KF ZlK 19/A/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, KoKS Zlínský kraj, PKS Zlínský kraj, Odbor ZlK - administrativni

Uživatelský avatar
Pavel.Manasek
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 289
Registrován: 17 led 2020, 13:35
Profese: drobný podnikatel
Bydliště: Svat. Čecha 210, Zlín
Dal poděkování: 323 poděkování
Dostal poděkování: 302 poděkování

Re: KF ZlK 19/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od Pavel.Manasek »

Ahojte,
mám drobný dotaz, neboť jsem nebyl u tohoto jednání na začátku, ale Petr Tkadlec zde ve fóru zmiňoval , že jsme
nepostavili vlastního kandidáta, protože jsme se dohodli s Goláněm, že ho místo toho za daných podmínek podpoříme.
a) Bylo to tedy tak, jak píše Petr ?
b) nebo jsme stejně neměli žádného svého kandidáta, takže bychom sami žádného nepostavili a tak nám Goláň nabídl dohodu o spolupráci?
To jsou totiž dvě zcela rozdílné situace a dle toho by se mělo přistoupit i k případné změně dohody.

Pokud platí a - změna dohody je problém a nežádoucí (maximálně jak navrhuje Zdeněk zde)
Pokud platí b - neviděl bych se změnou problém. Důležitá je politická stránka a podpora nám blízkého kandidáta a peníze k tomu jsou fajn, ale jaksi navíc. A možná by to šlo i v tomto případě doplnit nabídkou na částečný barter dle Zdeňka.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Manasek za příspěvky (celkem 3):
Miroslav.Sirina, Yveta.Martinkova, Martina.Urbankova
„Svoboda tvé pěsti končí na špičce mého nosu“ John Locke
Uživatelský avatar
Miroslav.Sirina
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 104
Registrován: 03 črc 2018, 13:15
Profese: Živnostník
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ZlK 19/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od Miroslav.Sirina »

@Jaroslav.Takac napiš mi prosimtě, kde jsem se konktrétně dopustil: "šikany, nařčení z podjatosti a maření řádného jednání zde na fóru". Moji kompletní komunikaci kterou jsem s tebou vedl v SZ najdeš ve screenu níže. ⤵️

Nikde to tam nemůžu najít ba právě naopak mám pocit, že mi ve své poslední odpovědi, vyhrožuješ Kontrolní komisí a nazýváš mě falešným člověkem, píšeš: "A těmito útoky ze strany Filipa, Petra i tebe, se cítím pošpiněn. Nevykonávám pro Piráty, ani z dosazení Pirátů ŽÁDNOU placenou funkci, práce pro MS, nebo kraj dělám hromady, na úkor svého zdraví, rodiny, nebo koníčků. Proto podám sám podněk k prošetření ke KK. PS: pozdravuj ten zbytek falešných lidí, ve skupině které mou zprávu předáš. :arrow:".

Ten "podněk k prošetření ke KK" nemůžu nikde najít. To někdy podáš, nebo to byla doopravdy jenom laciná výhružka?

OFFTOPICKdyž upozorním v soukromé zprávě, tak je to špatně. Když upozorním veřejně, tak je to taky špatně. Tak kde je tady ta šikana?
Přílohy
takac.jpg
Tito uživatelé poděkovali autorovi Miroslav.Sirina za příspěvky (celkem 4):
BenjaminPierce, Filip.Matuska, Jaromir.Slezak, Michaela.Nepejchalova
silence is violence
BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ZlK 19/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od BenjaminPierce »

Není pravda, že výhrada v době kdy se debata otevřela, uzamčela, otevřela, uzamčela, otevřela ......nezazněla samozřejmě zazněla ZDE

Pro odbornou debatu uvádím co o mandátu senátora říká Ústava .
Čl. 23 odst. 3. Slib poslance a senátora zní: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."

Čl. 26 Poslanci a senátoři vykonávají svůj mandát osobně v souladu se svým slibem a nejsou přitom vázáni žádnými příkazy.

Aby tak mohl činit osobně, dostává v souladu se zák. č. 236/1995Sb., a dalšími předpisy finanční náhrady, které pokrývají náklady na osobní výkon mandátu. Je zcela logické od správce státního rozpočtu i občanů očekávatelné pokud zákonodárce náhrady určené pro osobní výkon mandátu na osobní výkon mandátu nespotřebuje, nebo v maximální výši na osobní výkon mandátu nepotřebuje, vrátí se tam kam mají.

Žádný výklad náhrad neříká:
Náhrady senátora XY z hnutí QH se mohou používat pro potřeby strany ZW. Konkrétně na plakáty, popelnice na lisování smíšeného odpadu, na konání stranických výběrových řízení na funkce v obchodních společnostech které jsou už předem rozhodnuté, na asistenty Zlínských neuvolněných zastupitelů a další potřeby strany ZW...........

Jardo byl jsi to Ty, nyní i tehdy předkladatel, kdo v květnu k této smlouvě na Zulipu napsal. „Na druhou stranu smlouvy jsou od toho, aby se porušovali".(nikoli z Vraťových složek,ale dnes ověřeno).

Nejen jen o rozpor s:
  • pirátským programem
  • preambulí Charty OSN Odhodláni vytvořit poměry, za nichž mohou být zachovány spravedlnost a úcta k závazkům plynoucím ze smluv a jiných pramenů mezinárodního práva.
  • celým právním řádem ČR včetně Ústavy
  • zdravým rozumem
  • ale i základní poctivou snahou udělat maximum k dodržení dohody
Tvá věta už tehdy byla dostatečným signálem k rezignaci na post nejen v PKS. Omlouvám se, ale nejde o náhodný ojedinělý exces, ale dle mého subjektivního názoru jde o životní postoj. Zároveň smekám jaký jsi zručný a obětavý pracant, který v KS nemá mnoho konkurence. Bohužel co do hodnot, které svým osobitým způsobem obhajuješ je to jedna katastrofa za druhou až si někdy říkám jestli už to není sebepoškozování. Místo toho jsi si oddaností k Vraťovi zajistil výrazně lepší umístění na kandidátce, než členové ze kterých by podobné nesmysly nikdy nevypadly.

A teď si fakt nedělám legraci.
Pokud se bude dále postupovat stále stejným směrem navrhuji, aby se o této smlouvě hlasovalo po jednotlivcích. Je to také z důvodu abych do případného podání kompetentním orgánům mohl uvést každého, který takové učebnicové zneužívání prostředků ze státního rozpočtu podporuje a tak splnil svou povinnost. Bude to na kompetentních orgánech jak u od samého počátku neplatné smlouvy posoudí navázání na náhrady a to, že od samého počátku je úmysl zneužít část náhrad pro jiný účel než k jakému jsou zákonem určeny.Pokud by se smlouva přeformulovala, aby se vymazalo spojení s náhradami i nadále by se posuzovala podle svého pravého úmyslu = zneužití náhrad. Pokud by se podpora prodala oklikou šlo by o klasické skrývání původu, jako to tu bylo od 90 tých let.

Snad jsem některým zjednodušil rozhodování, zda se do toho připravovaného podvodu jak na veřejných prostředcích, tak zejména občanech, nikoli do ztráty slibovaných vzdušných zámků, dobrovolně zapojíte.
Tito uživatelé poděkovali autorovi BenjaminPierce za příspěvek:
Filip.Matuska

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Uživatelský avatar
Yveta.Martinkova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1113
Registrován: 30 čer 2017, 16:00
Profese: koordinátorka
Bydliště: Kroměříž
Dal poděkování: 770 poděkování
Dostal poděkování: 1065 poděkování

Re: KF ZlK 19/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od Yveta.Martinkova »

@Pavel_Manasek


Dovolím se vyjádřit sama za sebe :)

Byl nám předložen návrh o podpoře T.Goláně a pro mne lepší kandidát na scéně nebyl. Proto jsem také hlasovala PRO podporu senátní kampaně T.Goláně.

Návrh padl a každý měl právo své volby.
Nechápu, proč si skutečnost Petr ohýbá jak se mu zrovna hodí. 30 členů bylo PRO podporu /což je u nás na hlasování dobrá účast/ a nebudu hlasování krajského fóra zpochybňovat. Já osobně na schůzce s T. Goláněm byla, vyslechla, rozmyslela, hlasovala.

Bohužel přišel první "problém" OFFTOPICKDO HO V TÉTO DOBĚ NEMĚL a také proto bych opět hlasovala stejně a vypadá to, že je někdo s hlasováním asi nespokojen...jak typické :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Yveta.Martinkova za příspěvky (celkem 2):
Martin.Valasek, Petr.Stoklasa
Koordinátor Zlínského kraje
yveta.martinkova@pirati.cz
+420 770 113 648
Uživatelský avatar
Zdenek.Tros
Příspěvky: 453
Registrován: 20 lis 2017, 14:10
Profese: Podnikatel
Dal poděkování: 568 poděkování
Dostal poděkování: 574 poděkování

Re: KF ZlK 19/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od Zdenek.Tros »

Škoda, že se zde komunikace opět dostává na osobní úroveň a moc se neřeší konstruktivní návrhy, připomínky ke smlouvě a případné konkrétní návrhy jak hlasovat.
Myslím si, že Jarda neměl špatné úmysly ohledně celé záležitosti a určitě by z toho nemohl ani nijak osobně profitovat a nemůže za to, že pan Goláň nedodržel dohodu.

Obávám se, že za chvíli bude mít většina členů strach vůbec něco řešit a nebude chtít mít za nic zodpovědnost, jelikož budou mít obavu, že se to vždy obrátí proti nim i kdyby se snažili jak chtěli.
Jarda navrhl jasné znění hlasování a jako jediný zde připomínkoval smlouvu. Na chybu se upozornilo a dále bych to asi nijak nerozváděl.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Tros za příspěvky (celkem 5):
Libor.Adamek, Martin.Valasek, Petr.Stoklasa, Yveta.Martinkova, Martina.Urbankova
BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ZlK 19/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od BenjaminPierce »

Naopak myslím, že se konstruktivně řeší návrh.

1. V předcházející diskuzi, kde se řešila podpora jsem se jako poradní hlas příznivce vyjádřil a přestože v tomto případě se skřípěním zubů i svědomím oprávnění senátu vnímám projev vůle většiny. Také souhlasím s Ivetou, že nikdo druhý se nepřihlásil.

2. V diskuzi o smlouvě ve které se jedná o odklánění prostředků občanů ČR, vystupuji jako příznivec + občan ČR. U smlouvy, která je i podle předkladatele nevymahatelná a také podle předkladatele jsou smlouvy od toho aby se porušovali, pokud to z příspěvku toho nevyplývalo navrhuji.
  • nepodepisovat
  • stáhnout z projednávání
  • z důvody ochrany prostředků ČPS, která by za za podíl na odklánění prostředků občanů mohla být postižitelná, dělat vše proto si toho nevšimla média a kompetentní orgány
  • předložit novou, která ani skrytě nebude obsahovat odklánění prostředků občanů
Snad si návrh vezme za svůj některý oprávněný člen.

Že jsem zvýraznil vyjádření předkladatele člena PKS o tom, že smlouvy jsou od toho aby se porušovali považuji za zcela zásadní postoj, který může mít vliv na jeho další činnost a činnost strany, které jsem příznivcem. Je to jako subdodavatel chtít uzavřít pracovní smlouvu na ostrahu objektu a říct. Uzavírám ji i když vím, že po tobě stejně nemůžu chtít, aby jsi ji dodržel. Ani to po tobě nechci protože pracovní smlouvy jsou určeny k porušování. Když mi z firmy, které jako subdodavatel zajišťuji ostrahu budeš nosit část ochranných pomůcek a materiálu, budu velmi spokojený a se stejně uvažujícími kolegy to použijeme k dobrým účelům.

Pokud to odradí od předkládání smluv, které obsahují odklánění prostředků státu, půjde o splnění cíle o který se snažím a proč občané piráty podporují a volí.Souhlasím jak se psalo u krajského kodexu někdy může jít o první nástřel, ale prvním nástřelem, obdobně jak zaznělo v reakci na mé odmítnutí účasti v primárkách, nemůže být střelba do vlastní nohy a do noh kolegů. Protože o tréninku na nastřelení něco málo vím je mi známo jak rychle probíhá rozloučení s kolegou, co nemá ani páru co se děje a náprava v nedohlednu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi BenjaminPierce za příspěvek:
Linda.Matuskova

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Uživatelský avatar
Petr.Tkadlec
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 4752
Registrován: 30 říj 2013, 07:37
Profese: rozpočtář/přípravář/stavbyvedoucí
Bydliště: Štípa
Dal poděkování: 4377 poděkování
Dostal poděkování: 3709 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ZlK 19/A/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od Petr.Tkadlec »

Vždycky, když jsem tady chtěl něco napsat, tak to bylo zamčené a fakt mě nebavilo se tu furt dívat, tak čekám na upozornění, kdy mě přijde na mail, že se to zase otevřelo.

Jinak mě samozřejmě nejvíc zajímal ten diff změn + jsem chtěl vidět původní dohodu. Pak mě zajímalo, jak se ty peníze budou "fakturovat". Jestli je budeme moci bezúčelně využít nebo z toho budeme muset platit nějakého asistenta a v neposlední řadě jsem samozřejmě chtěl navrhnout schválit smlouvu v tom původním znění.

@Jaroslav.Takac takže si laskavě nechej ty poznámky o šikaně od cesty a nedělej z nás blbce, že to zavřeš, pak napíšeš, že to je otevřené, ale je to opět zamčené...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Tkadlec za příspěvek:
Linda.Matuskova
Petr Tkadlec - 724 879 117
jestli něco chcete, tak víte, kde mě naleznete
Lukas.Wagenknecht
Senátor
Příspěvky: 139
Registrován: 07 bře 2018, 17:34
Profese: auditor
Bydliště: U Krematoria 2636, Pardubice
Dal poděkování: 162 poděkování
Dostal poděkování: 427 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ZlK 19/A/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od Lukas.Wagenknecht »

Ahoj, vzhledem k probíhající rozpravě, bych se jako předseda volebního výboru rád vyjádřil k problematice úpravy smlouvy s Tomášem Goláněm. Ověřoval jsem to a ke komentáři, že to není v souladu s péčí řádného hospodáře chci ujistit, že podmínky, které nyní projednáváte jsou v tuto chvíli nejlepší, ze všech kandidátů, které piráti v senátních volbách podporují. Tomáš Goláň nabízí třetinu částky za mandát, tedy 300 tisíc ročně. Ještě jednáme o jednom obdobném postupu, ale prozatím to není domluvené. Tedy za mě jsou to podmínky z pohledu financí velice výhodné. Samozřejmě mě mrzí, že Tomáš přehodnotil příspěvek 200 tisíc na kampaň. Nedokážu vyhodnotit, jak moc ho zasáhla pandemie, ale i z vlastní zkušenosti vím, že to teď není lehké. Ale i tak je pořád jím nabízená třetina mandátovného nejlepší co piráti kde vyjednali a chtěl bych za to piráty ve Zlíně pochválit a poděkovat jim. Co se týká spolupráce s Tomášem v Senátu, můžu pouze poskytnou osobní zkušenost, protože jsme ve společném senátorském klubu. Tomáš je podle mě jeden z nejaktivnějších senátorů. V ekonomické oblasti se hodně potkáváme a předkládali jsme několik společných pozměňovacích návrhů. V oblasti daní je podle mě nejkompetentnějším politikem v celém parlamentu, na hodně věcech spolupracuje i s piráty z poslaneckého klubu rep. v senátu je navrhuje a podporuje. Takže za mě bych rád ještě jednou poděkoval za to, jaké podmínky byly vyjednány a musím podotknout, že mě trochu mrzí styl komunikace, který se o tom vede. Pokud má někdo pocit, že to co se dojednalo je málo, uvítal bych, aby dojednal něco lepšího a potom se o konkrétních nabídkách debatovalo. Z vlastní zkušenosti vím, že hodně lidí umí pouze kritizovat, ale nic konkrétního nenavrhuje. Doufám tedy, že to brzy úspěšně vyřešíte. Zdravím všechny, a držím palce v krajských volbách. Lukáš.
Uživatelský avatar
Jaroslav.Takac
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 555
Registrován: 24 pro 2017, 14:15
Profese: Projektový manažer
Bydliště: Přílepy / Holešov
Dal poděkování: 442 poděkování
Dostal poděkování: 619 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ZlK 19/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od Jaroslav.Takac »

BenjaminPierce píše: 23 čer 2020, 00:00

Jardo byl jsi to Ty, nyní i tehdy předkladatel, kdo v květnu k této smlouvě na Zulipu napsal. „Na druhou stranu smlouvy jsou od toho, aby se porušovali".(nikoli z Vraťových složek,ale dnes ověřeno).

Nejen jen o rozpor s:
  • pirátským programem
  • preambulí Charty OSN Odhodláni vytvořit poměry, za nichž mohou být zachovány spravedlnost a úcta k závazkům plynoucím ze smluv a jiných pramenů mezinárodního práva.
  • celým právním řádem ČR včetně Ústavy
  • zdravým rozumem
  • ale i základní poctivou snahou udělat maximum k dodržení dohody
Tvá věta už tehdy byla dostatečným signálem k rezignaci na post nejen v PKS. Omlouvám se, ale nejde o náhodný ojedinělý exces, ale dle mého subjektivního názoru jde o životní postoj. Zároveň smekám jaký jsi zručný a obětavý pracant, který v KS nemá mnoho konkurence. Bohužel co do hodnot, které svým osobitým způsobem obhajuješ je to jedna katastrofa za druhou až si někdy říkám jestli už to není sebepoškozování. Místo toho jsi si oddaností k Vraťovi zajistil výrazně lepší umístění na kandidátce, než členové ze kterých by podobné nesmysly nikdy nevypadly.
Prosím nechytejte mě za slovo. Frázi ,, Na druhou stranu smlouvy jsou od toho, aby se porušovali" jsem použil v souvislosti s následující větou na ZULIPu: ,,Právně je tato smlouva nevymahatelná, pokud nám ji on sám v budoucnu vypoví."

Rozhodně není mým názorem, že by se smlouvy měli porušovat. Toto co jsi obrátil proti mě, je jen vytržená věta z kontextu. OFFTOPICAle to ty zcela jistě dobře víš, protože se mě jen snažíš cíleně poškodit, jako jsi to udělal již jiném vláknu.:( Rozhodně se jedná pouze o frázi kterou jsem jako nadsázku použil v neveřejné komunikaci, a rozhodně se nejedná o něco, čím bych se řídil nebo choval se v běžném životě.

Zaráží mě, proč se někteří členové proti mě v této věci ohrazují, útočí na mě, nebo jako ty mi tady vypisuješ o mém životním postoji, když mě vůbec neznáš. Přitom mám k dodatku podobné výtky jako někteří oponenti této navrhované smlouvy, ale toto vůbec tady některými lidmi není bráno v potaz, a naopak to někteří jedinci berou jako příležitost si do mě kopnout.

Tvrdíš tady něco o oddanosti k Vraťovi..... Zde bych rád uvedl, že né vždy se vším s Vraťou souhlasím ale vždy se na nějakém kompromisu snad dohodneme. Takže rozhodně nemáš pravdu, že bych byl Vraťovi oddaný. To co ty nazýváš oddaností, já nazývám týmovým hráčem, za kterého se i považuji. To uznávám. :) Budu týmovým hráčem nadále jak v PKS, tak v MS, tak třeba v týmu do krajských voleb. :) Je to má povaha, za kterou se rozhodně stydět nebo se tady tobě zodpovídat nebudu. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Takac za příspěvky (celkem 7):
Petr.Stoklasa, Martin.Valasek, Denis.Rychtar, Martina.Urbankova, Jakub.Zach, Frantisek.Elfmark, Vratislav.Krejcir
Nic už nebude takové jako kdysi, ale všechno múže být takové, jako ještě nikdy. :)
Uživatelský avatar
Yveta.Martinkova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1113
Registrován: 30 čer 2017, 16:00
Profese: koordinátorka
Bydliště: Kroměříž
Dal poděkování: 770 poděkování
Dostal poděkování: 1065 poděkování

Re: KF ZlK 19/A/2020 PODPORA KANDIDÁTA V SENÁTNÍM OKRSKU 78/rozprava/

Příspěvek od Yveta.Martinkova »

:D
Ráda bych požádala o přerušení vaší nikam nevedoucí konverzace "obžaloba vs. obhajoba".
Já mám o smlouvě jasno celou dobu. Proto bych klidně přistoupila k hlasování.
Chápu, že to tak nevidíte všichni, proto žádám ČLENY PIRÁTŮ o finální námitky a návrhy. Ať se můžeme někam pohnout.

A děkuji Lukáši Wágenknechtovi za jeho názor a Jiřímu Jarošovi za jeho spolupráci s Tomášem Goláněm.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Yveta.Martinkova za příspěvky (celkem 4):
Martina.Urbankova, Jakub.Zach, Vratislav.Krejcir, Libor.Adamek
Koordinátor Zlínského kraje
yveta.martinkova@pirati.cz
+420 770 113 648
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Zlínský kraj“