Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Podporuji nominaci Matěje Kubíčka na místo vedoucího PO

Ano

77
58%

Ne

42
32%

Zdržuji se

14
11%
 
Celkem hlasujících: 133 - Celkem hlasů: 133

Uživatelský avatar
Blanka.Charvatova
Příspěvky: 785
Registrován: 20 črc 2018, 10:04
Profese: Na dovolené, nerušit.
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 719 poděkování
Dostal poděkování: 2176 poděkování

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Blanka.Charvatova »

Ahoj Pirátky, Piráti, Piráťata i vy všichni ostatní,

ráda bych tu podpořila Matěje a jeho kandidaturu na pozici vedoucí*ho našeho personálního odboru.

Nejdřív bych ale chtěla poděkovala vám všem, kdo jste se na mě v posledních dnech a týdnech obrátili s dotazem (prosbou?), zda-li bych do této volby nešla já. Vážím si, že si myslíte, že bych se na tuto pozici hodila. Nicméně si nemyslím, že bych v tuto chvíli byla já vhodnou kandidátkou. Zaprvé se na mě v poslední době navalilo poměrně dost funkcí / práce u Pirátů a já se jim chci věnovat tak, jak jsem slíbila, že se jim věnovat budu (RV, Personální tým Praha, pražský dopravní KET). Ještě stále vidím přede mnou velké výzvy, které chci zvládnout a od kterých nechci utéct. Navíc cítím závazek k lidem, kteří se mnou v těchto týmech jsou a nechci je zklamat. Také nechci být superkumulantkou, myslím si, že na nějakou dobu mi bude stačit to, co teď mám :) A za druhé si nemyslím, že bych nyní měla tak velké zkušenosti z práce s lidmi, abych mohla vést celý pirátský personální odbor. Ty teprve musím získat a až někdy příště je případně využít.

A to je důvod, proč podporuji Matěje. Je to profesionál, člověk, který personalistice skutečně rozumí. Měli bychom mít radost, že někdo s takovými zkušenostmi, jaké Matěj má, se rozhodne do takové skoro nevděčné akce jako převolba vedoucí*ho PO je, jít.

Možná si to ne pořádně uvědomujeme, ale pro Matěje to je svým způsobem trošku sestup z toho, na co je profesně nyní zvyklý. On se rozhodl, že nabídne svoje zkušenosti a znalosti Pirátům proto, že si myslí, že nám tím může pomoct. A my místo toho, abychom to ocenili a dali mu šanci, tak do něj někteří z nás od začátku poměrně dost jdou (potom co jsem si přečetla minulou diskusi a pak některá vlákna na zulipu, tak mám pocit, že někteří jen hledají argumenty, proč ho nevolit, místo toho, aby se pokusili zjistit, jestli není nějaký důvod, proč by ho volit třeba mohli). Nemusí to být váš favorit, každý máme právo volit podle svého přesvědčení, ale myslím si, že Matěj je od začátku postaven ne na startovní čáru, ale tak patnáct metrů ještě za ní. Musí překonat to, že je z Prahy (bohužel stále tu existují nějaké krajské animozity) a musí překonat i to, že z pozice vedoucí PO odchází Jana, kterou má spousta Pirátů rádo a o které si hodně z nás myslí, že tu práci dělá dobře.

A přijde mi, že si někteří asi neuvědomují, že Jana odchází dobrovolně a tím pádem někdo jiný musí přijít místo ní a tu práci začít dělat. A za to Matěj přece nemůže (přijde mi, že se musí pořád bránit, protože se někteří asi bojí změn, které by mohly přijít. Ale ty přijdou tak jako tak, protože nevím o tom, že by existoval klon Jany, který by přišel na její místo. Ať už na této pozici bude kdokoliv, tak přinese svůj pohled a svůj způsob vedení týmu).

Takže závěrem – moji podporu Matěj má. Poznala jsem ho jako člověka a vím, že ho podpořit mohu. Kromě spousty jiných dobrých vlastností je schopný sebereflexe a dokáže přijmout dobře míněnou zpětnou vazbu. A to je pro mne velmi důležitá vlastnost, které si na lidech vážím (ne každý je toho schopen). Jeho profesionální zkušenosti jsem tu už zmiňovala, tak to asi opakovat nemusím :)

Na dovolené, nerušit.

Uživatelský avatar
Michaela.Krausova
Člen KS Praha
Příspěvky: 288
Registrován: 20 říj 2010, 22:02
Profese: Studentka hledající smysl na FHS
Bydliště: Žižkoff
Dal poděkování: 410 poděkování
Dostal poděkování: 574 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Michaela.Krausova »

S Matějem jsem se poznala v roce 2018, když jsme po večerech pracovali na výběrcích do dozorčích rad městských firem v Praze. Jsem ráda, že nám vedoucí PO doporučila zkušeného a motivovaného profíka, který nám pomohl nadesignovat a zpracovat celý proces výběrek, i když se projekt v průběhu ukázal jako větší výzva, než jsme čekali. Matěj byl ochotný skoro každý den po své práci bez nároku na odměnu (kterou jsme Matějovi v symbolické výši přiznali až později) pomoci, což mě přesvědčilo o jeho dobré vůli, charakteru, zápalu a pracovisti. Matěj je týmový hráč a patří mezi lidi, se kterými se mi u Pirátů nejlépe spolupracuje a motivuje mě svým přístupem k dalšímu zapojení i proto, že se chová férově a otevřeně. Přála bych si, aby tuto jeho stránku poznalo víc lidí, i proto sdílím prozatím aspoň takto svou zkušenost.

Nakonec i díky Matějově zanícení a odhodlání projekt zdárně dokončit a schopnosti rychle najít nová řešení, jsme se nakonec projektu zhostili se ctí, více třeba v Česko Inspirativní. I přes intenzivní stranická šetření, na která tu už odkazoval Honza Lejčko a která stále zanechávají v některých lidech pochybnosti, se neprokázala žádná závážnější, úmyslná natož personální pochybení. Na základě našich zkušeností a toho, co se povedlo i nepovedlo, pak Matěj pomáhal proces vylepšit, aby se o nabyté zkušenosti mohli opřít další pořadatelé výběrek. Nyní Matěj pomáhá dalším členům na workshopech k výběru talentů.

I z těchto důvodů a sdílení, která zazněla přede mnou, Matěje považuju za velmi kvalitního kandidáta na vedoucího PO, hodně štěstí! ;)

Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18655
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33837 poděkování

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Martin.Kucera »

Matej.Kubicek píše: 15 čer 2021, 08:02
Martin.Kucera píše: 14 čer 2021, 21:47

Měl bych upřesňující dotazy k minimálně dvěma bodům kandidátské řeči:

Matej.Kubicek píše: 14 čer 2021, 21:23

Zasadím se o profesionalizaci práce PO do úrovně odpovídající modernímu HR

Mohl bys to rozepsat podrobněji? Obávám se, že málokterý člen si pod "úrovní odpovídající modernímu HR" představí něco konkrétního.
Plus samozřejmě pokud by ta profesionalizace měla znamenat nezanedbatelné navýšení nákladů na odměny, je na místě otázka, kde na to strana vezme.

Profesionalizace je především o tom, že odbor bude v rukou někoho, kdo má předchozí zkušenosti s danou oblastí, protože se v ní již nějakou dobu profesně pohybuje.

Já se neptal na tvou definici profesionalizace, ale hlavně na to, co je míněno "úrovní odpovídající modernímu HR".

Tedy ví, kolik je potřeba času a zdrojů na jednotlivé aktivity, ví, jaké mají být jejich priority a ví kolik ty věci stojí.
Umí tyto zdroje co nejefektivněji aktivovat, dokáže posoudit vhodnost talentů na jednotlivé činnosti a dokáže najít i netradiční zdroje a alokovat je na netradiční místa (Stáže, Pirátští dobrovolníci, nePirátští dobrovolníci apod.)

Prosím, nehovoř o lidech, zejména pak o dobrovolnících, jako o zdrojích, je to urážlivé. (Že se to někde používá jako odborná terminologie, nic neznamená - i odbornou terminilogii mohou vymýšlet lidés nulovým EQ.)


Naprosto iluzorní příklad žádosti o zdroje: Pirátská strana bude mít o 250 nových dobrovolníků měsíčně víc, pokud investujeme 150.000 Kč měsíčně. Jeden dobrovolník nás pak bude stát 600 Kč, což je ve srovnání s minulým volebním obdobím 10% úspora. Pokud tuto investici jako Piráti neuděláme, pak PO nebude mít kapacity na začlenění těchto dobrovolníků a růst strany z pohledu počtu členů se zpomalí o 7%.

Uvítal bych příklady, kde byudou sice vymyšlená čísla, ale budou aspoň trochu reálné co se týče fungování strany.
Na začátku píšeš o tom, že když investujeme měsíčně X peněz, tak nám to přinese Y dobrovolníků.
Na konci píšeš o tom, že když neinvestujeme X peněz, tak nebudou kapacity na začleňování těchto dobrovolníků - ale jakých? Když neinvestujeme těch X peněz, nepřibude Y dobrovolníků, tedy nebude koho začleňovat, takže žádné kapacity chybět nebudou.
Navíc zpomalení růstu počtu členů oproti předchozímu volebnímu období není nutně automaticky špatně.


Pokud by měla výběrová komise hodnotit uchazeče dle odbornosti, asi by v této komisi tedy měli také sedět lidé, kteří se v příslušné oblasti aspoň do určité míry vyznají, nebo ne? Pokud ano, kdo (a jak) vybere ty odborníky do komise?

O tom, kdo výběrovou komisi by dle mého názoru mělo rozhodnout CF v rámci stanov. Nabízí se republikový výbor, republikové předsednictvo nebo samo CF. S tím, že složení by mělo být především odborné.

To mi zní tak nějak rekurzivně - jak ten orgán, který bude určovat složení komise, posoudí odbornost jejích členů? A pokud to dokáže, nemohl by rovnou posuzovat odbornost uchazečů? (A tedy vynechat mezikrok s komisí? Nota bene když je docela dobře možné, že uchazečů bude méně než kolik by mělo být členů komise.)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Michaela.Nepejchalova, Jakub.Nepejchal, Dalibor.Zahora

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Jakub.Nepejchal
Člen KS Praha
Příspěvky: 1360
Registrován: 26 bře 2014, 14:12
Profese: Vedoucí sociální služby
Bydliště: Praha-Petrovice
Dal poděkování: 2426 poděkování
Dostal poděkování: 1730 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Jakub.Nepejchal »

Matej.Kubicek píše: 14 čer 2021, 21:23

Ahoj,

rád bych poděkoval Danielovi za jeho rozhodnutí mne do této volby nominovat. Rozhodl jsem se tuto nominaci přijmout a kandidovat na vedoucí/ho personálního odboru.

Rád bych také poděkoval Janě za její práci a čas, který Pirátům na pozici vedoucí PO dala.

Pokud se rozhodnete mi dát hlas a já se vedoucím PO stanu, tak bych rád navázal na Jany práci a rozvíjel ji dále dle svých schopností a zkušeností.

Pracuji od roku 2014 v oblasti lidských zdrojů jako vedoucí pracovník, vedl jsem týmy o velikosti 3 - 20 lidí.

U Pirátů jsem od roku 2018, věnuji se právě především tématům týkajících se HR a personalistiky.

A s čím do této volby jdu?

  • Zasadím se o profesionalizaci práce PO do úrovně odpovídající modernímu HR

  • Zachovám kontinuitu ve stávajících procesech, ale také budu rozvíjet další projekty orientované na potřeby výkonných orgánů strany a dalších interních zákazníků, kterými jsou všichni Piráti a spolupracovníci.

  • Chci propojovat činnosti PO napříč bublinami (Poslanecká sněmovna, PO, jednotlivé krajské týmy)

  • Zapojím dobrovolníky z řad celé strany do procesů PO tam, kde je to vítané a možné.

  • Zaměřím se na rozvoj KoKS. Budu pracovat s jejich životním cyklem (Nastavím práci tak, aby byla dlouhodobě udržitelná a motivovala)

  • Budu pracovat na pirátské kultuře a jejím rozvoji tak, aby se změny děly přirozeně zdola.

  • PO by mělo být garantem práce s lidmi, nikoliv práce s tabulkami. Zaměřím se na měkké dovednosti, individuální a lidský přístup ke všem

  • Pokusím se zeefektivnit využití expertů a jejich zapojení do KETů. Pracuji s daty a lidmi ruku v ruce.

  • Budu rozvíjet tyrkysovou organizaci dle nejnovější trendů, efektivní kombinování teorie hejna a pravidel pro řízení organizace. (Viz moje pracovní zkušenost z Bluelink International CZ)

  • V rámci HR se pokusím zeefektivnit osobní cíle, tak aby odpovídaly nákladům za vykonanou práci.

  • V neposlední řadě bych rád, aby toto bylo poslední volené období vedoucího PO v této podobě. Do další volby by uchazeči na tuto roli měli projít výběrovou komisí, která je ohodnotí dle odbornosti a tyto výsledky předá k posouzení CF.

Vizi jsem představil i tady a je možné, že některé dotazy byly již diskutovány zde:

viewtopic.php?f=75&t=57269&hilit=vize+po

Aby tady jen neryl. Jde vidět, že své práci rozumíš, víš co a jak. Ale komunikuješ tady s veřejností. Mohl bys , prosím, pro nás, kteří se v tvé bublině nepohybujeme a tedy nevíme, co znamenají některá sousloví, je vysvětlit?
Jde mi zejména o:

  • "úrověň odpovídající modermínu HR" - už to tu bylo zmíněno. Já moc nevím, co je nemoderní HR a tak ani nevím, jak by takové moderní HR mělo vypadat

  • "životní cyklus" - zní mi to, jako by se počítalo, že člověk někde vydrží nějakou dobu a pak "umře". To mi nedává moc naděje.

  • "tyrkysová organizace" - už jsem to asi někde slyšel, ale fakt netuším, co si pod tím předstait (něco jako modrý život od Foglara?)

  • "nejnovějších trendů" - ty trendy myslíš v jaké oblasti, nerad ybch se dostal do trendu monokratických stran a hnutí (reálně si nemyslím že by to u nás hrozilo, ale chci ukázat šíři pojmu a požádat tě o zúžení).

Plus mě teda napadá spousta dalších otázek, ve smyslu: jak? Kdo? Kam? Ale to se doptám spíš až budeme mít vyjasněnou terminologii.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Nepejchal za příspěvky (celkem 5):
Michaela.Nepejchalova, Petr.Vileta, Matej.Kubicek, Vojtech.Pikal, Anna.Ungerova

Člen KS Praha
=== Kontakt: ===OFFTOPIC* E-mail: jakub.nepejchal@pirati.cz
* Telefon: 6O8428O8O

Uživatelský avatar
Eva.Tylova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 115
Registrován: 20 led 2018, 13:01
Profese: Ekoložka
Bydliště: Praha 12
Dal poděkování: 362 poděkování
Dostal poděkování: 215 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Eva.Tylova »

Jsem ráda za nominaci Matěje Kubíčka na vedoucího PO. Oblast lidských zdrojů je velice důležitá a přitom nelehká, proto oceňuji na Matějovi jeho přímý a věcný přístup a profesionální zkušenosti.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Tylova za příspěvky (celkem 7):
Blanka.Charvatova, Tereza.Hubackova, Kornelia.Gottmannova, Matej.Kubicek, Eva.Ticha, Petr.Daubner, Zuzana.Freitas
Uživatelský avatar
Tereza.Hubackova
Republikový výbor
Příspěvky: 600
Registrován: 10 dub 2016, 10:11
Profese: sociální pracovník
Dal poděkování: 2235 poděkování
Dostal poděkování: 1161 poděkování

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Tereza.Hubackova »

Podporuji Matějovu kandidaturu. Poznala jsem ho v rámci týmu kolem Práce s lidmi. Má zkušenosti a nebojí se je použít. A to je to, co potřebujeme. Moc nerozumím útokům, které se na něj snesly, když se odvážil nastínit, že by to dělal trochu jinak než dosud - Jana odchází sama, bude potřeba ji nahradit (jak psala výš naprosto výstižně Blanka) a nevšimla jsem si, že bychom měli zástupy odborníků ochotných se k tomu uvázat. Pojďme Matěje upozorňovat, když se jeho odborná terminologie nepotká s naším slovníkem, podle mé zkušenosti opravdu naslouchá a bere si k srdci zpětnou vazbu. A buďme rádi, že do toho chce jít.

Tereza Hubáčková
PMS Praha 6
Republikový výbor
Zastupitelka v Praze 6
RT sociálních věcí, pracovní skupina pro SPOD

Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18655
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33837 poděkování

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Martin.Kucera »

Matěji, mám konkrétní dotaz ohledně praxe v oboru (když zdůrazňuješ, že ji považuješ za důležitou).
Uvádíš "vedl jsem týmy o velikosti 3 - 20 lidí". Šlo i o případy, kdy se ten tým o velikosti cca 20 lidí staral o 1000+ dobrovolníků? Pokud ano, které to byly a jak dlouho jsi v takových organizacích působil?

Plus bych tě poprosil, jestli bys mohl informace, které máš na https://lide.pirati.cz/profil/1730/ v sekci Více informací, přeložit do "lidštiny", protože před člověkem, který by si z nich nemusel vygoglit ani jeden pojem, a přitom se nepohybuje v oblasti HR, bych pokorně smekl.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Michaela.Nepejchalova, Alice.Hamalova, Petr.Vileta, Dalibor.Zahora

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Kornelia.Gottmannova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 419
Registrován: 20 lis 2017, 10:26
Profese: manažerka podpory prodeje
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 1604 poděkování
Dostal poděkování: 966 poděkování

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Kornelia.Gottmannova »

Jakub.Nepejchal píše: 15 čer 2021, 14:05
Matej.Kubicek píše: 15 čer 2021, 08:02

Profesionalizace je především o tom, že odbor bude v rukou někoho, kdo má předchozí zkušenosti s danou oblastí, protože se v ní již nějakou dobu profesně pohybuje.

Tak v tom případě se o profesionalizaci zasazovat nemusíš, neboť PO už je profesionální.

Ano, PO prochází velmi dynamickým vývojem a projekty jako SAKO nebo Pirátský kemp apod., jsou toho důkazem. Profesionalita není striktně vymezený pojem a proto nevidím důvod klást otázku stylem buď / anebo. Na základě své profesionální zkušenosti (10 let management v komerčním sektoru: korporace i vlastní podnikání, 10 let lektor a konzultant v HR pro ziskový i neziskový sektor, čtvrtým rokem v komunální a pražské politice) oceňuji pevný základ a v poslední době velký rozvoj u Pirátů v oblasti HR. Z pohledu fungování struktur a procesů: tady ještě máme proti špičkám v komerční i neziskové sféře určité rezervy. V této oblasti vidím v Matějovi jednu z jeho zásadních přidaných hodnot. Z pohledu kultury a vztahů patří dle mých zkušeností Matěj spíše k pragmatikům. Řekla bych, k "osvíceným" pragmatikům. Oceňuji jeho drive, systematičnost, erudici a poctivý přístup. Diskuse vedeme na téma sebereflexe a pokora. Co mě přesvědčilo o tom, abych Matěje podporovala v jeho kandidatuře? To, že mu věří nejen lidé, se kterými nejen pražskou personalistiku už dva roky řešíme (PTP: Personální tým Praha, který vznikl ze skupiny Práce s lidmi u Pirátů) ale i lidé, se kterými se v jiném ne vždy shodneme (nechci jmenovat Petře D. :-)). Vnímám v Matějovi víc, než jen "HR profesionála". Jeho pragmatismus mi imponuje možná i proto, že dokáže vyvážit můj idealismus tak, abychom společně našli řešení. Při plném vědomí toho, že se můžeme mýlit. Ty chyby prostě musíme ustát a využít k dalšímu rozvoji. Emoce jsou ve vyhrocených situacích přirozené. S tím vším potřebujeme umět zacházet. Bez výčitek. To je to, co jsem měla možnost zažít s Matějem jako kolegou personalistou, a to je to, co od něj očekávám v roli vedoucího PO. Vyjít z toho nejlepšího, co máme: a je toho dost. A pokračovat do dalšího levelu práce s lidmi u Pirátů. Jano K. a celé PO, díky za to, že ať tato volba dopadne jakkoliv, je na čem stavět.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Kornelia.Gottmannova za příspěvky (celkem 2):
Matej.Kubicek, Zuzana.Freitas
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3072
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4844 poděkování
Dostal poděkování: 6419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Jan.Hora »

Taky jsem rád že tu nominaci Matěj přijal. Jeho pohled je jiný, než ten Janin a je mi jasné, že to vyvolá i nějaké ty ostřejší diskuse, ale to je dobře. Jedině tak se můžeme posouvat dopředu a neustrnout - a zrovna PO je místo, kde je neustálý vývoj a rozvoj aktivit a procesů nezbytnou podmínkou pro hladké fungování nás všech. Jana posunula odbor a jeho fungování o parník dopředu a doufám, že Matěj (pokud uspěje) na její práci naváže a posune ho taky o pořádný kus dál. I z osobní zkušenosti vím, že všichni, kdo jsou voleni do pirátských exekutivních funkcí totiž vždy stojí na ramenou těch, kdo byli ve funkci před nimi, i když třeba k některým minulým rozhodnutím máme výhrady a některé věci se rozhodneme dělat jinak. Každý z nás (pokud svou práci dělá dobře) totiž staví základy pro práci svých nástupců. A z našich společných rozhovorů si troufám usoudit, že to Matěj dobře chápe a že odbor si pod jeho vedením povede dobře, stejně jako všichni lidi, kteří pro něj pracují.

Kromě slov podpory mám ale i jeden dotaz - Matěji, jak chceš řešit omezení daná rozpočtem a počtem lidí (placených i dobrovolníků), aby v kampani nedocházelo k utavení lidí (zejména těch v klíčových pozicích - KOKS/KODO, spojky na MS apod.)?

Na závěr si tady odložím úvahu, že sice souhlasím, že bychom měli dále pracovat na co nejprofesionálnějším přístupu k fungování PO, jak tu představil Matěj, ale taky bych rád opustil tu zkratku "HR". Je to relikt doby dávno minulé, lidé nejsou pro nás (ani pro firmy) "zdroj", ale "cenné aktivum". Myslím že je vhodné opustit termíny (byť ustálené v branži), které vyvolávají dojem, že jsou pouhým "zdrojem". Předesílám že nejsem v personální oblasti odborníkem, je to spíš můj pocit.

OFFTOPICNa závěr dám k dobru i osobní zkušenost s Matějem - ale z pozice účastníka výběrka. Na začátku volebního období jsem se ucházel o místo v jedné DR a pohovor byla jedna za věcí, na které jsem se těšil (jsem v tomhle trochu atypický, absolvovat personální pohovory mě vždycky bavilo). Za svou kariéru jsem už absolvoval mnoho pohovorů, většinu úspěšně. V drtivé většině těch pohovorů jsem u každé položené otázky dokázal naprosto přesně poznat, proč byla položena, co tazatel chtěl zjistit a mohl jsem tak obsahu své odpovědi dodat formu "na míru" tazateli. Matěj byl jeden z mála (vlastně jeden ze dvou lidí, co si pamatuju), u kterých jsem tohle nedokázal a nebyl jsem schopen rozklíčovat, co z mé odpovědi chce zjisti. Byl to jeden z nejtěžších pohovorů, co jsem kdy absolvoval a Matěj si svou profesionalitou okamžitě získal mou pozornost.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 4):
Matej.Kubicek, Kornelia.Gottmannova, Tereza.Hubackova, Vojtech.Pikal

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Jarmil.Halamicek
Člen KS Praha
Příspěvky: 506
Registrován: 18 kvě 2018, 10:24
Profese: programátor
Dal poděkování: 365 poděkování
Dostal poděkování: 2336 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Matěje Kubíčka na pozici vedoucího Personálního odboru

Příspěvek od Jarmil.Halamicek »

Pár otázek:

1) Co si myslíš o systému vedení zaměstnanců strany (těch s většími úvazky) jako dodavatelů na příkazní smlouvy? Je to podle tebe lidsky, politicky a právně v pořádku? Pokud ne, co bys v tomto učinil, kolik by to stálo a kde na to vzít?

2) Začleňování nováčků do týmů, zejména odborných: jaký je podle tebe současný stav, ideální stav, způsob jak ideálního stavu dosáhnout, role PO v celém procesu a metrika, kterou by měl šéf PO překládat CF?

3) Nyní je peněz dost, ale nafurt to nemá v Česku žádná strana. Počítá tvůj plán profesionalizace s variantou poklesu příjmů strany, např při volebním zisku hrubě pod 10%? Pokud ano, jak by měl být v tomto případě PO financován, případně jak bys přesvědčil dobrovolníky, aby se vrátili zpět a začali znovu pracovat dobrovolnicky?

4) Jedna lehká na závěr: znáš technické systémy vyvíjené TO, jejichž je PO ownerem? Máš plán jejich dalšího rozvoje? Stačí 2-3 nejdůležitější věci u každého. Způsob, jak to ufinancovat, by také potěšil.

Prosím o co nejkonkrétnější odpovědi, děkuji.

Autor pirátských Odměn a projektu GreenOrDie. Člen Technického odboru. Jarmil.com


Face your fears, live your dreams.

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“