KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, PKS Vysočina

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jan.Brizdala
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 879
Registrován: 29 kvě 2018, 21:03
Profese: Radní Kraje Vysočina
Bydliště: Třebíč
Dal poděkování: 782 poděkování
Dostal poděkování: 1599 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

Příspěvek od Jan.Brizdala »

Vzhledem ke stávající situaci jsem navrhl následující postup skrz grilování kandidátů do PSP ČR 2021, které plánuji zařadit jako první a hlavní bod nedělního KS, viz viewtopic.php?p=733016#p733016
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Brizdala za příspěvek:
Jan.Posvar
Jan Břížďala
místopředseda KS Vysočina, člen MS Třebíč
Radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu, informatiky a komunikačních technologií
Profil na wiki.pirati.cz
Uživatelský avatar
Miroslav.Vacha
Místní předsednictvo
Příspěvky: 194
Registrován: 16 pro 2017, 21:07
Profese: Zdravotnický záchranář
Dal poděkování: 444 poděkování
Dostal poděkování: 367 poděkování

Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

Příspěvek od Miroslav.Vacha »

Ahoj Hanko, díky za otázky.
Hana.Hajnova píše: 08 pro 2020, 22:32 A pro všechny kandidáty na lídra bych tady měla několik otázek:
  1. v jaké gesci/ rezortním týmu bys chtěl/a působit? Máš schopnosti a respekt na to být garantem/ vedoucím tohoto rezortního týmu? V případě, že budeme sestavovat vládu, máš ambici na ministerský post (a proč)?
Chtěl bych působit RT zdravotnictví, sociálním nebo bezpečnostním. K těm mám přirozeně nejblíže jak profesně, zkušenostmi, tak i osobním zájmem a vnitřní motivací. To je moje hlavní cílovka. Další RT, ve kterých bych mohl působit a měl bych zájem kdyby cílovka nevyšla jsou RT: Evropská unie, zahraničí, obrana / Návykové chování / Lidská práva
Umím si představit být garantem pro RT zdravotnictví, ale nemám tu ambici. Kombinace P. Třešňáka, O. Rychterové a Z. Hřiba je za mě - velmi dobrá. Také si myslím, že bych se neměl hrnout do pozic po hlavě, ale postupně systém a fungování týmu načíst a získat s fungováním větší zkušenosti.
Naministerský post vůbec nemyslím. To je něco co mi vůbec nenálěží. Tam je potřeba někoho opravdu zkušeného, s dobrými kontaky napříč institucemi v systému. někoho kdo je široce respektovaný.
  • Co si myslíš o otázce prolomení mlčenlivosti advokátů?
Já toto téma nesleduji a nemohu se k němu konkrétně vyjádřit. Vnímám to jako dvojsečnou zbraň. Pro mě základní otázka: na základě jakých vlivů se otázka prolomení mlčenlivosti objevuje, komu má být prospěšná a jakým způsobem by byla použitelná? Konkrétně v jakých případech a na základě čeho.
Advokát, ktreý kryje mafiánské struktury je něco jiného něž advokát který hájí například investigativní reportéry.
Já na tak zásadní otázku nemám jasnou odpověd ANO / NE.
Je to snadno zneužitelné a zároveň by to mohlo řadu vyšetřování zjendodušit a zkomplikovat trestní jednání lidí a struktur využívajících nedokonalého právního systému.
  • Co by mělo být hlavním motivem pirátské kampaně do PSP?
Haha :).. to je strašná otázka. Napadá mě milion věcí od sloganů, hesel, konkrétních bodů, strategie komunikace a prodej úspěchů.
Ale úplně jednoduše, směr by měl reflektovat momentální situaci a reagovat na potřeby lidí, které se odrážejí v dopadech COVIDU. Co nám COVID nadělil/vzal? Co lidé potřebují: Jistotu (stabilita důchodů, sociálních jistot, zlepši soc. systém živnostníkům, atd..) Vizi (jasný nástřel a propagaci řešení, konkrétních palčivých témat- stabilita pracovního trhu, jasná pravidla a chování při COVID vlnách,

Takže hlavní motiv: STABILITA / ROZVOJ / JISTOTA / BEZEPČÍ / PÉČE / ZDRAVÍ / OCHRANA
  • Pokud se staneš poslancem, jak plánuješ být prospěšný KS Vysočina?
  • Rozvíjet spolupráci s krajskými sdruženími, aktivisty, řediteli, atd. Účastnit se veřejných akcí. Hledat nové pracovité a kvalitní lidi z neziskovek, organizacía pěkně je pro nás lobovat a získávat. Lidi, kteří v systému často bez politických ambicí stejně dělají politickou práci a dělají ji dobře. Z pozice 2 krajských komisí, v kterých jsem nominovaný budu mít pravidělně s takovými lidmi kontakt. Jde o navazování dobrých vztahů v rámci krajské spolupráce a rozvíjení naší Pirátské poliky, kterou bych chtěl zároveň podporovat z poslanecké pozice a mít možnost připomínkovat systémové nedostatky na státní úrovni a tím zase dále rozvíjet spolupráci s aktivisty. To je přirozená nadstavba veřejných fukncí. Využíváme je tímto způsobem?
  • Dále chci fungovat v krajské expertní skupině, tak jako doposud, ať už jako garant zdravotnictví, nebo jen člen s nápady.
  • Pokud budu mít možnost pomáhat s vyjednáváním tak být i nadále součástí vyjednávacího týmu. Poslanecké výbory považuji stejně za nejlepší trénink těchto dovedností. A naopak, zkušenosti vyjednávacího týmu, jsou důležité i do sněmovny/výborů. Je to simbióza zkušeností
  • Náš mediální prodej, pokud budu poslancem chci aby lidé věděli, že Piráti mají na vysočině poslance a věděli co dělá. Témat, která přitahují velkou pozornost je řada. Myslím, že se musíme aktivně učit jak mediálně pracovat a být vidět. Proto také máme v rozpočtu balík peněz. Spolupráce s mediálním týmem je pro poslance podle mě zásadní. Pro mě ano, a to vnímám i jako přínos i pro KS.
    • A odlehčovačka na závěr - kdo mi poradí, jak tady vytvořit číslovaný seznam??? :D
    ]

    • jdou
    • jen
    • odrážky
    • :)
    Tito uživatelé poděkovali autorovi Miroslav.Vacha za příspěvky (celkem 3):
    Hana.Hajnova, Tereza.Maskova, Jan.Posvar
    "Jednej, mluv a mysli ustavičně tak, jako by ses už měl rozloučit se životem."
    Marcus Aurelius

    Jsem li sháněn, k dispozici zde: miroslav.vacha@pirati.cz
    Uživatelský avatar
    Milan.Dadourek
    Rozhodčí komise
    Příspěvky: 1736
    Registrován: 11 pro 2017, 18:11
    Profese: Ochrana přírody, trochuprávník, bača
    Bydliště: Počítky 3, 591 01
    Dal poděkování: 4566 poděkování
    Dostal poděkování: 4384 poděkování
    Kontaktovat uživatele:

    Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

    Příspěvek od Milan.Dadourek »

    Jan.Posvar píše: 09 pro 2020, 10:55
    Chtěl bych se zeptat, proč ve výčtu tvých „bitev“ a „plánů“ úplně chybí strategie Společné zemědělské politiky na roky 2021 – 2027?

    Jde o 37+ mld Kč ročně a je to základní motivační nástroj ovlivňující zemědělské i lesnické hospodaření. Nedávno předložený návrh MZe je zoufalý. Zpracovával jsem k tomu pro RT „rychlo analýzu“ (podle garanta rezortního týmu prý dobrou a vyžádala si ji i ASZ), a je dost zjevné, že strategie jde docela proti erozním cílům, cílům „green deal“ a „farm to fork“ (což zaznělo i na nedávném semináři v PSP pořádaném Danou Balcarovou), podpoře menších farem, podpoře šetrnějšího hospodaření atd. Za to ale asi přihraje balík potravinářům (= mj Agrofert). V lesích reaguje spíš na to, co bylo, než co bude (ono totiž za pár let nebude problém s kůrovcem, ale že nebude co těžit) OFFTOPIC– jak analyzoval ing. Kučera, který za nás má být v krajské komisi zemědělství.
    Eroze
    V současné době bojuji na všech frontách proti erozi, která ohrožuje polovinu zemědělské půdy u nás. Dvě ministerstva deset let připravují takzvanou protierozní vyhlášku, která by motivovala zemědělce bojovat proti nevratné ztrátě ornice. Vyhláška možná vejde v platnost v lednu 2021, ale v mnohem měkčí podobě, než se původně plánovalo, která by tolerovala současný neutěšený stav. Tomu se snažím zabránit.
    Zeptám se – opakovaně upozorňuju, že každoročně se dělají novelizace nařízení vlády ke společné zemědělské politice - proč považuješ za lepší nástroj nějakou budoucí vyhlášku?

    Imho: Je potřeba do §5 NV 307/2014 zapracovat další krajinné prvky – třeba tůně. A je potřeba upravit to tak, aby zemědělec neměl tendenci rušit meze a nebál se dělat aleje – nyní jakmile se prvek dotkne hranice dílu půdního bloku, ztrácíš nárok na platbu na něj.
    Je potřeba zpřísnit podmínky pro hospodaření na erozně ohrožených plochách – dá se to odlišit pro „základ“ a přísněji pro „greening“ – začít se může třeba v DZES (NV 48/2017, příloha 2). A velmi by pomohlo rozšířit v LPIS erozně ohrožené plochy tak, aby to nebyla politika, ale opravdu to odráželo odborné podklady VÚMOP.
    Na zvážení je také zlepšení podpory pro zatravňování, ideálně zavedení titulu na zatravňování drah soustředěného odtoku (AEKO – NV 75/2015). A možná se vrátit před Jurečku a dávat podporu na hospodaření ve znevýhodněných oblastech (vysoko nebo na svazích) jen pokud zatravní (NV 43/2018).
    Několikrát jsem to nadnášel na RT a také na fóru - něco třeba už před dvěma roky v zapomenutém vlákně: viewtopic.php?p=583967#p583967

    Taky věnovat se nitrátové směrnici by mohlo pomoci: viewtopic.php?p=707616#p707616

    Celkově si o protierozní vyhlášce myslím, že jde nejspíš o další ukázku vládního oblbování veřejnosti: „Podívejte, my bychom hrozně rádi bránili erozi, ale chybí nám k tomu nástroje – takže chystáme tuhle skvělou vyhlášku a ta to vyřeší.“ (Nechám stranou, že vyhláška nemůže uložit žádné povinnosti, to může pouze zákon.) Další krok pak bude: „Koukejte, jací jsme protierozní gerojové – udělali jsme vyhlášku. Sice se eroze nesnížila, to je pravda, ale to je tím, že ti zlí farmáři ji pořádně nedodržují a taky se na to a to zapomnělo – ale už na tom pracujeme – chystáme novelu a vylepšení a pak to poběží.“ … a tak dále ad nauseam.
    Nástroje použitelné proti erozi dávno existují – jen není vůle je využívat. Piráti by neměli na tyhle pohádky naskakovat. Naopak – měli by jasně veřejně říkat: „Prosím vás, co to plantáte? Vy prostě nechcete bránit erozi, protože se bojíte, že na vás agroprůmyslníci houknou. Schválně děláte předpisy bezzubé. Jestli to myslíte vážně, tak takhle upravte vládní nařízení (každoroční novela se chystá nejspíš v nejbližších týdnech) a uvidíme.“

    Motivovaný hospodář
    ... V této věci jsem již teď podnikl malé krůčky, když jsem podal několik pozměňovacích návrhů k zákonu o hnojivech, které zemědělcům sníží zbytečnou byrokracii. …
    Chtěl bych se zeptat, o co konkrétně jde?
    Vybavuju si, že jsem na rezortním týmu upozornil na snahu zavést nesmyslnou evidenci uskladnění objemných krmiv na půdě (třeba stoh sena), a jindy zase na nesmyslné zavádění povinnosti mít příkrmiště v havarijním plánu. Ještě se tam chystá něco jiného?

    ….
    K té byrokracii: dost mě mrzí občasná „přehlédnutí“. Třeba novela zákona o zemědělství, která zavedla vizuální hranice DPB, prošla bez povšimnutí – a Piráti hlasovali pro (https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=70744). Takže zemědělec dnes samozřejmě hledá hranice podle GPS, inspektor je hledá podle GPS ... ale pak požaduje, aby byly vyznačené v terénu – jak za krále klacka. Budeme mít asi krajinu plnou kolíků a malí zemědělci zase budou na prášky.

    A něco pro pobavení k byru ode mne: viewtopic.php?p=616740#p616740

    Zlepšení podmínek hospodářských zvířat
    V příštím volebním období budu pokračovat ve snaze zlepšit podmínky chovů hospodářských zvířat. Naše zemědělství je třeba posouvat do 21. století. Není to ale jen otázka nastavování nových standardů, ale také podpory výzkumu a finanční podpory transformace, motivace hospodářů, abychom se zlepšením podmínek zvířat nezlikvidovali české zemědělství.
    Chystáš se něco udělat pro podporu extenzifikace chovů a rozšíření pastvy?

    Třeba říkat welfare tomu, že milostivě pustím suchostojnou krávu na měsíc v roce do výběhu pár metrů (a ještě za dotace) mi přijde smutné. Zvířata mají ideálně žít v podmínkách, pro které se narodila – krávy a ovce na louce, prasata ve výběhu s kalištěm :) … Ne vždy to jde, ale tím směrem má imho foukat. Vykrašlování chovných „baráků“ je spíš berlička.
    Také je důležité nezapomínat na chovatelskou praxi – abychom za chvíli nedělali týrání i ze stříhání psů OFFTOPIC(nebo ovcí, když už jsme zakázali, aby jim běžný chovatel zastříhal paznehty - asi je pro ně lepší chodit na „lyžích“ … Další na řadě může být cestování s kozama autem ke kozlovi – dělá se to tak roky, ale esli vona by ta bábička na to neměla mít schválený dopravní prostředek – koza s ní sice jí z talíře, ale tohle vypadá na týrání.) Mysleme na hospodáře na vsích, kteří mají celoživotní praxi, abychom jim z Prahy nenosili nesmysly. A pokud už nosíme (protože prohry se samo stávají běžně), tak za nimi choďme a vysvětlujme. Na venkově tak můžeme získat dost voličů.

    ------------------------

    Nebudu zastírat, že moje kandidatura je způsobena i tím, že z pirátských „zemědělských“ výsledků v PSP nejsem zrovna nadšený. Na to, že jsme deklarovali, jak chceme tomu Andrejovi koukat pod prsty a hlídat penězovody a střet zájmů… Jsem z toho rozpačitý a není lehké to vysvětlovat sedlákům a chovatelům, když se mě ptají.
    Myslím si, že je mnohem víc potřeba veřejnosti ukazovat, že ANO a ČSSD se v oblasti zemědělství chovají jako zloděj, který křičí: „chyťte zloděje!“
    Tito uživatelé poděkovali autorovi Milan.Dadourek za příspěvky (celkem 4):
    Petr.Kozel, libor.dusek, Ales.Jakl, Tereza.Maskova

    Ještě se nestalo, aby to nějak nedopadlo. Vlasta Burian -- Profil -- Neužívám FB

    Uživatelský avatar
    Barbora.Pokorna
    Koordinátor/ka krajského sdružení
    Příspěvky: 256
    Registrován: 21 dub 2020, 23:44
    Dal poděkování: 523 poděkování
    Dostal poděkování: 374 poděkování

    Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

    Příspěvek od Barbora.Pokorna »

    @Vit.Zacek děkuji, ale já se na tohle zatím necítím. Jsem v tomto směru nová, a raději se teď budu soustředit na naše MS a popř.komunální volby.
    Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Pokorna za příspěvky (celkem 8):
    Eva.Novakova, Roman.Pasek, Blanka.Lednicka, Jiri.Wiche, Vit.Zacek, Milan.Dadourek, Jan.Posvar, Jakub.Smid
    Uživatelský avatar
    Jan.Posvar
    Republikový výbor
    Příspěvky: 1696
    Registrován: 11 čer 2010, 11:33
    Profese: Programátor
    Bydliště: Havlíčkův Brod
    Dal poděkování: 1804 poděkování
    Dostal poděkování: 2117 poděkování
    Kontaktovat uživatele:

    Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

    Příspěvek od Jan.Posvar »

    Milan.Dadourek píše: 10 pro 2020, 14:39Nebudu zastírat, že moje kandidatura je způsobena i tím, že z pirátských „zemědělských“ výsledků v PSP nejsem zrovna nadšený. Na to, že jsme deklarovali, jak chceme tomu Andrejovi koukat pod prsty a hlídat penězovody a střet zájmů… Jsem z toho rozpačitý a není lehké to vysvětlovat sedlákům a chovatelům, když se mě ptají.
    Myslím si, že je mnohem víc potřeba veřejnosti ukazovat, že ANO a ČSSD se v oblasti zemědělství chovají jako zloděj, který křičí: „chyťte zloděje!“
    Podívej, dáváme ti prostor v rámci RT zemědělství a jsme rádi za každý tvůj podnět. Kdykoliv se obrátíš na mě, jsem maximálně vstřícný a rád si nechám poradit. Já bych taky ocenil větší support, obracel jsem se na tebe, ale chápal jsem, že prostě nemáš čas. Tu tvojí kritiku si beru docela osobně, protože "samoseto neto" a kritizovat je strašně jednoduchý. Ale když to neřekneš nebo to vypálíš až po třech letech, tak jak se to mám dovědět? Máš dobré známé, super kontakty OFFTOPICcož teď vím díky těm nominacím do výborů na kraji, ale nikdy si mě s nikým přímo nepropojil. Pak samozřejmě řeším, co můžu a je v mých silách. Ale nechat mě v tom "vykoupat" a pak bejt ještě naštvanej... hustý.
    Milan.Dadourek píše: 10 pro 2020, 14:39
    Jan.Posvar píše: 09 pro 2020, 10:55
    Chtěl bych se zeptat, proč ve výčtu tvých „bitev“ a „plánů“ úplně chybí strategie Společné zemědělské politiky na roky 2021 – 2027?

    Jde o 37+ mld Kč ročně a je to základní motivační nástroj ovlivňující zemědělské i lesnické hospodaření. Nedávno předložený návrh MZe je zoufalý. Zpracovával jsem k tomu pro RT „rychlo analýzu“ (podle garanta rezortního týmu prý dobrou a vyžádala si ji i ASZ), a je dost zjevné, že strategie jde docela proti erozním cílům, cílům „green deal“ a „farm to fork“ (což zaznělo i na nedávném semináři v PSP pořádaném Danou Balcarovou), podpoře menších farem, podpoře šetrnějšího hospodaření atd. Za to ale asi přihraje balík potravinářům (= mj Agrofert). V lesích reaguje spíš na to, co bylo, než co bude (ono totiž za pár let nebude problém s kůrovcem, ale že nebude co těžit) OFFTOPIC– jak analyzoval ing. Kučera, který za nás má být v krajské komisi zemědělství.
    MZe se vrací k transparentnímu vyjednávání. Považoval jsem to za práci týmu a neřekli jsme si, jestli ten zodpovědný za to budu furt já nebo už Radek. Tak nechci zase někomu brát jeho téma. Ale že to vnímám jako důležité téma ti snad bylo jasné, když jsem tlačil na Radka, ať nejsme tolik při zdi a půjdeme cestou mimořádného bodu, případně mimořádné schůze.
    Milan.Dadourek píše: 10 pro 2020, 14:39
    Eroze
    V současné době bojuji na všech frontách proti erozi, která ohrožuje polovinu zemědělské půdy u nás. Dvě ministerstva deset let připravují takzvanou protierozní vyhlášku, která by motivovala zemědělce bojovat proti nevratné ztrátě ornice. Vyhláška možná vejde v platnost v lednu 2021, ale v mnohem měkčí podobě, než se původně plánovalo, která by tolerovala současný neutěšený stav. Tomu se snažím zabránit.
    Zeptám se – opakovaně upozorňuju, že každoročně se dělají novelizace nařízení vlády ke společné zemědělské politice - proč považuješ za lepší nástroj nějakou budoucí vyhlášku?

    Imho: Je potřeba do §5 NV 307/2014 zapracovat další krajinné prvky – třeba tůně. A je potřeba upravit to tak, aby zemědělec neměl tendenci rušit meze a nebál se dělat aleje – nyní jakmile se prvek dotkne hranice dílu půdního bloku, ztrácíš nárok na platbu na něj.
    Je potřeba zpřísnit podmínky pro hospodaření na erozně ohrožených plochách – dá se to odlišit pro „základ“ a přísněji pro „greening“ – začít se může třeba v DZES (NV 48/2017, příloha 2). A velmi by pomohlo rozšířit v LPIS erozně ohrožené plochy tak, aby to nebyla politika, ale opravdu to odráželo odborné podklady VÚMOP.
    Na zvážení je také zlepšení podpory pro zatravňování, ideálně zavedení titulu na zatravňování drah soustředěného odtoku (AEKO – NV 75/2015). A možná se vrátit před Jurečku a dávat podporu na hospodaření ve znevýhodněných oblastech (vysoko nebo na svazích) jen pokud zatravní (NV 43/2018).
    Několikrát jsem to nadnášel na RT a také na fóru - něco třeba už před dvěma roky v zapomenutém vlákně: viewtopic.php?p=583967#p583967

    Taky věnovat se nitrátové směrnici by mohlo pomoci: viewtopic.php?p=707616#p707616

    Celkově si o protierozní vyhlášce myslím, že jde nejspíš o další ukázku vládního oblbování veřejnosti: „Podívejte, my bychom hrozně rádi bránili erozi, ale chybí nám k tomu nástroje – takže chystáme tuhle skvělou vyhlášku a ta to vyřeší.“ (Nechám stranou, že vyhláška nemůže uložit žádné povinnosti, to může pouze zákon.) Další krok pak bude: „Koukejte, jací jsme protierozní gerojové – udělali jsme vyhlášku. Sice se eroze nesnížila, to je pravda, ale to je tím, že ti zlí farmáři ji pořádně nedodržují a taky se na to a to zapomnělo – ale už na tom pracujeme – chystáme novelu a vylepšení a pak to poběží.“ … a tak dále ad nauseam.
    Nástroje použitelné proti erozi dávno existují – jen není vůle je využívat. Piráti by neměli na tyhle pohádky naskakovat. Naopak – měli by jasně veřejně říkat: „Prosím vás, co to plantáte? Vy prostě nechcete bránit erozi, protože se bojíte, že na vás agroprůmyslníci houknou. Schválně děláte předpisy bezzubé. Jestli to myslíte vážně, tak takhle upravte vládní nařízení (každoroční novela se chystá nejspíš v nejbližších týdnech) a uvidíme.“
    Ale já kritizuji postup MZe a MŽP, kdy oni se schovávají za neexistující protierozní vyhlášku i DZESy, ale v závěrečných zprávách mají jasně napsáno, že ta opatření nezafungovala. Ale budu rád, když si někdy uděláš čas na tohle téma a propojím tě s jedním zajímavým člověkem, kterej mi v téhle věci pomáhá.
    Milan.Dadourek píše: 10 pro 2020, 14:39
    Motivovaný hospodář
    ... V této věci jsem již teď podnikl malé krůčky, když jsem podal několik pozměňovacích návrhů k zákonu o hnojivech, které zemědělcům sníží zbytečnou byrokracii. …
    Chtěl bych se zeptat, o co konkrétně jde?
    Vybavuju si, že jsem na rezortním týmu upozornil na snahu zavést nesmyslnou evidenci uskladnění objemných krmiv na půdě (třeba stoh sena), a jindy zase na nesmyslné zavádění povinnosti mít příkrmiště v havarijním plánu. Ještě se tam chystá něco jiného?

    ….
    K té byrokracii: dost mě mrzí občasná „přehlédnutí“. Třeba novela zákona o zemědělství, která zavedla vizuální hranice DPB, prošla bez povšimnutí – a Piráti hlasovali pro (https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=70744). Takže zemědělec dnes samozřejmě hledá hranice podle GPS, inspektor je hledá podle GPS ... ale pak požaduje, aby byly vyznačené v terénu – jak za krále klacka. Budeme mít asi krajinu plnou kolíků a malí zemědělci zase budou na prášky.

    A něco pro pobavení k byru ode mne: viewtopic.php?p=616740#p616740
    Ty návrhy jsou načtené na psp.cz Jako jsme na zemědělství dva poslanci a na resortní tým svého času jsme chodili i jenom čtyři, tedy dva poslanci, jeden asistent a Dan Leština OFFTOPICzrovna v tom roce 2019 to nebylo neobvyklé. Teď se to hodně zlepšilo. Víc vočí víc vidí.
    Nicméně důležitá věc, co si řekl. Chystáme vlastní novelu zákona o zemědělství, tak se ti ozvu. Díky za tip.
    Milan.Dadourek píše: 10 pro 2020, 14:39
    Zlepšení podmínek hospodářských zvířat
    V příštím volebním období budu pokračovat ve snaze zlepšit podmínky chovů hospodářských zvířat. Naše zemědělství je třeba posouvat do 21. století. Není to ale jen otázka nastavování nových standardů, ale také podpory výzkumu a finanční podpory transformace, motivace hospodářů, abychom se zlepšením podmínek zvířat nezlikvidovali české zemědělství.
    Chystáš se něco udělat pro podporu extenzifikace chovů a rozšíření pastvy?

    Třeba říkat welfare tomu, že milostivě pustím suchostojnou krávu na měsíc v roce do výběhu pár metrů (a ještě za dotace) mi přijde smutné. Zvířata mají ideálně žít v podmínkách, pro které se narodila – krávy a ovce na louce, prasata ve výběhu s kalištěm :) … Ne vždy to jde, ale tím směrem má imho foukat. Vykrašlování chovných „baráků“ je spíš berlička.
    Také je důležité nezapomínat na chovatelskou praxi – abychom za chvíli nedělali týrání i ze stříhání psů OFFTOPIC(nebo ovcí, když už jsme zakázali, aby jim běžný chovatel zastříhal paznehty - asi je pro ně lepší chodit na „lyžích“ … Další na řadě může být cestování s kozama autem ke kozlovi – dělá se to tak roky, ale esli vona by ta bábička na to neměla mít schválený dopravní prostředek – koza s ní sice jí z talíře, ale tohle vypadá na týrání.) Mysleme na hospodáře na vsích, kteří mají celoživotní praxi, abychom jim z Prahy nenosili nesmysly. A pokud už nosíme (protože prohry se samo stávají běžně), tak za nimi choďme a vysvětlujme. Na venkově tak můžeme získat dost voličů.
    Tak když se podíváš, jak jsem postupoval ohledně slepic, tak na začátku byl nějaký sběr dat, semináře a až pak jsem byl ochotný se postavit za konkrétní návrh, který byl založený na jasných nevyvratitelných datech. Mě fakt nejde o opatření bez efektu nebo líbivý zákoneček, co nepřináší žádný posun a všem ubližuje. Držím se toho základního, co nás často odlišuje od jiných politiků. Politiky založené na datech/faktech.
    Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Posvar za příspěvky (celkem 2):
    Eva.Novakova, Radek.Holomcik

    místopředseda KS Vysočina
    Facebook

    Uživatelský avatar
    Vojtech.Prchal
    Návštěvník – nepatří k Pirátům
    Příspěvky: 93
    Registrován: 07 úno 2018, 22:58
    Profese: Zastupitel města Jihlava
    Dal poděkování: 82 poděkování
    Dostal poděkování: 213 poděkování

    Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

    Příspěvek od Vojtech.Prchal »

    Ahoj,

    Nerad se vměšuji do debaty o slepicích, ale ještě mě zajímá, jak by svoji potenciální kandidaturu viděl náš zástupce v RV a expert pres interní fungování Pirátů @Ondrej.Tuma ;)
    Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Prchal za příspěvek:
    Ondrej.Tuma
    Jiri.Wiche
    Krajský zastupitel
    Příspěvky: 153
    Registrován: 02 črc 2018, 19:05
    Profese: ekonom
    Bydliště: Havlíčkův Brod
    Dal poděkování: 1106 poděkování
    Dostal poděkování: 210 poděkování

    Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

    Příspěvek od Jiri.Wiche »

    Hana.Hajnova píše: 08 pro 2020, 22:32 A pro všechny kandidáty na lídra bych tady měla několik otázek:
    1. v jaké gesci/ rezortním týmu bys chtěl/a působit? Máš schopnosti a respekt na to být garantem/ vedoucím tohoto rezortního týmu? V případě, že budeme sestavovat vládu, máš ambici na ministerský post (a proč)?
    Ahoj Hanko,
    dík za otázky, omlouvám se za zpoždění, ale na sociálce aktuálně kalamita - neschopenky, ošetřování, karantény, i dovolené jsou zkrouhli..

    K otázkám jsem se snažil už nastínit v kandidatuře - viewtopic.php?p=732570#p732570

    1) konkrétnější zájem i dle struktury PSP
    a) Zahraniční výbor, Podvýbor pro vnější ekonomické vztahy - Piráti zatím nejsou, Podvýbor pro rozvojovou pomoc
    b) Výbor pro evropské záležitosti - Podvýbor pro evropské fondy a přeshraniční spolupráci
    c) Meziparlamentní skupina ČR – Německo, ČR- Švýcarsko, ČR- Rakousko (využití zkušeností a kontaktů z krajského úřadu), ČR-Slovensko (Nitranský kraj je partnerský region), ČR -Ukrajina (jako nominovaný člen Stálé konference pro spolupráci Vysočiny a Zakarpatské Ukrajiny) a samozřejmě
    ČR- Jamajka … jako většina pirátského klubu dosud
    d) ve Výboru pro sociální politiku – Podvýbor pro IT a dávkové systémy, kde je zatím málo členů, mohla by se využít spolupráce s naším krajským radním pro IT a odborem IT a moje zkušenosti z České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ), kdy nyní pracuji
    e) Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu
    Podvýbor pro kulturu - zatím předsedá Lenka Kozlová, která prý už nechce kandidovat?
    Podvýbor pro mládež a volnočasové aktivity
    Efko starší) Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj – předsedá Ivan Bartoš, na kraji jsem pracoval v odboru regionálního rozvoje,
    Podvýbor pro cestovní ruch – působí Martin Jiránek, na Kraji Vysočina jsem nominován na předsedu Komise kultury, cestovního ruchu a vnějších vztahů, tj. oblast, kde jsem téměř 4 roky pracoval
    g) Hospodářský výbor – Martin Jiránek místopředseda, já mám 14 let praxe v bankovnictví, převážně jako poradce firemních klientů
    Podvýbor pro ochranu spotřebitele – myslím, že v ČR zatím hodně podceňovaná oblast
    Podvýbor pro podnikatelské prostředí- taktéž
    há) Rozpočtový výbor – Miki Ferjenčík, místopředseda,
    Podvýbor pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy – viz. 14 let v bankovnictví
    Podvýbor pro financování územních samospráv a využívání prostředků EU- viz. praxe na Krajském úřadu. i přeshraniční fond Interreg V-A CZ-AT s Rakouskem, 2 roky jsem členem Finančního výboru H. Brodu, aktuálně studuji Rozpočet Kraje Vysočina.
    Podvýbor pro daně, cla a loterie.
    Jinak jsem samozřejmě ochoten pracovat tam, kde to bude třeba a budu schopen zvládnout.

    Působím skoro 2 roky v KPT – prioritně Ekonomika, zúčastnil jsem se Pirátského EcoConu v Pardubicích, KPT Kultura-jsem v kontaktu s RT, pro který jsme s Romanem a Evou připravovali podkladové materiály a účastnil jsem se on-line jednání. Více jsem se zatím věnoval tzv. „praktické politice“ na úrovni města a kraje a předtím jejich volebním kampaním.
    Nemám ambice být garantem/vedoucím celostátního týmu ani ministrem, rád bych se věnoval poslanecké práci.

    2) Co si myslíš o otázce prolomení mlčenlivosti advokátů?
    Upřímně -zatím moc nesleduji…Složitá otázka spíše pro právní experty, spíš týmy expertů... Z hlediska občana - laika bych se přidržoval evropské /EU/ legislativy a důsledně dbal na dodržování ochrany soukromí občanů tj. nutné velmi precizní posouzení znění navrhovaného zákona, aby nemohlo docházek k jeho zneužití - ale to by mělo platit obecně u všech zákonů...

    3) Co by mělo být hlavním motivem pirátské kampaně do PSP?
    Překonání krize téměř ve všech oblastech našeho života – počínaje zdravotní, způsobenou COVIDEM a podfinancováním až po krizi důvěry v demokratický systém, způsobenou Babišem a Zemanem.
    Vlastní zpracování bych nechal PR a marketingovým odborníkům, mně napadá motiv RESTART!

    4) Pokud se staneš poslancem, jak plánuješ být prospěšný KS Vysočina?
    z nominace - budu se věnovat i problémům, které se dotýkají Vysočiny – např. řešení následků kůrovcové kalamity, která je zde nejhorší v celé republice, sucho, ochranu vodních zdrojů (nádrž Švihov – voda i pro Prahu), zajištění bezpečné a ekonomické výstavby dalších bloků Jaderné elektrárny Dukovany a problematiku zvažovaného trvalého úložiště jaderného odpadu ad.
    Budu intenzivně spolupracovat se všemi MS a s KF, jako zastupitel Kraje Vysočina a předseda Komise pro kulturu, cestovní ruch a vnější vztahy, bych velmi rád spolupracoval s Tebou jako náměstkyní pro regionální rozvoj, neziskové organizace, územní plán, s Honzou Břížďalou za rezort školství a IT a přispěl k lepšímu propojení komunální, krajské a celostátní politiky. Aktivně se chci účastnit všech akcí v kraji, kde to mě a Pirátům bude dávat smysl a být takovou spojkou Vysočiny a Sněmovny.

    A odlehčovačka na závěr - kdo mi poradí, jak tady vytvořit číslovaný seznam??? :D
    Honza Břížďala jako radní pro IT - zadá IT odboru...

    díky za pozornost a hezký večer
    Jirka Wiche
    Naposledy upravil(a) Jiri.Wiche dne 11 pro 2020, 00:54, celkem upraveno 1 x.
    Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Wiche za příspěvek:
    Jan.Posvar
    Uživatelský avatar
    Ondrej.Tuma
    Mediální odbor
    Příspěvky: 948
    Registrován: 27 dub 2017, 19:34
    Dal poděkování: 1236 poděkování
    Dostal poděkování: 907 poděkování

    Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

    Příspěvek od Ondrej.Tuma »

    Díky @Vojtech.Prchal za nápad.
    Upřímně jsem nad tím až tak nepřemýšlel, ale když to vezmu v jiném světle.... proč ne 8-)

    Předkládám tedy svoji nominaci na lídra kandidátky do sněmovních voleb v roce 2021.

    Věřím, že mě všichni znáte - již pár let funguji jako Správce KS Vysočina (předtím JiPiCe). Zároveň jsem vyslancem kraje Vysočina v Republikovém Výboru už ve druhém
    období, tedy třetím rokem. Najdete mne také coby odpovídače - v mé gesci je republikový Twitter, Pirátské Listy a také bývám na hlavním Facebooku.
    V poslední době jsem součástí týmu, který nastartoval a rozhodl se pořádně rozjet projekt Piráti pomáhají.
    Moje práce v kraji se v posledních letech promítala především do fungování KS, podpory volebních kampaní - 2018 do komunálu, 2019 do EP a aktuálně 2020 do Kraje.
    Mojí odborností je především doprava. V rámci krajských KETů mám dopravu na starosti, jsem přihlášen do Dopravní komise v rámci Kraje Vysočina a zároveň konzultujeme dopravu na republikové úrovni i s jinými kraji. V dopravě, fleet managementu a dopravních technologiích jsem se pohyboval více než deset let, a to včetně zatížení firem, velkoformátových pojištění, výpočtů nákladů atd.

    S ohledem na výše uvedený výčet si myslím, že moje zapracování do Pirátské struktury, její znalost a schopnost napříč touto komunitou komunikovat, mi dává jisté
    předpoklady pro poměrně dobrou práci i coby zástupce kraje ve sněmovně a zároveň zkušenosti z vedení kampaní mi dávají možnosti vedení úspěšné kampaně z pozice lídra.

    Další informace se pokusím sdělit v odpovědích na Hančiny otázky:
    A pro všechny kandidáty na lídra bych tady měla několik otázek:
    • v jaké gesci/ rezortním týmu bys chtěl/a působit? Máš schopnosti a respekt na to být garantem/ vedoucím tohoto rezortního týmu? V případě, že budeme sestavovat vládu, máš ambici na ministerský post (a proč)?
    1. Co si myslíš o otázce prolomení mlčenlivosti advokátů?
    • Co by mělo být hlavním motivem pirátské kampaně do PSP?
    • Pokud se staneš poslancem, jak plánuješ být prospěšný KS Vysočina?
    • A odlehčovačka na závěr - kdo mi poradí, jak tady vytvořit číslovaný seznam???
    0. v jaké gesci/ rezortním týmu bys chtěl/a působit? Máš schopnosti a respekt na to být garantem/ vedoucím tohoto rezortního týmu? V případě, že budeme sestavovat vládu, máš ambici na ministerský post (a proč)?
    Jak už jsem uvedl výše - Doprava. Mám praxi, mé schopnosti jsem nasbíral za více než deset let v Dopravě, z čehož většina byla na pozici fleet managera v soukromém sektoru.
    Doprava je i můj resort v rámci KETů na Vysočině a ano. Kdybych si nemyslel, že mám na to stát se garantem dopravy, vůbec bych ji neuváděl. Ambici na ministerský post. Takový skok by zlomil vaz nejednomu člověku. Získání zkušeností z odborných jednání je to, co je nejdříve potřeba. Nedá se to vyloučit třeba časem, ale aktuálně jde o sbírání zkušeností z vyšší politiky.

    1. Co si myslíš o otázce prolomení mlčenlivosti advokátů?
    Lehká otázka s těžkou odpovědí :).
    V tomhle směru věřím především odbornosti předkladatele, tedy Jakuba Michálka, jehož merito návrhu bylo následující:
    generální finanční ředitelství nebude mít přístup k údajům pouze za účelem řešení daňových úniků v zahraničí, ale také v případě tuzemských daňových zločinů (se škodou nad 500 000 Kč). Vůbec se tedy netýká drobných poplatků a daňových nedoplatků. Vůbec se netýká ani zastupování advokátů v případě trestních řízení a jiné podobné právní pomoci, ale případů, kdy advokát vystupuje jako osoba, která provádí podle evropské legislativy některé zvláštní obchody - např. úschovy velkých částek (viz § 2 odst. 1 písm. g) zákona AML)- při identifikaci a kontrolu klienta (viz § 7 a násl. zákona č. 253/2008 Sb.).
    bližší info zde: viewtopic.php?p=545882#p545882

    2. Co by mělo být hlavním motivem pirátské kampaně do PSP?
    Hlavním motivem Pirátské kampaně by měla být slušnost. Slušnost ve vyjednávání, slušnost v mezilidských vztazích a slušnost sám k sobě.
    Doplňkovým motivem by pak měla být dobročinnost - jedná se o kampaň do Sněmovny, která je často negativně vnímána. Dát lidem na vědomí, že politika není jediným hnacím mottem Pirátů, že nepřehlížíme lidi, ať už jsou v jakémkoliv stavu životním či duševním. Každý si zaslouží úctu a pomoc, dostane-li se do těžké životní situace a už jenom z naší pozice by mělo být naší povinností nabídnout pomocnou ruku.

    Pokud se staneš poslancem, jak plánuješ být prospěšný KS Vysočina?
    V první řadě prací, už z pozice mé odbornosti - tedy Doprava, je Vysočina bolákem na tváři republiky. Moci z pozice poslance pomoci zlepšení koncepce oprav vozovek, nastavení jasných a jednoduchých parametrů a podmínek provozovatelům veřejné dopravy, by mohlo přinést KS Vysočina reklamu jakou potřebuje - kdo pomůže dopravě na Vysočině, ten udělá své straně sakra reklamu. Nicméně nejenom sněmovnou živ je člověk. Poslanecká pozice nabízí i to, čeho je v kraji vždy málo - tedy peněz. Nemyslím čistě plat poslance, ale i doplňkové náhrady apod..
    Například expertovné - toto si KS zaslouží, aby bylo účelně využito třeba právě pro budoucího PR manažera, možného Grafika, či kohokoliv jiného bude KS potřebovat. Kromě toho, opět s ohledem na odbornost, by to bylo přivedení odborných jednání směrem na Vysočinu, do blížšího pohledu jak našim členům, tak i veřejnosti. V neposlední řadě by to ovšem ale byl i nějaký osobní příspěvek. V tomto směru mám docela velký vzor ve Vojtovi Pikalovi, který podporuje svoje KS částkou cca 20k měsíčně (snad mi dobře slouží paměť, takhle nějak to bylo) a nebo třeba také v Mikuláši Ferjenčíkovi, který svému kraji pomáhá obdobně. Osobně se, podle okolností, budu stavět k částce 10 - 20 tisíc měsíčně na chod KS Vysočina.

    A odlehčovačka na závěr - kdo mi poradí, jak tady vytvořit číslovaný seznam???
    Nevím, taky mi to nejde :D

    díky vám všem jednak za navržení, druhak za podporu a když se najde i nějaký palec, budu vám obrovsky vděčen
    Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Tuma za příspěvky (celkem 8):
    Vit.Zacek, Pavel.Knezik, Zdenka.Liskova, Vojtech.Prchal, Jan.Brizdala, Jakub.Smid, Hana.Hajnova, Arja.Karimbasharyarova

    Acta est fabula, plaudite...

    Uživatelský avatar
    Jan.Posvar
    Republikový výbor
    Příspěvky: 1696
    Registrován: 11 čer 2010, 11:33
    Profese: Programátor
    Bydliště: Havlíčkův Brod
    Dal poděkování: 1804 poděkování
    Dostal poděkování: 2117 poděkování
    Kontaktovat uživatele:

    Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

    Příspěvek od Jan.Posvar »

    Vojtech.Prchal píše: 10 pro 2020, 21:12 Ahoj,

    Nerad se vměšuji do debaty o slepicích...
    Primárně o slepicích tu řeč není.
    Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Posvar za příspěvky (celkem 2):
    Eva.Novakova, Milan.Dadourek

    místopředseda KS Vysočina
    Facebook

    Uživatelský avatar
    Eva.Novakova
    Krajský zastupitel
    Příspěvky: 968
    Registrován: 29 led 2018, 14:38
    Profese: Metodička
    Bydliště: Jihlava
    Dal poděkování: 4177 poděkování
    Dostal poděkování: 1686 poděkování

    Re: KF Vys 16/2020: Volba lídra do voleb do PSP 2021

    Příspěvek od Eva.Novakova »

    Mohla bych poprosit o aktualizaci úvodního příspěvku a seznamu navržených kandidátů? Začínám se v týhle vaší OFFTOPIC(ikonka chybí) párty ztrácet.
    Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Novakova za příspěvky (celkem 4):
    Milan.Dadourek, Miroslav.Vacha, Jan.Posvar, Tereza.Maskova

    Podporuji myšlenky Renesance Pirátů
    web | forum | zulip

    Zamčeno

    Zpět na „Krajské fórum Vysočina“