Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno
Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva
- Mikulas.Peksa
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: fyzik v IT
- Dal poděkování: 2740 poděkování
- Dostal poděkování: 4633 poděkování
Re: Nováčci v Mladých Pirátech - představovací vlákno
přemýšlel jsem hluboce nad svým osudem a rád bych se zapojil do Mladých Pirátů. Je mi 34 let a jsem momentálně europoslancem za Pirátskou stranu. Co mě motivuje - nikdy jsem v žádné mládežnické organizaci nebyl a pomalu se blíží věk, kdy už to nepůjde, tak jsem si to chtěl ještě užít.
K odpovědím na otázky
1) Slyšel jsem se, že hrajete Europu Universalis IV a to je činnost, kterou správný europoslanec ve volném čase nemůže vynechat.
2) S radostí, podobné věci řešíme každou chvíli + organizačně jsem připravený pomoct s činností Young Pirates of Europe, pravděpodobně všechny formuláře, co vyplňujete, jsem už vyplňoval v rámci PPEU
3) Všechny Paradoxí grand strategie, moc rád.
4) Tak určitě!
5) Práskla Vás jedna mladá Pirátka, že jste gameři a v té chvíli bylo jasno.
6) Nevím, ještě bych zkusil protlačit pár změn v evropských zákonech a trošku víc rozjet ty celoevropské Piráty, kdyby to šlo.
7) Ano, s litoměřickými, ústeckokrajskými, českými, evropskými a pozemskými. Dál bohužel ne.
Pevně doufám, že je má přihláška přijatelná, kdyby to nešlo, jsem kdykoli připraven zapojit se do programu "gamíme se seniory na palubě" i z té druhé strany.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 5):
- Lukas.Dolezal, Ondrej.Profant, Josef.Bouse, Dominika.Michailidu, Jan.Novak
- theodor.neugebauer
- Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
- Profese: Student kybernetické bezpečnosti
- Dostal poděkování: 2 poděkování
jmenuji se Theodor a rád bych se zapojil do činnosti MP. Jsem studentem oboru Bezpečnost dat na střední škole v Brně. Je mi 18 let a o politiku se aktivně zajímám zhruba dva roky. Pirátský program a celkové postavení na politickém spektru je mi blízké, pročež jsem se rozhodl angažovat v pirátské politice více, než pouze jako volič a Mladé Pirátstvo mi přišlo jako adekvátní start. Mými tématy jsou kybernetická bezpečnost (zejména ochrana osobních údajů a systémy veřejné správy), vzdělávání a snažím se čím dál více orientovat v právu a legislativě. Skrze svoji společenskou bublinu mám také blízko k sociálním tématům.
Rád bych odpověděl na zmíněnou baterii otázek:
1) Rád bych se zapojil maximálně, jak mi to mé možnosti dovolí.
2) Jsem tomu otevřen, zatím ovšem nevím, jakým způsobem by se dalo pomoci.
3) Počítačové hry hraji zřídka a spíše singleplayerové. Deskové hry mám rád, hrávám ty klasické, již zmíněné (Carcassonne, Osadníci z Katanu, atd.) a občasně se snažím hrávat DnD s přáteli. V hudbě mám relativně široký záběr, od sedmdesátkového rocku (Pavlov's dog, Velvet underground), přes metal (Slipknot, Disturbed), jazz (Buddy Rich), až po vážnou hudbu (Debussy, Brahms, Saint-Saëns).
4) Web jsem již 'zkoumal' a na sociální sítě si příliš nepotrpím.
5) Z diskuze tady na Fóru.
6) Jistě bych se chtěl zapojovat, čím dál více. Zatím ještě sbírám zkušenosti a vědomosti.

7) Jsem členem Jihomoravského KETu Bezpečnosti, ale jinak ještě ne.
Těším se na případnou spolupráci.
S pozdravem
Theodor Neugebauer
- Tito uživatelé poděkovali autorovi theodor.neugebauer za příspěvek:
- V__
- eduard.tison
- Příznivec Pirátů – Praha
- Profese: Finanční analytik
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Jmenuji se Eduard Tisoň, je mi 26 let a aktuálně žiji v Praze. Profesně se věnuji financím a spolu s kolegy rozjíždím nový projekt zaměřený na boj proti predátorským úvěrům. Vystudoval jsem ekonomie na Karlově univerzitě a magistra finance v Rotterdamu.
S Piráty sympatizuji již delší dobu - líbí se mi především důraz na technologie, transparentnost a racionální argumentace založená více na faktech než emocích. Oceňuji také neškatulkování se do "pravicové" či "levicové" strany a chuť věci dělat jinak. Začátkem roku jsem se tedy rozhodl aktivněji pomoct Pirátům v jejich kampani, a tak jsem se přidal k místnímu sdružení Praha 10, nicméně tam se mi upřímně uplatnění zatím najít nepodařilo z nějakého důvodu. V konečném důsledku bych však chtěl být aktivní na celorepublikové úrovni a dává mi tedy smysl vstoupit do Mladých Pirátů. Minimálně budu mít možnost poznat podobně smýšlející lidi. Nebráním se pomoci asi s čímkoli, ale nejvíc pomůžu s analýzou dat, financemi nebo oceňováním.
Ve volném čase sportuji (bojové sporty, traking), hraji stolní či počítačové hry, poslouchám elektronickou muziku (vše od techno minimal až po hardstyle), vařím a cestuji.

Určitě rád zodpovím další otázky, ale hlavně doufám, že bude možnost se i offline poznat, pokud korona dovolí.
Eda
- Josef.Bouse
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: SW Dev, IT Konzultant
- Dal poděkování: 178 poděkování
- Dostal poděkování: 367 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
@Mikulas.Peksa , @theodor.neugebauer
Všechny vás zvu 14.5 na schůzy MP, určitě vás rádi poznáme a pokud víte už ted jak by jste se chtěli zapojit tak neváhejte napsat mě nebo komukoliv z rady MP. Na schůzy MP se snad dozvíte na čem teď nejvíce pracujeme a třeba zjistíte jak nejlíp přiložit ruku k dílu.
Poprosím @eduard.tison o zodpovězení základního setu otázek.
1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit ? Jak ?
2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu ? jak ?
3) Hraješ nějaké hry ? (PC, deskovky, cokoliv) , Jakou hudbu posloucháš ?
4) Víš že jsme i na instagramu ? Twitchi a máme web ?
5) Jak jsi se o nás dozvěděl ?
6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat ?
7) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ?
Na závěr řeknu, že se těším na spolupráci a až se lépe poznáme. Pokud jste někdo již náhodou regP a máte zájem stát se členy MP, tak mi určitě napište a domluvíme grilování. V případě, že nejste zatím ani regP, tak poprosím o trpělivost, zkuste se zapojit, choďte na naše akce a až se o trošku víc poznáme (vím, že to je díky covidu těžší), tak vás rádi nabereme na palubu.
Díky za pozornost.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Bouse za příspěvek:
- Mikulas.Peksa
- Alexa.Valentova
- Dal poděkování: 60 poděkování
- Dostal poděkování: 83 poděkování
rád bych se připojil do činnosti MP, a bylo by slušností se představit.
Jmenuji se Tomáš Hozman, je mi 17, a jsem z Teplic. Druhým rokem studuji informační technologie na nedaleké SPŠ.
Těm se taky delší dobu věnuji ve volném čase - dříve jsem dělal poměrně malé PHP skripty, většinou pluginy pro MyBB. Od konce minulého roku pracuji na API pro fóra v Pythonu, což bývá hlavní náplní mého dne.
Expert určitě nejsem, ale, obzvláště poslední dobou, se rychle učím.
Posledních pár let jsem se taky začal zabývat problematikou postupné eroze soukromí na internetu, nedostatkem - nebo úplnou nepřítomností - transparence, a podobně. Prakticky vším, co je zmíněno ve čl. 2 stanov.
Činností Pirátské Strany se zajímám už delší dobu, a je mi velmi sympatická - a myslím si, že jsem s ní dostatečně obeznámený na to, abych se sám zapojil.
Teším se na možnou spolupráci, ideálně v IT oboru, ale rád pomůžu s čímkoliv.

S pozdravem Hozman
- Josef.Bouse
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: SW Dev, IT Konzultant
- Dal poděkování: 178 poděkování
- Dostal poděkování: 367 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, díky za představení.tomas.hozman píše: ↑06 kvě 2021, 13:26 Zdravím všechny,
rád bych se připojil do činnosti MP, a bylo by slušností se představit.
Jmenuji se Tomáš Hozman, je mi 17, a jsem z Teplic. Druhým rokem studuji informační technologie na nedaleké SPŠ.
Těm se taky delší dobu věnuji ve volném čase - dříve jsem dělal poměrně malé PHP skripty, většinou pluginy pro MyBB. Od konce minulého roku pracuji na API pro fóra v Pythonu, což bývá hlavní náplní mého dne.
Expert určitě nejsem, ale, obzvláště poslední dobou, se rychle učím.
Posledních pár let jsem se taky začal zabývat problematikou postupné eroze soukromí na internetu, nedostatkem - nebo úplnou nepřítomností - transparence, a podobně. Prakticky vším, co je zmíněno ve čl. 2 stanov.
Činností Pirátské Strany se zajímám už delší dobu, a je mi velmi sympatická - a myslím si, že jsem s ní dostatečně obeznámený na to, abych se sám zapojil.
Teším se na možnou spolupráci, ideálně v IT oboru, ale rád pomůžu s čímkoliv.
S pozdravem Hozman
Prosím zodpověz nám základn íset otázek:
Budu rád mít tu dalšího člvoěka z oboru a pokud časem budeš mít zájem tak určitě se ti zalíbí tehcnický odbor, který je plný IT srdcařů.
NEzapomeň 14.5 dorazit na schůzi MP. Hezký den.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Bouse za příspěvky (celkem 2):
- Alexa.Valentova, V__
- Alexa.Valentova
- Dal poděkování: 60 poděkování
- Dostal poděkování: 83 poděkování
Ahoj, díky za odpověď. Otázky rád zodpovím.Josef.Bouse píše: ↑07 kvě 2021, 07:30 Ahoj, díky za představení.
Prosím zodpověz nám základn íset otázek:
Budu rád mít tu dalšího člvoěka z oboru a pokud časem budeš mít zájem tak určitě se ti zalíbí tehcnický odbor, který je plný IT srdcařů.
NEzapomeň 14.5 dorazit na schůzi MP. Hezký den.
1) Chci se zapojit do všeho potřebného, na co mám schopnosti. Slyšel jsem, že loni nebyl kvůli vedru dostatek lidí na roznos novin, tak na začátek bych mohl pomoct s tím.

2) Až se trochu rozkoukám, určitě - opět s čímkoliv, s čím můžu pomoct.
3) Nedávno jsem dohrál To The Moon. Vřele doporučuji. S hudbou to mám složitější, poslouchám víceméně všechno, co zní hezky. Většinou na pozadí, když delám něco jiného.
4) Ano, IG ale z principu používat nechci. Twitch samotný taky moc nepoužívám, ale když jsem na dlouhé cestě noční Evropou, tak si rád pustím starší VOD.
5) Po zmínce o Pirátech na blogu(?) EFF jsem se rozhodl s nimi obeznámit blíž. Už jsem ji nemohl najít, ale někde tam bude.
6) Samozřejmě.

7) Ano, s koordinátorkou KS Ústeckého kraje.
- eduard.tison
- Příznivec Pirátů – Praha
- Profese: Finanční analytik
Ahoj,
Pardon, že jsem otázky nezodpověděl dříve. Nevšiml jsem si, že fórům je řazené od nejstarších příspěvků po nejnovější.
1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit ? Jak ? - Rád pomůžu s čím bude potřeba. Ideálně někde, kde budu moci uplatnit i něco, čemu se věnuji. Např. nějaké podklady/analýzy pro diskuzi nebo Piratecon apod.
2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu ? jak ? - Ano, např. přípravou podkladů či analýz. Nemám úplný přehled, co to všechno obnáší kolem za přípravy, takže určitě i s dalšími věcmi.
3) Hraješ nějaké hry ? (PC, deskovky, cokoliv) , Jakou hudbu posloucháš ? - Hraju celkem dost na PC (strategie a RPG - civilization, AOE, supreme commander, dragon age). Deskovky také (Civilization, Bang!, Krycí jména a spousta dalších ). Hudbu poslouchám techno minimal, deep house, hardcore a EDM.
4) Víš že jsme i na instagramu ? Twitchi a máme web ? - Ano, už jsem si vás našel.
5) Jak jsi se o nás dozvěděl ? - Hledal jsem možnosti zapojení se do Pirátů a toto mi příšlo jako nejvhodnější způsob
6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat ? - Ano, rád bych byl nápomocen a poznával podobně smýšlející lidi (offline pokud možno).
7) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ? - Jsem v kontaktu se zastupitaly z Prahy 10, ale jak píši, tak jsem nějaké větší zapojení zatím nenašel.
Josef.Bouse píše: ↑06 kvě 2021, 10:05Zdravím tu další nové tváře.
@Mikulas.Peksa , @theodor.neugebauer
Všechny vás zvu 14.5 na schůzy MP, určitě vás rádi poznáme a pokud víte už ted jak by jste se chtěli zapojit tak neváhejte napsat mě nebo komukoliv z rady MP. Na schůzy MP se snad dozvíte na čem teď nejvíce pracujeme a třeba zjistíte jak nejlíp přiložit ruku k dílu.Poprosím @eduard.tison o zodpovězení základního setu otázek.
7) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ?Na závěr řeknu, že se těším na spolupráci a až se lépe poznáme. Pokud jste někdo již náhodou regP a máte zájem stát se členy MP, tak mi určitě napište a domluvíme grilování. V případě, že nejste zatím ani regP, tak poprosím o trpělivost, zkuste se zapojit, choďte na naše akce a až se o trošku víc poznáme (vím, že to je díky covidu těžší), tak vás rádi nabereme na palubu.
Díky za pozornost.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi eduard.tison za příspěvek:
- Josef.Bouse
- Petr.Konecny
- Profese: Soc. prac., zástupce ved. v kriz. týmu
- Dal poděkování: 392 poděkování
- Dostal poděkování: 315 poděkování
Re: Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno
Ahoj všichni.
Je mi 24 let, jsem Pirát z Přerova, sociální pracovník, student a nadšenec. Jo a také zájemce o členství v MP.
1) Určitě bych se rád nějak zapojil. V minulosti už jsem se dokonce účastnil nějakého callu a také Mezigenerace k návykovému chování, která byla moc fajn. Zároveň bych se klidně chtěl kámošit více i se seniory a slyšel jsem, že Vy spolu děláte nějaké príma akce.
2) Zatím nevím, jak konkrétně bych Vám s tímto mohl pomoci, ale určitě se budu rád podílet jak na Pirateconech, podcastech, streamech. Možná bychom si spolu mohli zahrát nějakou zajímavou hru. Zároveň pracuji jako sociální pracovník v rámci reformy psychiatrické péče, takže kdyby jste chtěli nějakou specializovanou přednášku, nebo podcast, tak se tomu nebráním.
3) Jsem herní nadšenec. Miluji šachy, ale nebráním se také moderním deskovým hrách, jako je Carcasonne, Malé velké království, aktivity, evoluci apod. Videohry také hraji moc rád, doposud však většinou singleplayer, (na steamu mám už bezmála 300 her) ale baví mě i Warhammer vermintide 1 a 2, Worms, Age of empires, Heroes of might and magic, Star wars, apod., zkoušel jsem i Among us. Jinak jsem v tomhle docela flexibilní a když budu mít čas, rád se zapojím.
4) Vím, že jste na Twitchi, sleduji Vás na IG, ale o webu jsem doposud nevěděl.
5) Nějakou náhodou jsem se octnul na Vaší schůzce a potom už to jelo. Možná to také bylo někdy v té době, kdy došlo k přejmenování na Mladé Pirátsvo.
6) Jsem členem Pirátů, takže se aktivně zapojuji do kampaně, ale také jsem v expertních a pracovních skupinách, rezortních, mezirezirtních týmech a v komisi pro prevenci kriminality za Olomoucký kraj.
7) Ano.
Tak doufám, že jsem na nic nezapomněl a kdyžtak rád cokoliv doplním.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Konecny za příspěvky (celkem 3):
- Lukas.Dolezal, Tadeas.Stepka, Josef.Bouse
Bez entuziasmu se ve světě nic velkého nevykonalo.
Immanuel Kant
Zástupce vedoucí mezirezortního týmu Návykové chování, vedoucí pracovní skupiny Duševní zdraví, odborný garant Prague pride
+420 732 516 520
petr.konecny@pirati.cz
-
Re: Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno
Zdravím všechny,
jsem 15letý mládenec, který by se rád zapojil do činnosti MP. I když mi bylo řečeno, že se nemohu stát členem, protože mi nebylo 18, tak stále doufám, že se nějak budu moc nějak zapojit. Bydlím s rodiči a bratrem nedaleko Prahy a letos půjdu do prváku na Střední školu, půjdu na Ekonomické lyceum. Mezi moje koníčky patří hraní basketbalu, čtení knížek, občasné zapaření na PC a samozřejmě politika. O politiku jsem se začal zajímat během 9. ročníku na základní škole.
,,a proč vlastně chceš k Pirátům??!!''
-Moje odpověď je prostá, s Piráty sdílím stejné ideologie a moc se mi líbí, že dávají možnost mladým lidem projevit jejich názor a dají jim šanci.
Co mi budou síly stačit, budu pomáhat.
Jsem dost flexibilní,rád určitě pomůžu, ale zatím nevím jak.
Když se budeme bavit o PC hrách tak si občas zahraji třeba Zaklínače 3,CS:GO nebo NBA. No a pokud je řeč o Stolních hrách, tak většinou nemám na vybranou, protože mám mladšího bratra. Společně hrajeme třeba Prší, Dostihy a sázky, Dobble a Člověče nezlob se! nejčastěji poslouchám Pop.
Ano, vím o všem.
Spolužáci ve škole mluvili o mládežnických organizacích (toptym, mlade ods, mlade ano),tak mě napadlo jestli strana, kterou podporuji má také mládežnický tým.
Určitě! Moc rád s čímkoliv pomůžu.
Bohužel, zatím ne
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym71849 za příspěvek:
- Josef.Bouse