Roman Fajbík

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Odbor LbK - administrativni, KoKS Liberecký kraj, PKS Liberecký kraj, Personální odbor - celý

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
boubass
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dostal poděkování: 1 poděkování

Roman Fajbík

Příspěvek od boubass »

Ahoj Piráti!

Jmenuji se Roman Fajbík a je mi 31 let. Pocházím z městečka Doksy na Máchově jezeře, kde žiji s přítelkyní a drsným čivavákem. Studoval jsem pozemní stavitelství v Mělníku, železniční stavitelství v Děčíně, a cestovní ruch v Praze. Po ukončení studia v době, kdy byla veliká nezaměstnanost, jsem nastoupil do zaměstnání jako technik v oblasti SHZ. Podílím se na projekci i samotné realizaci zakázek. Mezi moje záliby patří hlavně hudba, djing, pořádání hudebních akcí, v zimě snowboard/lyže, v létě kolo, jinak samozřejmě procházky s naším trhačem a pivko u Mácháče. 8-)

O politiku se zajímám pouze pasivně, sleduju dění a práci Pirátů. Pirátskou stranu podporuji svými hlasy od jejího vzniku. Ve svém okolí se netajím s nákloností k Pirátům, protože mi tahle politika dává smysl a vidím v ní lepší budoucnost pro všechny. Osobně asi Pirátům nemám na celostátní úrovni co nabídnout, proto jsem žádal jen o RegP. V poslední době mě ale stále častěji zajímá politika komunální, kde postrádám energii, transparentnost, digitalizaci, zájem o mladé, zapojení občanů do rozvoje města atd.. Také ve svém okolí slýchávám často stížnosti na současné vedení města, nebo volání po změně. Sám jsem člověk spíše pohodlný, ale v mém věku si už říkám: ,,Kdo, když ne my?" U rodiny a přátel cítím podporu, u některých i zájem se zapojit. Zatím rád nabídnu pomoc např. při předvolebních kampaních, setkáních s dj technikou a aparaturou. Rád bych se v pirátské politice dále vzdělával a v budoucnu třeba i více angažoval. Např. takové místní sdružení si v Doksech umím představit, základna by tu mohla být slušná.

Zdravím a mějte se fajn.
Tito uživatelé poděkovali autorovi boubass za příspěvek:
V__
B_Pat
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Profese: technik
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 249 poděkování

Re: Roman Fajbík

Příspěvek od B_Pat »

Ahoj,
než se Tě oficiálně ujme koordinátorka @Karolina.Gaislerova (pokud se tak ještě nestalo), můžeš prosím zodpovědět následující otázky? Je jich poměrně hodně a není nutné odpovídat na všechno - výběr je na Tobě. Cílem není jen získat odpovědi, ale také, a to je snad i důležitější, zavést Tvoji pozornost na některé podstatné body programu a pirátství vůbec.
A – osobní:
  1. Byl jsi v minulosti členem nějaké jiné politické strany nebo hnutí? Co tě přimělo ji opustit? Koho bys volil nebýt Pirátů a proč?
  2. Máš nějakou politickou nebo aktivistickou minulost? Kandidoval jsi ve veřejných volbách?
  3. Co konkrétně tě zajímá na celostátní / krajské / místní úrovni, čemu by ses rád věnoval?
  4. Čím můžeš Pirátům pomoci (odbornost, psaní článků, organizace...)?
  5. Máš v úmyslu se u Pirátů zapojit do dění v kraji, sledovat fórum a účastnit se hlasování?
  6. Víš, kde najdeš předpisy Pirátů? Orientuješ se ve struktuře strany?
  7. Je nějaký krajský expertní tým, do kterého by ses mohl a chtěl zapojit?
  8. Spojuješ si s členstvím u Pirátů možnost realizace vlastních politických cílů? Jakých? Budeš chtít někam kandidovat?
  9. Myslíš, že existuje něco z tvé minulosti či současnosti nebo z tvého okolí, co by mohlo po tvém případném přijetí poškodit dobré jméno Pirátské strany?
  10. Chtěl bys být členem krajského sdružení nějakého konkrétního místního sdružení?
B – programové:
  1. Četl jsi pirátský program? Který? Co tě v něm zaujalo, co se ti líbí a k čemu máš výhrady?
  2. Jak vnímáš největší aktuální problémy v otázce zahraniční politiky? Co si myslíš o EU, o NATO, o anexi Krymu, o volbách v Bělorusku nebo o režimu KLDR?
  3. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?
  4. Kde vidíš největší nebezpečí pro ochranu soukromí a svých osobních údajů?
  5. Jaký máš názor na svobodu Internetu? Co Ti říkají pojmy jako např. blokování stránek, síťová neutralita, šifrování, digitální podepisování, kryptoměny, apod.?
  6. Jak se stavíš k otázce rovnoprávnosti partnerského soužití gay a lesbických párů a možnosti adopce dětí takovými páry?
  7. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu?
  8. Víš, co je to všeobecný základní příjem? Jak se k němu stavíš a z čeho by se měl financovat?
  9. Co si myslíš o migraci?
  10. Jaký máš názor na integraci Romů?
  11. Co si myslíš o aktivitách Aarona Swartze a Juliana Assange/Wikileaks?
  12. Četl jsi knihu Swarmwise? Co Tě v ní nejvíce zaujalo a s čím naopak nesouhlasíš?
  13. Jaký je tvůj názor na referendum?

OFFTOPICJen pro upřesnění, podobný postup s pokládáním otázek pro zájemce o členství je inspirován z jiných krajů, kde podobná praxe funguje dlouhodobě. V Libereckém kraji to zatím není pravidlem. Na vědomí @Marek.Forster.
Zdraví Bronislav Patočka.
anon142
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 181 poděkování

Příspěvek od anon142 »

boubass píše: 29 pro 2020, 00:33 Ahoj Piráti!

Jmenuji se Roman Fajbík a je mi 31 let. Pocházím z městečka Doksy na Máchově jezeře, kde žiji s přítelkyní a drsným čivavákem. Studoval jsem pozemní stavitelství v Mělníku, železniční stavitelství v Děčíně, a cestovní ruch v Praze. Po ukončení studia v době, kdy byla veliká nezaměstnanost, jsem nastoupil do zaměstnání jako technik v oblasti SHZ. Podílím se na projekci i samotné realizaci zakázek. Mezi moje záliby patří hlavně hudba, djing, pořádání hudebních akcí, v zimě snowboard/lyže, v létě kolo, jinak samozřejmě procházky s naším trhačem a pivko u Mácháče. 8-)

O politiku se zajímám pouze pasivně, sleduju dění a práci Pirátů. Pirátskou stranu podporuji svými hlasy od jejího vzniku. Ve svém okolí se netajím s nákloností k Pirátům, protože mi tahle politika dává smysl a vidím v ní lepší budoucnost pro všechny. Osobně asi Pirátům nemám na celostátní úrovni co nabídnout, proto jsem žádal jen o RegP. V poslední době mě ale stále častěji zajímá politika komunální, kde postrádám energii, transparentnost, digitalizaci, zájem o mladé, zapojení občanů do rozvoje města atd.. Také ve svém okolí slýchávám často stížnosti na současné vedení města, nebo volání po změně. Sám jsem člověk spíše pohodlný, ale v mém věku si už říkám: ,,Kdo, když ne my?" U rodiny a přátel cítím podporu, u některých i zájem se zapojit. Zatím rád nabídnu pomoc např. při předvolebních kampaních, setkáních s dj technikou a aparaturou. Rád bych se v pirátské politice dále vzdělával a v budoucnu třeba i více angažoval. Např. takové místní sdružení si v Doksech umím představit, základna by tu mohla být slušná.

Zdravím a mějte se fajn.
Ahoj Romane,

díky za tvůj zájem. Doksy zatím spadají pod místní sdružení (MS) Českolipsko, rádi tě mezi sebou přivítáme. Určitě tě pozveme na setkání / schůzi, abychom se poznali, vzhledem k situaci pravděpodobně online, během ledna.

Určitě se ti ozve i naše krajská koordinátorka @Karolina.Gaislerova.
anon142
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 181 poděkování

Příspěvek od anon142 »

OFFTOPIC

@B_Pat , tohle je něco na co se standardně ptají KODO, PKS, PMS, rozhodně není třeba tím spamovat, ba i děsit zájemce na fóru. :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi anon142 za příspěvek:
B_Pat
B_Pat
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Profese: technik
Dal poděkování: 355 poděkování
Dostal poděkování: 249 poděkování

Příspěvek od B_Pat »

OFFTOPIC Píšu to po dohodě s předsedou KS v rámci "nasazování" postupu přijímání podle dobré praxe z jiných krajů. Na krajském Jitsi asi před měsícem o tom byla debata a nikdo se nevyjádřil proti. Naopak byl zájem probrat to podrobněji, jen se to zatím nikde neobjevilo - takže to je otázka na PKS.
Tito uživatelé poděkovali autorovi B_Pat za příspěvek:
Vojtech.Mecir
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Liberecký kraj“