KF ZLK 25/2020-Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, PKS Zlínský kraj, KoKS Zlínský kraj, Odbor ZlK - administrativni

Odpovědět
Uživatelský avatar
Filip.Matuska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 95
Registrován: 03 úno 2018, 18:32
Profese: fotograf
Bydliště: Kroměříž
Dal poděkování: 915 poděkování
Dostal poděkování: 82 poděkování

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od Filip.Matuska »

Podávám námitku proti cenzuře dotazu Libora Adámka, který je dle mého naprosto legitimní a jednoznačně nevykazuje žádný zlý úmysl. Celá tato situace je dost úlet a podle mě naprosto proti pirátským principům a základním právům každého člena strany viz stanovy.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip.Matuska za příspěvky (celkem 3):
Martin.Valasek, Linda.Matuskova, Vladislava.Smith
místopředseda MS Kroměříž (zatím :-) ...tak už ne ;-) )
člen Komise sociální a zdravotní, člen Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality (Kroměříž) ...zatím :-)

„Kritika není negace.“ — Tomáš Garrigue Masaryk
Uživatelský avatar
Libor.Adamek
Vedoucí krajského odboru
Příspěvky: 410
Registrován: 24 říj 2017, 14:25
Profese: prodejce kancelářské techniky
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Dal poděkování: 1230 poděkování
Dostal poděkování: 645 poděkování

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od Libor.Adamek »

Filip.Matuska píše: 27 kvě 2020, 14:41 Podávám námitku proti cenzuře dotazu Libora Adámka, který je dle mého naprosto legitimní a jednoznačně nevykazuje žádný zlý úmysl. Celá tato situace je dost úlet a podle mě naprosto proti pirátským principům a základním právům každého člena strany viz stanovy.
Filipe, samotného mě překvapilo, kam může dojít jeden dotaz. Pojďme to brát jako jeden velký Zlinskokrajský komunikační úlet a už to nechme být.
Jsem z toho unaven. Jak jsem se tu dozvěděl, tak výběrka řeší KK a posty politiků v představenstvech jsou dle názoru členů PKS a dalších členů v pořádku.
Uživatelský avatar
Hana.Ancincova
Příspěvky: 557
Registrován: 15 říj 2017, 22:18
Profese: účetní, ekonomka
Bydliště: Hulín
Dal poděkování: 735 poděkování
Dostal poděkování: 1124 poděkování

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od Hana.Ancincova »

Emočně nabitou diskuzí se line linka výběrových řízení. Víkend jsem zabila čtením fora, po+ út jsem si dala forum free, tak se omlouvám za pozdní reakci.
nebojme se otevřenosti. Když to chceme po ostatních, uplatňujme to především sami na sobě.
Cítím, že náhled na to, jak a na jaké pozice dělat výběrka v menším či větším měřítku, se různí.
Hlavně bychom si měli ujasnit CO CHCEME, a jak toho dosáhneme.
Cílem je zajistit co nejlepší obsazení jednotlivých postů. Z celostátní diskuze jsem pochopila, že problémy s výběrky se řeší celostátně, takže hlad po metodice tu určitě je.
Já osobně vnímám, že stále je nás málo. Jestli budete oponovat, že v kraji je nás kolem sedmdesátky, aktivních je fakt hrstka. A navíc pořád ti samí, a vznikají tu silné personální vazby.
Já osobně jsem třeba ráda, že Libor tuto otázku otevřel, ale spíše z důvodu otázky výběrových řízení. Protože máme už určité zkušenosti z komunálu, čeká nás kraj, asi ideální doba to rozlousknout. Mrzí mě některé příspěvky, které nejsou absolutně k věci, akorát se tu řeší osobní spory. Když se budeme bavit věcně, ušetříme si čas navzájem.
Co já osobně vnímám jako nevyjasněné, je určitě otázka důvěry u výběrových řízení. Líbil se mi příspěvek Zdeňka pár postů nahoře a já ho rozvíjela taky ve svém předchozím příspěvku. Máme do společností dávat úplně neznámé lidi? Nebude lepší si předvybrat u nás určitý “pool” osobností? Co se když se nám přihlásí bratr místního mafiána, který bude mít 3 vysoké školy, nebo tam dáme našeho člena?
Další otázkou je metodika a výběrová komise. Jestli proběhlo výběrko dobře nebo špatně, je strašně těžké hodnotit. A je to i hodně subjektivní. Třeba výběrka ve Zlíně jsme dělali čerstvě po komunále, nějaká podpora seshora nebyla, jak jsou KoDo proškoleni ve výběrkách netuším, to je spíš otázka Yvet. Myslím, že pokud tam nějaké chyby proběhly, tak to byla otázka nejasné metodiky a nezkušenosti. Já jsem u Pirátů zažila z člena hodnotící komise dvě výběrka, jsem ráda, že třeba na výběrko na VolMana si vzala na bedra Lucka Š. a zvládla to fakt bravurně a i mě to posunulo zkušeností dopředu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Hana.Ancincova za příspěvky (celkem 6):
BenjaminPierce, Pavel.Manasek, Zdenek.Tros, Martina.Urbankova, Vratislav.Krejcir, Yveta.Martinkova
Statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje,
Členka Kontrolního výboru města Kroměříže.
Uživatelský avatar
Libor.Adamek
Vedoucí krajského odboru
Příspěvky: 410
Registrován: 24 říj 2017, 14:25
Profese: prodejce kancelářské techniky
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Dal poděkování: 1230 poděkování
Dostal poděkování: 645 poděkování

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od Libor.Adamek »

Jiri.Jaros píše: 27 kvě 2020, 18:24 Mrzelo ji, ze Libor vypichnul pouze jednatele, ikdyz jsme dělali vyberko i na dozorčí rady, protože je to taky statutární orgán. Zlín a Kroměříž jsou u KK a doufám, ze to bude v pořádku, nicméně z hlediska budoucnosti bych byl rad, kdyby mi Libor poslal odkaz, jak, kdy a kdo se přihlásil do vyberka na dozorčí radu společnosti Komerční domy. Díky @Libor.Adamek
@Jiri.Jaros Díky za dotaz.
Beru jako správné, že v případě pochybností vznášíš také dotaz.

Nevím jestli oba chápeme správně pojem "statutární orgán".
Co jsem v zákonech před psaním svého dotazu dohledával, tak o statutárním orgánu se vždy hovoří jako o jednateli nebo představenstvu.
Proto jsem také členy dozorčích rad nikde nerozporoval a neměl jsem důvod je tudíž ani zmiňovat. Tvoje tvrzení mě teď docela překvapilo, protože dozorčí rady jsou všude zmiňovány pouze jako dozorčí orgány a nemají statutarní pravomoce. Dokonce současné členství ve stautárním orgánu a kontrolním orgánu není z hlediska zákona možné. Pokud je to jinak, tak budu rák, když mi to zdůvodníš.
Statutární orgán je orgán právnické osoby, který ji může zastupovat ve všech záležitostech, zejména za ni jednat s klienty, obchodními partnery, potenciálními zaměstnanci či s jakýmikoliv jinými třetími osobami.

Členem statutárního orgánu může být jedna nebo i více osob. Osoby to mohou být buď fyzické, tj. lidé, nebo právnické. Nicméně je-li členem statutárního orgánu právnické osoby jiná právnická osoba, vždy musí tuto jinou právnickou osobu v konečném důsledku zastupovat fyzická osoba, tedy člověk z masa a kostí.

Statutární orgán společnosti s ručením omezeným se označuje jako jednatel, statutárním orgánem akciové společnosti je zpravidla představenstvo o několika členech.

Být statutárním orgánem není pouhá formalita, je to funkce, která je spojena s nemalou odpovědností. Zejména jednatel a představenstvo mají na starosti tzv. obchodní vedení společnosti, pod čímž si lze představit vše od zajištění technického, organizačního a personálního fungování společnosti přes zajištění vedení účetnictví až po rozhodování o obchodní strategii a podnikatelských záměrech.
V Rožnově jsem dne 19.11.2018 jako zastupitel dostal od Rady města žádost o nominaci do komisí, kde bylo Radou města rozhodnuto, že v každé komisi má každá opoziční strana zaručeno jedno místo pro kandidáta, kterého doporučí. Na základě tohoto ujištění jsme vyhlásili veřejně VŘ na našich webovkách viz. https://roznov.pirati.cz/aktuality/vybe ... oznov.html do VŘ se nikdo nepřihlásil a tak jsme nakonec obsadili na základě dohody a zájmu členů v našem MS pouze dvě komise města.

U dozorčí rady byla situace jiná. Tady město deklarovalo, že dozorčí rady městských společností budou 3 členné, 2 pozice obsadí kandidáti koalice a na jednu pozici si sami vyberou z návrhů kanditů od opozice, přičemž jejich kriteriem výběru bude odbornost kandidáta.
Tady jsme to aktivně pojali v duchu našeho volebního hesla, že budeme hlídacími psy a abychom toto opravdu mohli dobře plnit, tak já osobně jsem považoval za samozřejmé, že do kontrolních pozic je nutné prosadit naše členy a myslím, že ostatní členové MS byli stejného názoru. Pamatuji si, že všichni členové našeho MS jednozančně souhlasili se zasláním nominace @Zdenek.Tros, protože měl zkušenosti s vedením s.r.o., znalosti účetnictví a procesů, navíc už před volbami nejvíc prosazoval nutnost poctivé kontroly této městské firmy. Veškeré jednání jsou dohledatelné na našem Slacku, kde řešíme všechny naše městské záležitosti. Na základě dohody v MS části Rožnov, jsem teda odeslal Radě města jméno nominanta s popisem jeho zkušeností, čekali jsme na výsledek výběru Rady města a doufali, že další opoziční strany nenominují lepšího kandidáta.
Že jsme navrhli kvalitního kandidáta jsme se utvrdili časem, kdy nám přišly kladné reference od představitelů města na Zdeňkovu kontrolní práci, dokonce dalšími dvěma členy DR byl zvolen předsedou dozorčí rady.

Takže když to shrnu:

- Politik neobsadil statutární orgán městské firmy, pokud mi teda nedoložíš jiný výklad, co je statutární orgán.

- ANO, výběrovku jsme nedělali a nadále myslím, že výběrko na kandidáta do výběrovky není ani technicky možné, tady budu rád, když mi předložíš programový bod nebo předpis, podle kterého jsme se měli řídit. Rozhodně nás ani nenapadlo dělat výběrovku na místo, které není vůbec jisté a kde si stejně svoje výběrko udělá Rada města. Pokud někde dohledáš předpis nebo programový bod, podle kterého jsme výberovku do výběrovky Rady udělat měli, tak budu rád, když oznámíš svoje zjištění KK, popřípadě navrhneš způsob řešení této chyby. Taky se chci dobrat správného postupu.

- Nezveřejnili jsme výsledek svého jednání o nominaci na fóru, tady tohle zpětně skutečně vidím jako možnou chybu, považoval jsem za dostatečné, že je toto jednání pro členy MS transparentně vyhledatelné na Slacku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Libor.Adamek za příspěvky (celkem 6):
Martin.Valasek, Filip.Matuska, Michal.Stepanik, Zdenek.Tros, Hana.Ancincova, Vladislava.Smith
Uživatelský avatar
Michal.Stepanik
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 280
Registrován: 07 srp 2018, 07:53
Profese: elektrotechnik
Bydliště: NAPAJEDLA
Dal poděkování: 684 poděkování
Dostal poděkování: 383 poděkování

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od Michal.Stepanik »

Jiri.Jaros píše: 22 kvě 2020, 20:08 Ve Zlíně proběhlo výběrové řízení tak jak mělo. Bylo zveřejněno na fóru, dali jsme status na fcb, lidi se přihlásili, poslali dopisy, proběhlo grilování, komise vybrala kandidáty. Na 5 pozic se přihlásilo 6 lidi.
Jirka píše ve svém prvním příspěvku o pěti pozicích, chtěl bych jen upřesnit pro všechny, že těch pozic bylo 7, vše je transparentně uvedeno na fóru, pro jistotu přikládám odkazy do vláken výběrových řízení.

Vyhlášení proběhlo 11.2.2019 viewtopic.php?f=872&t=46049
a vyhlášení je zveřejněno 16.3.2019 zde viewtopic.php?p=611859#p611859

OFFTOPICPro návštevníka fóra to tak bude přesnější a nikdo nemůže zpochybnit ten počet
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Stepanik za příspěvky (celkem 3):
Vratislav.Krejcir, Zdenek.Tros, Jaromir.Slezak
zastupitel města Napajedla, člen kontrolního výboru, člen KS Zlínský kraj
příjmy v trafikách https://nalodeni.pirati.cz/odmeny/
BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od BenjaminPierce »

Na základě dnes zjištěných skutečností to shrnu a označím konkrétní podvodníky, protože jinak než PODVOD se níže uvedené nedá označit.

Rekapitulace výběrek v KM, prosím nedávat do roviny s první větou a tím co bude následovat ve vztahu ke Zlínu.
Vraťa, nyní předseda PKS, přestože se to zbytečně oddalovalo nelhal a napsal pravdu o stavu výběrek v Kroměříži, v době kdy nebyl členem PKS natož předsedou PKS. Vše poměrně detailně odůvodnil, mimo jiné výraznou úsporou prostředků a přestože ten postup nebyl v pořádku tak to má logiku. Obdobně to měli i jinde a také to bylo spíše nezkušeností.

Pak tu máme Zlín o kterém je nám pořád tvrzeno, jak se tam výběrka dělala a přes půl roku je to dáváno za příklad transparentnosti, bohužel po dnešním oveřeném zjištění šlo o podvod.

Pokud se to do dneška tvářilo, že neřešením chyb u výběrek se chrání ty MS, kde žádné neproběhli, tak se naopak ukazuje, že neřešením mnohdy omluvitelných chyb se chránil pouze Jiří Jaroš a Zuzana Fišerová, kteří jako zastupitelé věděli, že výběrko minimálně u jednatele do Dopravního podniku Zlín - Otrokovice bylo podvod, na kterém měli hlavní podíl.

Ve Zlíně na rozdíl od všech ostatních MS nešlo o pouhou NEDBALOST, nebo politickou nezkušenost jako v dalších MS, ale šlo nejen o úmyslně, cíleně a dlouhodobě obhajovaný PODVOD a to od samého počátku, minimálně podvodného výběrového řízení u Dopravního podniku Zlín-Otrokovice, kde je jednatelkou nová členska pirátů Zuzana Fišerová.

Jak Jiří Jaroš psal v KETu transparentnost „výběrka na kraji budou na 150%, teď už víme jak budou probíhat.


Milý Petře, ve Zlíně po volbách jsme dělali otevřené a transparentní výběrová řízení na pozice v městských firmách. Bylo to na fóru i na našem FCB. Vzor výběrka jsem dostal od Míši Krausové. Tuším, že jsi v té době byl v protialkoholické léčebně, proto se to k tobě pravděpodobně nedostalo.

Toto proběhlo na fóru od Jiřího Jaroše.

1-Milý Petře, asi máš problém s psaným textem, proto se pokusím to psát, abys tomu porozuměl i ty. Všechna výběrka jsme dávali na forum viewtopic.php?f=872&t=46049 viewtopic.php?f=872&t=44495 viewtopic.php?f=874&t=45004 a aby se někdo přihlásil, tak jsme to "zreklamovali" i na Facebooku. Vše proběhlo, jak mělo včetně komise a zápisu, které budou předány člence kontrolní komise Míše Skokanové. Teď se hodně soustřeď. Krajské volby jsou až za rok, ještě nás nikdo nezvolil, a proto nechci předjímat, jestli budou nebo nebudou výběrka. Ale pokud uspějeme, tak výběrka na 150% budou.

2- Ve Zlíně proběhlo výběrové řízení tak jak mělo. Bylo zveřejněno na fóru, dali jsme status na fcb, lidi se přihlásili, poslali dopisy, proběhlo grilování, komise vybrala kandidáty. Na 5 pozic se přihlásilo 6 lidi. Komise vybrala kandidáty, kterým věřila a kteří prokázali určitou odbornost. V žádném případě není povinnosti komise nahanet lidi po Zlíně a hledat neznáme nestraníky, za které budou Pirati odpovídat. Na daných pozicích odvadime dobrou práci. Milan bojuje proti plastům na všech koupalištích, Zuzka prosazuje bezplatni karty a další věci, já jsem prosadil chytré koše v centru města, chytré osvetleni v odlehlých oblastech, v behu je projekt na inteligentní parkování, platby, dispečink 21.stoleti. Na závěr se zeptám Libore tebe. Co ty jsi v tomto volebním období udělal, co jsi prosadil, čím se budeš v další kampani chlubit?

3- @Michaela.Skokanova muzu se dotázat jako dopadlo vyšetřování výběrových řízení ve Zlíně?

4- Super, tak nezbývá než věřit, ze to stihnete do dalšího volebního období. Mate na to 2 a půl roku.

Doufám, že 2,5 roku to trvat nebude a podobných podvodníků se Piráti rychle zabaví. I když jak si to zpetně čtu tak mi připadne, že jak Jiří jaroš vydává podvod za transparentnost, tak si říkám jaké má nastavené vnímání podvodu a co vše ještě vyvede, než to dojde i ostatním.

Fakta v dalším příspěvku, protože se mi to opakovaně nepodařilo dát sem
Naposledy upravil(a) BenjaminPierce dne 05 čer 2020, 19:00, celkem upraveno 3 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi BenjaminPierce za příspěvky (celkem 5):
Michal.Stepanik, Jaromir.Slezak, Filip.Matuska, Libor.Adamek, Radek.Strouhal

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od BenjaminPierce »

Doložitelná fakta o podvodu při výběrovém řízení.

Toto je nám tvrzeno a opakovaně a i vůči některým členům posměšně servírováno.
  • Výběrové řížení na pozici jednatele DPZO bylo vyhlášeno 11.2. 2019 z 19hod 37min.
  • Termín přihlášení byl do 20.2. 2019 23hod 59min[/b]
  • Pohovory s uchazeči se konali ve čtvrtek 28.2.2019, před schůzí MS Zlín
  • Přesný termín vyhodnocení nevím, na dotaz mi bylo sděleno cca +48hod
Bohužel toto je nevyvratitelně doložitelná pravda o které musel věděl jak Jiří Jaroš, tak Zuzana Fišerová, tak Milan Klajn, kteří jsou pirátští zastupitelé a Milane od tebe to dost zklamalo.

K výběrku na jednatele DPZO, kterou zastává od druhé poloviny 2019 již členka Zuzana Fišerová. Tato šla do fingovaného výběrového řízení i když věděla, že už přihlášením do výběrového řízení se účastní podvodu, protože se hlásila na funkci o které jako zastupitelka nemohla nevědět že už ji má zastupitelstvem od 7.2.2019 schválenou a tedy není možné, aby na tuto funkci bylo vypsáno výběrové řízení, jako by byla volná.

V řádném návrhu programu a tak i materiálech pro 2 ZMZ konané 7.2.2019 to najdeme pod bodem 16b . Materiály pro zastupitelstvo se zveřejňují zpravidla 7 dní předem a program byl pravděpodobně zveřejněn 7 dní předem.
  • Zastupitelstvo města Zlín schválilo jednatelem Ing. Mgr. Zuzanu Fišerovou už 7.2.2019 Usnesením č. 60/2Z/2019
To mimo jiné znamená, že nyní už pirátka Zuzana Fišerová se přihlásila do výběrového řízení a účastnila pohovoru pro výběrové řízení už v době, kdy byla jako jednatelka schválena a věděla to. A protože výběrová komise spoléhala na čestnost uchazečky, obelhala a podvedla i je. Přesně ve stylu jak se do funkcí do firem dostávali politici v Praze a a proti čemuž piráti bojují za což dostávají hlasy voličů.

Co se výběrek na další funkce vyhlášených ve stejný den tj. 11.2.2019 , mimo DZSO týká, tak pokud Rada města Zlína nedostala jména o kterých jednala dodané až 4.3.2019 tedy v pondělí ráno, kdy 4.3.2019 o nich následně jednala, tak i tato výběrová řízení byla jen naoko, protože Rada města je na svém 5 jednání RMZ z 4.3.2019 schválila Usnesením v bodě č. č.101/5R/2019, ale tady už je to o hodinách, spíše o minutách co předcházelo a co následovalo.

Bohužel Jiří jsi podvodník, pouze jsi zjevně spoléhal, že když jinde výběrka nebyla, tak to ostatní nebodou řešit v domnění, že nedbalost a politická nezkušenost je to samé jako váš cílený podvod.

Je na zvážení vás ostatních, zda se na tom budete nadále podílet a podobné jednání krytím schvalovat, nebo:

Zda vyzvete Jiřího Jaroše k rezignaci na post místopředsedy PKS. Očekávám, že sám rezignuje.
Zda vyzvete Jiřího Jaroše a Zuzanu Fišerovou, k odstoupení z čelních místech kandidátky na kraj. Bohužel očekávám, že sami nerezignují.
Zda vyzvete Jiřího Jaroše a Zuzana Fišerovou, k rezignaci na místo zastupitelů. Bohužel se ukazuje, že sami nerezignují.
Zda vyzvete Zuzanu Fišerovou na rezignaci na post jednatelky DZSO. Předpokládám, že sama to neudělá.
Zda za úmyslný podvod, u jednoho z nejsilnějších pirátských programových bodů, vyzvete na rezignaci na členství u takto dlouhodobě obhajovaného vědomého podvodu, provázeného ještě výsměchem jak dalším členům tak i kontrolní komisi. Bohužel jak nepředpokládám, že tak udělají sami.
Záleží na vás jak zareagujete, ale voliči si zaslouží vedět, jestli hážou hlas realizaci volebního programu, nebo budete dále tolerovat podvodníky a tím se jimi sami stanete.

Čestně prohlašuji, že pokud se Zuzana Fišerová, nebo Jiří Jaroš budou cítit poškozeni na svých domněle dotčených osobnostních právech, potvrdím jim toto písemně a to před dalšími svědky z členů KS.
Radek

P.S. To fingované výběrko byla taková Jiřím Jarošem darovaná jitrnice a že se ty jitrnice naučil vyrábět hodně rychle.

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Uživatelský avatar
Petr.Tkadlec
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 4733
Registrován: 30 říj 2013, 07:37
Profese: rozpočtář/přípravář/stavbyvedoucí
Bydliště: Štípa
Dal poděkování: 4340 poděkování
Dostal poděkování: 3683 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od Petr.Tkadlec »

No takže to pak nebylo divu, aby jeho jméno bylo na fóru spojované s jeho výběrkem, co kdyby si dal někdo dvě a dvě dohromady... Mě je jasné, že kdyby to nesmrdělo, tak by do toho nikdo neryl.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Tkadlec za příspěvky (celkem 3):
Libor.Adamek, BenjaminPierce, Michaela.Nepejchalova
Petr Tkadlec - 724 879 117
jestli něco chcete, tak víte, kde mě naleznete
Uživatelský avatar
Libor.Adamek
Vedoucí krajského odboru
Příspěvky: 410
Registrován: 24 říj 2017, 14:25
Profese: prodejce kancelářské techniky
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Dal poděkování: 1230 poděkování
Dostal poděkování: 645 poděkování

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od Libor.Adamek »

Založení tohoto vlákna mi byl fakt čert :twisted: dlužen. Ani nevíte, co mi to udělalo s mojí důvěrou v naší krajskou kandidátku a už vůbec jsem netušil jakým tlakům budu vystaven, kvůli absolutně nevinnému dotazu.

Jsem netušil, s jakými praktikami se od založení tohoto vlákna budu muset nějak vnitřně srovnat:

;) Napřed do mě bylo rýpáno a naznačováno, že je to nevhodný dotaz. To jsem bral v pohodě, jen mě tento komunikační styl udivil.

:idea: Několik rad na přesunutí vlákna do uzavřených jednání. Bylo to míněno v dobrém od lidí, kterých si vážím a tak jsem vyhověl.

:o Od whistleblowera info, že si kandidáti v uzavřeném chatu píšou s volmanem o tom, jestli na můj dotaz odpoví na fóru. Tohle byla první věc, která mě neskutečně nadzvedla, už z toho důvodu, že jsem tyto uzavřené chaty od začátku neschvaloval, protože jsou vůči členům netransparentní. Řešit v chatu co odpovím na foru??? To jako fakt?

:!: Námitka na přesunutí vlákna zpět na veřejné jednání Tady jsem byl ve stavu, kdy už jsem začal litovat, že jsem vůbec tohle vlákno založil

:oops: Soukromý mail s požadavkem na odstranění jmen a upozornění na tenkou právní hranici Možná to bylo míněno dobře, ale vzhledem k předchozím dějům to vypadalo jako další a důraznější tlak. Tady jsem opravdu zapochyboval a radši napsal veřejnou omluvu.

:?: Několik dnů strávených u zpráv na messengeru od členů, kteří měli další podněty nebo potřebovali mi dovysvětlit svoje postoje. No některé podněty jsem bral s rezervou a trochu mi vadilo, proč si někteří stěžují mě a né veřejně na fóru.

:ugeek: Po odeznění emocí jsem byl rád, že toto vlákno utichlo a já mám klid. Vzal jsem si z toho poučení, že o situaci v kraji jsem měl naivní piratské představy a o některých krajských kandidátech začal přemýšlet zda jsou vůbec piráti a že jim vlastně ani moc nedůvěřuji. Cítím se jak černá ovce kraje.

Nyní tu máme od @BenjaminPierce doložitelná fakta o tom, že ve Zlíně proběhlo výběrové řízení do funkcí jednatelů zřejmě jen naoko, protože si nedovedu představit, jak mohlo proběhnout VŘ až po zapsání jednatele do funkce. Tady je nutné připomenout, že funkce jednatelů budou ve Zlíně zřejmě dobře ohodnoceny, tak je tu velká osobní motivace obsadit tyto dobře placené funkce. Že tyto funkce obsadili kandidáti Pirátů, tak proti tomu nic nemám.
Co mi však vadí, je to, že pokud se udělala chyba a neproběhlo VŘ, tak to mělo být členům kraje v tomto vlákně sděleno, tak jako jsme to sdělili třeba i my a né, že se tady bude ostatním členům tvrdit, že ve Zlíně je všechno v pořádku.

Nyní jsme v situaci, ke které se budeme muset jako členové kraje nějak postavit a to jak se zachováme, tak ovlivní naši krajskou úroveň na dlouhé roky dopředu.
Podle posledního vývoje jsme taky v situaci, kdy nikdo osobní zodpovědnost nechce převzít. Přejdeme, že nám někteří krajští kandidáti pravděpodobně lžou?
Chceme si na kraj dát členy, co nám pravděpodobně lhali?

Tady lidi v podstatě očekávají až se toho někdo chytí. Že to někdo vezme na sebe a zařídí to. Nikdo si nechce mezi členy dělat nepřátele že jo. On nám v tomhle byl @Petr Kadlec dobrý. Dodnes na jeho připomínky narážím, když se zpětně dívám na fóru na uplynulé procesy.
BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Politici ZLK v řídících orgánech městských firem

Příspěvek od BenjaminPierce »

Naopak Libore, převzetím iniciativy jsi pro piráty v kraji udělal neocenitelný kus práce. Kromě stále zřetelnějšího trendu přístupu k pirátskému programu, jsi pomohl odhalit podvod, od počátku zamýšlený jako podvod. Na kraji by podle Jiřího budou výběrka na 150%, a teď dopředu víme jaký je ten 100% základ.

Stejně jako ty, většina z nás netušila co vše tvůj dotaz ukáže. Právě z důvodu znatelného tlaku na tebe, taky aby se příště nebáli zeptat další, jsem tě podpořil. To proto jsem si včera přišel na fórum přečíst Jiřím slibovanou odpověď od Zuzky Fišerové a při ověření jedné věci si všiml data vzniku funkce v obchodním rejstříku a dohledal další informace. Ve světle nových skutečností o fiktivním výběrku do DPZO se ukázala potřeba zvýšené vnější kontroly všech výběrek ve Zlíně. U DPZO je to jasné, tam šlo o ukázkový politický podvod o kterém museli vědět minimálně pirátští zastupitelé ve Zlíně.

Výběrka ve Zlíně vyjma zimáku, byla vyhlášená 11. 2. 2019 , pokud někdo dohledá další vyhlášení, třeba i na FB MS Zlín, kde jsem je od 12/2018 do 4.3.2019 nenašel, prosím doplnit. Kdo to v bodě č. 101/5R/2019 odst. 2) v zápisu usnesení 5 Rady města Zlín přehlédl, nebo si na vysvětlení viz níže nevzpoměl, jen pro zajímavost.
  • Jednatele v Technických službách Zlín, IČO: 60711086 na základě vypsaného výběrka z 11.2.2019, která na fóru Jiří několikrát připomínal obsadil Jiří Jaroš.
  • Jednatele v Technických službách Zlínsko, IČO: 03299864 obsadil opět Jiří Jaroš, ale opomněl to uvést ve výčtu politických funkcí při kandidatuře na dvojku na kraj a je otázkou na výběrovou komisi jestli o navazující funkci dalšího jednatele vůbec věděla.
Pamatuju si, že někde, někdy, nějak od Jiřího proběhla informace, o návaznosti jednatele v TS Zlínsko na jednatele v TS Zlín, ale tato skutečnost ve zveřejněných pozicích výběrového řízení na jednatele TS Zlín není. Pohovory měli proběhnout ve čtvrtek 28. 2. 2019, RMZ o obsazení hlasovala v pondělí 4. 3. 2019, výsledek výběrek byl na fóru oznámen až 16. 3. 2019. A vzhledem k datu vyhlášení výsledku a hlasování RMZ z 4. 3. 2019 by to chtělo nevyvratitelně doložit, kdy bylo výběrko vyhodnoceno, kdy, jak a komu bylo toto vyhodnocení předáno do Zlína tak, aby o něm 4. 3 . 2019 mohla hlasovat RMZ.

Když jsem minulý týden psal o mrazení, nečekal jsem tak rychlé a zásadní potvrzení. Řešení ukáže, jaký čekat další vývoj pirátů v kraji, taky kdo to bude chtít tento podvod řešit a jak, kdo bude podvod omlouvat, kdo bude hrát mrtvého brouka. Za to, že se řešení stále zřetelnějšího problému blíží k volbám nemůžu, stejně tak že jsem na to přišel spíše náhodou včera pár dní před oficiálním zahájením kampaně. Uvádím to na fórum, po několika konzultacích jak bylo doporučováno, aby pokud se to zase nechá vyhnít to bylo dohledatelné.

Teď se ukáže jestli víra lidí v pirátskou stranu není jen bublina, která se blíží ke splasknutí.
.....................


Zcela jiná situace je u funkce v dozorčí radě soukromé společnosti FC Fastav Zlín , kterou by Jiří jistě získal i bez funkce radního ve Zlíně, protože má k fotbalu ve Zlíně historické spojení.

Tady může hlídat rozvoj mládežnického fotbalu a pokud by se na magistrátu, nebo podkud podvod budete považovat za normu a voliči ho pošlou na kraj, by se dostal do střetu se zájmy firem Lukrom plus s.r.o. nebo Lukrom spol. s.r.o. střet zájmů nahlásí a poučen ze současné situace bude veřejné finance transparentně hlídat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi BenjaminPierce za příspěvky (celkem 7):
Michaela.Nepejchalova, Filip.Matuska, Petr.Tkadlec, Jaromir.Slezak, Libor.Adamek, Irena.Drofova, Radek.Strouhal

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Zlínský kraj“