Pirátská hymna!

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Vaclav.Urban
Člen KS Jihočeský kraj
Profese: redaktor, publicista a nakladatel
Dal poděkování: 113 poděkování
Dostal poděkování: 207 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátská hymna!

Příspěvek od Vaclav.Urban »

Jaroslav Kucera píše:Perfektní :)

Jen bych nahradil poslední řádek druhé sloky. Přecijen jisté omezování od státu tu bude vždycky a anarchisti nejsme ;)
Žádný složitý znak
a žádná hesla lživá,
jen bránit práva všech,
a ne nečině stát.
Evo, souhlasím s výše uvedenou změnou, kterou navrhuje Jarda Kučera i s jeho komentářem. Sám bych trval pouze na opravení jedné drobné gramatické vady: Až přijde den, kdy... ne když... Můžeš tam zpívat klidně "když", ale v oficiálním textu by mělo být "kdy". Jinak je to perfektní. Hudebně je to pecka, má to šťávu. Díky moc.

Až přijde den,
s vlajkou na stěžni,
kdy spatříš svobodnou zem
– pirátský sen. Jé...

Pomalé:
Jednou přijde den,
s vlajkou na stěžni,
kdy spatříš svobodnou zem
– pirátský sen!
"Snad nic není pro politiku, ale i pro život tak důležité jako poznávat lidi. Poznat ty pravé a povolané, ale také prokouknout ty nesprávné a neprávem se deroucí na veřejnost." TGM
Tamara
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Socioložka
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Tamara »

Nestačilo by přeložit do češtiny Nagyho "Aj tak jsme stále frajeri" ?
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Podrobím výše uvedenou skladbu zdrcující kritice přesně podle rčení, že kdo umí, umí, kdo neumí, učí a kdo tomu vůbec nerozumí, ten je profesionální kritik. :D

Kytara je příliš technická v doprovodu (moc rychlá, kdo to zahraje?) a naopak zbytečně jednoduchá při sólu (nebo co to je). Celkově mi skladba přijde jako posbíraných několik oblíbených grifů dohromady a ačkoliv jsem si to poslechl 3x po sobě, nedokážu si zapamatovat celou skladbu. Pro účely hymny mi to přijde celkově moc složité. Hymna musí být jako hospodská odrhovačka - jednoduše zapamatovatelná a interpretovatelná na různé nástroje (Ivanova harmonika), aby bylo poznat, že je to pořád tatáž skladba. Například hymnu USA pozná každý, kdo ji jednou slyšel, ať to je zahrané orchestrem, dechovkou, nebo Jimi Hendryxem na elektrickou kytaru. A to je to cizí hymna a ne naše.

Tím si nechci přihřívat svoji polívčičku. ;) Na poslech je to hezké, ale na hymnu se to podle mě nehodí.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Eva.Markvartova
Profese: administrativní pracovnice, zpěvačka
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eva.Markvartova »

Jaroslav Kucera píše:Perfektní :)

Jen bych nahradil poslední řádek druhé sloky. Přecijen jisté omezování od státu tu bude vždycky a anarchisti nejsme ;)
Žádný složitý znak
a žádná hesla lživá,
jen bránit práva všech,
a ne nečině stát.
Super! pravda pravda a pěkně se to tam hodí.... takže upravuji tento řádek ;) :geek:
1. místopředsedkyně Praha
Eva.Markvartova
Kontaktovat uživatele:

[quote="Vaclav Urban"]

Evo, souhlasím s výše uvedenou změnou, kterou navrhuje Jarda Kučera i s jeho komentářem. Sám bych trval pouze na opravení jedné drobné gramatické vady: Až přijde den, kdy... ne když... Můžeš tam zpívat klidně "když", ale v oficiálním textu by mělo být "kdy". Jinak je to perfektní. Hudebně je to pecka, má to šťávu. Díky moc.

o.k., upravuji taktéž ;)
Eva.Markvartova
Kontaktovat uživatele:

Petr Vileta píše:Podrobím výše uvedenou skladbu zdrcující kritice přesně podle rčení, že kdo umí, umí, kdo neumí, učí a kdo tomu vůbec nerozumí, ten je profesionální kritik. :D

Kytara je příliš technická v doprovodu (moc rychlá, kdo to zahraje?) a naopak zbytečně jednoduchá při sólu (nebo co to je). Celkově mi skladba přijde jako posbíraných několik oblíbených grifů dohromady a ačkoliv jsem si to poslechl 3x po sobě, nedokážu si zapamatovat celou skladbu. Pro účely hymny mi to přijde celkově moc složité. Hymna musí být jako hospodská odrhovačka - jednoduše zapamatovatelná a interpretovatelná na různé nástroje (Ivanova harmonika), aby bylo poznat, že je to pořád tatáž skladba. Například hymnu USA pozná každý, kdo ji jednou slyšel, ať to je zahrané orchestrem, dechovkou, nebo Jimi Hendryxem na elektrickou kytaru. A to je to cizí hymna a ne naše.

Tím si nechci přihřívat svoji polívčičku. ;) Na poslech je to hezké, ale na hymnu se to podle mě nehodí.
Jak jsem již psala, je to polotovar a slouží pouze k základní představě... :) sóla ještě nejsou dodělaná a celkově je to jen pracovní nahrávka... Je jasné, že pro někoho je to v této podobě ještě nevstřebatelné, ale věř že až se tomu dosadí text a kompletně se to udělá se vším všudy, bude to o něčem jiném :) Je možné že se to taky sestříhá..
A kdo to zahraje? No, jak jsem již psala, kluci z mojí kapely mi slíbili že nám to nahrají... ;) (je to naše autorská věc, takže ještě nebyla nikde použita a bylo by to její první provedení :) )
Je tady právě záměr, aby to nebyla jen nějaká hospodská odrhovačka, ale reprezentativní skladba kterou budeme moci dát třeba do rádia nebo televize... A já osobně věřím že takoví borci jako třeba Ivan si to dokážou na harmoniku upravit tak, že to hratelné bude :D :mrgreen: Mimoto, je taky přece varitanta pustit si jí do beden a k tomu si zazpívat ne? :D
Je to asi o názoru a o pohledu... ;)
Eva.Markvartova
Kontaktovat uživatele:

Martin Broz píše:Me se to taky libi a to sem jeste neslysel ty Masaje.
Ale chtelo by to jeste pridat neco hospodskeho na zaver, kdyz to pak bude zpivat nazivo, at si i slecny prijdou na sve.

Senkyri pivo nalej
bistre se ku praci mej,
svou dceeeru do placu dej
a radsi moc nekoukej... :-)

:D zkusím zakomponovat, ale obávám se že melodicky to tam asi nepůjde, spíš by se mohlo dát jako vsuvka na závěr třeba jako takový dovětek a mohl by sis ho zrovna zapět osobně ;) :D
Martin.Broz
Profese: SMRT MODERACI
Dal poděkování: 426 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Broz »

Slysel sem to puvdne na Pozaru mlyna. Ale ono se to uz neda ani nikde dohledat. To bylo stejne jenom na okraj.
Ja to zpivam a hraju na kytaru docela casto kdyz sem v rausi. :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Broz za příspěvek:
V__
Eva.Markvartova
Kontaktovat uživatele:

Aha, já si pamatuju od Požáru mlýna asi jenom "Vrána k vráně sedá černá nebo bledá"... :D
lama
Profese: svobodná umění, povalečství

Příspěvek od lama »

supéééér :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“