Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Podporuji nominaci Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR

Pro
59
48%
Proti
47
38%
Zdržuji se
17
14%
 
Celkem hlasujících: 123 - Celkem hlasů: 123

Uživatelský avatar
Vaclav.Vislous
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 177
Registrován: 17 dub 2017, 12:59
Profese: manažer
Bydliště: Praha 9 - Libeň
Dal poděkování: 358 poděkování
Dostal poděkování: 472 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Vaclav.Vislous »

Vážené pražské krajské fórum,

je mi nesmírným potěšením, že mohu jménem Místního sdružení Pirátů Praha 9 (viz hlasování zde: viewtopic.php?f=1012&t=55143) tímto nominovat naši poslankyni Danu Balcarovou (@Dana.Balcarova) na 3. pozici a dále kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021.

Danu není nutné dlouze představovat. Je to nejenom velezkušená politička, která za nás odvádí jako předsedkyně Výboru pro životní prostředí skvělou práci, ale i silná osobnost, jejíž jméno má pozitivní ohlas u mnoha občanů - našich voličů. Navíc její hlavní téma - otázka životního prostředí - je pro mnohé městské voliče prioritní. I proto věřím, že právě její umístění na čele (jímž 3. místo nepochybně je) naší kandidátky bude nesporným přínosem.

Pokud vnímáte práci Dany za poslední roky podobně jako já, a chcete ji podpořit na čelná místa naší kandidátky, tak zvažte podporu pro tuto jeji nominaci.

Předseda MS a ZK Pirátů Praha 9, manažer a fanoušek nových technologií. Moderní energetika a udržitelná doprava.
T: 777 954 389
E: vaclav.vislous@pirati.cz

Uživatelský avatar
Dana.Balcarova
Člen KS Praha
Příspěvky: 610
Registrován: 13 pro 2013, 12:34
Profese: poslankyně PSP ČR
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 807 poděkování
Dostal poděkování: 682 poděkování

Re: Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Dana.Balcarova »

Halo všichni,
děkuji pirátům z Prahy 9 za důvěru a nominaci. Moc si toho vážím.

Nominaci přijímám.
Kandidátskou řeč dodám během víkendu.
Těším se na otázky ať tady na fóru nebo při osobním setkání. Budu ráda za pozvání do místních sdružení, i v zimě se dá grilovat :)

Krásný čas předvánoční všem

https://www.pirati.cz/lide/dana-balcarova/
Jen v takové společnosti se bude dobře dařit, ve které lidé sázejí stromy, o nichž vědí, že v jejich stínu už nebudou odpočívat
Uživatelský avatar
Vera.Marusiakova
Člen KS Praha
Příspěvky: 161
Registrován: 09 bře 2016, 22:33
Profese: Parlamentní zpravodajka ministra
Dal poděkování: 176 poděkování
Dostal poděkování: 274 poděkování

Re: Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Vera.Marusiakova »

Jako předsedkyně parlamentního Výboru pro životní prostředí Dana s velkým zápalem prosazuje agendu udržitelného rozvoje a ochrany krajiny. Zastupuje Piráty v Uhelné komisi, kde se zasazuje o co nejrychlejší ukončení těžby uhlí v ČR. Podporuji kandidaturu Dany na třetí pozici pražské kandidátky.
Uživatelský avatar
Dana.Balcarova
Člen KS Praha
Příspěvky: 610
Registrován: 13 pro 2013, 12:34
Profese: poslankyně PSP ČR
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 807 poděkování
Dostal poděkování: 682 poděkování

Re: Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Dana.Balcarova »

Proč kandiduji:
Do politiky jsem vstoupila jako zastupitelka na Praze 9, kde jsem v roce 2014 kandidovala jako nezávislá s podporou Pirátů. V roce 2016 jsem už jako známá lokální politička Pirátka kandidovala jako 2. na pražské kandidátce s helsem Ekologie bez ideologie. Ke své práci poslankyně jsem dostala od pražských voličů silný mandát, a to vykroužkováním, které potvrdilo moji druhou pozici v Praze.
Teď už jsem vidět nejen v Praze a jsem mediálně známou, jasně vyprofilovanou Pirákou, bojovnicí za ochranu životního prostředí a ochranu klimatu.
Vzhledem k výraznému zájmu pražských voličů a také voličů Pirátů o životní prostředí a kvalitu života, mohu na 3. místě získat voliče pro Piráty v Praze, ale i celostátně.

Vize, můj sen - ideální stav, to, k čemu svojí politickou prací chci přispět:
Mým vzorem je Finsko, země, kde je téma udržitelného rozvoje zmiňováno v každé politické debatě, a nejen politické. V konceptu udržitelného rozvoje jde o mnohem víc něž ochranu životního prostředí, propojuje eviromentální, sociální a ekonomickou agendu a všechny celospolečenské cíle . A o tom se formou her ve Finsku dozvídají děti už v mateřské školce. Finské klimatické cíle jsou nejambicióznější v Evropě. A o tom je také udržitelný rozvoj - o odpovědnosti k příštím generacím. Chceme jim předat nezničenou planetu s vyčerpanými zdroji. Ale vyspělou udržitelnou civilizaci, čisté ovzduší, dostatek pitné vody, odolnou přírodu, kde se dá dobře žít a kde se lidé nemusí přesouvat do neobyvatelných oblastí a hledat jiný domov.
Z měst je mým vzorem Berlín a taky třeba švédský Goteborg - města, kde se nejen bydlí a pracuje, ale i relaxuje, kulturně žije a taky sportuje bez obavy, že si poškodíte zdraví špinavým vzduchem. Města, kde můžete trávit čas s přáteli v parcích, kolem vodních kanálu a jezer přímo ve městě. Města, kde se dobře chodí pěšky a nikoho nenapadne porážet zdravé stromy z důvodů „protože překážejí“.
Chci vidět Českou republiku mezi moderními státy, které dávají tématu udržitelnosti adekvátní pozornost, jako např. Nový Zéland, Německo a celá Skandinávie.

Jsem členkou Rady vlády pro udržitelný rozvoj , v říjnu se mi podařilo prosadit, že sněmovní výbory se budou zabývat strategickými dokumenty Agendy 2030 - ty nastavují společenské cíle průřezově. Řešení témat bez souvislostí a analýz dopadů, a také resortismus je bohužel rozšířený přístup nejen ve stylu práce vlády, ale i krajů a měst.
Hledám udržitelné řešení problému, ať už v konkrétních kauzách nebo legislativě v souvislostech.
Například scénář ukončení spalování uhlí v České republice musí doprovázet vytváření pracovních míst v uhelných regionech, řešení sociální situace horníků. Finanční zdroje, které v následujících 10 letech do Česka přitečou v rámci Společné dohody pro Evropu, je nutné nasměrovat do transformace energetiky, průmyslu a dalších oblasti. A o to také usiluji ve své práci v Uhené komisi, také se zde soustředím na legislativní uchopení ukončení našeho fosilního skanzenu. Jsem členkou i Rady Státního fondu životního prostředí, kde zase spolu s Františkem Elfmarkem prosazujeme efektivně a transparentně nasměrované finance, také na revitalizace uhlím postižené krajiny, která může zvýšit rekreační potenciál těchto regionů.

Práce v Poslanecké sněmovně:
Troufám si říct, že jsem se práci poslankyně dobře naučila a stejně tak vedení Výboru pro životní prostředí (VŽP).
Garantovala jsem programový bod životní prostředí pro volby do PSP v roce 2016. V poslaneckém klubu mám funkci garanční poslankyně pro životní prostředí a koordinuji spolupráci s poslanci se zemědělskou agendou a agendou dopravy a energetiky. Připravila jsem mnoho pozměňovacích návrhů k zákonům z enviro agendy, např. o ochraně ovzduší, vodnímu zákonu, zákonu proti týrání zvířat,… Uspěla jsme často nepřímo tím, že můj pozměňovací návrh podal poslanec hnutí ANO v upravené podobě, a tak se tento záměr dostal do legislativy.

Vedení výboru pro životní prostředí:
Ve VŽP, kde se přes jeho složení převážně z poslanců provázaných s Agrofertem, antiklimatického SPD a z ODS, které ochranu životního prostředí považují za zbytečnost, podařilo zrealizovat plno důležitých kroků, seminářů a kulatých stolů. Zmíním dvě aktuální kauzy: prosadila jsem usnesení, které zavázalo vládu k podání žaloby na polský uhelný důl Turów, který se nelegálně rozšířil až k českým hranicím. Opakovaně jsme ve výboru jednali o kauze Bečva, kde výstupem bylo usnesení s požadavkem na MŽP k lepší evidenci nebezpečných látek, a poté jsem na plénu sněmovny prosadila do usnesení bod, který ministru Brabcovi ukládá vypracovat závazný postup v šetření ekologických havárií.

O moji konkrétní práci vedu blog https://www.danabalcarova.cz

Program pro volby do PSP 2021:
Jsem garantkou programové priority Sucho a ochrana klimatu, který dostal největší podporu ve všech stranických anketách a nyní je již připomínkován na fóru. Skládá se ze 4 šablon: Pitná voda - dostupnost, kvalita a cena, Posílení odolnosti krajiny, Adaptace sídel na změnu klimatu a Globální spolupráce v ochraně klimatu, současně jsem s týmem pro energetiku pracovala na šabloně Šetrný energetický mix pro ČR.

Práce v pirátských týmech:
To, co mě k Pirátům přivedlo, byla také možnost hned se zapojit a spolupracovat na tématech, která mě zajímají a chci je posouvat. Od roku 2016 jsem členkou Republikového výboru zvolenou celostátním fórem. Zde se soustředím na odborné platformy a tvorbu programu. Jsem členkou a aktivně se podílím na práci KET životní prostředí v Praze. Iniciovala jsem vytvoření pirátské platformy pro životní prostředí, kde se podílím na práci dočasných pracovních skupin. V tuto chvíli například ve skupině s RT zemědělství na přípravě pozměňovacích návrhů k mysliveckému zákonu, pracovní skupiny pro Bečvu, skupiny Turow, PiroVaK (správa a vlastnictví vodovodů a kanalizací).

Vláda
Těším se, že Piráti vytvoří v budoucí sněmovně koalici, a budeme zásadně ovlivňovat podobu zákonů a zvrátíme trend oslabování ochrany životního protředí, který se děje už mnoho let. A když to půjde dobře, tak převezmeme Ministerstvo životního prostředí. MŽP je po letech vedení ODS a hnutím ANO, třeba přenastavit. Společně s Lukášem Blažejem připravuji vizi budoucnosti a převzetí MŽP

Co dělám, když mám volný čas:
Snažím se ho aktivně využít. Po prvních dvou letech ve sněmovně jsem nebyla v dobré kondici o kilech navíc nemluvě. Pomohlo mi, že od dětství sportuju, a tak jsem najela na sebezáchovný režim jíst kvalitní jídlo (což ve sněmovně není vůbec lehké :)) , co nejvíc do přírody, gym, plavání.
Mrzí mě, že rodině nedávám, kolik bych chtěla. Moji rodiče jsou naštěstí v dobré kondici, velkou část roku tráví na chalupě kam za nimi jezdíme a přes zimu jsou v Pardubicích. Na podzim jsme začali pořádat videokonferenční rodinné dýchánky a je to překvapivě dobré použití IT, všichni máme kvalitní kamery a tak hledáme možnosti, jak s spolu sdílet život, nedávno jsme se pobavili, když nám Kája s Anežkou (syn a snacha) udělali virtuální prohlídku svého nového bytu v Olomouci i s procházku po okolí, a sestra se zas pochlubila nově natřenou kredenci na chalupě.


Těším že na vaše otázky a předem se omlouvám, že nebudu reagovat obratem
Jen v takové společnosti se bude dobře dařit, ve které lidé sázejí stromy, o nichž vědí, že v jejich stínu už nebudou odpočívat
Daniela.Weissova
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 1205
Registrován: 19 čer 2014, 11:48
Profese: dramaturg
Bydliště: Turnov, 5.května 26
Dal poděkování: 2987 poděkování
Dostal poděkování: 902 poděkování

Re: Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Daniela.Weissova »

Zdravím, já u vás hlasovat nemůžu (páč LB kraj), ale @Dana.Balcarova znám dlouho a její práce si moc vážím. Ať už jako poslankyně, kde je vidět a slyšet, tak dlouhá léta v RV. Myslím, že je jedním z lidí, kteří dokážou tak složité téma, jakým je Životní prostředí, srozumitelně vysvětlit a argumentačně obhájit. Sleduji její snahy o kvalitu našeho životního prostředí a raduji se z každého úspěchu. Držím palce :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniela.Weissova za příspěvek:
Dana.Balcarova

Daniela Weissová
místopředsedkyně PKS Liberecký kraj a MS Turnovsko, krajská zastupitelka LB a předsedkyně sociálního výboru Lb kraje

Uživatelský avatar
Lenka.Kozlova
Příznivec Pirátů – Jihočeský kraj
Příspěvky: 3167
Registrován: 11 čer 2012, 09:34
Profese: vychovatelka
Dal poděkování: 9057 poděkování
Dostal poděkování: 3408 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Lenka.Kozlova »

Ahoj Praho,
kdybych mohla, Danu bych hlasem podpořila. Jelikož to není možné, tak aspoň takto.
Překvapuje mě počet záporných hlasů, nevidím žádný důvod.
Danu znám jako nesmírně pracovitou osobu, která je své agendě v PSP oddaná i jako člověka s vysokými morálními zásadami, kterému je cizí kalkul a populismus. Umí ocenit i ty, kteří jí nejsou nakloněni, pokud je to na místě.
Kdybych měla ztroskotat na pustém ostrově, byla bych ráda, kdyby tam semnou mohla být právě třeba Dana, vím totiž, že se na ni mohu spolehnout.

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Lenka.Martinkova.Spanihelova
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 98
Registrován: 14 bře 2018, 21:32
Profese: Sociální pracovnice
Dal poděkování: 347 poděkování
Dostal poděkování: 176 poděkování

Re: Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Lenka.Martinkova.Spanihelova »

Ahoj z Pardubic,
Chtěla jsem podpořit @Dana.Balcarova Dorazila osobně na pardubické zastupitelstvo, ve chvíli kdy jsme řešili udělení výjimky pro Elektrárnu Chvaletice. Na tomto zastupitelstvu se nám pod velkým tlakem podařilo za město Pardubice podat nesouhlasné stanovisko. Tento přístup cením a Danu považuji za uznávanou odbornici v oboru životního prostředí.
Naposledy upravil(a) Lenka.Martinkova.Spanihelova dne 21 pro 2020, 22:16, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lenka.Martinkova.Spanihelova za příspěvky (celkem 3):
Dana.Balcarova, Lenka.Kozlova, Kornelia.Gottmannova
Uživatelský avatar
Bohdana.Hola
Místní předsednictvo
Příspěvky: 998
Registrován: 09 srp 2018, 09:21
Profese: datový analytik
Dal poděkování: 1478 poděkování
Dostal poděkování: 1126 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Bohdana.Hola »

Ahoj Dano, prosím o krátkou bilanci, na co jsi za ty čtyři roky hrdá, že se Ti povedlo prosadit, co Tě mrzí, že se nepovedlo protlačit a co jsou témata, která bys ráda dostala příležitost dokončit a prosadit v dalším období. (až se Tě teta z Nuslí nebo strejda ze Žižkova zeptají, proč zrovna Ty.....;o)

Já myslim, že máš co vystavovat. ....
Díky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Bohdana.Hola za příspěvky (celkem 3):
Lenka.Kozlova, Jan.Zavadil, Lucie.Vadkerti

Motto: Pane Bože, dej mi sílu bojovat s problémy, se kterými můžu něco udělat
Dej mi trpělivost nebojovat s věcmi, se kterými nic udělat nemůžu
a dej mi moudrost rozeznat ten rozdíl.
Bohdana

Uživatelský avatar
Vaclav.Zidek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1721
Registrován: 06 dub 2018, 18:25
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1702 poděkování
Dostal poděkování: 2519 poděkování

Re: Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Dovolím si přidat nějakou tu zkušenost s Danou, ačkoliv nemůžu být díky příslušnosti k LBK její volič v primárkách.

Dana pomáhá řešit kolizi s životním prostředím napříč republikou, možná ji proto tolik nemáte "nakoukanou" z Prahy, ale můžu jistě říct, že svou činností nejen pomáhá ŽP, ale i pozitivnímu obrazu Prahy jako celku.

Nejednou projevila zájem o dění u nás v kraji, ať už šlo o Turów nebo Tlustec, snažila se pomoci a ukázala, že i Piráti v Praze mají zájem o pohraničí. Za to ji patří velké díky, nejednou se lidé divili, že nám s našim problémem přijela pomoci "Pirátka až z Prahy".

Závěrem, prosím podpořte Danu, dělá Pirátům i Praze dobré jméno a hájí životní prostředí napříč ČR. Co víc byste chtěli od poslance s "gescí" ŽP?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvky (celkem 5):
Lenka.Kozlova, Dana.Balcarova, Isa, Jan.Zavadil, Kornelia.Gottmannova

Václav Židek, radní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Telefon: 775 198 038, Email: vaclav.zidek@pirati.cz
Facebook: https://www.facebook.com/vaclav.zidek
Twitter: @VaclavZidek

Uživatelský avatar
Jiri.Lehejcek
Vedoucí resortního týmu
Příspěvky: 135
Registrován: 02 kvě 2017, 20:17
Profese: přírodovědec
Dal poděkování: 110 poděkování
Dostal poděkování: 428 poděkování

Re: Nominace Dany Balcarové na pozici č. 3 (a dále) kandidátky KS Praha pro volby do PSP ČR v roce 2021

Příspěvek od Jiri.Lehejcek »

Milé pražské fórum,

dovolte, abych se coby vedoucí RT zemědělství a odborný poradce VŽP připojil k podpoře Daniny kandidatury. Dana dýchá pro životní prostředí a je opravdu srdcařka tohoto klíčového tématu naší nejbližší budoucnosti (a přítomnosti). Pokud mohu subjektivně posoudit z výsledku mnoha vnitrostranických hlasování, ale i toho co očekává naše voličská základna od Pirátů, pak mezi top priority bezesporu patří zodpovědná péče o životní prostředí. Mezi našimi čelními kanditáty napříč kraji a potenciálními poslanci je mnoho pracovitých lidí s tahem na branku, nicméně těch pro něž bude životní prostředí ústředním tématem je zatím jako šafránu. Doufám, že Dana bude jedna z nich.

Mimo témata, která zazněla výše bych chtěl vypíchnout ta ryze pirátská a sice, že Dana ve své agendě prosadila transparentní zveřejňování hlasování výboru pro životní prostředí a tento výbor nejen zasedá přes videokonference i v době, kdy jiné výbory velmi utlumili svoji činnost, ale dokonce nadále aktivně pořádá veřejnosti dostupné semináře a kulaté stoly (https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=4605&kk=6). Vzhledem k tomu, že EU je v oblasti klimatické změny daleko aktivnější než naše vláda, tak VŽP, který Dana reprezentuje, lze vnímat jako nejambicióznější orgán co se týče prosazování zodpovědné klimatické politiky - zmíním například nedávné usnesení, kde VŽP (kde sedí většina poslanců z vládních stran plus pan poslanec Zahradník za ODS - sic!) vnímá European Grean Deal následovně:

II. vítá, že přechod na klimaticky neutrální, udržitelnou a oběhovou ekonomiku je jednou z hlavních priorit nové Evropské Komise;

III. souhlasí, že zohlednění zaměstnanosti a proměny pracovních míst je klíčovou součástí Zeleného údělu pro Evropu a mechanismu pro spravedlivou transformaci;

IV. považuje zelenou transformaci EU za strategickou výzvu budoucnosti;

V. vyzývá Vládu ČR, aby se zasadila o co nejefektivnější využití prostředků z mechanismu pro spravedlivou transformaci;

V takové Evropě by chtěl žít každý:) Klidné svátky, buďte zdrávi.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Lehejcek za příspěvky (celkem 3):
Lenka.Martinkova.Spanihelova, Daniela.Weissova, Kornelia.Gottmannova

Jiří Lehejček

vedoucí RT zemědělství
náměstek ministra životního prostředí

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“