CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Celostátní fórum tvoří všichni členové a je nejvyšším orgánem Pirátské strany.


Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra

Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.

Zamčeno
Uživatelský avatar
Michaela.Nepejchalova
Kontrolní komise
Příspěvky: 2431
Registrován: 12 led 2016, 14:28
Profese: sociální pracovnice
Bydliště: Praha 4
Dal poděkování: 10864 poděkování
Dostal poděkování: 4883 poděkování
Kontaktovat uživatele:

CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Příspěvek od Michaela.Nepejchalova »

Zahajuji jednání celostátního fóra v referendu ve věci výroční zprávy předsedy České pirátské strany za rok 2020.

Jednání je zahájeno na základě jednání republikového výboru o zprávě předložené republikovým předsednictvem.
Navržené usnesení:
Celostátní fórum schvaluje předloženou výroční zprávu předsedy strany za rok 2020.

Schvalovaný dokument:
Výroční zpráva předsedy České pirátské strany za rok 2020 - se zapracovanými úpravami

Jiné návrhy ve věci nejsou. Alternativní návrhy nelze podávat. Začíná doba na rozmyšlenou do 15. 4. 2021 včetně. Hlasování bude probíhat od pátku 16. 4. 2021 10:00 do pondělí 19. 4. 2021 minimálně do 22:00. 22. 4. 2021 včetně. Hlasování bude probíhat od pátku 23. 4. 2021, 10:00, minimálně do pondělí 26. 4. 2021, 22:00.

Prosím navrhovatele, tedy republikové předsednictvo, o úvodní slovo.
Na závěrečné slovo má nárok navrhovatel a odpůrce návrhu, který získá největší podporu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Nepejchalova za příspěvky (celkem 6):
Michal.Gill, Jan.Zavadil, Jan.Bednarik, Marek.Habrun, Alena.Klocova, Alice.Hamalova

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

správce FB a Twitteru MRT Návykové chování
What mind-bogglingly pathetic and emotionally stunting little rules they make up. - Graham Chapman
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. - Edmund Burke

Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10310
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4200 poděkování
Dostal poděkování: 18253 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Vážené Celostátní fórum Pirátů, milé Pirátky i Piráti, přátelé,

je mi ctí představit vám výroční zprávu o stavu České pirátské strany a seznámit vás tak s vývojem za rok 2020.

Loňský rok, který jsme společně zahájili fyzickým setkáním v rámci Celostátního fóra v úžasném prostředí vítkovické haly Gong, byl pro všechny z nás rokem mnoha neočekávaných událostí i změn. V lednu 2020 by se málokdo nadál, že přijde pandemie takového rozsahu a zasáhne prakticky do všech vrstev našich životů. A položí před nás výzvy, kterým jsme doposud nemuseli nikdy čelit. Nejenom v politické rovině, ale také osobní.

Byli jsme nuceni na všech úrovních promptně reagovat, abychom utlumili nejtěžší dopady a rizika krize na jednotlivce, rodiny, firmy a také společnost jako celek. Jsem při zpětném pohledu zcela otevřeně hrdý na to, že jsme se dokázali semknout a dělat maximum tak, abychom ulevili občanům. Většina z Vás si určitě dobře pamatuje například dobrovolnickou činnost Pirátů, kdy mnozí z vás pomáhali nejohroženějším skupinám. Pomocí distribuce potravinových balíčků, šitím roušek a výrobou štítů, osobně v nemocnicích a jiných zdravotnických zařízeních nebo sbírkou počítačů pro rodiny, které nemohly zajistit dětem distanční výuku. Za to bych vám rád chtěl ještě jednou zde poděkovat. I politický život se musel přeřadit na vyšší rychlostní stupeň. Na komunální úrovni jsme tváří v tvář epidemii hbitě nastavovali efektivní opatření s cílem eliminovat nepříznivý vývoj. Ve Sněmovně jsme neúnavně přispívali k formování strategií, nasměrování naší vlády, předkládali jsme smysluplné legislativní návrhy pro zvládnutí situace a pracovali na potřebných technologických řešeních.

Epidemie bohužel zasáhla i do příprav volební kampaně pro krajské a senátní volby. Museli jsme omezit například naši kontaktní kampaň či rozdávání Pirátských listů, i když jsou pro nás jindy osobní kontakty s lidmi a jejich zpětná vazba tím nejcennějším. Je ale potřeba se na to dívat optimisticky. Šlo totiž o dobrou přípravu na kampaň, která nás v letošním roce čeká a která bude zřejmě také probíhat za zhoršených epidemiologických podmínek. I tak se nám ale díky neuvěřitelné energii a píli vás všech povedlo dosáhnout ambiciózního cíle, který jsme si před krajskými volbami vytyčili - mít nejméně 100 zastupitelských křesel. Nyní máme celkem 112 zastupitelů ve 14 krajích včetně Prahy, přičemž v 10 z nich jsme ve vedení. Povedlo se nám rozšířit také naše zastoupení v Senátu o Adélu Šípovou, která dokázala prorazit v obtížném obvodě i přes dehonestující kampaň vedenou ve druhém kole jejím konkurentem. I během těchto voleb jsme nasbírali mnoho zkušeností a postřehů, které využijeme mimo jiné k tomu, aby naše zastoupení v horní komoře Parlamentu do budoucna probíhalo dynamičtěji a povedlo se nám sestavit senátorský klub.

Další velmi důležitou události loňského roku je koaliční spolupráce Pirátů s hnutím Starostové a nezávislí. Sbližování našich stran ve Sněmovně započalo pozvolna spolu s vypuknutím pandemie, kdy jsme našli mnoho společných průsečíků při zamýšlených řešeních. Ukázalo se, že spolupráce dává smysl oběma stranám i v dalších oblastech. Vždy jsme k této potenciální spolupráci přistupovali s maximální rozvahou, profesionalitou a ohledem na zachování hodnot a toho nejlepšího z obou stran. I proto byl možný koaliční potenciál či případná rizika nejprve dopodrobna zhodnoceny v poměrně rozsáhlé analýze, která byla zadána Celostátním fórem Republikovému předsednictvu.

Analýza byla dodatečně na podnět členské základny doplněna o konstruktivní oponentní část. Tato analýza nám umožnila nejprve absolvovat širokou vnitrostranickou diskusi a poté hlasovat o dalším postupu. Diskuse to byla zevrubná, detailní, někdy náročná, ale vždycky férová, poučná a konstruktivní, za což vám děkuji. Jejím výsledkem bylo celostranické hlasování s rekordní účastí (téměř 80 procent Pirátek a Pirátů), v němž 81 procent hlasujících rozhodlo o zahájení vyjednávání o koaliční smlouvě s hnutím STAN. Ani následné mezistranické vyjednávání o podobě této smlouvy nebylo snadné, věřím ale, že se nám nakonec podařilo domluvit dobré a férové podmínky pro obě strany. Tento dojem potvrdilo i další pirátské hlasování, v němž 79 procent hlasujících návrh podpořilo.

Samotné finální hlasování probíhalo během letošního Celostátního fóra, které bylo poprvé v naší historii kompletně online. Ještě jednou děkuji organizačnímu týmu a všem zúčastněným, akce měla skvělý průběh a my si mohli tento náš svátek demokracie užít i v současné pandemii. A to zatím jako jediná parlamentní strana této země.

Jak vidíte, uplynulý rok byl plný výzev. Ke všem jsme se ovšem jako Piráti postavili čelem a věřím, že v nich obstáli a vyšli zase o něco silnější i zkušenější. Ještě jednou chci všem poděkovat za velké nasazení a odhodlaní, které každý den projevujete - nejen v uplatňování pirátských hodnot nebo programu. Ale i v tom, jak se snažíte dělat naši zemi krůček po krůčku lepší. Právě to byl cíl, s kterým jsme před 11 lety Pirátskou stranu zakládali.
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Jan.Lejcko
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 623
Registrován: 02 čer 2017, 18:33
Profese: Student práv, "ajťák".
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1328 poděkování
Dostal poděkování: 804 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Příspěvek od Jan.Lejcko »

Jen procesně, pokud to dobře čtu, tak výroční zpráva spolu s kandidáty/volbou do RV bude hlasováno v jeden den, že? OFFTOPICOd 16. dubna? Pokud to tak je, tak to velmi vítám, aspoň se (snad) zvýší zájem členské základny a účast hlasujících stoupne nad 40%. Dobrý time management.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lejcko za příspěvek:
Michaela.Nepejchalova
Uživatelský avatar
Jan.Lejcko
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 623
Registrován: 02 čer 2017, 18:33
Profese: Student práv, "ajťák".
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1328 poděkování
Dostal poděkování: 804 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Příspěvek od Jan.Lejcko »

Vážená paní předsedající OFFTOPIC@Michaela.Nepejchalova , Vážené CF,

dovoluji si Vám předložit návrh postupu v mezích jednacího řádu v souladu s ustanovení § 10 odst. 1 JdŘ, a to sice tak, že bych rád dosáhl všeobecného konsenzu celostátního fóra u jednoho parametru této rozpravy. Ač vnímám samotné hlasování o výroční zprávě předsedy za formalitu, myslím si, že by bylo dobré skloubit toto hlasování s právě probíhající CF 12/2021 Volba republikového výboru tak, že by hlasování probíhalo od sebe sice odděleně, ale ve stejných termínech. Domnívám se, že by tímto krokem došlo i ke zvýšení účasti členské základny, a zároveň k mírnému zpopularizování obou voleb.

A proto si dovoluji navrhnout;
Prodloužit dobu na rozmyšlenou do 21. dubna 2021 OFFTOPICnamísto původního termínu do 15. dubna 2021
Samotná volba od 23. dubna 2021 10:00 do 26. dubna 2021 22:00

S ohledem na členský návrh OFFTOPIC@Jan.Bednarik by měla Volba členů RV probíhat ve stejný termín OFFTOPICtak, jak výše uvádím. Původní procesní konstrukce hlasování byla u těchto obou bodů stejná (RV se mělo volit od 16.4 stejně jako VZP).

Účelem tohoto návrhu je zejména zefektivnit a alternativně zvýšit povědomost členů o probíhajících jednotlivých volbách OFFTOPICo výroční zprávě předsedy/volbě členů republikového výboru

OFFTOPIC► Snažím se tímto krokem docílit procesní "čistoty" :ugeek:, snad se nikoho tímto krokem nedotknu 👻

Budu velmi rád za podporu výše navrhovaného.
Díky moc
Naposledy upravil(a) Jan.Lejcko dne 13 dub 2021, 00:05, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lejcko za příspěvek:
Jan.Bednarik
Uživatelský avatar
Michaela.Nepejchalova
Kontrolní komise
Příspěvky: 2431
Registrován: 12 led 2016, 14:28
Profese: sociální pracovnice
Bydliště: Praha 4
Dal poděkování: 10864 poděkování
Dostal poděkování: 4883 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Příspěvek od Michaela.Nepejchalova »

Je někdo proti prodloužení doby na rozmyšlenou o týden? Jestli ne, zítra touto dobou by byl návrh přijat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Nepejchalova za příspěvek:
Jan.Lejcko

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

správce FB a Twitteru MRT Návykové chování
What mind-bogglingly pathetic and emotionally stunting little rules they make up. - Graham Chapman
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. - Edmund Burke

Uživatelský avatar
Michaela.Nepejchalova
Kontrolní komise
Příspěvky: 2431
Registrován: 12 led 2016, 14:28
Profese: sociální pracovnice
Bydliště: Praha 4
Dal poděkování: 10864 poděkování
Dostal poděkování: 4883 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Příspěvek od Michaela.Nepejchalova »

Nikdo se nevyslovil proti návrhu, doba na rozmyšlenou je tedy prodloužena o týden a data v úvodním příspěvku jsou aktualizována.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Nepejchalova za příspěvek:
Jan.Lejcko

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

správce FB a Twitteru MRT Návykové chování
What mind-bogglingly pathetic and emotionally stunting little rules they make up. - Graham Chapman
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. - Edmund Burke

Uživatelský avatar
Jan.Lejcko
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 623
Registrován: 02 čer 2017, 18:33
Profese: Student práv, "ajťák".
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1328 poděkování
Dostal poděkování: 804 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Příspěvek od Jan.Lejcko »

Děkuji.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lejcko za příspěvek:
Michaela.Nepejchalova
Uživatelský avatar
Michaela.Nepejchalova
Kontrolní komise
Příspěvky: 2431
Registrován: 12 led 2016, 14:28
Profese: sociální pracovnice
Bydliště: Praha 4
Dal poděkování: 10864 poděkování
Dostal poděkování: 4883 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Příspěvek od Michaela.Nepejchalova »

Milé CF,

bylo zahájeno hlasování ve věci schválení výroční zprávy předsedy.

https://helios.pirati.cz/helios/electio ... a0114/view
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Nepejchalova za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Sarka.Vaclavikova

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

správce FB a Twitteru MRT Návykové chování
What mind-bogglingly pathetic and emotionally stunting little rules they make up. - Graham Chapman
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. - Edmund Burke

Uživatelský avatar
Michaela.Nepejchalova
Kontrolní komise
Příspěvky: 2431
Registrován: 12 led 2016, 14:28
Profese: sociální pracovnice
Bydliště: Praha 4
Dal poděkování: 10864 poděkování
Dostal poděkování: 4883 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 11/2021 Výroční zpráva předsedy

Příspěvek od Michaela.Nepejchalova »

Výsledek hlasování byl zveřejněn.
Celkem bylo odevzdáno 241 hlasů. Pro navržené usnesení hlasovalo 215 voličů, pro ukončení jednání bez přijetí usnesení 20 a pro odročení projednávaného rozhodnutí na jednání celostátního fóra 31.

Zpráva byla tedy schválena celostátním fórem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Nepejchalova za příspěvky (celkem 4):
Ondrej.Vojta, Jan.Zavadil, Jan.Bednarik, Jan.Lejcko

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

správce FB a Twitteru MRT Návykové chování
What mind-bogglingly pathetic and emotionally stunting little rules they make up. - Graham Chapman
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. - Edmund Burke

Zamčeno

Zpět na „Celostátní fórum“