Pirátský nový vítr - aneb Štréblovy kšefty

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátský nový vítr - aneb Štréblovy kšefty

Příspěvek od Petr.Vileta »

55108311 píše: 28 dub 2021, 21:25 Vzpomínám jak po prvních volbách kdy se Piráti dostali do sněmovny (?) šel Ivan Bartoš na schůzku s Andrejem Babišem, a když se vrátil tak zveřejnil stručný zápis co se na schůzce dělo. Tenkrát jsem byl nadšený.
No,počítám že poté dali ostatní politici IB najevo, že se s ním nikdo scházet nebude, pokud jim IB neslíbí že už to nikdy neudělá :) . Ale přesto bych takovouto otevřenost v nějaké formě uvítal, třeba tak, že by "zápis" byl proložen úseky "neveřejné jednání 5 minut" nebo "neveřejné jednání 5 minut na téma XY".
Ale možná že se se svými spekulacemi mýlím.
Netuším jak moc pořádně, ale ono se to zapisuje pořád.
https://evidence.pirati.cz/author/4/
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Belsan, 55108311

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Jiri.Belsan
Dal poděkování: 786 poděkování
Dostal poděkování: 647 poděkování

Příspěvek od Jiri.Belsan »

Vladislav Kurz píše: 01 dub 2021, 18:42 Zeptam se na rovinu - je z teto kauzy zaver, ze proste jakekoliv ksefty clenu piratske strany se statem jsou tabu? Nebo jde najit nejaky hint co je jeste prijatelne, a co uz ne?
Takový závěr podle mě ani nastat nemůže, protože nedává smysl. Diskutovat by se mohlo, zda to řešit u volených zástupců strany, ale u všech členů to smysl nedává.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Belsan za příspěvek:
V__
Stepan.Strebl
Člen KS Praha
Profese: podnikatel
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 365 poděkování

Příspěvek od Stepan.Strebl »

Martin.Stanek píše: 01 dub 2021, 14:25 @Stepan.Strebl jsi ještě vlastníkem? Případně jaký horizont předpokládáš?
Už nejsem vlastníkem. Co se týče dohody s vedením strany, beru to za splněné. Aby se po mně nikdo už nevozil argumentací "podivným spletencem" (aneb když tomu nerozumím, je to podezřelé), dohodl jsem se s rodinou na jeho "rozpletení" a nikde už s nikým společně nepůsobím. Snad to některé lidi uklidní a dají aspoň jim pokoj, i když o tom trochu pochybuji, ale více v tomto zkrátka udělat nelze. Nebylo to jednoduché období a počítám, že k tomu ještě něco napíšu, až se změny promítnou do rejstříků.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Stepan.Strebl za příspěvky (celkem 4):
Ondrej.Profant, Martin.Stanek, Petr.Vileta, Vojtech.Pikal
klivan
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: lékař
Dal poděkování: 176 poděkování
Dostal poděkování: 292 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klivan »

Ředitel protikorupční organizace Transparency International Petr Leyer míní, že firma Strebl a veřejní zadavatelé zakázek se nedopustili ničeho nelegálního.
Hlavním kritériem pro výběr dodavatele byla nejnižší cenová nabídka. V některých případech firma STREBL zakázku získala až po nesplnění celkových požadavků původně vybraného účastníka, který v počátcích předložil lepší.
https://www.hlidacstatu.cz/verejnezakaz ... 3A29124140
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/mist ... omaci_vank

Tito uživatelé poděkovali autorovi klivan za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, Vit.Fux, Ondrej.Profant
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
oldas
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od oldas »

Žádám, aby mnou otevřené vlákno "Kauzy" bylo obnoveno správcem. Vojtěch Pikal jej pro duplicitu zrušil. Kritizoval jsem přístup vedení strany, že není schopno postavit se ke "Kauze Štrébl" čelem a vydat prohlášení. Jednoduché prohlásení k veřejnosti.
Před 3 dny jsem na fcb obdržel video "Vraťme zemi budoucnost" . Jednalo se zde ohledně nástupu dětí do škol. Vznesl jsem dotaz, zda Pirátská strana souhlasí s tím, aby se při nástupu do škol netestovaly na Covid děti, které jsou potencionálními přenašeči nemoci, přesto, že jsou očkované. Byla to taková nahrávka na smeč. Jak si myslíte, že to dopadlo? Obecná odpověď, bez přímé odpovědi na mou otázku. Když jsem zopakoval dotaz a chtěl znát jasnou odpověď? Nic. Bez odezvy.
Pokud si přečtěte rozhovor na DBTV s Markem Prchalem, tak tam jasně říká: "Strana vydá jasné stanovisko a tím diskuse končí". Proč se tím neřídí Pirátské vedení?
Myslím si, že vlákno "Kauzy" by mohlo uvnitř strany nastavit zrcadlo tomu co stranu poškozuje v očích veřejnosti. Teď mám na mysli např. video europoslankyně Gregorové na sociálních sítích a další přehmaty. Tyto jsou střípkem mozaiky, kdy se od Pirátů odvrací veřejnost a zejména voliči. Strana, která nedokáže rychle a jasně dát veřejnosti najevo směr, kterým se hodlá vydat a řídit nemůže počítat s tím, že ji někdo bude chtít mít ve vládě. Ať jako volič, nebo koaliční partner. Hezký večer

Marek.Krejpsky
Člen KS Vysočina
Profese: konzultant IT
Dal poděkování: 892 poděkování
Dostal poděkování: 333 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Krejpsky »

@oldas Chápu že vás Mára Prchal nutí psát cokoliv jen když je to proti Pirátům. Vypadá to že dochází munice, kauza Štrébl byla uzavřena, žádné pochybení právní ani morální nebylo shledáno.

Jasný směr který Piráti a Starostové nastavili a ve kterém budou naši zemi také řídit je detailně popsán v programu - přečtěte si ho a uvidíte sám - viz http://www.piratiastarostove.cz

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Krejpsky za příspěvek:
Jiri.Belsan

Marek Křejpský
emeritní místopředseda KS Vysočina, zakládající člen MS Žďársko
profil na webu
Instagram profil

LinkedIn profesní web

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“