Zápisy z jednání PKS

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Vysočina, KoKS Vysočina

Odpovědět
Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina
Dal poděkování: 194 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Re: Zápisy z jednání PKS

Příspěvek od Ondrej.Tuma »

Jednání PKS Vysočina, Jitsi
4. 8. 2020 od 19:30

a. schválení předsedajícího, zapisovatele, ověřovatele
b. schválení programu

VOLEBNÍ VÝBOR
1. shrnutí úkolů VM

PKS
1. zhodnocení úkolů + zadávání úkolů do redmine
2. shrnutí úkolů SpKS
3. cestovné a sdílené cesty
4. podání 31129
5. specifikace povolební strategie pro volby do ZKV 2020
6. informace o činnosti PKS
7. vyjádření PKS k VŘ Blanka

Přítomni:Blanka Lednická, Roman Pašek, Miroslav Vácha, Pavel Knežik (od 20.00), Jan Břížďala, Jan Pošvář (od 20.00)
Hosté:Tereza Mašková, Marek Křejpský, Jiří Wiche, Eva Nováková, Vít Žáček, Petr Kozel (20.40), Zdeňka Lišková

Zapisovatel:Tereza Mašková
Ověřovatel: Miroslav Vácha

a. schválení předsedajícího, zapisovatele, ověřovatele zápisu
předsedající - BL, Zapisovatel -TM, ověřovatel -MV ,
Schváleno

b. schválení programu
Schváleno

Volební výbor

1. Shrnutí úkolů VM
RP - v minulém týdnu nejvíce práce Den pro rodinu Třebíč, domlouvám Ivan tour-náročné, hledáme další účastníky. Sháním pirátskou skákací loď. WEB - hlavně kvůli vypuštění online reklamy, zatím nefunguje vše na 100%, jde to pomaleji než by mělo, ale zvládáme.
MV - dotaz na přesnější časový harmonogram Ivan Tour a kde kdo kdy musí být
RM - od 10.00 asi do 14.00 Havl. Brod, v Jihlavě cca od 15.00 do večera, nemusí tam být nutně celá desítka, sháním moderátora na talk show s Ivanem mezi kapelama, a ještě jednu kapelu. Budou asi i veřejně známí Piráti.
MK - budou plakáty?
RP - určitě ano, zvážíme Rengla
EN - budou Terne čhave i dřív, na talk show s Ivanem?
RP - zatím není žádný přesný plán, můžeme zvážit a zahrnout
BL - určitě to probereme a domluvíme
BL - výlep plakátů určitě probereme a rozvozíme je dle dohody mezi sebou po obcích
RP - ukázka plakátu, ještě není finální podoba. Osobně se mi líbí čistá podoba plakátu pouze s textem
MV - připomíná nápad OT, že by šlo dodatečně (odstup cca 14dnů) spojit textové plakáy s obličeji kandidátů
RP - úplně nesouhlasí, lidi si zapamatují lídra, víc ne, možná vyloženě lokálně - v místě kde je kandidát známý. Další dvě akce - Vyosení v Jilavě a Třebíči
JB - chtěl bych vyzvednout akci Den pro rodinu, výborná organizace, veliký úspěch. Přispělo velmi k propagaci Pirátů, Bára zasluhuje pochavlu.
RP - průšvih s “Pirátskou akcí jako agitkou” nakonec nebyl, vše proběhlo hladce

PKS

Program druhé části schválen

1.zhodnocení úkolů
https://redmine.pirati.cz/projects/ukol ... s/easy_wbs
JB - bez úkolu
PK - výkop ke komunikačním kanálům jsem provedl, WIKI zatím ne
BL - komunikace s Radkem ohledně KoKS - provedeno; náplň práce KoKS - vyřešeno, email pro lidi, kteří nabízeli pomoc ohledně bannerů - odpovídat budu zítra
JP - dohoda o podobě výstupu čiností PKS v newsletteru- neuzavřeno, inventura neuzavřeno, volba vedoucího MO - provedeno
MV - dlouhodobě spolupráce s KoKS téma péče o členy, příznivce. Nutná schůzka. Nastavení PR po volbách - kolik lidí budeme po volbách potřebovat. Probereme s Hankou zítra. Téma odměn pro Hanku
BL - rozhovor s Adéla Hradilová ohledně způsobu odměňování, možností je málo, jde o formu, budeme dál řešit

2.shrnutí úkolů SpKS

3.cestovné a sdílené cesty
potřebujeme zvýšit dostupnost pro členy bydlící daleko od Jihlavy
návrh na prolácení cestovného (nadefinovat podmínky)
organizovat sdílené cesty (nebát se zajížděk)
obnovit streamování
JP - není úplně fajn, když někteří členové by chtěli být aktivní, ale mají to daleko a je to finančně náročné. Rád bych probral možnosti proplácení těmto lidem, jeli - cesta opodstatněná, popřípadě se pokusili vymyslet způsob jak sdílet cesty. Dále bylo by dobré promyslet možnost prav. streamování ze zasedání KF, zakoupit techniku?
JB - tehnika na streamování je potřebná, řešilo se v minulosti, ale zapadlo. Lze se inspirovat u ostatních krajů.
RP - jako KS máme dobrý mikrofon, jde spíše o obraz a platformu kde budeme sdílet. Pokusím se zjistit jakou platformu používat - Sweat?
PK - angažoval jsem se já s OT, trochu jsem prověřoval, technika cca 20-30tis, Sweat nekomentuju, nefungoval dobře
EN - bylo by lepsší aby mohli účastníci všichni i mluvit, ne jen poslouchat a dívat se
BL - souhlasím, dobře funguje Jitsi, nevim jak funguje ta druhá platforma, Jenda má s tím zkušenosti
PK - většinou se řeší přes OBSko, streamuje se na Youtube nebo FB, tzn. je to jednosměrné, na FB se nechá chatovat, lidé mohou dotazy psát
JP - ta cena je akceptovatelná bude-li jistota, že to bude fungovat využijeme při jiných příležitostech (přednášky, tiskovky). I podle mě by bylo vhodnější aby účastníci mohli mluvit
RP - lze komunikovat i na Youtube, ale dlouhá zpětná odezva cca 3min, Jitsi lepší
JP - na klubu používáme Jitsi a jde to dobře, přes mobily a notebooky to má horší kvalitu, ale jde to. Jde spíš o nalezení platformy, která bude funkční, pak můžeme řešit nákup techniky
EN - jaký je problém s JITSI?
BL - Pavle jaká byla kvalita Jitsi v pátek při přednášce o uložišti?
PK - kvalita je strašná, problém může být v připojení, můžu vyzkoušet. Možná spíše byl problém v mobilu.
BL - bohužel jsem neviděla, nevím jestli je záznam
RP - to není o zařízení, je to fakt o té platformě, můžeme otestovat i Peytube
BL - jsem pro otestování. Ohledně sdílených cest - jestli přes FB skupinu- tím si nejsem jistá, je jich moc. Viděla bych to na vyhození vlákna před každým KFkem na několik míst kdo kam jede, kolik může vzít lidí. Tabukla pro zapisování. Proplácení řidičům při sdílené cestě kdyby si člověk zajel, nebo jich pojede víc?
JP - to zní dobře, šel by z toho úkol pro OT, vyhazoval by tabulku před každým KF

UKOLY -
1. RP zjistí platformu přes kterou streamovat
2. OT zadávat tabulku na sdílené cesty - FB pracovní Piráti, Forum i Zulip
3. promyslíme proplácení cest později, vyzjistíme jak na to, ideálně po volbách - říjen

BL - jakým způsobem řešit proplácení prověříme, peníze jsou, ta možnost je - proplácí se cesty správci, KoKS, ale omezit tou spolujízdou, abysme neplatili 4 auta ze stejného směru
EN - určitě, ale ať je to víc vidět, dát to vědět všema možnýma kanálama

4. podání 31129
https://redmine.pirati.cz/issues/31129
JP - neuzavření úkolu dlouhodobě. RP měl požadavek na ozřejmění kde komunikovat
RP - aktuální to je, není nikde zvěřejněno kde komunikovat tak, aby to bylo transparentní. Bral bych vytvoření vlákna na fóru kde chat bude zveřejněn ať se mohou přidat ostatní
JP - nezapsal bys to do redminu?
RP - můžu

UKOL - RP okomentovat redmine - komunikace

5. specifikace povolební strategie pro volby do ZKV 2020
v současnosti je schválena povolební strategie pro volby do ZKV 2020, která upravuje ustanovení vyjednávacího týmu, podníky pro účast v koalici, podmínky konstruktivní opoziční práce a pravidla zastupitelského klubu. Z mého pohledu je potřeba v ní specifikovat některé nejasnosti, abychom předešli případným problémům ve chvíli, kdy to bude aktuální. Možná jsou tyto interpretace a metodiky zřejmé, ale budu rád, pokud se k nim vyjádři PKS a KF:
a) “Jakmile budou výsledky známy s dostatečnou jistotou, sejdou se zvolení kandidáti s krajským předsednictvem a zvolí tří až pěti členný vyjednávací tým, ve kterém bude alespoň jeden člen mimo řady zvolených zastupitelů.”"

Navržená metodika: Jelikož se předpokládá, že někteří zvolení kandidáti budou z řad krajského předsednictva, rozumí se, že každý člen skupiny volící vyjednávací tým s touto kumulací funkcí má právo pouze 1 hlasu. Například bude-li za stávající situace zvoleno prvních 7 kandidátů, pak bude vyjednávací tým volit skupina 9 lidí: Hanka, Honza B., Blanka, Jiří W., Pavel, Eva, Roman, Jan P., Mirek. Volba vyjednávacího týmu bude dvoukolová, v prvním kole bude řešena přijatelnost kandidáta, ve druhém proběhně volba nejvýše 5 členů vyjednávacího týmu. V případě, že nejsou zvoleni alespoň 3 členové vyjednávacího týmu, koná se dovolba. Jestliže nebudou všichni volitelé fyzicky přítomní na volebním štábu, volba bude probíhat online (helios). Nominovat lidi do vyjednávacího týmu může kdokoliv, kandidát musí vyslovit s nominací souhlas nebo klidně nominovat i sám sebe. Do volby jsou připuštěni všichni nominovaní. Termín pro podávání nominací bude dán do soboty 3. října 2020 16:00 (to již budou se rýsovat obrysy výsledků krajských voleb).

b) “Vlastní jednání o koaliční spolupráci budou zahájena nejdříve den následující po druhém dni voleb.”

Navržená metodika: Komunikovat se zástupci ostatních politických stran je oprávněn předseda zvolený v souladu s povolební strategií. V den druhého dne voleb se mohou domlouvat se zástupci ostatních stran termíny vyjednávání, nejdříve na neděli 4. října 2020. Jestliže padne dotaz na přijatelnost určitého navrženého koaličního uspořádání, bude odpovězeno v souladu s povolební strategií a odkázáno na navazující jednání, kde by se řešily podmínky této spolupráce.

c) “Nominanty Pirátů do výborů a komisí určí klub v dohodě s PKS a odborně příslušným krajským programovým týmem.”

Navržená metodika: Volba členů výborů a komisí bude probíhat obdobně, jako volba vyjednávacího týmu. Termín pro podávání nominaci však bude pozdější, až se zjistí, jaké pozice budou obsazovány. Samotnou volbu provádí členové zastupitelského klubu a krajského předsednictva, přičemž odborně příslušný krajský programový tým určí ke každému zájemci pouze jeho přijatelnost (doporučuje - nedoporučuje - bez stanoviska). Obdobný postup bude použit také při obsazování míst v dozorčích radách a jiných orgánech kraje.

Návrh usnesení:

PKS Vysočina pověřuje Jana Břížďalu zahájením jednání krajského fora o specifikaci povolební strategie pro volby do Zastupitelstva Kraje Vysočina 2020.

BL - nemám nic proti
PK - nevím jak se k tomu postavit, koho hlas je důležitější, bude to nejspíše o gentlemanské dohodě, předsedictvo bude mít nejspíše navrh, bude muset ukázat praxe
JP - neřešil bych obsah, téma je to diskuzehodné
BL - MV aktuálně nemůže hlasovat, proto prosím o hlasování na fóru

UKOL - JB založí vlákno PKS pro hlasování o navrženém usnesení

6.informace o činnosti PKS
JB - líbí se mi praxe Rep.P, které zasílá po zasedáních email o proběhlém jednání. Problematické je čekání na zápis, šlo by pouze stručně vypsat obsah a po ukončení jednání zaslat emailem členům KF - návrh jak to lze prakticky udělat
JP - byl by to ideál, ale bude to hodně náročné na provedení. Je otázka, jestli pak udržovat newslettery. I když toto by asi bylo podrobnější. Můžeme to vyzkoušet a zjistit, zda se to dá provést a jestli o to je zájem.
BL - nenám na to už kapacitu, i OT toho má opravdu hodně. Nebráním se diskuzi v tomto ohledu, pokud se najde někdo, kdo bude ochoten se tomu věnovat
TM - mě se nápad líbí, co kromě zapisovatele ještě někoho, kdo udělá “výcuc”?
JB - můžeme to nastavit tak, že každý kdo odprezentuje svůj bod, ho zároveň jednoduše popíše v několika větách a zpracuje ho tedy sám.
BL - je potřeba pak ale mít na kompletaci jednoho člověka, ne pokaždé jiného.
JB - nebudu alibista a ujmu se toho a můžeme vyzkoušet
JP - souhlas
PK - já Honzovi určitě bránit nebudu
MV - není plně přítomen
BL - jsem pro to, to zkusit
JP - pokusím se to zpracovat již dnes

7.vyjádření PKS k VŘ
BL - řešili jsme tuto otázku s MV, jestli budeme dávat vyjádření a jaké. Necháme spíše zatím běžet debatu na fóru, musíme zveřejnit veškeré zápisy, OT má dovolenou, musíme tedy počkat. S vyjádřením PKS počítám, chtěla bych však reflektovat právě i otázky pokládáné ve vláknu. Dávám nyní prostor pro vyjádření přítomných.
MV - doporučil bych tomu, kdo to chce opravdu pochopit, musí opravdu hluboko, což jsou desítky hodin. Nyní to vypadá jednoduše, ale nebylo to tak. Minimálně to chce prostudovat poslední jednání s Janou Kolaříkovou, kde jsme se snažili dosáhnout nějakého výsledku, což se povedlo. Chtěl bych vyzvat k respektu názoru druhého, neútočte, mějte pochopení, že jsme každý jiný. Interpretace veškerého psaného je jiná než osobní.
RP - nesleduju vlákno, ale v něm si to každý najde. Bylo by dobré, aby PKS a PO zastoupený Janou Kolaříkovou (JK), se ve vlákně stručně vyjádřili k proběhlému.
PK - souhrnná zpráva od PO nepůjde z důvodu nemoci JK. Počkáme na její návrat.
BL- ano, Jana je mimo na delší dobu. Jsem v kontaktu s Adélou Hradilovou, ale ta má vše zprostředkovaně. Bude to teď složitější ve smyslu nějakého stručného souhrnu. Na foru probíhá vysvětlování jasně, s mým vyjádřením ještě počkám, objevují se věci a otázky které mě samotnou nenapadly a potřebuji je zvážit. To že někdo má nějaký názor neznamená, že ho takto musí vidět stejně i ostatní. Dávám prostor k vyjádření ostatním.
EN - kde jsou záznamy z jednání? Nebylo by dobré dát je do vlákna na fóru?
BL - budou k dispozici na mraku, budu dodávat další po ukončení dovolené OT. Odkazy na audiozáznamy přikládáme (tam kde můžeme) jako odkaz k zápisům. Kde nejsou, doplníme je.
EN - bylo by dobré zveřejňovat zápisy a sjednotit ty postupy
BL - jasně, už je složka na mraku, tam kde mohl být záznam zvěřejněn
JB - já už záznamy nemám, poslal jsem je OT, domluvili jsme se na stručnějších zápisech, když bude chtít někdo aby v záznamu něco zaznělo, požádá o uvedení do zápisu
PK - jsme limitování technickým zázemím, souhlasím že není třeba řešit přepisy. Co můžeme udělat více, než dát k dispozici záznam, kterým se dle chuti může kdokoli prokousat. Kdo nechce ať si přečte zápis.
EN - zápis by měl odpovídat realitě, bez toho, aby poslouchali záznam
PK - jako člen fora můžeš upozornit, že zápis neodpovídá realitě a taková připomínka se bude řešit
BL - bod co se týká zápisu - může se jistě uvést, že debata byla složitější. Člen může vždy upozornit, že zápis zcela neodpovídá. Dostatečně se dá upravit. Buďte aktivní a ozvěte se. Příští týden má bod k zápisům OT.
Různé
RP - chci se zeptat na “revokaci” dokumentu o komunikačních kanálech, mě to nepřijde že by to bylo nutné.
PK - já než něco provedu, několikrát to ověřím. Dokument samotný, tak jak nyní zní, není podle mě korektní. Proč je nutné podsouvat PKSku nějaký komunikační kanál? Podle mě by se o tom mělo hlasovat, protože mi několik členů potvrdilo, že je to dokument, který byl schválen jako zavazující a oni ho tak berou, čili to vyznívá spíše jako nařízení než doporučení. Nemám čas revidovat a upravovat text jak chtěl JP. Vycházím z předpokladu, že člen který se mnou chce komunikovat, mě vyhledá osobně spíše než online. Podle mě je tedy ten dokument zavazující a proto jsem navrhl usnesení o zrušení. Někteří členové se tím budou řídit slepě a to je špatně, je potřeba ho zrušit (vášnivý Pavlův monolog)
RP - myslím, že ho vnímáš jinak než zní, není to nařízení, jen doporučení. Zulip je dobrá věc, mrzí mě, že to musíme pořád řešit
EN - rozumím revokaci, ale chtěla bych se zepatt - chybí mi jednotná platforma, kde sdílet informace
JP - vím že byli nějaké předpojatosti ohledně závaznosti toho dokumentu. Je to spíše jen seznam komunikačních platforem. Zajímalo by mě, kdo to vidí jako dogma, jak říká Pavel. Já ta data nemám, mě to lidé neříkali. Chtělo by to možná členskou anketu a jejím výsledkem se řídit a pracovat s tím.
ZL - ať si PKSko domluví kde bude komunikovat,mě jako řadového člena zajímá, jak bude komunikováno se mnou, ale musí to být jedno místo, ne 10
JB - dvě poznámky. Jednotná platforma pro komunikaci, nejsme schopni se dohodnout. Jendotná patforma je face to face. Druhá věc je jak se kontaktovat s určitými skupinami lidí. Těch skupin by nakonec mohlo být víc než lidí samotných. Dobrý by byl jakýsi styčný důstojník.
RP - face to face to přece pořád nejde, byť by se mi to líbilo. Bylo by právě dobré, mít jeden transparentní systém, kde každý bude sledovat jen to, co chce
JP - no a vidíte, že to ty členy zajímá, Zdeňka se vyjádřila. Myšlenka jednotné platformy je trochu utopie, úplně to nejde. Nikdo nikoho nenutí, ale donutí nás okolnosti. Napasovat se do jedné platformy je nesmysl.
EN - navážu na Jana, chápu že jedna platforma je ideál, ale proto bychom tedy měli zjistit, jak to vidí členové, co oni rádi používají. Jinak se totiž snižuje naše akceschopnost a ztrácí se čas.
RP - je možné tuto debatu přenést na KF?
PK - já podám za tebe členský podnět, přestože jdu proti sám sobě, vyžádám si podporu fóra. Beru si to na sebe.
RP - zvládnu to sám

UKOL - PK dá členský podnět ke komunikačním kanálům a zjistí postoj KF!

RP - já jen abys ten podnět nepsal ty, udělám to
EN - vnímám že Pavel naráží i na mě a můj dle mnohých “dogmatický” zájem, nebazíruju na konkrétní platformě, mě jde o tu možnost týmové komunikace a jsem ráda, že se to bude projednávat
JB - nevím jestli týmovou komunikaci řeší nějaký dokument, který je někde vyvěšen
BL - komunikace se tedy bude řešit na Foru, další PKS příští týden, díky za účast a přívětivý přístup všech

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Report z jednání krajského předsednictva 4. srpna 2020

Jan Pošvář

Již dlouhodobě trpíme na to, že pro některé členy je Jihlava obtížně dostupná. Bydlí na odlehlých místech, neexistuje vhodné spojení hromadnou dopravou a vlastními silami to ohrožuje jejich osobní či rodinné rozpočty. Rozhodli jsme se proto zajistit streamování a hledáme vhodnou platformu. Nově budeme pravidelně organizovat sdílené cesty před každou schůzí krajského fóra a rozhodli jsme se, že po volbách přijdeme s mechanismem, jak tyto cesty členům proplácet.

Jan Břížďala

Od loňského podzimu máme schválenou povolební strategii pro krajské volby 2020. Některé její pasáže jsou psané obecně a bude zapotřebí je specifikovat. Dopředu by mělo být jasné, kdo volí členy vyjednávacího týmu, které informace smí zaznít směrem k ostatním politickým stranám v den vyhlášení výsledků voleb či jak se budou obsazovat výbory, komise a další krajské orgány po volbách. V tuto chvíli je připraven návrh metodiky výkladu povolební strategie a krajskému předsednictvu bude předložen návrh na zahájení jednání krajského fóra o specifikaci tohoto dokumentu.

Blanka Lednická

Vyjádření ze strany PKS k výběrovému řízení zatím nevydáváme - členové PKS budou reagovat v diskuzi, běžící ve vlákně KF Vys 10/2020. V případě dotazů jsme k dispozici, ať už ve vlákně, nebo při jednání PKS, případně na telefonu, mailu apod. Zápisy a záznamy k VŘ budou postupně zveřejněny na fóru.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Tuma za příspěvek:
Milan.Dadourek

Acta est fabula, plaudite...

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

18. 8. 2020 od 19:30

b. schválení programu

VOLEBNÍ VÝBOR
1. shrnutí úkolů VM
2. fungování volebního štábu
3. Online reklama

PKS
2. shrnutí úkolů SpKS
3. další zlepšováky zápisů
4. mediace Blanka
5. vize krajského programového týmu
6. Eva - diskuze ke spolupráci
7. Postavení Koordinátora a spolupráce s KS

Přítomni: Pavel Knežik, Blanka Lednická, Mirek Vácha, Jan Břížďala (19:32), Jan Pošvář (20:27)
Hosté: Roman Pašek, Ondřej Tůma, Eva Nováková (19:37), Milan Daďourek (19:39), Adéla Hradilová (20:26), Hana Hajnová,

Zapisovatel: Ondřej Tůma
Ověřovatel: Mirek Vácha

předsedající - BL , Zapisovatel - OT , ověřovatel - MV,

b. schválení programu
Schváleno

Volební výbor

1.Shrnutí úkolů VM (19:32 - 19:37)
RP - minulý týden se řešily hlavně PirListy a web, od pátku plakáty. PirListy budou 24.- 25. srpna v Jipici.
PK - vzal bych si tu stránku s kandidáty webu z důvodu, že chci umístit jistou verzi na stránkách MS Pelhřimovsko.
RP - je to volně šiřitelný, tak v pohodě

2.Fungování Vš (19:37 - 19:48)
BL - mám feedback, že VŠ moc nefunguje
RP - ano, mám pocit, že členové VŠ jsou dost pasivní a mám velmi málo zpětné vazby
BL - i PKS s tím může zkusit něco udělat, kdyžtak mě přihoď do komunikace VŠ. Ale ta pasivita je na více frontách, i mezi kandidáty. Už na začátku byla avizována potřebná aktivita kandidátů.
RP - plánujeme s HH malý teambuilding na konci srpna a zkusit to nakopnout. Cca v neděli 30.8.
JB - jenom k té neaktivitě - potřeboval bych, aby se zlepšila i komunikace s tebou. A bylo by i fajn sledovat akce, který se konají a na kterých se můžeme ukazovat. Měli bysme být v tomhle proaktivněhší.
RP - ta realita takhle nefunguje, dost často se čeká na centrum a blbě se to odhaduje.
JB - nejde o to, abys to dělal, jen to koordinovat.
BL - mámě nějaký info z HB k lavičkám?
RP - ještě to nemají domluvený
ÚKOL - RP udělá dotazník k umístění bannerů a k PirListům.
3.Online reklama (19:49 - 19:58)
PK - MS Pelhřimovsko si zaregistrovalo stránky na registraci reklamy a mám nějaký návod na postup, jak s tím dál.
Existuje přímo možnost podpořit penězi volební kampaň s tím, že se přímo zadá specifický symbol KS Vysočina.
RP - FB reklamu řeší HH s centrem. Pořád to úplně nefunguje. Ale dar se dá poslat přes:
https://dary.pirati.cz/podpor-kraj/vysocina/
BL - jinak když budete chtít reklamu na cokoliv, co probíhá naším facebookem, tak se nebojte obrátit na HH.
PKS

Záznam jednání VV je zde.

PKS

Program druhé části schválen

1.Zhodnocení úkolů
přeskočeno

2.Shrnutí úkolů SpKS (20:07 - 20:12)
OT - proběhlo oběhání a doplnění všech potřebných papírů k IvanTour, fotodokumentace busu v Jihlavě s následným zpracováním. korespondence s Krajským Úřadem ve věci voleb, spolupráce na grafice jak pro běžné potřeby, tak pro Instagram, stále zástup za KoKSe, práce s Naloděním a dalšími systémy. Řešili jsme také s Lucií Spáčilovou hodně věcí okolo archivu. Mimo to proběhl další SWAP, který byl spojený s poměrně velkým úklidem a pohybem materiálu a také v posledním týdnu přišlo docela dost lidí.

3.Další zlepšováky zápisů (21:40 - 21:43)
JP - už jsem o tom s OT mluvil. Šlo o to, abysme si nastavil mechanismus časových značek, aby se lépe orientovalo v záznamu.
A v jednom zápise byl odkaz na záznam a nevím jestli to tam bylo náhodou, nebo to tam bude vždycky a také mě zajímá progres nahrání zápisů na mrak.
OT - časové značky už jsou v dnešním zápisu, záznamy budou vždycky, budou-li součástí jednání a zápisy nahraju na mrak.

4.Mediace (20:13 - 20:30)
BL - včera jsem mluvila s Radkem, Ivanem i Adélou, abychom to nějak posunuli. Teď je řešení mediace mezi PKS a EN.
V mailech proběhly informaco, kdo by se měl mediace účastnit. Z naší strany to bude MVa, já jakožto předsedkyně, ale vyjdeme vstříct tomu, co bude EN chtít.
EN - bylo by asi vhodný celý PKS a lidi, se kterýma budu úzce spolupracovat
MV - vidím to stejně jako EN. Měly by se vyřešit nějaký spory, který blokujou spolupráci.
Ten proces výběrka sám o sobě by měl být mediovaný. A celý ten proces, proč tohle vzniklo.
BL - byla bych i pro zástupce kS, který by byl ochoten do toho jít. Protože i okolo VŘ byly negativní ohlasy z řad členů KS
EN - nemám s tím problém, ale potřebuju v tomhle podporu PKS.
PK - asi jsem proti aby tam byl zástupce KS. Začněme odshora, nastavme si tu spolupráci s PKS nejdříve. Vidím trochu problém v nepochopení té práce Koordinátora.
EN - souhlasím s PK. Dokud v tom nebudeme mít my jasno, tak se to bude těžko řešit s dalšíma lidma.
BL - tedy by první mělo být nastavena spolupráce s PKS?
EN - asi ano, ale úzce navázaná na tu mediaci s PKS.
BL - co se týká termínů, tak poslední týden v srpnu a pak až září
AH - ano, potvrzuji. Ale bylo by potřeba, abyste si našli několik termínů, aby i ti mediátoři mohli.

ÚKOL - BL pošle email k termínům mediace. - od 10.9. dál.

PK - prosím aby to byl druhý týden v září a dál.

5.Vize krajského programového týmu (21:45 - 22:00)
Sumarizace poznatků z otevřeného tématu “Vize krajského programového týmu” + diskuze + předložení návrhu struktury k jednání a usnesení na foru.
JB - zahájil jsem jednání na foru:
viewtopic.php?f=84&t=53190&sid=507e6b33 ... 5b3e37488e
A jelikož KPT byl pro krajské volby, tak přemýšlím, co s ním. Napadlo mě udělat z KPT KET - krajský expertní tým.
Je otázky, jakým způsobem pojmenovat ten dozorující orgán.
MD - ono se předpokládalo, že ty naše týmy by mohly navázat na strukturu KETů.
Jenom dejme pozor, abysme nevytrhli lidem z rukou motivaci a drive.
HH - některý ty týmy byly dost akční a některý bohužel dost pasivní, nevím jestli je teď správná chvíle na nějakou formalizaci.
MD - hledání lidí do komisí by to mohlo znovu nějak oživit.
JB - rád bych udělal schůzku KPT a zde bych rád tu debatu otevřel s co nejvíce lidmi, kteří do toho byli zapojeni.

6.Eva - diskuze ke spolupráci + 7.Postavení Koordinátora a spolupráce s KS (20:32 - 21:38)
BL - teď momentálně je ten základ spolupráce širší, než byl dříve. myslím si, že je potřeba aby ty činnosti dělali dva lidé, kteří si budou zastupitelní. Je potřeba aby přístupy do našich systémů neměli jen Koordinátoři, ale i další členové KS.
To rozdělení jsme dnes s OT řešili a optimální by to bylo zavést po volbách.
EN - koukala jsem na to a některý věci mi přijdou matoucí. Třeba pořádání jednání KF, Kalendář, archivace atd…
Ta šíře náplně trochu svádí od PO k tomu AO.
AH - až na bod o zastupování jsou to standardní body KoKse. KoKS je a musí být napojenej na AO, tedy by měl dělat archivaci. Pokud vám jde o detaily, tak to záleží, jak si to mezi sebou rozhodíte.
OT - myslím si, že by nebyl problém se s EN domluvit, sejít a pořešit, které věci by spadaly do zástupu, a které by byly výlučné.
AH - když máš ve smlouvě archív, tak pak je to jasný. Ty další věci, co jsi zmiňoval, jsou delegovatelný a KoKS za ně bude jen zodpovídat. Jsou tam ale úkoly, který nikdo jiný dělat nemůže - třeba Nalodění.
JB - ten šírší základ je podle mě dobrý, bude tam alespoň plná zastupitelnost. A taky v tom vyhlášeném VŘ byly všechny ty body uvedeny, tedy je to za mě v pořádku.
MD - chtěl jsem podotknout, že ta smlouva poskytuje nějaké mantinely a neznamená to, že se na ně musí jít. To že má Vysočina Správce kraje, tak by to nemělo mít vliv na standartizovanou práci KoKSe.
EN - souhlasím s OT, ale vnímám rozladění, že budeme mít stejnou náplň, tak je potřeba nastavit odpovědnost.
PK - ohradil bych se proti - z KS jdou peníze na Správce a z Centrály jdou na KoKSe, přijde mi úplně neslučitelný, aby ty dva lidi byli vzájemně zastupitelní, protože jsou funkčně oddělení. Nechápu, proč by měl PO nastavovat a nutit EN, aby dělala věci, který ma na starosti PKS. Zápisy KS nemůže dělat KoKS, protože s KS nemá od pověření PO nic společného. Z dokumentu Náplně práce, co mi poslala Míša vychází spíš to, že dělá víc pro tu stranu jako zastoupení PO.
AH - musíme přijmout realitu, že v těch krajích se to liší a podle toho se mění povinnosti toho KoKSe. Je důležité, abyste si to nastavilo přímo v kraji.
Ten poslaný výčet není nic nutného, je to je základní rámec, který se opakuje.
Důležitá je komunikace a nastavení s PKS.
MD - jenom k PK - na můj vkus to vidí hodně dychotomicky, působnosti jsou sdílený. PO má svoje prostředky a úkoly, který souvisí i s tím, co dělá KS. Nicméně pokud některé položky v obsahu smlouvy nebudou, pak i jen případě zástupu nebude možné je jakkoliv vyžadovat.
PK - pokud mám něco ve smlouvě, tak se řídím tím, co v té smlouvě v mám a nepůjdu za její rámec.
AH - ten zadávací list se dá jednoduše měnit dodatkem, pokud obě strany seznají, že to chtějí nějak posunout.
EN - nemám problém udělat občas něco, co není ve smlouvě. Spíš mi šlo o to, že byly nejasnosti ve smlouvě KoKSe a SpKSe.
PK - s dodatkem smlouvy musí souhlasit oba a pokud EN nebude souhlasit, tak se nikam nehneš.
OT - jak už jsem říkal, není problém se domluvit.
EN - souhlasím s OT. Jinak se mi to malinko změnilo v práci. NAposledy jdu 9., tak od té doby pak budu mít plně čas.
JB - takže teď máme ve smlouvě 30 bodů s tím, že budeme řešit změnu na nějakých třeba osm subbodů v rámci zástupu.
MD - nevím jestli je ideální nějak upravovat tu standartní náplň. Přijde mi divný, že by nějakou dělbu úkolů mezi sebou měli dělit Eva s Ondrou, to má dělat PO a PKS.
JB - při tom nstavování spolupráce třeba můžeme nastavit i nějaké úkoly navíc.
AH - pokud byste to nechali na domluvě PKS s PO, tak já budu trvat na tom našem zadání. Jde především o to, aby ty věci byly.
BL - teď z toho vyplývá, že bysme měli vyplnit náplň práce my s PO.
AH - jsem schopna tu smlouvu upravit, ale musí to mít deadline. Jste schopni to do 24 hodin upravit?
BL - jsem pro deadline
JP - já souhlasím s tím jak to je, jen si pak udělat dokument na ty odpovědnosti
EN - já nemám problém s tím, jak to tam teď bude. Nepotřebuju to komplikovat.

PK - ale pakliže to v té smlouvě bude, pak předpokládej, že to budeš dělat.
AH - ale tohle je dodavatelská smlouva a ta nemluví o výlučnosti, že to nemůže nikomu předat.
BL - tedy máme širší shodu na smlouvě v aktuální formě?
JP - ano
JB - ano
MV - ano
PK - ano
BL - ano
BL - podrobnosti činností zpřesníme, a to prosím až po volbách, a to především z kapacitních důvodů.
AH - kdyby se řešil nějaký dodatek, tak bysme ho měli i my vidět. Jinak kdyby se ukázalo, že to nějak nefunguje, tak se to pokusíme vykomunikovat. A jak to bude tedy s tím nástupem?
EN - mě nejvíc sedí od září na plnej.
BL - nemám s tím problém
PK - nemám s tím problém
JP - už radši nic
BL - AH má finální podobu smlouvy, zítra si s EN zavolají a domluví si termín nnástupu. Rozdělení práce proběhne v říjnu po volbách. Zde poprosím MV, aby u těch jednání byl. Náplň budeme směřovat k striktnímu rozdělení práce mezi KoKS a SpKS.
Teď jde o dobrovolníky i pro Romana, tedy je to dost na tom, jakým způsobem bude startovat tvůj úvazek. Ale to je hlavně na tvém vlastním uvážení.
EN - možná je to o tom si nastavit ten systém a dost o komunikaci s PKS. Myslím si, že do kampaně už teď nějakým výrazným způsobem nezasáhnu.
RP - lidi po mně chtějí bannery a komunikace s nimi je zdlouhavá, jde o to, aby byl člověk, komu se mohou ozvat.
OT - klidně tohle budu vyřizovat

ÚKOL - OT si vezme na starost dobrovolníky ohledně bannerů a plakátů atd.
ÚKOL - EN a RP se domluví na tom, co je reálné aby EN dělala.
ÚKOL - EN se domluví s OT na dalším dělení náplně.

MV - ještě k vytížení KoKSe. Evi, když budeš zastupitel jak to budeš zvládat?
EN - Práce, která umožňuje časovou flexibilitu je v tomhle výhodnější než to kombinovat třeba s prací ve fabrice.

HH - je možný někde sledovat seznam přihlášených lidí do OVK?
BL - nic k dispozici není - já, JB a OT máme přístup do té databáze a můžeme ti říct.

Záznam jednání PKS je zde.

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

1. 9. 2020 od 19:30

b. schválení programu

VOLEBNÍ VÝBOR
1. shrnutí úkolů VM
2. chystané akce - co je potřeba

PKS
2. shrnutí úkolů SpKS
3. billboard - financování
4. KF 09/2020
5. Finanční převod PO-PKS, činnost KoKS 07-08/2020

Přítomni: Blanka Lednická, Jan Pošvář, Jan Břížďala, Miroslav Vácha, Pavel Knežik (19:40)
Hosté: Ondřej Tůma, Roman Pašek (do 19:58), Eva Nováková (19:36), Hana Hajnová (20:20), Marek Křejpský (20:20)

předsedající - JB, Zapisovatel - OT, ověřovatel - MV,

b. schválení programu
Program schválen

Volební výbor

1. Shrnutí úkolů VM (19:33 - 19:50)
RP - řeším hlavně zábory pro autobus a IvanTour, zábory už jsou všude domluvený. Štve mě aktivita členů, obecně to pojedeme ve čtyřech lidech z desíti, což je málo. Je třeba na ty kandidáty apelovat.
Jinak ta faktura na BigBoard je potřeba rozdělit na dvě, kvůli kampani. A ještě je třeba dořešit roušky.
EN - je to doplněný do tabulky, kdo kdy kde bude
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... link#gid=0
BL - já tady k tomu ještě pošlu email, taky mi to nasazení kandidátů nepřijde odpovídající

ÚKOL - BL rozešle email kandidátům s výzvou k větší účasti na předvolebních akcích.

2. chystané akce - co je potřeba (19:50 - 20:04)
RP - na zítra jsem domluvený s OT na merch, to bysme pak nechali v autobuse na pátek, abysme to nemuseli pořád vozit. Na IvanTour zatím není zařízený jídlo, bylo by fajn tam něco mít. Nejsou ještě dořešený Vyosení. Ale to se bez problémů domluví.
Bl - a je ještě něco potřeba u těch lokálních akcí?
EN - u ukliďme Česko asi ne
PK - my to máme vykrytý
JP - co se týká roušek, tak bych Ondrovi Beníčkovi poskytl asi co nejvíce možných a další objednal.
JB - je tady návrh dát OB 100 ks a doobjednat 150 dalších s tím, že zbylé roušky poté vrátí.
Hlasování:
JP - pro
BL - pro
PK - pro
MV - pro
JB - pro

ÚKOL - RP zajistí objednání 150 ks roušek.
Záznam zde: https://mrak.pirati.cz/s/zfqkHzDa4kHdQS6

PKS

1. Zhodnocení úkolů 20:10 - 20:16

2. Shrnutí úkolů SpKS 20:16 - 20:21
OT - téměř celou agendu zabírala kampaň a administrativní okolnosti okolo. Dořešení kandidátky, komunikace okolo OVK. komunikace se zájemci o bannery či dobrovolnictví, organizace merche. Většinu času ovšem zabírá zpracování grafiky pro všechny eventy, pro reklamy do tisku, plakáty. Do toho bylo i nějaké hašení vzniklých problémů, které se ovšem podařilo. Mimo to nám o chlup víc chodí lidi do Centra, takže i komunikace s nimi.

3. billboard - financování 20:21 - 20:28
BL - je potřeba rozdělit fakturu na Billboard a zajistit financování.
JP - v rezervě to nemusíme akutně řešit, stačí, až to bude aktuální. Tu fakturu je třeba rozdělit, protože se to musí zapojit do kampaně. Jinak stačí rozhodnutí předsednictva.
JB - já jsem říkal, že jsem na to ochoten přispět ze svého 10 000 Kč. Jen bych požádal o nějaké platební údaje, aby bylo vše dle legislativy.
PK - Aleš Krupa mi posílal nějaké informace, tak je přepošlu.
BL - teď čekáme na rozdělení faktury, volební část se uhradí z volebního rozpočtu, nevolební pak z provozních výdajů.

4. KF 09/2020 20:29 - 20:39
BL - Termín KF vychází podle tradičního “druhá neděle v měsíci” na 13. 9. 2020. Je to po PiráTour, což je už tak dost nabitý víkend. Navrhuju proto udělat KF buď 20. 9., nebo až v říjnu. Bohužel 20.9. je SVÝt. Tak se ještě nabízí posunutí. Navrhuji udělat neformální setkání v pátek v Jihlavě a oficiální KF až 11.10.
JP - a co to udělat v sobotu před volebním štábem?
OT - budou tam novináři, asi bych to moc nedělal
HH - stejně bude potřeba udělat oddělený prostor, kam by mohli novináři přijít a byli izolovaní od ostatního, zároveň aby tam byl klid
BL - mě se nápad toho 3.10. líbí. Oddělený prostory jsou už na domluvě. Hlavní ale je se shodnout na datu.
JB - je tedy souhlas s konání KF 3.10.2020 od 12:00?
JP - dejme na to Doodle. Kdyby nebyl zájem, tak to můžeme ještě posunout.

ÚKOL - BL vykopne Doodle na KF a pošle mail členské základně s informacemi o možných termínech.

5.Finanční převod PO-PKS, činnost KoKS 07-08 (20:39 - 20:58)
JB - z důvodu toho, že jsme dva měsíce zajišťovali svépomocí činnost koordinátora, tak bychom mohli požádat PO o finanční spoluúčast. Nemusíme žádat o celou vyhrazenou částku 70 800, ale o nějakou poměrnou část bysme mohli.
BL - souhlasím s tou žádostí. Co se týká odměn, tak minimálně část bych rozdělila rovnou pro SpKS.
MV - A jaký jsou možnosti odměn pro Hanku? Tam šlo asi ještě o něco trochu jiného než toto.
BL - tam je problém v tom, že to potřebujeme fakturovat a o tom jsem se s HH ještě nebavila.
HH - pokud uvažujete o rozdělení odměny do kraje, tak bych navrhla i část odměny pro BL, která na tom strávila mnoho času. Co se týká odměny pro mě, tak bych si musela obnovit IČO a na to teď nemám úplně čas.

ÚKOL - BL kontaktuje PO ohledně smlouvy na DPČ k mimořádné odměně pro HH.

JP - hledat zdroj peněz u PO, je otázka, jak to budou vnímat ostatní. V momentě, kdy tam vznikly prodlevy z části i naší vinou, tak si nejsem jistej, zda bude přijatelný takhle žádat. Můžeme hledat ve vlastních zdrojích, s tím nemám problém. Co se týká podání žádosti, tak jsem spíše proti. Nevidím tam legitimní nástroj PO.
MV - je to na posouzení PO. Zažádal bych o to a když personální odbor nějak nazná, tak to bude jejich rozhodnutí. Já bych požádal a klidně i o tu maximální výši.
JP - já bych nespecifikoval tu částku a zdvořile požádal, co by byli oni ochotni poskytnout.
PK - požádejme

ÚKOL - BL kontaktuje PO s žádostí o převod finančních prostředků z důvodů zajištění práce PO po dobu dvou měsíců svépomocí.

JB - Dáme najevo náš požadavek s tím, že víme, jaká je maximální možná výše odměny, ale necháme na PO, jakou výši zvolí.

Různé
BL - prosím všechny, aby se zbytečně veřejně nevyjadřovali o proběhlém VŘ a KoKS a chtěla bych požádat o respekt k tomu, jak to dopadlo, i když se vám to nelíbí.

MV - minule byla projednávána otázka mediace, já si myslím, zda by už nemělo jít o supervizi, která by byla v tuhle chvíli asi víc odpovídající.
https://wiki.pirati.cz/po/navody/supervize
https://wiki.pirati.cz/po/navody/mediace
EN - týmová supervize je jeden z možných přístupů. Potřebujeme překonat to co bylo a naučit se fungovat. Stále vnímám bariéry. Musíme se posunout k nějaké pozitivní spolupráci.
HH - vidím v tom ještě jednu rovinu, ale - já jsem vám to říkala :)
Byla bych ráda, kdyby zde i PO na sebe vzal svou část odpovědnosti a třeba k tomu něco sepsat. Neházela bych to celý jenom na PKS.
JB - nemám problém tlumit svá vyjádření ohledně VŘ, ale na foru jsem měl potřebu okomentovat neustále se opakující nesmysly.
MV - bylo by dobrý napsat PO, jestli supervizi nebo mediaci. A také v tom vnímám tu rovinu toho, že to dost lidí vnímá jako nedořešený a to může způsobovat další problémy.

ÚKOL - MV napíše email PO k otázce mediace a supervize a případného dořešení vztahů.

MV - mám krátkej dotaz - na setkání KPT, út a st budu na stáži u Olgy, takže bych nebyl v Jipici, ale ty podklady bych dodal. Je to možné?
HH - v klidu, důležitější je ten podklad, který si nastuduju a budu se doptávat. Ale zdravotnictví je takový oříšek , že ti k tomu budu několikrát volat.

Jednání končí

Záznam zde: https://mrak.pirati.cz/s/NtptSi25SbsCTZN

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

8. 9. 2020 od 19:30

b. schválení programu

VOLEBNÍ VÝBOR
1. shrnutí úkolů VM
2. Pirátské trhy, PiráTour - co je ještě potřeba
3. bigboard - záměr na pronájem

PKS
2. shrnutí úkolů SpKS
3. SVýT Blanka
4. setkání předsedů nad rozpočtem
5. setkání širšího vedení kraje - 10/2020
6. plán rozvoje KS 2021 (výhled)
7. rezignace PKS po volbách
8. Financování sítě koordinátorů
9. neaktivita členů KS

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Blanka Lednická, Jan Břížďala, Miroslav Vácha (20:38)
Hosté: Roman Pašek, Ondřej Tůma, Eva Nováková, Hana Hajnová (19:52), Vít Žáček (20:23)

Ověřovatel: Jan Pošvář

předsedající - BL, Zapisovatel - OT , ověřovatel - JP,

b. schválení programu
Program schválen

VOLEBNÍ VÝBOR

1. Shrnutí úkolů VM 19:33 - 19:41
RP - hodně práce zabral autobus, nejvíce teď s EN ladíme Ivan tour.
BL - budeme řešit letáčky s prioritama?
Rp - ano, přihlásil se k tomu OT, bude to dělat ve středu
Jinak dokument k akcím jke stále aktuální, ještě jsem tam doplňoval rozdávání PirListů. Ostatní dny ještě dovymyslím.
Možná by stálo za to v těch posledních dnech pokrýt ty větší města, kde nebyl autobus.

2. PiráTour - co je ještě potřeba 19:41 - 19:47
BL - zaznamenala jsem otázku Ivana v HB, někde tam vznikl problém v komunikaci ohledně toho, zda dorazí či ne.
RP - od Pavla Štěpánka šla info, že Ivan bude celý den na Vysočině, včera mi volala Anička Doová, že přijede až ve čtyři.
Dneska to s Věrou Marušiakovou domlouval Jan Kerber, že by Ivan přijel o něco dřív.
Jinak by tam nemělo být nic moc dalšího k řešení.
EN - jenom my tu akci musíme nahlásti na OSA a bude se za to platit, asi do tisícovky, tak jsem se chtěla zeptat, zda je to v pořádku.
RP - komunikovali jsme to s Michalem Šalomounem. Nejjednodušší cesta je to zaplatit.
BL - souhlasím s tím, že to zaplatíme.

3. bigboard - záměr na pronájem 19:47 - 20:00
RP - nemůžu zadat do Piroplacení Bigboard, protože na něj není udělaný záměr. Nesedí nám tam taky úplně termíny.
JP - pokud nechceme dostat pokutu, musíme tu volební fakturu mít až do 3.10.
RP - domluvím se s Běhanem, ať vystaví jednu zvlášřt na ty tři dny.
JP - musíme vymyslet název záměru a budou to asi provozní výdaje.
Rp - ta částka bude cca 45 000. Navrhl bych zýáměr na částku 53 000.
Já ten záměr nachystám a v druhé polovině jednání ho odhlasujeme.
RP - jenom bych chtěl k mému hodnocení od JB - dobrovolníci nejsou v mé kompetenci, to je starost KoKSe.
JB - myslím si, že bysme si práci měli rozdělovat podle toho, jak to stíháme a ne se schovávat za dílčí činnosti.
RP - já to chápu, ale už jsem na to neměl kapacitu. Delegoval jsem to jak na vás, tak na Ondru.
BL - nezabředávejme do toho
JB - a to že kandidáti nevěděli, že se v jejich městě koná akce, to je taky práce koordinátora?
RP - nemám kapacitu obvolávat každého kandidáta z okresu
BL - souhlasím, to opravdu nejde. Když se ti lidi sami nezajímají, tak je nebudeme obvolávat. Očekávám nějakou míru aktivity.
EN - můžeme se domluvit, že když bude něco důležitýho, tak s těma lidma mohu komunikovat
BL - nevím, jak ty lidi oslovit, aby se to k nim kompletně dostalo. Těch kanýálů máme spoustu a kupa lidí je stejně ignoruje.
EN - nabízím, že můžu lidi obvolat a promluvit si s nimi, jaké mají možnosti

Usnesení PKS Vys 40/2020

Předsednictvo KS Vysočina vytváří záměr “2020: Bigboard Jihlava”
s limitem 55.000,- v rozpočtové položce “Provozní výdaje” souhlasí s navýšením limitu
rozpočtové položky “Provozní výdaje” o 55.000,-
souhlasí s převodem z rozpočtové položky “Rezerva předsednictva” 55.000,- do rozpočtové položky “Provozní výdaje”.

Hlasování:
PK - pro
JB - pro
JP - pro
MV - pro
BL - pro

Záměr byl schválen.
ÚKOL - JP zaregistruje do Piroplacení schválený záměr na BigBoard.
Záznam: https://mrak.pirati.cz/s/Z8jbJMidQQzYGY8

PKS

1. Zhodnocení úkolů 20:09 - 20:13

2. Shrnutí úkolů SpKS 20:13 - 20:17
Ondra - především se jednalo o obsluhu a logistiku okolo autobusu, přípravu podkladů a grafiky pro nadcházející akce a pro reklamu v tiskovinách.

EN - já se v tom snažím zorientovat, pracuju hodně s RP. Bylo by fajn, kdyby pak najelo i úkolování od PKS, optimálně přes redmine.
BL - bude to mít nejvíce na starosti Mirek. Napíšu to na příští týden na jednání.

3. SVýT 20:17 - 20:20
BL - Čeká nás už příští neděli (20. 9.) - kdo se chystáte, jak jedete, domluva apod.
BL - nikdo se nehlásí, že pojede, tak je to vyřešený
EN - kdyžtak prosím pak nasdílejte streamovací link, toho co půjde.

4. setkání předsedů KS nad rozpočtem 20:20 - 20:24
BL - V pondělí 7. 9. 2020 proběhlo setkání předsedů nad rozpočtem 2021 - diskutovalo se to, že se od krajů očekává, že budou více zapojený do financování některých částí rozpočtu (PO, kancelář, atd.). Na SVýTu se bude rozpočet asi hodně řešit a budou k tomu další informace.
Jp - je tam myšleno i na to, že může některý kraj neuspět a tedy nebude mít tolik financí?
BL - bude to dopodrobna na tom svýtu

5. setkání širšího vedení kraje + 6. plán rozvoje KS 2021 20:24 - 20:37
BL - V polovině července jsme diskutovali možnost setkání širšího vedení kraje. Vykopla bych první termín na říjen - buď před KF, pokud bude 11. 10., nebo mimo KF, pokud by KF připadlo na volební víkend (tam to přece jen bude náročnější). Chtěla bych, aby se sešly PKS, PMS, MO, KoKS, SpKS. Takový lokální svýt.
Na setkání předsedů LibK představ il plán rozboje KS, kdy představili jak to sledují, jaký cíle si kladou. Bylo by dobrý na tomhle setkání něco podobného probrat. Jak se postavit k vedení kraje v dalším roce a přílivu členů. Je potřeba mít jasnou tabulku, kde je vidět, co se nám daří a co ne
JB - očekáváš, že ta skladba lidí bude jiná, než co dojede na KF? Co to zařadit jak bod jednání KF?
BL . chtěla jsem to zařadit před KF a především s těmi, klterých se to bezprostředně týká
JB - no ono to jsou lidi, kteří jezdí na to KF víceméně
JP - na KF jezdí i lidi, kteří v těch orgánech nejsou
BL - zvažovala jsem i oslovení Ondry Kolka, abysme to měli z první ruky.

BL - Na minulém setkání předsedů KS byl představen plán rozvoje KS tak, jak ho má nastavený LbK. Bude pravděpodobně probíráno i na Svýtu - k zamyšlení, jak plán postavit pro naše KS.

PK - je fajn vzít si inspiraci a nekopírovat
BL - nechci kopírovat, jen se inspirovat a získat know-how

ÚKOL - BL rozešle plán rozvoje ÚKr Ondry Kolka emailem.

7. rezignace PKS po volbách 20:39 - 21:00
BL - Je zvykem, že PKS po volbách rezignuje, případně si nechá znovu vyslovit důvěru. Jak se k tomu postavíme? :)
Pro mě jsou průchozí obě varianty. Vzhledem k tomu, že nás budou čekat sněmovní volby, který budou velký zápřah, tak by mě zajímalo, jak na to koukáte vy?
JP - už s tím mám praktickou zkušenost, i když to po sněmovních volbách trvalo trochu dýl. Nemám s tím problém. Přijde mi rozumný zzhodnotit podle výsledku voleb, jakou pak budete mít motivaci.
JB - nemám problém s rezignací, ale nesmíme tím omezit fungování krajského sdružení s ohledem na fungování krajského zastupitelstva.
PK - Neodstúpim, nikdy neodstúpim, su nejlepší.
Ale jinak jsem pro rezignaci. A případně si projít celý to kolečko znovu.
MV - nemám problém s rezignací a převolením. Před tímhle krokem by mi ale přišlo logické vyslovení důvěry a zároveň vůle členů v PKS pokračovat. Pokud bysme měli důvěru, pak nevidím důvod rezignovat.
HH - pokud po každých volbách bude předsednictvo rezignovat, pak nechápu, proč ho volíme na dvouleté funkční období, když jsou volby každý rok. Ny Vysočině to dělá víc bordelu než pozitiv.
PK - plně souhlasím s Hankou.
JP - záleží na těch okolnostech. Teď je ta situace taková, že se nám mohou dostat čtyři lidi z PKS do zast. kraje a je otázka, zda budou mít časové kapacity.
RP - dělá se to hlavně kvůli tomu, aby se ukázalo, zda byly naplněny očekávání. Mohlo by se to odvíjet i od výsledku voleb. Jinak je důležité udělat to tak, jak řekl JB.
PK - souhlasím s JB, neměli bysme to dělat příliš zbrkle. Pakliže většina rezignuje, tak se nebudu silou držet, ale budu ctít nějaký ty pravidla společnosti.
BL - budeme to řešit podle výsedků voleb, zařazení, vytížení v rámci kraje. V průběhu října to dořešíme.

8.Financování sítě koordinátorů (21:05 - 21:16 )
PK - v pondělí proběhlo setkání předsedů, bavili jsme se o kofinancování KoKS
https://drive.google.com/file/d/1jukYMr ... 2favm/view
Většinou krajů je souhlas, že se budou z krajských rozpočtů převádět peníze na KoKS.
Většina krajů byla pro. Zarazilo mě, že je tam zmiňováno, že agendy neustále přibývá.
Sám s tím mám velký problém, už jenom proto čím jsme si prošli, není ukotvená nijak funkce koordinátora,
je to problém do budoucna. Byla k tomu i anketa na foru:
viewtopic.php?f=637&t=53490&start=30

9.Neaktivita členů KS 21:16 -
PK - všiml jsem si znepokojivého trendu, kdy to vypadá, že o stranických věcech na Vysočině nerozhoduje většina, ale cca 13 členů.
Podle toho pak také vyapdjí výsledky hlasování na Vysočině. To bylo vidět v posledních třech hlasováních. Průměrně se účastnilo 22 členů.
Je otázkou, co je špatně. Chápu, že to tak máme nastavený a máme nějaký principy, ale do budoucna by bylo fajn zkontaktovat ty členy a zeptat se jich, co se jim líbí, co se jim nelíbí, co by je k tomu hlasování víc motivovalo atd.
Je na místě se tímhle zabývat. Úzce s tím souvisí i přijímání členů.
RP - co se týká hlasování, tak by bylo dobré neanonimizovat je v Heliosu, pak bysme viděli, kdo je dlouhodobě neaktivní.
JP -I v celorepublikových hlasováních nerozhodují všichni a velká část se toho nějakým způsobem neúčastní. Můžeme se podívat na jiná hlasování i třeba v jiných krajích. Na Vysočině je ten trend setrvalý a je to vždycky tak, že hlasuje zhruba polovina.
JB - přikláněl bych se k tomu, že není ekvivalent mezi nespokojeným a neaktivním členem. Problém vidím v tom, že pokud je někdo aktivní a ta jeho aktivita postupně uvadá až odejde.
MV - v knžce Swarmwise je to velmi zajímavě popsaný. Můžeme k tomu udělat pracovní skupinu a udělat si tu vnitřní strategii. Co třeba mě zarazilo, tak to byla při vstupu do strany absence lidského kontaktu v první době. A to může lidi demotivovat.
EN - tohle je důležitá debata jak z praktické, tak z politické roviny. Je potřeba si tohle vyjasnit.
RP - u mě ta vstřícnost byla úplně naopak, vsšechno bylo strešně uvolněný a v pohodě. Asi bych se nikdy nějak moc nezapojil, kdybych se dobrovolně nepřihlásil k nějakýmu úkolu. Problém je teď ale v tom, že ten nový člověk přijde a neví co má dělat.
PK - měli bysme si stanovit, jak budeme přistupovat k novým členům, tahle koncepce by měla vyjít z PKS a PMS. Návod k tomu by se měl revidovat.
A bylo by třeba od těch lidí zjistit, co jim vadí a proč nehlasují. Z těchto informací by se pak dalo vycházet.

Různé
RP - nelegálně umístěný banner v HB na mostě. Dávejte na to pozor.
JB - https://forum.pirati.cz/viewtopic. ... 99&t=53597

Záznam:https://mrak.pirati.cz/s/CzBa2fGqM6566Xy

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

15. 9. 2020 od 19:30

b. schválení programu

VOLEBNÍ VÝBOR
1. shrnutí úkolů VM

PKS
2. shrnutí úkolů SpKS

Přítomni: Jan Pošvář, Pavel Knežik, Miroslav Vácha
Hosté: Roman Pašek, Ondřej Tůma

předsedající - JP , Zapisovatel - OT , ověřovatel - MV ,

b. schválení programu
Program schválen

Volební výbor

1. Shrnutí úkolů VM
RP - za poslední týden se povedla IvanTour, se kterou mi nejvíce pomohla EN.
Bylo to fakt skvěle nachystaný.
JP - co bude v nejbližší době za akce?
RP - v sobotu bylo ještě Vyosení, na kterém se protočilo mnohem více lidí než jsme předpokládali a navíc se nám tam otevřely dveře na další pořádání. Jinak budeme objíždět další města na Vysočině a rozdávat noviny. BUdeme v tom pokračovat i další dny tenhle týden. V sobotu bude Ukliďme Česko a venkovní posezení v Pelhřimově.
JP - a jaké jsou stavy merche? Něco chybí či přebejvá?
RP - nic moc nepřebejvá ani nějak drasticky nechybí, ale rozdáváme střídměji. Veškerý zbytkky budeme brát do Pelhřimova a do NMnM a na bus na Žďársko.
Co se týká merche, tak v některých věcech jsme úplně neodhadli co budou lidi brát a co ne.

2. venkovní posezení v Pelhřimově vs Covid19
RP - tuto sobotní akci zatím nerušíme
JP - v chatu od PK zaznělo, že by se mohl zrušit skákací hrad. Ale dle informace od RP je hrad v cajku.
Jsme všichni v ouklandu s tím, že to tak bude? Nebo máme návrhy na nějaká případná opratření?
RP - s HH jsme se shodli, že to uděláme i s tím hradem. Jde o to, aby tam byla desinfekce v rozprašovačích na více místech. Já bych do toho šel
PK - stan jsem nakonec objednal, bude u něj muset stát někdo od nás. Jinak předpokládám nějakou ohleduplnost a používání ochranných pomůcek.
JP - u té lodi bude nějaký riziko vždycky
PK - souhlasím s HH a RP, pojďme pokračovat a udělejme to
JP - a v tom skákacím hradě budou ty roušky taky?
PK - pokud budou povinný i venku, tak budou i v hradu. BUdeme se snažit dodržet všechny povinnosti.
RP - PK jestli budete kupovat nějaký ty spreje, tak vezměte minimálně tři.

Záznam zde: https://mrak.pirati.cz/s/4k7qSi2MBKMFTsH

PKS

1. Zhodnocení úkolů

2. Shrnutí úkolů SpKS
OT - nejvíce práce bylo samozřejmě okolo voleb - příprava grafik na eventy, plakátů, reklam do novin, samozřejmě proběhla IvanTour, kterou jsem částečně pomáhal organizovat a také jsem zde dělal fotodokumentaci, proběhl SWAP a když mi zbyla chvíke času, tak jsem se věnoval kontaktní kampani a administrativě.

Záznam zde: https://mrak.pirati.cz/s/xTk5zjJFK6TDCqQ

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

22. 9. 2020 od 19:30

b. schválení programu

VOLEBNÍ VÝBOR
1. shrnutí úkolů VM
2. přehled BUP

PKS
2. shrnutí úkolů SpKS
3. dotazník ke spolupráci se STAN
4. společné datové úložiště + gsm brana

Přítomni: Blanka Lednická, Pavel Knežik, Jan Pošvář, Jan Břížďala (19:40), Miroslav Vácha (19:43)
Hosté: Ondřej Tůma, Eva Nováková, Vít Žáček (19:50), Roman Pašek (20:15)

Ověřovatel: Blanka Lednická

předsedající - BL , Zapisovatel - OT , ověřovatel - BL ,

b. schválení programu
BL - návrh přehození jednání PKS a VV.
Program schválen

Volební výbor

1. Shrnutí úkolů VM (20:55 - 21:00 )
RP - jede kontaktní kampaň, jsem totálně vyřízenej. Merch je objednanej a přijde zítra.
JB - máme statistiky z reklamy na Seznamu?
RP - od 1.9. tam je 57 000 zobrazení, zítra se asi domluvíme s OT a vyměníme tam grafiky

2. Přehled BUP (21:00 - 21:23)
EN - Úkol pro KoKS od Aleše Krupy (má být do konce týdne) - jedná se o bezúplatné plnění (roznos novin, umístění banneru), sama ho nezvládnu. Je potřeba mít odhadovanou cenu a pokud se dostaneme nad 1000 Kč, tak potřebujeme smlouvu.
BL - Máme tabulku, prosím všechny o vyplnění
Odhadovaná cena - 15 Kč/den za banner, 200 Kč/1 balík PL

PKS

1. Zhodnocení úkolů 19:36 - 19:45

2. Shrnutí úkolů SpKS 19:45 - 19:46
OT - v podstatě bych asi opakoval to stejné z minulého týdne, hlavní práce je teď především kampaň a potřeby okolo (reklamy, plakáty, merch), jen se k tomu přidala i spoluúčast na kontaktní kampani

3. dotazník ke spolupráci se STAN 19:47 - 20:25
- po shodě předsednictva v průběhu jednání byl tento bod jednání vyhodnocen jako uzavřený a bude zveřejněn až po sněmovních volbách, a to včetně záznamu

4. Společné datové úložiště 20:25 - 20:50
a) Pro náš budoucí rozvoj navrhuji pořídit na KS Vysočina následující zařízení:
Synology DS920+ - 14 900,-
(https://www.alza.cz/synology-ds920-d5888165.htm)
Kromě sdíleného prostoru umožňuje používání aplikací např.:
Dokuwiki - https://www.synology.com/cs-cz/dsm/packages/DokuWiki
Synology Office - https://www.synology.com/cs-cz/dsm/packages/Spreadsheet
(vsechny balicky: https://www.synology.com/cs-cz/dsm/packages)
Navrhované disky:
WD Red 4TB - 2 869,-
(https://www.alza.cz/wd-red-4tb-d5757222.htm)
Seagate IronWolf 4TB - 3 099,-
(h[url]ttps://www.alza.cz/seagate-ironwolf-hdd-4tb-d4494396.htm[/url])
Seagate IronWolf 8TB - 6 299,-
(https://www.alza.cz/seagate-ironwolf-8tb-d5710068.htm)
(4x hdd 4T - Raid 5 - 12 TB - 12 396,-)
(4x hdd 8T - Raid 5 - 24 TB - 25 196,-)

Cena celkem var 12TB - 27 296,-
Cena celkem var 24TB - 40 096,-

b) gms brana pro zasilani sms a kontaktovani clenu kraje a priznivcu

PK - kraj by měl být technologicky nezávislý, třeba formou vlastního cloudového úložiště místo různých pirátských systémů na různých platformách.
Já jsem pro nákup dle výše uvedených informací. Rád bych, aby na to PKS uvolnilo finance s jasnými podmínkami použití. Se všemi službami to funguje jako google drive. A taky ta gsm brána, nestudoval jsem ji dopodrobna. Je to zařízení se simkartou, kam by se zadaly seznamy , na které uživatele by to mělo jít.
JP - proč si rovnou nezplatit třeba GDrive? Upneme se na jedno řešení, nebo bude spravedlivá soutěž? A jak bude řešena transparence v případě dokumentů ke zveřejnění.
PK - radši budu věřit našemu řešení než Googlu. Soutěž nebude - praktická zkušenost mluví výhradně pro Synology. A to uživatelské prostředí umožňuje i veřejný přístup.
OT - bude k tomu potřeba i nějaká UPS?
PK - ty data se neztratí bez UPS, jenom se to vypne.
RP - nelíbí se mi, že ty naše systémy máme nějakým způsobem funkční. Na fotky můžeme používat Flickr, je škoda, že ho nevyužíváme.
JP - ten server v PK jsme dostali, ale nemám na něj čas. Nechci řešení bez soutěže, pokud neprozkoumáme další možnosti. Kdybysme do toho šli, tak budeme muset mít někoho odpovědného. Nějaký náš TO, který by za to zodpovídal.
OT - Flickr není zadarmo, jen do tisíce fotek. Jinak by PK mohl udělat cenovou nabídku.
PK - nabídku dělat nebudu. Jestli chce někdo něco jiného, ať si to nabídne. Dělám v tom dlouho a chci jenom Synology.
Je tam možnost i zrcadlení na ten mrak.
BL - uvědomme si, že probíhají boje o možnosti navýšení úvazků - finance jsou v tuto chvíli ty určující. Jsem pro to , aby kraje přispěly na chod centrálního TO.

5. Různé 20:50 - 20:55
EN - mám prostor pro to být úkolovaná předsednictvem, spolupracuji s Romanem.
BL - hlavní je teď spolupráce s Romanem. Bylo by fajn zkontaktovat lidi z Nalodění, kteří měli v minulosti zájem spolupracovat.
Možná trochu víc spolupráce s Jirkou Svobodou.

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

13. 10. 2020 od 19:30

-. Martin Másilko, koncept vzdělávání, Leadership - kmenové vůdcovství
b. schválení programu
2. shrnutí úkolů SpKS
3. pokračování PKS
4. výměna plachty na bigboardu
5. splacení půjček
6. odměna VM, MO, PKS, SpKS
7. informování o činnosti ZK - fórum
8. příprava jednání KF ke koaliční smlouvě
9. výzva k nominacím do výborů a komisí

Přítomni: Jan Břížďala, Blanka Lednická, Pavel Knežik, Miroslav Vácha, Jan Pošvář (20:10)
Hosté: Jiří Svoboda, Petr Kozel, Martin Másilko (do 19:50), Ondřej Tůma, Marek Křejpský, Jiří Wiche, Vít Žáček, Roman Pašek, Eva Nováková, Hanka Hajnová (20:36), Tomáš Bouda

Ověřovatel: Jan Břížďala

Martin Másilko, koncept vzdělávání, Leadership - kmenové vůdcovství (19:32 - 19:50)
MV - Martin Másilko školí spoustu věcí, co se nám mohou prakticky hodit - leadership, psychologie skupin a spolupráce. Udělá nám krátký úvod.
MM - začátek je prezentace firmy, úvod do toho, co dělají - socionika a talenty. (podrobnosti v záznamu)
Kmenové vůdcovstí - projekt.
https://www.socionika.cz/

předsedající - BL, Zapisovatel - OT, ověřovatel - JB ,

b. schválení programu (19:51 - 19:53)
Návrh sloučení bodů 10 - 12 do bodu č.6 ponechání časové dotace.
PK souhlasí.

Program schválen

PKS

1. Zhodnocení úkolů (19:53 - 19:56)

2. Shrnutí úkolů SpKS (19:56 - 19:58)
OT - poslední týden klidnější, dodělávky z voleb, dotáhnutí reklamy do Jihlavských listů, úklid, znovu otevřeno hledání prostor pro JiPiCi (průzkum, prohlídka); zájemci o informace ohledně opatření na Vysočině, samozřejmě také desinfekce celých prostor Centra a PK

2a. Shrnutí práce KoKS (19:58 - 20:01)
EN - já mám teď druhý začátek, je to teď znovu všechno nanovo, jak už nejede kampaň. Je to teď hodně o tom se učit práci kokse, dávám dohromady kontakty, komunikuji s MSkama, budeme dávat dohromady systém sdílení kontaktů. A jsem stále available pro případné další úkoly od PKS.

3. pokračování PKS (20:01 - 20:25)
BL - Převolba předsednictva z důvodu rezignace po volbách probíhá aktuálně pouze v jednom kraji (Olomoucký), v dalších krajích se převoluje předsednictvo, protože mu skončil mandát, případně bylo převoleno krátce před volbami. Existuje více názorů, jak dál s PKS - zda pokračovat, požádat o důvěru, požádat o zvolení nového PKS.
Chtěla bych vyzvat všechny za PKS o vyjádření a případně i další zapojené lidi.
RP - podle mě je ještě dost brzo, tahle otázka by měla padnout až tak za měsíc.
JB - nemám problém, pokud se domluvíme, že budeme takhle rezignovat, ale musíme si domluvit datum, ať se nezasekneme na slepém bodě.
MV - kdybysme teď řešili rezignace, tak by vznikl jenom chaos, ale obecně s tím nemám problém
PK - ze své pracovní praxe a dle mého názoru se musím vyslovit proti tomu, abysme rezignovali.
BL - jsem zajedno s HH - byli jsme zvoleni na dva roky, to dvouleté období by mělo být dodrženo. Nyní je to náročné období a bude toho hodně. Navíc řešíme i další věci okolo fungování v rámci kraje. Souhlasím s tím, co řekl RP. Já osobně bych ale rezignaci neřešila.
JP - pochopil jsem, že na tom není 100% shoda. Chápu, že rezignovat nechcete, ale bylo by fajn získat zpětnou vazbu - třeba nějakou anketou, abysme zjistili, jaká je vůle členské základny.
PK - jednou dalo KF jasně najevo, koho chce mít v PKS. V okamžiku, že většina členů PKS uzná, že by měli rezignovat, tak to mohou udělat.
MK - kdy končí to funkční období?
BL - 1.11.2021
JB - nijak se nezříkám odpovědnosti za členství v PKS a plánuji v tom pokračovat. Jde jen o to, zda máme tu důvěru pokračovat dále. Kdyby byla shoda na naší rezignaci, tak by bylo potřeba to udělat s nastavením vhodného termínu, aby se nenarušila činnost KS.
RP - jde o to, jak to vidí KF. Nastala nová situace a je na stole otevřít tu otázku znova.
PK - slyšel jsem tři jasné hlasy o tom, že chtějí pracovat ve své funkci a zvládají to. Já vidím kvalitní výsledky a funkční předsednictvo.
BL - máme dva tábory - 1. pojďme to otevřít ještě za měsíc, 2. vykašeleme se na to a pracujme
JP - myslím, že jsme schopni diskutovat i pracovat zároveň. Tu anketu tam můžu dát a bude fajn, když se tam všichni vyjádříme.
BL - aktuálně odkládám tento bod na pozdější dobu. JP tu otázku může klidně otevřít na foru. Pokud se neshodneme, tak se o tom pobavíme v polovině listopadu - tedy 10.11.2020.

4. výměna plachty na bigboardu (20:26 - 20:28)
BL - Je potřeba pořešit výměnu plachty na bigboardu, aby byla aktuální. Buď tam dáme děkovací, nebo tam rovnou dáme “obecnou” pirátskou, ať nemusíme řešit za měsíc další výměnu.
Dáme tam děkovací plchtu, nebo obecnou Pirátskou?
RP - výroba je týden až deset dní, tak děkovací asi nemá moc cenu.
BL - navrhuji dát tam obecný Pirátský design

ÚKOL - MO, RP, OT - design plachty.

5. splacení půjček (20:28 - 20:29)
BL - Vzhledem k úspěchu v krajských volbách můžeme půjčky vrátit hned na začátku roku 2021, tudíž je odešleme do ostatních krajů hned v lednu. Souhlas?
JB - souhlas
PK - souhlas
JP - souhlas
MV - souhlas

6. odměna VM, MO, PKS, SpKS (20:30 - 21:27)
RP - rád bych jenom věděl, jestli dostanu nějakou odměnu a kdy ji dostanu - informativně. Je na stole další debata o tom, kdo další se bude odměňovat? Na volebním účtu nám zůstalo 100k, něco málo ještě zbývá doplatit, tedy nám zůstane z volebního rozpočtu cca 70k.
PK - vyvstala nám tady věc odměňování členů, co se podíleli ve volbách. Nemám nic proti tomu, aby RP dostal část té odměny hned. Jinak naše předsedkyně odvedla neskutečný množství práce a obětavosti, především díky nadšení jejímu a HH jsme dosáhli takového úspěchu. Obě bychom měli odměnit.
Předsedkyni PKS bych navrhoval odměnu. O její výši se můžeme pobavit, já bych navrhoval 100k.
JP - já budu za toho zlýho - nebylo by fér si sami sobě navrhovat odměny, navíc by bylo dobré stanovit kritéria na základě kterých budeme odměňovat. K tomu RP - tam se můžeme shodnout na minimální částce, kterou můžeme vyplatit hned a zbytek doplatit později, pokud se na tom shodneme.
BL - vzhledem k návrhu PK se vylučuji z jednání, nadále budu jen předsedající
PK - JP - návrh zněl, měli bysme tu odměnu dát lidem, kteří to odmakali. A souhlasím s tím, že ta zátěž ležela na několika málo lidech. Připojuji se k Pavlovu návrhu. Víme lidsky, co ti lidé odvedli a jaký mají výsledek.
EN - já to vnímám jako velmi na hraně prahu. Schválení PKSkem bych viděla jako potenciální konflikt ke KF.
JB - teď si dávejme pozor, ať nemícháme několik věcí. Vycházejme i z názvu tohoto bodu, kde je několik různých pracovních pozic. U VM můžeme postupovat v souladu se smlouvou. U HH a MO se to nějak řešilo - Smlouva o dílo.
Jsem nakloněn vyčlenit nějakou částku vedoucí MO. Blanku jsem vnímal jako velmi pracovitého člověka v rámci kampaně. Ze svého pohledu jsem pro vyčlenění odměny všem čtyřem jmenovaným.
BL -
Návrh na odměnu SpKS, vedoucí MO, VM a mě. Sebe neřeším. Co se týká SPKS a MO, to můžeme vyřešit. U VM to máme daný. Na RP - jakou máš nyní finanční potřebu z hlediska odměn?
RP - aktuálně potřebuji do 14 dnů 36k na školné.
TB - nemyslíte, že by nebylo dobré do toho rozhodování zapojit i KF?
BL - i ve volbách do Evropy rozhodovalo PKS. Ale rozhoduje o tom i obecně, ale chápu to.
HH - proto to PKS máme, je to rozhodovací orgán a je to v jejich zodpovědnosti.
TB - nebylo to ale řečeno předem
JB - nejsem schopen si představit mechanismus zapojení KF. Odměňování by mělo být formou usnesení PKS. PKS samozřejmě nechce postupovat proti vůli KF. KF má navíc možnost revokace usnesení PKS.
HH - není to úplně pravda Tome, odměna VM byla deklarována předem. Jinak ten úzus tu již historicky byl a odměňovalo se také bez ohlášení. Když se povedl kus dobré práce, tak se považovalo za fér tyto lidi odměnit.
TB - já nemluvil úplně o VM, nechci to rozporovat, jen jsem chtěl vnést názor, že by mohlo rozhodovat KF. Přijde mi divné že by mělo PKS rozhodovat o odměně pro předsedkyni.
MK - souhlasím ať o odměnách rozhoduje KF. A jak tam ta odměna bude? 100k dohromady, nebo zvlášť?
JP - zajímalo by mě, zda ti plánovaní odměnění o tu odměnu stojí. A nebylo by třeba možný, co se týká SpKS - neřešit třeba samotnou odměnu, ale řešit třeba navýšení platu.
PK - já neřekl možná, já řekl, že navrhuju - ať už to rozhodne kdokoliv. Jinak Tome - KF nám dalo tu důvěru. Ale rozpor téhle myšlenky bych bral jako znevážení důvěry. Rozumím tomu, že by se to mělo schvalovat KFkem. Byl bych nerad, aby kvůli tomu vznikl v KF nějaký rozpor. Navíc nevím, jakým způsobem se to udělá. KF rozhoduje o odměnách vyšších jak 100k. S tím problém nemám a budu rád, když o takové odměně KF rozhodne.
TB - to není nedůvěra v PKS, to byl jen jeden z dalších návrhů - možností pohledu. Rozhodně to nebylo jako nedůvěra PKS.
PK - Tome děkuji za komentář. Nemám s tím problém, pokud to bude KF jednat, ale podle mě je to zbytečný s ohledem na tu agendu, která k tomu vyplyne. Pakliže se to bude jednat, pak z jednání vyloučíme celý PKS?
Když se toho někdo ujme, budu jen rád.
VŽ - nejsem proti tomu, abysme odměňovali aktivní lidi, ale vidím problém v tom, jak se ta aktivita měří. Jakou uděláme tu metodiku, podle které se určí jak byl kdo aktivní.
JP - je pravda, že když odměníme jednoho, tak druhý to může nést špatně. Chtělo by to metodiku, když už se navrhují tak vysoké částky.
HH - byla bych ráda, aby tu zaznělo, že Blanka odvedla neuvěřitelnou práci v celé kampani, myslím že jsem ještě nikdy nezažila takového tahouna. Já osobně na odměně netrvám, pokud by to mělo někomu trhat žíly. Byla to vždy dobrá praxe, aby se ti dobří odměnili. Blanka - plně souhlasím, Roman - taky souhlasím a jestli vidíte někoho dalšího, tak je tady a teď navrhněte.
EN - mě mrzí, že jsem už na začátku říkala, že si máme stanovit mechanismus odměňování těch, kteří si třeba brali neplacené volno apod. Nejsem proti odměně Blance, ale celé mi to přijde nesystémové.
PK - podal jsem pouze návrh, v maximální výši schvalitelné PKSkem s tím, že ta výše je nastřelená.
Mechanika a systém nebyly nastavený, protože si tvrdím říci, že jsme nevěděli o tom, že je máme nastavit. Nastavme si tyhle věci na sněmovní volby, ale nenastavujme je zpětně pro ty, co tu práci odvedli teď.
Všichni jsme ale viděli, jak ta Blanka fungovala, kolik času jít zabralo a co všechno na tom nechala. Vidím ten přínos v tom výsledku a ten se snažím odměnit. Tohle jednání budu vyvolávat do té doby, dokud to nějak nevykomunikujeme.
PKo - obecně souhlasím s tím co tady padlo. Ti co to táhli dopředu, tak dobře ví, kdo byl aktivní a kdo si tu odměnu zaslouží. Musí to udělat ti, co byli přímo účastni.
VŽ - nebylo určitě aktivní jenom PKS, kampaně se účastnila celá členská základna a dobrovolníci. Souhlasím s HH, že by se mělo udělat vlákno o tom, koho by stálo za to odměnit.
EN - ty předchozí kampaně byly vždy o dobrovolnících, kteří do toho ten čas dali. Ale neumím si představit, jak bysme to teď měřili zpětně. Ráda bych to ale pak nastavila pro další volební kampaň. Můžeme si z toho vzít ponaučení. Měli bysme zůstávat na tom, že stojíme na té široké škále dobrovolníků.
JS - navrhuju odměnit mediální tým, co pracoval na PirListech
JB - oddělme diskuzi o dodavatelích a zvláště řešme aktivitu ostatních členů. Pokud si myslíte, že se někdo zapojil více, tak ho nominujte. Můžeme se tak propracovat i k nějakému systému.
MV - vnímám to napětí mezi lidma, vnímám ty potřeby, KF těžko uvidí, co reálně Blanka nasadila, co jí to stálo a jakým způsobem si takovýhle lidi sami likvidujeme. Nevím jestli je KF tohle schopné posoudit.
BL - prvně musíme vyřešit odměnu VM - tu pořešíme na foru. Prosím členy o rozmyšlení si výše odměny spolu s odůvodněním.

ÚKOL - BL vykopne vlákno na forum k odměně VM.

RP - poprosil bych při tom hodnocení zahrnout i zda se se mnou bude počítat na sněmovní volby nebo ne.
BL - diskuzi nechávám na další jednání PKS. Prosím o přípravu návrhů v Codi už před tím jednáním.

ÚKOL - celé PKS si připraví návrhy na odměny na příští jednání PKS

7. informování o činnosti ZK - fórum (21:27 - 21:32)
JB - řešili jsme způsob informování o činnosti ZK. EN to zadávala do redminu.
EN - převzala si to Alice Hamalová, ale nemám od ní zpětnou vazbu.
JB - kdyby to šlo udělat urgentněji, už jsou nějaké informace ke zveřejnění, tak by to bylo dobré.
PK - na foru už to vlákno existuje :)
viewforum.php?f=1479
EN - ještě tam chybí dvě podfóra, tak já je popoženu
RP - současně potřeba změnit název na Kraj Vysočina (velké K)

8. příprava jednání KF ke koaliční smlouvě (21:32 - 21:43)
JB - při podpisu memoranda padlo, že do 21.10. bude představen i návrh koaliční smlouvy. Dnes jsme připomínkovali ten stávající návrh. V tom termínu bysme zahájili jednání KF k tomu podpisu koaliční smlouvy.
PK - je zásadní, aby se ta koaliční smlouva komunikovala dopředu i skrze ty zástupce MS.
JB - Schrek nám to poskytne do páteční půlnoci zapracované a my budeme mít čas do úterý pak přidávat nějaké další poznámky. Bude proto nutné si ten návrh prostudovat.
HH - počítejte s tím, že nás čeká ještě jedno jednání PKS, ZK, MS a vyjednávacím týmem. Já k tomu zkusím vyhodit Doodle.
BL - už šly ty maily v rámci MSek?
RP - nevím, spíš asi ne
PK - asi taky ne
VŽ - zatím jsem nic neposílal
JS - taky ne, ale myslím si, že ten email byl dost strohej
HH - já jsem MS informovala už s předstihem, potřebujeme však abyste ty informace zprostředkovávali těm členům.
Ta forma už není tak důležitá, ale je potřeba to co nejdříve předat.

ÚKOL - BL rozešle email celé členské základně.

9. výzva k nominacím do výborů a komisí (21:43 - 21:53)
JB - co se týká nominací do výborů a komisí, neměl by se asi nominovat každý kdo půjde okolo. Ti externí nominovaní by měli být někým zaštítění. My už můžeme zahájit nějaké interní výběrové řízení. Rozpočtovou komisi je v plánu nejspíše zrušit, protože nemá úplně smysl. Komise k dostavbě Dukovan není úplně politická komise. Ale bude se po nás chtít sdělit nominace předsedů a místopředsedů do komisí a výborů.
HH - já čekám až Schrek pošle podklady z dneška a podle toho bych se pak odrážela.
JB - kdyby byla schůzka k té koaliční smlouvě, tak bysme se mohli pobavit i o nějakých případných předsednictvích a místopředsednictvích. Možná bychom mohli udělat vlákno na foru, kde se to bude shromažďovat.
BL - jsou rozjednaný pozice v komisích, máme deadline nominací
JB - do každé komise máme právo nominovat dva lidi
EN - nejlíp si myslím, že by se to dělalo na tom fóru
HH - my si budem muset říct jména těch předsedů do toho příštího týdne. O nějakých komisích ještě budeme jednat a bojovat. Byla bych ráda, abysme to na té schůzce rozsekli. Ale nevím, jaký na to teď čas. Tam kde budou předsedové, tak by bylo dobře vědět to do úterý

ÚKOL - JB založí na foru vlákno k nominacím do komisí a výborů kraje a následně jej bude i moderovat.

EN - já si to konkrétní oslovování a evidenci obstarám
BL - to už se dohodněte s JB

RŮZNÉ
BL - ozvala se mi Olga s tím, že by s s námi ráda potkala na diskuzi o aktuálním dění s tím, že to bude nějak navazovat na zítřejší PirateTV. Proběhne to příští úterý od 20:00. PKS bude od 19:00.
HH - měli bychom se se STANem na Vysočině sejít a promluvit si s nimi. Za mě tam dnes cítím velké riziko.
BL já k Olze rozešlu mail.

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

20. 10. 2020 od 19:30

b. schválení programu
1. zhodnocení úkolů
2. shrnutí úkolů SpKS
3. shrnutí úkolů KoKS
4. odměny za volební kampaň 2020
5. navýšení rozpočtové položky pro krajské volby
6. školení socionika
7. zhodnocení kampaně Roman

Přítomni: Pavel Knežik, Blanka Lednická, Jan Pošvář, Jan Břížďala, Miroslav Vácha,
Hosté: Ondřej Tůma, Tereza Mašková, Barbora Pokorná, Roman Pašek, Jiří Wiche, Eva Nováková, Jiří Svoboda, Milan Daďourek, Hana Hajnová (19:10)

předsedající - BL, Zapisovatel - OT, ověřovatel - MV,

b. schválení programu
Zkrácení časové dotace bodu 4 na 30 minut.
Předřazení bodu 6 a 7 před bod 4
Program schválen

PKS

1. Zhodnocení úkolů (18:16 - 18:19 )

2. Shrnutí úkolů SpKS (18:19 - 18:20)
OT - poslední týden silný útlum (karanténa, mobilní net), běžná administrativa, komunikace s KoKS, se členy, s JB a JP nominace do komisí a výborů

3. Shrnutí práce KoKS (18:21 - 18:25)
EN - dodělala jsem seznam NDA a kontaktů, který chci pak sdílet, nastavili jsme si dělbu práce s OT, komunikuju s novými zájemci, věnuju se úkolům od PO, ráda bych navštívila MSka, ale to musím prozatím odložit.
Snažím se získávat zkušenosti z jiných krajů - třeba Jitsi pro příznivce, kde by mohl být vždy někdo z PKS.
A rozvíjí se dobrovolnický aktivity - potravinová pomoc a sbírka notebooků.
JP - rád na to Jitsi někdy zajdu
BL - jo, mě se to taky líbí
EN - ještě bych chtěla nastavit systém úkolování od PKS či členů

6. školení socionika

7. zhodnocení kampaně (18:25 - 18:29)
RP - budu potřebovat zpětnou vazbu - to dám ještě dnes na fórum a rozešlu anonymní dotazník, pokud s tím PKS souhlasí. První výsledky bych chtěl představit na nedělním KF.
BL - okej, ale když na to vyjde čas
RP - případně na standartním listopadovým KF
BL - kdyžtak se na tom rozesílání domluvte s EN
EN - s RP se domluvíme

4. Odměny za volební kampaň 2020 (18:30 - 19:30)

https://wiki.pirati.cz/rules/prah § 2 - 3, 5
ale precedens: viewtopic.php?f=316&t=47455
od Lucky S.:
smlouvu, pokud nejde od DPP nebo DPČ lze uzavřít i zpětně. Pokud jde o jednorázovou věc, můžete použít smlouvu o dílo, pokud pracoval několik měsíců a je IČař, jde uzavřít příkazní smlouvu. Podmínkou je, aby byla v registru smluv dříve než se bude proplácet ta odměna - to k příkazní smlouvě. Smlouva o dílo může nahradit fakturu a tu můžete nahrát k podání bez vložení do registru smluv
od Aleše K. - Pokud jde o postup při vyplacení odměn:
Správce PiCe - tam bych navrhoval udělat krátký dodatek ke smlouvě, odhlasovat navýšení stávajícího záměru, vysvětlit, odůvodnit, zveřejnit. Plus přesunout peníze do rozpočtové položky (z rezervy?)
Volební manažer - tam tedy existuje smlouva, která celkem jasně říká, kdy se vyplatí bonus. Tzn. zase by se k tomu musel udělat dodatek ke smlouvě a ideálně k tomu schválit samostatný záměr na odměnu VM, kde při projednávání bude jasně vysvětleno, proč jste se rozhodli odměnu i tak vyplatit.
Aktivní člen - ideálně podepsat alespoň dodatečně smlouvu, schválit samostatný záměr, kde při projednávání bude jasně vysvětleno, co dělal ve volbách a proč jste se rozhodli vyplatit odměnu
Ten postup pochopitelně není ideální, protože se všechno řeší až následně. Takže je to spíš snaha uvést to nějak do pořádku. Proto fakt doporučuju maximálně transparentně vše vysvětlit, projednat a zveřejnit, ale i tak se vám může stát, že vám to někdo napadne. Taky netuším, o jaké částky jde, takže pozor na limity pro schvalování a pro výběrová řízení

BL - výše uvedené jsou možnosti jak postupovat v případě odměn.
Co se týká odměn a diskuze o nich, tak teď máme čistý stůl. Teď potřebujeme řešit především odměnu RP, s ohledem na ostatní okolnosti co nejdřív.
Sama mám tu RP odměnu postavenou tak, že by měl dostat nějakou paušální odměnu za dobu kampaně dle mě 10 - 15 tisíc za každý měsíc a pak pohyblivou částku dle nějakých výhrad a okolností. Viděla jsem v kampani jak pozitiva, tak i negativa, ale ty pozitiva tam rozhodně jsou. O té částce ale zase nemám představu. Navrhuju sestavit tu odměnu ze dvou částí - měsíční fixní a nefixní dle fungování RP v kampani
PK - bavil bych se v mezích smlouvy s VM, v inzerátu byl základní plat daný smlouvou plus nějakou výši odměny. Moc nerozumím tomu, proč jsme mu každý měsíc schvalovali odměnu a teď mu chceme dát další měsíční odměnu.
JP - pokud cítíme tu odpracovanou práci, tak ta možnost té odměny tu je a pak je taky ta mimořádná odměna za výsledek. Dával jsem na forum i data, co mi poskytl RP ke kampani.
Smlouva: https://smlouvy.pirati.cz/smlouvy/2020/ ... gováno.pdf
Náplň: https://docs.google.com/document/d/1SJK ... adYgBe4OTo
BL - teď je otázkou, kolik ta odměna bude. Proto jsem po každém z vás chtěla, abyste se na foru vyjádřili.
Svůj návrh napíšu na forum včetně výhrad a pozitiv.
Co se týká odměn ostatních, z těch se budu vylučovat.
JB - v té původní smlouvě je napsáno, že odměna se vyplácí, když bude více než sedm mandátů, což se nestalo. Ale určitě nejsem proti udělení mimořádné odměny RP. Poprosil bych RP aby se k té kampani sám vyjádřil, co byly největší úspěchy, co se fakt povedlo a případně si dát návrh odměny.
RP - návrh si sám dávat nechci, jinak odpovím na foru.
PK - matně si vzpomínám, že měla být ta úprava smlouvy na sedm mandátů a výš. Ale dle výše popsaného můžeme pak udělat nějaký dodatek aby si to mohl RP vyfakturovat.
Byla tam navržena mimořádná odměna do výše 150 000, pak je otázkou zda jsme schopni to nyní vyplatit.
JB - smlouva je do 30.11. a je tam vždy fixní odměna plus pohyblivá složka. Jakým způsobem tu bonusovou odměnu pojedeme za ten říjen a listopad.
RP - za ty dva měsíce nečekám žádnou odměnu, počítalo se to jako čas, který budu mít na najití práce.
PK - takže RP šel standardní paušální plat na základě smlouvy, k tomu jsme každý měsíc připisovali pohyblivou odměnu dle práce, myslím si, že za říjen si RP taky nějaké hodnocení zaslouží, protože ještě musí uzavřít tu kampaň. Pak se bavíme o mimořádné odměně navíc, plus se bavíme o té odměně, která je vázaná na základě získání těch mandátů.
JB - teď už se bavíme jen o jedné odměně až 150 000 podle zisku mandátů, my jsme tam neměli žádné odstupňování dle počtu mandátů.
EN - pamatuji, že jsme chtěli, aby ten člověk měl dostatečnou odměnu za ty měsíce a pak ještě mimořádnou, to že jsme v inzerátu měli od sedmi mandátu a ve smlouvě je více než sedm, tak to je problém. Ale měli bysme se k tomu postavit čelem.
BL - tohle jsme schválili na jednání PKS 28.1., ta odměna se měla financovat z těch mandátů navíc
PK - v tom inzerátu se říká, že za šestý mandát 60k a za každý další 25k, ale měli bysme se držet smlouvy a ne úplně dle inzerátu.
BL - takhle to nebylo, inzerát byl tak jak je smlouva
viewtopic.php?f=572&t=51262
PK - podle mě má RP nárok, splňuje podmínky a měl by dosáhnout na tu odměnu až 150k
JP - držel bych se té smlouvy AŽ 150k za více než sedmi mandátů, vzal bych to dle možného maximálního úspěchu třeba 10 mandátů a dle toho vypočítat cenu jednoho mandátu a dle toho stanovit odměnu.
BL - já bych se vrátila zpátky na začátek k tomu vláknu na foru a poprosila vás o vaše návrhy výše odměny stejně tak případné otázky

19:00 - 19:06 přestávka

BL - pustíme se do druhé části odměn pro ostatní členy KS. Já se předem vylučuji z jednání o případné odměně, která by se týkala mě. Byla tady otázka, co a jak s odměnami pro další členy KS.
JB - zbývá nám tam OT jako správce, tam jsem pro odměnu a z těch aktivních lidí jsem pro odměnu u BL, u ostatních jsem takové naszaení neviděl
JP - já si počkám na konkrétní návrhy, jak bylo dohodnuto, tak něco navrhněte a můžeme se o tom bavit. Vnímám, že ty zásluhy jsou a odměny si zaslouží, ale říkat to stále dokola je zbytečný.
PK - chtěl bych se zeptat hospodáře, jakou největší částku můžeme uvolnit pro toho aktivního člena?
JP - teď jsme z rezervy vyčerpali 102k a zbylo tam nějakých 200k. Vm by se měl počítat z volební položky, takže by na to neměl mít vliv.
BL - nejsem si jista, odkud bylo počítáno s tou mimořádnou
RP - měsíční odměny byly z volebního účtu
BL - já mám konkrétní návrh - 30k pro vedoucí MO, je to maximální možná částka, kterou je možné tam dát. To naszaení, která HH předvedla, bylo vysoce nad rámec. Co se týká odměny pro OT, tak tam se budu muset ještě sama za sebe rozmyslet.
JB - co se týká odměny pro HH, tak jsem rozhodně pro. A bude potřeba vymyslet i nějaký koncept do budoucna. A dle toho to nastavit. Pokud nejde dát víc, tak těch 30k schvaluji.
PK - podporuju tu maximální výši 30k pro HH. Předpokládám, že se vykopne vlákno na forum, kde to schválíme?
BL - zatím se neobjevil žádný hlas proti, tak to nevidím jako problém, stejně tak v tom usnesení můžeme schválit i vytvoření záměru a převod z rezervy.

ÚKOL - BL založí vlákno na foru ke schválení mimořádné odměny HH, vytvoření záměru a převodu peněz z rezervy.

JP - ty změny v rozpočtu by se měly dělat naráz, až budeme vědět i ten zbytek.
BL - odměny pro oststní budeme řešit na foru, jednání PKS, nebo kde?
JP - možná by to bylo jednodušší na to forum a tam to vyřešit.
PK - a stihneme to termínově schválit do konce měsíce?
BL - stihneme, pokud nebudeme mít přístup jako k VM
EN - já bych doporučovala to jednat na fóru, aby to bylo maximálně transparentní, protože tohle je věc, která se asi ještě nikde nestala a může to mít dopad na celý koncept dobrovolnictví, nemluvím teď o placených pozicích, tam je to jasný, ale u těch dobrovolníků by to opravdu mělo být co nejvíc transparentní a vydiskutovaný.
BL - já si beru na starosti odměnu pro HH, vezme si na starosti někdo ty ostatní?
JB - vezmu si to pod sebe
ÚKOL - JB vytvoří vlákno k odměně pro nejaktivnějšího dobrovolníka.

PK - navrhuju aby každá ta jednotlivá odměna šla samostatným záměrem.
BL - bylo by lepší to diskutovat oddělně, aby v tom byl přehled.
JP - jo, já s tím souhlasím

ÚKOL - JP vytvoří vlákno k odměně pro SpKS.

PK - jenom bych byl rád, kdyby se zlepšili možnosti SpKS a já bych byl rád, kdyby se zvýšil i jeho platový rámec.
BL - za mě by to mělo být součástí celého konceptu KS, který budeme tvořit a budeme si muset stanovit, kolik budeme potřebovat úvazků a lidí a tohle by pak mělo být v konceptu a výhledu na další roky.
BL - další bod (číslo 5) se bude řešit až při definitivním stanovení odměn.
JB - do kdy je deadline?
RP - do konce měsíce musí být daný, kolik se komu vyplácí.
BL - do 28.10. je naše interní deadline

5. Navýšení rozpočtové položky pro krajské volby
Návrh:
usnesení upravit dle výše odměn, imho je nutné to dát do nákladů kvůli volebnímu zákonu
usnesení:
Předsednictvo KS Vysočina
souhlasí
s navýšením záměru “2020: Volební kampaň Krajské volby” o ??? Kč na ??? Kč,
souhlasí
s převodem z rozpočtové položky “Rezerva předsednictva” ??? Kč do rozpočtové položky “2020: 220700140 - Kampaň krajské volby (PKS Kraj Vysočina)”.

aktuálně má záměr “2020: Volební kampaň Krajské volby” limit 1 056 000,00 Kč https://piroplaceni.pirati.cz/zamer/1491/

8. Různé (19:30 - 19:42)
MD - Prosil bych do různého zařadit, že PKS schvaluje zahájení ZRYCHLENÉHO jednání KF ke schválení koaliční smlouvy v rámci krajského zastupitelstva z důvodu očekávání dalších koaličních stran a umožnění navazujících jednání před ustavujícím zasedáním zastupitelstva.
HH - máme podepsané memorandum, dnes jsme se k tomu sešli, vyjednávací tým návrh schválil a poslal to do hlavního schvalovacího procesu. Velmi bych se přimlouvala abyste to zrychlené jednání schválili. Ten podpis by pak vycházel na pondělí.
Návrh usnesení:
PKS Vys 43/2020
PKS schvaluje svolání zrychleného jednání KF z důvodu očekávání dalších koaličních stran a proto, aby byl dostatečný prostor pro navazující jednání před ustavujícím zasedáním krajského zastupitelstva.

Hlasování:
JP - pro
JB - pro
PK - pro
MV - nepřítomen
BL - pro

Usnesení bylo přijato.
Záznam jednání zde.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Tuma za příspěvek:
Blanka.Lednicka

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

3. 11. 2020 od 20:00

b. schválení programu
1. zhodnocení úkolů
2. shrnutí úkolů SpKS
3. shrnutí úkolů KoKS
4. školení socionika
5. cestovné 2020
6. teambuilding (povolební oslava)
7. rozpočet 2021
8. rezignace PKS
9. navýšení provozních výdajů

Přítomni:Jan Břížďala, Jan Pošvář, Blanka Lednická, Pavel Knezik, Miroslav Vácha,
Hosté: Roman Pašek, Eva Nováková, Standa Zíma, Ondřej Tůma, Hana Hajnová, Zdenka Lišková,

Ověřovatel: Jan Pošvář

předsedající - BL, Zapisovatel - OT, ověřovatel - JP,

b. schválení programu
Bod 4 - socionika předřazen na začátek jednání
Program schválen

PKS

4. školení socionika (20:00 - 20:25)
MV - můžeme to udělat v onlinu, případně počkat a udělat to fyzicky. Také se musíme dohodnout co a jak chceme. Nebylo by na škodu do toho přizvat i další členy z kraje. Nabídli nám i různé testy, které by si ti lidé mohli vyplnit, ty testy které se jinak platí, bychom dostali jako podporu Pirátů zadarmo.
Ta Socionika je o hejnu, o fungování a principech hejna a o porozumění jiných principů hejn. To kmenový vůdcovství se tímhle zabývá. Je to důležitý hlavně pro zastupitelský klub a pro lidi, který jsou v kontaktu i s jinýma stranama. Mohlo by to pomoci při jednáních. Buď máme variantu půldenní nebo celodenní školení. Ta cena je 17k bez DPH za půldenní a 30k za celodenní. Ale o ceně by se dalo kdyžtak jednat.
BL - takovýhle školení je potřeba udělat, ale v současné situaci nevidím úplně cestu. Bude záležet na vývoji situace.
JP - je to na podobném principu, co jsme absolvovali ve Sněmovně, nebo co jsme si tu dělali zadarmo. Chtělo by to zaměřit na ucelený tým.
EN - pořád tu máme nabídku LARPu, která je pořád otevřená - je to program vyvinutej Pirátama pro Piráty. Ten je dvoudenní a platí ho PO. Může to být uzpůsobený na míru týmu.
HH - pokud jsme schopni definovat naši poptávku, tak můžeme jít tou cestou toho LARPu.
EN - můžeme si říct, na co se chceme zaměřit.
SZ - JP - je možné to dělat distančně nebo je nutné prezenčně?
JP - bylo lepší, když jsme u toho seděli všichni, ale distančně by to asi šlo v menším týmu.
MV - tu socioniku tam lze navázat. To školení ale není všude stejné, je to dle potřeb zadavatele. Měli bysme v těchto školeních postupovat nějak pravidelně a třeba je kombinovat, ne je udělat jednou za čas.
EN - souhlasím, že to lze navázat. Jsem pro to, abysme využili LARP pro širší skupinu a z toho krystalizovat konkrétnější školení.
BL - určitě to chce udělat v osobním kontaktu. Tedy bych to odložila k ledu, dokud neskončí Koronakrize.

ÚKOL - EN si vezme na starosti naplánování LARPu.

MV - mít ten LARP třeba jednou za měsíc na pár hodin, tak by to bylo fajn, to je dobrý. To by mohlo jít i distančně.
BL - když to uděláme online, tak bude chybět část neverbální komunikace. Socioniku prozatím odkládám, dokud se nezmění aktuální situace.

1. Zhodnocení úkolů (20:25 - 20:29)

2. Shrnutí úkolů SpKS (20:29 - 20:31)
OT - poslední týden - práce na uzavření kampaně, komunikace s kanceláří, interní převody, redmine odměny, nominace do výborů a komisí (tabulka, obeslání, obvolání)

3. Shrnutí práce KoKS (20:31 - 20:33)
EN - udělala jsem shrnutí mé práce na fóru, rozesílala jsem dotazník k hodnocení a ke zpětné vazbě.

5.cestovné 2020 (20:33 - 20:38)
bavili jsme se o tom před volbami, že odložíme debatu o proplácení cestovného na dobu po volbách
PraH to přímo umožňuje a v zásadě podmiňuje jen aktivní účastí
navrhuji vyzvat všechny, že mají tuto možnost a případně ať detaily dořeší s KoKS
Hanka mě vyzvala na fóru, že Blanku mám dořešit já :-D

JP - řešili jsem to i ve vlákně k odměňování dobrovolníků. V tom par. 2 je napsáno, že se to podmiňuje tou aktivní účastí. Bylo by fajn se ozvat lidem, kteří hodně jezdili - zde bych rád poprosil BL, aby dala nějak dohromady ty cesťáky. Do budoucna bysme mohli mít nějaký fokus na ty společný cesty. Jestli si to chce vzít někdo na organizaci těch cest?
EN - nemám problém v tom ty lidi podpořit, pozvánka u každý pozvánka na KFko. Ty lidi se v tom dokážou nějak zorganizovat sami.
JP - souhlasím, že by měla být nějaká ta výzva, aby to v té pozvánce zaznělo, ale ze začátku to bude chtít ty lidi trochu nakopnout a popostrčit.
BL - co jsem si chtěla nechat proplatit, to jsem si nechala proplatit.

6. teambulding (povolební oslava) (20:38 - 20:42)
trochu problém v době koronavirové, ale narozdíl od vlády si to umíme naplánovat chytře
JP - trošku jsme to nakousli u té socioniky, obecně je teď problém se setkávat. 2017 proběhl takový chill ve Víru a asi by to chtělo zopakovat. Během koronaviru to asi nepůjde, ale bylo by fajn s tím počítat třeba na pozdní jaro. Jste s tím v ouklandu, něco takovýho uspořádat?
BL - taky jsem to plánovala, osobně bych to viděla spíš na jaře, až bude trochu tepleji, tak vyrazit někam ven. Na Víru bych netrvala. Necháme se překvapit, třeba se zadaří.

7. rozpočet 2021 (20:42 - 21:24)
BL - rozpočet byste měli mít dle mého návrhu v mailu. Doufám, že jste se k němu dostali.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1732289183
Je to výhled na následující 4 roky. Některá čísla jsou reálná, nicméně poslanecký mandát je tam zohledněn pouze jeden. I proto vychází rok 2024 v mínusu, ale to by měly pokrýt ty poslanecký mandáty a navýšení toho stálýho příspěvku.
Největší změny tam jsou - ve výdajích - v rámci MO, kde je rozpočet navýšený na 500k a je tam programová zastupitelská komise, ve které je 200k za rok s tím, že tenhle rozpočet bude zřejmě navýšen o příspěvky od krajských zastupitelů. S HH jsem se bavily, že ona bude posílat nějaké peníze do krajského rozpočtu.
Další změna je strategická rezerva - ta je koncipovaná jako vykrytí toho, když budeme potřebovat nějaký velký výdaj.
JP - nejsem si jistý odkud to vzniklo. Tady je problém, že když bysme to takhle chtěli mít, tak bysme museli mít záměry přímo v té strategické rezervě. Rezerva PKS má tu výhodu, že o přesunu rozhoduje jen PKS, kdežto o té strategické by muselo rozhodovat celý KF.
BL - další jsou rozpočty na místní sdružení.
RP - mě by se líbilo, kdyby ten rozpočet MS byl větší, ale nechci aby to bylo na úkor členů.
BL - vy tam ten rozpočet máte vyšší a je to i díky tomu, že děláte hodně akcí, ale třeba by tam mohlo vzniknout i další MSko.
Probrat nejvíce bych však chtěla ty největší nárůsty v rozpočtu. Určitě bych byla i pro zvážit poloprofesionalizaci PKS. Třeba aby tam byl příspěvek na fungování, když ta agenda dost narůstá, tak je fajn mít trochu uvolněný ruce. Není to odměna pro předsedu, mohlo by to být pro kohokoliv.
BL - na MO máme aktuálně 84k, ale to bylo nastavený na ten rozpočet tak jak byl. Na příští rok je to na jeden celý úvazek ve výši 40k na měsíc. To neznamená, že to musíme dát jednomu člověku. My potřebujeme pokrýt tři hlavní body - PR (psaní článků, tiskové konference, atd.) s tím souvisí i mediální plán, samotným oddílem jsou sociální sítě a jejich pokrytí - grafika, správa webových stránek, reklamy, dál máme PirListy - to jedno vydání pro ty lidi je zhruba 50 - 80 hodin práce. Newsletter snad bude migrovanej do Nalodění, tak ho možná schytá EN. Tohle v současnosti dělá HH za 10k na měsíc. Reálně je pokrýt to tím jedním úvazkem, kde by bylo třeba 0,6 na PR a 0,4 na socsítě.
RP - u toho MO byla ta spojka podporována finančně z Centra, bude to i nadále?
BL - ne, budeme si to platit sami
RP - odkdy to bude? Kdyby to bylo od ledna, tak bych měl asi zájem.
BL - ten leden úplně nevidím, spíš únor/březen.
RP - s tím PKS nemám problém, ale nebylo by lepší více úkolovat Správce nebo jako úkolovou odměnu. Aby pro vstup do PKS nebyly důležitější peníze.
BL - ta odměna tam není tak velká, tu samotnou realitu by si nastavovalo to samotné PKS
RP - nebyl by lepší udělat balík peněz, ze kterýho by se vyplácely konkrétní úkoly než fixní odměna?
BL - právě proto máme tuhle debatu
PK - v tom rozpočtu nevidím nikde částku na KoKSe. Ta fixní částka mi nevadí. U těch jednotlivých úkolů bysme jen přidávali další agendu k další agendě. Vyvarujme se toho, že budeme platit úplně přesně za úkoly.
RP - tomu absolutně rozumím. To se nedá stoprocentně vykazovat. Chce to vymyslet nějak, aby to nebylo úplně zneužitelný.
Bl - tohle jsme řešili i s Milanem, proto je ta odměna na té částce na jaké je.
RP - jak to je v jiných krajích, je to někde?
BL - zatím ne, navíc téměř všude se ty rozpočty teprve řeší.
EN - za mě je to jedna cesta, jak napravit tuhle situaci. Ale zase máme ty placený místa a neumíme je úplně využívat. Je důležitý umět správně zadávat úkoly.
PK - dle nějakého řádu jsme povinni to dělat dobrovolnicky, pakliže to nejde, musíme to nastavit, co musíme zaplatit. Třeba předseda dělá tolik věcí, že by měl být nějak kompenzován.
RP - jestli to opravdu není o tom, že neumíme využívat ty placený lidi. Házet tu širší práci na ně.
PK - volba předsednictva MS mi zabrala tolik času. A to je práce předsednictva a nemůžu to hodit na OT.
RP - ve chvíli kdy je ten Správce na foru denně, tak mu to nezabere tolik času, jako vám ostatním, když tam ochodíte jen občas.
BL - v rozpočtu máme ještě tu komisi programovou a zastupitelskou - a buď to bude člověk, kterej bude nějak pracovat pro ZK a/nebo tam je rozpočet na ty další krajský věci. Poprosila bych PKS - podívejte se na ten rozpočet do pátku 6.11. a dejme k tomu dohromady připomínky a otázky a v neděli to probereme na KF. Před KF se můžeme potkat, abysme to probrali.
JP - nebylo by lepší, aby se popisky těch položek, které tu zazněly, vložily do komentářů?
BL - pro KF ten dokument bude okomentovaný.
PK - nikde tam nevidím ten příspěvek na toho KoKSe, ale přemýšlel jsem i nad nějakým volným fondem, kterým by se mohla uvolňovat částka členům, kteří by se dostali do nějaké krize. Je otázka zda to bude možný.
BL - příspěvek na KoKSe tam zahrnutý není - při vytváření jsme tu infomraci zazdili/neměli. Navíc kofinancování KoKSe bylo u nás v kraji velkou otázkou a jsme jediní, kdo se tomu postavil. Tu druhou otázku bude třeba prodiskutovat s Alešem.

ÚKOL - PKS se do pátku 6.11.2020 16:37 vyjádří k návrhu rozpočtu.

HH - je fajn, že jste rozpočet MO řešili. Těch 500k je asi ta nejmenší možná varianta, a to nemluvím třeba o možnosti nastavení monitoringu tisku a analýze zoomsphere, kde se budou platit další peníze. Jsou to další náklady, který by se daly využit i směrem k tomu, že bysme našli jednoho superskvělýho člověka, který by zvládl dělat vše dohromady a bylo by fajn, kdyby měl k ruce support těchto nástrojů. Hledáme někoho lepšího, než jsem já :)
Ta mediální prezentace bude opravdu důležitá. I těch 500k je low-cost.
RP - ten monitoring - není možný to dělat v rámci krajského zastupitelstva?
HH - budu to prověřovat.

8. rezignace PKS (21:24 - 21:55)
BL - Na základě diskuze na fóru a výsledků ankety navrhuji rezignaci PKS k 31.12.2020. Celostátní lídr se začne diskutovat pozítří, krajští pak na konci listopadu, volba se předpokládá v půlce prosince, tak bysme to měli v pohodě stihnout. Jelikož to bude i s usnesením, tak otevírám diskuzi.
JP - termín mi přijde ok, vše ostatní ode mne zaznělo již v proběhlé diskuzi na fóru.
PK - musím si nejdříve tu diskuzi pročíst. Zatím to vidím ve dvou rovinách. První je volba důvěry toho předsednictva, to je pro mě korektní způsob, pak je ta možnost převolit PKS celé a já to beru tak, že se někdo snaží rozvrátit tu práci PKS, ale nemám to celé nastudované. Jestli jsi pro rezignaci celého PKS, tak s tím asi budu mít problém, jestli jsi pro vyjádření důvěry, tak s tím problém mít nebudu.
JB - jak už jsem psal - nemám problém s tou rezignací, na ten termín máme 1 a půl měsíce času a nemělo by nám to zpomalit běžící procesy.
MV - já to vidím pořád stejně, pořád nechápu ten “dobrý zvyk”, ale jestli to tak členové vnímají, tak ok, ale úplně to nechápu, ale budu to respektovat.
ZL - jestliže byste se dohodli, že budete kandidovat ti stejní znovu, tak se dohodněte, že teda jenom vyslovíme důvěru, aby se nemusel volit každý ten post zvlášť.
RP - ten rozdíl je v tom, že u toho vyjádření důvěry neproběhne hodnocení jednotlivců, ale celýho PKS.
HH - na foru jsem nezaznamenala, že by někdo měl ambice kandidovat a zajímalo by mě, jaký je podnět k tomu, aby se to mělo celé odvolat.
RP - nevím kdo bude kandidovat, ale vidím ten rozdíl v tom zda rezignují nebo bude prohlášení o důvěře
PK - k HH - cítím to z té diskuze stejně. Uvědomme si, že “PKS jsou ti nejpracovitější dobrovolníci”. To že někdo bude kandidovat proti nim, znamená velké nevyjádření důvěry a já bych to zvažoval jako signál k přerušení veškeré práce pro Pirátskou stranu. Když vidím, jak toho mají v jiných krajích plnou prdel, tak souhlasím s MV, že to tak “dobrý zvyk” není. Tohle podkopávání nohou beru docela blbě. Nejsem ve funkci ani půl roku a mám skončit s tou pozicí, které jsem nechal tu velkou hromadu času. Chtěl bych si nechat prostor na poskládání myšlenek. Udělali jsme strašné práce a máme ji zmačkat a zahodit. Jsou lidi, kteří by do toho šli dál, ale někteří by mohli ztratit chuť do toho vkládat další energii. Uvidíme jak to bude.
EN - to vlákno u té ankety jsem nevnímala jako proti předsednictvu a pokud už bude převolba, tak bych vnímala jako pozitivní, když se přihlásí i další. beru jako dobrý, když mezi těmi kandidáty bude jistá soutěž. Určitě to nejsou žádné nože do zad.
HH - a tím přesně říkáš, že nerozumíš tomu, proč to někteří vnímají negativně. Zastánci rezignace nechtějí přijmout názor té druhé strany. Je potřeba to vnímat a poslouchat ty lidi. Zkus se podívat na to, kteří členové s tím mají největší problém - jsou to ti, co se krátce rozkoukali a jen se do toho vrhli, tak mají skončit a nechat tu svoji práci být. Cítím, že jsem schopna pochopit, proč to těm lidem vadí, ale nedokážu to vysvětlit těm zastáncům dobrého zvyku. Dlouhodobě neumíme pracovat s motivací lidí. Jsme závislí na pár nadšencích, kteří tomu ten čas věnují dobrovolně a zadarmo. Když se pak dostaneme do tohoto bodu, tak to lidi demotivuje. Budou častěji vyhořívat, ztratí tu angažovanost, přitom jsou ale strašně potřební. Zkusme ty lidi chvíli poslouchat.
JP - podívejte se do té diskuze, to negativní vnímání vnímám z obou stran. Řešíme tu nějaký damage control. ideální by bylo, abysme to už měli za sebou. Podívejme se do tý diskuze, kdyžtak tam ještě reagujte.
BL - právě proto, že ta diskuze pokračuje a neubírá se k závěru jsem se rozhodla navrhnout rezignaci. V anketě se třetina KS vyjádřila, že by mělo PKS rezignovat. Je to pro mě unavující neustále čekat, kdy kdo přijde s nějakou další bombou. A přiznám se, že i já toho už mám plný zuby. Chci to mít uzavřený a vyřešený, a to způsobem, který to celý uzavře a vyřeší. Kdybychom se tady na začátku dohodli, že požádáme o důvěru, tak by to pravděpodobně šlo v klidu dál. Tím, že se to vzneslo na foru, se rozjela další diskuze.
PK - zde s tebou úplně nesouhlasím. Když má něco smysl, tak stojí za to o to bojovat dál. Měli bysme zkusit ukázat, že ten zvyk je prostě blbej. Beru názory, že je dobrým zvykem to převolit, ale nesouhlasím s tím.
BL - tak se rozhodněme. Byla bych ráda, abychom to dotáhli k nějakému závěru. Dejme si datum, dokdy to rozsekneme.
PK - my žádný rozhodnutí udělat nemusíme, dej hlasovat kdo je pro, že složíme svoje funkce. A tím se to vyřeší.
BL - pojďme vyjádřit, jak to kdo z nás má, podle toho budeme postupovat. Většinový systém.
PKS Vys 45/2020 - Na základě diskuze předsednictvo schvaluje svou rezignaci k 31.12.2020.

JB - rezignace
MV - zdržuji se
PK - proti rezignaci (pro setrvání PKS)
JP - rezignace
BL - rezignace
ÚKOL - OT povede jednání k převolbě PKS.

9. navýšení rozpočtové položky Provozní výdaje

ÚKOL - BL pořeší navýšení rozpočtové položky na fóru.

10. různé (21:55 - 22:02)
RP - pořád nevíte, jaký ty pracovní pozice budou?
BL - do schválení rozpočtu zatím nevíme. Nějaké vzniknou, ale zatím nevíme. Budeme se o tom bavit v neděli na KF.
Ověřeno JP

Záznam jednání zde.

Blanka.Lednicka
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: OSVČ - rodopisec
Dal poděkování: 180 poděkování
Dostal poděkování: 141 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blanka.Lednicka »

10. 11. 2020 od 19:30

č. bod kdo minut usnesení -/A jednat na fóru? -/A
b. schválení programu
1. zhodnocení úkolů
2. shrnutí úkolů SpKS
3. shrnutí úkolů KoKS
4. rozpočet 2021
5. report VM Roman
6. grilování Jeník

Přítomni: Blanka Lednická, Jan Břížďala, Pavel Knežik, Miroslav Vácha, Jan Pošvář
Hosté: Vít Žáček, Radek Holomčík, Roman Pašek

Zapisovatel: Roman Pašek
Ověřovatel: Blanka Lednická

předsedající Blanka Lednická , Zapisovatel Roman Pašek , ověřovatel Blanka Lednická ,

b. schválení programu
Program schválen

PKS
1. Zhodnocení úkolů
JB - žádný úkol jsem neměl
PK - mám tam jen tu wiki
BL - mám tam NDA, ještě jsem se k tomu nedostala
MV - dotáhl jsem mediaci
JP -

4. rozpočet 2021
BL - aktuální rozpočet nepočítá s náklady na KoKS, co po nás centrála chce. chápu požadavek centrály, ale očekávám, že se kompletně změní systém úkolování KoKS. zatím to je tak, že většinu práce dělá KoKS pro PO
RH - tohle je jediná část rozpočtu, ke které mám říct. ta změna, která se děje spočívá v tom, že PO platí KoKS a část práce dělá KoKS pro PO a část pro KS. v návaznosti na interní investice (TO, PO) jsme se bavili o tom, že bychom oddělili tu část práce KoKS pro PO (tu by platil PO) a zbytek by šel za KS. přispěla k tomu i ta situace u vás. my se tím vracíme k původní myšlence KoKS. původně to bylo plánováno takhle (rok 2016), že se do voleb bude platit z PO a po volbách si to budou kraje platit sami. teď přišla konečně doba, kdy je možné to aplikovat. jste poslední kraj, kde tohle ještě neproběhlo
BL - co se týká platby, tak jsme to diskutovali na setkání předsedů KS, ale nebylo tam jasně řečeno, že to takhle bude a najednou to tak je. neměla jsem oficiálně tyhle informace
RH - tahle možnost se rozdiskutovávala už na SVÝTu, asi na tom online. vznikl komunikační konflikt mezi PO a Prahou. ta informace asi někde vyšuměla, ale nevím kde
BL - byly jsme jedinej kraj, kterej s tím měl problém. považuju za zásadní, že to s námi nikdo nekomunikoval dál. musíme překopat rozpočet, přemýšlíme pro úvazek pro MO, řešíme podporu ZK atd…
JB - to že má být půlúvazek pro KoKS se už diskutovalo možná v létě nebo na začátku podzimu. běžela k tomu i debata na fóru. náš rozpočet na to teď není nastavený, takže se musíme s PO domluvit jak to vyřešit
PK - upomínal jsem na to, že v rozpočtu chybí těch 18,5k měsíčně. já jsem ta kontroverznější osoba v rozdělení funkcí, kde KoKS pro Vysočinu stojí. naše volba ukázala nedostatky ze všech směrů. pokud po nás někdo chce peníze na zaměstnance PO, tak to imho není korektní. podle mě by se mělo vyjasnit kde ten KoKS stojí. bylo nám řečeno, že kdo platí, ten úkoluje. proto nechápu proč by jsme měli investovat do PO
RH - to je přesně naplnění toho kdo platí, ten úkoluje. KoKS dělá část práce pro PO, za kterou budou placeni od PO. část práce pro KS bude úkolovaná PKS a bude placena z rozpočtu KS.
PK - já tomu rozumím, ale my jsme v situaci kdy náš KoKS pracuje v rámci pracovní smlouvy a sám si vybírá jestli nad rámec té smlouvy půjde nebo ne. na jednu stranu jsme rádi aby KoKS pro Vysočinu dělal, ale je nám předkládána pracovní smlouva, za kterou nemůžeme zajít
JP - nepovažoval bych pracovní smlouvu jako zeď, která nejde překonat. co bysme měli udělat - zanalyzovat co vlastně KS potřebuje a rozdělit si to na správce, KoKS apod. pak zjistíme, že většinu může dělat správce a ve výsledku nebudeme PO dávat půlúvazek, ale třeba míň. pak nám v tom rozpočtu to může vyjít když s tím nějak pošolícháme, příjmy nám tam některý chybí
MV - snažím se si udělat jasno k čemu se mám vyjádřit - je tady prostor pro to si to nějak nastavit?
RH - v tenhle okamžik je ta debata o tom jak zajistit financování pro tu vaši část práce KoKS. je potřeba se domluvit jak uděláme změnu modelu financování. mělo by to být nastaveno tak, že kdo platí, ten určuje pravidla
MV - těch 50% budeme platit tak i tak nebo je i diskuze kolik budeme platit?
RH - ta část, kterou bude platit PO je daná rozpočtem PO. zbytek je na vás. ta debata není o tom, že vy musíte dát nějakou částku. ze 100% pozice to bude rozpočet PO 50%. RP nepřišlo s tím, že půlku musíte platit. PO přišlo s tím, že nebude platit část, co je vaše
MV - napadá mě k tomu jestli bude potřeba celý úvazek, jestli to budeme umět nadefinovat, ale vidím tam prostor pro to to vytvořit
RH - nemyslím si, že je vůle vás do něčeho tlačit. pro mě je uspokojivý výsledek, že Janě Koláříkové budu moct říct, že ten rozpočet je předdomluvený - nějaký úvazek je takový, jaký je navrhovaný. doporučuju abyste se zkusili s PO domluvit. je dobrý, když se to dělá koordinovaně. je důležitý aby PO mohlo uzavřít rozpočet
MV - takže když PO bude dávat 50% platu, tak KoKS může jet na poloviční úvazek - je to varianta? neříkám, že to tak dopadne
BL - bohužel ti neřeknu, že můžeš říct, že je to dojednaný, budeme se o tom muset pobavit. bude to na rozsáhlejší diskuzi
JP - a není to spíš na nás projet si scénáře, že by byl třeba jen půlúvazek financovanej PO a vymyslet si že zbytek bude na nás? pokud jsem to pochopil, tak Radek může vzkázat, že tomu rozumíme a PO může počítat s půlúvazkem a zbytek je na nás
BL - pokud je to takhle, tak ok. pro nás to znamená naplánovat si rozhovor na téma jak to bude probíhat s KoKS do budoucna. příští týden? uvidíme, ještě se domluvíme, je svátek
RH - rozpočet bude možná potřeba poslat na RV dřív. jestli se se mnou o tom chcete ještě pobavit, tak dejte vědět a dorazím. nebo s Janou a Vojtou Pikalem (dělá celostátní rozpočet). zkuste to co nejdřív. jestli na mě už nic nemáte, tak se odpojím
BL - ta mediace je pro nás fakt důležitá, budeme ten rozpočet diskutovat až potom

3. shrnutí úkolů KoKS
EN - popravdě musím reagovat na tu debatu předtím. podle výkazů můžete vidět co dělám pro PO a co pro KS. aktuálně pro PO je třeba 20% času. pořád se rozkoukávám, chápu, že to zní blbě. chceme se v rámci KoKSů zkoordinovat mezi krajema, každej to má jinak. teď je ta pracovní smlouva nastavená tak, že jsou tam i potřeby kraje a vy mě můžete úkolovat. zabere spoustu času vychytávání chyb v začleňováním nových lidí v nalodění. minule jsem řekla, že nemám co shrnovat, že nemám žádný úkoly a někteří to pochopili, že nemám práci. práci mám, jen nejsem úkolovaná. v hodně věcech není prostě nejlepší jeden postup a musíme si to zjišťovat sami. teď už se ten přírůstek nováčku zastavil - v Praze a JmK nestíhali. jsem ráda, že MSka si chcou dělat kampaně sami. snažím se vést výkaz aktuální. byla bych ráda, kdybste se ptali a mohla jsem komunikovat. nastavit si nějaký společný cíle třeba. úkol od PO co zabrala největí část práce je teď ta sbírka počítačů. snažím se scházet s MSkama, už jsem byla na třech
BL - k tomu rozdělení kolik % děláš pro PO a pro nás, tak vychází z toho, co nám bylo sděleno od PO
EN - rozumím tomu, ale myslím, že to není jasný ani mezi lidma. třeba v tom hodnocení zaznělo, že neví co ta pozice dělá a že by ji zrušil. měli bysme hledat cestu jak udělat KoKS užitečný pro kraj a aby lidi věděli co dělá. třeba ten nábor bude zásadní pro příští komunální volby a KoKS to musí zaštíťovat
BL - rozumím a doufám, že se nám podaří to nastavit a komunikovat

6. grilování kandidátů do PKS
JP - otázka je, kdy a kdo to bude moderovat (pozvat někoho mimo naše KF?)
BL - máš na někoho tip?
JP - několik poslanců
BL - nemám nic proti tomu, ale v případě potřeby to může zvládnout Hanka nebo Jirka Svoboda, grilování určitě uděláme, tam není co řešit z tohoto ohledu
JP - pojďme se tedy domluvit, kdy, příští týden bude ještě běžet doba na navrhování, takže by se to hodilo na víkend 20. - 22.
BL - radši bych ne o víkendu, vyhoď doodle
PK - 16. je ZK, 18. je zastupitelstvo, takže zbývá 19. nebo 20. pokud to nechceme dělat o víkendu
BL - můžeme i místo PKS o víkendu

5. report VM
https://drive.google.com/file/d/1r82ffm ... sp=sharing
Roman shrnul proplácení, rozpočet - rozdíly mezi plánem a skutečností (a vysvětlení) - volební účet je uzavřen, ale dlouhodobé závazky by mělo být možné proplácet, rozebráno po položce, kde jsme ušetřili a kde jsme naopak utratili víc
MV - me by zajímalo, jaks říkal, že Standa Zíma ten online nastavil dobře, tak o co tam šlo
RP - já jsem slepě důvěřovala odbornici, co na tom s náma spolupracovala, která mi říkala, že se to rozjede, nějakej dosah tam byl, ale malej, a Standa si to pak vzal pod sebe, JB mě do toho dokopal, za což jsem rád, a Standa udělal kampaň, že to zasáhlo milion lidí a stálo nás to 30 tisíc
BL - poučení pro příště - kdo pracuje na Seznamu, tak to nemusí umět nutně dobře nastavit
RP - ještě jsem nestihl udělat zhodnocení času stráveného v kampani - do příštího PKS to bude a bude to v Redmine, když jsem placený z veřejných peněz

7. různé
MV - jakým způsobem se pak domlouvat? (třeba záchrankový věci)
BL - asi nejlepší když s tím příjdeš na zastupitelský klub. příští je v pondělí od 18. kdyžtak se obracej na mě, jsem předsedkyně ZK
ÚKOLY: JP vyhodí dudle ke grilování PKS
Odpovědět

Zpět na „Vysočina“