Schůze MS Znojemsko říjen 2021

Toto fórum slouží k vyhlašování schůzi místního sdružení Znojmo.

Moderátoři: PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, PMS Znojemsko

Pravidla fóra
  • Toto fórum slouží k vyhlašování schůzi krajského sdružení Jihomoravského kraje.
  • Fórum není určeno pro volnou diskuzi. Zakládat vlákna zde může pouze svolavatel dané schůze, do názvu vlákna napíše její termín.
  • V daném vlákně se probírá pouze program jednání, popř. místo schůze.
Uživatelský avatar
Lukas.Dubec
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 711
Registrován: 20 dub 2012, 09:26
Profese: projektant, CNC programátor
Bydliště: Vranovská Ves
Dal poděkování: 2016 poděkování
Dostal poděkování: 519 poděkování

Schůze MS Znojemsko říjen 2021

Příspěvek od Lukas.Dubec »

Zdravím posádko :)

Tímto příspěvkem svolávám schůzi MS Znojemsko, která proběhne:

Datum: v neděli 3.10.2021
Čas: od 18:00
Místo: Chez Martine, Pražská 25, Znojmo

Programové body můžete prosím navrhovat zde https://codimd.pirati.cz/8q1PpBL5SimF2Ueif_83zQ a u bodů, které navrhnete (připíšete), uveďte do závorky svoje jméno (iniciály), ať je to adresné a časovou dotaci (jak dlouho se tématem budeme zabývat).

Děkuji

1.náměstek hejtmana JmK
4.místopředseda KS JmK
1.místopředseda MS Znojemsko
+420605770332
lukas.dubec@pirati.cz

Uživatelský avatar
Lukas.Dubec
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 711
Registrován: 20 dub 2012, 09:26
Profese: projektant, CNC programátor
Bydliště: Vranovská Ves
Dal poděkování: 2016 poděkování
Dostal poděkování: 519 poděkování

Re: Schůze MS Znojemsko říjen 2021

Příspěvek od Lukas.Dubec »

Schůze MS Znojemsko říjen 2021

Návrh programu jednání:

  1. Schválení zapisovatele, ověřovatele a programu (2 min)
  2. Komunální zastupitelé, Komise Rady města Znojma (40 min)
  3. Krajští zastupitelé, Komise Rady JmK, Výbory ZJmK (10 min)
  4. Volby do PSP 2021 (PN 10 min)
  5. VyOsení 2021 (VR 10 min)
  6. Volba PMS Znojemsko (5 min)
  7. Info ZnojMO (5 min)
  8. Dračí lodě (JL 5 min)
  9. Různé

Přítomní členové MS Znojemsko: Jana Logrová, Pavel Nevrkla, Vítězslava Rosecká, Eva Havlová, Lukáš Dubec (příchod 19:00)

Přítomní hosté: Jan Kučera, Dagmar Králová, Martina Špačková, Mario Pines (příchod 19:00), Kamila Kůrková (příchod 18:45), Jan Hora (příchod 19:40)

Místo: Chez Martine
Datum: 5. září 2021
Čas: 18:00

Předsedající: Vítězslava Rosecká
Zapisovatel: Jana Logrová
Ověřovatel: Pavel Nevrkla

Začátek: 18:00
Konec: 19:45

Zápis z jednání:

  1. Schválení zapisovatele, ověřovatele a programu

  2. Komunální zastupitelé, Komise Rady města Znojma

PN - proběhlo zastupitelstvo, bylo rychlé, jeden bod trval skoro hodinu - úvěr na bazén, čeká se kolik z úvěru bude využito podle toho, kolik nám dá Národní sportovní agentura. Problém je s tím, na co je úvěr určen, nemuselo to být tolik, stále čekáme na schválení dotace. Obdobný projekt v Brně již dotaci schválenou má a je ještě o několik desítek milionů levnější. Změnily se poplatky za psa, já ho považuji za zbytečný, nejde totiž o peníze, ale i o čas, který člověk nad administrací stráví. Zvýšil se poplatek z pobytu za noc z 10 na 20 Kč. Do budoucna nás asi čeká výrazné navýšení ceny svozu komunálního odpad a je otázka, jak moc to ovlivní výši poplatku. Dále byl na zastupitelstvu osobní spor mezi starostou Malačkou a paní Šalomonovou. Město se uchází o budovu pošty na Horním náměstí, nabídková cena 28 mil., za tuto cenu by město nemělo váhat, lze tam přesunout správní odbor na ulici Pražská a je možné uvažovat také o přesunu odboru na nám. Armády.
Proběhla pracovní skupina pro MHD, budou se měnit označení některých linek, budou dva druhy autobusů, všechny nízkopodlažní, nástup bude umožněn i prostředními dveřmi.
Jsem ve výběrové komisi na nového tajemníka města, přihlásil se pouze jeden kandidát.

VR - komise kultury a cestovního ruchu s hosty paní Durajkovou (ředitelka JMM) a pan Koudela (ředitel ZB), kteří shrnovali dění během Znojemského kulturního léta, zaměření bylo především na rodiny s dětmi, to komise kvitovala, JMM má přes 50 různých aktivit pro tuto cílovou skupinu. Beseda se zase zaměřovala spíše na všeobecné akce (místní i veřejnost) - každý den v týdnu byl v jiném stylu (každý pátek koncert, atd) a tento kocept chce beseda opakovat i příští rok. Návštěvnost byla téměř srovnatelná jako v letech před pandemií covid. Mluvilo se o vinařských tripech a Znojemském historickém vinobraní, bude se plánovat více variant pro případ covidových omezení. Bude se to soutěžit a musí připravit více variant vzhledem k aktuálním covidovým opatřením. Vinařské tripy chtějí zachovat. Hodnotila se akce Město zadax - letošní rozsach nebyl tak velký, ale zafungovalo to, ředitel nesdělil přesná čísla, protože se ještě mohou uplatnit některé poukazy, které byly vydány koncem září. Plánuje se novinka - Znojmo kongres - webová stránka, která vygeneruje na základě požadavků možné prostory pro setkávání a návazné aktivity přehledně v jednom balíčku.

Proběhla diskuze na téma "jak měříme úspěšnost projektu Město zadax" - chybí nám indikátory, poukazy se neobměnily, příští rok nebude pokračovat, protože svůj účel splnil loni

EH - školská komise, řešila se budova u Jubilejního parku, škola nemůže přijít o svoje prostory. Dále se řešil hokej pro děti ve školách.

JL - komise sociální, výjezd do Jihlavy

  1. Krajští zastupitelé, Komise Rady JmK, Výbory ZJmK

EH - Zastupitelstvo - transformace pobytových služeb, na klubu se budou řešit memoranda spíš na víc let, obzvláště sporty se nám zdají nevyrovnané, více info příště

  1. Volby do PSP 2021

PN - blížíme se do finále, uvítáme pomoc s ranními roznosy, zítra roznos s Dubem, Víťou, Jančou od 7:30, uvidíme co dál. V pátek kampaňovat nedoporučuji, mám zkušenost, že to lidi vnímají negativně, protože si myslí, že je to zakázané, zvážíme to, ale předchozí dny jsou stěžejní. Chceme větší event, ale nemáme zábor.

Volební štáb bude v restauraci Na Věčnosti od 14:00

  1. Vyosení 2021

VR - vybrali jsme přes 5000,- na dětské oddělení znojemské nemocnice a plánuje druhé letošní Vyosení (první klubové) - máme domluvenou jednu kapelu a DJ a domlouváme ještě jednu kapelu. Vyosení bude v Gogu, máme zvukaře i vyhazovače, start v 18:00, datum 6. 11., oslovíme Valtickou střelu. Promo hlavně přes sociální sítě, Zdeněk udělá grafiku i na plakáty, pořešíme výlep, na místě bude věci řešit JL, grafiku bude řešit ZK, výlepy bude řešit PN, formality předpřipaví VR

  1. Volba PMS Znojemsko

LD - máme prodloužený termín o dva týdny kvůli volbám do PSP, kdo chce kandidovat, ať se zapíše na fórum, grilování proběhne na fóru, kdo neuspěje v kandidatuře na předsedu, automaticky postupuje do volby na místopředsedu, je potřeba postoupit do druhého kola a získat nadpoloviční většinu. Do té doby nám přibude nový člen MS Zdeněk Kosour, takže do toho už může zasahovat.

  1. Info ZnojMO

JL - Aleš příště přijede na schůzi a vyfotí fotky na grafiky, budoucnost MO budeme řešit po volbách do PSP, nyní to vypadá na rozložení poměru krajští zastupitelé vs MS 70:30, ale před komunálními volbami by se to mohlo obrátit

PN - nadřízenou Aleše je Laura, nadřízenými Laury je PKS

LD - MO jsme navolili standardně ale bez doby trvání, můžeme tu funkci převolit

PN - funkci vedoucí MO bych pozměnil

VR - Šimon přišl s tím, že okopírujeme strukturu MO v rámci MS

  1. Dračí lodě

JL - vyrobit trička, pozvat lidi na celý den, vzít s sebou posezení, jasně to komunikovat směrem k MO

EH - proti jednorázovým tričkám

LD - trička v poho, dají se udělat univerzálně, lze na to vyčlenit peníze z rozpočtu

PN - nechce řešit dračí lodě, nemá rád vodní sporty, příští rok tam bude víc politických týmů, chceme poskládat ženský tým?, příští rok nebudeme spoléhat na krajské členy

VR - nebudu dávat dohromady posádku, ale mohu být vystřídána na startu, takže budu moct soutěžit s vámi

  1. Různé

JL - neckyáda příští rok, LD - břeclaváci mají vlastní neckyádu, můžeme sharovat plavidlo

JK - vjezd pro osobní auta do centra, jestli a jak upravit, a) nechat, b) na základě oprávnění k vjezdu, c) hodně omezit

Téma - parkování v centru

19:45 konec schůze

1.náměstek hejtmana JmK
4.místopředseda KS JmK
1.místopředseda MS Znojemsko
+420605770332
lukas.dubec@pirati.cz

Odpovědět

Zpět na „Schůze MS Znojemsko“