Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
whistling_dan
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?

Příspěvek od whistling_dan »

Je mi moc líto, jak to dopadlo a vzteky jsem nespal. Házet vinu na Ivana, MIkiho a další je laciné a hloupé. Fakt, ověřený a potvrzený rozhovry se škodolibýmí STANisty je to, že STAN měli skvěle zorganizovanou a utajenou kroužkovací akci. Přece nevěříte blábolům Rakušana o tom, že za to může negatiovní kampaň. Ta tady byla vždy. Jste soudní lidé a tak se podívejte ještě jednou na preferenční hlasy, to přece bije do očí.
Když jsem se ptal po tom, proč to dělali, tak odpověď mi vyrazila dech - po domluvě se SPOLU, aby Piráti nevadili především tvrdému jádru ODS a KDU a to hlavně při vyjednávání o vládě. Elementary, my dear Wattson. Nevěříte? Vždy je třeba se ptát starým dobrým cui bono. Komu je ku prospěchu vykoužkování Pirátů? Větší podraz politika v ČR ještě nezažila.
No nic, přeji třem mušketýrům (kteří byli jak známo 4) hodné sil, nebudou to mít lehké.

Nikezeus
Profese: Logistika
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 216 poděkování

Příspěvek od Nikezeus »

Jako utechu bych videl, ze budete mit o dva poslance vice nez mel ve stavajici snemovne Volny blok (Lubomir Volny a Marian Bojko).

Zvazil bych prejmenovani na Piratsky volny blok. V duchu tradic bloku by treba politicky prezivsi pan Michalek mohl rozebrat recnicky pultik.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikezeus za příspěvek:
anonym73980
anonym53077
Dal poděkování: 235 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anonym53077 »

Tady je opravdu velmi krásně vidět jak jsou někteří neschopní (a budou celý život) sebereflexe sebemenšího vlastního neúspěchu. Co budete říkat až se dostanete napříště mimo sněmovnu? Že se vlastně nic nestalo a spraví se to co nevidět?

Velmi dobře se ukazuje tato neschopnost též na počtu lidí, kteří hlasují proti projednání o odvolání stávajícího předsedy Pirátů.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym53077 za příspěvky (celkem 2):
lukasfrydek, anonym73980
anon124
Dal poděkování: 148 poděkování
Dostal poděkování: 163 poděkování

Příspěvek od anon124 »

whistling_dan píše: 10 říj 2021, 07:37

Je mi moc líto, jak to dopadlo a vzteky jsem nespal. Házet vinu na Ivana, MIkiho a další je laciné a hloupé.

Jako že, Ivan, Miky a další za nic nemohou? Oni nás přece do té koalice se STANem vůbec ani trochu nepřemlouvali...? Očekávám sebereflexi! Za sebe musím říct: ano, já jsem také hlasoval pro koalici se STANem, i když původně jsem byl proti. Asi to nebylo dobré rozhodnutí. Všichni to tehdy do nás hustili horem spodem, že koalice se STANEem bude skvělá. Hráli si na chytré a neustále se oháněli nějakými geniálními analýzami... Ale nevymlouvám se, jsem samostatně uvažující člověk a odpovědnost za moje hlasování je jen a jen moje. Jenom doufám, že ta sebereflexe proběhne u Pirátů i hodně nahoře. A že proběhne hodně rychle. Že si uvědomí, kde soudruzi z NDR udělali chybu. Protože těch chyb bylo hrozně moc.

A co se týče kroužkování, teď už většina Pirátů, kteří nekroužkovali, zřejmě pochopila, jak funguje náš volební systém. Škoda, že k tomu pochopení došlo až po volebním superdebaklu. Někteří nekroužkovali vůbec, jiní naopak optimisticky tvrdili, že příznivců Pirátů je mnohem více než příznivců STANu, takže nám kroužkování ještě pomůže. Přestaňme si lhát. Prostě jsme to všichni podělali.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon124 za příspěvek:
AlexandrDarius
martinc
Profese: Programátor
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od martinc »

Petr.Daubner píše: 10 říj 2021, 08:28

A co se týče kroužkování, teď už většina Pirátů, kteří nekroužkovali, zřejmě pochopila, jak funguje náš volební systém. Škoda, že k tomu pochopení došlo až po volebním superdebaklu. Někteří nekroužkovali vůbec, jiní naopak optimisticky tvrdili, že příznivců Pirátů je mnohem více než příznivců STANu, takže nám kroužkování ještě pomůže. Přestaňme si lhát. Prostě jsme to všichni podělali.

Bez koalice by asi bylo v pořádku nekroužkovat, ale v situaci, kde je strana v koalici a zároveň má proti sobě mnoho dezinformací a ještě húř, kdy na zadnějších místech kandidátek jsou regionálně známé osobnosti jako starostové, bylo kroužkování esenciální a někdo měl voličům tvrdě zdůraznit, že v koalici hlas bez preferenčních hlasů není hlasem pro člověkem preferovanou stranu. Škoda, že nelze udělat statistiku, kolik voličů pirátů vůbec nekroužkovalo.

Petr.Jenista
Člen KS Královehradecký kraj
Profese: zeměměřič, starosta
Dal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Petr.Jenista »

Statistiku jsem udělal na 5 krajích. Použito bylo 30-40% možných kroužků. To.znamená, že 60-70% našich voličů chtělo pořadí dle složitě a pečlivě vyvážených kandidátek...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Jenista za příspěvek:
vojtech.horky
Petr Jeník Jeništa

*****************************************************************************************************
Mám moc rád lidi a lidi mě moc baví. Když chtějí dokážou obrovskou spoustu věcí.
anon124
Dal poděkování: 148 poděkování
Dostal poděkování: 163 poděkování

Příspěvek od anon124 »

Naopak. Kroužkování jako prvek našeho volebního systému je výborné. Názor, který jsem slyšel mnohokrát (od Pirátů, samozřejmě), že kroužkovat by se nemělo, protože výsledné kandidátky jsou výrazem geniálního kolektivního rozhodnutí našich členů, je zvláštní. Já jsem kroužkoval a kroužkoval jsem Piráty. Dva muže, dvě ženy, nahoře, uprostřed i ve spodu kandidátky. Kroužkoval jsem ty, kteří jsou mi nejbližší.

Naposledy upravil(a) anon124 dne 10 říj 2021, 08:52, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anon124 za příspěvky (celkem 2):
55108311, anonym73980
vlkodlak
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vlkodlak »

Ahoj, vlezl jsem na toto fórum poprvé a také vám chci napsat svůj pohled.

Ty ublíženecké řeči tady, a jak vás STAN podrazil, jsou strašné. Vedou jen do záhuby.
Nějaká pravidla kroužkování (jako jestli ano nebo ne) přece obecného voliče nezajímají, ani o nich neví. Je nesmysl čekat, že nikdo kroužkovat nebude. Navíc když máte dvakrát více kandidátů, je jasné, že průměru v dostanete na jednoho méně preferenčních hlasů.

Já osobně jsem volil vaši koalici, i když nejsem primárně volič pirátů. V něčem mi jste sympatičtí, v něčem ne.

Kroužkoval jsem (o té dohodě jsem neslyšel). Musím říci, že vaši kandidáti působili dle popisu spíše nezajímavě. Ale přesto jsem zakroužkoval 3 piráty a jednoho STANa, čistě proto, že piráti byli mladí a někteří i z toho chudého popisu působili, jako že by mohli být fajn.

Píšu hlavně proto, že jestli to otočíte do ublíženosti a jak vás STAN podrazil, je to fakt cesta k záhubě. Příští volby by mohly být masakr, pokud se ta společenská spodina, co volí ANO, SPD, Volného, Trikolóru, Šlachtu, komouše a tak spojí pod nějakým novým Hitlerem. Please buďte dál konstruktivní a autentičtí.

Naposledy upravil(a) vlkodlak dne 10 říj 2021, 09:41, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi vlkodlak za příspěvky (celkem 4):
anon124, theodor.neugebauer, lukasfrydek, Martin.Stanek
martinc
Profese: Programátor
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od martinc »

Petr.Jenista píše: 10 říj 2021, 08:45

Statistiku jsem udělal na 5 krajích. Použito bylo 30-40% možných kroužků. To.znamená, že 60-70% našich voličů chtělo pořadí dle složitě a pečlivě vyvážených kandidátek...

Není s tímto ten problém, že preferenční hlasy nejdou automaticky prvním čtyřem kandidátům, pokud nikoho nezakroužkuji, ale prostě propadají? Na kandidátce jedné strany by to třeba i fungovalo, ale se systémem preferenčních hlasů, tka jak je nastaven, nekroužkovat neznamená, že chci kandidáty z předních míst kandidátky, ale že je mi úplně jedno, kdo z kandidátky se tam dostane.

Tito uživatelé poděkovali autorovi martinc za příspěvek:
anonym73980
Nikezeus
Profese: Logistika
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 216 poděkování

Příspěvek od Nikezeus »

Za me nejlepsi vyhodnoceni situace.

Pan Kaderavek ve vlaknu k odvolani Bartose pise:
"Tahle konzervativní koalice nás nepotřebuje. Jednat o účasti na vládě je nesmysl, budeme tam je přicmrndávat. Jediná cesta jak přežít je nechat STAN jít a vytvořit si prostor pro dlouhodobou a konstruktivní kritiku kroků vlády z liberálních pozic. Odvolávačka Ivana je blbost, proponenti koalice ve vedení musí odpovědnost vyvodit sami a zkusit nám předložit nějakou sebereflexi, abychom společně zjistili jak se mohli takhle fatálně zmýlit."

Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikezeus za příspěvky (celkem 2):
Jan.Adam, anon124
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“