zástupce krajů v pracovním týmu pro politický institut
Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj
-
Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.
-
V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
-
Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.
-
Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.
-
Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.
- Robert.Cuma
- Člen KS Jihomoravský kraj
- Profese: manažer
- Dal poděkování: 1190 poděkování
- Dostal poděkování: 2284 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
zástupce krajů v pracovním týmu pro politický institut
viz dopis od RP:
Milá krajská předsednictva,
jak vás možná vaši zástupci v republikovém výboru již informovali, jsme zase o krok blíže k založení
politického institutu a nyní potřebujeme sestavit "pracovní tým, který zpracuje návrh zakládajících
dokumentů pirátského institutu jako zapsaného ústavu a případně dalších souvisejících dokumentů
(dohody mezi stranou a institutem, vnitřní předpis strany upravující vykonávání práv strany k institutu)"
(https://redmine.pirati.cz/issues/30959).
Protože důležitou součástí činnosti institutu budou vzdělávací aktivity v rámci krajů, byli bychom
rádi, kdyby i kraje mezi sebou vybraly jednoho svého zástupce do pracovního týmu (ten bude pětičlenný).
Prosíme vás tedy o dodání jmen vašich nominantů (každý kraj nejvýše jednoho, přičemž již v této fázi
se může více krajů domluvit na společné nominaci) do neděle 17. 5. 24.00. Víme, že to je krátký čas,
zkuste prosím najít jméno i tak. (Jde jen o přípravnou skupinu, která se několikrát sejde online
a bude diskutovat podmínky a dokumenty, tedy o časovou investici cca 15-20 hodin.) Z těchto nominantů
pak společně vybereme (nejlépe dohodou mezi kraji; nebude-li možná, pak hlasováním) jednoho, který
se stane členem pracovního týmu.
Budeme rádi, když se i touto cestou zapojíte do práce na finální podobě institutu, jenž umožní
dále kultivovat a šířit ideje, na nichž vzniklo a vyrostlo pirátské hnutí.
Za republikové předsednictvo
Olga Richterová a Martin Kučera
Róbert Čuma
- Lukas.Dolezal
- Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
- Dal poděkování: 3365 poděkování
- Dostal poděkování: 2478 poděkování
Re: zástupce krajů v pracovním týmu pro politický institut
od mého posledního představování v únoru se toho moc mimo stranu nezměnilo. Více jsem se zapojil do činnosti zahraničního odboru, kde jsem koordinátorem pro Finsko, Island, Norsko a Švédsko. Na konci května mě čeká online valné shromáždění Pirátské internacionály - PPI.
Pokud mi vyjde čas, snažím se chodit na volební výbor a monitorovat zmínky o nás, a hlavně o politické konkurenci před krajskými volbami 2020.
V lednu jsem vykopnul téma reformy psychiatrické péče a momentálně k tomuto tématu připravujeme podklady v KETu Sociální politika a zdravotnictví.
Pirátský institut vnímám jako další krok ve vývoji liberální strany, která tady nebude na jedno volební období. Naše strana

Předpokládám, že v rámci institutu dojde ke zkoumání dlouhodobých problémů, které ovlivňují náš život už v současné době, jako je klimatická změna, udržitelnost či evropská spolupráce nebo cirkulární ekonomika. Výzkum podstaty autorského práva a dopadů směrnice o autorském právu na jednotném digitálním trhu je zásadní v pirátském pohledu na svět a očekávám, že toto téma bude v institutu klíčové. V neposlední řadě legalizace konopí - nevyhnutelná hudba doufejme blízké budoucnosti a psychedelika jako léčebný nástroj v psychiatrii.
Rád bych se podílel na organizaci činnosti think-tanku, který doufám přivede mnoho (nejenom mladých) lidí k pirátským tématům. Vzdělávací činnost je IMHO základním principem budoucího fungování strany a hnací silou přílivu nových zájemců o členství a spolupráci.
Svět se mění rychle každým dnem a bránění svobod v digitálním věku je naší minulou, současnou i budoucí výzvou. Rád bych přispěl svými postřehy a (mezinárodními) zkušenostmi k zakládajícím dokumentům Pirátského institutu a stal se zástupcem Jihomoravského kraje v pracovním týmu.
Budoucnost je nenapsaná, ale jsem si jist, že je pirátská 🙂. Děkuji za přečtení. Lukáš 🏴☠️.
Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.
Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава!
. Make ruzzia Small Again.
Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.
- Dalibor.Zahora
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 26294 poděkování
- Dostal poděkování: 12578 poděkování
- Kontaktovat uživatele:

Hlásím se jako možný kandidát pro všechny kraje, níže něco jako kandidátská řeč a tady je společné vlákno pro všechny kraje.
Dalibor.Zahora píše: ↑14 kvě 2020, 22:41 Hlásím se současně jako "kandidát" na zástupce všech krajů do pracovního týmu pro vznik Pirátského institutu (PI).
Proč já?
Do přípravy PI jsem se zapojil již v loňském roce, kdy jsem s některými věcmi pomáhal Jance Michailidu a Ivorovi Kollárovi. Například jsem oslovil v této věci Patrika Eichlera z MDA (institut ČSSD), který byl ochoten sdílet související informace - kupodivu instituty politických stran spolu celkem kooperují. Kontakty Pirátů s P. Eichlerem pokračují viz např. zápis z dubna. Také jsem nezávazně oslovil některé akademiky, např. Mgr. Jan Charvát, M.A., Ph.D..
Problematika PI mě pochopitelně zajímá, osobně preferuji variantu, aby PI stal skutečně váženou odbornou institucí zaměřenou s dlouhodobějšími záměry a širším společenským přesahem, a ne snad jen "servisní" organizací strany pro různá školení - takové tendence, kdysi na počátku byly, ale jsem rád, že se to posunulo po jednání RV lepším směrem.
Samozřejmě v mé roli bude hlavní hledisko prokomunikovat požadavky a názory krajů. Čas na to mít budu.
Tož vybírejte!
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Marketa.Gregorova
- Republikový výbor
- Profese: europoslankyňa
- Dal poděkování: 1016 poděkování
- Dostal poděkování: 3787 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
O Pirátský institut se zajímám, troufla bych si říct, od úplného začátku, kdy na IRC Janka a Ivor připravovali první nápady a následně pak v Praze proběhlo i první setkání. .) Můj zájem přirozeně vyplynul z toho, že už několik let hledám ve straně balanc mezi orientací na volby a orientací na ideologii/jádrový program/dlouhodobé cíle (vnímám to jako dost spojené nádoby). Udržitelná a funkční strana by podle mě měla mít obě složky rozvinuté a nezanedbávat je. A právě k tomu může straně pomoci Institut, který se na dlouhodobost a data-based přístup zaměří.
Ráda bych se proto ucházela o post zástupce krajů ve vznikajícím pracovním týmu, jako člověk s dlouhodobou vizí práce na Institutu a upřímným nadšením, skrz které jsem schopna věnovat tomu velké množství času.
Díky za rychlozvážení! .)
Europoslankyňa.
Pravda bolí.
Politika je pro všechny.
NEklikat.
Píše se to AI.
Vize pro Evropu.
- Petr.Springinsfeld
- Předsedající celostátního fóra
- Dal poděkování: 2442 poděkování
- Dostal poděkování: 3093 poděkování
- Kontaktovat uživatele: