Zájem o členství - Kristina K.

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, PMS Praha 3

Odpovědět
exasistent.RV
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 271
Registrován: 26 úno 2019, 10:14
Dal poděkování: 52 poděkování
Dostal poděkování: 253 poděkování

Zájem o členství - Kristina K.

Příspěvek od exasistent.RV »

Milí piráti z Prahy 3,

moc vás všechny zdravím. Jmenuji se Kristina Marie, je mi 22 let, pocházím z Litoměřic, ale od svých patnácti let bydlím v Praze. Chodila jsem na Gymnázium Jana Keplera, nyní studuji PR. K Pirátům jsem se nachomýtla před dvěma roky v podstatě omylem. Volila jsem Zelené, ale Piráti mě zajímali a přemýšlela jsem o nich jako o politické straně, kterou bych výhledově mohla volit. Když jsem narazila na výběrko na asistentku republikového výboru, řekla jsem si, že to s vámi ze zvědavosti zkusím. A přesvědčili jste mě.

Asistentkou republikového výboru jsem dosud, rok a půl jsem také pracovala jako asistentka Dany Balcarové, což byla skvělá životní zkušenost, která mi pomohla se lépe zorientovat v oblasti životního prostředí. Od září jsem copywriterkou v týmu Mikuláše Peksy, píšu zejména o tématech týkajících se korupce, právního státu a rozdělování peněz z evropského rozpočtu. Na částečný úvazek také pracuji jako markeťačka v Greenpeace. Zaměřuji se na influencer marketing, takže pro naše kampaně sháním podporu u známých osobností. Ve svém volném čase tančím, běhám, čtu si, poslouchám podcasty, učím se německy, fotím a chodím na procházky po městě i do přírody. Mám blízký vztah ke svému rodnému regionu, kam se často vracím. Zajímá mě seberozvoj, permakulturní zahradničení (se kterým experimentuji na svém pozemku v Českém středohoří), dobré vegetariánské jídlo, dokumentární filmy, folklor, cestování, udržitelný životní styl a nespočet dalších věcí a aktivit :)

V tuto chvíli jsem registrovaným příznivcem na Praze 5, kde jsem žila předtím, než jsem se v červnu po letech vrátila na Horní Žižkov. Na schůzce MS Praha 5 jsem byla minulý rok dvakrát, schůzky se mi bohužel časově kryly s tanečním kurzem. S Piráty jsem ale byla třeba na Prague Pride, z pochopitelných důvodů jsem také navštívila mnoho zasedání republikového výboru :D Spolupracuji i s resortním týmem životní prostředí a jsem garantkou programové priority do voleb do PSP „Vliv životního prostředí na zdraví“.

Oblasti, které mě zajímají:

  • životní prostředí

  • média

  • korupce, dotační podvody

  • mezinárodní politika

  • HR a personalistika, negativní sociální jevy na pracovišti a jejich prevence

Co umím:

  • pirátskou administrativu - vyznám se v pirátských systémech, do určité míry taky v předpisech a rozpočtech

  • psaní všeho možného

  • produkci - zařídím, zorganizuji, napíšu, zavolám, provedu :)

Proč Piráti?

  • Naplňuje mě nadějí, že v Česku máme středovou politickou stranu, která propaguje ochranu životního prostředí, digitalizaci a transparentnost veřejné správy, manželství pro všechny a další důležitá opatření v oblastech, které mě zajímají a jsou pro mě důležité. Stranu, která se rozhoduje na základě hlubokého ideového ukotvení a relevantních dat. Stranu, která, přestože není vyloženě levicová, kompetentně řeší sociální témata. O svém vztahu k Pirátům jsem mluvila mimo jiné v podcastu mladé politky. Nechci tvrdit, že jsem u Pirátů nezažila i problémy a konflikty. Ale vždy jsem viděla vůli hledat společná řešení, vést diskusi, zkoušet nové věci i si nechat poradit od odborníků.

Moc ráda bych se na směřování strany podílela i mimo výkon svých pracovních povinností, a proto bych se ráda stala členkou. Ráda bych rovnou vyjasnila, že minimálně dokud budu pracovat jako administrativní asistentka republikového výboru, nebudu usilovat o žádné vnitrostranické funkce.

Budu se těšit na společné setkání a přeji hezký zbytek víkendu!

Tito uživatelé poděkovali autorovi exasistent.RV za příspěvky (celkem 9):
Lukas.Dolezal, Janka.Michailidu, Michaela.Nepejchalova, Marek.Rebicek, Ivor.Kollar, Nikol.Marhounova, Mikulas.Peksa, Jan.Hora, V__
Uživatelský avatar
Jan.Bartko
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 372
Registrován: 24 kvě 2018, 16:08
Profese: radní městské části
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 293 poděkování
Dostal poděkování: 404 poděkování

Re: Zájem o členství - Kristina K.

Příspěvek od Jan.Bartko »

Tož vitaj! Dnes v 18:30 máme online schůzi MS, kdyby náhodou :) Fyzickou jsme v rámci "vy víte čeho" zrušili.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Bartko za příspěvek:
V__
“Triviality is evil - triviality, that is, in the form of consciousness and mind that adapts itself to the world as it is, that obeys the principle of inertia. And this principle of inertia truly is what is radically evil.”
― Theodor W. Adorno
exasistent.RV
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 271
Registrován: 26 úno 2019, 10:14
Dal poděkování: 52 poděkování
Dostal poděkování: 253 poděkování

Re: Zájem o členství - Kristina K.

Příspěvek od exasistent.RV »

Jan.Bartko píše: 12 říj 2020, 09:22

Tož vitaj! Dnes v 18:30 máme online schůzi MS, kdyby náhodou :) Fyzickou jsme v rámci "vy víte čeho" zrušili.

Dorazím dneska v 18:30 a budu se těšit :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi exasistent.RV za příspěvek:
V__
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Praha 3“