Nechci Ondřeje Dostála za kandidáta na ministra zdravotnictví

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
majercik
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Re: Nechci Ondřeje Dostála za kandidáta na ministra zdravotnictví

Příspěvek od majercik »

Rostislav.Matuska píše: 29 zář 2021, 12:23

Jako člen strany bych zde ve věci očkování proti CoVid-19 pouze rád uvedl, že mě některé postoje a názory dalších členů mrzí. Taktéž nejsem očkovaný a oproti Ondrovi naopak upřímně a veřejně říkám, že se ani očkovat nenechám. V dané věci má mou podporu a pokud je či není vhodným kandidátem, ať rozhodnou v prvé řadě volby. Pokud je však status očkovaný / neočkovaný pro některé členy strany už teď jasným kritériem a bude se podle něj dělat politika, pak se vážně obávám toho, že mé vnitřní já bude mít problém to tam PirStan hodit...

Pro ty jednodušší zde, kteří by měli potřebu mě automaticky zařadit do davu odpíračů typu SPD... jen za tento rok jsem se nechal očkovat proti žloutence typu A+B, žluté zimnici, vzteklině, břišnímu tyfu a 4 roky zpět jsem byl bez problémů na Tetanu. Očkovat proti covid-19 se ale nikdy nenechám :)

A můžeš sdělit proč Ti vadí konkrétně očkování proti Covidu a to totálně "navždy" - i kdyby bylo potřeba ještě dalších 20let a nekonečněkrát vyvráceny pochyby o jeho účinnosti či dokonce přímo škodlovosti?

Ohledně (teprve mnou teď zjištěnému zdejšímu odporu) ke kandidatuře Ondřeje Dostála na ministra zdravotnictví musím sdělit, že:

1.) mi nevadí, že je neočkovaný, protože (údajně) má dost protilátek, ale dosti se mi nelíbí, že jako kandidát Pirátské strany se ohání právem na soukromí, byť Pirátská strana (a dle mě tím i její kandidáti a následně i úspěšní nominanti) obecně prosazují co největší otevřenost - čili i částečnou ztrátu svobody osob b tzv. veřejných funkcích!
Přirovnám to takto - osobně nechápu proč někteří tzv. umělci (zejména zpěváci/ačky či herci/ečky) zveřejňují informaci, že mají někoho (a koho) za (tzv. životního) partnera/ku, protože na vědomí této soukromé informa ostatní lidé nemají žádné právo, ale u tzv. veřejné osoby, která je zvolená do tzv. veřejné funkce placené z veřejných peněz (či i jen na to kandiduje) je třeba znát i širší příbuzenské vztahy, aby se dalo vyloučit, že nemůže být v nějaké věci ve střetu zájmů, který by uškodil veřejnosti, ale pomohl soukromí dané osoby ve veřejné funkci!

2.) navíc také mám (jako mnou citovaný) přesvědčení, že v čelech odborných ministerstev (a dalších institucí) mají být lidé příslušných odborností a nikoliv (jak tvrdím já) tzv. univerzální manažeři - na to tam snad jsou (jako např. na MěÚ) "nějací" tajemníci, potažmo pak osobní či právní oddělení apod., aby řídili vlastní chod té dané instituce, ale její další rozvoj/vývoj musí řídit někdo znalý její problematiky a schopný vizí, jak věci tzv. posunout dál!

3.) dle mě svým přístupem k novinářům ohledně svého (ne)očkování se Ondřej Dostál totálně zdiskreditoval nejen po stránce otevřenosti k veřejnosti, ale i/zejména po stránce zjevné neschopnosti vize, jak zdravotnictví -zejména řešení jeho aktuálního problému covid- tzv. posunout dál!
Ta vize měla být dle mě jednoduchá - dojdeme (alespoň jako stát - nejlépe EU a potažmo i OSN) ke konzenzu minimální hladiny protilátek, nad níž nebudeme lidi nutit k očkování proti covid + testy na protilátky budou hrazené ze zdravotního pojištění + se stanoví interval (asi podle míry protilátek a případně věku člověka) jak dlouhou dobu (měsíce či roky) bude platit potvrzení o zjištěném množství protilátek!

PospichalRichard
Příznivec Pirátů – Vysočina
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od PospichalRichard »

Zeptám se asi hloupě, ale vážně jeho znalosti a kompetence díky kterým byl do této možné role dosazen jsou méně cenné než to, zda je očkován či ne? Tohle je důvod, proč nám klesají preference.. spoustu členů chce řešit životní otázky a stane se z toho jen rozmazávání hovna co pal silně zapáchá v mediich a společnosti

Tito uživatelé poděkovali autorovi PospichalRichard za příspěvek:
bape
Andrej.Ramaseuski
Republikový výbor
Profese: programátor
Dal poděkování: 890 poděkování
Dostal poděkování: 2662 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrej.Ramaseuski »

Dalibor.Zahora píše: 29 zář 2021, 12:56
Andrej.Ramaseuski píše: 29 zář 2021, 12:44

(...)
Za mne je to uplne blba logika. Ministr neni zadny vzor nebo superhrdina, je to predevsim vrcholovy urednik. A ma narok na svobodu rozhodovani o svem vlastnim zivote a zdravi. To je stejne jako kdybychom nutili (i kdyby se to nam libilo) ministra zemedelstvi zaset vlastni pole konopim, nebo chteli po Olze aby adoptovala par desitek deti. Neni naockovany - to jeho blbost a jeho problem, ale rozhodne to zadnym zpusobem neovlivnuje profesionalni vlastnosti, ktere jsou pro nas hlavnim pozadavkem.

Mj, kdybychm nejakym omylem zavedli povinne ockovani nebo zvyhodnili ockovane - reakce spolecnosti bude uplne obracena - posili se antivax, lide, dnes ochotne k ockovani v pripade natlaku dokazou zmenit nazor.

Andreji, pokud se Piráti rádi definují jako strana zakládající své rozhodování na datech a vědeckých přístupech, tak asi nelze mít na vrcholném politickém postu - ne, ministr není jen úředník - někoho, kdo tyto postupy trvale ignoruje či popírá.

Ale jo. Zakladame na datech. A ridime spolecnost naprosto iracionalne zalozebych bytosti. A chces mi rict, ze sociologie je paveda, jak si to mysleli soudruzi a negeneruje data? Nebo si myslis ze epidemilogicka data jsou pro rizeni spolecnosti dulezitejsi? Mozna tak pro rizeni nemocnice, a i tam jen vybranych oddeleni.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Andrej.Ramaseuski za příspěvky (celkem 2):
Michaela.Krupickova, Jan.Hrebicek

0x8DE5F4739D2A2F0B | Ceterum censeo Facebook esse delendam

OKubicek
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Profese: molekulární mikrobiolog
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 50 poděkování

Příspěvek od OKubicek »

Tady se projevuje slabina pirátů. Naprostí diletanti se tváří, že všemu rozumí nejlépe. Dostál se zachoval zcela správně jako lékař. Pokud prodělal kovid tak očkování ve většině případů nadělá více škody než užitku. To že vakcinační loby tvrdí něco jiného je zločin na zdraví lidí i peněženkách daňových poplatníků. Protilátky nám říkají, že jsme chráněni, ne že nás chrání jen tyto protilátky - pravděpodobně roky.
Oldřich Kubíček, virolog, vedoucí laboratoře biologického monitorování a ochrany, Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany.

Tito uživatelé poděkovali autorovi OKubicek za příspěvky (celkem 7):
Jan.Adam, Jan.Bednarik, Andrej.Ramaseuski, Michaela.Krupickova, Ondrej.Dostal, bape, Jan.Hrebicek
Jan.Adam
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 237 poděkování
Dostal poděkování: 508 poděkování

Příspěvek od Jan.Adam »

PospichalRichard píše: 29 zář 2021, 13:20

Zeptám se asi hloupě, ale vážně jeho znalosti a kompetence díky kterým byl do této možné role dosazen jsou méně cenné než to, zda je očkován či ne? Tohle je důvod, proč nám klesají preference.. spoustu členů chce řešit životní otázky a stane se z toho jen rozmazávání hovna co pal silně zapáchá v mediich a společnosti

Tak vzhledem k tomu, že nejhlasitější kritikové přiznávají jedním dechem, že kandidatura a její hlasování šlo vlastně mimo ně, všimli si ho až teď a vlastně o něm nic moc více neví než jeho postoje k covidu a to, co se aktuálně rozmazává v médiích?

Jak jsem psal výše, být jimi, aspoň bych se zeptal na názor někoho z resortního týmu, apod.

Dalibor.Zahora píše: 29 zář 2021, 13:09
Michal.Macek píše: 29 zář 2021, 12:50
Dalibor.Zahora píše: 27 zář 2021, 23:24

Zcela chápu Pavle, že si téma otevřel. Veřejné vystupování Dostala je jednoznačně fail, odpovědnost za něj padá primárně na vedení strany, (..)

Pojďme prosím na naše fórum nepsat fakticky nesprávné, tedy de facto lživé, výroky.
Jednak je mohou přejímat novináři, čímž pak poškozují jméno strany, jednak abych si dále naší strany mohl vážit jako strany složené z pravdomluvných lidí.

Děkuji moc.

Když už tu šermuješ se silnými výrazy, bylo na místě je taky doložit či vysvětlit.

Se sílnými výrazy jsi tady začal ty. "jednoznačně fail", apod.

Fakt je mi blbě z toho koukat se tady na to, jak si z téhle situace děláš jen další kapitolu osobního vymezování se proti současnému vedení.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Adam za příspěvek:
bape
wittgenstein
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

To se tu ale neřeší.

OKubicek píše: 29 zář 2021, 13:25

Tady se projevuje slabina pirátů. Naprostí diletanti se tváří, že všemu rozumí nejlépe. Dostál se zachoval zcela správně jako lékař. Pokud prodělal kovid tak očkování ve většině případů nadělá více škody než užitku. To že vakcinační loby tvrdí něco jiného je zločin na zdraví lidí i peněženkách daňových poplatníků. Protilátky nám říkají, že jsme chráněni, ne že nás chrání jen tyto protilátky - pravděpodobně roky.
Oldřich Kubíček, virolog, vedoucí laboratoře biologického monitorování a ochrany, Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany.

Možná jako lékař, ale on není kandidát na lékaře.
EDIT: "Naprostí diletanti se tváří, že všemu rozumí nejlépe." by přece šlo vztáhnout i na pana Dostála...

Naposledy upravil(a) wittgenstein dne 29 zář 2021, 13:35, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi wittgenstein za příspěvek:
ondrej

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

majercik
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Příspěvek od majercik »

já zkrátím svůj předešlý příspěvek na tuto reakci na Vás - a je pro mnoho potenciálních voličů Pirátské strany problémem, že Ondřej Dostál není/je očkován (tak jako, dle mých informací, jsou obě skupiny mezi členy i příznivci Pirátů) nebo spíše, že není -v rozporu s tezemi Pirátské strany- ochoten jako kandidát (navíc právě Pirátské strany) na veřejnou funkci placenou z veřejných peněz tzv. snášet přiměřenou míru ztráty soukromí, kterou dávno judikovaly i soudy ČR?

A nejsou i senátoři "spříznění" s Pirátskou stranou mezi těmi, kdo chtěli/chtějí vědět podrobnější informace o zdravotním stavu prezidenta - zejména jestli mu tento nebrání výkonu funkce?
Myslím, že srovnatelmné to je s veřejným vědomím jetli je/není kandidát na ministra zdravotnictví očkován proti covid, a proč - přímé vysvětlení, že má dostatek protilátek by mi stačilo, jako důvod, že očkován není a zartím to tedy nepotřebuje!

Jan.Wagner
BAN za porušování pravidel
Profese: Elektromechanik
Dal poděkování: 83 poděkování
Dostal poděkování: 129 poděkování

Příspěvek od Jan.Wagner »

Já chápu, že ta jeho vyjádření jakožto kandidáta na ministra nebyla úplně šťastná a naši soupeři to začali používat proti nám, ale pokud se skutečně jedná o citlivý zdravotní údaj, tak po tom opravdu nikomu nic není.

U strany, která prosazuje striktní ochranu soukromí, bych čekal méně povyku, ale chápu, že je týden před volbama.

Navíc teda pokud vím, tak očkování je po celou dobu dobrovolný a my přece podporujeme možnost volby, tak moc nechápu ty hejty. Trochu svobodomyslnosti, Piráti!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Wagner za příspěvky (celkem 5):
Jan.Adam, Andrej.Ramaseuski, Michaela.Krupickova, Ondrej.Dostal, bape

Миру мир!

Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1116 poděkování
Dostal poděkování: 5176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Pavel.Moravec píše: 27 zář 2021, 21:42

Chápu, že je poměrně pozdě "přepřahat ve vládním týmu" a mým cílem ani není nějaká odvolávačka, jen poskytnutí zpětné vazby - a to zejména v situaci, kdy @Mikulas.Ferjencik "údajně zatím nezachytil „žádnou iniciativu“" na toto téma. Že nejde o prkotinu, viz reakce špiček koalice PirSTAN, odkud pochází i Mikulášova citace. Tedy moje zpětná vazba: jako řadový člen víc a více nesouhlasím s osobou Ondřeje Dostála jako kandidáta OFFTOPIC(resp. hlavního ze tří) na ministra zdravotnictví.

Jinak moc prosím, opusťme praxi "poskytování zpětné vazby" skrze veřejné téma, o kterých jistojistě víte, že ho převezme nejčtenější webový portál novinky.cz 10 dní před volbami, který na takové vnitřní kontroverze čeká a z několika příspěvků na nás uplete bič, a to i když to určitě myslíte dobře. V kampani to odvrací pozornost od hlavních témat, se kterými do toho jdeme. Na poskytování zpětné vazby existuje velmi hezký návod od personálního odboru zde.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvky (celkem 2):
Jan.Adam, bape

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

OKubicek
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Profese: molekulární mikrobiolog
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 50 poděkování

Příspěvek od OKubicek »

wittgenstein píše: 29 zář 2021, 13:27

To se tu ale neřeší.

OKubicek píše: 29 zář 2021, 13:25

Možná jako lékař, ale on není kandidát na lékaře.
EDIT: "Naprostí diletanti se tváří, že všemu rozumí nejlépe." by přece šlo vztáhnout i na pana Dostála...

Z odborného hlediska se zachoval správně i jako ministr zdravotnictví, protože poukázal na nesmyslnost současného řešení pandemie a poukázal, že by ji mohl řešit lépe a efektivněji. Neřiďte se podle prohlášení vládních vakcinační loby, ale podle nezávislých odborníků za kterého se z dovolením považuji i já. Je pravda, že se velmi těžko poznává kdo je odborník a kdo jen tlučhuba. Vakcinaci jednoznačně podporuji, ale ne u těch co kovid prodělali. Pokud nedojde k výrazné mutaci , tak tito budou chráněni srovnatelně a dle mnohaletých zkušeností i lépe než vakcinovaní jedinci.

Tito uživatelé poděkovali autorovi OKubicek za příspěvky (celkem 6):
Jan.Adam, Andrej.Ramaseuski, Jan.Bednarik, Michaela.Krupickova, Ondrej.Dostal, bape
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“