[Rozprava] KF JmK 1/2021 - Dodatek č.1 koaliční smlouvy ZJMK

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj, Krajsti predsedajici

Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3193
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3847 poděkování

Re: [Rozprava] KF JmK 1/2021 - Dodatek č.1 koaliční smlouvy ZJMK

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Ivo.Vasicek píše: 07 led 2021, 11:58 Jen technická - komise na kraji ještě nebyly ustaveny, rada je bude zřizovat příští týden. Ta změna je na radních. Není to o předpisech, ale o přístupu, tedy aby příslušný radní začal s komisí komunikovat a bral ji jako poradní orgán.
Podle mého názoru je to spíš o nastavení procesů -> aby odbor před předložením materiálu do rady měl povinnost zajistit stanovisko příslušné komise jakožto dotčeného orgánu. Žádný složitý předpis na to není potřeba dělat, jen to rada jedním jednoduchým usnesením uloží všem odborům.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Kolacny za příspěvky (celkem 5):
Lukas.Dubec, Jiri.Kaderavek, Ivo.Vasicek, Zbynek.Janoska, Adam.Zemek

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Lukas.Dubec
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 711
Registrován: 20 dub 2012, 09:26
Profese: projektant, CNC programátor
Bydliště: Vranovská Ves
Dal poděkování: 2016 poděkování
Dostal poděkování: 519 poděkování

Re: [Rozprava] KF JmK 1/2021 - Dodatek č.1 koaliční smlouvy ZJMK

Příspěvek od Lukas.Dubec »

Zdravím pirátstvo :)

omlouvám se za pozdní reakci, ale nezvládal jsem to dřív skrze časovou vytíženost. Dost věcí, se kterými se ztotožňuji, tu již padlo, tak to vezmu jen ve zkratce.

Celé to sklouzlo do trošku nešťastné roviny, kdy to vypadá, že mezi sebou vůbec nekomunikujeme (myšleno v rámci zastupitelského klubu). Ale tak závažné to opravdu není :) v rámci klubu jsme toto téma komunikovali a snažili jsme se předat veškeré informace, které jsme měli a věděli. Jen jsme se nedokázali dobrat nějakého výsledku ve smyslu oficiálního společného náhledu za klub na návrh této změny koaliční smlouvy. To jsme ale včera napravili. Výsledek odpovídá i reakcím jednotlivých zastupitelů zde v této rozpravě. Já osobně bych byl rád, kdybychom měli všichni úplně na všechno stejný názor, ale to je nereálná utopie a plně respektuji tento stav. Každý ty věci vnímá a vidí jinak a na základě toho se pak rozhoduje.

Celý návrh změny této koaliční smlouvy vnímám opravdu jako vstřícný krok hlavně z naší strany (a díky za to Petru Vlasákovi) k tomu, aby se konečně dořešilo obsazení Komisí RJmK a bylo ustaveno dobré pracovní prostředí, protože tam byl zavnímán problém z osobní roviny mezi jednotlivými členy kandidujícího uskupení SpM. Souhlasím s tím, že není naším úkolem řešit problémy jiných politických subjektů, ale toto vstřícné gesto jsem vnímal jako pozitivní směrem k dořešení situace a doufal jsem, že to změní situaci k lepšímu. Včetně toho, že nevidím jako zásadní to, kde máme nebo nemáme předsedu. Vždy je to o aktivním přístupu jednotlivců a je ve výsledku jedno, na jaké pozici je. A to volně navazuje na směr změny ve fungování a náplni práce Komisí RJmK. Je to primárně věc Rady JmK, která má komise jako svůj poradní orgán. A myslím si, že spíš než v koaliční smlouvě, tak by se to mělo objevit v programovém prohlášení. A já doufám, že to tam bude. Pracuji tímto směrem.

V každém případě budu jako vždy respektovat rozhodnutí KF JmK v této věci, ať už toto hlasování dopadne jakkoliv. Stejně tak si myslím, že nás toto celé opět stmelí a posune dál, spíš než rozdělí.

Ve světle toho, jak celý tento dodatek ke smlouvě vnímám budu hlasovat PRO.

Díky za pozornost a užijte si zbytek dne :fet:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dubec za příspěvek:
Ivo.Vasicek

1.náměstek hejtmana JmK
4.místopředseda KS JmK
1.místopředseda MS Znojemsko
+420605770332
lukas.dubec@pirati.cz

Uživatelský avatar
Adam.Vyplel
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 324
Registrován: 22 lis 2017, 19:28
Profese: vodopohodář
Dal poděkování: 283 poděkování
Dostal poděkování: 589 poděkování

Re: [Rozprava] KF JmK 1/2021 - Dodatek č.1 koaliční smlouvy ZJMK

Příspěvek od Adam.Vyplel »

Výsledky hlasování zde:
viewtopic.php?f=411&t=55596.
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihomoravský kraj“