Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Fórum pro diskusi členů Mladého Pirátstva. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování.


Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Pravidla fóra

Fórum pro diskusi členů Mladého Pirátstva. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování.

Uživatelský avatar
Tadeas.Stepka
Předsedající celostátního fóra
Příspěvky: 71
Registrován: 12 bře 2019, 18:27
Profese: Zastupitel MČ Praha 18, student
Bydliště: Praha 18
Dal poděkování: 92 poděkování
Dostal poděkování: 155 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Příspěvek od Tadeas.Stepka »

Vážené Mladé Pirátky, vážení Mladí Piráti,

dlouho jsem zvažoval, jestli do volby jít, či nikoliv. Je mi teprve 16 let, u Pirátů se pohybuji necelé dva roky, během kterých jsem hlavně dobrovolničil a ze začátku se i pokoušel obnovit pirátskou mládežnickou organizaci, což pak k mojí radosti jiní udělali za mě. Zdaleka toho nemám tolik za sebou jako ostatní kandidáti, kteří již mnoho dobrého vykonali a určitě ještě mnoho, nejen v rámci strany ale i našeho týmu, vykonají. Nakonec jsem se ale rozhodl do toho jít a kandidovat na pozici řadového člena Rady. V následujících větách bych vám chtěl hlavně vysvětlit proč a s čím do toho jdu.

Už od malička jsem byl zvídavý hoch, kterého zajímalo vše, co většinu jeho vrstevníků nikoliv. A jelikož si myslím, že pár úspěchů v různých školních vědomostních soutěžích a olympiádách nikoho nenadchnou, rovnou bych chtěl mluvit o tom, na co jsem u sebe nejvíc pyšný - je to moje aktivní snaha přiblížit politiku a veřejné dění právě lidem mého věku.

V květnu 2019 jsem zprostředkovával na svém víceletém gymnáziu studentské volby do Evropského parlamentu. Stačilo jen málo, aby si studenti začali o volbách, kandidujících subjektech, osobnostech i samotné Evropské unii zjišťovat více informací a nakonec i odvolili, i když pouze „nanečisto“. Celá tato zkušenost mě posunula dál. Uvědomil jsem si, že má cenu mladým lidem politiku přibližovat a vysvětlovat jim, jak funguje systém, který ovlivňuje jejich každodenní životy. A možná ještě důležitější je pak vysvětlit, jak se do tohoto systému zapojit a jak ho ovlivnit. Při životě v našich sociálních bublinách se nám může zdát, že mladí lidé jsou ti, kteří se vyznají a politika je zajímá. Dovolil bych si ale tvrdit, že nás, kteří alespoň trochu tuší, jak svět okolo funguje, je bohužel menšina. Začal jsem tedy na Instagramu svým pár stovkám sledujících přibližovat politiku, která jim doposud byla cizí a často jim zněla, jako sprosté slovo. Právě jim je ji potřeba popsat, vysvětlit a ukázat, že politika není něco, co se jich netýká, ale naopak je to proces, který den za dnem ovlivňuje naše životy. Jen tak tito mladí lidé uvidí smysl v tom, se o věci kolem sebe zajímat a na to, co se jim nelíbí jen nenadávat, ale pokusit se i něco změnit.

Aktivní mladí lidé, kteří v sobě mají zakořeněné hodnoty svobody a zajímají se o dění kolem sebe, je přesně to, co naše společnost potřebuje. Bez lidí vzdělaných a svobodomyslných, kteří dokáží nad věcmi přemýšlet a považují si lidských práv a demokracie, budeme navždy pouze národem lehce ovlivnitelným a velmi zranitelným.


Vlastně nevím, jestli je toto správný obsah kandidátské řeči. Nikdy jsem žádnou nepsal, tahle je má první. Každopádně si myslím, že tím, co jsem zde napsal a vyjádřil, nejlépe poznáte mě, mé hodnoty a mé cíle, kterých chci dosáhnout.

Na závěr by se hodilo stručné shrnutí mých vizí pro tým Mladých Pirátů. Chci být nápomocen budoucí předsedkyni/budoucímu předsedovi, pokud tedy takovou pozici vůbec budeme mít, k rozvíjení realizace našich aktivit i samotného týmu. Osobně bych se chtěl zaměřit na sociální sítě, kde bych chtěl pokračovat ve vytváření informativního a vzdělávacího obsahu. Také bych chtěl přispět k vytvoření a zakořenění pevné struktury našeho týmu a v neposlední řadě, co nejdříve to bude možné, pořádat opět akce naživo, jelikož osobní kontakt nic plnohodnotně nenahradí.

Chtěl bych vám tedy popřát šťastnou volbu a Mladým Pirátům pod novým vedením prosperitu a úspěchy. Budu velice poctěn, když ve mě vložíte vaši důvěru, dáte mi svůj hlas a tím i šanci posunout tým dál.

Děkuji za pozornost
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tadeas.Stepka za příspěvky (celkem 4):
Tomas.Guth.Jarkovsky, Lukas.Rysavy, Radek.Holodnak, Ondrej.Vojta

Zastupitel MČ Praha 18
Vedoucí přípravného týmu Praha 18
Asistent Administrativního odboru

Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 411
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1363 poděkování

Re: Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Ahoj lidé,

Přijal jsem nominaci od Pepy a chtěl bych tedy kandidovat na člena rady. Jestliže se shodneme, že chceme mít předsedu, NEbudu chtít být předseda.
Už více jak rok se pokouším rozjet projekt Mladých Pirátů ve straně, a přestože to jde spíše pomalu a zezhora je názor, že takovýto tým nepotřebujeme, tak se to posouvá a mám pocit že to více a více vypadá jako smysluplná věc.

Netajím se cílem, že můj endgame s Mladými Piráty je ten, že bych je rád vypustil z hnízda a někomu předal jako fungující organizaci, ale nakonec jsem sezdal, že možná ještě není ten čas, a je potřeba na nich ještě oddělničit něco práce. Jsem předseda MS Českobudějovicko a místopředseda Ks Jihočeský kraj, a myslím že radě můžu přinést nějaké projektové řízení, plánování, rozdělování práce, předsedání a řízení schůzí a podobné věci, a zejména když budou lidé ať už z rady nebo z članstva, kteří budou pak ochotni tu naplánovanou a rozdělenou práci vykonat, tak myslím že to bude fungovat dobře.

Plány na blízkou dobu po ustanovení rady
- udělat jasnej přehlednej web, kde bude všechno info
- nastavit jasnější proces přijímání členů a práv členstva
- dovymyslet a dorozjet streamy
- nastavit gesce v radě a vytvořit okolo nich pracovní týmy, které následně mírně popohánět k práci a setkávání)
- udělat workplan na 2021 s jasnými cíly milníky, a věcmi n měření úspěchu práce MPi
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 6):
Frantisek.Kopriva, Tadeas.Stepka, Lukas.Rysavy, Vojtech.Pikal, Radek.Holodnak, Matous.Adamu

+420 728 jednajednatři 966

Adam.Kazik
Místní předsednictvo
Příspěvky: 14
Registrován: 10 bře 2020, 09:44
Profese: Student MUNI - FSS/PrF
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Re: Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Příspěvek od Adam.Kazik »

Vážení Mladí Piráti,

na poslední chvíli jsem se rozhodl také kandidovat. S většinou se bohužel osobně neznám, může za to jak Covid, tak také to, že v MP jsem od konce ledna 2020. V Pirátech jsem od konce září, byť jsem byl zhruba 1,5 roku příznivec. Aktivně jsem pomáhal při kampani a byť to u nás (Zlínsky kraj) vypadalo různorodě, dopadlo to dobře.

Co se týče mé osoby:

Je mi 20 let. Tento rok budu (snad) maturovat, studuji Obchodní akademii v Uherském Brodě. Jsem člen mladých demokratů, v našem klubu jsem 2. místopředseda. Aktuálně budeme pořádat online debatu o EU, kterou mám na starosti. Také jsem člen České středoškolské unie, ale tam jsem spíš spící (neaktivní) člen. Dále na instagramu mám účet s názvem: Evropský projekt, kde se snažím jak edukovat o EU, tak informovat o aktuálním dění. Dnes je to právě 6 měsíců od založení. Na vlastní kůži vidím jak je deprimující dělat něco smysluplného, bez většího úspěchu. Ale rozhodně nepřestanu, nejsem z těch kteří se lehce vzdávají. Zda je ten instagram kvalitní nebo ne posuďte sami, kritika je vítána. O unii se zajímám dlouhodobě, ale aktivně od minulého roku (od ledna). Minulý rok jsem v rámci školy vytvořil ročníkovou práci, kde jsem si určil co pro mě unie představuje. Hlavním zdrojem mi byla úžasná kniha paměti Jenna Moneta - největšího Evropana všech dob. V Mladých Pirátech semnou při jakékoli věci o unii, ale i jiné můžete počítat.

O politiku a dění okolo sebe se zajímám aktivně zhruba 3 roky. politické názory jsou pirátské. Především svoboda, ale s ní souvisí i povinnosti. Povinnost bojovat za to v co věříte a nevzdávat se. Jeden z mých oblíbených citátů je od J.S.Milla - "Ti kdož stojí a čekají, také slouží". Morální vzory jsou pro mě Masaryk a Čapek, ale i mnoho Evropanů jako právě Monet, nebo Simone Veil.

Jak bych byl aktivní/co bych změnil:

Kandiduji jako řadový člen, dlouhodobě jsem kritizoval web. Bohužel nemám IT schopnosti (vím, jsem pirát a nemám je) abych jakkoli prakticky pomohl. Nicméně jak bude připraven, rád pomůžu s textem apod. Chci pomoct a propagovat Mladé Piráty. U nás ve Zlíně mám dobré vztahy s předsedou místního mSTANu, dokonce jsme spolu nedávno sázeli stromky a udělali aspoň takovouto malou propagaci. Viz fb mSTANu ZK. Nemám problém pomoci s různými debatami apod., přece jen zrovna jednu vytvářím. Ale i jinou aktivitou, stačí se domluvit.

Mohli by jste namítnou, že maturuju a nebudu mít čas. Z části je to asi pravda, ale to by mě škola musela nějak zatěžovat. Bohužel má škola není zas tak složitá a tak mám čas pro své věci, tedy i pro Mladé Piráty. A ne nejsem pro úřední, nebo jiné úlevy. Chci využít čas užitečně a jen nečekat. Na životě je nejlepší sebereflexe a nabývaní znalostí a zkušeností!

To je tak všechno o mně. Ještě jsem teda aktivní rybář. Jinak jsem proti prodeji kaprů na Vánoce v kádích, takže docela moderní člen rybářského spolku. Dost si vážím přírody a doufám, že ji nebudeme ničit.

Díky za přečtení. Ať dopadne volba rady jakkoli, nic to na mém přístupu nezmění. Pojďme být aktivní a propagovat Mladé Piráty!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Kazik za příspěvek:
Lukas.Rysavy
Uživatelský avatar
Radek.Holodnak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2640
Registrován: 06 pro 2012, 20:51
Profese: filozofický antropolog
Bydliště: Žatec
Dal poděkování: 1397 poděkování
Dostal poděkování: 2076 poděkování

Re: Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Příspěvek od Radek.Holodnak »

tldr: starej kořen, kterej ale, když mu bylo 19, vystavěl a vedl svého času nejdynamičtěji se rozvíjející místní sdružení long before it was cool, takže má určitý zkušenosti, který by se mladším mohly hodit; stal se z něj zaprděnej filosof na karlovce a na stará kolena si uvědomil, že nejdůležitějším úkolem politické strany je vzdělávat a vychovávat své voliče i občany v nejširším slova smyslu; a výchova mimo rodinu začíná u žáků a studentů.

Ahoj mládežníci a mládežnice!
Kdo jsem abych odmítnul volání strany a příčil se, jsem-li duchem doby povolán k akci! Tudíž nominaci přijímám a dovolím si vás pokusit se neunavit svým představením a tím, co bych rád do Mladých Pirátů přinesl.

Tak, a teď vážně: Já jsem Radek Holodňák a je mi 27. Ve straně jsem od roku 2012, mezi léty 2013 a 2017 jsem vedl nebo spoluvedl MS Žatec, které jsme tehdy jako mladíci založili. Funguje dodnes a je docela sranda, že to po nás, co jsme pak odešli na studia, převzali Piráti z generace našich učitelů. Máme zastupitele v Žatci i na kraji, Vláďa Vlach od nás ze sdružení, které teď vede, je zároveň předseda kraje. Svého času jsem taky místopředsedoval krajskému sdružení, pracoval v MO a hlavně jsem pořádal a spolupořádal mraky fyzických akcí, kulturních i vzdělávacích. V roce 2017 po volbách jsem se na pár let stáhl, potřeboval jsem dostudovat a začít se nějak živit, přesvědčit sám sebe, že se o sebe dovedu postarat a že jsem v něčem dobrej atd. Takovej ten klasickej shit pozdního dospívání. Vrátil jsem se na podzim minulého roku. Začal jsem pracovat jako krajský asistent našeho poslance Franty Navrkala a v rámci jeho kanceláře také v našem krajském pirátském centru Supice.

Jinak jsem doktorandem filosofické antropologie na Fakultě humanitních studií UK, kde se zabývám hlavně (filosofickou a historickou) antropologií práce a německou klasickou filosofií. Něco málo taky učím, zároveň pro fakultu dělám seriál Podcasty z FHS UK, jsem v akademickém senátu, pracuju v grantu, který se věnuje československému individualismu ve filosofii 1918-48, pfff, co dál? Vedu studentský filosofický spolek Koridor, neziskovku, která se zabývá popularizací filosofie a vzděláváním. Na všechno se můžete mrknout na FB, nechci s tím zdržovat.

Živí mě také audioprodukce, především právě výroba podcastů, dále hlavně reklam a znělek. S kolegou máme studio v Žatci, já teď zrovna začínám budovat studio pro nahrávání mluveného slova v Praze.

K tématu se asi hodí, že jsem asi 4 roky pracoval v nízkoprahovém klubu v DDM na Vinohradech s dětmi ve věku 7-15 let.

Teď stručná přednáška, kterou si lze těžko odpustit, chcete-li pochopit moje motivy, proč se do něčeho chci pouštět.

Mládežnické organizace patří k tradiční složce naší občanské společnosti, jejíž tradice byla přinejmenším co do plurality a svobody sdružování zpřetrhána totalitním režimem let 48-89. V tomto období existovala a státní podpoře se těšila pouze jediná stranou řízená organizace - Svaz socialistické mládeže a jeho organizace. To se bohužel negativně podepsalo na současném názoru veřejnosti na politická mládežnická uskupení a na jakoukoliv ideologicky organizovanou skupinu vůbec. Mládežnické organizace tak zůstávají marginální stranickou složkou, která dělá PR před volbami, v horším případě jsou koalicí bizáru a komedie.
Je však velmi chybné pro tyto důvody koncept mládežnické stranické organizace odepsat. Naopak. Navážeme-li na naší historii, shledáme, že mládežnické organizace zřizované jak stranami, tak různými politickými spolky, patří k naší politické tradici od druhé poloviny 19. století. Za Rakouska byla činnost různých "republikánských" a "anarchistických" (jak rakouský režim nazýval vše, co se příčilo katolickému monarchismu) organizací omezována, opravdový boom tak nastal v Československé republice. Každá významnější organizace zřizovala, kromě například třeba ženských výborů, také své odnože, které cíleně pracovaly s mládeží.
Jak pracovaly s mládeží? Klíčovým slovem, kolem kterého se v této rovině pohybujeme, je morálka a výchova. Český národní a později československý republikový étos byl založen na Masarykově představě společenské transformace k republikánskému "mravnímu socialismu". Této změny nemělo být dosahováno žádnými revolucemi, ale skrze vzdělávání a výchovu. K tomu všemu patří takzvaný "boj o českou školu", snahy rozvázat vzdělání a církev a školství sekularizovat, ale hlavně to všechno stojí na základní ideji vědeckého poznání světa, z něhož plynou mravní imperativy, na jejichž základě bude stát moderní společnost - hovoříme právě o zásadách individuální svobody, osobnostního rozvoje, občanských a lidských práv, emancipace člověka obecně. Známe Masarykův okřídlený citát: "Tož republiku bychom měli; teď ještě nějaké demokraty."
A kde vzít demokraty?
Musíte je vychovat. Kdo je pak pro výchovu tím nejlepším železem ke kutí? Děti a mládež (pozor, to však neznamená rezignaci na vzdělávání dospělých, čemuž se politické strany a spolky téže intenzivně věnovaly).
První republika tak žila představou, že Evropa se bude ubírat směrem, v němž lidé díky rovnému přístupu k racionálnímu sekularizovanému vzdělání vytvoří opravdu demokratickou společnost, která své právo nebude vynucovat bodáky, ale v níž právo bude vyvěrat z morálky každého republikánského občana.

Myslím, že tahle představa je představou nadčasovou. Za první republiky podmínky neumožňovaly zrealizovat většinu z toho, co si předsevzal revoluční národní výbor; doba například ještě neuzrála k tomu, aby se podařilo prosadit odluku církve od státu a zajistit tím vznik moderní školy. V průběhu první republiky naopak reakční síly zesilovaly a své obrody se dočkaly s vlnou fašismu. Ti, kdo prosazovali racionální vzdělání, které nám konečně vychová republikánského člověka, byli vždycky v politice vlastně v menšině. Ani Masarykův vliv na tom nic nezměnil. Kde však v tomto ohledu probíhala hlavní aktivita, to byly právě různé orgány politických stran a spolky. Především dělnické spolky, neboť si ti, kdo chtěli změnit poměry, uvědomovali, že jediná možnost je získat na svou stranu masové vrstvy pracujících, které pak můžou získat k tomu, aby je volili. Byly to tedy právě různé vzdělávací akademie dělnických domů a tzv. "komun", přednáškové sály pronajaté spolky tzv. volných myslitelů (odtud pejorativní "volnomyšlenkář" (původ to má v rakouské protisekulární propagandě)); nezaspala samozřejmě ani církev, která se v rámci svého křesťansko-sociálního programu pokoušela o to samé: vzdělávat mládež i dospělé tak, aby získávali budoucí voliče. Spolkové hnutí bylo hnutím masovým a většina našich pradědů a prababiček byla členem rovnou několika spolků.

Historie mládežnických hnutí je téma na několik přednášek; proč to tady tedy všechno říkám?

Na tuto tradici je dnes třeba navázat.

Uvedu to na několika praktických důvodech:
a) preference Pirátů neporostou donekonečna, je třeba už teď oslovovat skupiny, které půjdou volit nejen za 4, ale i za 8 let
b) mládežnická organizace zajišťuje v ideálním případě, a je to tak v podstatě všude na západ od nás, výchovu stranického aparátu a elity
c) strana s rostoucím úspěchem čelí stále většímu nebezpečí různých infiltrací; z toho důvodu je vždycky dobré mít už od náctiletého věku vychovávané členy, kteří prostě tím, že Pirátům věnují čas a energii, stávají se zároveň součástí jakési nekonkrétní sítě založené na přátelství a z něj plynoucí loajality ke kolegům a ke straně; jinými slovy domnívám se, že je vždycky lepší do volených pozic nominovat členy, kteří jsou se stranou a činností v ní propojení, jak je to jen možné; to se týká i zaměstnávání pro stranu, vždycky je lepší zaměstnávat straníky, kteří mají požadovanou odbornost, než komerční externisty, a to právě kvůli dlouhodobému sociálnímu i emočnímu propojení
d) mládežnické organizace jsou cenným thinktankem, který zprostředkovává straně hlas mladých. Upřímně řečeno: má tady někdo pocit, že dnes jsme schopni oslovovat cílovou skupinu 18-22, dejme tomu? Nejenže nejsme, ale my se ještě (a nebo už) ani nepohybujeme na platformách, které tato generace používá. Je to tedy tak, a je to naprosto přirozené, že Piráti budou "páprdovatět". Tak to prostě ve stranách bývá, stranické elity se obměňují relativně těžkopádně a pravděpodobně nám budou RP a RV stárnout a stárnout. I proto je důležité, aby součástí strany byl orgán, který je v aktivním kontaktu s nejmladší generací, mluví jejich jazykem a je schopen jejich zájmy přenášet do stranické agendy
e) zcela pragmaticky skrze mládežnickou činnost strana získává příznivce z řad rodičů a získává pravidelnou a přímou možnost tyto rodiče oslovovat; každý mládežník je vysílač pro celou svou rodinu
f) lidé skrze mládežnickou činnost získávají dobré mínění o straně - pokud je schopna se během odpoledne postarat o jejich děti, tak velmi pravděpodobně zvládne i úkony komplexnější: s jinou stranou tuto zkušenost nemají
g) na ideové výchově není nic špatného. Má to kvůli totalitní minulosti stále na veřejnosti pachuť, ale je potřeba tato hloupá porevoluční dogmata znemožňující normální diskusi zavrhnout a začít tlačit to, co je správné. Idea toho, že vzdělání má vést k tomu, aby byl člověk dobrý člověk, dobrý občan a dobrý demokrat, ideálně se sociálním cítěním a smyslem pro solidaritu, není žádný bolševismus, nejsou to žádné gulagy a není to žádné havloidní dobroserství. Je to něco naprosto normálního, na čem vůbec kdy vznikla česká občanská společnost. Že jsme po revoluci pojmy jako ideologie a výchova v politickém ohledu zcela znehodnotili, je chyba, kterou je naším úkolem teď napravit.
h) výchova občana je vlastně nejdůležitějším úkolem politické strany. Pokud je strana u moci, může svou představu vzdělání prosazovat ve vládě; není-li u moci, měla by se o vzdělávání občanů snažit sama vynaložit k tomu pokud možno co největší úsilí. Jen tak totiž zaprvé vychová své dlouhodobé voliče - tím, že je vzdělá ve své ideologii -, jednak právě skrze toto vzdělání vzniká a je realizována občanská společnost, která na ideologii stojí a padá. Každý jeden volič, kterého získáme v nejmladším věku, je mnohdy celoživotním vysílačem a pokud vše dobře dopadne, tak také dobrým členem občanské společnosti, který volí zodpovědně, informovaně a solidárně
i) mládežnické organizace by měly vytvářet oborově a místně příslušné pracovní skupiny, jejichž úkolem bude vytvářet a naplňovat program pracovní skupiny, typicky třeba Pracovní skupina Tělovýchova, sekce Most; pracovní skupina Bezpečnost na sociálních sítích; pracovní skupina Mládež pro seniory atd. Tyto skupiny by měly mít rozumnou míru autonomie, ale měly by naplňovat závazky, které si dobrovolně vetknou do programu své skupiny; k organizační stránce více někdy jindy.

Toto jsou pro mě ideje, se kterými má pro mě aktivní participace v Mladých Pirátech a které bych rád v jejich rámci prosazoval. Idea potřeby stranického vzdělávání je pro mě teď velmi aktuální a Mladí Piráti jsou prostředím, kde by to celé mělo začínat.

Tudíž co Mladým Pirátům nabízím:
a) pohled filosofického antropologa se zkušenostmi z akademického prostředí, vedení neziskovky i podnikání, který je ve straně od osmnácti let a vždycky litoval, že nemáme opravdu solidní mládežnickou organizaci, ve které by mohl pracovat
b) práci člověka, který je zvyklý vést projekty a v projektech pracovat; uspořádal jsem mraky koncertů, přednášek, on-line streamů, ale i akademických konferencí se stovkami účastníků; mám zkušenosti také s vydavatelskou činností atd.
c) kontakty, kontakty, kontakty - chcete činnost? Já mám kontakty! Mwuaaahahahaa!
d) rád bych, abych se v rámci působení v MP věnoval hlavně vytváření, vedení a realizaci tématických vzdělávacích programů, které budeme "nabízet" našim stranickým buňkám i externím organizacím a sami je realizovat
e) nabízím i svou technickou expertízu: potřebujete cokoliv se zvukem? Pak mi dáte vědět. Záznamy přednášek, tvorba podcastů, upoutávek, ozvučení videí - co vás napadne.
f) zodpovědnost. Sice je mi někdy na umření z deadlinů, ale když něco řeknu, tak to platí; a když už se do něčeho pouštím, tak s tím, že se na tom opravdu bude aktivně pracovat a bude to produkovat výsledky.
g) ochotu aktivně se účastnit jak samotného hnutí, tak především jeho akcí a být v přímém kontaktu s našimi spolumládežníky
a asi by se našly i další věci.

Co jsou moje mínusy:
a) jsem vcelku technicky neobratný; nesnáším ty triliony aplikacích, se kterými musím pracovat, nesnáším se učit s novými aplikacemi a vůbec mi to všecko leze na nervy :D Pirát jsem především v ohledu politickém, technickém nikoliv, proto budu moc rád, když mi budete pomáhat :D
b) na internetu mi lidi nadávají do bolševiků a že prej chci stavět gulagy; to asi ale znáte. U mě je to trošku amplifikováno tím, že se marxismem zabývám na fakultě, což je trnem v oku každého slušného občana, který hořekuje, že neomarxisté ovládli české univerzity...
c) jsem strrrrašnej grafoman
d) nesnáším hloupost a s ní spojenou aroganci a nedovedu to moc skrývat

Sám bych ale od Mladých Pirátů něco chtěl:
a) respekt k práci a ochotu pracovat; kdo se dobrovolně přihlásí k závazkům, musí jim dostát
b) abychom se zaměřovali se zvláštním ohledem na mládež ze zhoršených sociálních podmínek, protože ta nejvíce potřebuje podporu a možnost bezplatného smysluplného využití volného času
c) abychom to celé nedělali jen tak proto, aby to bylo, ale abychom svou prací aktivně naplňovali dlouhodobý cíl, kterým chápu výchovu dobrých a po všech stránkách, tedy i po stránce morální, zdravých občanů

Měl bych toho samozřejmě na srdci strašně moc, ale chápu, že do těchto míst se i tak prokousali jen ti nejodvážnější a nejzapálenější! Hrozně se omlouvám, já jsem si to musel užít, když už jsem se do toho pustil <3

Anyway, tolik k tomu. Na internetu jsem někdy trochu rapl a grafoman, v normálním styku mě mají lidé raději :mrgreen: :lol:

Nevím, možná vám tohle přišlo všechno jako bullshit; pokud ano, tak je asi jasný, že mě volit nebudete. Nicméně pokud vám moje statě něco řekly, mají pro vás nějakou váhu a nacházíte v nich nějaký smysl, pak budu moc rád, když na tom budeme pracovat všichni společně ku prospěchu Pirátů a jejich pokud možno dlouhodobému působení na české politické scéně. Já se na spolupráci těším, když se budete těšit i vy, budu moc rád!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Holodnak za příspěvky (celkem 3):
Lukas.Rysavy, Tomas.Guth.Jarkovsky, Adam.Kazik
Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 411
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1363 poděkování

Re: Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Proběhly volby!

První kolo: https://helios.pirati.cz/helios/electio ... bb058/view


V prvním kole byla zvolena předsedkyní @Georgia.Hejdukova a na ostatní místa se do druhého kola se dostali všichni kandidáti.

EDIT: Druhé kolo bylo prohlášeno za zmatečné a bude se opakovat.

+420 728 jednajednatři 966

Uživatelský avatar
Georgia.Hejdukova
Rozhodčí komise
Příspěvky: 1209
Registrován: 25 čer 2017, 17:02
Profese: studentka práv, rešeršistka
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 735 poděkování
Dostal poděkování: 2475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Příspěvek od Georgia.Hejdukova »

Vážení mladí piráti,

Děkuji za důvěru ve mně vloženou. Slibuji, že vás nezklamu a že z Mladých pirátů uděláme něco velkého a božího.

“It does not do to dwell on dreams and forget to live”
― prof. Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, O.M
+420 775 864 103 / georgia.hejdukova@pirati.cz
LinkedIn / Facebook / Twitter / Instagram / Web

Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 411
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1363 poděkování

Re: Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Vážení Mladí Piráti,

pro zmatečnost opakujeme 2. kolo volby na další členy rady Mladých Pirátů.
Předsedkyně a místopředseda již byli zvoleni nezmatečně a jejich volba se již neopakuje.

Hlasování zde
https://helios.pirati.cz/helios/electio ... 9fa8a/view

Hlasování poběží do 17. ledna 9:00.

Díky, TGJ

+420 728 jednajednatři 966

Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 411
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1363 poděkování

Re: Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Vážení Mladí Piráti,

Místopředsedou byl v druhém kole zvolen @Radek.Holodnak a v opakovaném nezmatečném druhém kole byly potvrzeny výsledky prvního kola a řadovými členy rady se stává @Tomas.Guth.Jarkovsky, @Josef.Bouse, a @tadeas.stepka.

Náhradníky jsou v tomto pořadí: @Rudolf.Zak, @Matous.Adamu, @Adam.Kazik

Díky,
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 3):
Frantisek.Kopriva, Vojtech.Pikal, Josef.Bouse

+420 728 jednajednatři 966

Uživatelský avatar
Josef.Bouse
Vedoucí technického odboru
Příspěvky: 976
Registrován: 12 lis 2017, 13:22
Profese: FullStack JS Dev
Dal poděkování: 943 poděkování
Dostal poděkování: 1808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kandidátské vlákno pro volby do rady Mladých Pirátů 2021

Příspěvek od Josef.Bouse »

Jen bych ještě jednou rád poděkoval za podporu a věřím, že vaši důvěru a mandát, který jste mi dali nezklamu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Bouse za příspěvek:
Frantisek.Kopriva

"Pravda je první obětí války"

Vedoucí Technického odboru | Předseda MS Příbram | Zastupitel obce Narysov
FullStack Web Developer
IT Consultant

Twitter | LinkedIn | Steam

Zamčeno

Zpět na „Fórum Mladého Pirátstva“