Jmenuji se Roman Fajbík a je mi 31 let. Pocházím z městečka Doksy na Máchově jezeře, kde žiji s přítelkyní a drsným čivavákem. Studoval jsem pozemní stavitelství v Mělníku, železniční stavitelství v Děčíně, a cestovní ruch v Praze. Po ukončení studia v době, kdy byla veliká nezaměstnanost, jsem nastoupil do zaměstnání jako technik v oblasti SHZ. Podílím se na projekci i samotné realizaci zakázek. Mezi moje záliby patří hlavně hudba, djing, pořádání hudebních akcí, v zimě snowboard/lyže, v létě kolo, jinak samozřejmě procházky s naším trhačem a pivko u Mácháče.

O politiku se zajímám pouze pasivně, sleduju dění a práci Pirátů. Pirátskou stranu podporuji svými hlasy od jejího vzniku. Ve svém okolí se netajím s nákloností k Pirátům, protože mi tahle politika dává smysl a vidím v ní lepší budoucnost pro všechny. Osobně asi Pirátům nemám na celostátní úrovni co nabídnout, proto jsem žádal jen o RegP. V poslední době mě ale stále častěji zajímá politika komunální, kde postrádám energii, transparentnost, digitalizaci, zájem o mladé, zapojení občanů do rozvoje města atd.. Také ve svém okolí slýchávám často stížnosti na současné vedení města, nebo volání po změně. Sám jsem člověk spíše pohodlný, ale v mém věku si už říkám: ,,Kdo, když ne my?" U rodiny a přátel cítím podporu, u některých i zájem se zapojit. Zatím rád nabídnu pomoc např. při předvolebních kampaních, setkáních s dj technikou a aparaturou. Rád bych se v pirátské politice dále vzdělával a v budoucnu třeba i více angažoval. Např. takové místní sdružení si v Doksech umím představit, základna by tu mohla být slušná.
Zdravím a mějte se fajn.