Nominace Jana Mareše do RV

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Podporuji nominaci Jana Mareše do RV

Anketa končí za 17 dub 2021, 12:50

Ano

51
69%

Ne

13
18%

Zdržuji se

10
14%
 
Celkem hlasujících: 74 - Celkem hlasů: 74

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Je to finiš, tak asi poslední nominace a opět stylová, takzvaně sudetská. Ano i tato entita by mohla být zastoupena.

A nemůže ji reprezentovat nikdo jiný než Honza Mareš.

Navíc nedávno zvedl hozenou rukavici a nad soubojem neváhal, takže respekt a šup s ním do výboru.

Přílohy
169136901_10225760668993632_3921459627320255701_n.jpg
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 6):
Marek.Necada, Roman.Pasek, Eva.Novakova, Jan.Mares, Martin.Martin, Jan.Zavadil

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34642
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31595 poděkování
Dostal poděkování: 25704 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Petr.Vileta »

Studuje Východoevropská studia v NDR :lol:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Zbynek.Janoska

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Lukas.Dolezal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 2345
Registrován: 28 úno 2019, 14:48
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 3993 poděkování
Dostal poděkování: 3015 poděkování

Re: Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Otaguju @Jan.Mares, třeba si nominace nevšiml.

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇺🇦 ✌️.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Zahraničního odboru a Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Díky, ale ví o ní, komunikuji s ním.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Robert.Magni

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Jan.Mares
Zahraniční odbor
Příspěvky: 679
Registrován: 14 srp 2017, 19:48
Profese: Spisovatel slevových letáků
Dal poděkování: 237 poděkování
Dostal poděkování: 1542 poděkování

Re: Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Jan.Mares »

Děkuju agentovi Záhorovi za nominaci, kterou přijímám.

Někteří mě znáte a ti co ne, ti mě brzo poznají :twisted: :twisted: :twisted:

Jsem Honza Mareš ze Sudet (USK) a jak agent Vileta poznamenal, studuju v NDR Východoevropská studia, resp. teď studium ukončuji a čekám, až mě milostivě pustí přes hranice na státnice.
Ve straně jsem od sklonku roku 2017... nebo od sklonku roku 2018. Těžko říct. Moje papírová přihláška kdesi putovala asi rok a půl. OFFTOPICKdo by to byl řekl, že měnit koordinátora každých pár měsíců je blbej nápad.
OFFTOPICJiž dříve jsem byl od r.2015 členem německé satirické Die PARTEI, nicméně už jsem tři roky nezaplatitil členské příspěvky, takže již zřejmě členem nejsem.
Poměrně hned po vstupu jsem se začal motat kolem ZO, kde jsem dělal už asi všechno možné, rešerše, překlady, focení, něco přes rok jsem koordinátor pro PPDE. Od jara 2020 jsem také v předsednictvu Evropské Pirátské strany, kam jsem byl po velkém úsilí @David.Wagner kooptován po té, co byl můj předchůdce unesen mimozemšťany.

V PPEU jsem vedoucím jednočlenné pracovní skupiny Policy Coordination, která by měla ideálně vytvářet prostřední pro harmonizaci programů různých pirátských stran a řešení případných rozporů.
Zatím jsem ve fázi přípravných prací, zájem mimo naše zástupce zatím není velký. V minulém období si PPEU nadělila vlastní KK a někteří lidé jsou busy zkoušením nové hračky (takže místo ideových rozporů řešíme personální neshody). I přes to doufám, že nakonec konstruktivní přístup zvítězí a začneme řešit místo osobních bolístek věci jako postoje stran k jaderné energetice, nebo k otázkám evropského zbrojení.
Po vlastní ose řeším vlastní projekt – vztahy s maďarskou MKKP. Tato strana je sice především stranou satirickou, ale je velmi liberálně a pro-evropsky založená a nemá tak špatné výsledky ve volbách. V současné době jsem tuhle agendu nicméně strčil k ledu, do Maďarska je zákaz vstupu cizincům.
Na lokální úrovni KS/MS jsem byl dlouhodobě aktivní spíše příležitostně, protože jsem reálně bydlel v zahraničí. I přes to jsem si v kampaních aspoň něco málo odrobil, zcela podle hesla „Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb.“

Co bych chtěl v RV dělat?
Moje projektovaná činnost by se dala shrnout do dvou bodů
První je idealistický programatický dogmatismus. Bohužel, pod vlivem jistě okouzlivých průzkumů volebních preferencí se nám rozmohla tendence gleichschaltovat náš program na jakýsi pomyslný voličský střed.
Konkrétně v bodech Whistlebloweři (Assange, Snowden), legalizace, reforma autorského práva a patentů a Nepodmíněného základního příjmu je velmi silný tlak zevnitř strany na jejich vynechávání, redukci, nebo snad rovnou vypuštění z programu úplně. Když ten tlak vychází od lidí, co do strany vstoupili předevčírem, tak to působí ještě míň jako přirozený vývoj a mnohem víc jako hostile takover.

OFFTOPICSoučasně zde působí hegemonní diskurz v ČR, který je inherentně silně pravicově konzervativní, především vnímáno z evropského kontextu. To se nám pak i ten střed posouvá „do prava.“ Tak nějak se přitom zapomíná, že „mateřská strana“ ve Švédsku a autor „pirátské bible“ Falkvinge působili v kontextu silného švédského liberálně-sociálního státu a spoustu jeho vymožeností vnímali za naprostou samozřejmost, zatímco u nás platí tyto věci za schody do gulagu.
Rád bych tedy v RV přispěl k zachovávání těchto témat ve stranickém diskurzu a jejich silnější komunikaci navenek. Určitě nejsem jediný kandidát do RV, který to tak vidí a nebudu tedy v tomto úsilí sám. Buďme hrdé fetky a vlastizrádci!

Druhá činnostní linie by byla větší propojení RV se ZO a případné vlastní působení RV v zahraničním kontextu.
Díky našim preferencím sílí zájem zahraničních médií i politických stran (pirátských i nepirátských) o nás. Tenhle zájem se zatím silně koncentruje na Ivana. Ano, Ivan je náš předseda, budoucí premiér a moc ho lovískujeme. Ale nejsme strana führerského typu. RV by mělo samo začít dávat světu najevo, že je stejně důležitým reprezentantem strany, jako RP a že je to jeden z velkých trademarků naší strany.
Stejně tak by nebylo marné model RV vyexportovat do zahraničí, například německým Pirátům taková instituce citelně chybí.

Těmto dvěma prioritám bych se chtěl věnovat buď v Programové skupině, nebo v pracovní skupině pro rozvoj odborně-politické sekce strany

Dalibor.Zahora píše: 09 dub 2021, 10:57 Objevují se stížnosti, že není moc otázek, tak jednu rozehřívací a zkusíme vynést na světlo jedno sice okrajové, ale přece jen vypovídající téma.

Pokud byste byli v RV a měli byste rozhodovat, zda podpořit, aby náš pirátský obchod začal uplatňovat zásady odpovědného podnikání a nakupoval a prodával zboží, které nebude ze sweatshopů, či problematických zemí a podobně. Podpořili byste tento směr? Ano či ne? (odpovídejte prosím ve svých nominačních vláknech, díky)

Anketa k tomuto tématu je zde viewtopic.php?p=751617#p751617
Ano ofc, nejsme ve SPOLU, ANO a jinejch pochybnejch spolcích. Koneckonců v Německu se schválení blíží vládní návrh zákona "Gesetz über die unternehmerischen Sorgfaltspflichten
in Lieferketten", tedy Zákona o povinné péči podnikatelských subjektů v distribučních řetězcích, který chce sankcionovat právě dodávání zboží ze sweatshopů a podniků dětské práce do SRN. A spolkovou vládu CDU+SPD asi nemůžeme úplně podezřívat z budování komunismu, že.
OFFTOPICviz návrh: https://www.bmas.de/SharedDocs/Download ... onFile&v=1

Jde zase jednou o téma, kde je naše Overtonovo okno v současné ČR posunuto blíž k Urzovi, než k Masarykovi. Zatímco se jinde může o tématech věcně hovořit, u nás se debata vede na úrovni nálepek, urážek a argumentů z vlastního Weltanschaungu a la "dětská práce je dobrá, protože kapitalismus je dobrý."
Dalibor.Zahora píše: 09 dub 2021, 21:17 Díky všem za odpovědi. Myslel jsem, že další otázky přibudou, no nic, tak dám další...

A) Jdete do RV s nějakým tématem či věcí, kterou se pokusíte prosadit? Která to je?
B) Aspoň jedna věc, která vás z činnosti RV za cca poslední rok nejvíce zaujala (pozitivně/negativně či jinak) a proč?

(opět prosím o odpovědi ve vašich vláknech)
Ten svůj program jsem nastínil už hore.
Dlouhodobě mě zaujímá Pirátský Institut jakožto aktivita alespoň části RV. Do debat o jeho zřízení jsem se občas zapojoval a dělal i nějaké drobné rešerše v zahraničí.
Naposledy upravil(a) Jan.Mares dne 13 dub 2021, 18:55, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Zatím nejlepší projev do RV! :D

Teď ještě zlepšit přípravu - nerozhodnout se den před koncem termínu, sehnat cca 16 hlasů na nominaci a pak další násobky v samotné volbě a bude to v cajku. Prostě německou důkladnost si za hranicemi ještě nepochytil, ale třeba i tak překvapíš! :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 7):
Robert.Magni, Jiri.Baudis, Martin.Martin, Eva.Novakova, Ladislav.Stalmach, Petr.Rysler, Jan.Zavadil

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Jan.Mares
Zahraniční odbor
Příspěvky: 679
Registrován: 14 srp 2017, 19:48
Profese: Spisovatel slevových letáků
Dal poděkování: 237 poděkování
Dostal poděkování: 1542 poděkování

Re: Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Jan.Mares »

Dalibor.Zahora píše: 13 dub 2021, 16:53 Zatím nejlepší projev do RV! :D

Teď ještě zlepšit přípravu - nerozhodnout se den před koncem termínu, sehnat cca 16 hlasů na nominaci a pak další násobky v samotné volbě a bude to v cajku. Prostě německou důkladnost si za hranicemi ještě nepochytil, ale třeba i tak překvapíš! :)
Prositmě, já reagoval na tvoji sobotní výzvu na schůzi KS, kde si místa v RV vyvolával jako trhovec na tržnici, tak jakýpak pozdě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Mares za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, Martin.Martin, Ladislav.Stalmach
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

noch einmal, bitte :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Eva.Novakova

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

danke!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Eva.Novakova

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Jan.Mares
Zahraniční odbor
Příspěvky: 679
Registrován: 14 srp 2017, 19:48
Profese: Spisovatel slevových letáků
Dal poděkování: 237 poděkování
Dostal poděkování: 1542 poděkování

Re: Nominace Jana Mareše do RV

Příspěvek od Jan.Mares »

Z týhle exercie vnitrostranickýho lobbyingu ještě @Janka.Michailidu udělá kapitolu ve svý studii.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Mares za příspěvek:
Eva.Novakova
Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“