Ukončení

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
anonym28341
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: podnikatel
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Ukončení

Příspěvek od anonym28341 »

Rosto za vším co jsem napsal si stojím. Opravdu tvůj postoj, že to z poloviny není pravda neberu. Na cokoli ti dám odpověď na či argument. Omylem jsem napsal, že mě vyhazoval Petr, ale on to nebyl, byl to Honza sympatizant pirátů. Tys byl u toho, ale chápu je na plakátu a stavíte na něm. Co se týče ukončení a forma koalice opět to, nebylo vůbec košer a na hodně otázek i Honza ti odpověděl. A opravdu tvé tvrzení, že piráti fungují od spoda, sám tomu nevěříš. Napiš mi tady věci a které nejsou pravda. To mě opravdu zajímá. Bohužel máte info jen z jedné strany s druhou jste se nebavili, pokud ano napiš mi s kým se děkuji. Tato aktivita neznamená nic, jen se snažím odepsat lidem co se mě ptají. Změnit svůj postoj asi v tomto rozložení nemá smysl. Vážím si u Tebe tvou snahu to nějak uklidnit, ale ono asi bude lepši skončit ať máte klid. Nechat si tichoslapky a plácat se po ramenou.
anonym28341

Prostě základna a řadový piráti nevěděli vůbec nic. Nečlenové a lidé kteří piráti nejsou věděli víc. O nás bez nás.
Martin.Kucera píše: 18 zář 2020, 19:07 Bohužel z tohohle tvého příspěvku vůbec nejsem moudrý. Kdo co udělal nebo neudělal?
Naposledy upravil(a) Martin.Kucera dne 18 zář 2020, 23:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: oprava quote
Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 2819 poděkování
Dostal poděkování: 3341 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Z meho pohledu to byla asi nasledujici casova osa (co bylo predtim moc neresim, nesledoval jsem to):
- vyhozeni reditele Oticke (na stul an rade mimo gesci primatora)
- spor mezi Herikovou a Honzou, mediacni schuzka a z ni nejaka dohoda (tam rekneme Hanka byla)
- Herikova to celkem okamzite porusila, spolu s dehonestujicimi clanky a obviennim z sikany (vcetne "dopisu" pres datovku), rozjizdi se shitstorm, primos si zve vybrane zamestance
- byla schuze MS, kde ZK dostal mandat vystoupit z koalice, pokud se nezacnou chovat normalne
- svolana koalicni rada, ze strany primatora ignorovan termin, sesli se bez nasich
- na pozdejsi koalicni rade Hanka s Pavlem rikaji, ze jim odkyvali provedeni auditu v OKO a do te doby klid, ale zapis neni a nasledne to koalice popre
- druhy den jde na stul na radu ucelova organizacni zmena v OKO (opet mimo gesci, primator to pozdeji priznal i na FB, ze to bylo jen kvuli Honzovi), cili vsechno poruseno
- ve ctvrek je ZK a hlasuje se o vystoupeni a je to 3-2, pricemz ti dva si nechavaji cas do rana, PP se rano pridava k odvolani koalice, cili 4-1
- v patek rano jde tiskovka a zaroven zprava koalicnim o vystoupeni (je tam chybka MeKo ze novinam to jde asi o pul hodiny drive). Primatora chyta amok, JS koalici tvrdi, ze se to dozvedel az v patek rano.
- ZK se usnese na vyjednavacim tymu Hanka, Pavel a PP.
etc.

To ze ZK jedna samostatne je celkem v norme, protoze unik informaci je v tomhle dost debilni situace. Kazdopadne mandat k vystoupeni dostali predem. Nechapu jak bys chtel zustavat v koalici, kde jsi v podstate jen rohozka a s tvymi gescemi si primator dela co chce. Ja zcela chapu se jste si s Honzou Kunzem naturelem nesedli, ale ber to v trosku sirsim kontextu nez jen na vasem emotivnim sporu. O nem to fakt nebylo, bylo to o podrazech, neschopnosti se na koalicniho partnera spolehnout, o neplneni koalicni smlouvy. OKO byla jen tresnicka na dortu.

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

anonym28341

Rosto až tak to zas nebylo. Co se týče Oticke, mohli se zdržet, nebo hlasovat proti. A teď otázka, takže najednou i když jsme hlasovali pro nám vadí vyhození Oticke a protože byl humbuk? Ale jít na koaliční radu s tím že že když vyhodí herikovou tak zůstáváme v koalici! Není to úplně totožný a takto si podminovat setrvání v koalici? Kdo navrhl ať je herikova bez vř ve své funkci? Dále, jenže v tom sporu už vůbec nešlo ani tak o herikovou.
Hlasování jak píšeš 32,pak 41 opět Ti to Honza vysvětlil a moc dobře víš proč si dali do rána, jen proto, že si to ostatní upekli sami a dali to za hotovou věc. To, že i Honza měl návrh a ten nikdo nerefkektoval je také pravda a najednou jdeme vyjednávat aniž základna ví s kým a o čem. V teamu jsou lidí, kteří tu koalici defacto zhodili a na názor ostatních se nebere ohled, Teda vůbec se nikoho neptaji a teď To je To jak píšeš od SPODU? Vypovězení koal smlouvy, že o tom ví 3 piráti jeden zastupitel za piráty a jeden koaliční partner, který je na jednou proti svému primátorovi je podle tebe také normální???
Pokud vím šli s jasným mandatem na kr i když za mě opravdu hodně hraničním, tak ať se najednou nevymlouvaji na radu. Takže nedostali mandát, že se mají chovat "normálně '. Únik informací, jsou opět kecy někoho, protože se to vědělo. A dopadlo to jak, že si opět z nás dělali jen srandu. Protože na tom na čem se dohodli za 2 hodiny porušili. Rohožkou jsme byli jen proto, protože jsme nebyli schopni si své uhajit, když se teď bavím s lidmi ve městě tak nikdo nic jiného nečekal. To že nejsou zápisy, to že od začátku nefungoval ZK a nefungoval ani v této době je pořád dokola. Proč nefungoval, také máš odpověď??? Celou dobu jsme na to upozorňovali zbytečně. Jestli fungujeme od SPODU tak bychom měli mít informace, ty nikdo nedával a když dával tak značně upravené. Tak znovu ti říkám není to úplně pravda jak píšeš, ale znovu chápu máš takové informace. Co se týče Honzy a sednout , také to není jak píšeš. Já jsem s ním neměl žádný problém, beru ho jako fajn kluka, ale nesmí se mluvit o jeho práci a nedej bože mít opačný názor a tos viděl sám. Sice chápu, že to je jeho práce, ale s tím musel počítat. Otázka zní jak vy se choval, kdyby tu herikovou vyhodili, to by nám najednou rohož nevadila? Tak na závěr se ptám,šlo jim po tom všem co se událo o vystoupení z koalice, nebo rozbít koalici. Jde nám teď o mstu a sebe? Ale občan v tomto případě to určitě není. A věř mi mnoho lidí má podobný názor, jen jim nestojí jak mi to komentovat, protože tady opravdu nefungujeme a už vůbec ne od spoda.
Rostislav.Reha píše: 18 zář 2020, 23:59 Z meho pohledu to byla asi nasledujici casova osa (co bylo predtim moc neresim, nesledoval jsem to):
- vyhozeni reditele Oticke (na stul an rade mimo gesci primatora)
- spor mezi Herikovou a Honzou, mediacni schuzka a z ni nejaka dohoda (tam rekneme Hanka byla)
- Herikova to celkem okamzite porusila, spolu s dehonestujicimi clanky a obviennim z sikany (vcetne "dopisu" pres datovku), rozjizdi se shitstorm, primos si zve vybrane zamestance
- byla schuze MS, kde ZK dostal mandat vystoupit z koalice, pokud se nezacnou chovat normalne
- svolana koalicni rada, ze strany primatora ignorovan termin, sesli se bez nasich
- na pozdejsi koalicni rade Hanka s Pavlem rikaji, ze jim odkyvali provedeni auditu v OKO a do te doby klid, ale zapis neni a nasledne to koalice popre
- druhy den jde na stul na radu ucelova organizacni zmena v OKO (opet mimo gesci, primator to pozdeji priznal i na FB, ze to bylo jen kvuli Honzovi), cili vsechno poruseno
- ve ctvrek je ZK a hlasuje se o vystoupeni a je to 3-2, pricemz ti dva si nechavaji cas do rana, PP se rano pridava k odvolani koalice, cili 4-1
- v patek rano jde tiskovka a zaroven zprava koalicnim o vystoupeni (je tam chybka MeKo ze novinam to jde asi o pul hodiny drive). Primatora chyta amok, JS koalici tvrdi, ze se to dozvedel az v patek rano.
- ZK se usnese na vyjednavacim tymu Hanka, Pavel a PP.
etc.

To ze ZK jedna samostatne je celkem v norme, protoze unik informaci je v tomhle dost debilni situace. Kazdopadne mandat k vystoupeni dostali predem. Nechapu jak bys chtel zustavat v koalici, kde jsi v podstate jen rohozka a s tvymi gescemi si primator dela co chce. Ja zcela chapu se jste si s Honzou Kunzem naturelem nesedli, ale ber to v trosku sirsim kontextu nez jen na vasem emotivnim sporu. O nem to fakt nebylo, bylo to o podrazech, neschopnosti se na koalicniho partnera spolehnout, o neplneni koalicni smlouvy. OKO byla jen tresnicka na dortu.
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Andreas.Drastik píše: 19 zář 2020, 07:35V teamu jsou lidí, kteří tu koalici defacto zhodili a na názor ostatních se nebere ohled, Teda vůbec se nikoho neptaji a teď To je To jak píšeš od SPODU?
Já tedy nevím, ale cítím že když říkáš "od spodu" tak tím myslíš, že se vždycky všecko musí konzultovat se všema a brát ohledy / řídit se názorem všech. Tak to ale není.

Máte členy tvořící MS a máte ZK. ZK je samostatný (=sám se rozhoduje a má vlastní odpovědnost vůči MS) tým podřízený MS, které ho může úkolovat a stanovovat mu mantinely. Členi / příznivci tohle přímo dělat nemůžou - ti se můžou jen ptát, vyjadřovat svoje názory a debatovat (nejlépe na fóru, aby byla vidět reakce / ochota reagovat ostatních, aby byl záznam a aby všichni přihlížející měli informace a mohli si udělat vlastní názor) ... a to hlavní - členským podnětem vyvolat jednání MS, na kterém se MS usnese (nebo neusnese) na usnesení, kterým může ZK řídit (úkolovat, pověřovat, neco mu zakazovat atd.).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvek:
V__
anonym28341

No jenže tady to tak není a nebylo.
Ondra.kl píše: 19 zář 2020, 10:32
Andreas.Drastik píše: 19 zář 2020, 07:35V teamu jsou lidí, kteří tu koalici defacto zhodili a na názor ostatních se nebere ohled, Teda vůbec se nikoho neptaji a teď To je To jak píšeš od SPODU?
Já tedy nevím, ale cítím že když říkáš "od spodu" tak tím myslíš, že se vždycky všecko musí konzultovat se všema a brát ohledy / řídit se názorem všech. Tak to ale není.

Máte členy tvořící MS a máte ZK. ZK je samostatný (=sám se rozhoduje a má vlastní odpovědnost vůči MS) tým podřízený MS, které ho může úkolovat a stanovovat mu mantinely. Členi / příznivci tohle přímo dělat nemůžou - ti se můžou jen ptát, vyjadřovat svoje názory a debatovat (nejlépe na fóru, aby byla vidět reakce / ochota reagovat ostatních, aby byl záznam a aby všichni přihlížející měli informace a mohli si udělat vlastní názor) ... a to hlavní - členským podnětem vyvolat jednání MS, na kterém se MS usnese (nebo neusnese) na usnesení, kterým může ZK řídit (úkolovat, pověřovat, neco mu zakazovat atd.).
anonym28341

Tady takové jedno prohlášení 😂
Screenshot_20200919_121540.jpg
Andreas.Drastik píše: 19 zář 2020, 12:04 No jenže tady to tak není a nebylo.
Ondra.kl píše: 19 zář 2020, 10:32

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym28341 za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Vit.Fux
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“