Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Podporuji nominaci Dana Leštiny do republikového výboru

Anketa končí za 17 dub 2021, 22:29

PRO

92
77%

PROTI

21
18%

ZDRŽUJI SE

7
6%
 
Celkem hlasujících: 117 - Celkem hlasů: 120

Uživatelský avatar
Jan.Bednarik
Administrativní odbor
Příspěvky: 2788
Registrován: 24 říj 2017, 00:23
Profese: vývojář SW
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 6105 poděkování
Dostal poděkování: 7195 poděkování

Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Jan.Bednarik »

Vážení členové,

navrhuji @Dan.Lestina do volby RV. Dan je aktivním členem RV a je za ním kus odvedené práce. V poslední době zejména v tématech volebních programů a upgrade odborné sekce strany. Kde nás čeká ještě kus práce, a bylo by dobré, kdyby Dan měl možnost v započaté práci pokračovat jako člen RV.

Děkuji za podporu

„Vidíš-li, že se člověk mýlí, nehněvej se naň. Pomni, že není možné mýlit se schválně.“ Seneca

člen CF • člen a dělník v TO (vývoj a správa systémů) • člen AO • předsedající CF
RV (11/2019–3/2023) • předseda OLK (6/2018–11/2019) • místopředseda MS Olomouc (12/2017–6/2018)
jan.bednarik@pirati.cz • 603 439 481 • pište mi na Zulip

Uživatelský avatar
Margita.Brychtova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 131
Registrován: 13 úno 2018, 13:28
Profese: Místostarostka Praha 3
Dal poděkování: 130 poděkování
Dostal poděkování: 107 poděkování

Re: Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Margita.Brychtova »

Prosím o kandidátskou řeč. Děkuji pěkně.
Uživatelský avatar
Dan.Lestina
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2674
Registrován: 01 zář 2013, 22:18
Profese: aspirující přírodovědec
Dal poděkování: 3686 poděkování
Dostal poděkování: 3788 poděkování

Re: Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Dan.Lestina »

Díky za nominaci (založenou bez mého souhlasu :-) ), přemýšlím o tom. Je to práce časově náročná a extrémně nevděčná, pokud nekývete na vše, co je předkládáno, a navrhujete alternativy nebo přicházíte s podněty. Od minulé kandidatury jsem v RV myslím skutečně něco udělal a myslím, že alespoň něco bylo důležité, ale taky jsem se stal krajským zastupitelem a naopak jsem pořád nedokončil svůj doktorát, tak možná budu spíš prioritizovat ty dvě posledně zmíněné věci, spolu s KETem, RT a městskou komisí. Zároveň je potřeba zejména dotáhnout upgrade politicko-odborné sekce, který se (nikoli mou vinou) podařilo vyzdržovat až doteď, to nemůžeme nechat usnout. Ještě se o dalším postupu poradíme, problém je, že se nám tu rozmohl takový nešvar, že je na vstup na různá jednání, přístup k dokumentům apod. vyžadována stranická funkce a pověření usnesením a kdesi cosi.

Tak budu jednání z povzdálí sledovat a v pravou chvíli se do věci vložím. Nebo nevložím.
Naposledy upravil(a) Dan.Lestina dne 03 dub 2021, 21:48, celkem upraveno 1 x.

Nerad se hlásím k nějakým proudům, ale i proto rozhodně podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34599
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Petr.Vileta »

Dávám všechny 3 své hlasy.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Daniela.Weissova
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 1204
Registrován: 19 čer 2014, 11:48
Profese: dramaturg
Bydliště: Turnov, 5.května 26
Dal poděkování: 2978 poděkování
Dostal poděkování: 900 poděkování

Re: Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Daniela.Weissova »

@Dan.Lestina bych chtěla v RV. Přijde mi důležité, aby pokračoval ve své práci. Společně s @Janka.Michailidu jsou neúnavní dříči a odvádějí práci každý za tři lidi. Možná, že vzbuzuje kontroverze, ale důslednost a trvání na pirátských principech právě potvrzuje jeho kvality. A takové lidi právě v RV potřebujeme.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniela.Weissova za příspěvky (celkem 7):
Michaela.Nepejchalova, Lukas.Dolezal, Dalibor.Zahora, Dan.Lestina, Bohuslav.Svehla, Zdenek.Tros, Martin.Elias

Daniela Weissová
místopředsedkyně PKS Liberecký kraj a MS Turnovsko, krajská zastupitelka LB a předsedkyně sociálního výboru Lb kraje

Uživatelský avatar
Jiri.Snizek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2822
Registrován: 19 lis 2017, 10:01
Profese: školitel software pro veřejnou správu
Bydliště: Kolín
Dal poděkování: 7349 poděkování
Dostal poděkování: 3543 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Jiri.Snizek »

Dan.Lestina píše: 03 dub 2021, 14:41 Díky za nominaci (založenou bez mého souhlasu :-) ), přemýšlím o tom. Je to práce časově náročná a extrémně nevděčná, pokud nekývete na vše, co je předkládáno, a navrhujete alternativy nebo přicházíte s podněty. Od minulé kandidatury jsem v RV myslím skutečně něco udělal a myslím, že alespoň něco bylo důležité, ale taky jsem se stal krajským zastupitelem a naopak jsem pořád nedokončil svůj doktorát, tak možná budu spíš prioritizovat ty dvě posledně zmíněné věci, spolu s KETem, RT a městskou komisí. Zároveň je potřeba zejména dotáhnout upgrade politicko-odborné sekce, který se (nikoli mou vinou) podařilo vyzdržovat až doteď, to nemůžeme nechat usnout. Ještě se o dalším postupu poradíme, problém je, že se nám tu rozmohl takový nešvar, že je na vstup na různá jednání, přístup k dokumentům apod. vyžadována stranická funkce a pověření usnesením a kdesi cosi.

Tak budu jednání z povzdálí sledovat a v pravou chvíli se do věci vložím. Nebo nevložím.
Ahoj, jak bys přístup na jednání řešil? Nemáš obavu z toho, že jednání budou efektivní nepřímo úměrně s množstvím účastníků, tedy čím více účastníků, tím menší efektivita?

721 356 719, jiri.snizek@pirati.cz, středočeský radní pro regionální rozvoj a územní plánování, náměstek hejtmanky Středočeského kraje https://stredocesky.pirati.cz/lide/jiri-snizek/

Cílem politiky Pirátů je svobodná, vzdělaná a digitálně propojená společnost. Protože jedině ta vede k moderní, udržitelné a prosperující ekonomice, která umožní vysokou kvalitu života v budoucnosti.

https://swarmwise.pirati.cz/

Uživatelský avatar
Dan.Lestina
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2674
Registrován: 01 zář 2013, 22:18
Profese: aspirující přírodovědec
Dal poděkování: 3686 poděkování
Dostal poděkování: 3788 poděkování

Re: Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Dan.Lestina »

Kandidátská řeč zde:
Už jsem byl skoro rozhodnutý nominaci nepřijmout, ale další nominace mi dodaly motivaci. Vlastně to nejlépe shrnul Mikuláš Ferjenčík:
"Všimněme si, že delegátský systém v ČSSD vede k principu "vítěz bere vše", kdy křídlo předsedy na těsno porazí vyzývatele a následně vykynoží všechny zástupce křídla vyzývatele z vedení strany. Považuju takovou organizační kulturu za sebezničující a byl bych moc rád, kdybychom se jí vyhli." OFFTOPIC(Disclaimer: že je zde slovo "předsedy" nesouvisí s Ivanem, ale s Hamáčkem.)
Na to jsem mu napsal: "(...) Ještě nebezpečnější je to v situaci, kdy jedno křídlo vytváří představu, že jsou tu nějaká křídla, vykynoží nejen ostatní křídla, ale i všechny, co na křídla nehrajou..."

Ve vedení strany máme (vlastně bohudík) lidi, kteří jsou posledních několik let každý den v práci vystaveni prostředí, kde mají kolem sebe hrstku důvěrných spolupracovníků, které musí ve všem podporovat za každou cenu. Zároveň kdokoli s odlišným názorem je tam protivník, vůči kterému je potřeba se mít na pozoru a libovolná spolupráce je ve skutečnosti promyšlená šachová partie. Syndrom obležené pevnosti. Což pak nedělá moc dobrotu, když se má spolupracovat na vedení společného projektu, tedy strany. Považuju za problém, když odlišné návrhy jsou útok, když se o nápadech se nebavíme, ale bojujeme o ně a smlouváme o nich, a když rozhodujeme na základě známosti a důvěry, ne argumentů. (A ne, nemyslím tím jen poslance, to se děje lidem v různých zákoutích politiky; a vlastně i sám sebe někdy přistihnu, a to jsem "jen" půl roku krajský zastupitel a dva roky městský komisař.)
S tím hodně souvisí, že na rozhodování politiků mě vždy hrozně štvalo nenechání si poradit a nemožnost vzájemné racionální diskuse. Ten nedostatek vhledu a nuance u lidí, kteří mají o něčem rozhodnout. A nenechme se mýlit, přestože zdaleka nedosahujeme úrovně zoufalství některých jiných stran, je to i pro nás opakovaně se objevující problém.

A jak tomu tedy pomůžete volbou mojí osoby do RV? Předně, můžete se spolehnout, že i nadále návrhy, o kterých budu hlasovat, pečlivě přečtu a rozhodnu se ne podle kamarádšoftu, ale podle svého pohledu na fakta. Minule jsem na tomto místě uváděl příklady, nebudu se opakovat, stále platí: viewtopic.php?p=653251#p653251
Jestli chcete příklad čerstvý, byť nesouvisející s RV, tak třeba teď mám na stole postup Jihomoravského kraje pod vedením našeho náměstka Lukáše Dubce při hledání nových míst na vodní nádrže, který se mi fakt moc nelíbí, bez ohledu na to, kolik lajků to opakovaně generuje na facebooku, a kolik nadšených reakcí to vyvolává i mezi Piráty, viz: https://zulip.pirati.cz/#narrow/stream/ ... ear/679459
A zároveň chválím a inspiruji se dotační politikou na to samé téma z té samé dílny: https://zulip.pirati.cz/#narrow/stream/ ... ear/746885.

Mojí hlavní nevýhodou je, že tenhle přístup aplikuju důsledně a když na to lidi nejsou zvyklý, že se s něčím polemizuje, může to překážet. To sice není bug, ale feature, ale pak se člověk dozvídá různý pomluvy... Taky nejsem dobrý rétor a mluvím někdy zdlouhavě, a na tom kontinuálně pracuju.

Dále řešení toho problému pomůžete tím, že mými hlavními tématy i nadále zůstávají upgrade odborně-politické sekce a příprava programů.
Ohledně programů se už stalo, že jsem byl tím téměř jediným z lidí, kteří o něčem rozhodovali, který zároveň byl u celého procesu a mohl s ním ostatní seznámit. Důsledně sleduji i přípravu programu do sněmovny, co bylo a nebylo kde slíbeno a projednáno, a prosím o mandát k tomu to důsledně ohlídat do konce.
Upgrade odborně-politické sekce řeším již několik let, počtěte si třeba zde viewtopic.php?f=632&t=51538 , jsem jedním z hlavních motorů projektu. I nadále slibuji, že to nenechám usnout, protože určení kompetencí v oblasti jednotlivých resortů máme jako strana velký dluh, který je relativně jednoduše a bezbolestně možné splatit, pokud se k tomu rozhoupeme.
Obě dvě věci byly důvody, proč jsem kandidoval, a obě dvě se silami mimo mou kontrolu protáhly až přes konec našeho funkční období, a z pozice člena RV bude jednodušší na nich pracovat nadále.

Na závěr, jak vidíte ze statistik, jsem teď asi nejaktivnějším členem republikového výboru. To určitě musím omezit, ty stovky hodin fakt nejsou kompatibilní s výkonem funkce krajského zastupitele, doděláváním doktorátu a postcovidovým únavovým syndromem. Jednak mám ale víru v nové spolunominanty, že v tom zase nenechají hrstku lidí řešit všechno, jednak v nové metody řešení věcí, které teď rozjíždíme (pracovní skupiny apod.).

Profil zde: https://lide.pirati.cz/personProfile/91/

Odpovědi na otázky: budou.
Naposledy upravil(a) Dan.Lestina dne 13 dub 2021, 20:01, celkem upraveno 2 x.

Nerad se hlásím k nějakým proudům, ale i proto rozhodně podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Daniela.Weissova
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 1204
Registrován: 19 čer 2014, 11:48
Profese: dramaturg
Bydliště: Turnov, 5.května 26
Dal poděkování: 2978 poděkování
Dostal poděkování: 900 poděkování

Re: Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Daniela.Weissova »

Ano, tohle je celý Dan :) A proto by měl v RV být.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniela.Weissova za příspěvek:
Dalibor.Zahora

Daniela Weissová
místopředsedkyně PKS Liberecký kraj a MS Turnovsko, krajská zastupitelka LB a předsedkyně sociálního výboru Lb kraje

Uživatelský avatar
Dan.Lestina
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2674
Registrován: 01 zář 2013, 22:18
Profese: aspirující přírodovědec
Dal poděkování: 3686 poděkování
Dostal poděkování: 3788 poděkování

Re: Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Dan.Lestina »

Jiri.Snizek píše: 13 dub 2021, 15:29 Ahoj, jak bys přístup na jednání řešil? Nemáš obavu z toho, že jednání budou efektivní nepřímo úměrně s množstvím účastníků, tedy čím více účastníků, tím menší efektivita?
To samozřejmě zcela závisí na tom, co je to za jednání. Je to vždycky balanc. Běžně se ale setkávám se situacemi, ve kterých by trocha otevřenosti buď uspořila spoustu času, nebo by vedla k dramaticky kvalitnějšímu výsledku. (A ano, i se situacemi, kdy se 15 lidí vyjádří stejnou párminutovou promluvou a hodina je v tahu, to je pravda...)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dan.Lestina za příspěvky (celkem 2):
Michaela.Nepejchalova, Jiri.Snizek

Nerad se hlásím k nějakým proudům, ale i proto rozhodně podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34599
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Dana Leštiny do Republikového výboru

Příspěvek od Petr.Vileta »

Dan.Lestina píše: 13 dub 2021, 19:33 ... křídlo předsedy na těsno porazí vyzývatele a následně vykynoží všechny zástupce křídla vyzývatele z vedení strany.
Co přesně znamená toto slovo a pochází z češtiny, nebo je to -ismus? :D

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“