Mladé Pirátstvo

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Vojtech.Sazel
Příznivec Pirátů – Jihočeský kraj
Profese: programátor
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 32 poděkování

Re: Mladé Pirátstvo

Příspěvek od Vojtech.Sazel »

IMHO Pirátstvo mi jako problém vůbec nepřijde, je to podle mě v pohodě. Není to žádná manipulace s jazykem, je to naprosto validní tvar, pokud vím tak se používalo třeba četnictvo (a nevím, že by těch žen v té době bylo u tohohle povolání nějak hodně).
Problém by byl v případě kdyby někdo třeba začal tvrdit, že ta černá a bílá barva strany jsou rasistické.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Sazel za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, V__
vojtan
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Student práva
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 15 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtan »

Jan.Prokop píše: 19 bře 2021, 13:34
Satieguy1 píše: 19 bře 2021, 11:59 Problém vidím jinde, a to v samotné existenci zvláštního typu mládežnické organizace.
Žádná oficiální mládežnická organizace neexistuje mladí piráti jsou team pod zahraničním odborem a pokud se chtějí scházet a debatovat o ničem jiném, tak je to jejich věc
viewforum.php?f=1504
Zajimavý, to jsem nevěděl - na wiki to je špatně uvedeno, ale to je taková drobnost :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi vojtan za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, V__
Lukas.Dolezal
Dal poděkování: 1452 poděkování
Dostal poděkování: 1332 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Zachytil jsem, že haterům bylo vysvětlováno, že i ostatní strany mají mládežnické organizace, většinou fungují jako spolek (Mladí lidovci, mSTAN). Proč Mladé Pirátstvo nejde touto cestou a je pod Zahraničním odborem?

Označím předsedkyni @Georgia.Hejdukova. Děkuji za odpověď.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dolezal za příspěvky (celkem 3):
Robert.Magni, anonym99090, V__

Podporuji Pirátskou stranu 🏴‍☠️. OFFTOPICJeště. OFFTOPICStejně nemám koho jinýho volit.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям
і Героїням слава! 🇨🇿 🇪🇺 🇺🇦 🇬🇪✌️. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica 🇸🇰. Dump trump–⁠⁠⁠⁠⁠⁠krasnov. A za Elišku 🏳️‍🌈✊.

Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany 🌍 (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.

Georgia.Hejdukova
Profese: výzkumná asistentka, studentka práv
Dal poděkování: 269 poděkování
Dostal poděkování: 1113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgia.Hejdukova »

a) nechceme být politická organizace pro mladé lidi s pirátskými názory, tou je Česká Pirátská strana tak to chceme. My chceme být její součástí, která pomůže mladým lidem se ve straně zapojit a najít si kolektiv friendly lidí, když třeba zrovna není příslušné krajské sdružení moc dobré v zapojování nováčků a lidí pod 18.
b) upřímně si myslím že takto máme větší vliv na směřování strany než jako separátní spolek
c) administrativa navíc
d) je podle mě velká šance, že by se Mladé Pirátstvo až moc rozešlo s mateřskou stranou a tohle je ochrana
Tito uživatelé poděkovali autorovi Georgia.Hejdukova za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, anon539, Robert.Magni, Vojtech.Pikal, V__

Bývalá členka strany.

Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11520 poděkování
Dostal poděkování: 6591 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Georgia.Hejdukova píše: 19 bře 2021, 18:53 d) je podle mě velká šance, že by se Mladé Pirátstvo až moc rozešlo s mateřskou stranou a tohle je ochrana
Jen tak jsem si vzpomněl, že mladí lidovci bývali někdy před 6 lety v čilém spojení s klerofašisty a dělali akce proti Prague Pride například.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, V__

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Lukas.Dolezal
Dal poděkování: 1452 poděkování
Dostal poděkování: 1332 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Georgia.Hejdukova píše: 19 bře 2021, 18:53 a) nechceme být politická organizace pro mladé lidi s pirátskými názory, tou je Česká Pirátská strana tak to chceme. My chceme být její součástí, která pomůže mladým lidem se ve straně zapojit a najít si kolektiv friendly lidí, když třeba zrovna není příslušné krajské sdružení moc dobré v zapojování nováčků a lidí pod 18.
b) upřímně si myslím že takto máme větší vliv na směřování strany než jako separátní spolek
c) administrativa navíc
d) je podle mě velká šance, že by se Mladé Pirátstvo až moc rozešlo s mateřskou stranou a tohle je ochrana
Pak je ale IMHO zavádějící dávat Mladé Pirátstvo naroveň mládežnickým organizacím ostatních stran, když MP nebude mít právní subjektivitu.

Jaké je/bude ukotvení v rámci strany? Moc mi není jasné, jestli MP je oficiální platformou České pirátské strany pro mladé lidi nebo ne.

A proč je MP pod ZO? Díky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dolezal za příspěvek:
Robert.Magni

Podporuji Pirátskou stranu 🏴‍☠️. OFFTOPICJeště. OFFTOPICStejně nemám koho jinýho volit.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям
і Героїням слава! 🇨🇿 🇪🇺 🇺🇦 🇬🇪✌️. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica 🇸🇰. Dump trump–⁠⁠⁠⁠⁠⁠krasnov. A za Elišku 🏳️‍🌈✊.

Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany 🌍 (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.

Georgia.Hejdukova
Kontaktovat uživatele:

Lukas.Dolezal píše: 19 bře 2021, 19:41 Pak je ale IMHO zavádějící dávat Mladé Pirátstvo naroveň mládežnickým organizacím ostatních stran, když MP nebude mít právní subjektivitu.
Proč? Je opravdu vlastní právní subjektivita podmínka abychom tomu říkali Mládežnická organizace, pokud ano, tak prosím argumenty.
Lukas.Dolezal píše: 19 bře 2021, 19:41 Jaké je/bude ukotvení v rámci strany? Moc mi není jasné, jestli MP je oficiální platformou České pirátské strany pro mladé lidi nebo ne.
Aktuálně jsme jako tým pod Zahraničním odborem. V tuto chvíli jsme oficiální platformou pro mladé lidi, nicméně existujeme poměrně krátkou dobu a funkční jsme tři měsíce, takže prosím chvíli strpení než se dostaneme všude.
Lukas.Dolezal píše: 19 bře 2021, 19:41 A proč je MP pod ZO? Díky.
Protože David Wagner za námi přišel, zda nechce být pod ZO a my jsme neměli důvod ho odmítnout. RP nás z kapacitních důvodů odmítlo.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Georgia.Hejdukova za příspěvky (celkem 4):
anon539, Dalibor.Zahora, Vojtech.Pikal, V__

Bývalá členka strany.

Georgia.Hejdukova
Kontaktovat uživatele:

Satieguy1 píše: 19 bře 2021, 11:59 Osobně by se mi líbilo jít příkladem a mládežnickou organizaci úplně zrušit. Beru ji jako něco, co patří do 20. století.
A máš k tomu nějaké argumenty, nebo je to čistě tvůj pocit? Protože já mám spoustu argumentů proč má MO smysl.

Bývalá členka strany.

David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 3856 poděkování

Příspěvek od David.Wagner »

Tam je třeba říct, že jsem MP oslovoval čistě kvůli tomu, abychom nebyli v schizofrenní situaci kdy Young Pirates of Europe budou tým pod odborem a MP nebudou tým vůbec. Zároveň prostě...v čem je problém? Jsou to dobrovolníci, chtějí dělat nějaké věci, teď se to pár měsíců nedařilo, ok, věnuju jím rád trochu víc času a pomůžu a věřím, že to bude dobré a je tam velký potenciál. Buď se z toho dá dělat problém nebo se dá zapojit a pomoci, no.
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 6):
Lukas.Dolezal, anon539, Dalibor.Zahora, Robert.Magni, Vojtech.Pikal, V__

Podporuji myšlenky.

Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 698 poděkování
Dostal poděkování: 1472 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Georgia.Hejdukova píše: 19 bře 2021, 19:56 Aktuálně jsme jako tým pod Zahraničním odborem. V tuto chvíli jsme oficiální platformou pro mladé lidi, nicméně existujeme poměrně krátkou dobu a funkční jsme tři měsíce, takže prosím chvíli strpení než se dostaneme
Co jsem se díval tak oficiální jste akorát jako tým dle jednacího řádu, teoreticky pokud si nekdo natruc založí team Mladí Piráti, tak bude stejně oficiální jako Mladé Pirátstvo. Ohledně spolku, tak to je jedna z možností, druhá možnost je např se nechat přes CF dát na úroveň orgánů strany.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 2):
Lukas.Dolezal, Robert.Magni
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“