Rostislav.Matuska píše: ↑29 zář 2021, 12:23Jako člen strany bych zde ve věci očkování proti CoVid-19 pouze rád uvedl, že mě některé postoje a názory dalších členů mrzí. Taktéž nejsem očkovaný a oproti Ondrovi naopak upřímně a veřejně říkám, že se ani očkovat nenechám. V dané věci má mou podporu a pokud je či není vhodným kandidátem, ať rozhodnou v prvé řadě volby. Pokud je však status očkovaný / neočkovaný pro některé členy strany už teď jasným kritériem a bude se podle něj dělat politika, pak se vážně obávám toho, že mé vnitřní já bude mít problém to tam PirStan hodit...
Pro ty jednodušší zde, kteří by měli potřebu mě automaticky zařadit do davu odpíračů typu SPD... jen za tento rok jsem se nechal očkovat proti žloutence typu A+B, žluté zimnici, vzteklině, břišnímu tyfu a 4 roky zpět jsem byl bez problémů na Tetanu. Očkovat proti covid-19 se ale nikdy nenechám
A můžeš sdělit proč Ti vadí konkrétně očkování proti Covidu a to totálně "navždy" - i kdyby bylo potřeba ještě dalších 20let a nekonečněkrát vyvráceny pochyby o jeho účinnosti či dokonce přímo škodlovosti?
Ohledně (teprve mnou teď zjištěnému zdejšímu odporu) ke kandidatuře Ondřeje Dostála na ministra zdravotnictví musím sdělit, že:
1.) mi nevadí, že je neočkovaný, protože (údajně) má dost protilátek, ale dosti se mi nelíbí, že jako kandidát Pirátské strany se ohání právem na soukromí, byť Pirátská strana (a dle mě tím i její kandidáti a následně i úspěšní nominanti) obecně prosazují co největší otevřenost - čili i částečnou ztrátu svobody osob b tzv. veřejných funkcích!
Přirovnám to takto - osobně nechápu proč někteří tzv. umělci (zejména zpěváci/ačky či herci/ečky) zveřejňují informaci, že mají někoho (a koho) za (tzv. životního) partnera/ku, protože na vědomí této soukromé informa ostatní lidé nemají žádné právo, ale u tzv. veřejné osoby, která je zvolená do tzv. veřejné funkce placené z veřejných peněz (či i jen na to kandiduje) je třeba znát i širší příbuzenské vztahy, aby se dalo vyloučit, že nemůže být v nějaké věci ve střetu zájmů, který by uškodil veřejnosti, ale pomohl soukromí dané osoby ve veřejné funkci!
2.) navíc také mám (jako mnou citovaný) přesvědčení, že v čelech odborných ministerstev (a dalších institucí) mají být lidé příslušných odborností a nikoliv (jak tvrdím já) tzv. univerzální manažeři - na to tam snad jsou (jako např. na MěÚ) "nějací" tajemníci, potažmo pak osobní či právní oddělení apod., aby řídili vlastní chod té dané instituce, ale její další rozvoj/vývoj musí řídit někdo znalý její problematiky a schopný vizí, jak věci tzv. posunout dál!
3.) dle mě svým přístupem k novinářům ohledně svého (ne)očkování se Ondřej Dostál totálně zdiskreditoval nejen po stránce otevřenosti k veřejnosti, ale i/zejména po stránce zjevné neschopnosti vize, jak zdravotnictví -zejména řešení jeho aktuálního problému covid- tzv. posunout dál!
Ta vize měla být dle mě jednoduchá - dojdeme (alespoň jako stát - nejlépe EU a potažmo i OSN) ke konzenzu minimální hladiny protilátek, nad níž nebudeme lidi nutit k očkování proti covid + testy na protilátky budou hrazené ze zdravotního pojištění + se stanoví interval (asi podle míry protilátek a případně věku člověka) jak dlouhou dobu (měsíce či roky) bude platit potvrzení o zjištěném množství protilátek!