MF KL 04/2021 - Nominace Pirátských členů komunální koaliční rady

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Krajsti predsedajici, PMS Kladno

Odpovědět
Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 732
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1058 poděkování
Kontaktovat uživatele:

MF KL 04/2021 - Nominace Pirátských členů komunální koaliční rady

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Zdravím místní fórum,

v souladu s usnesením místního předsednictva PMS KL 05/2021 zahajuji jednání místního fóra v referendu o nominacích do komunální koaliční rady.

Předsednictvo MS navrhuje následující usnesení:

Místní fórum Pirátů Kladno nominuje do koaliční rady pro komunální volby ve Statutárním městě Kladno v roce 2022 tyto zástupce: Michal Hažlinský, Lucie Cirkva Chocholová, Jiří Adámek a Roman Hájek.



Jelikož jednáme v referendu (zrychleném jednání), bude zkrácena doba pro navrhování případných alternativních návrhů usnesení a to do středy 1. 9. 2021 do 20:00. Návrhy usnesení a lze předkládat zde ve vlákně.

Bude následovat doba na rozmyšlenou 48h do pátku 3.9. 2021 20:00.
Rozhodující hlasování pak bude probíhat od pátku 3. 9. 2021, 20:00 5. 9. 2021, 8:00 do pondělí 7.9. 2021 10:00 22:00.

Úvodní slovo za navrhovatele, jímž je místní předsednictvo přednese místopředsedkyně @Lucie.Cirkva.Chocholova.
Právo na závěrečné slovo přísluší Navrhovateli a případnému Odpůrci s největší podporou (kterého bychom určili tedy 2. 9. ve 20:00, dle počtu poděkování)
Úvodní a Závěrečná slova budou odkázána v hlasování.

Možnosti hlasování:

Pro návrh
Odročení na nejbližší schůzi MS Kladno
Ukončení jednání bez přijetí usnesení (Proti usnesení)
Lze hlasovat pro 0 - 3 možnosti. Pro přijetí možnosti je třeba nadpoloviční většina hlasů.

Děkuji ...

Edit: úprava času hlasování

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Hazlinsky za příspěvek:
Radek.Cernohous

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Uživatelský avatar
Lucie.Cirkva.Chocholova
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 231
Registrován: 10 bře 2019, 22:25
Profese: uvolněná zastupitelka SČK
Dal poděkování: 370 poděkování
Dostal poděkování: 596 poděkování

Re: MF KL 04/2021 - Nominace Pirátských členů komunální koaliční rady

Příspěvek od Lucie.Cirkva.Chocholova »

Ahoj všem, v rámci příprav na komunální volby v roce 2022 již bylo hodně odpracováno, byť to nejdůležitější máme ještě před sebou. Za předsednictvo MS Kladno jsme vnímali nutnost určité připravenosti na komunální volby již před rokem. Výsledkem této naší snahy bylo schválení a podepsání koaliční smlouvy pro komunální volby v roce 2022 ve Statutárním městě Kladno s městským sdružením STAN Kladno. Nyní se však posouváme dál - k práci na programu, obsazení čela kandidátky, atd. K tomu již je zapotřebí, v souladu s uvedenou koaliční smlouvou, ustanovení koaliční rady. Předložený návrh v podstatě kopíruje složení skupiny, která se věnovala přípravě koaliční spolupráce a účastnila se debat nad společnými tématy pro komunální politiku v Kladně.

Co to tedy ta koaliční rada je?
Výše uvedená koaliční smlouva v Čl. 2 definuje koaliční radu, její roli a pravidla fungování následujícím způsobem.
2.1 Koaliční partneři vytvoří společný vedoucí orgán, Koaliční radu (dále jen KR), s účastí čtyř zástupců za každého koaličního partnera. Její členové budou jmenováni a odvoláváni rozhodnutím místních organizací obou koaličních partnerů.

2.2 Koaliční rada se bude scházet nejméně jednou za 30 dní. Jednání členů KR je možné v odůvodněných případech a za dodržení všech výše uvedených podmínek konat i distanční formou za užití technických a programových prostředků umožňujících hlasové a video spojení členů. Případně je možné v odůvodněných případech umožnit takovou účast i jen jednotlivým členům.

2.3 KR je schopna se usnášet, je-li přítomno alespoň pět jejích členů. KR přijímá svá rozhodnutí nadpoloviční většinou všech členů KR. Podmínkou usnášeníschopnosti KR je dodržení pravidel pro svolání KR, kdy KR je možné svolat nejpozději 7 dnů před termínem konání KR. Není-li KR usnášeníschopná, lze svolat náhradní jednání nejdříve za jeden týden ode dne konání původního jednání. Svolání jednání KR je prováděno vůči všem členům KR za podmínek čl. 2.7 této Dohody, a to zejména, formou sdělení e-mailem, telefonicky, prostřednictvím vzájemně schváleného komunikačního kanálu s uvedením data, času a místa jednání či odkazem na připojení přes sjednaný komunikační kanál. Součástí svolání (pozvánky) k jednání je i předpokládaný program jednání

2.4 Rozhodování Koaliční rady mimo zasedání (per rollam)
a) Vyžaduje-li to naléhavá potřeba, je možné přijmout rozhodnutí Koaliční rady mimo zasedání („per rollam“). Per rollam nelze hlasovat o personálních záležitostech.
b) V těchto případech zašle jakýkoliv člen KR všem členům Koaliční rady návrh na hlasování o potřebném usnesení Koaliční rady.
c) Návrh se doručuje prostřednictvím elektronické pošty.
d) Návrh obsahuje alespoň:
○ text navrhovaného usnesení a jeho odůvodnění,
○ lhůtu pro doručení vyjádření s tím, že pro počátek jejího běhu je rozhodné odeslání návrhu (tato lhůta nemůže být kratší než 72 hodin),
○ všechny podkladové materiály, které jsou potřebné pro přijetí navrhovaného usnesení.
e) Nedoručí-li kterýkoli z členů Koaliční rady své vyjádření ve lhůtě, má se za to, že se rozhodování per rollam neúčastnil.
f) Své stanovisko při rozhodování per rollam vyjadřují členové Koaliční rady v jedné z následujících forem: ○ Souhlasím, hlasuji PRO. / Nesouhlasím, hlasuji PROTI. / Zdržuji se.
g) Výsledek rozhodování per rollam, včetně dne přijetí usnesení, doručí osoba, která rozeslala návrh, všem členům Koaliční rady stejným způsobem, jakým rozeslala návrh členům Koaliční rady.
h) Na nejbližším následujícím zasedání Koaliční rady musí být usnesení přijaté per rollam zapsáno do zápisu včetně výsledků hlasování po jménech.

2.5 Jednání KR se bude moci účastnit kterýkoliv člen či registrovaný příznivec místní organizace koaličního partnera, nebo kterákoliv jiná osobnost kandidující za koalici bez možnosti hlasování a vlivu na usnášeníschopnost jednání KR.

2.6 Body k jednání bude schvalovat KR při zahájení svého jednání s tím, že nad rámec programu uvedeného v pozvánce lze zařadit bod k jednání jen se souhlasem většiny všech přítomných členů KR.

2.7 Jednání KR bude moci svolat každý koaliční partner prostřednictvím svého zástupce KR, a to vyhlášením domluveným elektronickým prostředkem.

2.8 Při rozhodování o sporných záležitostech budou koaliční partneři sledovat cíl dosažení konsenzu a naplnění koaličního programu.

2.9 Koaliční partneři se zavazují při jednání KR respektovat právo koaličního partnera uplatnit výhradu v případě, že se jedná o záležitost, která podle názoru daného Koaličního partnera odporuje principům a cílům uvedeným v této Dohodě a na ně navazujícího Programového prohlášení. Výhradu uplatňují buď všichni přítomní zástupci jednoho koaličního partnera, nebo tři členovéů KR. V případě takto vznesené výhrady bude další projednávání tohoto návrhu přerušeno a odloženo na nejbližší další jednání KR.

2.10 Z každého jednání KR musí být pořízen písemný zápis obsahující minimálně projednávané body programu jednání a přijatá usnesení včetně údajů o usnášeníschopnosti jednání členů a výsledcích hlasování ke každému z projednávaných usnesení. Zápis podepisuje alespoň jeden člen koaliční rady za každého koaličního partnera. Zápis musí být odeslán do 3 dnů všem členům KR.

2.11 Rozhodnutí KR může vetovat místní organizace svým základním a vrcholovým orgánem, a to tak, že nejpozději do 5 dnů od doručení zápisu požádá o svolání schůze místní organizace. Předseda zároveň upozorní KR o pozastavení výkonu rozhodnutí do doby, než hlasováním rozhodne místní organizace, maximálně do 30 dnů od oznámení KR.

2.12 Koaliční rada
a) jmenuje na svém jednání volebního zmocněnce,
b) odpovídá za vypracování volebního programu,
c) připravuje povolební strategii a předkládá ji místním organizacím obou Koaličních partnerů ke schválení jejich základním a vrcholovým orgánem,
d) zajišťuje přípravu volební kampaně,
e) může pověřit koordinováním volební kampaně jí vybranou osobu (koordinátora kampaně), ta se pak zodpovídá přímo KR,
f) schvaluje rozpočet volební kampaně,
g) odpovídá za čerpání rozpočtu volební kampaně,
h) jmenuje povolební vyjednávací tým,
i) schvaluje případnou spolupráci s dalším politickým subjektem, či přijetí podpory od dalších politických subjektů,
j) projednává případná porušení povinnosti vyplývající z této Dohod

Děkuji za pozornost a prosím o hlasování směřující k obsazení koaliční rady.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lucie.Cirkva.Chocholova za příspěvky (celkem 3):
Michal.Hazlinsky, Jiri.Adamek, Radek.Cernohous
Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 732
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1058 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF KL 04/2021 - Nominace Pirátských členů komunální koaliční rady

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Hlasování bude zahájeno 4.9. 2021 v 8:00 zde: https://helios.pirati.cz/helios/electio ... 01021/view

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 732
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1058 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF KL 04/2021 - Nominace Pirátských členů komunální koaliční rady

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Výsledek hlasování byl zveřejněn zde: https://helios.pirati.cz/helios/electio ... 01021/view

Hlasování dopadlo následovně:

PRO navržené usnesení: 8
Odložení věci na následující řádnou schůzi místního fora: 0
Ukončení jednání bez přijetí usnesení (proti usnesení): 0



Usnesení bylo přijato. Jako zástupci místního fóra Pirátů Kladno byli do komunální koaliční rady nominováni:
Lucie Cirkva Chocholová
Michal Hažlinský
Roman Hájek
Jiří Adámek


profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Kladno“