
Jan.Adam
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: Manažer výzkumu a vývoje - radiofarmacie
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování

Příspěvek od Jan.Adam »

Jiri.Janecka píše: 10 říj 2021, 21:42
vondrakova.jana píše: 10 říj 2021, 21:01

Nemohu jinak, než se také vyjádřit. Ivan dal Pirátům vše. Motivaci, impuls ke změně. Kampaň vedl čestně a zodpovědně a naopak mi v této chvíli přijde správné Ivana podpořit a podržet! Volby pro nás nedopadly tak, al jsme očekávali, ale měli bychom to brát jako prostor ke změně a dalšímu rozvoji.

To mu ale nikdo nebere. Jenomže na to se v politice (ani jinde nehraje). Politická strana potřebuje voliče. A těm se dává jasný signál o změně tím, že se vymění vedení. Já proti tomu, co jsi o Ivanových dobrých vlastnostech uvedla nic nemám. Je tady ale už poměrně rozsáhlý seznam jeho politických chyb. A jak píšeš: prostor ke změně a dalšímu rozvoji ten se zachováním stávajícího vedení není možný. Respektive i kdybychom stranu změnili, se starými funkcionáři nám to nikdo neuvěří.
Od roku 2015 jsem o žádnou funkci ve straně nestál, protože jsem s jejím směřováním nesouhlasil. Ale nezavrhnul jsem ji a byl k ní loyalní a dokonce i když na mne někteří její členové útočili osobně a veřejně. Je prostě čas na změnu.

Luxusní. Na jednu stranu celou dobu stavíme na tom, že nejsme jako jiné politické strany, ale teď budeme popravovat Ivana, protože přece "Politická strana potřebuje voliče. A těm se dává jasný signál o změně tím, že se vymění vedení". Takže protože se to tak dělá jinde, tak to uděláme taky. Gratulki tleskánek, fakt.

A asi bych se doporučil podívat na feedback od těch voličů, kterými se tady tak dojemně zaklínáš. Co jsem viděl já, naprosto jednoznačná podpora a odpor proti tomu, abychom něco s Ivanem dělali; jeho odvolání by naopak vyslalo ten nejhorší signál.

Ale jestli máš jiné reakce, sem s nimi! Jinak je to demagogie a smrdí to fest jinými motivy. Sorryjako.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Adam za příspěvky (celkem 2):
Jan.Hrubes, Robert.Magni
Jaroslav.Kucera
Profese: Konfigurační inženýr/programátor
Dal poděkování: 7509 poděkování
Dostal poděkování: 1591 poděkování

Příspěvek od Jaroslav.Kucera »

Ivan byl vidět a útoky na Piráty odvracel jak mohl - ale tomu se nedalo slušně čelit. Naši voliči a pravděpodobně i řada voličů Spolu to ví. Zároveň s tím byl schopen prezentovat i naše myšlenky a program. Hlasoval jsem PROTI. Že Andrej končí, je možná hlavně naše zásluha, kampaň cílili na nás, což mimoděk posílilo Spolu i našeho koaličního partnera STAN - a že to byla hodně sprostá kampaň, asi není sporu - berme to jako oběť pro dobro republiky.

Vznik vládní koalice je teprve na začátku a rovnou se z ní vyvázat by voličům dalo signál, že o vládu vlastně nestojíme - ztratili bychom jejich hlasy a podporu. A naprosto zaslouženě, to není cesta! (Navíc s ANO...) Teď se začne špinavá hra, očekávám, že se ANO, možná prostřednictvím SPD, pokusí přetáhnout některé "slabší kusy". Naše 4 hlasy se najednou mohou stát velmi podstatnými. Vít Rakušan v ČT24 řekl, že bychom nějaké ministry získat měli - uvidíme jak to proporčně bude vypadat. A STAN se zavázal prosazovat náš společný program. Na tom bych stavěl. Pokud by se k nám STAN zachoval velkoryse a v případech, kdy se jejich poslanec stane ministrem, uvolnili mandát v náš prospěch, lehce bychom posílili - zkusme to navrhnout (s touto myšlenkou přišli i jíní).

Také je možné, že se ANO/SPD nepodaří nikoho přetáhnout a z vlády nás vyloučí SPOLU, protože budeme nadbyteční. Buď přímým požadavkem nebo nepřijatelnými body v programovém prohlášení - to by byl důstojný důvod přechodu do konstruktivní opozice. Ale to je něco, co teď nevíme. A pokud se v následujících 4 letech vláda shodne na nepřijatelných návrzích, budeme jí moci opustit bez obavy, že by to vládu položilo. Nebudeme napadnutelní, že se nechováme státotvorně a jsme důvodem pro předčasné volby.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Kucera za příspěvky (celkem 7):
Jan.Adam, Petr.Vileta, Jan.Podhajsky, Lucie.Seguin, Sona.Brunnerova, tavvva, Katerina.Migdau

člen KS Jihomoravský kraj, zakládající člen

Jan.Adam
Profese: Manažer výzkumu a vývoje - radiofarmacie
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování

Příspěvek od Jan.Adam »

Jaroslav.Kucera píše: 10 říj 2021, 23:01

Ivan byl vidět a útoky na Piráty odvracel jak mohl - ale tomu se nedalo slušně čelit. Naši voliči a pravděpodobně i řada voličů Spolu to ví. Zároveň s tím byl schopen prezentovat i naše myšlenky a program. Hlasoval jsem PROTI. Že Andrej končí, je možná hlavně naše zásluha, kampaň cílili na nás, což mimoděk posílilo Spolu i našeho koaličního partnera STAN - a že to byla hodně sprostá kampaň, asi není sporu - berme to jako oběť pro dobro republiky.

Vznik vládní koalice je teprve na začátku a rovnou se z ní vyvázat by voličům dalo signál, že o vládu vlastně nestojíme - ztratili bychom jejich hlasy a podporu. A naprosto zaslouženě, to není cesta! (Navíc s ANO...) Teď se začne špinavá hra, očekávám, že se ANO, možná prostřednictvím SPD, pokusí přetáhnout některé "slabší kusy". Naše 4 hlasy se najednou mohou stát velmi podstatnými. Vít Rakušan v ČT24 řekl, že bychom nějaké ministry získat měli - uvidíme jak to proporčně bude vypadat. A STAN se zavázal prosazovat náš společný program. Na tom bych stavěl. Pokud by se k nám STAN zachoval velkoryse a v případech, kdy se jejich poslanec stane ministrem, uvolnili mandát v náš prospěch, lehce bychom posílili - zkusme to navrhnout (s touto myšlenkou přišli i jíní).

Také je možné, že se ANO/SPD nepodaří nikoho přetáhnout a z vlády nás vyloučí SPOLU, protože budeme nadbyteční. Buď přímým požadavkem nebo nepřijatelnými body v programovém prohlášení - to by byl důstojný důvod přechodu do konstruktivní opozice. Ale to je něco, co teď nevíme. A pokud se v následujících 4 letech vláda shodne na nepřijatelných návrzích, budeme jí moci opustit bez obavy, že by to vládu položilo. Nebudeme napadnutelní, že se nechováme státotvorně a jsme důvodem pro předčasné volby.

Balzám na duši číst takovéhle příspěvky ;)

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 30994 poděkování
Dostal poděkování: 25434 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Jiri.Janecka píše: 10 říj 2021, 22:41

Ahoj Petře. Hypotékou nebyla´míněna ta Ivanova (nevím jestli nějakou má), ale obecně finanční závislost našich partajních vůdců.

Ale my jsme se za ty čtyři roky taky stali stranou stranického sekretariátu nebo snad ne? Nebo máš snad pocit, že jsme stejní jako v roce 2015? Znáš snad někoho, kdo by pro stranu vedl účetnictví zadarmo?

Ale podnět se jmenuje Odvolání Ivana Bartoše. Jestli má hypotéku nějaký jiný poslanec, proč odvolávat Ivana? :)

Jako bývalý vedoucí FO uznávám, že finančních operací a pracovních a podobných smluv je dnes tolik, že to zadarmo dělat nejde. Ostatně i já jsem kdysi pobíral od strany 2500 Kč/měsíc. Ona i taková "paneláková účetní", co účtuje pro 5 živnostníků, si o nějakých 5 táců měsíčně řekne, od každého z nich. ;)

Stejní už rozhodně nejsme, ani nemůžeme být, máme víc členů a větší agendu. Podle mě jsem udělali jednu chybu, už dávno. Když jsme začali stranu stavět odspodu, s politikou jsme začali s "velkýma očima" odshora. Měli jsme začít v komunálu a i ta Praha mohla pár let počkat. Ale co už, stalo se. Měli bychom trochu couvnout a rozjet se znovu mírně jiným směrem. Bych se soustředil na získání alespoň 100 starostů, byť jen na malých vesnicích a některých menších městech no a příští parlamenty pak dopadnou možná jinak. Lidé nás musí znát z běžného života, na naše fórum chodit nezačnou. ;)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 4):
Pavel.Franc, Jan.Podhajsky, Jaroslav.Kucera, Robert.Magni

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Vladimir.Votapek
Člen KS Praha
Profese: moderátor
Dal poděkování: 36 poděkování
Dostal poděkování: 103 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladimir.Votapek »

Jsem proti.
1) Ano, najeli jsme na útes, schovaný pod hladinou. Skoro celou posádku poslanců a jejich aparátu to spláchlo do moře, ale já věřím, že to přežijou a přežije to i pirátská loď. Na rozdíl od jiných politických stran jsou naši poslanci lidé, kteří se dokážou uživit i jinak, než posedáváním ve Sněmovně.To nejdůležitější - porážka Babiše a 108 mandátů pro včerejší opozici - to se podařilo! Takže se pojďme uklidnit a pokračovat v každodenní práci. Pomáhat lidem, upozorňovat na korupci, diskutovat, podporovat rozumná opatření bez ohledu na politické tričko iniciátora. To je důležitější, než Facebook, nebo sofistikovaný marketing (a že sociální sítě a marketing jsou důležité, o tom žádná).
2) Chce to ale další analýzu. Preferenční hlasy jsou většinový prvek v preferenčních systému. A většinový prvek znamená zvýhodnění mainstreamu. Prostě proto, že pro vítězství potřebujete ... většinu. Takže si řekněme: naši kandidáti nedostali hlasy proto, že jsme obětí strašného spiknutí? Nebo proto, že kandidáti STAN byli volitelnější? Co naše voliče, (ted voliče kteří si vybrali PIRSTAN kandidátku), motivovalo ke kroužkování a co je naopak odpuzovalo? Podocenili jsme předvolební kampaň? Podcenili jsme prezentaci osobností? Potřebujeme, obrazně řečeno, méně dredů a víc saka, nebo naopak? Potřebujeme se posunou k mainstreamu, nebo si máme naopak držet okrajovou pozici i za cenu to, že se nám bude většinový volič vyhýbat?
3) Příští volby asi pojedeme sólo, řekl bych. Ale to neznamená, že nebudeme potřebovat získat středové voliče. Takže dilema dredy - sako zůstává. Potřebujeme si vypěstovat dostatečně velký počet potenciálních kandidátů, volitelných i někým jiným, než skalními piráty.Lidí, kteří se budou věnovat konkrétním tématům, rezonujících u většinového voliče. Dostupné bydlení, únik z dluhové pasti. Kvalitní vzdělávání. Dostupné lékařská péče. .... A HLAVNĚ: boj s korupcí. Takoví kandidáti už preferenčních hlasů dostanou dostatek. Jako třeba Olga Richterová.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vladimir.Votapek za příspěvky (celkem 5):
Jaroslav.Kucera, Petr.Vileta, Robert.Magni, Jan.Adam, Katerina.Migdau
Pavel.Bulicek
Krajský zastupitel
Profese: 1.nám. Hejtmana - inovace, investice, IT
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel.Bulicek »

Lukas.Dolezal píše: 10 říj 2021, 00:51

Omlouvám se, ale nemůžu jinak.

Lukáši, todle je úplně mimo...přijde mi jako by to byly tvoje první volby. Když jsme (teda hlavně Standa) na kandidátku dokázali u nás v Hradci sehnat jen 11 lidí, tak to byly.

Ne vždy se musí dařit a je o to důležitější zůstat při sobě, zatím to šlo jen strmě vzhůru a tyto volby nám to nevyšlo dle představ, ale to by nás nemělo rozhodit. Vyslechl jsem si spoustu lidí, přečetl spoustu statusů a na hodnocení je ještě dost času.

Naopak obdivuju Ivana za ten čas co tomu věnoval na úkor Lidky a Bertrama, za tu energii bavit se s každým. Když ti lidi říkají co děláš špatně, že by si měl ostříhat vlasy a nebo vysvětloval trpělivě, že nechceme zdanit byty ani vítat migranty atd..
Todle si vážně nezaslouží...

Kdo nebyl lídr kandidátky nepochopí tu míru stresu a odpovědnosti co na něm je. Být vždy připraven, vědět úplně všechno, do posledního slovíčka to říkat vše správně a aby se to nedalo překroutit atd... a pak ten hon na Vaše vyjádření, jeden novinář za druhým...

Pojďme se poučit z chyb. Příští rok nás opět čekají volby (už ani nevím kolikáté po sobě) do komunálu! Tak hurá na ně!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Bulicek za příspěvky (celkem 4):
Jaroslav.Kucera, Arnost.Stepanek, Jan.Adam, Katerina.Migdau
Pavel Bulíček
Jiri.Janecka
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Profese: právník
Dal poděkování: 516 poděkování
Dostal poděkování: 2445 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Ivan především nese odpovědnost nejen za volby, ale za celé směřování strany. Útoky na Piráty odvracel jak mohl, tedy je prohlašoval za hoaxy, což ovšem nebyla za prvé pravda, protože šlo o autentické citace členů a za druhé tím voliče urážel, protože je označoval za blbce. A obviňovat soupeře, že je na nás zlej?
Pokud jde o prezentaci programu, tak sice mluvil hezky, ale většinou neřekl vůbec nic. Což se mu ani moc nedivím, protože ve skutečnosti jsme žádný srozumitelný program neměli. A to, co je srozumitelné, to nás spolehlivě posílá ke dnu.

A STAN se zavázal prosazovat náš společný program - a to jako myslíš, že je dobře? Z toho pro nás pro další volby plyne jenom naše zbytečnost. Jinak volby skončily a volební programy jdou do koše. Realita bude plná úplně jiných problémů a my budeme uvázaní k pravicové vládě.

Možná by mohli naši poslanci začít prosazovat zřízení "bezpečného prostoru" v parlamentu kam by se naši poslanci mohli jít vybrečet když se jim ubližuje. Tím bychom pozornost určitě přitáhli a možná by nám to ti ostatní i odhlasovali.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvek:
Robert.Magni
Jan.Podhajsky
Člen KS Praha
Profese: sociolog,
Dal poděkování: 1172 poděkování
Dostal poděkování: 1453 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Podhajsky »

Hlasoval jsem proti:

1. protože celý podnik s koalicí měl důveru jak formální, tak i neformální. Těch 15% je opravdu na analýzu, ale prostě se to stává i v sebelepší kampani, že to konkurence urve líp, protože celý ten kampaňový podnik je něco nepředvídatelného, neovladatelného, zvláště ve finále. Jak z hlediska událostí, na které je třeba takticky reagovat, z hlediska navržený strategie a taky z hlediska aktérů, jak skupin, tak i jednotlivců a tak dál. Nemyslím si ale, že naše kampaň byla vrcholná, to není ale důvod k odvolání předsedy.
  2. Kroužkování není pod kontrolou vůbec z podstaty věci. Nemyslím si, že by mikrokampaně některých od Stan nebo dokonce i pirátské implicitní promo kroužkování Stan (seriously?) v závěru kampaně sebralo Piratům mandáty. Ten kroužkovací set up tam byl v elektorátech obou stran už od začátku
  3. Nejít do koalice byla vzhledem ke všeobecným očekáváním (media, chvilkaři) reputační sebevražda.
  4. odstřelit si hlavního vyjednavače hned na začátku vyjednávání je nesmysl.

A v lednu volíme předsednictvo.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Podhajsky za příspěvky (celkem 8):
Petr.Vileta, Arnost.Stepanek, Jiri.Belsan, Michal.Soltys, Jaroslav.Kucera, Zuzana.Freitas, Katerina.Migdau, anon1012

Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.

Jiri.Janecka
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Profese: právník
Dal poděkování: 516 poděkování
Dostal poděkování: 2445 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

votapek532 píše: 10 říj 2021, 23:25

Dostupné bydlení, únik z dluhové pasti. Kvalitní vzdělávání. Dostupné lékařská péče. .... A HLAVNĚ: boj s korupcí.

To jsem teda fakt zvědavej, jak zrovna tohle budeme prosazovat ve vládě ODS.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvky (celkem 3):
Dan.Lestina, Marek.Necada, Ondrej.Calovka
Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“