Vladek Vácha - Oznámení kandidatury do čela kandidátky do Poslanecké sněmovny a žádost o podporu na 2.místo kandidátky

Moderátoři: KoKS Pardubický kraj, PKS Pardubický kraj, PMS Českotřebovsko

Odpovědět
Uživatelský avatar
Vladek.Vacha
Místní předsednictvo
Příspěvky: 324
Registrován: 22 říj 2017, 16:45
Profese: Ředitel výrobního závodu
Bydliště: Mistrovice 35
Dal poděkování: 687 poděkování
Dostal poděkování: 313 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vladek Vácha - Oznámení kandidatury do čela kandidátky do Poslanecké sněmovny a žádost o podporu na 2.místo kandidátky

Příspěvek od Vladek.Vacha »

Ahoj,
tímto bych chtěl oznámit svůj zájem ucházet se o čelo na kandidátce do Poslanecké sněmovny a požádat svoje místní sdružení o podporu. Chtěl bych se ucházet o druhé místo na kandidátce (pravděpodobně 3.místo na případné společné kandidátce se STAN). Díky předešlým volbám jsem prolustrován dost, tak nebudu opakovat běžné informace, které aktivní „piráti/pirátky“ v našem krajském sdružení o mě ví, krátce o mě na wiki https://wiki.pirati.cz/lide/vladek_vacha a krajském webu https://pardubicky.pirati.cz/lide/vladek-vacha/ . U těch neaktivních doufám, že se budou rozhodovat dle komplexních informací.

Aktuálně zastávám v Pirátské straně pozici 2. místopředsedy našeho krajského sdružení a člen našeho Místního sdružení. Nejsem k dnešnímu dni v žádné zastupitelské funkci, která by mi „brala“ čas, jak na práci místopředsedy, tak na případnou 150 % práci v rámci kandidátky a voleb do sněmovny. To je moje obrovská výhoda což vidím u některých svých kolegů, kteří při současných pozicích toho mají prostě „moc“. Za posledních několik let, kdy jsem stále aktivní člen našeho krajského sdružení jsem ukázal, že jsem týmový hráč a umím zabrat. O to víc jsem rád, že jsem byl tento rok zvolen na pozici místopředsedy našeho krajského sdružení a stejně jako jsem byl aktivní do té doby, tak velkou míru aktivitu dávám i do této pozice. Myslím, že výsledky jsou už vidět, kdy rozjíždím naše KETy, sám jsem garant KETu Kultura, zavádím nováčky do KEtů, navštěvuji schůze všech Místních sdružení a podobně, stejně tak spoustu dalších činností, které nejsou vidět. Obdobně aktivně chci pozici místopředsedy vykonávat po celou dobu zvoleného mandátu. S kolegy z Pirátského záchranného kruhu se snažíme oživit i tento projekt u kterého jsem od začátku.
Po volbách do Europarlamentu, jsem byl v rámci MS Českotřebovsko vyhodnocen jako největší „makačenko“ během kampaně. A obdobně jsem makal i během voleb do Krajského zastupitelstva. Jen v rámci Grand Tour jsem objel cca 60 obcí v našem regionu, roznášel noviny, byl na několika akcích. Při naší prezentaci v Jablonném nad Orlicí jsem zapojil i letadlo atd… Kdo se mnou spolupracoval ví, že s řešením úkolů na mě nemusí čekat, stejně jako v životě vše řeším hned a bez odkladů a nedávám plané sliby.

Ve stejném duchu bych chtěl piráty zastupovat i v poslanecké sněmovně. Myslím, že jsem už dokázal, co jsem zač a jak přistupuji k práci. V rámci poslaneckého mandátu bych chtěl pracovat pro kraj, a to i díky kombinaci pozice místopředsedy krajského sdružení a poslaneckého mandátu. Vnímám, že je důležité a motivační pro obě strany, aby poslanec byl aktivně zapojen v krajském sdružení a měl kontakt s Místními sdruženími, stejně tak byl v „kraji“ i fyzicky. Po volbách do sněmovny nás čekají volby do „komunálu“ a to je to „gro“, které je důležité. Ta spousta mravenčí práce v komunální práci od našich zastupitelů a od lidí, kteří jim dávají zázemí. To je ten pevný základ, který musíme posílit a tam vidím i svoji práci jako případného poslance mimo práce ve sněmovně. Díky úzkému kontaktu s Místními sdruženími můžu tu vazbu využít i pro práci ve sněmovně, abych hájil hlas nejen centrální, ale především hlas z našeho regionu, což bez úzké vazby prostě nejde.

V rámci toho, čemu bych se chtěl věnovat ve sněmovně mohu uvést, že nejbližšími mě jsou kultura, obrana a část dopravy. V rámci obrany bych chtěl zřídil i samostatný stranický Resortní tým, kdy se tomuto tématu v rámci strany zasvěceně prakticky nikdo nevěnuje, a přitom je to hodně potřeba.

Chtěl bych využít i své legislativní zkušenosti z minulosti, kdy jsem jako odborník byl osloven a následně se podílel na novelizaci zákona o „Bezpečnostním materiálu“. Jako zástupce muzeí opevnění v ČR jsem měl možnost jednat jak na úřadě vlády, ministerstvu obrany, kultury a dalších. Díky tomu se povedlo vyřešit vytvoření koncepce pro nakládání s objekty opevnění a tím dát muzeím vizi, která se za 20let nikomu nepovedla vyjednat.

Pokud bych nebyl v primárkách, případně pak ve volbách do sněmovny zvolen, dál bych se dobrovolnicky – aktivně podílel na chodu našeho Krajského sdružení z pozice místopředsedy. V komunálních volbách bych pomáhal se zázemím ostatním a jako kandidát bych se jich neúčastnil a případně se za dva roky snažil obhájit mandát v Krajském předsednictvu.

Nemůžu mluvit za ostatní kolegy na případném čele kandidátky, ale hodně si uvědomuji, jakou změnou v životě by zvolení bylo. Hodně cestování, díky práci v Praze odloučení od svých blízkých. Práce 24 h denně. A to je to, co i můžu nabídnout…. plné nasazení.

Pokud by měl někdo dotaz, stačí zde napsat, případně na Zulipu anebo při nějakém Jitsi a samozřejmostí je i můj telefon viz. níže. Samozřejmě rád otázky zodpovím na případné schůzi Místního sdružení. Moc děkuji @Tomas.Grosskopf ,@Jan.Moravec @Zdenek.Brejsa @Andrej.Ramaseuski @Martin.Herman @Martin.Saifrt @Zbynek.Ruda @Tomas.Kolomy @Jaroslav.Lainz @Jiri.Duchacek @Stanislav.Dufek @Stanislav.Klat
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vladek.Vacha za příspěvek:
Martin.Herman
Jestli má někdo dotaz nebo se chce o mě více dozvědět není nic jednoduššího než využít můj mobilní telefon: 724333769, e-mail: v.vacha@tiscali.cz , web: http://vhtm.valka.cz/, stejně tak se mnou můžete komunikovat na messengeru či si mě přidat do přátel v rámci FB: https://www.facebook.com/vladek.vacha . Pokud by měl někdo zájem se osobně setkat rád Vás navštívím, případně Vás srdečně zvu do našeho regionu.

Vladek Vácha
Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Českotřebovsko“