Pirátská hymna!

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Martin.Broz
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: SMRT MODERACI
Dal poděkování: 426 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátská hymna!

Příspěvek od Martin.Broz »

Ja se toho uz nemuzu dva dny zbavit, broukam si to poraaaaad. :-) Ale neni cas. Dame to tak jak to je. Treba se to casem vylepsi.
Eva.Markvartova
Profese: administrativní pracovnice, zpěvačka
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eva.Markvartova »

Petr Tresnak píše: Evo, skutečně k tomu nahrávání nedojde? To je docela škoda. Sice vim jakou práci to obnáší, ale mělo byt to pak dost široký spektrum využití (např. znělky dalších pirátstkých klipů, atd..).
Celkově je skladba povedená a to jak zvukově, na to, že se jedná o pracovní verzi ze zkušebny.
Zpěv mi v ní přišel ale na většině audio sestav dost zastřenej - takže by to chtělo nechat alespoň u někoho udělat drobnej mastering + korekce, když už by se měla tato verze použít jako finál. Přesto by bylo nejlepší nacvakat bicí v nějakmy SW alespoň elektronicky (určitě budou přesnější a zvukově vyváženější) a zbytek včetně zpěvu dotočit ve studiu.
Omlouvam se, to se mi to kecá ze židle od kompu - nerad rozhazuju moudra a rady, když sám k podobněj věcem nedovedu dokopat sebe ani ani mé okolí.

Jinak ta skladbá má celkem "hitovej" :) potenciál, tak mne napadla ještě taková trochu kacířká myšlenka, ikdyž možná uplná blbost :)
- co ten song vypustit do éteru ještě dřív než dojde k jeho asociaci s ČPS a pokusit se, aby se stal populární třeba v některých menších rádiích (ikdyž vim, že v dnešní době je to skoro nemožné). V momentě kdy bude skladba úzce spjata s nějakou politickou stranu, bude to už problém.

No nic. Doufam, že se mi povede alespoň dorazit na natáčení klipu.
Ahoj Petře,
vše co píšeš je pravda, bohužel jde ale o zradu spoluhráčů z kapely, kteří se nejprve na všem ochotně a nadšeně podíleli, a těsně před nahráváním na ostro změnili názor a radikálně se k tomu postavili jako že to dělat nebudou... Vnímám to od nich jako těžký podraz, který ovšem není bohužel zdaleka první, a rozhodla jsem se pro zveřejnění této pracovní verze, protože není momentálně jiná možnost. Je pravděpodobné, že to bude mít za následek můj odchod z kapely na což jsem připravená a počítám s tím...
Pokud se najde někdo, kdo bude schopen to upravit i když máme pouze mp3 formát, bylo by to fajn, jiný materiál ale bohužel k dispozici nemáme.

Děkuji za pochopení,
E
1. místopředsedkyně Praha
Martin.Broz
Profese: SMRT MODERACI
Dal poděkování: 426 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Broz »

Zkusime to zvukove doladit pri strihani klipu. Ten clovicek je moc sikovnej.
Ostatne, ma uz nekdo konkretni fragmenty stazeny?
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Eva Markvartova píše: Pokud se najde někdo, kdo bude schopen to upravit i když máme pouze mp3 formát, bylo by to fajn, jiný materiál ale bohužel k dispozici nemáme.

Děkuji za pochopení,
E
Teď to nestíháme, ale klidně to můžem lehce přearanžovat a nahrát v klidu a pořádně. Muzikantů snad máme dost /-)
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Petr.Tresnak
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Tresnak »

Martin Broz píše:Zkusime to zvukove doladit pri strihani klipu. Ten clovicek je moc sikovnej.
Ostatne, ma uz nekdo konkretni fragmenty stazeny?
Sice nejsem žádnej perfekcionalista, ale přesto: Pokud nemá Eva k dispozici kromě té MP3 alespoň nějakej původní plnohodnotnej formát (wav, aiff,..) těžko se z té MP3 bude korekcema (+dynamikou, filtrama) ještě tahat něco, co tam není. Ikdyž možná jsou borci co si s tim ještě dovedou nějak poradit, takž nechci od toho předem nikoho odrazovat.

Jinak chápu, že jste na to všichni natěšený. Myslim, že tohle ale není zrovna věc, kterou je nutné uspěchat. Klidně bych v neděli natočil všechny záběry ke klipu, ale nastříhal to až do nějaké studiové verze skladby (pokud se seženou hudebníci, pokud ne, využije se ten polotovar).
Eva Markvartova píše:
Ahoj Petře,
vše co píšeš je pravda, bohužel jde ale o zradu spoluhráčů z kapely, kteří se nejprve na všem ochotně a nadšeně podíleli, a těsně před nahráváním na ostro změnili názor a radikálně se k tomu postavili jako že to dělat nebudou... Vnímám to od nich jako těžký podraz, který ovšem není bohužel zdaleka první, a rozhodla jsem se pro zveřejnění této pracovní verze, protože není momentálně jiná možnost. Je pravděpodobné, že to bude mít za následek můj odchod z kapely na což jsem připravená a počítám s tím...
Pokud se najde někdo, kdo bude schopen to upravit i když máme pouze mp3 formát, bylo by to fajn, jiný materiál ale bohužel k dispozici nemáme.

Děkuji za pochopení,
E
Chápu a zároveň docela zíram, že takovým způsobem riskuješ vyhození z kapely
Já se sice prozměnu stále v kapele snažim o tvorbu cover-verze We're all the Pirate bay od Montta Mariého a taky si to stále nemůžu prosadit :( ..holt ne každýmu se chce politicky angažovat :) ..jinak bych se samozřejmě nabídl k vytvořní podkladů hymny. Bubeník i zbytek bandy by to nejspíš zvládli zahrát ( http://bandzone.cz/ethosofnemesis ) ikdyž myslim, že ve finále by ten přístup byl obdobnej jako u Tvojí kapely. I celkem laciný studio k tomu účelu nemam problém sehnat.
Navzdory tomu, co jsem napsal o pár řádek výš se zkusim o víkendu taky mrknout na tu MP3, co se s ní dá ještě počít. Ale raději nic předem neslibuju.
Perhaps most significantly, focus in the swarm is always on what everybody can do, and never what people cannot or must do .. R.F.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Tak prostě dáme dohromady Pirátskou kapelu :-)
Hlásím se jako basák, ev. vokalista :-)
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Já jako akordeonista

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Eva.Markvartova
Kontaktovat uživatele:

Můžu jako zpěvačka? :)
Filip.Krska
Člen KS Vysočina
Profese: Ing-principál produktových zážitků FLOSS
Dal poděkování: 6583 poděkování
Dostal poděkování: 955 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip.Krska »

Já jako kytarista a nevypočitatelný vokál, pokud bychom zkoušeli v Brně nebo Třebíči :).

Můžeme kapel založit víc a pak uspořádat festival, soutěž.
Evangelista Festivalu svobodných filmů

Jabber status: Obrázek :: Git :: libre.fm :: ♡ Copyheart
Eva.Markvartova
Kontaktovat uživatele:

zde jsem uploadovala text
http://www.piratskasit.cz/pg/file/Evkar ... pro-nedli-
Párkrát jsem ho vytiskla, ale raději ještě někdo pár vytiskněte s sebou... :)

Moc děkuji,
Evka
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“