Reporty členů i nečlenů
Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, Pražští předsedající, PMS Praha 11
- Jan.Mejsnar
- Místní předsednictvo
- Profese: meteorolog
- Dal poděkování: 293 poděkování
- Dostal poděkování: 85 poděkování
Reporty členů i nečlenů
- Jan.Mejsnar
- Místní předsednictvo
Re: Reporty členů i nečlenů
ZASTUPITELSTVO PRAHY 11
Činnost zastupitelstva je dlouhodobě paralyzována na jedné straně neschopností menšinové koalice ANO a TOP vyjednat si podporu pro svoje návrhy, na druhé straně taktikou HPP11 (čím hůře, tím lépe; navrhování spousty bodů; odvádění diskuze od tématu). HPP11 je největší (16?zastupitelů ze 45) opoziční stranou. V letech 2014-2016 bylo HPP11 součástí koalice. Pirátští zastupitelé Filip Miler a Jirka Dohnal jsou součástí klubu HPP11.
Osobně navrhuji vyzývat koalici, ať pár bodů od HPP11 do programu vždy bez podmínek přijme. HPP11 navrhuji, ať při nepřijetí bodů nechá v sále dva zástupce, odejde z jednání a jednání sleduje na internetu.
VÝBORY
Všechny 3 výbory (kontrolní, finanční, pro územní rozvoj a životní prostředí) jsou veřejně přístupné. Každý klub má jednoho zástupce, tedy HPP11 má typicky 1 ze 7.
Listopadový výbor pro územní rozvoj schválil 5 hlasy všech přítomných usnesení k BD Benkova s bodem 2: ("konstatuje, že záměr stavby vhodně doplňuje stávající výstavbu v dotčeném území a vytváří nenásilný přechod mezi vilovou zástavbou a protilehlými panelovými domy.") Podle mě takovéto politické prohlášení, které dává projektu politickou zelenou, má padnout případně až po diskusi s občany a se zástupci developera na nejbližší základní škole.
Únorový výbor pro územní rozvoj nebyl usnášeníschopný a po 15 min. se rozpustil. 3 členové z 8 (p. Belaník, ČSSD; p. Sedeke,? ; p. Lorenc, KSČM) se neomluvili. Na jednání dorazili dotčení občané, aktivní opozice i 4 zástupci jednoho ze stavebních záměrů. Neusnášeníschopnost je neprofesionalitou nebo záměrem.
Únorový kontrolní výbor zjevnou věc o porušení pravidel svolávání zastupitelstva starostou nekonstatoval (pro jen p. Krautwurm (HPP11)). Naopak mě ne zjevné údajné porušení usnesení MČ posláním dopisu J. Štylera do Bruselu v 06/16 konstatoval.
SETKÁNÍ s vedením MČ k různým tématům
Od října 2017 jsou diskuze moderovány moderátorem. Poslední debata v únoru 2018 k tématu dopravy byla podle mě nejvěcnější, i když zrovna na ni dorazilo jen minimum občanů, převládali politici a prezentéři návrhů dopravních staveb v okolí Prahy 11.
NÁVŠTĚVNÍ DNY u členů rady
Byl jsem v lednu u Jakuba Lepše.
PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET
MČ Praha 11 zavádí letos po vzoru jiných MČ, měst v ČR i měst v zahraničí participativní rozpočet. Je to veselé, barevné a volební. Na obou úvodních prezentacích bylo asi 25 lidí (budu vždy uvádět čísla včetně úředníků, politiků, moderátorů a dětí – tedy zbyde asi 15 lidí). Hlasování v červnu má být zabezpečené standartním potvrzením na webu a pak SMS.
Mě se na PARO MČ velmi líbí participace občanů ve vyrábění nápadů, tohle roli bych osobně posiloval. Naopak hlasovací fázi bych výhledově včlenil k nějakým volbám v podobě multianket (ne referend). Umím si to představit např. v květnu 2019 s Eurovolbami.
ZÁVĚR
Celkově za sebe vidím cestu, že soustavným tlakem na věcnost a slušnost a využíváním aktuálních otevřených nástrojů, které vedení MČ provozuje, můžeme dosáhnout prostředí bez osobních animozit, v kterém budou mít nekalé záměry obtížnou cestu proplout.
- Jan.Mejsnar
- Místní předsednictvo
Březen 2018
Přišel jsem na radnici 19.20 a překvapil paní uklízečku. Pan vrátný mi přišel říci, že už tam nikdo není. Našel mi v papírech, že pan Říčař tam kancelář nemá a prý by na mě měl už správně zavolat policii. Tak jsem mu pěkně poděkoval a zkusím to zase příště.
VNITROBLOK Hviezdoslavova mezi poštou a poliklinikou
Na setkání bylo 11 občanů a 11 úředníků, architektů, zastupitelů (budu říkat establishment a počítám se do něj). Čekal jsem, že bude nabito lidmi ze sousedství. Paní vedoucí odboru Fišarová zvládá rekultivace vnitrobloků podle mě dobře. V květnu 2017 bylo setkání nad pasportem pobytových prostranství Prahy 11, nevím co se na něm dělo. Participace není nikdy dost, ale možná je rekonstrukce vnitrobloků lidem z okolí šumák.
mimořádný výbor Ú. ROZVOJE a ŽP
Městská část potřebovala akutně zaslat vyjádření k EIA k zakrytí Spořilovské spojky. Jedinou a hlavní výtkou výboru byl aktuálně neřešený nájezd aut z Jižního města 2 na Spořilovskou spojku, který po zakrytí zanikne.
- Jan.Mejsnar
- Místní předsednictvo
výbor Ú. ROZVOJE a ŽP 21.3.2018
BENKOVA pánové Šmrha (KDU/HPP11), Kováč (ANO), Mlejnský (JMND), hlasovali (každý podle mě z jiného důvodu

Nové Roztyly? Crescon? zdravotnické zařízení některé stavební záměry mají bonusové otázky jako pod nimi ležící metro, už teď narušená statika okolních řadovek, spodní vody, nejasnost hluku z odrazů nové stavby který přibyde
VÝSTAVNÍ + častý jev: změna územního plánu v letech 2009+-
Opatov mezi Billou a poliklinikou za mě:dotvoření území nečím malým průchozím: Ok, Osmipatrák: fakt ne
- Jan.Mejsnar
- Místní předsednictvo
3/ Právník MČ p. Pištora referoval o 19 letech různých soudních sporů ohledně budovy ubytovny Sandry na Opatově.
cca 5/ Necelá polovina bytů v Zahradách Opatov je již pronajatá. Nezájem je především o menší byty. Na konci června po 5. vlně Jihoměstská majetková především ty menší vybaví kuchyněmi a zkusí je pronajmout v režimu né na 5 let, ale na rok.
setkání PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET 23.5.2018
z 53 projektů jich bez úprav nebo s úpravami prošlo tuším 30. Některé z těch 30 si na setkání odprezentovali sami navrhující, zbytek přestavila Martina Sádlová.
Za mě až sem dobrý. To do list: Jaké jsou alternativně možnosti pro hlasování; Jestli nebylo vyřazení projektů s ohledem na osobu navrhujících; Jestli to má organizovat projekťačka a nebo přímo úředníci s garantujícím radním.
VÝBOR pro územní rozvoj 30.5.2018
Na výboru se má projednávat 5 drobných objektů, vesměs trafostanice v soukromých rukách (kdysi dávno prodané, a řekl bych, že spíše bohužel prodané). Objekty chce majitel rozšířit nebo zvednout, předělat na služební byty nebo tiskárnu nebo bio-prodejnu, posunout přechod pro chodce, ubrat trávu (tedy zeleň), přidat stromy. Město se zahustí, průměrná dojížďka za prací nebo za službami klesne. Lokality budou barevnější a upravenější. Na výbor se podívat nejdu, osobně proti tomu asi vesměs nic nemám, ale nevím, jaká je přesně škála možností, co by všechno šlo z pohledu MČ dělat.
- Jan.Mejsnar
- Místní předsednictvo
ubytovna SANDRA setkání 17.9.2018
Přítomno bylo cca. 50 lidí.
Po úvodním zákazu/nezákazu/zákazu natáčení (starosta Jirava (ANO), Martin Farmačka (HPP11), Vašíček (SPD))
proběhlo představení projektu od Říčaře (ANO) a od projektanta.
Projekt např. zde : https://www.praha11.cz/cs/aktuality/akt ... niory.html
Na každém patře cca. 10 bytů: 1 bezbariérový, další startovací, seniorské, ve veřejném zájmu. Přiděluje bytová komise.?
Zaujaly mě otázky/ nebo poznámky od Štylera (HPP11): " i po těch 200 milionech zůstane budova nedoopravená, nezateplená a bude potřebovat další peníze"
a od Radky Soukupové (STAN): "v sociální komisi jsme navrhovali proložit patra kancelářemi nebo zdravotním zařízením".
Se svojí otázkou jsem se nedostal nařadu. Zajímalo mě jen, jestli projekt ležel několik let v šuplíku nebo byl teď vypracován v souvislosti s možností získat 200 mil. od magistrátu. Prostě jestli se uvažovalo o tom, vypsat novou soutěž na zpracování projektové dokumentace.
+ technická otázka, zda jsou dokumenty a prezentace někde veřejně viditelné.
Lidi z okolí chtějí budovu rekonstruovat, ale bojí se o nárůst potřeby parkování.
S budovou Sandry souvisí i sousední budova, kterou má prý rekonstruovat magistrát za 500 milionů za možná podobným účelem jako Sandru nebo možná za jiným účelem.
- Josef.Kadlecek
- Člen KS Praha
- Profese: revizní technik elektro, energetik
- Dal poděkování: 1113 poděkování
- Dostal poděkování: 1053 poděkování
Hola, tak se mi dostaly do rukou květnové JIHOMĚSTSKÉ NOVINY, a musím říct, že jak znám Jirku Štillera (tak řečeného Štrůdla), tak obsah mě vskutku nepotěšil.
V práci je mým kolegou Vláďa Nárožný (bývalý manžel Jarky Nárožné) a i z jeho vyprávění mi přišlo, že Jirka Dohnal je místy pěknej střelec.
Bylo by príma, kdyby se ty informace z Jihoměstských novin uvedly na pravou míru dřív, než se to rozmaže v celoplošných médiích.
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
- Zuzana.Boehmova
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: středoškolský pedagog
- Dal poděkování: 140 poděkování
- Dostal poděkování: 185 poděkování
Josef.Kadlecek píše: ↑16 kvě 2021, 10:43Hola, tak se mi dostaly do rukou květnové JIHOMĚSTSKÉ NOVINY, a musím říct, že jak znám Jirku Štillera (tak řečeného Štrůdla), tak obsah mě vskutku nepotěšil.
V práci je mým kolegou Vláďa Nárožný (bývalý manžel Jarky Nárožné) a i z jeho vyprávění mi přišlo, že Jirka Dohnal je místy pěknej střelec.
Bylo by príma, kdyby se ty informace z Jihoměstských novin uvedly na pravou míru dřív, než se to rozmaže v celoplošných médiích.
Díky za podnět, koukneme na to.