Jakub Michálek

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
michalek.j
Příznivec Pirátů – Praha
Příspěvky: 1
Registrován: 18 srp 2020, 13:37
Dostal poděkování: 3 poděkování

Jakub Michálek

Příspěvek od michalek.j »

Dobrý den,

jmenuji se Jakub Michálek, je mi 22 let a momentálně bydlím na Praze 10. Donedávna jsem bydlel v malé vesnici na Nymbursku, ale pocházím ze severní Moravy. Vystudoval jsem OA a momentálně pracuji jako konzultant logistiky společně s Honzou Ličkou, díky němuž sem vlastně píšu. Svou "kariéru" jsem začal již při škole v oblasti Automotive na oddělení industrializace. Libuji si v datech, faktech, schématech, nemám rád nepřesnosti a myslím si, že mám smysl pro detail. Aktuálně pracuji na projektech automatizace ve Škoda Auto na plánování logistiky, mám za sebou projekt automatizace/optimalizace z minulého zaměstnání a zúčastnil jsem se projektu CoroVENT jako podpora předvýrobní logistiky.


Teď k otázkám a odpovědím:


1. Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, nad kterými bys uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a.

Volil jsem Piráty v parlamentních volbách 2017, volil bych nadále. Mám osobní problém s tím, že jsem nedokázal vybrat žádnou jinou stranu, které bych dokázal ten svůj hlas "hodit". Nechtěl jsem volit již tradiční strany, zároveň jsem nechtěl dávat hlas někomu jehož potenciál dostat se do PS je minimální, k pirátům mám tímto nejblíže a to třeba i kvůli transparentní politice.

2. Máš nějakou politickou nebo aktivistickou minulost? Kandidoval(a)s ve veřejných volbách?

Ne

3. Myslíš, že existuje něco z tvé minulosti či současnosti nebo z tvého okolí, co by mohlo po tvém případném přijetí poškodit dobré jméno Pirátské strany? Např. spolupráce s represivními složkami (agent nebo spolupracovník, v minulosti např. u STB), nebo je proti tobě vedeno trestní řízení a nebo to očekáváš?

Ne, žádná z možností.

4. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?

Obecně nejsem proti, mnoho dneska nazývaných “rekreačních drog” se již běžně používá ve farmacii, nebo se testují například v psychiatrii. Za předem daných podmínek bych si to dokázal představit. Konkrétně - Konopí, LSD více, heroin mi do toho rámce již nezapadá tolik, protože se jedná o opioidní analgetikum a dle mého názoru by nemělo být “volně” dostupné.

5. Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání?

Dotace obecně ničí konkurenci schopnost jednotlivých podniků na úkor těch druhých a v principu se jedná o situaci, kdy socializujeme kapitalistické základy, proč? Je těžké teď něco definovat, nevidím do absolutních čísel, ale dotovat samotné podnikání mi z principu přijde míň efektivní, než “dotovat” nauku o podnikání a money/risk managementu a trh nechat svým způsobem volný.

O způsobu rozdělování dotací se dá taktéž polemizovat do nekonečna, není to téma s odpovědí na pár vět.

6. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu? Víš jaké sdílení dat je legální a nelegální a že se platí poplatky z prázdných médií.

Zatím nemám ucelený názor, zjišťuju více a třeba poté individuálně odpovím, nebo můžeme začít diskuzi. Ohledně poplatků z prázdných médií - to jsem nevěděl. Zjistím více.

7. Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?

Díru vidím ve kvantitě účtů, přihlašovacích údajů, kde všude jsou potřeba (citlivé) osobní údaje atd.. V tom, že né každá společnost/instituce je schopna správně zacházet s citlivými údaji a spolehlivě je chránit. Nikdy to samozřejmě nebude 100%, úniky dat a informací se budou dít i nadále a na každou ochrannou akci existuje (bude existovat) reakce, která ji dokáže prolomit. Takže ve kvantitě/velikosti online působení obecně.

8. Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?

Ta hranice je čistě subjektivní a i když se snažíme věci společensky objektivizovat, není to možné, protože v každé objekci je část naši subjekce. Tím chci říct, že hranice je velmi tenká a každý ji vnímá jinak. Jsem obecně proti jakémukoliv násilí, ale i když se budu snažit o konstruktivní diskuzi na toto téma, tak nemám možnost se zalíbit všem a i když za momentální situace mohu dosáhnout kompromisu, tak nebude mít dlouhého trvání. Osobně mám pocit, že se toto téma vyhání do extrémů a tento popud tvoří zároveň zbytečnou nenávist/konflikt, která graduje a gradovat bude.

9. Co si myslíš o imigraci?

Migrace zde byla, je a bude. Tomu se vyhnout nedá. Jsem někde mezi ANO / NE - migraci. Jsem pro migraci za dodržení určitých (nastavených) pravidel pro lidi, kteří chtějí migrovat. Tím pádem zjištění původu člověka, jeho vnitřní zájem se sem dostat, alespoň elementární znalost ČJ (nemusí být nutností) a dorozumívací znalost AJ (ve většině státu už není problém přežít pouze s AJ - nejsem člověk, co by zanevřel nad češtinou, ale tak to v momentální situaci je), zjištění vazeb a např. prohlášení, že se člověk bude aktivně podílet na rozvoji ekonomiky na daném území a za předpokladu, že se tak nestane, nebo provede trestný čin, či přestupek vážnějšího charakteru bude provedena okamžitá deportace do země původu - samozřejmě se zákazem opětovného vstupu (doživotní, roky - záleží na způsobu porušení a na tom jakým způsobem by byla pravidla nastavena). Osoba, která by toto povolení neměla a i tak se pohybovala na našem území by měla mít dvě možnosti. Podrobit se tomuto "testu", nebo být deportován. Ano, určitě by existovaly výjimky, jako třeba doložení o pobytu rodinných příslušníků atd.

S tímto řešením se samozřejmě váží další problémy. Jako je např. nárůst byrokracie,

Suma sumárum: Nejsem proti migraci, ale musí být kontrolovaná za jasně daných pravidel s potenciálem na to, že člověk bude ekonomicky aktivní. Otázkou je, co se stávajícími migranty - pravděpodobně stejný proces jako s nově příchozími. Dohledat, analyzovat jejich dosavadní dopad pro společnost a poté vyhostit/nechat. Což samozřejmě vytváří další nápor na instituce/byrokracii.

10. Jaký je tvůj názor na referendum?

Záleží čeho se referendum týká, čímž bohužel podporuju akorát svou subjekci, protože si myslím, že o určitých tématech by většina/majorita jednoduše rozhodovat neměla a nemůže - ale obecně nejsem proti.

11. Co nejvíc pálí Českou republiku?

V momentální situaci asi ekonomické dopady spojené s koronavirem. Lidská úroveň osob ve vedení našeho státního aparátu, která je zároveň a bohužel odrazem stavu společnosti.

12. Máš v úmyslu se u Pirátů zapojit do dění v kraji, sledovat fórum a účastnit se hlasování?

Ano, mám. Jen nemám prozatím vyjasněné hranice, kde a jak bych chtěl působit.

13. Je nějaký krajský expertní tým, do kterého by ses mohl(a) a chtěl(a) zapojit?

Zatím nemám úplně přehled a informace, takže těžko říct. Obecně Ano, ale nedokážu se ještě zařadit.

Dokázal bych si sebe představit někde ve směru logistiky, sortování dat/informací, připomínkování, porovnávání, kontrolování, vytváření výstupů atd. Mé slabé stránky jsou určitě PR / Marketing - ale pokud bude aspoň z části dané zadání, jsem schopen otevřít i Photoshop a dát se do práce. :)

14. Už jsi v kontaktu s nějakými piráty, třeba ve svém okolí?

Jsem v téměř denním kontaktu s Honzou Ličkou, jinak ne.
Tito uživatelé poděkovali autorovi michalek.j za příspěvky (celkem 3):
Michal.Hrib, Helena.Buchtova, Jan.Licka
Pavel.Bursik
Člen KS Praha
Příspěvky: 39
Registrován: 12 zář 2014, 20:12
Profese: Krajský koordinátor pro Prahu
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 50 poděkování

Re: Jakub Michálek

Příspěvek od Pavel.Bursik »

Ahoj Jakube, děkuji za představení. Napsal jsem ti soukromou zprávu.
Krajský koordinátor pro Prahu (hlavně nováčci a eventy)
tel. 770 113 641
pavel.bursik@pirati.cz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The only way to deal with an unfree world is to become so absolutely free that your very existence is an act of rebellion.
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Praha“