Proto píšu "patrně" - nemám Ortel nastudovaný a nevím jak je ta která píseň pro koho akceptovatelná.Tomas.Pastircak píše: ↑21 zář 2020, 10:51Z právního pohledu, když někdo aplikuje tento bod Stanov proti Ortelu pro propagaci rasismu, úplně stejně jej může aplikovat proti libovolné blackmetalové kapele pro propagaci násilí.Martin.Kucera píše: ↑21 zář 2020, 08:30Zde by se patrně uplatnily Stanovy (tedy předpis vyšší síly), čl. 2. odst. (3) písm. b).
Stejně tak nemám nastudovaný blackmetal, takže nedokážu posoudit, zda skutečně libovolná blackmetalová kapela má repertoár plný násilí.
No jeden zájem je "jako člen Sokola nepoškozovat tuto organizaci v očích místních" (akorát tedy pokud jsou proti oněm kapelám od místních a od Sokola nějaké výhrady, měly zaznít hned na začátku a ne až po několika měsících).Jaký je přesně ten druhý zájem, který zde má být ve střetu? Pár nápadů bych měl, ale žádný není dobrý...Martin.Kucera píše: ↑21 zář 2020, 08:40Ale mohl se v rámci Sokola vyloučit z projednávání této záležitosti pro střet zájmů.
Druhý zájem je "jako člen Pirátů podporovat svobodu projevu, i uměleckého (minimálně toho, který není v konfliktu se stanovami, jež jsem se zavázal dodržovat)".
Hele, pokud jsem se vstupem k Pirátům přihlásil k nějakým hodnotám, tak by mi přišlo blbý v rámci nějakého spolku hlasovat v rozporu s těmito hodnotami.BenjaminPierce píše: ↑21 zář 2020, 11:03 když občan jako člen kolektivního orgánu, shodou okolností člen politické strany, demokraticky hlasuje o správě soukromého majetku soukromého apolitického spolku, tak se má straně zpovídat z porušení nějakých imaginárních pirátských programových hodnot.