Žádost o členství Karlovarský kraj - Anna Bernátková

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Karlovarský kraj, KoKS Karlovarský kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Anna.Bernatkova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 13
Registrován: 12 bře 2021, 08:48
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Žádost o členství Karlovarský kraj - Anna Bernátková

Příspěvek od Anna.Bernatkova »

Dobrý den,

jmenuji se Anna Bernátková, jsem z Ostrova nad Ohří, kde také momentálně bydlím. Studuji doktorské studium na České zemědělské univerzitě v Praze - obor Tropical Agrobiology and Bioresource Management. Mám zkušenosti s prosazováním zákonů na ochranu zvířat v rámci práce v nevládním sektoru. Během několika pracovních, výzkumných a studijních stáží v zahraničí (Turecko, Ekvádor, Polsko, Mongolsko) jsem se věnovala problematice ochrany přírody. Ráda bych se nyní tématu ochrany zvířat a přírody věnovala v rámci našeho kraje, ale nebráním se ani zapojení v jiných oblastech.
Piráty jsem si vybrala, protože jsem s nimi komunikovala ohledně novely zákona na ochranu zvířat proti týrání (zákon č. 501/2020 Sb., kterým se mění zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání) a jejich způsob komunikace a práce mi byl velmi blízký.

Jsem z Ostrova, ale MS Ostrov jsem nenašla, nevím tedy, zda mám žádat o připojení k MS Karlovy Vary, či nechat žádost do KS Karlovarský kraj.

Předem děkuji za možnost se zapojit a za další informace a rady :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Anna.Bernatkova za příspěvek:
Daniela.Bila
Robin.Beitl
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 389
Registrován: 16 zář 2019, 21:02
Profese: Živnostník
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 203 poděkování

Re: Žádost o členství Karlovarský kraj - Anna Bernátková

Příspěvek od Robin.Beitl »

Hezký den,

díky za zájem o členství. Registruji tě v systému Nalodění a budeš v nejbližší době kontaktována s pozvánkou na Setkání s nováčky, kde s tebou můžeme probrat konkrétní možnosti zapojení. Rád bych tě pozval také na nejbližší krajskou schůzi, která se bude konat 15.03.2021 od 18:00 online. ZDE Informace ke schůzi.

Mohla bys nám, prosím, ještě níže odpovědět, jaký máš názor na následující témata? Nejsou žádné 100% správné odpovědi, jde jen o to udělat si představu o tvých politických názorech.

1. Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a.
2. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?
3. Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání?
4. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu?
5. Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?
6. Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?
7. Co si myslíš o imigraci do ČR?
8. Co nejvíc pálí Českou republiku?

Pokud budeš mít nějaké dotazy neváhej se na mě kdykoliv obrátit.
Beitl Robin
Koordinátor Krajského sdružení České pirátské strany pro Karlovarský kraj
robin.beitl@pirati.cz
+420 770 113 638
Anna.Bernatkova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 13
Registrován: 12 bře 2021, 08:48
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Žádost o členství Karlovarský kraj - Anna Bernátková

Příspěvek od Anna.Bernatkova »

Děkuji za odpověď a pozvání na schůzi.

Mé odpovědi na otázky:

1. Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a.
První věc, kterou jsem na Pirátech vždy oceňovala, je stručný, přehledný a jasný program, který snadno pochopí a může si přečíst každý, i když čtením nehodlá trávit půl dne. Člověk si pak dokáže i rychle ověřit, zda plní své "sliby". Jak jsem již uvedla - během projednávání zákona na ochranu zvířat proti týrání jsem se stýkala se zástupci všech politických stran a právě způsob komunikace Pirátů mi byl nejbližší.

2. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin? Konopí
Ano, nevidím důvod, proč je společensky přijatelné a legální konzumovat alkohol, zatímco "kouření trávy" je tabu. Jak to reálně vypadá, víme asi všichni - kdo chce, tak si tuto "drogu" jednoduše sežene. Výsledkem není nižší spotřeba, ale to, že se vše děje na černo a tedy na rozdíl od alkoholu se toto zboží nedaní. Dle mého názoru by bylo vhodnější prodej těchto látek legalizovat. Tyto daně by se daly použít nejen na případnou léčbu lidí, kteří z užívání daných látek mají problémy, ale také na vědu a výzkum těchto látek, které mají léčebný potenciál. Další problém je nekontrolovatelnost - vše je nelegální, kdo tedy hlídá, aby si zboží především nekupovali mladiství? Jak se prodejci vyplatí prodávat na černo pouze dospělým? Podobně to vidím u LSD, kde by ale dle mého názoru měl být kladen větší důraz právě na další výzkum této látky. Dále by bylo vhodné, aby pro byl pro konzumenty zajištěn kvalifikovaný personál, který by jim pomohl v případě tzv. badtripu. Je nám asi všem jasné, že zdravotníci nemůžou vždy vědět, jak s takovým člověkem naložit, pokud by se dostal do jejich péče. Bylo by potřeba je zaškolit, případně mít alespoň ve větších městech odborníky, kteří by zdravotníkům v takových situacích mohli pomoci. U heroinu bych se momentálně zaměřila především na lepší péči o závislé... o to, aby se mezi nimi nešířily nemoci. Legalizací si popravdě nejsem zcela jistá. Pozitivum vidím především v eliminaci drogové mafie.

3. Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání?
Dotace v zemědělství by měly především reflektovat, zda daný zemědělec vytváří i jiné hodnoty, než je produkce potravin, krmiv apod. Mám na mysli především ochranu biodiverzity, udržení vody v krajině, kulturní hodnoty... V ČR je problémem především to, že má malé množství lidí velké množství půdy. V zemích, kde je to jinak - např. Maďarsko, ale i Polsko, vypadá zemědělská krajina odlišně. Člověk hospodařící na svém poli, které předá dalším generacím, se k půdě chová zcela jinak, než velká firma, která potřebuje největší výnos za co nejméně peněz a za co nejkratší dobu. Zjednodušeně jsem pro zvýhodnění menších farem a pro omezení plošných dotací, které jsou evidentně nefunkční a pro podporu udržitelného zemědělství.

4. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu? O tomto tématu moc nevím, ale rozhodně jsem proti zvýhodňování umělců, kteří jsou komerčně úspěšní. Snižuje to možnost nové konkurence a ničí pestrost tvorby.
5. Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů? Moderní technologie nám nejenom dávají, ale také berou. Dle mého názoru si každý kriticky uvažující člověk uvědomuje, že jsme téměř neustále sledováni. Dáváme k tomu svůj souhlas? Ano. Jde to jinak? Bohužel často ne. Bylo by fajn, kdyby se tohle alespoň částečně změnilo.  Technologie nastoupily rychle, proto si často ani neuvědomujeme, jak moc omezují naše soukromí.   

6. Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?
Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Tento citát je všeříkající.

7. Co si myslíš o imigraci do ČR?
Myslím, že do ČR hlavně nikdo primárně nechce :-) Když tak nějak citelně začala migrační vlna, byla jsem zrovna v Turecku. Viděla jsem lidi, kteří utíkali ze Sýrie, s několika z nich jsem mluvila. Nikdo z nich se nelitoval, snažili se jít dál. Byli Turecku velmi vděční za to, že si s sebou mohli vzít například celé vybavení obchodu a ten si otevřít kousek za hranicí. Většina z nich se po válce plánovala vrátit. Ne každý má ale tu možnost. Z mého pohledu jsou to převážně zoufalí lidé, kteří riskují své životy a úspory svoje, své rodiny a často i známých na to, aby se dostali do lepší země. Někteří z nich utíkají kvůli změnám klimatu. Za tu jsme zodpovědní všichni a měli bychom to chápat. Jdou sem někteří "jen" za lepším? Ano, asi jdou. Ale máme právo na to jim to z bytu s pohodlnou postelí a tekoucí pitnou vodou vyčítat? Nevím. Na druhou stranu jsem si vyslechla příběhy mnoha kolegyň a kolegů, kteří běžně jezdí do rozvojových zemí. Ty příběhy byly z Evropy - Francie, Německo, Belgie. Oni sami přiznali, že se v těchto zemích často imigrantů báli. Chápu proto i rozhořčení tamních obyvatel. Jsou imigranti a imigranti. Tohle téma je strašně komplexní a složité. Každopádně migraci dle mého názoru zabránit nejde. Opravdu bychom se měli snažit o to, aby se lidé mohli vracet do zemí, ze kterých museli utéct. Nebo ještě spíše o to, aby z nich utíkat nemuseli. Pokud tu chtějí zůstat, pak bychom měli změnit způsob, kterým zde žijí. Začlenění do společnosti je klíčové. Nejde tvořit novodobá ghetta a očekávat, že tito lidé se začlení sami. Zkusme si představit sebe na jejich místě.

8. Co nejvíc pálí Českou republiku?
Je toho dost. Například nekompetentnost současné vlády. Poté rozdělení české společnosti, za což také z části může vláda a prezident. Dlouhodobě je to pak z mého pohledu neúcta ke vzdělání a k autoritám. Mám pocit, že teď během problémů s koronavirem to ještě více vyplynulo na povrch. Začíná to zastaralým a nefunkčním školstvím, které pak vede k mnoha dalším problémům. Pokračuje to podfinancováním vědy, to je opravdu velká ostuda. Osobně mne pak neskutečně rozčiluje stav českých "dálnic" a neschopnost je opravit a myslím, že tento názor sdílím se spoustou obyvatel ČR.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Anna.Bernatkova za příspěvek:
Daniela.Bila
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Karlovarský kraj“