Marek Šling [V PROCESU]

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Personální odbor - celý

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
swampy1977
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT Projektovy Manazer
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 18 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Marek Šling [V PROCESU]

Příspěvek od swampy1977 »

Ahoj,
Jmenuji se Marek, je mi 43 let, pracuji jako IT Projektovy manažer pro mezinarodní firmu. Jsem rozvedený, mám 3 děti. Přes polovinu svého źivota jsem žil v Londýně, kde jsem studoval a pracoval. Do ČR jsem se vrátil před 12 lety. Zajímám se o ekologii, IT, psychologii, kulturu a všeobecné politické dění, v poslední době hlavně v mém městě.

1. Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, nad kterými bys uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a.
    Piráti jsou mi velmi blízcí svým programem, otevřeností, transparentním jednáním a jsou douho očekávaný čerstvý vítr v politické žumpě, která se zde vytvořila. Chvíli jsem působil v ČSSD na Praze 2, ale s velkou nechutí jsem tuto stranu opustil v roce 2009.
  2. Máš nějakou politickou nebo aktivistickou minulost? Kandidoval(a)s ve veřejných volbách?
    Ne
  3. Myslíš, že existuje něco z tvé minulosti či současnosti nebo z tvého okolí, co by mohlo po tvém případném přijetí poškodit dobré jméno Pirátské strany? Např. spolupráce s represivními složkami (agent nebo spolupracovník, v minulosti např. u STB), nebo je proti tobě vedeno trestní řízení a nebo to očekáváš?
    Ne, nic takového. Někteří lidé si mě možná spojují s mým dědečkem Ottou Šlingem a snaží se to použít proti mě (nadávky a osobní útoky na FB)
  4. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?
    Jsem pro legalizaci marihuany a pro švýcarský model ohledně tvrdých drog. Myslím, že kliniky pro distribuci a užívání tvdých drog jako jsou heroin by zachránily lidské životy, snížily kriminalitu spojenou s drogami a hrály duležitou roly pro ty, kteří s drogami chtějí přestat. Prohibice nefunguje.
  5. Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání?
    Dotace fungují, ale pouze do té míry než se začnou zneužívat. Dotace by měly být hlavně pro malé živnostníky, firmy.
  6. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu? Víš jaké sdílení dat je legální a nelegální a že se platí poplatky z prázdných médií?
    Chápu legální a nelegální sdílení dat. Názor na tyto instituce nemám. Je urcite treba ochrana autorskych prav.
  7. Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?
    Nedostatečné zabezpečení dat v cloudových řešeních. Je třeba si položit otázku jaké údaje v reálném čase o mě stát musí vědět, kde končí můj narok na soukromí.
  8. Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?
    Svoboda slova neznamená zelenou k projevům vůči hanobení rasy. Někteří tento argument rádi využívají k propagaci nacismu či rasistickým útokům na různá etnika a vyznání, xenofobní projevy od politků v minulosti nebyly vyjímka viz Vondráčkův projev v Terezíně, utoky Okamury atd. Jsem židovského původu a sám jsem se s takovými utoky setkal.
  9. Co si myslíš o imigraci?
    Jsem dite imigrantu, urcita kontrola musi byt, ale mame moralni povinost pomahat.
  10. Jaký je tvůj názor na referendum?
    Referendum je velmi krehka zalezitost, ktera se necha zmanipulovat a napadnout. Je to ovsem take moznost jak dat sanci obcanum projevit svuj nazor mimo volby. Souhlasim s nim, ale je treba dbat na jeho ochranu. Dobra lekce pro CR je prubeh a vysledek referenda o Brexitu.
  11. Co nejvíc pálí Českou republiku?
    Korupce, papalastvi nasich politiku, nastupujici sucho, apatie, prohlubovani rozdeleni spolecnosti, extremismus v podobe SPD
  12. Máš v úmyslu se u Pirátů zapojit do dění v kraji, sledovat fórum a účastnit se hlasování?
    Ano
  13. Je nějaký krajský expertní tým, do kterého by ses mohl(a) a chtěl(a) zapojit?
    Zatim nevim
  14. Už jsi v kontaktu s nějakými piráty, třeba ve svém okolí?
    Potkal jsem se Markem Rebickem z Brandysa nad Labem
Tito uživatelé poděkovali autorovi swampy1977 za příspěvky (celkem 6):
Stepan.Drtina, Marek.Rebicek, Klara.Kocmanova, anon489, V__, Martin.Martin
Stepan.Drtina
Komunální zastupitel/ka
Dal poděkování: 1806 poděkování
Dostal poděkování: 2766 poděkování

Re: Marek Šling

Příspěvek od Stepan.Drtina »

Ahoj Marku,
Díky za představení a odpovědi. Když jsi se potkal s Markem, jsi tedy přímo z Brandýsa, nebo odněkud jinud?

EDIT: Zrovna koukám do jiného vlákna, kde již píšeš, že jsi z Lysé :)
swampy1977
Kontaktovat uživatele:

Marka jsem potkal pred 2 tydny u nas v Lyse
Tito uživatelé poděkovali autorovi swampy1977 za příspěvky (celkem 2):
Stepan.Drtina, V__
anon489
Dal poděkování: 4044 poděkování
Dostal poděkování: 2969 poděkování

Příspěvek od anon489 »

Ahoj Marku.

Můžeš prosím rozvést tu ČSSD? Co tě vedlo ke vstupu, co přesně jsi tam dělal a důvody odchodu?

A dále: dokážeš definovat legální nebo nelegální sdílení? Jako člověk z IT by ses měl orientovat v této části našeho programu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anon489 za příspěvek:
Dalibor.Zahora
swampy1977
Kontaktovat uživatele:

Jan.Korbel píše: 26 kvě 2020, 21:38 Ahoj Marku.

Můžeš prosím rozvést tu ČSSD? Co tě vedlo ke vstupu, co přesně jsi tam dělal a důvody odchodu?

A dále: dokážeš definovat legální nebo nelegální sdílení? Jako člověk z IT by ses měl orientovat v této části našeho programu.
Ahoj,

Do CSSD jsem vstoupil ze dvou duvodu, prvni byl mama, ktera z nich byla na Praze 2 nadsena, druhy byl jejich socialni program a opozice tehdejsi ODS. Velmi rychle jsem ovsem prozrel a odesel i kdyz bunku po mem vstupu, po odchodu tehdejsiho predsedy do SPOZ, vedl Jirka Dienstbier. Zadnou funkci v CSSD jsem nemel, byl jsem radovy clen.

O jaka data ma jit? Stahovani MP3, piratsky software jako jsou PC hry ci filmy pres torrent network? Nebo nelegalni "poskytovani" ci vykradani osobnich dat za ucelem zneuziti, otravneho marketingu apod?
Tito uživatelé poděkovali autorovi swampy1977 za příspěvek:
anon489
anon489

Příspěvek od anon489 »

K tomu sdílení dat. Hledal jsem spojitosti mezi těmi třema větami a nechci si je domýšlet. Proto jsem se ptal, přišlo mi to hodně stručné.

"Chápu legální a nelegální sdílení dat. Názor na tyto instituce nemám. Je urcite treba ochrana autorskych prav."
swampy1977
Kontaktovat uživatele:

Aha, uz chapu. Vim, ze OSA zde v CR vyvolava jistou vlnu nevole u nekterych lidi. Jak jsem rekl, autorska prava je treba chranit. Sam rad fotim a nelibilo by se mi kdyby nekdo moje fotky jen tak zneuzival pro svoje potreby. Kamarad, ktery se focenim zivi uz nekolikrat vymahal po ruznych medialnich institucich odmenu za pouziti jeho fotografii bez jeho svoleni.
Tito uživatelé poděkovali autorovi swampy1977 za příspěvek:
Martin.Polak
anon489

Příspěvek od anon489 »

OK. A souhlasíš s tím, co máme v dlouhodobém programu? Je tam toho k tématu více.
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 27618 poděkování
Dostal poděkování: 12995 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Ahoj,
nenech se odradit našimi dotazy, ale je to důležité.
Nešikovná vyjádření člena Pirátů, třeba k autorským právům, mohou nadělat i paseku. Proto je dobré si to téma trochu nastudovat - musím se sám podívat, kde to máme v nějaké ucelené aktuální podobě, tak to sem pak dám.

EDIT: tady je třeba program do sněmovny 2017 https://wiki.pirati.cz/navrhy/program/autorsky_zakon
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 4):
Jiri.Snizek, Stepan.Drtina, anon489, swampy1977

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

swampy1977
Kontaktovat uživatele:

Diky za link. Rozhodne me to neodrazuje, z prace jsem zvykly na doternejsi a neprijemnejsi dotazy, treba behem auditu. Podivam se na to pres vikend. Chapu, ze je to citlive tema a muze to nadelat paseku. Bohuzel stale slychavam synonymum Pirat = smazka, co huli travu. Proto chapu dulezitost takoveho bodu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi swampy1977 za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, Stepan.Drtina, anon489, Martin.Martin, V__
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Středočeský kraj“