Zasedání zastupitelstva 04.11.20 - report

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj, Komunální zastupitelé, Krajští zastupitelé, PMS Slovácko, Zastupitele - HMP

Uživatelský avatar
Magda.Lengalova
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 56
Registrován: 04 kvě 2018, 09:43
Profese: asistentka, trenérka badmintonu
Bydliště: Břeclav
Dal poděkování: 50 poděkování
Dostal poděkování: 66 poděkování

Zasedání zastupitelstva 04.11.20 - report

Příspěvek od Magda.Lengalova »

Byl schválen záměr budoucího výkupu částí pozemků v k. ú. Břeclav na umístění sítí pro měření rychlosti při silnici I/55 (tedy pod dálničním nájezdem). Umístění radaru v tomto místě bude možno však nejdříve v době, kdy se vybuduje obchvat města Břeclav. Zastupitelé odhlasovali prodej části městského pozemku Moravskoslezskému sdružení Církve adventistů sedmého dne, který byl touto Církví plně využíván, neb je umístěn za oplocenkou kostela v těchto místech situovaného. Jednalo se o jinak nevyužitelný pozemek o rozloze 498 m2 za cenu 1664 CZK/m2 (stanoveno odhadní cenou).

Předložený návrh záměru prodeje jednotek v domě sady 28. října 2 v Břeclavi nebyl schválen – zastupitelé hlasující proti předloženému návrhu jsou přesvědčení, že zbavovat se historických nemovitostí v centru města není strategické. Jedním z dalších argumentů proti prodeji je nedostatek městských sociálních bytů.

Byl schválen dar břeclavské nemocnici ve výši cca 240 tis. Kč za účelem pořízení plicního ventilátoru z důvodu současné nevyhovující epidemiologické situace.

Schválen byl též materiál „Zásady pro výstavbu města Břeclav“, který upravuje, jak se bude město stavět k velkým rozvojovým projektům. Zásadní je, že proces udělování souhlasu města s výstavbou se přesune z městského úřadu na půdu zastupitelstva města. U některých záměrů je jasné, že přesáhnou délku volebního období a tímto materiálem budeme řešit, zda mají záměry širší podporu v zastupitelstvu města. Proces tak bude zcela transparentní.
Piráti Břeclav, Člen MS Slovácko, 778447040
Odpovědět

Zpět na „Zastupitelstvo - Břeclav“