Piráti míří i do české politiky. Chystají se na volby
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Piráti míří i do české politiky. Chystají se na volby
Nedopustil jsi se ničeho. Sám Microsoft ti dovoluje použít platný licenční klíč na starší verze windows (klíč od Visty je platný i pro XP atd.) a v tom případě ti přímo u MS řeknou, že instalační medium si máš "někde sehnat sám". Navíc widle nainstalovaný bez klíče můžu 90 dni používat naprosto legálně jako trial verzi. Právně je to guláš a nikdo pořádně neví jak tohle vykládat, ale za pár instalaček na disku se pokud vím zatím nikdo s nikým nesoudil, protože vědí, že by to nevyhráli.
-
- Profese: Student / IT
- Dostal poděkování: 5 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se dostal k těm úvodním videům, Hlaváče takového neznám, vypadá, jako kdyby mu spadlo sebevědomí, vžycky pomalu a jasně mluvil u kafe. Dneska se už jenom klepal a křečovitě vykřikoval, aby zachránil co se dá z potápějící se lodě 
...a mám problém, nakopněte mě někdo, ať vím, jak o tom něco napsat, co by se dalo využít dále, než jen 1 reakce ve fóru. Poslední dobou nějak nejsem kreativní a strašně dlouho a špatně se mi "startuje"

...a mám problém, nakopněte mě někdo, ať vím, jak o tom něco napsat, co by se dalo využít dále, než jen 1 reakce ve fóru. Poslední dobou nějak nejsem kreativní a strašně dlouho a špatně se mi "startuje"

....vlastní rukou
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Navíc je veřejným tajemstvím, že v zájmu MS je, aby jeho systémy byly volně přístupné... (viz XP na netbooky za pár korun)
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
-
- Profese: Student / IT
- Dostal poděkování: 5 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Spíš MS pochopilo, že Linus to myslí s Linuxem vážně i do budoucna a pokud nechce Bill notebooky s Linuxem, tak by měl MS udělat nějakou obrovskou BOOM akci.
....vlastní rukou
- Michael.Polak
- Profese: programátor, poskytovatel Internetu
- Dal poděkování: 1022 poděkování
- Dostal poděkování: 2432 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, nakonec o naši pozornost bude soustředit Linux, který ale nebude nikdy tak docela zadarmo, pokud na něm člověk bude chtít cokoliv rozumného nadstandardtního nakonfigurovat - ale bude open source / svobodný - a bezplatná verze Windows, která bude zdarma pro nekomerční koncové využití (patřičně osekaná / bastardizovaná) a která nebude samozřejmě opensource.
⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence
-
ja treba mam na flickru vsechny fotky a video pod copyleftemOndrej Profant píše:Asi by bylo dobré začít (třeba na wiki) sestavovat seznam autorů, kteří svá díla uvolňují bezplatně, či částečně bezplatně. To lidi přesvědčí o modelu, nikoliv naše sebelepší argumenty. Založil bych to tam, ale z nějakého důvodu nemám editační práva (a teď to řešit nebudu).
http://www.flickr.com/photos/39099231@N02/