Schůze MS Opavské Slezsko - 10.12.2020 - 18:00

Moderátoři: KoKS Moravskoslezský kraj, PKS Moravskoslezský kraj, PMS Opavské Slezsko

Uživatelský avatar
Karel.Zalesky
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 52
Registrován: 15 říj 2019, 20:38
Profese: projektant
Dal poděkování: 200 poděkování
Dostal poděkování: 61 poděkování

Re: Schůze MS Opavské Slezsko - 10.12.2020 - 18:00

Příspěvek od Karel.Zalesky »

Jsem taky pro uskutečnit schůzku ve Slepici. 10 lidí tam být může a tolik nás tam určitě nebude.
MarianB
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 680
Registrován: 04 dub 2016, 21:13
Dal poděkování: 1004 poděkování
Dostal poděkování: 1147 poděkování

Re: Schůze MS Opavské Slezsko - 10.12.2020 - 18:00

Příspěvek od MarianB »

Já osobně určitě nemůžu. Od 20.00 mám další call s RT Vězeňství. Navíc je na programu představení kandidátů, kteří zřejmě také počítají s online schůzí.

Čili pokud byste většinově byli pro osobní schůzi, musel by se někdo ujmout předsedání a organizace + zajistit možnost online připojení.

If we have data, let's look at the data.
If all we have is opinions, let's go with mine.

anonym81499
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 164
Registrován: 05 lis 2017, 04:45
Profese: Již nejsem členem České pirátské strany
Dal poděkování: 388 poděkování
Dostal poděkování: 69 poděkování

Re: Schůze MS Opavské Slezsko - 10.12.2020 - 18:00

Příspěvek od anonym81499 »

Mariáne, myslím, že nikdo z nás netrvá na osobní schůzi, ale já preferuji alespoň u těch opaváků co budou mít volno a možnost přijít, fyzickou přítomnost. Ve Slepici jsem dnes pustil topení a zítra zatím přislíbil účast Karel a pokud to stihne Hanka z Ostravy tak i ona. Budeme rádi, pokud přijdou i další piráti a příznivci Opavského Slezska ale je to opravdu na dobrovolnosti, já vezmu PC a také budeme připojeni na Jitsi. Dovolím si se podepsat Honza, Hanka, Karel.
Hana.Brnakova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 90
Registrován: 18 lis 2014, 12:21
Profese: ředitelka NNO
Bydliště: Opava
Dal poděkování: 253 poděkování
Dostal poděkování: 107 poděkování

Re: Schůze MS Opavské Slezsko - 10.12.2020 - 18:00

Příspěvek od Hana.Brnakova »

Ahoj, mám pár připomínek k zítřku:

1. Zítra jedu prvně na jednání Komise pro občany se ZP do Ovy na KÚ MSK. Uvidím , jak to bude probíhat, podle možností pak zvolím , jestli se poženu do Slepice, nebo se jen připojím. Navíc situace se s covidem opět zhoršuje...

2. Honzo, myslím to v dobrém: každý jsme svéprávný a ocenila bych, kdybychom se "podepisovali" vždy každý sám za sebe, byť se můžeme neformálko shodnout na postupu. Nikdy, obzvlášť v této době, nevíme, co se může stát, tak ať nevznikají žádná další zbytečná "nedorozumění". Máme na tom co zlepšovat a napravovat!!!

3. To byť možná opodstatněné navyšování časové dotace na jednotlivé příspěvky, mám dotaz na iniciátory navyšování: Je ten "minutovník" propočítán do půlnoci??? Vidím to na jasné, stručné informace, případné hlasování, uložení úkolů a čus! Do noci rokovat nemám v plánu. Pak málo spánku- malá imunita!

3. Nejprve jsem PRO, aby se představili kandidáti a projednaly se body, ke kterým mají co říct a chtějí se vyjádřit všichni členové našeho MS, pak zařadíme ty čistě Opavské. Kdo bude mít čas a zájem z těch neopavských, vytrvá až do konce, koho budou zajímat jen všeobecně důležité informace, bude přítomen při nich a pak se může odpojit. To může ohlásit hned v úvodu, ať je jasno. Úcta k času a energii každého z nás, pls!

4. Kdo se přihlásí jen anonymně jako "Jack Sparow" , bude odpojen. Stejně to probíhalo i na krajské schůzi a myslím si, že si všichni zasloužíme vědět, kdo s kým hovoříme a jednáme, byť nemusí mít připomínky, či příspěvky a jen naslouchá. Slušnost je se představit a pokud by někdo nevěděl, jak si tam napsat jméno místo Jacka, umíme poradit.

5. Než budeme s konečnou platností řešit náš KZ na MS, musíme si to nejprve dořešit mezi námi, kdož jsme v tom "přímo fičeli" a neseme si přímé následky v jakékoliv rovině. Tady preferuji osobní stretko. Našim přestupem do opozice se situace částečně zlepšila, ale rozhodně je potřeba si dovyříkat narovinu detaily a konkrétnosti. Je to nutné, aby klub mohl kompaktně fungovat do konce VO. A je to primárně věc KZ. Po zářiovém zastupku se zhoršila covidovka, takže jsme se kloudně osobně spojit ani nemohli. Na mailech nebo na telefonu, či mesíku v kontaktu jsme až v poslední době a to max. pracovně (viz námi předložený bod na zastupko). Jsou však věci, co chtějí z vočo do vočo, na férovku. Jsem sama žena mezi chlapy, tak věřím, že se k tomu chlapi postaví čelem a přímo. O výstupu budeme informovat všechny Opavské členy a příznivce našeho MS, případně i ostatní členy MS, kteří projeví zájem, následně, jakmile se naše osobní setkání odehraje. Na konkrétním termínu se také musíme ještě dohodnout. V tuto chvíli je možné i dle zápisu ze zastupka 7. 12. 2020- viz Slepice 2018- zaznamenat, že umíme zabrat lépe, než když jsme byli v koalici.

Omlouvám se za delší kus čtení. Snad jsem však sdělila dostatečně jasně, co jsem měla na srdci.
Patrik.Fojt
Člen KS Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 17
Registrován: 22 led 2020, 17:19
Profese: Podnikatel - stavitel
Bydliště: Pavlovická 29, Osoblaha
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 25 poděkování

Re: Schůze MS Opavské Slezsko - 10.12.2020 - 18:00

Příspěvek od Patrik.Fojt »

Ahoj, jsem zatím členem Olomoucké organizace, ale protože jsem se odstěhoval do Osoblahy rád bych se zapojil v Opavě. Preferuji Osobní setkání a tak bych rád dorazil do kanceláře (ať se vám možu :D trochu představit osobně) a taky mi u noťasu nejde zvuk (snad případně do večera vyřeším :idea: ).
Uživatelský avatar
Karel.Zalesky
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 52
Registrován: 15 říj 2019, 20:38
Profese: projektant
Dal poděkování: 200 poděkování
Dostal poděkování: 61 poděkování

Re: Schůze MS Opavské Slezsko - 10.12.2020 - 18:00

Příspěvek od Karel.Zalesky »

Zápis ze schůze Piráti a Opavané

2020-12-09 od 18:00 hodin online

přítomní: Jan Štěrba, Marián Babic, Daniel Galuška, Pavel Kotásek, Lukáš Černohorský, Pavel Kořízek, Karel Záleský, Hana Brňáková, Michal Najvárek, Roman Przybyla, Petr Kunze, Ondřej Polanský, Jakub Dedek, Pavel Gazda, Patrik Fojt

1. Na úvod
Hana Brňáková byla zvolena do předsednictva Krajského sdružení.

2. Představení kandidátů na čelo kandidátky k parlamentním volbám
Lukáš Černohorský má slovo
řeší témata: inkluzivní vzdělávání; náhrady za zdravotní újmu; rozšíření pravomocí NKÚ; horní zákon; protikorupční zákon; výbor pro evropské záležitosti; RUD; whistleblowing

Daniel Galuška má slovo
má zájem o 3. místo na kandidátce. Zastupitel v Bohumíně; je v Praze asistentem poslanců; v předsednictvu KS; boj proti desinformacím; reforma exekucí

Ondřej Polanský má slovo
řeší resort dopravy; prosadil elektronický stavební deník; parkování – změna definice rezidenční zóny; vize: sestavit plán výstavby infrastruktury na 20 let;

3. Kontrola plnění přijatých usnesení a dalších úkolů - zejm. zpráva o činnosti ZK
Slovo má Hanka. Co se povedlo a nepovedlo.
Slovo má Honza Štěrba.
Slovo má Pavel Kořízek.
JK a PP se schůze nezúčastnili.

Diskuze o funkčnosti ZK. Kolem 10. ledna svolat ZK + aktivní členy. Členové opavské buňky se dohodli na jednání v lednu (pokud to covid dovolí), kde se budou řešit problémy, které vznikly uvnitř buňky v době, kdy působila v koalici.

Připraví se jednací řád ZK. Existují 2 varianty, které je třeba spojit do jedné finální verze.

4. Rozpočet MS 2021
V návrhu na rok 2021 je 50.000,- Kč + 10.000,- Kč ušetřených z roku 2020. Zamyslet se do příští schůze nad využitím těchto prostředků.
Možnosti jsou dovybavení Slepice současné nebo případně jiné např. nábytkem, dát to na akce, něco pak kampaň sněmovních voleb.

5. Kontrola VŘ Opava
Kontrola byla ukončena. Bylo postupováno chybně. Po vystoupení z koalice je náprava už nyní bezpředmětná. Závazek není vymahatelný, jelikož nebyl schválen na fóru. Do příště je nutné připravit lépe.

6. Nový člen Patrik Fojt
Představil se osobně ve Slepici. Je z Osoblahy, původně od Olomouce, 45 let, 8 dětí, stavební firmička. Manželka je taky pirátka, chtějí to v Osoblaze pozvednout, případně založit i střední školu.

Krnováci se dohodli s Patrikem na společném setkání a iniciování založení Krnovské buňky. Skupina potenciálně čítá 7 lidí.

7. Informace z 13. a 14. ZMO Opava
13. ZMO – téma jediné Dukelky. Usnesení žádné nebylo přijato. Bez streamu. Existuje zvukový záznam.
14. ZMO – na fóru je založeno vlákno s komentářem k zastupitelstvu, kde je možno komentovat.

8. Různé
Slovo má Michal Najvárek – řeší kulturu v KET kultura, vytvářejí nyní znalostní bázi pro další činnost, člen výboru na kraji. Nabízí pro kohokoliv, kdo má cenné podněty z oblasti kultury, předat je KETu podnětem ideálně na fórum do vlákna nebo na Zulip. V diskuzi předán Michalovi podnět k změně financování regionálních divadel, který má kraj možnost aktivně řešit s objasněním složité situace s ufinancováním provozu opavského divadla ve stávající podobě.


Schůze byla ukončena v 20:45.


Zapsal Karel Záleský
Odpovědět

Zpět na „Opavské Slezsko“