Petr Krastenics

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Ústecký kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
petr.krastenics
Příznivec Pirátů – Ústecký kraj
Příspěvky: 1
Registrován: 08 lis 2020, 11:11
Dostal poděkování: 7 poděkování

Petr Krastenics

Příspěvek od petr.krastenics »

Dobrý den,

jmenuji se Petr Krastenics a je mi 31 let. Jsem ženatý a mám roční dceru. Moje žena je Ruska a dcera má dva pasy.

Vystudoval jsem ČVUT s cílem stát se dopravním pilotem. Jelikož se v průběhu vysoké školy přestalo finančně dařit mým rodičům a musel jsem si na letecký výcvik šetřit sám, začal jsem pracovat jako učitel na střední škole v Mostě po dokončení bakaláře. Vyučoval jsem informatiku a matematiku. V rámci letních prázdnin jsem v roce 2013 pracoval jako plavčík v USA a v roce 2014 v areálu Benedikt v Mostě. Po dokončení magisterského studia jsem nastoupil jako stevard k aerolince Emirates, kde jsem dokončil jak spoření, tak výcvik samotný. Po té jsem nastoupil jako dopravní pilot k Travel Service/Smartwings, kde jsem působil něco přes dva roky. V průběhu těchto dvou let jsem také dva semestry přednášel na ČVUT v Praze a Děčíně. V srpnu 2019 jsem nastoupil jako pilot ke Qatar Airways. V červnu letošního roku jsem byl propuštěn pro nadbytečnost, nyní pracuji jako tester na vývoji nového elektromobilu ŠKODA Enyaq a o víkendech instruktoruji v letecké škole. Samozřejmě doufám, že se k létání vrátím, ale nikdo neví, jak dlouho tato doba bude trvat a já se rozhodl ji využít k tomu, abych se naučil programovat a také mi to dává možnost být politicky aktivní, protože opět žiji v ČR a netrávím delší časové období mimo zemi.

V posledních letech a především během aktuálního volebního období často přemýšlím, jak bych mohl pomoci k tomu, aby v mé zemi panovala i nadále svoboda a demokracie. Vyloženě mě tíží, jak dochází k pozvolné ale jisté změně směrem k nesvobodě. Pravidelně jsem hovořil na toto téma se svým nejlepším přítelem. Vždy jsme debatovali, jak bychom mohli pomoci a nedávno jsem se dozvěděl, že se chce stát členem Starostů. Byl to pro mne impuls, že je pravděpodobně čas se také více aktivně zapojit do politického dění. Na Pirátské straně se mi líbí pro ně typická transparentnost a racionalita. Pokud aktuální vláda přijde s dobrým návrhem, věřím, že ho Piráti podpoří a ne že bude návrh kritizovat, protože ho navrhla vláda. Pokud přijde vláda se špatným návrhem, Piráti jej zkritizují a navrhnou úpravy nebo alternativní řešení, které bude vycházet ze studií a názorů lidí z daného odvětví a nikoliv podle názoru margetingového oddělení. Z dlouhodobého programu Pirátů se mi líbí mimo jiné část "Politické strany", protože souhlasím, že politická soutěž by měla být rovnocená a Berlínský model volební kampaně je cesta správným směrem. Ztotožňuji se také s cílem štíhlého a silného státu nebo s tím, jak Piráti vidí daňovou politiku. Díky Portugalsku jsem také pro legalizaci drog a bezvýhrad souhlasím s částí "Psychotropní látky".

Ohledně mých možností zapojení se do činnosti strany. Moje manželka je fotografka a ráda přiloží ruku k dílu. Já mohu dát k dispozici své auto a "řidičák". Moje programátorské schopnosti bohužel zatím nejsou na úrovni, že bych s nimi mohl přispět, ale to se snad časem změní. V případě potřeby rychlého transportu jsem schopen zařídit pronájem letadla a přeletět 1-3 lidi v dosahu cca 500 km od letiště vzletu (což může být Ruzyně stejně jako letiště v Mostě nebo Roudnici), ale to předpokládám není velmi využitelné a praktické :-)

Mé zájmy jsou: hokej (aktivní hráč od 3 do 21 let v rámci ČR, pak 2 sezony v Dubaji (2015-2017) a naposledy sezona 2017-2018, kdy jsem hrál druhou ligu za Bílinu, dnes již jen rekreačně), silový trojboj (soutěžil jsem v letech 2011-2014), tenis (pouze amatér a fanoušek), sport celkově, vzdělávání, technika, historie, rodina, literatura. V politických termínech tedy: školství, sport, doprava.
Tito uživatelé poděkovali autorovi petr.krastenics za příspěvky (celkem 7):
Petr.Rysler, Zuzana.Petruvova, David.Lux, Blanka.Vankova, Jiri.Baudis, Lukas.Rysavy, Michaela.Schwarzova
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Ústecký kraj“