KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: KoKS Pardubický kraj, PKS Pardubický kraj

Zamčeno
Uživatelský avatar
Dominik.Becka
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 618
Registrován: 19 bře 2018, 17:04
Dal poděkování: 530 poděkování
Dostal poděkování: 652 poděkování

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Dominik.Becka »

kaze píše: 20 pro 2020, 11:49
Dominik.Becka píše: 20 pro 2020, 11:02
  • snížení zdanění práce především pro nízkopříjmové skupiny (tedy spíš než sazbou dalšími prvky systému: zvýšení slevy na poplatníka je krok správným směrem, je možné ho doplnit uplatněním slev na pojistné (ideálně se sloučením daní a pojistného do jedné platby) nebo jejich překlopením do bonusů, jak navrhli v IDEA CERGE-EI)
  • přiblížení zdanění zaměstnanců a zejména vysokopříjmových OSVČ (přičemž přiblížit ≠ srovnat; stále platí tato studie)
  • otočení user experience placení běžných daní – přiznání za mě vyplní stát, zdroje informací často má OFFTOPICsamozřejmě dát sakra bacha na to, jaké vlastně potřebuje, já je pouze odsouhlasím či opravím
  • úpravy souvisejících částí sociálního systému a exekucí tak, aby pracovat například pro matky anebo lidi v exekuci nebylo pomalu kontraproduktivní
Prosim jen jednu vec! Berme to tak,ze zbyle tri v nasledujicim volebnim obdobi neprojdou.
Ok, myslel jsem si, že si to můžu vedle důchodové reformy dovolit :). V tom případě poslední odrážka, přivést statisíce lidí zpátky do systému by mělo největší ekonomický a společenský dopad.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dominik.Becka za příspěvky (celkem 3):
kaze, Mikulas.Ferjencik, Lenka.Martinkova.Spanihelova

zastupitel Pardubic a Pardubic I. předseda Pirátů Pardubicko. pardubecka.cz.

Uživatelský avatar
Vladek.Vacha
Místní předsednictvo
Příspěvky: 324
Registrován: 22 říj 2017, 16:45
Profese: Ředitel výrobního závodu
Bydliště: Mistrovice 35
Dal poděkování: 687 poděkování
Dostal poděkování: 313 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Vladek.Vacha »

Mikulas.Ferjencik píše: 19 pro 2020, 19:35 @Vladek.Vacha kdybys měl ve sněmovně možnost prosadit právě jednu věc, co by to bylo?
Děkuji za dotaz, jak jsem již uvedl v úvodní řeči moje dvě silné oblasti , kterými bych se chtěl, pokud bude možnost se zabývat je obrana a kultura.

V oblasti kultury bych chtěl v rámci sněmovny najít shodu pro nastavení právního rámce pro nestátní muzejní a kulturní instituce. Ty mohou dnes být řešeny jen formou spolků, dříve o.p.s. anebo právní subjektů ve formě s.r.o. , a.s. Tyto subjekty bez adekvátního právního rámce nemají stejné možnost jako "státní" kultura, které mají dopad na jejich rozvoj, stabilitu v rámci soukromého financování anebo vůbec možnost jednoduššího využití národních dotačních programů a dotačních programů EU.

V rámci obrany stanovení garantovaného růstu rozpočtu obrany v dalších letech, pro dosažení závazku, který jako Česká republika máme vůči NATO. A to z dlouhodobého hlediska s ohledem na stávající ekonomickou situaci. Armáda je dlouhodobě mezi nejdůvěryhodnějšími institucemi naší země a v případě krizí (povodně, Covid) prokazuje, že si tuto důvěru občanů zaslouží.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vladek.Vacha za příspěvek:
Mikulas.Ferjencik
Jestli má někdo dotaz nebo se chce o mě více dozvědět není nic jednoduššího než využít můj mobilní telefon: 724333769, e-mail: v.vacha@tiscali.cz , web: http://vhtm.valka.cz/, stejně tak se mnou můžete komunikovat na messengeru či si mě přidat do přátel v rámci FB: https://www.facebook.com/vladek.vacha . Pokud by měl někdo zájem se osobně setkat rád Vás navštívím, případně Vás srdečně zvu do našeho regionu.

Vladek Vácha
Uživatelský avatar
Ondrej.Karas
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 436
Registrován: 08 zář 2017, 12:40
Profese: vývojář, obchodník
Dal poděkování: 478 poděkování
Dostal poděkování: 587 poděkování

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Ondrej.Karas »

Otázky na všechny kandidáty z oblastí, které jsou mi blízké:

Podnikání:
  • Máš praktické zkušenosti s podnikáním full time(třeba ne osobně, ale v blízkém okolí)?
  • Víš o nějakých problémech v malém a středním podnikání nejen v našem kraji, které bys chtěl/a řešit?
  • Vnímáš potřebu komunikace našich poslanců s podnikatelským sektorem? Jakým způsobem bys toto řešil/a v našem kraji?
Zemědělství:
  • Jak vnímáš malé (rodinné) farmy. Jaké role (kromě produkce potravin) podle tebe plní?
  • Jak bys pomohl/a malým a středním zemědělcům k produkci s větší přidanou hodnotou?
  • Jak se díváš na dotace na pořízení techniky, zařízení a staveb?
Doplňovací:
  • Do jakých výborů by ses chtěl/a ve sněmovně zapojit?
Díky za odpovědi
Naposledy upravil(a) Ondrej.Karas dne 20 pro 2020, 22:35, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Karas za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Jansa, Dominik.Becka
Uživatelský avatar
Ales.Nunvar
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 169
Registrován: 07 bře 2018, 17:18
Profese: Projektový manažer
Bydliště: Chrudim, Dostálova 269
Dal poděkování: 224 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Ales.Nunvar »

Drazí Piráti, kolegové, kamarádi,
ucházet se o nominaci do PSP jsem původně vůbec nezvažoval, a to primárně z důvodu pravděpodobných ambic Pavla Štěpánka se o místo ucházet – přece jen jsme na chrudimské radnici na jedné lodi a oba ji opustit nemůžeme – já Pavla ohledně PSP podporoval, ale i když jsem mu jeho rozhodnutí nekandidovat v první chvíli rozmlouval, tak nakonec jej chápu. O to víc si cením jeho nominace i podpory ostatních, které se mi nejen na fóru dostalo.

Ad Piráti
:arrow: Úvodem bych se rád vyznal z nadšení, které stále v sobě ze společného pirátského díla nosím. Nastoupit na tuto palubu byl pro mě velký, nejen profesní, ale i osobní předěl. Do té doby jsem marně bloudil po korporátních zaměstnáních, kde jsem sice mohl čerpat hmotné výhody, nebo atraktivně cestovat, ale chyběl mi tam smysl. Ten s Piráty vnímám denně a denně se k nim hrdě hlásím. Politika mě velmi naplňuje a rád bych si jí ještě další léta věnoval. Po pravdě nevidím celostátní politiku o tolik důležitější než komunální nebo krajskou. Je třeba, abychom pomohli ozdravit veřejný prostor na všech jeho úrovních a snad i zvedli důvěru lidí v politiky, což není zrovna snadný úkol. Já se o to ale poctivou komunikací a vlastním příkladem snažím a budu to dělat jak v komunálu, tak v PSP nebo kdekoliv, kam mě vůle spolustraníků pustí a osud zavane.

Ad Chrudim
:arrow: Náš společný, a díky preferenčním hlasům i můj osobní, úspěch v komunálních volbách 2018 v Chrudimi mi otevřel dveře k možnosti potřebné změny zavádět a ve spolupráci s Pavlem a Danem jsou za námi vidět i výsledky.
:arrow: Stručně jen zmíním, že jsem v Chrudimi místostarostou a mám na starosti odbor investic. Dohlížím na efektivní investiční politiku města, od stanovení priorit ve vztahu k rozvoji města, přes transparentní výběrová řízení až po dodržování rozpočtu, termínu i kvality městských staveb. Dále zodpovídám za odbor životního prostředí, kde se věnuji primárně nutným změnám v oblasti odpadového hospodářství a také jsem určeným zastupitelem pro územní plán.
:arrow: Zmiňovat jednotlivé úspěšné investiční projekty nebudu, zmíním snad jen ty úspěchy, co mi dělají velkou radost. Jedním z nich je, že konečně už i v Chrudimi zavádíme svoz bio-odpadu od rodinných domů. No a otvíračka nového skateparku, kde bylo hned několik našich poslanců včetně Ivana, se také nad míru povedla. O své práci jsem po CF v Ostravě začal více informovat, mé posty na FB mají slušné organické dosahy a pravidelně je využívají jako zdroj informací novináři - odkaz níže:
https://www.facebook.com/PiratskyMistostarosta
:arrow: V Chrudimi je pro mě po mém případném přesunu do Prahy zásadní zachování kontinuity, což je díky setrvání Pavla zajištěno. Nadto je Chrudim silné pirátské hnízdo, vhodných osobností je tam hned několik. Nemám tedy obavu, že bych svým přechodem do PSP dobrou reputaci chrudimských Pirátů narušil.
:arrow: Zcela samozřejmě počítám s tím, že bych se funkce místostarosty po volbách do PSP vzdal. Je mi blízké dělat jen jednu věc, zato pořádně. Z tohoto přístupu ve spojení s velkým vytížením na chrudimské radnici pramení i důvod, proč nejsem poslední dva roky v interní pirátské komunikaci tolik aktivní. Někteří služebně mladší Piráti z Pardubického kraje mě možná ani neznají. Tento fakt považuji do těchto primárek za svůj lehký hendikep.
:arrow: Své angažmá v MS Chrudimsko, kde jsem 2. místopředsedou, bych pravděpodobně také opustil, nechci v tom ale Nikolu se Sárou nechat samotné, tedy až po diskuzi s nimi.

Ad PSP
:arrow: V poslaneckém klubu bych rád podpořil týmového ducha, tedy bych rád navázal a dále rozvinul práci, která již byla odvedena. S mnohými našimi poslanci jsem již v kontaktu.
:arrow: Dobře si umím představit spolupráci s Františkem Elfmarkem na tématech odpadového hospodářství, kde rozhodně souhlasím s postupným ukončením skládkování, ale za předpokladu podpory rozvoje souvisejících technologií na energetické, ale i jiné využití odpadu a samozřejmě třídění. Zároveň je třeba dále novelizovat odpadovou legislativu směrem k oběhovému hospodářství.
:arrow: S Danou Balcarovou a Radkem Holomčíkem bych rád spolupracoval ohledně témat životního prostředí a zemědělství. Důležité je téma zadržování vody v krajině a další opatření na eliminování dopadů rostoucího sucha a zlepšení ekosystémových funkcí krajiny. S tím úzce souvisí zlepšení péče o půdu, kdy zejména v případech propachtování velkými zemědělskými podniky půda ve velkém degraduje, nežli prospívá.
:arrow: Vzdělání a zkušenosti mám v oblasti průmyslu a investičního projektového managementu. Nejen proto mě velmi zajímají aktuální kroky vlády vedoucí k dostavbě JE Dukovany, kde se dění ohledně vypsání tenderu na dostavbu dalšího bloku naštěstí vyvíjí tak, že finální rozhodnutí bude snad až na další vládě.
:arrow: Díky studiu psychoterapie mám přirozeně blízko k reformě psychiatrické péče a už bychom vážně měli uzákonit sňatky osob stejného pohlaví. Témat je tedy dost, důležité ale bude, jak bude poslanecký klub fungovat jako tým, abychom dobře rozložili síly. Nedělá mi problém zorientovat se v nové problematice a své vlastní téma bych si vyprofiloval až postupně.

Závěrem stručně o mně:
:arrow: Osobnostně nejsem typ, co jen sedí v rohu, ani se ve své funkci nevyžívám v kladení věnců. V práci mi sedí systematický, strukturovaný tah na branku. Koncepční přístup z manažerské praxe přirozeně uplatňuji i v jiných oblastech svého konání.
:arrow: Jsem výrazný, nebojím se vystupovat veřejně. V diskuzích jsem věcně připravený, schopný hájit svoji věc, ale i obratně reagovat. V komunikaci jsem ochotný naslouchat a nacházet řešení výhodné pro obě strany. Důležitá je pro mě morálka, lidskost a solidarita.
:arrow: Krátké shrnutí zde: https://pardubicky.pirati.cz/lide/ales-nunvar/

Za dva roky na chrudimské radnici jsem profesně zase o kus vyrostl a prokázal, že dokáži ve veřejné exponované funkci uspět. Pokud od Vás dostanu důvěru, bude mi ctí bojovat za pirátské hodnoty a budu svou funkci plnit svědomitě.

Jednou větou: Pokud chcete tvář se zkušenostmi, která se nebojí být vidět, tak jsem to já.

Děkuji za podporu a držím palce, ať společně vybereme nejlepšího kandidáta.
Ahoj Aleš
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Nunvar za příspěvky (celkem 5):
Jiri.Jansa, Pavel.Stepanek, Mikulas.Ferjencik, Lenka.Martinkova.Spanihelova, Libuse.Vevodova

Ing. Aleš Nunvář
předseda MS Chrudimsko, radní města Chrudim
ales.nunvar@pirati.cz
mobil: 608 530 251
"Ochraňuj Dharmu a Dharma ochrání Tebe." - Mahábhárata

Uživatelský avatar
Ales.Nunvar
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 169
Registrován: 07 bře 2018, 17:18
Profese: Projektový manažer
Bydliště: Chrudim, Dostálova 269
Dal poděkování: 224 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Ales.Nunvar »

Děkuji za dotazy - první sada odpovědí tučně níže, další budou následovat pravděpodobně zítra večer a v úterý - pondělí mám nabitý den na radnici. Ahoj A.
kaze píše: 18 pro 2020, 13:01 dotaz na potvrzené kandidáty:
pokud bys již dnes byl/a poslancem za piráty na dnešní schůzi sněmovny, jak bys hlasoval/a pro pozměňovací návrh m.ferjenčíka, který e:mj. snižuje rozpočet ministerstva obrany na rok 2021 o 2 miliardy Kč?
Návrh snížení nárůstu rozpočtu ministerstva obrany o 11 miliard namísto původních 13 miliard, byl součástí širšího úsporného balíčku. Hlasoval bych pro návrh.
Mikulas.Ferjencik píše: 18 pro 2020, 22:05 Díky, že do toho jdeš Líbo, mám praktický dotaz. Jsi připravená na to trávit cca dva až tři týdny v měsíci v Praze?
Na to si dovolím opovědět též: Má žena je původně z Prahy, máme tam rodinu, přátele. Doma by tedy byl můj karierní přesun přijat veskrze pozitivně ;)
kaze píše: 19 pro 2020, 22:11
Mikulas.Ferjencik píše: 19 pro 2020, 19:35 @Vladek.Vacha kdybys měl ve sněmovně možnost prosadit právě jednu věc, co by to bylo?
Bude fer a zajimave,pokud zodpovi i ostatni kandidati,o coz timto prosim.
Manželství i pro osoby stejného pohlaví. Současný stav je do očí (a srdcí) bijící nespravedlnost. Pro někoho je to možná méně důležitá věc, ale nedávno jsem měl možnost „oddávat“ dvě nevěsty a tedy jsem to viděl z blízka. Více jsem se o problematice rozepsal zde: https://www.facebook.com/PiratskyMistos ... 9317961351
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Nunvar za příspěvek:
kaze

Ing. Aleš Nunvář
předseda MS Chrudimsko, radní města Chrudim
ales.nunvar@pirati.cz
mobil: 608 530 251
"Ochraňuj Dharmu a Dharma ochrání Tebe." - Mahábhárata

Uživatelský avatar
Vladek.Vacha
Místní předsednictvo
Příspěvky: 324
Registrován: 22 říj 2017, 16:45
Profese: Ředitel výrobního závodu
Bydliště: Mistrovice 35
Dal poděkování: 687 poděkování
Dostal poděkování: 313 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Vladek.Vacha »

Ondrej.Karas píše: 20 pro 2020, 22:22 Otázky na všechny kandidáty z oblastí, které jsou mi blízké:

Podnikání:
  • Máš praktické zkušenosti s podnikáním full time(třeba ne osobně, ale v blízkém okolí)?
  • Víš o nějakých problémech v malém a středním podnikání nejen v našem kraji, které bys chtěl/a řešit?
  • Vnímáš potřebu komunikace našich poslanců s podnikatelským sektorem? Jakým způsobem bys toto řešil/a v našem kraji?
Zemědělství:
  • Jak vnímáš malé (rodinné) farmy. Jaké role (kromě produkce potravin) podle tebe plní?
  • Jak bys pomohl/a malým a středním zemědělcům k produkci s větší přidanou hodnotou?
  • Jak se díváš na dotace na pořízení techniky, zařízení a staveb?
Doplňovací:
  • Do jakých výborů by ses chtěl/a ve sněmovně zapojit?
Díky za odpovědi
Ahoj a díky za dotazy @Ondrej.Karas , pokusím se v krátkosti odpovědět:

1 - podnikal jsem na full time od roku 2009 do 2013
2 - obecně velká administrativní zátěž
3 - potřebu vnímám, jelikož 50% prostředí tvoří právě živnostníci (necelé 4mil ŽO v ČR) , v našem kraji je to 172tis ŽO z toho 142tis jsou u fyzických osob. Na kraj, který má cca 520tis obyvatel je cca 1/3 podnikatelů. To nelze přehlížet.

1 - rodinné farmy vnímám velmi pozitivně, toto prostředí mě není cizí a můj otec měl a má několik kamarádů, kteří malou farmu provozují a já jsem tam trávil spoustu času. Roli takových farem vnímám v místní dostupnosti kvalitních zemědělských produktů. Dále, že o půdu je kvalitně postaráno - úplně nevím jak to pojmenovat, ale aby člověk mohl mít farmu/obvykle rodinou tak musí být srdcař. A ta péče je pak o něčem jiném. U středních zemědělců je to na vesnicích jedna z mála možností zaměstnání.
2 - moje maminka pracovala do odchodu do důchodu jako ekonomka v zemědělském podniku Avena a tam byl největší problém vnímám ve výkupních cenách jejich produktů (mléko, maso, obilniny), které byly často na hranici nebo i pod hranicí výrobních nákladů. Když se v tomto najde řešení bude to velmi pozitivní. Ne vše jde zachránit dotacemi.
3 - pokud nejsou dotace zneužívány tak pozitivně. Mnohdy to je jediná kompenzace, kdy musí zemědělec prodávat své produkty pod cenou. A pro malé a střední zemědělce je to jedna z možností jak si pořídit kvalitní techniku. Jinak není úplně pro zemědělce řešitelné pořízení např. moderního traktoru za 7mil, pořízení haly pro skladování sena atd..... Bez dotací ve spojitosti s výkupními cenami a cenami potřebného "hardwaru" by tu už naše zemědělství nebylo.

1 - Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu
- Výbor pro obranu
a samozřejmě tam kde bude potřeba.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vladek.Vacha za příspěvek:
Ondrej.Karas
Jestli má někdo dotaz nebo se chce o mě více dozvědět není nic jednoduššího než využít můj mobilní telefon: 724333769, e-mail: v.vacha@tiscali.cz , web: http://vhtm.valka.cz/, stejně tak se mnou můžete komunikovat na messengeru či si mě přidat do přátel v rámci FB: https://www.facebook.com/vladek.vacha . Pokud by měl někdo zájem se osobně setkat rád Vás navštívím, případně Vás srdečně zvu do našeho regionu.

Vladek Vácha
Uživatelský avatar
Dominik.Becka
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 618
Registrován: 19 bře 2018, 17:04
Dal poděkování: 530 poděkování
Dostal poděkování: 652 poděkování

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Dominik.Becka »

Ondro, díky moc za pěkné otázky.
Ondrej.Karas píše: 20 pro 2020, 22:22 Máš praktické zkušenosti s podnikáním full time(třeba ne osobně, ale v blízkém okolí)?
Osobně ne. V blízkém okolí určitě ano. Pocházím z rodiny podnikající v zemědělství, v širší rodině mám několik zejména řemeslníků nebo vlastníka střední stavební firmy. V minulosti jsem řešil administrativu pro malého výrobce a prodejce kol, tam jsem si taky sáhl na dost věcí zespoda. A letos se aspoň snažím pravidelně bavit s restauratéry, ke kterým chodím, abych měl pojem, čím si prochází. A doufám, že bych do toho svého zamýšleného zásobníku „přátel na telefonu“ mohl zařadit jen z pardubických Pirátů už třeba tebe a Vojtu.
Ondrej.Karas píše: 20 pro 2020, 22:22 Víš o nějakých problémech v malém a středním podnikání nejen v našem kraji, které bys chtěl/a řešit?
Složité a měnící se požadavky státu. Samozřejmě to je hodně široká oblast, zkusím nahodit pár odrážek.
  • Už byť jen obstarat základní fungování se státem je časově a/nebo finančně strašně náročné. Neustále opakující se údaje, které už stát má. Rozvětvené a uživatelsky nepřátelské formuláře. Nemožná nebo nepraktická elektronická komunikace. Ve chvíli, kdy máte zaměstnance, se tahle agenda znásobí.
  • Chybí důvěra státu v drobné podnikatele. Hodně věcí musíte dokazovat, dokladovat, ujišťovat (ideálně s ověřením notáře), že nejste sprostý podezřelý. U běžných a drobných věcí. Do očí to bije třeba u letošních kompezačních programů, zavádění EET a kontrolních hlášení i už jen samotné rétoriky vládních představitelů
  • Úřady často nemají jasno, co vlastně chtějí. Já se s tím tedy setkal hlavně u soukromých staveb ve městě – požadavky obvodů a odborů jsou často různé. A rozhodne politický požadavek namísto nějakého systému. V Pardubicích to tedy škodí hlavně městu, kdy z nich zbyde naprosto nezbytné minimum. Nejasnosti všeho druhu samozřejmě dávají velký prostor ke zvůli úřadů, zářným příkladem může být Finanční správa posledních let.
Ondrej.Karas píše: 20 pro 2020, 22:22 Vnímáš potřebu komunikace našich poslanců s podnikatelským sektorem? Jakým způsobem bys toto řešil/a v našem kraji?
Ano. V Pardubicích bych rád navázal kontakt s Hospodářskou komorou a P-PINKem. Kudy dál bych se ptal vás.
Ondrej.Karas píše: 20 pro 2020, 22:22 Jak vnímáš malé (rodinné) farmy. Jaké role (kromě produkce potravin) podle tebe plní?
Spoustu! Farma se může snadno stát společenským centrem obce podobně jako hospoda, produkovat i další zboží, případně sloužit turistice. Ve všem předchozím diverzifikuje nabídku. Ale úplně hlavně drží lidi, kteří pracují „na svém“ namísto anonymní fabriky, mohou být na svou práci hrdí a jsou pevně svázaní se svým regionem.
Ondrej.Karas píše: 20 pro 2020, 22:22 Jak bys pomohl/a malým a středním zemědělcům k produkci s větší přidanou hodnotou?
V rostlinné výrobě situaci strašně pokřivuje řepka. Zákaz jejího přimíchávání do biopaliv je nutnost. Jak řešit výkupní ceny, nevím. Hodně firem trápí nebo zničila i predátorská politika Agrofertu, který ovládá značnou část všech stupňů výrobního cyklu.

K tomu kroku od surovin dál vede hlavně podpora financování, preferuju tady podporu úvěrů nad přímou dotací. A pak poradenství a propojování firem i lidí, kde teda vidím větší úlohu pro kraje a obce, než pro PSP.
Ondrej.Karas píše: 20 pro 2020, 22:22 Jak se díváš na dotace na pořízení techniky, zařízení a staveb?
Vidím je jako nutné, získat investiční kapitál je vzhledem k nejistotě v zemědělství hodně složité. A to platí nejen pro začínající. Preferuju ale podporu úvěrů nad přímou dotací.
Ondrej.Karas píše: 20 pro 2020, 22:22 Do jakých výborů by ses chtěl/a ve sněmovně zapojit?
Primárně rozpočtový výbor a jeho podvýbor pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy. Ale určitě se to bude přizpůsobovat složení poslaneckého klubu a poměru sil ve sněmovně.

A ještě si dovolím upirátit i Mikulášovu otázku původně na Líbu.
Mikulas.Ferjencik píše: 18 pro 2020, 22:05 Díky, že do toho jdeš Líbo, mám praktický dotaz. Jsi připravená na to trávit cca dva až tři týdny v měsíci v Praze?
Ano :). Ale platí můj záměr maximum možného rozumného pracovního i soukromého času mimo.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dominik.Becka za příspěvek:
Ondrej.Karas

zastupitel Pardubic a Pardubic I. předseda Pirátů Pardubicko. pardubecka.cz.

Uživatelský avatar
Pavel.Stepanek
Personální odbor
Příspěvky: 1396
Registrován: 29 pro 2010, 13:36
Profese: živnostník
Bydliště: U Stadionu 742, Chrudim
Dal poděkování: 1164 poděkování
Dostal poděkování: 1442 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Pavel.Stepanek »

Díky všem, kteří kandidaturu přijali. Mám pár praktických otázek:

1) Kolik času budete věnovat kampani? Počítám, že horká fáze bude běžet už od poloviny května. Budete mít na superhorkou fázy (měsíc až dva týdny před volbami) zařízeno uvolnění z práce pro kampaň?
2) Hodláte přispět na kampaň z vlastních kapes? Kolik?
3) Podporujete koalici se STAN?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Stepanek za příspěvky (celkem 2):
Dominik.Becka, Vladek.Vacha

Centrální volební manažer
pavel.stepanek@pirati.cz
telefon: 770113647

Uživatelský avatar
Dominik.Becka
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 618
Registrován: 19 bře 2018, 17:04
Dal poděkování: 530 poděkování
Dostal poděkování: 652 poděkování

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Dominik.Becka »

Pavel.Stepanek píše: 21 pro 2020, 11:17 1) Kolik času budete věnovat kampani? Počítám, že horká fáze bude běžet už od poloviny května. Budete mít na superhorkou fázy (měsíc až dva týdny před volbami) zařízeno uvolnění z práce pro kampaň?
2) Hodláte přispět na kampaň z vlastních kapes? Kolik?
3) Podporujete koalici se STAN?
Díky za otázky, tohle je samozřejmě taky důležité.
1) Bude to pro mě osobní priorita. Rozsah a obsah bych ladil hlavně s Mikulášem a tebou, ale jsem tomu zvláště z druhého pirátského místa ochotný a schopný obětovat dost. Mám práci, ale počítám s tím, že budu plně využívat flexibilitu, kterou mi nabízí. Začnu řešit bezprostředně po případném úspěchu v primárkách. A s volným časem je právě zásadní ta podpora nejbližších :). S full-time před volbami počítám, nejspíš hlavně skrz dovolenou.
2) Počítám s tím, ale beru to víc jako ukázku vlastního závazku než něco, co by mělo změnit rozměr kampaně. Zároveň nechci, aby se to tady zvrhlo na aukci. Rád bych následně podporoval kraj pravidelně po celé volební období.
3) Ano. Na základě centrální i vlastní analýzy (to důležité z ní jsem říkal na KF).

zastupitel Pardubic a Pardubic I. předseda Pirátů Pardubicko. pardubecka.cz.

Uživatelský avatar
Jiri.Duchacek
Republikový výbor
Příspěvky: 300
Registrován: 16 dub 2018, 22:47
Profese: IT manager,zastupitel
Bydliště: Česká Třebová
Dal poděkování: 313 poděkování
Dostal poděkování: 312 poděkování

Re: KS Pak 22/2020 Rozprava primární volby do PSP 2021 - 2.místo kandidátky

Příspěvek od Jiri.Duchacek »

Oznámení moderátora:
Edit prvního příspěvku doplnění k 21.12.2020. 13:20 .
Nikdy neříkej, že to nejde. Vždycky se najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Pardubický kraj“