Rezignace na pozici vedoucího MRT Lidská práva

Moderátoři: Rada resortních týmů - členové, Resortni tym Lidska prava

Pravidla fóra
Vítejte ve fóru meziresortního týmu Lidská práva. Kalendář akcí a další informace najdete na internetové stránce týmu.
Uživatelský avatar
Frantisek.Kopriva
Mladé Pirátstvo
Příspěvky: 2472
Registrován: 10 říj 2013, 20:37
Profese: Engagement manager
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 5501 poděkování
Dostal poděkování: 3437 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Rezignace na pozici vedoucího MRT Lidská práva

Příspěvek od Frantisek.Kopriva »

Milý lidskoprávní týme,

jak už jsem několikrát avizoval, přestávám mít kapacity na vedení dvou (mezi)rezortních týmů najednou, což se s postupující kampaní nezlepší. Náš tým se pěkně rozrůstá a nechci jeho rozvoj brzdit kvůli nedostatku času. Proto se domnívám, že by si zasloužil vedoucího, který by se mu mohl věnovat naplno.

Nyní máme hotovou hlavní část programu, vstupy pro vládní tým, vydiskutovanou koncepci našeho týmu a výhled aktivit do budoucna a rozbíhá se spolupráce s dalšími týmy. Protože teď nemusíme řešit nic urgentního, je podle mě vhodná chvíle na předání štafety tak, aby se nový vedoucí stihl zapracovat před horkou fází kampaně a začátkem příštího volebního období, ve kterém na nás čekají další úkoly.

Tímto tedy rezignuji na pozici vedoucího MRT Lidská práva ke dni zvolení nástupce. Díky všem členkám a členům týmu za všechno, co jsme v těch uplynulých cca dvou letech zvládli, a těším se na spolupráci coby řadový člen.

Co se týče procedury, navrhuju, aby diskuse probíhala tady na fóru a volba samotná se konala na příští schůzi MRT Lidská práva 13. 5.

Pirátský profil |< >| Engagement manager datově-analytických projektů |< >| začínající bubeník |< >| člen RT EZO & Lidská práva |< >| Emeritní politik, věčný aktivista

Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 411
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1363 poděkování

Re: Rezignace na pozici vedoucího MRT Lidská práva

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Drahý lidskoprávní týme,

jak jsem avizoval na schůzi, rád bych se tímto ucházel o pozici vedoucího mezirezortního týmu lidská práva.

V lidskoprávní týmu funguji jako tajemník řešící organizační záležitosti. Ze začátku to byl tým tak pět lidí setkávající se v chill-out zóně v poslaneckém klubu, a teď jsme praconí skupina čítající u nějaké desítky dobrovolníků, expertů a politiků, která dokáže konzistentně produkovat kvalitní podklady, nápady, pozměňováky a domlouvat akce k široké škále lidskoprávních témat. Mám pocit, že doposud to rostlo správnýcm směrem, a a chci v tomhle růstu pokračovat.

Vize lidskoprávního týmu
Lidskoprávní tým se v tuhle chvíli výrazně více formalizuje a organizuje as tím směrem to chci vést dále. Ve straně v tuhle chvíli probíhá reforma odborné sekce, a po reformě máme záměr se etablovat jako plnohodnotná rezortní platforma (nebo jak se tomu bude říkat, ale prostě na co nejvyšší úroveň legitimity jako programový tým). V tuhle chvíli probíhá hlavně restrukturalizace do menších týmečků a po ní bych si představoval větší upgrade organizace práce (aby bylo jednotnější a někde archivované, jak kdo na čem pracuje). Jsem přesvědčen, že konstruktivní, progresivní a moderní ochrana lidských práv určitě do Pirátské strany patří a chci udržet vysokou úroveň našich výstupů a výsledků naší práce.

Proč já?
Inu, v organizování tohoto týmu už mám zkušenost stejně jako obecně s prací s dobrovolníky OFFTOPIC(Ve straně třeba Mladé Pirátstvo, mimo stranu organizace rolových her). Mám asi trochu cit pro organizaci a funkčnost a myslím že mám zdravý pracovní pragmatismus, který bere v potaz jak možnosti OFFTOPIC(primárně sněmovní) politiky, tak rozumí poměrům a fungování strany. Idealismus nechávám spíše skutečným politikům, kteří věřím, že se budou do týmu s radostí zapojovat s garancí kvalitních podkladů a výstupů našich expertů. Co se týče mých lidskoprávních názorů, tak se snažívám je různě dávat po sociálních sítích, ale spíše rád odpovím na cokoli, něž abych vypisoval hromady názorů na všechna možná témata.

Mám zřejmou nevýhodu, že určitě nejsem expert na téma lidských práv, ale zároveň přeci jen mám za sebou už skoro čtyři roky řešení lidskoprávních témat ve sněmovně a zejména o témata rovnosti se zajímám dlouhodobě a chci dále rozvijet. Mám dojem, že za ony roky zkušeností jsem schopný do mnoha témat dávat rozumné příspěvky, mít dobré nápady, kvalitně formulovat pirátské postoje a jsem otevřen odbornosti povolanějších.
___

Inu, Ještě bych rád deklaroval střet zájmů, který mi ze zřejmých důvodu přihrává v kandidatuře na nového vedoucího, a který přeci jen asi je dobré vzít v potaz. Dosud jsem velkou část své činnosti v týmu dělal v rámci svého úvazku pro Františka jako asistent poslance a tím asistentem snad budu až do následujích voleb. Vzhledem k tomu, že nemalá část výstupů týmu stejně půjdou do politického světa přes něj jako poslance, tak udržení současného stavu podle mě dává smysl, je to dost čisté, a vlastně vedoucí s částečným úvazkem na vedení týmu je pro tým možná to nejlepší. Nicméně přišlo mi vhodné to deklarovat. OFFTOPIC(V tuhle chvíli je ovšem vhodné říct, že se nejedná o žádnou novotu, a vlastně už několik týmů teď funguje tak, že asistent některého z poslanců vede tým) . V tuhle chvíli chci být vedoucím hlavně do sněmovních voleb, kdy se asi zase nemálo prohází obsazení sněmovny a kapacity všech, takže se asi vedení odborných týmů bude řešit znovu. Delší plány v tuhle chvíli nemám, ale do té doby chci ale z týmu udělat funkční lidskoprávní kolos!

Můj obecný pirátský Profil zde: https://lide.pirati.cz/personProfile/768/
Díky za dočtění, jsem připraven na všechny možné otázky. :)

+420 728 jednajednatři 966

Uživatelský avatar
Frantisek.Kopriva
Mladé Pirátstvo
Příspěvky: 2472
Registrován: 10 říj 2013, 20:37
Profese: Engagement manager
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 5501 poděkování
Dostal poděkování: 3437 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezignace na pozici vedoucího MRT Lidská práva

Příspěvek od Frantisek.Kopriva »

Tom by podle mě byl moc dobrým vedoucím MRT Lidská práva. Coby spoluzakladatel a dosavadní tajemník týmu má přehled, a ačkoliv to je součást jeho pracovní náplně, spoustu věcí dělá nad rámec svého úvazku.

Pirátský profil |< >| Engagement manager datově-analytických projektů |< >| začínající bubeník |< >| člen RT EZO & Lidská práva |< >| Emeritní politik, věčný aktivista

Zamčeno

Zpět na „Lidská práva“