níže jsou shrnuty dvě schůze pracovní skupiny Média a komunikace v rámci Evropské pirátské strany.
1. schůze - 2. února 2021
Prezentoval jsem své nápady. Nadhodil jsem, že by bylo dobré udělat dosavadní "inventuru", tzn. vyhodnotit jaké je naše publikum na sociálních sítích (věk, lokalita atd.) nebo ve kterých skupinách či platformách zaostáváme. Dále jsem zmínil potřebu více audiovizuálního a neformálního obsahu, rozšíření a aktualizaci European Pirate Party Wiki, více článků na Wikipedii

Poté @Mikulas.Peksa objasnil současný postup, nebylo jasné, kdo spravuje sociální sítě - Facebook a Twitter. Respektive, nebyly jasně dány konpetence, fungovalo to na vzájemné důvěře. Web je zde.
Pirátská delegace v Evropském parlamentu používá GitLab. Dohodli jsme se, že na této platformě budeme pracovat i v rámci PPEU.
Skupina Social media na GitLabu.
Navrhl jsem sjednotit kanály MEPů a zveřejnit všechny výstupy/obsah na Twitteru a Facebooku, ale hrozí zaplavení obou kanálů. Nicméně pokud by se objevil/a někdo, kdo by chtěl/a se podílet na rozšiřování obsahu

Olivia navrhla open source kalendář, který by pomohl sledovat všechny nadcházející události euposlanců, členů boardu a jakékoliv události spojené s PPEU.
Pozval jsem dva dobrovolníky, což jsou @Petr.Kocourek a Lucie Sekničková - @luciesek, které jsem tento týden přidal na GitLab.
Také jsem navrhl, že bychom měli produkovat více (audiovizuálního) obsahu, jako jsou např. podcasty. Zmínil jsem podcasty, které nyní začíná nahrávat @Olga.Richterova. Je však nutné mít dobrý mikrofon, osobu, která se o to bude starat a celkově koncept tohoto typu obsahu. Mikuláš poznamenal, že bychom měli mít podcast na Spotify. Myšlenka podcastu se setkala se souhlasem Nikiho Risse (zaměstnanec delegace) a Patrika Kristla (PP-SI). Prvního mítinku týmu se zúčastnil i další zaměstnanec delegace Tomáš Polák.
2. schůze - 23. února 2021
Kromě všech tří zástupců PP-CZ se druhé schůze z boardu zúčastnila Mia Utz (PP-DE). Dále Olivia, Märt Põder (PP-EE), Michael Sinclair (PP Bavorsko) a Niki Riss.
Carlito Brancati (PP-CH) navrhl nominovat Banksyho na Nobelovu cenu míru. Carlito zmínil, že tato iniciativa vznikla v Římě ve vydavatelství DRAGO. V souvislosti s tímto nápadem jsme měli docela zajímavou debatu s klady i zápory, vycházející z takovéto myšlenky. Padlo, že vlastně nevíme, jaký je vztah Banksyho k pirátskému hnutí a Mikuláš nadhodil otázku, kdo může nominovat potencionálního laureáta. Co se týká kladů, padl Banksyho aktivismus v otázce lidských práv. Tady jsou podmínky nominace, nicméně ještě musí proběhnout další diskuze na půdě (boardu) PPEU.
Pokud jde o GitLab, musíme si vyjasnit publikační činnost a kontrolu procesu. (Probíhá). Pokud bys nám chtěl/a pomoct s přípravou obsahu na GitLabu, tak mi prosím napiš nebo dej vědět do tohoto vlákna. Jedná se o kopírování, vkládání, synchronizaci, publikování na WordPressu a následné linkování na Facebook. @Jan.Mares zmínil, že Facebook by měl kvůli europoslancům spravovat někdo z ČR. Druhý den, kdy proběhl board PPEU, jsem nadhodil rozdělení rolí pro jednotlivé platformy, které bylo konsenzem schváleno.
Další schůzka týmu bude zase den před setkáním boardu, tj. dne 16. března 2021 v 19 hod. na Jitsi. Děkuji za přečtení až sem a zvu Vás na další setkání týmu 🙂.