Pirát, který zrušil metalový koncert.

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Re: Pirát, který zrušil metalový koncert.

Příspěvek od Martin.Kucera »

Tomas.Pastircak píše: 21 zář 2020, 10:51
Martin.Kucera píše: 21 zář 2020, 08:30Zde by se patrně uplatnily Stanovy (tedy předpis vyšší síly), čl. 2. odst. (3) písm. b).
Z právního pohledu, když někdo aplikuje tento bod Stanov proti Ortelu pro propagaci rasismu, úplně stejně jej může aplikovat proti libovolné blackmetalové kapele pro propagaci násilí.
Proto píšu "patrně" - nemám Ortel nastudovaný a nevím jak je ta která píseň pro koho akceptovatelná.
Stejně tak nemám nastudovaný blackmetal, takže nedokážu posoudit, zda skutečně libovolná blackmetalová kapela má repertoár plný násilí.
Martin.Kucera píše: 21 zář 2020, 08:40Ale mohl se v rámci Sokola vyloučit z projednávání této záležitosti pro střet zájmů.
Jaký je přesně ten druhý zájem, který zde má být ve střetu? Pár nápadů bych měl, ale žádný není dobrý...
No jeden zájem je "jako člen Sokola nepoškozovat tuto organizaci v očích místních" (akorát tedy pokud jsou proti oněm kapelám od místních a od Sokola nějaké výhrady, měly zaznít hned na začátku a ne až po několika měsících).
Druhý zájem je "jako člen Pirátů podporovat svobodu projevu, i uměleckého (minimálně toho, který není v konfliktu se stanovami, jež jsem se zavázal dodržovat)".
BenjaminPierce píše: 21 zář 2020, 11:03 když občan jako člen kolektivního orgánu, shodou okolností člen politické strany, demokraticky hlasuje o správě soukromého majetku soukromého apolitického spolku, tak se má straně zpovídat z porušení nějakých imaginárních pirátských programových hodnot.
Hele, pokud jsem se vstupem k Pirátům přihlásil k nějakým hodnotám, tak by mi přišlo blbý v rámci nějakého spolku hlasovat v rozporu s těmito hodnotami.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Robert.Magni, Jakub.Zach, Vojtech.Pikal

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12548 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

1) Sokol tím,že koncert nasmlouval se vzdal práva neorganizovat něco z ideologických pohnutek
2) Tím,že jakožto Pirát s nikým nekomunikuje poškozuje Pirátskou stranu

Mimochodem,když se v občanském řízení nedostavím k soudu,tak automaticky soud předpokládá,že přijímám hledisko protistrany....

Měl dost času se vyjádřit,neučinil nic.
Tím pádem PKS se distancuje oprávněně.
Problém není v tom,co udělal,nýbrž v tom,co neudělal.
Zakázat Satanisty mě vždy jen pobaví,ovšem Arogantní ,,mrtvej brouk,, už ne...
Naposledy upravil(a) Robert.Magni dne 21 zář 2020, 11:55, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, Martin.Martin, Ivo.Vlasaty

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Libor.Adamek
Vedoucí krajského odboru
Profese: prodejce kancelářské techniky
Dal poděkování: 420 poděkování
Dostal poděkování: 66 poděkování

Příspěvek od Libor.Adamek »

Vzhlem k tomu, že většina našeho předsednicva ZLK již souhlasila se zněním stanoviska ZLK viz. viewtopic.php?f=317&t=53753 a protože ve zmíněném vlákně jako člen nemůžu reagovat, tak reaguji teda zde.

Jako bývalý člen TJ a Sokola se distancuji od stanoviska PKS ZLK, protože mám za to, že znění stanoviska poškozuje samostanost rozhodování TJ Sokol a PKS vydává populistické stanovisko, aniž by si ověřilo pravý sled událostí, dále takto podporuje šíření nepravdivé retoriky, že koncert zakázal Pirát a taky mi není jasné od čeho se vlastně PKS distancuje.

Co se vlastně reálně událo: Někdo ústně slíbil (sami Sokolové doposud neví kdo) pořadateli akce pronájem sálu v Sokolovně. Mezitím proběhl covid a byl zvolen nový výbor TJ Sokol, kterému se, mimo jinými na poslední chvíli řešenými záležitostmi, dostala na stůl i žadost o pronájem sálu, kde se, vzhledem k současné situaci a názorům od členské základny, většinou hlasů rozhodli, že sál nepronajmou.

Chápu, že to pořadatele řádně naštvalo, ale tady začíná manipulace, kterou v článku šíří. První je tvrzení, že jim zrušili, či dokonce vyznění článku vyloženě navozuje, že zakázali koncert! Pro větší důraz to dávají do souvislosti se skutečně zakázaným koncertem ve Valašských Klobůkách, kde radnice oficiálně doporučila Kulturnímu středisku vstoupit v jednání s pořádající agenturou, aby přehodnotila konání koncertu. Tady výbor TJ Sokol nic nerušil, vždyť ani nebyla podepsaná smlouva, jen byl pronájem někým ústně slíben a nový výbor na to nereflektoval. Nechápu proč se od nepolitického rozhodnutí TJ Sokol musí PKS ZLK distancovat, to je jakoby politicky napadali toto nezávisle rozhodnutí výboru TJ Sokol. Tady nutno připomenout jak byl Sokol politicky perzekuován za totality a podobné vměšování snad nechceme jako piráti opakovat. To jako člen strany musím podle ideologie hlasovat třeba i na schůzi SVJ? Nebo dáváme najevo, že pokud někde občanský subjekt zvolí člena strany do vedení, tak bude ideologii nadřazovat i nad vnitřní záležitosti?

Další zarážející věcí, je podívné, z totality známé, kádrování dvou představitelů výboru TJ Sokol údaji, že jeden je bývalý starosta, kterému už kdysi vadil rockový festival a druhý je Pirát a jeho rozhodnutí tak nekoresponduje s hlavní myšlenkou strany ... Podle mě si sokolové zvolili do výboru lidi, kteří budou hájit hlavně zájmy jejich členů a je jen pozitivní, že dali tuto důvěru i našemu členovi a ten nezatahuje politiku do vnitřních rozhodování TJ Sokol Vizovice.

Co mě překvapuje, je jak rychle někteří piráti bezmyšlenkovitě až ovcovitě naskočili na úmyslně manipulativní článek, začali vlastního člena hejtovat a celou věc jednoduše shrnuli do tvrzení "Pirát, který zrušil metalový koncert" a takto tu věc dále šíří i v diskuzích na fóru nebo Facebooku.
Filip.Matuska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: fotograf
Dal poděkování: 159 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Filip.Matuska »

Též se distancuji od stanoviska PKS ZLK. Je úsměvné, jakou banalitou se s vervou hned zabývají, a jiných opravdových prohřešků proti stanovám si nevšímají, popřípadě se jich sami dopouštějí :-) .
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip.Matuska za příspěvky (celkem 3):
Libor.Adamek, anon231, Linda.Matuskova
místopředseda MS Kroměříž (zatím :-) ...tak už ne ;-) )
člen Komise sociální a zdravotní, člen Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality (Kroměříž) ...zatím :-)

„Kritika není negace.“ — Tomáš Garrigue Masaryk
anon231
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Příspěvek od anon231 »

BenjaminPierce píše: 21 zář 2020, 11:03 když občan jako člen kolektivního orgánu, shodou okolností člen politické strany, demokraticky hlasuje o správě soukromého majetku soukromého apolitického spolku, tak se má straně zpovídat z porušení nějakých imaginárních pirátských programových hodnot.
Hele, pokud jsem se vstupem k Pirátům přihlásil k nějakým hodnotám, tak by mi přišlo blbý v rámci nějakého spolku hlasovat v rozporu s těmito hodnotami.
Martine pokud by to tak bylo obecný souhlas, jen mi prosím dej odkaz které ty hodnoty jsou v konfliktu s posláním a cílem strany, tak jak je nacházím v čl. 2 stanov. Zatím v nich nacházím striktní ochranu soukromí což je i členství v Sokole. Člen Sokola má zcela logicky svobodně hájit především zájem Sokola a žádná politická strana už naštěstí nemá právo mu nic diktovat. Zatím jsem se nikde nedozvěděl, že by kapela měla jakýkoli platný uzavřený pronájem a s kým, ale opakovaně se dozvídám že by k tomu měla pirátská strana zaujímat stanovisko protože je to protipirátské.

Pokud jde o podporu hudby ve veřejném prostoru, nehledě na to, že zde nejde o veřejný prostor VS právo na správu soukromého majetku

Tak bez jakýchkoli pochyb má přednost právo na správu soukromého majetku před právem na pronájem tohoto majetku kapele.

Bohužel nezávisle na obou stranách pseudosporu jsou aktuálně všechny akce nad 10 stojících návštěvníků omezeny a nevěřím, že by návštěvníci metalové kapaly při poslechu „krev stéká po koních“ nebo „Ach Satane vládče všeho míra" seděli.
Naposledy upravil(a) Martin.Kucera dne 21 zář 2020, 12:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: oprava quote
Tito uživatelé poděkovali autorovi anon231 za příspěvky (celkem 4):
Libor.Adamek, Filip.Matuska, Linda.Matuskova, V__
Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Libor.Adamek píše: 21 zář 2020, 11:48 Co mě překvapuje, je jak rychle někteří piráti bezmyšlenkovitě až ovcovitě naskočili na úmyslně manipulativní článek, začali vlastního člena hejtovat a celou věc jednoduše shrnuli do tvrzení "Pirát, který zrušil metalový koncert" a takto tu věc dále šíří i v diskuzích na fóru nebo Facebooku.
Já bych po tomhle, co napsal na FB do skupiny Piráti v médiích bych ho taky hejtoval
Zdravím všechny, byl jsem zvolen předsedou Sokola Vizovice 14.8.2020, stále to ještě nemám od bývalého vedení předané..Obdrželi jsme stížnosti na kapelu Root, a na zasedání 1.výboru 31.8.2020, výbor rozhodl 5 hlasy ze 6, že koncert téhle extremistické kapely na Sokolovně jako soukromá organizace nechceme.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 3):
Martina.Urbankova, Robert.Magni, Ivo.Vlasaty
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Jan.Prokop píše: 21 zář 2020, 12:21 Já bych po tomhle, co napsal na FB do skupiny Piráti v médiích bych ho taky hejtoval
Zdravím všechny, byl jsem zvolen předsedou Sokola Vizovice 14.8.2020, stále to ještě nemám od bývalého vedení předané..Obdrželi jsme stížnosti na kapelu Root, a na zasedání 1.výboru 31.8.2020, výbor rozhodl 5 hlasy ze 6, že koncert téhle extremistické kapely na Sokolovně jako soukromá organizace nechceme.
a proč jako?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvek:
Linda.Matuskova
Libor.Adamek
Vedoucí krajského odboru

Jan.Prokop píše: 21 zář 2020, 12:21 Já bych po tomhle, co napsal na FB do skupiny Piráti v médiích bych ho taky hejtoval
Tam je nešťastné to slovo "extremistické". Podle toho slova jsem si myslel, že nechtějí kapelu typu Ortel a v první chvíli jsem nechápal, co proti tomu piráti najednou mají :D Možná ani sokoli sami pořádně nevěděli, co vlastně nechtějí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Libor.Adamek za příspěvek:
Linda.Matuskova
Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Ondra.kl píše: 21 zář 2020, 13:07 a proč jako?
Za kádrování, z našeho pohledu jsou imho satanisti menší extrém než katolíci, např kvůli svému pohledu na LGBT
https://www.lidovky.cz/domov/satan-podp ... domov_mber
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 2):
Martin.Martin, Robert.Magni
Libor.Adamek
Vedoucí krajského odboru

Jan.Prokop píše: 21 zář 2020, 13:24
Ondra.kl píše: 21 zář 2020, 13:07 a proč jako?
Za kádrování, z našeho pohledu jsou imho satanisti menší extrém než katolíci, např kvůli svému pohledu na LGBT
https://www.lidovky.cz/domov/satan-podp ... domov_mber
Jenže v tom článku to autor příspěvku politicky kádruje, do nezávislého rozhodnutí sokolů zatahuje piráty, což byla hlavní příčina, proč to tu teď řešíme.
Jinak osobně proti satanistům nic nemám, sám mám mezi nimi plno známých a většinou v pohodě lidi.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Libor.Adamek za příspěvky (celkem 4):
Vojtech.Pikal, anon231, Vaclav.Kubaljak, Linda.Matuskova
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“