Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
AlexandrDarius
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT analytik
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?

Příspěvek od AlexandrDarius »

Není možné, že výrazná převaha zvolených kandidátů STAN oproti Pirátům je daná tím, že STAN ve větší míře nasadili regionálně známé osobnosti?

Tito uživatelé poděkovali autorovi AlexandrDarius za příspěvek:
theodor.neugebauer
soumar

Příspěvek od soumar »

Vážení, ani já vás nevolil, i když jsem původně chtěl. A udělal jsem dobře. Byli jste mi sympatičtí nevázaností, odporem k oklešťujícímu autorskému právu, bojem proti vlezlému šmírovacímu státu. A pak koukám na to, jak chcete zvýšit daně, lézt lidem do soukromí, o boji proti data retention ani slovo, stali jste se normální tuctovou stranou, která chce člověku svobodu brát, ne dávat. Sorry.

A to, co jsem dnes viděl, mě přesvědčilo, že jsem měl pravdu a proto sem - poprvé - píšu. Tisková konference Pirátů s náhubky kontrastovala nad uvolněností a vášní lidí ze Spolu. Nemělo to být obráceně? Copak takhle přizdis*áčsky se chová Pirát? Ondro Dostále, help!

Snad příště, ale fakt se změňte.

Tito uživatelé poděkovali autorovi soumar za příspěvky (celkem 4):
movk, Petr.Neugebauer, Vaclav.Fortik, 55108311
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

AlexandrDarius píše: 09 říj 2021, 21:06

Není možné, že výrazná převaha zvolených kandidátů STAN oproti Pirátům je daná tím, že STAN ve větší míře nasadili regionálně známé osobnosti?

Ano. Třeba starosty, že :-)

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Michael.Polak
Kontaktovat uživatele:

Tomas Babicky píše: 09 říj 2021, 20:26

Europoslankyně Markéto Gregorová, prostřednictvím předsedajícího, užij si to tam, protože je to poprvé a naposled. Žádné další volby už Piráti nevyhrají.

Tohle si nemyslím, zrovna europoslance podle mě do Bruselu vyšleme znovu...

(částečně nás oslabilo to, že jsme tam vyslali některé svoje nejlepší lidi, kteří pak chyběli v kampani doma)

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

anonym53077
Dal poděkování: 235 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anonym53077 »

Michael.Polak píše: 09 říj 2021, 21:17

europoslance podle mě do Bruselu vyšleme znovu...

Á již se ukazuje i ta hluboká sebereflexe. Opět velmi gratuluji. To se jen tak nevidí.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym53077 za příspěvek:
Vaclav.Fortik
Michael.Polak
Kontaktovat uživatele:

movk píše: 09 říj 2021, 20:27

Za mě problém je, že se Piráti dost odklonili od původního programu, nebo ten program nebyl vidět. Bránit svobodu Internetu a projevu, reforma autorského zákona. Málo vysvětlovali, jak chtějí zefektivnit státní správu. Příliš se začali soustředit na sociální politiku, náznaky přerozdělování. Rozpory mezi tím co prosazují a co dělají, čehož využilo ANO ve sve kampani. Jak má např. člověk brát vážně řešení bytové politiky, když se dočte (sice v bulváru), že na P1 si kandidáti za Piráty privatizují obecní byty za zlomek ceny - https://www.expres.cz/zpravy/top-09-pir ... pravy_stes. Hodně lidí se tak od Pirátů odklonilo ke SPOLU. Podobně dopadla i ČSSD - původní program hájit práva pracujících (včetně střední třídy) se přeměnil na "přerozdělování".

částečný souhlas, ale sakra, "přerozdělování" je všechno možné. Jako velký fail vidím, že s námi selhala agenda ochrany lidí v exekuci, tedy zvýšení toho minima na úroven, za kterou ty lidi ještě můžou přežít. Obecně, díky odchodu KSČM ze scény možná vznikne nějaká levicová partaj nového typu, která nebude usilovat o hlasy nostalgických komunistů, ale řešit, že mladí nemají kde bydlet. Ve skutečnosti, dnešní témata nemají žádná "čistě pravicová" řešení... konzervativismus i klasický liberalismus mají dobré odpovědi na otázky, které byly aktuální v 18. nebo 19.století, ale dnes jsme prostě jinde. Možná by se tomu ani nemělo říkat "levice".

Rovné šance zkrátka nejsou přerozdědlování. Ale rovné šance by neměly znamenat pozitivní diskriminaci.. ale jsme u toho, prakticky nejde vymyslet motivaci k očkování, která by současně nebyla diskrimancí neočkovaných, apod. Svobodnou společnost je potřeba pořád znovu vytvářet, znovu budovat, protože vždycky přijdou nové bouře a dosavadní konstrukci společnosti odfoukne vítr, spláchne voda, nebo prostě shoří... jako tornádo...

Podle mě jsme v těhle volbách pod tlakem kritiky (a často i lživých dezinterpretací) potlačili naše silné stránky: což je imaginace, kreativita, rozlet, nápady, odvaha. Naši reprezentanti se částečně pod tlakem veřejného mínění, částečně pod tlakem sociální vrstvy, do které se už viděli náležet, strašně rozhodli toto všechno potlačit, a vlastně nevybočovat, působit konformně, popírat všechna "obvinění" z radikálnosti. Ano, chápu, já bych třeba na jejich místě taky tu odvahu neměl, já si nebudu hrát na psychicky superstabilního superhrdinu. Ale občas prostě místo neustálého vysvětlování, co všechno vlastně nechceme, abychom neodradili či nezradili koaliční partnery, jsme měli říct "ano, tohle chceme - třeba ne ted, třeba za 10 let, ale ano, umíme si to představit".

Problém je, že většinový volič vizi nechce. Tudíž jsme se vlastně dobrovolně stáhli, abychom nepřekáželi většinovému voliči a nekazili mu radost z úspěchu. Tolerance vlády, které nechceme být součástí, ale mohla proběhnout i elegantněji - např. s více poslanci, kteří by bývali mohli mluvit aspon do něčeho...

snejdarmi
Profese: elektrotechnik
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Příspěvek od snejdarmi »

Michael.Polak píše: 09 říj 2021, 21:17
Tomas Babicky píše: 09 říj 2021, 20:26

Europoslankyně Markéto Gregorová, prostřednictvím předsedajícího, užij si to tam, protože je to poprvé a naposled. Žádné další volby už Piráti nevyhrají.

Tohle si nemyslím, zrovna europoslance podle mě do Bruselu vyšleme znovu...

(částečně nás oslabilo to, že jsme tam vyslali některé svoje nejlepší lidi, kteří pak chyběli v kampani doma)

No, "uklizení" například pana Peksy bohužel nebylo dostatečné. Aniž by se do kampaně na území ČR nějak více zapojil, svými prohlášeními dokázal i tak PS dostatečně poškodit..

eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Michael.Polak píše: 09 říj 2021, 21:26

Problém je, že většinový volič vizi nechce. ...

To je omyl. Většinový volič naopak vizi chce. Jenže "vize" v pojetí pirátů je na míle vzdálená od toho, co je důležité pro většinového voliče. Co ten "bílý rasistický páprda" pokládá za opravdu důležité.

Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvky (celkem 3):
snejdarmi, MirekS, qnx
Petr.Jenista
Člen KS Královehradecký kraj
Profese: zeměměřič, starosta
Dal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Petr.Jenista »

Neblbněte!!!
Piráty volilo daleko víc lidí, než STANy. Jen Pirátí disciplinovaně nekroužkovali.
On totiž prázdný lístek bez kroužků NEZNAMENÁ kroužky prvním čtyřem.
Kdo nekroužkoval, ten na výběr osobnoti nemá žádný vliv.

Takže s náma prostě vyje...i.
Kdyby se například v KHK kraji rozdělily "nekroužkované" hlasy, asi by jeden předskočil, ale zbytek by šel podle kandidátky.

Měli jsme to vědět. Měli jsme si to nastudovat, nebo nám to měl nekdo říct.
Maličká chyba s totálně fatálními následky.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Jenista za příspěvky (celkem 2):
55108311, theodor.neugebauer
Petr Jeník Jeništa

*****************************************************************************************************
Mám moc rád lidi a lidi mě moc baví. Když chtějí dokážou obrovskou spoustu věcí.
anonym53077
Dal poděkování: 235 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anonym53077 »

Petr.Jenista píše: 09 říj 2021, 22:28

Měli jsme si to nastudovat, nebo nám to měl nekdo říct.

To je krásně napsáno. Typický přístup Pirátů, úplně identický s tím jak tragicky strana řeší OVK. Opravdu zasloužený výsledek.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym53077 za příspěvky (celkem 2):
wittgenstein, anon124
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“