Petr Vileta píše:Podrobím výše uvedenou skladbu zdrcující kritice přesně podle rčení, že
kdo umí, umí, kdo neumí, učí a kdo tomu vůbec nerozumí, ten je profesionální kritik.
Kytara je příliš technická v doprovodu (moc rychlá, kdo to zahraje?) a naopak zbytečně jednoduchá při sólu (nebo co to je). Celkově mi skladba přijde jako posbíraných několik oblíbených grifů dohromady a ačkoliv jsem si to poslechl 3x po sobě, nedokážu si zapamatovat celou skladbu. Pro účely hymny mi to přijde celkově moc složité. Hymna musí být jako hospodská odrhovačka - jednoduše zapamatovatelná a interpretovatelná na různé nástroje (Ivanova harmonika), aby bylo poznat, že je to pořád tatáž skladba. Například hymnu USA pozná každý, kdo ji jednou slyšel, ať to je zahrané orchestrem, dechovkou, nebo Jimi Hendryxem na elektrickou kytaru. A to je to cizí hymna a ne naše.
Tím si nechci přihřívat svoji polívčičku.

Na poslech je to hezké, ale na hymnu se to podle mě nehodí.
Jak jsem již psala, je to polotovar a slouží pouze k základní představě...

sóla ještě nejsou dodělaná a celkově je to jen pracovní nahrávka... Je jasné, že pro někoho je to v této podobě ještě nevstřebatelné, ale věř že až se tomu dosadí text a kompletně se to udělá se vším všudy, bude to o něčem jiném

Je možné že se to taky sestříhá..
A kdo to zahraje? No, jak jsem již psala, kluci z mojí kapely mi slíbili že nám to nahrají...

(je to naše autorská věc, takže ještě nebyla nikde použita a bylo by to její první provedení

)
Je tady právě záměr, aby to nebyla jen nějaká hospodská odrhovačka, ale reprezentativní skladba kterou budeme moci dát třeba do rádia nebo televize... A já osobně věřím že takoví borci jako třeba Ivan si to dokážou na harmoniku upravit tak, že to hratelné bude

Mimoto, je taky přece varitanta pustit si jí do beden a k tomu si zazpívat ne?
Je to asi o názoru a o pohledu...

1. místopředsedkyně Praha