[Rozprava] KF JmK 8/2021 - Volba krajského zástupce v RV

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj, Krajsti predsedajici

Zamčeno
Uživatelský avatar
Pavel.Nevrkla
Místní předsednictvo
Příspěvky: 476
Registrován: 11 srp 2017, 15:25
Profese: advokát
Dal poděkování: 405 poděkování
Dostal poděkování: 746 poděkování
Kontaktovat uživatele:

[Rozprava] KF JmK 8/2021 - Volba krajského zástupce v RV

Příspěvek od Pavel.Nevrkla »

Svolávám jednání KF JmK ve věci volby nového krajského zástupce v republikovém výboru.

Důvod svolání
Jednání je svoláno na základě uplynutí mandátu dosavadního krajského zástupce v RV Michala Marciniszyna

Hlasování
Hlasování proběhne v Heliosu; trustee budou vybráni ze seznamu možných trustee dle časových možností

Kandidatura
Kandidovat může libovolný člen krajského sdružení JmK. Přihlásit se můžete příspěvkem v tomto tématu. V příspěvku popište způsob, jakým budete funkci vykonávat, a uveďte, jakou máte k výkonu funkce způsobilost.

Pracovní náplň volené funkce
Pracovní náplň vyplývá z čl. 9 stanov.


Kandidáti se mohou do volby hlásit do soboty 3.7.2021. Rozprava bude uzavřena v pondělí 5.7.2021. Poté proběhne doba na rozmyšlenou a 1. kolo hlasování bude zahájeno ve středu 7.7. 2021.

Tímto otevírám rozpravu.

Děkuji za pozornost.

mail: pavel.nevrkla@gmail.com
tel. 724 905 975
Uživatelský avatar
Radka.Musilova
Republikový výbor
Příspěvky: 262
Registrován: 01 srp 2019, 18:15
Profese: datová analytička
Bydliště: Židlochovice
Dal poděkování: 357 poděkování
Dostal poděkování: 262 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] KF JmK 8/2021 - Volba krajského zástupce v RV

Příspěvek od Radka.Musilova »

Ahoj pirátky a piráti,

po pečlivém zvážení a informování bych se ráda ucházela o post zástupkyně Jihomoravského kraje v Republikovém výboru.

V současnosti kandiduji na 9. místě do Poslanecké sněmovny a zároveň se pilně vzdělávám v SAKO a věřím, že se tyto role vzájemně doplňují i s plnění povinností v rámci RV.

Svou roli v RV vidím jednak jakožto aktivní spojky mezi naším krajem a zároveň jako nové členky RV, která mu může přinést svůj jedinečný pohled na svět.

Jsem systematička, pro kterou je primární, aby procesy fungovaly smysluplně a efektivně a baví mě hledat způsoby, jak by to celé mohlo pracovat lépe. Zároveň jsem odpůrkyně přebujelé byrokracie a jdu po podstatě věcí. Současně si udržuji sociologickou imaginaci a snažím se nahlížet na svět komplexně, což se projevuje i v mém jednání. :)

Projekty, které realizuji, se snažím dotahovat a dělat co nejlépe. Pokud dostanu příležitost, bude to platit také pro členství v RV.

Děkuji za případnou projevenou důvěru!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Radka.Musilova za příspěvky (celkem 7):
Lukas.Dolezal, Jakub.Sobocik, Pavel.Nevrkla, Petr.Springinsfeld, Lucie.Jandova, Janka.Michailidu, Zbynek.Janoska
Uživatelský avatar
Lukas.Dolezal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 2387
Registrován: 28 úno 2019, 14:48
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 4009 poděkování
Dostal poděkování: 3063 poděkování

Re: [Rozprava] KF JmK 8/2021 - Volba krajského zástupce v RV

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Ahoj jihomoravští Piráti a jihomoravské Pirátky,
rád bych se ucházel o Vaši podporu jako zástupce KF Jihomoravského kraje v Republikovém výboru. Protože, jsem šel už do volby CF, budu níže slovy jednoho politikaOFFTOPIC, který se už doufám nikdy do politiky nevrátí, citovat sebe :). Sice jsem získal podporu skupiny členů, ale ve volbě, ani dovolbě to na zvolení členem RV nestačilo.

V nominačním vlákně jsem odpovídal na plno dotazů týkajících se RV, ale připadá mi zbytečné to dávat do tohoto vlákna, tak prosím mrkněte i sem.

Zástupce Jihomoravského kraje v RV

Dovolím si tvrdit, že se zajímám o značnou část dění v našem kraji a pokud mám čas, objevím se kromě schůzí MS Brno i na schůzích MS Znojemsko nebo MS Břeclav.

V RV chci prosazovat regionalismus, namísto centralizace, která se mnohdy projevuje zvyšováním úlohy centrály na úkor krajských sdružení. Tady dodávám, že bych chtěl důležitá jednání RV komunikovat i na setkáních MS a informovat krajskou posádku na Signalu a Zulipu (kromě klasického shrnutí na krajské schůzi).

Poslední dobou v koaliční radě pozoruju zvýšenou centralizaci v souvislosti s volbami do Poslanecké sněmovny a myslím, že Republikový výbor by měl být hlavním orgánem, kde jsou tyto snahy v rámci vnitrostranické debaty vyvažovány. Je IMHO důležité najít zdravý balanc mezi subsidiaritou krajských sdružení a centrálním vedením.

Kromě voleb do Poslanecké sněmovny nás čekají i komunální volby v příštím roce a z pozice člena RV bych chtěl být co nejvíce nablízku volebním štábům a místním sdružením a PKS (nápady ke společnému programu - program musí vycházet z potřeb obcí a měst). Protože bych reprezentoval (momentálně) 92 členek a členů jihomoravských Pirátů, byl bych v případě zvolení rád za Vaše podněty a připomínky k jednotlivým hlasováním v RV.

Taky bych rád, aby se RV zabýval otázkou Krajských expertních týmů (KETů) a větší koordinací/kooperací jednotlivých KETů napříč kraji. IMHO tohle nefunguje a RV by měl být také prostředníkem ke vzájemné komunikaci s odbory a KETy. (Mohly by také vzniknout něco jako poradní orgány RV).

Byl bych také rád, kdybychom co nejdříve uspořádali fyzické RV zasedání v Brně (ve ŠPiCe).

Chci pokračovat v iniciativě, kterou začal @Michal.Marciniszyn. Při skládání kandidátek do MČ bude nutné vyřešit kompatibilitu s místními týmy Brno. Předpokládám, že nastane situace, kdy budeme chtít vědět, jestli nečlenové Pirátů (v místních týmech) budou mít hlasovací právo v primárkách do městských částí a bude nutné to řešit i na úrovni RV. OFFTOPIC(Očekávám, že tohle budou chtít řešit Piráti i v jiných větších městech).

Z nedávných aktivit RV je mi sympatická Etika kampaňování ve vnitrostranických volbách.

Moje dosavadní působení v Pirátech

U Pirátů jsem začal jako dobrovolník při volbách do Evropského parlamentu před dvěma lety, což byla obrovská zkušenost, která mě motivovala se dál pirátsky angažovat.

Pirátskou kandidátku do Jihomoravského kraje jsem v loňském roce podpořil na 25. místě a do sněmovních voleb půjdu z 15. místa jihomoravské kandidátky Pirátů a Starostů.

Na podzim loňského roku jsem byl zvolen členem předsednictva Evropské pirátské strany (PPEU), kde mám na starosti pracovní skupinu Media and Communication. Jsem členem Zahraničního odboru a nedávno jsem navázal na kariéru wikipedisty.

Inicioval jsem založení pracovní skupiny Duševní zdraví, která krásně nabírá na obrátkách, z čehož mám obrovskou radost.

Pokud mám čas, rád pomůžu s volbou v Heliosu jako trustee.

Více o mně na lide.pirati.cz nebo v kandidátské řeči do Sněmovny.

Z Pirátského kola je mi blízká (mimo jiné) myšlenka svobodné výměny nástrojů, nápadů, kultury a znalostí, protože sdílení je IMHO hybnou silou vývoje.

Zdroj: Nominace Lukáše Doležala do Republikového výboru

Kandidátská řeč

Ahoj,
níže jsem se rozepsal o mojí motivaci být zvolen členem Republikového výboru. V současné době nezaujímám žádnou vnitrostranickou funkci, jsem pouze členem předsednictva Evropské pirátské strany, proto bych chtěl propojit mezinárodní a vnitrostranickou dimenzi mého pirátského bytí :D.

RV vnímám jako orgán, kde člověk může získat první zkušenosti s reálnou politikou. Chtěl bych propojit můj zájem o každodenní chod strany s činností ve stranickém orgánu, který je zásadní při utváření provozu a strategie naší strany.

Do RV kandiduji s tím, že chci budovat mosty, to znamená, že nepatřím k žádnému "kmenu", nerozlišuji staré nebo mladé OFFTOPIC(čti podle délky členství) Piráty. Je pravda, že občas přemýšlím nad (někdy) názorovou nejednotností členské základny, nicméně jsem rád, že nám jde především o evidence-based practice politiku, která si bere zleva i zprava.

Zároveň je, ale nutné se snažit o konsenzuální výstupy a dosažení kompromisu, který by ale neměl znamenat rezignaci na ideály. K výsledkům vede týmová práce a vzájemný respekt OFFTOPIC, který je profi - mimochodem skvělá iniciativa pro růst celé strany.

Také vnímám určitou rebelskou/aktivistickou povahu Pirátů, což znamená nastolování nemainstreamových témat a neuhýbání z potencionálně kontroverzních témat (namátkou legalizace prostituce nebo užití psychedelik v léčbě duševních onemocnění).

Mám vystudovanou Politologii a evropská studia (titul Bc.), zajímám se o politické a stranické systémy, volby nebo mezinárodní vztahy. Z pohledu politologa mě zajímají témata jako jednání o programu, pravidla pro kandidátky nebo dokumenty jako je Pirátská strategie. Rád bych se připojil do Pracovní skupiny pro rozvoj odborně-politické sekce strany a do Programové pracovní skupiny.

Od případného zvolení očekávám hlubší seznámení se se stranickými předpisy OFFTOPIC(obecně jsem pro větší seznamování členské základny s předpisy a jejich průběžné vyhodnocování) a kritickou analýzu našich volebních kampaní, výsledků ve volbách a celkově postupů před a po volbách (napříč kraji). S tím souvisí i větší koordinace odborů s RV a společná zasedání.

Chtěl bych prosazovat více komunikace na pirátských platformách, než se teď děje - větší důraz na open source, převážně v online práci a zapojování se do pirátských procesů.

V neposlední řadě mě ke kandidatuře vede chuť poznat Piráty a Pirátky napříč republikou. Další oblast, ve které bych se chtěl více dovzdělávat, jsou rozpočtová pravidla a pravidla hospodaření, středobod práce v RV.

Práci v RV jsem schopen věnovat 5-10 hodin týdně, předpokládám, že někdy toho je víc, někdy míň. Záleží mi na tom, abychom takzvaně neusnuli na současných vavřínech. Není větší pomíjivosti než politická moc a sám osobně bych chtěl v RV přispět k tomu, aby nám momentální voličské preference vydržely.

Zdroj: Nominace Lukáše Doležala do Republikového výboru

Moc díky za podporu 🙂! L.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dolezal za příspěvky (celkem 3):
Jan.Brodzak, Jan.Wagner, Zbynek.Janoska

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇺🇦 ✌️.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Zahraničního odboru a Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz

Uživatelský avatar
Pavel.Nevrkla
Místní předsednictvo
Příspěvky: 476
Registrován: 11 srp 2017, 15:25
Profese: advokát
Dal poděkování: 405 poděkování
Dostal poděkování: 746 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] KF JmK 8/2021 - Volba krajského zástupce v RV

Příspěvek od Pavel.Nevrkla »

Výsledky hlasování zde: https://helios.pirati.cz/helios/electio ... 0103e/view.
V 1. kola byla zvolena krajským zástupcem v RV Radka Musilová.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Nevrkla za příspěvek:
Petr.Springinsfeld
mail: pavel.nevrkla@gmail.com
tel. 724 905 975
Uživatelský avatar
Lukas.Dolezal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 2387
Registrován: 28 úno 2019, 14:48
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 4009 poděkování
Dostal poděkování: 3063 poděkování

Re: [Rozprava] KF JmK 8/2021 - Volba krajského zástupce v RV

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Gratuluji @Radka.Musilova ke zvolení a děkuji všem, kdo mi dali hlas s důvěrou, že bych je dobře zastupoval v RV.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dolezal za příspěvky (celkem 2):
Antonino.Milicia, Radka.Musilova

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇺🇦 ✌️.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Zahraničního odboru a Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihomoravský kraj“