KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, Krajsti predsedajici

Zamčeno
Uživatelský avatar
Lukas.Dolezal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 2331
Registrován: 28 úno 2019, 14:48
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 3976 poděkování
Dostal poděkování: 3000 poděkování

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Ahoj jihomoravská posádko,
touto cestou bych rád požádal o Vaši podporu v primárních volbách na čelo kandidátky České pirátské strany v Jihomoravském kraji. Případně samozřejmě kandidátku podpořím z jakékoliv pozice, jak jsem to udělal v krajských volbách z pozice č. 25.

Stojíme před důležitými volbami, které budou určovat vývoj nejenom celé země, ale i naší strany. Po třech samostatných kandidaturách v pozici "malé" strany přichází volby, ve kterých možná budeme kandidovat se Starosty a nezávislými a aspirujeme na vládní angažmá.

O mně, moje vize a názory

Zájem o zeměpis, dějepis a společenské vědy na gymnáziu mě vedl ke studiu Politologie a evropských studií (titul Bc.) na Univerzitě Palackého v Olomouci. Vždy mě to táhlo za hranice naší země, proto jsem během bakalářského studia odjel na roční Erasmus do Finska na University od Helsinki.

V současné době dálkově dokončuji MSc. studium Evropských studií na University of Gothenburg OFFTOPIC(a.k.a Göteborg, druhé největší město Švédska, tedy švédské Brno :D) a píšu diplomovou práci "Collaborative Governance in the Arctic - Public-private Partnerships in the Cross-border Cooperation Projects between Finland and Russia". Na severském vzdělání mi imponuje větší důraz na individualitu jedince. S tím související zájem o jeho/její rozvoj, ne jenom splnění daných povinností ve škole, přičemž student(ka) rozvíjí své analytické myšlení (kvalitativní a kvantitativní výzkum). Vzhledem k mému studiu v zahraničí mám anglický jazyk na úrovni C1 – C2.

Rád bych tu zmínil stáž na Stálé misi ČR při Radě Evropy ve Štrasburku, kde jsem pomáhal velvyslanci na schůzích ve skupinách zpravodajů a ve Výboru ministrů, připravoval dokumentace, souhrny nebo jsem hledal potřebné informace pro závěrečné zprávy používané Ministerstvem zahraničních věcí (MZV) ČR. Tady jsem přišel do kontaktu s řadou převážně lidskoprávních témat.

Nabité zkušenosti jsem pak využil i na stáži na Velvyslanectví ČR v Bruselu, kde jsem na politické části ambasády monitoroval vnitropolitický vývoj v Belgii a podílel se na aktualizaci zahraničně-politických a ekonomických analytických zpráv a podkladů pro MZV ČR.

Také jsem absolvoval stáž v Moskvě přes organizaci Aiesec, Visegrad Summer School v Krakově nebo jsem pomáhal s přípravou konference FORUM 2000.

Na full time jsem pracoval jsem v Kiwi.com na pozici Travel consultant nebo jako Order to Cash Administrator - Collection & Disputes pro Heineken. Tyto pozice mi daly především náhled na práci v korporátu (se svými pozitivy i negativy), a poskytly vhled do činností jako je komunikace se zákazníky, správa úvěrového limitu nebo orientace v programech SAP a MS Excel.

Piráty vidím jako sociálně liberální (v tom smyslu, že svoboda s sebou nese i odpovědnost) stranu se specifikami oproti jiným stranám, jako je zapojení všech členů OFFTOPIC(tj. absence systému delegátů) a transparentní politická činnost.

Mé dosavadní působení V Pirátech

Původní záměr mě k Pirátům dovedl před volbami do Evropského parlamentu v roce 2019 s cílem pomoci Markétce, Marcelovi a celé straně v těchto volbách. Byl to velmi intenzivní zážitek, při kterém jsem se toho hodně naučil a zároveň mě motivoval se dál ve straně angažovat a posouvat.

Letos jsem více pronikl do zahraničního odboru (ZO) a minulý měsíc mě celostátní fórum navrhlo do předsednictva Evropské pirátské strany (PPEU). Více v nominační nebo závěrečné řeči.

Detailnější působení v ZO ➡️ OFFTOPICPomáhám s přípravou přehledu Co se děje v zahraničí? a digitální konferencí Going Digital , která se chystá na prosinec.

Napsal jsem článek: Rychle a přehledně: Kdo jsou partneři Pirátů ve frakci Greens/EFA? a rozhovor s Václavem Vislousem, který se týkal situace v Bělorusku před prezidentskými volbami v srpnu 2020:
O dnešním Bělorusku s Václavem Vislousem: Odpor k poměrům v zemi sílí, většina rodin žije "z ruky do huby".


Rešerše vypracované pro ZO:


Dále mě zajímá reforma psychiatrické péče, proto jsem rozjel diskuzi na toto téma. Postupně vykrystalizoval tým Duševní zdraví na Zulipu.

V Jihomoravském kraji se snažím pomáhat OFFTOPIC(v Pirátských listech ke krajským volbám jsem měl nápad na rozhovor s dříve narozenými voliči) v mediálním odboru a budu se dál angažovat i v novém formátu, ať bude zvolen(a) kdokoliv. V Brně jsem se přihlásil do týmu, který má na starost severní městské části v souvislosti s přípravou na komunální volby 2022.

Na co bych se chtěl soustředit v Poslanecké sněmovně

Mým hlavním tématem je zahraniční politika, které se věnuji po celou dobu mého působení u Pirátů. Navštěvuji a zapojuji se do Resortního týmu EZO OFFTOPIC(Evropská unie, zahraničí, obrana). Proto bych v případě mého zvolení poslancem, rád usedl v nějaké Meziparlamentní skupině v rámci MPU. V oboru mezinárodních vztahů se specializuji se na oblast bývalého Sovětského svazu, mluvím rusky.

Oceňuji, že jsme proevropská strana, nicméně akcentuji demokratický deficit v EU a nutnost přibližování evropské politiky veřejnosti. Brusel není něco vzdáleného, my jsme Brusel a máme tam svoje zájmy a povinnosti.

V roce 2022 nás čeká české předsednictví Rady EU. Po špatně zvládnutém předsednictví v roce 2009 je i na Pirátech, abychom jako země tuto nelehkou úlohu zvládli lépe. Proto bych chtěl být ve Výboru pro evropské záležitosti OFFTOPIC(i když za předsednictví zodpovídá vláda, je IMHO nutné formulovat postoje k tak důležité události už jenom z toho důvodu, že předsednická země určuje agendu a priority Rady EU) či Zahraničním výboru.

Zásadní témata, která ovlivňují (a budou ovlivňovat) zahraniční politiku v dalších čtyřech letech
• Globální zvládání pandemie Covidu-19
• Zvolení Joe Bidena a restart vztahů EU-USA
• Jistá slabost EU v otázce postsovětského prostoru – Ukrajina, Bělorusko, Náhorní Karabach
• Postoj k Rusku a ruským zájmům v Evropě
• Kybernetické, bezpečnostní a energetické otázky jako je spouštění sítí 5G, dostavba jaderných elektráren, plynovod Nord Stream a případné zapojení ruských a čínských firem do těchto projektů
• Střet zájmů Andreje Babiše a z toho vyplývající konflikt s Evropskou komisí
• Neliberální vlády v Polsku a Maďarsku
• Další vývoj izraelsko-palestinských vztahů
• Přístupové rozhovory do EU s balkánskými zeměmi
• Turecko v NATO a jeho vztahy s EU
• Hybridní hrozby OFFTOPIC(dezinformace, kybernetické útoky nebo nasazení nekonvenčních paramilitárních organizací jako je Wagner group), které už určují bojiště novodobých válek
• Science diplomacy OFFTOPIC - vědecká spolupráce, která slouží k řešení mezinárodních otázek, tady v ČR vidím rezervy
• The EU Recovery Plan, the Digital Services Act, the Digital Markets Act

Rád bych mezinárodně-vztahovou agendu v PPEU a Poslanecké sněmovně propojil s Brnem a Jihomoravským krajem, tzn. spoluprací s komunálními a krajskými zastupiteli/zastupitelkami. Paradiplomacie je podle mémo názoru pořád v začátcích a je žádoucí rozvíjet mezinárodní vztahy i na této úrovni. OFFTOPICV kontextu Jihomoravského kraje jsou například zajímavé jihomoravsko-lichtenštejnské vztahy. Tím chci říct, že poslanecký mandát není jenom o celostátní politice, ale je nutné zůstat v kontaktu s krajem, ze kterého byl poslanec zvolen.

Shrnutí

Motto: „Neexistuje cíl, existuje pouze cesta“.

Zahraniční vzdělání a cestování mi dalo možnost dívat se na Českou republiku z jiného úhlu pohledu. To znamená spíše oceňovat pozitivní věci na naší zemi a snažit se zlepšit to, co se mi nelíbí, než odjet a "pálit za sebou mosty".

Jsme politická strana pro 21. století. Naše core témata digitalizace OFFTOPIC(digitální transformace společnosti a digitalizace jako prostředek k rozvoji malých a středních podniků), udržitelný rozvoj nejsou jenom prázdná marketingová hesla, ale klíčové cesty, jak vstoupit do dalšího desetiletí. Udržitelnost v mnoha aspektech lidské činnosti je zásadní výzvou života v 21. století a je na nás, jak ji posunout dopředu. Zároveň čelíme velkým výzvám jako je klimatická změna, dezinformace či vládní působení politické divize Agrofertu. Evropská integrace je i přes svou těžkopádnost a jistou složitost prostředkem k rozvoji naší země (kohezní politika).

Politika není vždy procházka růžovou zahradou, je důležité naslouchat ostatním a předpokládat dobrou vůli. Současně si uvědomuji, že zdravá asertivita je v politice nutností. Moje napadení z důvodu příslušnosti k Pirátům mě naučilo, že člověk si musí stát za svým názorem a zároveň se nebát OFFTOPICnosit pirátský merch :fet: .

Děkuji, že jste to dočetli až sem, ať už primárky dopadnou jakkoliv doufám, že přetrvá vzájemný respekt a spolupráce ☮️. I když se někdy neshodneme, mám Vás rád. Členství a zapojení do Pirátů mě baví a co je nejdůležitější, vidím životní smysl v tom se dál angažovat.OFFTOPIC Říkám si, že každým dnem tu je něco, co zde po mě zůstane.

Děkuji za důvěru a samozřejmě se ptejte na to co Vás zajímá. Budoucnost je pirátská a jsem rád, že jsem toho součástí 🏴‍☠‍✌‍. L.

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇺🇦 ✌️.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Zahraničního odboru a Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz

Uživatelský avatar
Patrik.Dolezal
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 960
Registrován: 04 srp 2009, 17:13
Profese: pirát
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 2598 poděkování
Dostal poděkování: 1291 poděkování

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Patrik.Dolezal »

Ahoj Pirátky a Piráti z JmK

dovolte mi požádat o vaši podporu při nominaci na čelo jihomoravské kandidátky v primárních volbách pro volby do PSP 2021.

Nejdřív se chci omluvit, že píši do nominačního vlákna na poslední chvíli. Není to tím, že bych se dlouho rozmýšlel, nebo bral nominaci na lehkou váhu. Naopak důležitost tématu přispěla k prokrastinaci až do dead-line. To co mě trápí je vývoj demokracie v naší zemi, i když to zní jako klišé a floskule, prostě to nemůžu napsat jinak. Záměrně píši vývoj, protože si stále více uvědomuji, že nejde o stav, kterého by šlo dosáhnout , ale o neustálý proces, při kterém se musíme pořád snažit. Nakonec mě nenapadlo jak lépe to napsat, prostě věřím tomu, že přispěji ke zlepšení. Z toho vychází i to, o co se stále snažím a bylo by i základem mé práce ve sněmovně, protože demokracie není bez participace a participace není bez transparence.

V tomto, mírně zastaralém textu, se dozvíte jak jsem starý, kde a jak žiji, a podobně. Doplním pouze aktuální změny v pracovní části, jsem zastupitel v MČ Brno-střed a komisař v SMOČR.
Relevantní k tématu je především to, že mám dlouhé zkušenosti s tvorbou legislativy v průběhu meziresortního řízení nebo připomínkováním, ať už z vlastní iniciativy, nebo v rámci práce v senátu a SMOČRu. Především z oblastí dělby moci, střetu zájmů, participace a bezpečnosti, a další včetně některých projednávaných zákonů a novel, které byly v tomto vláknu už zmíněny. V projektech pak přibyl Ostrov svěžesti.

Rád bych pomohl Radkovi, Mirovi i ostatním se záměry které popsali. Také mě na nich záleží a také se mně nezdá stav práva, nebo legislativní zachycení naší samosprávy jako optimální. Před časem jsem vyvíjel v tomto směru iniciativu v souvislosti s Evropskou chartou místní samosprávy a mmnt. hodně řeším nevyrovnaný vztah UZSVM a municipalit.
Zkrátím to zkrátit, novel a návrhů budou za volební období stovky a některé bych rád podával já. Obecněji jsem si rozdělil práci poslance na 3 části, abych si to mohl zhodnotit:

Tvorba legislativy – jde mi to. Ověřil jsem si, že rozumím a umím připomínkovat, v případě potřeby zvládnu napsat nový zákon od myšlenky až po paragrafové znění.

Setkávání – velká část práce je v jednání, vyjednávání, propojování na všech úrovních, od občanů až po mezinárodní styky. Jde mi to taky a navíc to dělám rád, i v mezinárodním prostředí, kde už mám zkušenosti a zároveň, nebo právě proto, intenzivní pocit, že se naše země příliš izoluje, málo spolupracuje a nevyužívá možnosti spolupráce a zkušenosti z okolí. Zvlášť v tomto bych rád přispěl ke změně.

Komunikace – tak tohle mě nejde, zapomínám psát o tom co dělám, na sociální sítě dokonce zapomínám úplně, a stydím se, protože je to součást transparence. Musím se snažit, ale budu potřebovat pomoc.

Doufám že jsem vás neodradil psaním (ne)uspořádaným jak mi to přišlo na mysl, že jste našli většinu potřebných informací a že mě podpoříte. Děkuji za každou část zvlášť a všem přeji ať jsou spokojení po volbě :).

Politika jest těžký,robotný úřad,vysilující duši,ochromující fantazii,pijící z organizmu.
Oponenti, leč často též kolegové, jsou zlé,svéhlavé,bludně vychované bytosti,rafinované,zlomyslné,zhýčkané,zbloudilé,instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se fyzicky i duševně vysílen,disgustován,zatemněn,mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.
*1892

Uživatelský avatar
Vit.Krizka
Příspěvky: 23
Registrován: 26 dub 2020, 18:58
Profese: advokát
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 49 poděkování
Dostal poděkování: 72 poděkování

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Vit.Krizka »

Ahoj, Pirátky a Piráti,

přestože jsem v Pirátech nováček, z advokacie i ze života nějaké zkušenosti již mám, a proto jsem se rozhodl kandidovat na čelo kandidátky. Jsem si vědom toho, že jsem s Vámi strávil teprve půl roku a v současné době jsem pouze registrovaný příznivec, a proto jsem vytvořil web www.vitkrizka.cz, kde Vám chci představit sebe i své názory. Na webu je rovněž můj životopis.

Zde jsem vybral určitá témata, která jsou pro mě zásadní. Tyto texty jsou rovněž na zmíněném webu.

Justice
Slovy soudkyně Šimáčkové: "Nejvíc nespravedlivé rozsudky jsou ty, které nikdy nebyly vydány" - když lidé neměli právo na přístup k soudu kvůli vysokým soudním poplatkům či drahým právním službám. Doplnil bych ji, že nespravedlivé jsou rovněž ty rozsudky, na které účastníci řízení čekali desítky let, anebo rozsudky, které sepsal podjatý či zcela nekompetentní soudce.

Zrychlení a zefektivní justice vyžaduje zrušení vrchních soudů, zavedení elektronického spisu, zlepšení pracovních podmínek soudních úředníků, transparentní výběr soudců a osobní zodpovědnost za excesy při vydávání nezákonných rozhodnutí.

Legalizace a dekriminalizace
Vážím si svobody, a proto pokud je možné něco legalizovat, tak proč ne? Ať už jde o drogy, prostituci či manželství pro všechny. Zároveň nemám rád trestání, a proto jsem příznivec pokusů o dekriminalizaci, zejména v oblastech svobody projevu. Domnívám se, že hloupé myšlenky se mají přebíjet pouze jinými myšlenkami, nikoli cenzurou, silou či snad mlčením (lhostejnost považuji za stejně nebezpečnou).

Ochrana soukromí
Ochraně soukromí se věnuji profesionálně ve své advokátní praxi i jako pověřenec pro ochranu osobních údajů. Vedl jsem soudní spory týkající se odstraňování kamer či vyhrožování citlivými fotografiemi. Odmítám plošné sledování, bezdůvodné policejní prohlídky a odposlouchávání veškeré telekomunikace. Hrozba terorismu nemůže být důvodem pro ospravedlnění plošného sledování.

Digitalizace státní správy a data
Přednáším pro úředníky zákon č. 106/1999 Sb. a ačkoli jej považuji za užitečný nástroj kontroly moci, nevidím důvod, proč by měl občan v 21. století o informace žádat, když by je mohl najít na internetu. Je třeba rozšířit nařízení vlády č. 425/2016 Sb., o seznamu informací zveřejňovaných jako otevřená data. V době pandemie jsme byli přímým svědkem toho, jaké katastrofální následky může mít nedostatek dat.

Respekt k soukromému životu
Právo na respekt k soukromému životu zahrnuje právo rozhodovat o sobě samém, včetně rozhodování o uspořádání vlastního života. Zákon by neměl nařizovat ani preferovat určitý způsob života. Podporuji inciativu Jsme fér, která chce zrovnoprávnit manželství s registrovaným partnerstvím a rád bych si vzal toto téma v Poslanecké sněmovně za své.

Členství v EU a NATO
Jsem stoupencem evropské integrace i členství České republiky v NATO. V EU ovšem musíme změnit systém financování tak, aby jej nemohl nikdo zneužívat tak, jako např. náš předseda vlády Babiš.

Zahraniční politika
Jsem příznivec havlovské zahraniční politiky lidských práv. Česká republika nesmí ztratit své renomé v lidsko-právní zahraniční politice. Škodí nám zejména současný prezident Zeman, který ohýbá svůj hřbet před Čínou a Ruskem. Podporuji pomoc disentu v autoritářských zemích. Lidskoprávní zahraniční politika respektuje právo na azyl. Pomoc bližním ze zemí zmítaných válkou je naší občanskou povinností.

Investice do budoucnosti: vzdělávání a životní prostředí
Ačkoli se sám nechci tématům vzdělávání a životního prostředí věnovat, protože nejde o mé obory, domnívám se, že pro naši budoucnost jsou naprosto klíčové.

Vzdělávání
Zvýšíme výdaje na vzdělávání nad průměr EU, tj. 5 % HDP, uvádí se v pirátském programu. Upřímně, investoval bych ještě více. Rád bych byl na špičce. Kde na to vzít? Na úkor mnohých dotačních programů. Vzdělání je investicí. Pro rozvoj každého z nás, ale rovněž pro rozvoj "evropanství" považuji dále za důležité najít společnou řeč. Každý žák i student ZŠ i SŠ by měl plynule mluvit anglicky.

Ekonomika a životní prostředí
Jsem OSVČ, a proto sním o jednoduchém daňovém přiznání i nízké dani z příjmů. Moderní daňový systém se musí vydat cestou tzv. Pigouových daní, které zdaní negativní externality, zejména znečišťování životního prostředí. Ochranu životního prostředí a podporu ekonomiky nechápu jako protipóly. Skrze ekonomické nástroje můžeme zachovat naši zemi budoucím generacím, aniž bychom se vzdávali výdobytků západní civilizace.

Jakékoli dotazy rád zodpovím tady, příp. mám e-mail vit.krizka@gmail.com a telefon 776 112 624.

Budu upřímně rád za jakoukoli podporu. :)
Uživatelský avatar
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 2445
Registrován: 04 pro 2018, 19:58
Profese: Strategie, projekty, rozvoj
Dal poděkování: 3178 poděkování
Dostal poděkování: 3488 poděkování

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Antonino.Milicia »

Vážené Pirátky, vážení Piráti,

naše země nevzkvétá. V současnosti čelíme krizi pandemické, přichází krize hospodářská a přetrvává krize demokratická. Sílí ale také chronické globální problémy naší civilizace, ať je to krize udržitelnosti sociální, ekonomické, ekologické včetně klimatické, a v neposlední řadě i prostupující eroze demokracie směřující k oligarchii, plutokracii a v důsledku pak k totalitě. To je pro mne důvod, proč se chci plně zapojit do politických aktivit Pirátů, což je jediná síla, u které věřím, že má potenciál čelit hlubokým mainstreamovým zákopům bránícím potřebným společenským změnám.

Protože doba je vážná a přináší mnoho velkých výzev, které se samy nevyřeší, před pár týdny jsem se rozhodl vystoupit z dosavadního klidu a pohodlí osobního života a zapojit se, jak jen to půjde, do věcí veřejných. Kromě žádosti o členství po dvou letech aktivní práce příznivce, je mým dalším krokem kandidatura ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021 za Piráty a tímto vás chci požádat o podporu v primárních volbách v našem kraji.

Mám 46 let, jednu ženu a dvě děti. Úspěšně se živím jako manažer a lektor. Můj dlouhodobý osobní profil najdete zde. S ohledem na kandidaturu do PSP bych ještě rád doplnil, že mám ekonomické a technické vzdělání, ale v rámci toho i několik semestrů právní specializace, což se může v parlamentním legislativním procesu hodit OFFTOPIC(a vlastně i několik semestrů psychologie, což se může v tomto prostředí hodit také :) ). Dále mohu využít rozsáhlou zkušenost z firemního i neziskového sektoru v širokém spektru pozic. Ve svém věku už mohu říci, že mám pevný charakter, jsem zásadový a politika mne nesemele, jak se tak často stává lidem, kteří do ní byť třeba s dobrými úmysly vstupují. Mám zkušenosti z tvrdých vyjednávání i složité komunikace. Preferuji však „win-win“ řešení a ta, která zohledňují všechny relevantní zájmy a mají obecný prospěch.

Ohledně mé politické orientace – vyhovuje mi, že Piráti nejsou v rámci pravolevého spektra výrazněji usazení ani na jednom pólu a dobře kombinují různá témata. V něčem je mi bližší „pravicovější“ pohled – např. osobní svoboda, která je pro mne zcela zásadní hodnota, osobní zodpovědnost, odpovědné udržitelné hospodaření ad. Zároveň považuji za důležitou sociální soudržnost a solidaritu, připravenost pomáhat slabším a ohroženým, a to nejen na úrovni státu, ale i mezinárodní, tedy i systémové pomoci rozvojovým zemím. Jsem orientován proevropsky.

Oblast mých aktivit je široká, což je i jedna z mých silných stránek – extenzivní pohled na věci. Nicméně nejvíce se zaměřuji na témata související s ekonomií – problematiku externalit vč. kontextu zásadní daňové reformy, rostoucí sociální nerovnosti, dostupnosti bydlení, reformu penzijního systému atd. Naše společnost potřebuje zcela zásadní reformy překračující současný společenský rámec. Resorty, kterým se v současnosti u Pirátů na celorepublikové úrovni věnuji, jsou finance, školství, zemědělství a životní prostředí. V rámci rozvoje strany i přípravy na volby bych se nejraději věnoval strategii (poslední projekt zde; dokument tamtéž výše) a přípravě programu (poslední aktivity zde).

V rámci zaměření případné práce v PSP pak preferuji některou z výše jmenovaných oblastí, ale jsem schopen využít své zkušenosti i v dalších oblastech, případně se věnovat horizontálním tématům, kde dobře využiji svoji schopnost propojovat různé aspekty do komplexních konceptů a synergií. Mám k dispozici dostatečnou časovou kapacitu, abych se mohl naplno věnovat i samotné volební kampani. V ní bych rád navázal na své aktivity pro veřejnost, jako bylo například iniciace, spoluzaložení, projektové řízení a intenzivní dobrovolnická práce na šesti ročnících Festivalu zdraví a pohody, což byla nejrozsáhlejší nezávislá akce zařazená do Brněnských dnů pro zdraví s účastí až 15.000 návštěvníků.

Jako leadera kandidátky bych rád podpořil Radka Holomčíka OFFTOPIC(kromě jiných důvodů se mi líbí, jak vede resortní tým zemědělství – velmi demokraticky a liberálně; nechává velký prostor odborníkům, kterými se obklopil a nezneužívá zde svého vlivu k protlačování svých osobních preferencí). Svoji vlastní kandidaturu bych rád začal v čele kandidátky.

Děkuji za vaši pozornost, že jste dočetli až sem, i za zvážení vaší podpory. Těším se na případné dotazy.
Antonino

"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo)

Uživatelský avatar
Tomas.Vymazal
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 4793
Registrován: 23 dub 2009, 16:31
Profese: designér legálních konopných produktů
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 6558 poděkování
Dostal poděkování: 5606 poděkování

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Ahoj Pirátstvo,

WOW, za celý svůj život si nepamatuju žádné srovnatelně stresující a srovnatelně dlouhé období, jako jsem zažíval posledních 10 týdnů, byla to zatím velice zajímavá zkušenost a já chci už na tomhle místě poděkovat za podporu všem těm, kdo se čas od času ohlédli jestli ještě dýchám a zeptali se, jak si to období dávám. Věřím, že nejsem sám, kdo letošní podzim přežívá s vypětím sil, takže nehledám lítost. Spíš děkuju těm z vás, kdo přijmete moje tvrzení, že jsem tuhle řeč prostě nemohl odeslat dřív, protože jsem měl jiné palčivější starosti, a a vědom dnešní deadline, odbavil jsem ty ostatní přednostně.
Takže k věci:

Jak jsem opakovaně avizoval, naposled pro většinu z vás asi na schůzi KS JmK v září, která z tehdejšího osazenstva Pirate space Brno následně hromadně udělala potenciálně nakažlivé personae non gratae,

chci vás požádat o podporu v těchto primárních volbách na kandidátní listinu pro volby do PS v roce 2021. Zcela konkrétně se chci ucházet o druhé místo kandidátní listiny, odkud jsem kandidoval před třemi lety, a kam si s pokorou sobě vlastní obecně umím představit vhodnějšího kandidáta než jsem já sám, avšak mezi svými aktuálními konkurenty takového člověka nenacházím. A tohle píšu plně si vědom vysoké kvality konkurentů v těchto primárkách. Opravdu. Věřím totiž, že post dvojky kandidátky je určitým symbolem. Symbolem, který souvisí i s tím, co budu psát níže. Dvojka kandidátky je pozice, kterou bych pojmenoval jako pozici podpůrnou a spojenou s nevyhnutelným procesem upozadění sebe sama ve prospěch lídra kandidátky, ať už jím bude kdokoliv a ať už se v kampani odehraje cokoliv. Raději ještě explicitněji: Bude-li lídrovi hej, bude-li se mu v kampani dařit, dvojka kandidátky tam bude typicky s ním, ale zájem médií se bude právem soustředit na lídra, jehož role je násobně těžší. Bude-li naopak lídr nemocný, nebo potká-li ho v některý okamžik výraznější mediální ostuda, dvojka kandidátky by měla být použita jako vycpávka, která se tomu tlaku chvíli vystaví a nasákne jej v dostatečné míře, aby se lídr mohl opět postavit na nohy a vyrazit s elánem do boje. Ano, ještě se nám to v non-senátní kampani v JmK nikdy nestalo, pokud vím, ale v rámci PS je podobné aranžmá běžné a my už nejsme ti, co se pravděpodobně nedostanou přes uzavírací klauzuli, takže budeme zcela oprávněným terčem ze strany ostatních kandidujících subjektů. Pokusím se vysvětlit, proč věřím, že na tuto pozici patřím právě já, neboť co jiného je pokora, pokud ne sebevědomí, které skepticky hledí na sebe sama a svoji velmi omezenou významnost kdesi "uprostřed" vesmíru:

Před třemi lety jsem do PS kandidoval se zcela jasně ohraničenou a jednoduše pochopitelnou tužbou napsat novelu patřičných zákonů, prosadit ji pomocí argumentů v diskusi a zajistit legální regulaci zacházení s konopím pro osobní potřebu dospělých v ČR. Když jsem byl zvolen poslancem, moje radost byla tak přesahující všechno, co jsem znal, že jsem se ještě týdny po volbách budil s pocitem, že si nejsem jistý, jestli se to opravdu stalo, nebo se mi to jen zdálo. Nerozuměl jsem tehdy fungování PS takže jsem si jednotlivé výbory, komise a podvýbory PS, do kterých jsem se pokusil v rámci klubu dostat, vybíral poměrně naivně na základě vazeb na snahu o regulaci konopí a na základě osobních preferencí, abych řešil témata, která mě nebudou nudit, nýbrž která budu s s chutí s nasávat. Pouze na základě tohoto klíče jsem se stal členem všech následujících orgánů a po celé období se v maximální možné míře účastnil jejich jednání. Jsem členem:

Výboru pro bezpečnost, Petičního výboru, Podvýboru pro vězeňství, Podvýboru pro lékovou politiku, racionální využití farmakoterapie a přístrojové techniky, Podvýboru pro ochranu práv osob omezených na svobodě, Stálé komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů a mám tu velkou čest, že předsedám jednáním Stálé komise pro kontrolu použití odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu, použití sledování osob a věcí a rušení provozu elektronických komunikací.

Nakolik mají všechny tyto orgány něco do činění s konopím (dříve nebo později), mohu díky svojí zodpovědné účasti na jejich jednáních s jistotou říct, že jsem si nenechal ujít jedinou příležitost, kdy se na kterémkoliv z těchto orgánů konopí probíralo, a bylo to za celé období pouze dvakrát, jednou na Petičním výboru velmi brzy po zvolení do PS, když nám přišla petice s pouhými asi 20 podpisy, která žádala legalizaci marihuany. Nebylo mi však z důvodu údajné podjatosti dovoleno stát se jejím zpravodajem, nýbrž pouze napsat oponenturu ke zprávě zpravodaje za SPD, Lubomíra Španěla. Jeho návrh usnesení byl přijat, můj ne. Podruhé to bylo na podvýboru pro lékovou politiku, když nám tehdy ještě jen pověřená vedením SÚKL přišla Irena Storová ukázat prezentaci o tom, že konopí je v lékárnách dostatek, lékařů, kteří jej předepisují, je každým dnem více, a průměrný pacient potřebuje na měsíc 6 g konopí s tím, že do 30 g se vejdou úplně všichni. Debata na podvýboru byla výživná, ale závěr z ní žádný nebyl, ostatně tento podvýbor se už za zbytek období sešel jen dvakrát nebo třikrát a pokaždé na jiné téma bez valného efektu. Tím veškeré dosavadní konopné příležitosti v tomto období skončily a ani já se ve zbytku svojí kandidátské řeči u tohoto tématu déle nezdržím.

Byl jsem tedy postaven před úkol porvat se s běžnou agendou všech vyjmenovaných orgánů a najít si v ní jak témata k mediálnímu zviditelnění, tak témata, kterým bych mohl svojí aktivitou skutečně pomoci, abych se na konci období mohl s úsměvem dívat do zrcadla. Pro účely zhodnocení toho, zda se mi to podařilo, jsem sepsal tento poměrně dlouhý text, který shrnuje moji proaktivně řešenou agendu, tedy agendu, která mi nespadla sama do klína. Jedinou výjimkou je práce na liberalizaci zacházení s vy víte čím, které je v tomto dokumentu věnována poslední část, protože jsem to někam napsat musel :) Ve zbytku řeči se budu na jednotlivé části tohoto dokumentu odkazovat, ale nechám na vás, jestli do něj zabrousíte teď, během mojí řeči u témat, co vás zaujmou, až na samotném konci řeči a nebo vůbec. Myslím, že to stojí za přečtení, ale je to taky velmi velmi dlouhý text, za což se omlouvám, je toho přece jen dost, co jsem vám chtěl sdělit či podrobněji popsat.

Díky složení agendy sněmovních orgánů, ve kterých jsem aktuálně členem, jsem se profiloval mnohem víc na bezpečnostní témata, než jsem původně očekával. A v rámci výboru pro bezpečnost, stejně jako v rámci petičního výboru, za Piráty hraju až druhé housle, nejsem zván na porady předsedy a místopředsedů/místopředsedkyň v případě petičního výboru výboru (pochopitelně), ale ani z těchto porad nedostávám nedostávám žádné ucelené informace, protože pro Pirátskou jedničku v obou z nich jsou tyto informace nudnou rutinou, takže neví, co z nich by se mi hodilo vědět. Já naopak nevím, co na poradě probírali, takže nedovedu položit správný dotaz. Ano, dá se to vydiskutovat, pokud by to bylo potřeba, ale i taková je role dvojky, že stojí někde na hraně mezi tvářemi strany a no name stafáží, o což horší je tu absenci pozornosti snést, když po ní toužíte. Zprvu jsem z této role byl nesvůj, ale postupně jsem v ní našel svobodu říkat věci tich ale zcela bez autocenzury. Zahodil jsem myšlenky na osobní slávu a až po krk jsem se ponořil do role empatické pacičky poslaneckého klubu vůči těm ostatním, člověka, který se může kdykoliv bez rizika ponižovat či pochválit macho mazáky z ostatních stran, nebo si nechá od namyšlených akademiček či akademiků vykládat rozumy o svém mládí a jeho nevýhodách bez zardění či přímo s úsměvem, kdykoliv je to potřeba, protože si to jako ten méně exponovaný houslista prostě může dovolit vydýchávat ex post a nemusí protistraně nikdy ukazovat sílu. Lídr, který by ses sebou nechal zacházet jako s onucí, by to měl myslím mnohem komplikovanější. A naopak na trojku nebo dané strany na výboru v PS si nikdo ani nevzpomene, natož aby si udělal dobře tím, že ji setře. Je to jen můj názor. Je to jen výsledek mého pozorování té střední školy pro děti v kvádrech, která v PS pod rouškou vysoké politiky funguje. Pokud se mnou nesouhlasíte, budu rád za argumenty proti, v bludech, o kterých mimochodem píšu úplně na konci odkazovaného shrnutí činnosti žít určitě nechci. Ale věřím, že i vy sami cítíte, že je na tom, co píšu, kus pravdy. Každý si život prožíváme po svém a každý jsme hlavním hrdinou svého životního block-busteru -- mě nevyjímaje. Ale ten kontrast, že tam jste, ale nikdo vám nemůže přijít na jméno, a neustále po vás všude chtějí vidět kartu, jsem si z našeho kraje zažil jen já a v tom zážitku si dneska už libuju. Proto si myslím, že bych měl být dvojka kandidátky, ačkoliv ochotně potáhnu za jeden provaz z libovolného volitelného místa. Kvalitativních rozdílů na různých úrovních tam však bude chtě nechtě celá řada, a připadal bych si, že zapírám sama sebe, kdybych vám to tímhle způsobem neřekl hned ze startu.

Pokud budu v PS i v příštím období, chtěl bych být v některém výboru místopředsedou, abych se dozvěděl více informací relevantních pro orientaci v legislativním procesu, ale ještě jsem se stále nerozhodl. který výbor by to měl být. A zároveň si uvědomuju, že bych tím nevyhnutelně musel přijít o pozici předsedy komise pro kontrolu použití odposlechu, což by mimo jiné omezilo moji schopnost tlačit na legislativu v oblasti ochrany soukromí, která mě v tomhle období moc moc chytla se znalostí fungování PS věřím, že bych v ní teď už byl mnohem úspěšnější.


Tome, proč to tak trvalo?
Když jsem se zamýšlel, jaký obrázek si o mě asi členové za ty tři poslední roky udělali, musel jsem si z velké části tipnout, protože už máme v kraji hodně členů, se kterými jsem nepil, nejedl, nekampaňoval, nehádal se, nepromýšlel žádný problém a prostě celkově jsem já nepoznal jejich nitro a oni mohou to moje znát leda z doslechu. (neověřoval jsem tu domněnku u nikoho, pokud se nepletu) Proto jsou ty řeči o pokoře určitou sázkou do loterie v tom smyslu, že bude-li moje řeč působit falešně, tak mám smůlu. Když jsem si zkoušel tipnout, co si o mě průměrný člen Pirátů z JmK myslí, vycházel jsem z předpokladu, že nikdo z nás nežije ve vakuu a že se spolu lidi baví a vyměňují si zkušenosti o staré gardě i služebně mladých Pirátech (okay, tady už to moc pokorně nezní, co?). Došel jsem k tomu, že většina lidí bude tušit, že první rok a půl mého volebního období nestál z pohledu mojí viditelnosti a produktivity za moc, ale nebudou vědět, co všechno se u mě za ten druhý rok a půl změnilo k lepšímu, že jsem teď usměvavější, produktivnější, více odhodlaný do práce a také častěji v Brně než třeba před dvěma lety. Proto ta otázka: Proč ti to, Tome, tak trvalo, než jsi se dostal na tuhle úroveň, kterou sám považuješ za dostatečně dobrou maximálně na dvojku kandidátky.

1. Měl jsem svého hlavního asistenta 95% času v Brně, takže jsme komunikovali primárně sluchátko telefonu nebo textově přes Messenger popřípadě Signal. V kombinaci s mými nulovými zkušenostmi s řízením a úkolováním lidí, kteří udělají, co jim řeknete, i když jim zadáte úplnou volovinu, protože jsou přesvědčení, že vy víte proč jim to zadáváte. A v kombinaci s mojí poměrně výbušnou náturou jsme měli s mým asistentem neustále hromadu konfliktů, které nás oba paralyzovaly v práci. Jeho asi miň než mě, ale určitě mu to na pracovní morálce nepřidalo. Já jsem navíc žil v přesvědčení. že se jen naučím zadávat úkoly správně a začne to fungovat, což bylo hrozně naivní. Naučit se být dobrým manažerem konkrétního člověka, se kterým si nesednete, to je tvrdý úkol i pro zkušeného teamleadera. Na takové úrovni nejsem ještě ani dnes ani zdaleka. CO se zlepšilo je to, že jsem po výměně na pozici asistenta za člověka z Prahy, zjistil, že přesto, jak jsem nedokonalá bytost, existují i lidé, kteří v tom dokážou fungovat a s věcmi mi opravdu pomoci. Teď když to vím, už bych znovu na výměnu asistenta, se kterým to neklape na 95 a víc procent, dva roky neotálel. Tohle jde kompletně za mnou a za mojí nezkušeností.

2. Rozkročenost mezi ideálem používání Svobodného software a realitou poslaneckého klubu
  • když jsme se octli v roce 2017 ve Sněmovně, začali jsme nejdřív z rozhodnutí Jakuba Michálka a zbytku předsednictva klubu fungovat na produktech od Google -- já jsem to jako správný fanatik od začátku hejtil, že musíme začít brát svoje ideály v tomhle ohledu vážně a z Google disku a FB co možná nejdřív odejít, alespoň, pokud jde o vzájemnou komunikaci a strategické dokumenty. Po měsíci nebo dvou to Jakub už nechtěl poslouchat, tak mi uložil úkol, ať pro PK zařídím plnohodnotnou náhradu za Google disk
  • to mi udělalo velkou radost, protože jsem konečně měl velkou zodpovědnost za něco ryze idealistického. Ve spolupráci s dalšími geeky a wannabe geeky jsem vybral platformu Nextcloud a začal řešit provizorní provoz mimo stranické servery, protože mi s nasazením toho cloudu pomáhal Lukáš "krtek.net" Nový, který byl stranou čerstvě nenáviděn a zapovězen. proto nemohla příprava probíhat na stranickém železe. Když jsem po zhruba 10 měsících měl konečně funkční instanci Nextcloudu se všemi appkami, co byly potřeba, pořád to nebylo dost uživatelsky přivětivé, klub už na ten úkol prakticky zapomněl, rychlost toho cloudu nebyla bůhvíjaká, technický odbor byl zaseknutý a rozhodně se tehdy nechtěl nasazení vlastního serveru věnovat, a já jsem se ve svém sebemrskačství octnul mezi dvěma kameny v podobě legalizačního týmu, který jako jediný používal krtkem nasazený Nextcloud a tam odváděl spoustu relevantní práce, a poslaneckým klubem, který pořád valil na Google a nehodlal kvůli expertovi na technologie a chytrákovi Vymazalovi ztrácet čas. On si postupně najde synchronizační aplikace, které budou umět i Nextcloud i google drive apod. No, jo, našel jsem, ale trvalo mi to zhruba do letních prázdnin 2020, kdy jsem konečně měl čas se nadechnout a zamyslet. Na tom má velký podíl můj nejnovější asistent Andy, o kterém jsem psal v bodě 1. v této kapitole, jako o tom člověku z Prahy. Mezitím navíc strana nasadila vlastní Nextcloud, který je stabilnější a připojený na SSO (Pirátská identita), takže se ty appky v telefonu mění mnohem snáz. Dokonce mám teď úplně žhavou novinku. Před třemi dny jsem zjistil, že moje problémy se sněmovním emailem způsoboval klient gmail, ze kterého jsem na psp.cz přistupoval z telefonu. Takže dneska už mám i funkční email... po třech letech. Šílený, já vím. A stydím se, že jsem kdy podceňoval Thunderbird a myslel si, že ty problémy dělá on na mým noťasu.
3. Třetím a posledním faktorem, který mě jednoznačně přibrzdil, byla moje ex-přítelkyně, kterou jsem potkal někdy na začátku mandátu. Nehodlám ji tu pomlouvat, takže řeknu jen tolik, že když nemáte doma člověka, který vás podpoří v obtížných chvílích, tak je politika na sebevraždu. Ona navíc nedokázala pracovat s tou samotou, když já byl v Brně a já se proto nesnášel za návštěvy JmK, kde jsem byl zvolen do té Sněmovny, že jo... Byl to recept na katastrofu a taky to tak zafungovalo. Dneska mám přítelkyni, která mě respektuje, miluje a podporuje. Já mám trochu mezery v té podpoře poskytované jí, na tom musím hodně zamakat, ale mám v živote tak o 9/10 méně stresu způsobeného partnerským vztahem, takže zbývá mnohem víc prostoru na ten pracovní stres, o kterém jsem psal na začátku.

Tohle všechno rozhodně mělo lví podíl na tom, proč mi rozjezd v prvním období tak trval. Zeptejte se mých kolegů, uvidíte, co vám řeknou. Mně už to sami od sebe řekli mockrát, že je to šílenej rozdíl oproti tomu stavu před květnem 2019. Teď se mi i často daří jezdit do Brna, takže se zase vylepšily moje vztahy s kamarády, což je další bonus. Ono to má hodně synergií, tím vás nebudu nudit, asi si to umíte představit.

Moje role v poslaneckém klubu -- poslanec na nevděčnou práci:
  • tohle je věc, které jsem si všiml až v posledním roce a opět mě zajímá, pokud budete mít pocit, že to je jen můj dojem:
    • člen podvýboru pro vězeňství
    • člen podvýboru pro ochranu práv osob omezených na svobodě
    • předseda komise pro kontrolu použití odposlechu
    • člen komise pro kontrolu GIBS
    • legalizátor/regulátor konopí
    tohle všechno jsou pomyslné atributy, které mě činí důvěryhodným pro lidi na okraji společnosti, pro různé blázny ve smyslu psychických nemocí i ve smyslu nesnesitelných nátur. Navíc když přijde Ivanu Bartošovi nebo Jakubu Michálkovi dopis od nějakého odsouzeného člověka nebo někoho, koho zmlátila policie, komu myslíte, že to předají k vyřízení. Mně a já jsem si to oblíbil. Nebojím se s těmahle lidma jednat drsně, když je to potřeba, nebojím se s nima ani sejít osobně na kafe, když je to potřeba. Jsem čím dál zkušenější v tom, abych neinvestoval příliš mnoho energie do snahy o záchranu těch, komu pomoci momentálně nemůžu, ale naopak znám čím dál víc triků, které se hodí pro rozhodnutí, jak dál, když se proti mě všichni spikli (nebo mám aspoň ten pocit) -- v tomhle ohledu doporučuji z toho dlouhého dokumentu sekci týkající se komise pro kontrolu činnosti GIBS. Nejsou tam konkrétní osudy lidí, protože na to už nebyl prostor, ale stejně budete kroutit hlavou, co je u nás vůbec možné a dokonce zcela legální. Právníci se divit nebudou, ti ne.

    Nevděčná práce je to jen v tom ohledu, že s nikým z těch bláznů, co mi píšou, a jejichž problémy sem tam reálně řeším, neuděláte kdovíjaké PR, pokud si zároveň nechcete podříznout větev k příslušníkům bezpečnostních sborů apod. Zradou (např. leaknutím nějakého dopisu) a pomluvou statních zástupců apod. samozřejmě snadno uděláte zajímavý článek. Ale já to chci dělat poctivě, takže říkám nevděčná práce.

    A tou nevděčnou prací je navíc i to, když chcete být v poslaneckém klubu hlasem disentu, když je to potřeba. Pokud tam chcete být tím, kdo má vždycky na všechno support a finance, tak se nehodí předsedu klubu štvát. A tam já dneska třeba už nejsem, ale v době nasazování nextcloudu jsem jím rozhodně byl. A jelikož nemám až tolik, co ztratit, tak si to můžu kdykoliv dovolit znova, pokud to bude potřeba. Zároveň umím být týmový hráč a empatii mám úplně pro všechny, když nejsem zrovna rozčílený, což díky mé přítelkyni Lucii bývá mnohem mnohem méně často. Takže se nemusíte bát, že bych dělal neuváženě problémy, nedělal jsem je v minulosti a nehodlám s tím začínat. Prostě se jen umím ozvat a umím se taky upozadit a mlčky pozorovat situaci.
O co jako kolektiv přijdeme, když nebudu v příštím roce ve Sněmovně:
  • Domnívám se, že bychom přišli o mojí někdy až netaktickou upřímnost, bezprostřednost a autenticitu v tématech, kterým se věnuju.
  • Navíc tvrdím, že jsem pro vás měl plnou pozornost, kdykoliv jste něco potřebovali probrat.
Co jako strana získáme, když budu moci v práci poslance pokračovat:
  • Staronového poslance, který si konečně uvědomil, v čem spočívá jeho přínos a začíná to aplikovat v dalších oblastech výkonu mandátu
  • Získáme strategii dalšího postupu v oblasti regulace psychedelik a dalších psychotropních látek po vzoru hnutí v Oregonu v USA a v Anglii jako celku
  • Získáme poslance bojujíciho za ochranu soukromí a dalších lidských práv
  • Kontinuitu v poslanecke praci v těchto oblastech https://codimd.pirati.cz/s/G83o1g7Rv

Moc vás prosím o podporu na druhé místo kandidátky, případně na libovolnou jinou volitelnou pozici. Važím si už projevené podpory a počítám s váma, jako doufám, že vy počítáte se mnou.
Naposledy upravil(a) Tomas.Vymazal dne 22 lis 2020, 18:09, celkem upraveno 2 x.
Tom Vymazal, podporovatel phpBB a bojovník za legalizaci heroinu
Takovej ten stav, když seš uprostřed stavu a myslíš si, že nemáš stav. -- Michal Wagner, tč. garant programového bodu Drogy
Uživatelský avatar
Adam.Vyplel
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 318
Registrován: 22 lis 2017, 19:28
Profese: vodopohodář
Dal poděkování: 282 poděkování
Dostal poděkování: 589 poděkování

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Adam.Vyplel »

Vážené Pirátky, vážení Piráti,

Na poslední chvíli jsem se rozhodl kandidovat do Poslanecké sněmovny na čelních místech kandidátky, proto moje kandidátská řeč bude velmi stručná.
Mnoho bylo za 4 roky uděláno, přesto cítím potřebu vyzdvihnout v rámci práci Pirátů téma, které se týká oblasti, které se profesně věnuji. Vodní hospodářství je na tom bídně. Obecně je trendem brojit proti velkým stavbám a upřednostňovat ty menší, které jsou v souladu s přírodou. Problém vidím hlouběji, a to ve špatně nastavené legislativě. Vodní a stavební zákon prochází novelami, ale stále se nedaří prosadit některé pro mě zásadní úpravy. Voda má s postupem klimatické změny a sucha nedozírnou hodnotu ve všech skupenstvích a variantách, proto bych rád prosadil srovnání cen odběrů povrchové a podzemní vody. Stávající přehrady mohou účinně sloužit pro zásobování obyvatel pitnou vodou, ale jejich ochrana není dostatečná. Mým cílem je prosadit vyšší ochranu vod, jedině tak můžeme zajistit, že povrchová voda bude pro výrobu pitné vody v ucházející kvalitě. Na to samozřejmě váže i hospodaření v krajině. Výstavbu nových nádrží nevidím úplně černě, ostatně jako všechno, i tohle není černobílé, ale musí být prokazatelný důvod, proč nové nádrže stavět.
Nejen voda je pro mě důležitým tématem, ale i například jako mladý člověk vnímám problematiku důchodů pro lidi v dnešním středním věku a mladých párů a jejich možností, jak investovat do své budoucnosti.
Budu rád, když mě podpoříte v mé kandidatuře. Rád Vám zodpovím veškeré otázky.
Děkuji
Uživatelský avatar
Robert.Cuma
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 1294
Registrován: 05 čer 2012, 11:57
Profese: manažer
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 1392 poděkování
Dostal poděkování: 2882 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Robert.Cuma »

drazí kandidáti, mám pár otázek. nechci odpověď ve stylu "díky za výborný dotaz, je třeba se na to podívat z různých úhlů pohledu", ale prosté ANO/NE/NEVÍM.

otázky:

1. je správné iniciovat/podporovat svolání mimořádné schůze PSP, i když je zřejmé, že neprojde ani program a bude se tím pádem jednat převážně o exhibici osob s přednostním právem na vystoupení?

2. je v zájmu daňových poplatníků čerpání náhrad na nájem/provoz poslanecké kanceláře, která je velkou většinu času prázdná a nevyužívaná?

3. platíte si ze svých vlastních prostředků nějaký prostor, který je většinu času prázdný a nevyužívaný?

4. jste v tuto chvíli pro společnou kandidátku (do PSP) s hnutím STAN?

5. je politická korektnost důležitější než svoboda projevu?

6. podporujete možnost občanů vyjádřit svou volbu preferenčním hlasem (kroužkování)?

7. věříte, že jsou někde ve vesmíru dosud neznámé formy inteligentního života?

8. podporujete kvóty pro vyrovnané zastoupení žen v politice?

9. jste pro zákaz politické reklamy a povinnost veřejnoprávních médií a obcí poskytnout všem subjektům stejný prostor?

10. je správné usilovat v případné dohodě se STAN o nějaký mechanismus, aby kandidáti hnutí nepřeskákali naše kandidáty?

11. podporujete omezení mandátu poslance na max. 2 funkční období?

Róbert Čuma

Uživatelský avatar
Lukas.Hejduk
Republikový výbor
Příspěvky: 882
Registrován: 16 říj 2012, 22:37
Profese: bookmaker, IT developer
Dal poděkování: 1300 poděkování
Dostal poděkování: 3555 poděkování

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Lukas.Hejduk »

Ahoy kandidáti! Moje 'otázka' na všechny z Vás:

a) Představte si pomyslnou škálu 1-10 na ose levice - pravice (kdy 1 je největší levice, 10 největší pravice) a zkuste se číselně zařadit.
b) Představte si pomyslnou škálu 1-10 na ose liberálnost - konzervativnost (kdy 1 je nejvíc liberální, 10 nejvíc konzervativní) a zkuste se číselně zařadit.

Úplně rozumím, že takhle to škálovat je velký zjednodušení a k přesnýmu sebezařazení to má daleko (sám bych k tomu měl výhrady), takže k tomu podle chuti přidejte klidně nějaký okecávačky, konkrétní příklady, vysvětleni atd. (ale zas to není povinnost) Ale ty dvě subjektivní čísla bych rád věděl od každýho kandidáta, o hlasu pro nejž bych měl uvažovat :-)

Díky a hodně štěstí všem!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Hejduk za příspěvky (celkem 7):
Pavel.Nevrkla, Petr.Springinsfeld, Lukas.Mamula, Antonino.Milicia, Patrik.Dolezal, Zbynek.Janoska, Lukas.Dolezal

Machiavelli z Wishe <3

Republikový výbor

+420 777 2I2 272

Uživatelský avatar
Lukas.Mamula
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 247
Registrován: 09 dub 2016, 20:10
Profese: programátor, analytik
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 199 poděkování
Dostal poděkování: 329 poděkování

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Lukas.Mamula »

Zdravím vás kandidáti
Chtěl bych od každého kandidáta do čela,aby zde napsal jeho časové možnosti během poslednich 3 týdnů před volbami. Můj názor je takový,že tato fáze kampaně je nejdůležitější. Pokud budeme mít opět stanek v Brně (doufam a věřím že ano), bude nutné,aby zde někdo z prvních 5 kandidatu byl každý den až do konce. Ať už se to někomu líbí nebo ne, Brno je důležitý point, kde chceme získat hlasy a kde se točí převážná část peněz z celého jihomoravskeho kraje, proto tato otázka. Chci, aby zde vaše odpovědi zůstaly a každý si pak mohl během kampaně zkontrolovat, jak plnite své sliby vůči členské základně.

Díky

EDIT
Mirovi Bartovi se nejak zahadne podarilo smazat tento prispevek. Koukam, ze v Mirovi je skryty hacker ani o tom nevi :D :D :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Mamula za příspěvky (celkem 6):
Miroslav.Barta, Lukas.Hejduk, Antonino.Milicia, Patrik.Dolezal, Lukas.Dolezal, Marcel.Kolaja
"Nemyslím si, že existuje větší vzrušení než to, které inovátor zažívá, když univtř cítí nějaký výtvor mysli, který povede k úspěchu… Díky těmto emocím muž zapomene na jídlo, spánek, přátele, lásku, všechno" Nikola Tesla

Lukáš Mamula
zastupitel města Brna
Miroslav.Barta
Vedoucí krajského odboru
Příspěvky: 330
Registrován: 12 črc 2017, 12:24
Profese: Specialista na nemovitosti
Dal poděkování: 194 poděkování
Dostal poděkování: 428 poděkování

Re: KF JmK 24/2020 - Primární volby pro volby do Poslanecké sněmovny PČR 2021

Příspěvek od Miroslav.Barta »

Lukas.Mamula píše: 22 lis 2020, 15:05 Zdravím vás kandidáti
Chtěl bych od každého kandidáta do čela,aby zde napsal jeho časové možnosti během poslednich 3 týdnů před volbami. Můj názor je takový,že tato fáze kampaně je nejdůležitější. Pokud budeme mít opět stanek v Brně (doufam a věřím že ano), bude nutné,aby zde někdo z prvních 5 kandidatu byl každý den až do konce. Ať už se to někomu líbí nebo ne, Brno je důležitý point, kde chceme získat hlasy a kde se točí převážná část peněz z celého jihomoravskeho kraje, proto tato otázka. Chci, aby zde vaše odpovědi zůstaly a každý si pak mohl během kampaně zkontrolovat, jak plnite své sliby vůči členské základně.

Díky

EDIT
Mirovi Bartovi se nejak zahadne podarilo smazat tento prispevek. Koukam, ze v Mirovi je skryty hacker ani o tom nevi :D :D :D
Ahoj Lukáši,
poslední tři týdny je období ultrahorké fáze kampaně a maximální nasazení čela je nezbytné. Kandiduji na lídra a v případě nezvolení lídrem, se budu ucházet o čelo. V případě lídra - bude mít v této fázi mnoho "mediálních" povinností. Ovšem, pokud nebude lídr před kamerou apod., tak rozhodně musí být aktivní v kontaktní kampani svou účastí na stánku a výjezdech po JmK.

Má jasná odpověď:
"Slibuji KS JmK, že v této fázi věnuji kampani min. 10 hodin denně, a to bez ohledu na všední den a víkend. Počítám s účastí na stánku (stáncích) v Brně i na výjezdech po JmK každý den." OFFTOPICV osobním i pracovním životě mám vše připraveno tak, abych slib splnil.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Miroslav.Barta za příspěvky (celkem 6):
Lukas.Mamula, Adam.Zemek, Zbynek.Janoska, Silvie.Mrkvanova, Petr.Vlasak, Marcel.Kolaja

Zastupitel Jihomoravského kraje
730 896 278

Základním právem každého, je právo volby.

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihomoravský kraj“