Jan Zavadil

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, PMS Praha 10

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Místní předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jan.Zavadil
Člen KS Praha
Příspěvky: 771
Registrován: 04 lis 2017, 17:54
Profese: Product Manager
Bydliště: Praha 10
Dal poděkování: 5127 poděkování
Dostal poděkování: 1669 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jan Zavadil

Příspěvek od Jan.Zavadil »

Vážené Pirátky, vážení Piráti,

rád bych se touto cestou ucházel o členství v MS P10 :)

Na začátek bych se představil, některé informace budou duplicitní s tím, co jsem vám řekl na veřejném zasedání MS v březnu, takže pokud se budu opakovat, prosím o pochopení :)

Narodil jsem se před 36 lety na tehdejší Praze 10 v Hostivaři, přesněji řečeno jako jeden z nemnoha Pražáků v porodnici ve FN Královské Vinohrady na Praze 10, jsem tedy rodák i fyzicky. V Hostivaři jsem žil následujících 18 let, a po absolvování státního gymnázia na sousední Praze 11 jsem se přesunul na vysokoškolská studia oboru podnikové finance a obchod na Vysokém učení technickém v Brně, kde jsem strávil úžasné čtyři roky. Po návratu z Brna jsem se odstěhoval nejprve do spolubydlení s přáteli na Zahradním Městě a po několika letech do bytu ve Strašnicích, kde žiji dosud.

Pracovně jsem se věnoval nejprve jako řadový prodejce výpočetní techniky a account manager v SMB IT firmě na Praze 2 zejména v jejich tehdejším jediném autorizovaném pražském IBM / Lenovo Centru, následně jsem strávil na pozici product manager a později business unit manager tři roky ve větších distribučních společnostech s mezinárodní působností, abych následně na sedm let zakotvil opět jako product manager a nákupčí u dvou velkých retailových řetězců nejdříve Datart, kde jsem měl na starosti vybrané kategorie příslušenství a spotřební elektroniky pro prodejny v ČR a SR, a následně v řetězci Planeo Elektro, kde jsem měl odpovědnost za širokou paletu kategorií pro kmenové prodejny Planea v ČR. Po sedmi letech nastal čas na změnu, a když jsem dostal nabídku na pozici Country Product Managera pro ČR a SR ve velké technologické společnosti ASUS Computer před dvěma a půl lety, nabídku jsem využil a na této pozici jsem dosud.
Detaily v případě zájmu je možné najít na mém profilu na LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jan-zavadil-2398317

Mezi mé koníčky patří zejména turistika, výpočetní a komunikační technika, ekonomie, psychologie, historie, zbraně a vojenství a v neposlední řadě mám rád dobré jídlo a pití. Ve volném čase rád čtu dobré sci-fi a zejména fantasy či literaturu faktu :)

Piráty sleduji už několik let a stejnou dobu jsem jejich voličem, hlouběji jsem se začal angažovat před přibližně dvěma lety, kdy jsem se zaregistroval jako RegP i zde na fóru, někteří z vás mně mohou znát i z diskuzí ať už zde na fóru nebo i v pirátských i nepirátských skupin na sociálních sítích. O členství jsem se začal zajímat zhruba ve stejné době, kdy se jeden dobrý kamarád stal členem v jiném MS a tak jsem sbíral informace o reálném chodu Pirátů i od něj a konečně nyní, po více než dvou letech, jsem se rozhoupal k této žádosti :) Finálně jsem se utvrdil v zájmu o členství po návštěvě vaší veřejné schůze, kde jsem s radostí poznal řadu sympatických, přátelských Pirátů, a nakoukl do desítkové kuchyně i malinko "zevnitř". Musím se přiznat, že mě moc baví a je mi sympatické, jaká jste dobrá parta a na jaké přátelské a přitom dobře organizované úrovni fungujete. Velmi pozitivní pocity ve mně přetrvaly dlouho po mé návštěvě jednání MS a cítím je dosud :)

Co se týče jednotlivých otázek pro zájemce o členství:

1) Přečetl/a sis poslání Pirátů vyplývajících ze stanov a program? Co považuješ za nejdůležitější, s čím naopak nesouhlasíš, co tě moc nezajímá?
Stanovy i různé programy, ať dlouhodobý, do poslanecké sněmovny i komunál jsem četl a jsem s nimi ve shodě. Zejména jsem ve shodě s principem transparentnosti a to jak v řízení státu a municipalit, tak v jejich hospodaření, zefektivnění jejich chodu a "zpřátelštění" toho, jak fungují, občanům.

Pokud bych měl vypíchnout nějaké body, ke kterým mám alternativní názor, tak bych zmínil problematiku zdanění. Naprosto souhlasím s tím, že by daně měly být maximálně jednoduché, přehledné, a měly by být také rozumné. Kde bych měl jiný názor je tématika rovné daně. Dlouhodobě od svých studií až do současnosti jsem zastáncem (rozumně) progresivního zdanění, a to zejména protože podle mého názoru spravedlivěji distribuuje náklady na chod státu, veřejného sektoru a jejich investic. To říkám i s plným vědomím toho, že pocházím z dobrého zázemí a příjmově patřím k nadprůměru, tedy by se mne fyzicky takový systém i dotkl prostřednictvím vyšší daně z příjmu. Jsem to ale ochoten akceptovat, protože jsem si vědom toho, že státu a společnosti dlužím o něco více, než lidé, kteří v takové situaci nejsou, a tímto způsobem bych rád přispěl společnosti, aby v té šťastné situaci, v jaké se nacházím, se mohlo nacházet lidí více :)

2) Konkrétní programové dotazy pro zajímavost:
a) Cítíš se jako Evropan? Je pro tebe zásadní, aby ČR zůstala v EU?
b) Podporuješ legalizaci konopí i pro rekreační účely?
c) Podporuješ manželství stejnopohlavních párů a adopci dětí stejnopohlavními páry?

a) cítím se jako Evropan i Čech, myslím, že to jsou dvě strany téže mince, od sebe těžko oddělitelné. Je pro mě zásadní, aby ČR zůstala v EU, ve které ve společnosti civilizovaných a vyspělých zemí může lépe růst a prosperovat, a chránit své demokratické hodnoty a svobodu, stejně jako lépe prosazovat své zájmy na mezinárodní úrovni.
b) Ano, jednoznačně. Kriminalizace tohoto sektoru způsobuje četné problémy na mnoha úrovních a je nespravedlivá.
c) Ano, jednoznačně, obojí. Domnívám se, že společnost by neměla segregovat lidi podle sexuální orientace, je to hanebné.

3) Jak dlouho Piráty znáš, jak dlouho nás podporuješ a jakým způsobem?
Viz výše, Piráty sleduji několik let a něco přes dva roky jsem RegP. Jsem aktivní jak tady na fóru, kde se účastním diskuzí nad mnoha tématy včetně programových, jsem aktivní na sociálních sítích mj. k obraně a popularizaci pirátského programu a myšlenek, ve které věřím a pokládám je za správné, snažím se Piráty pozitivně reprezentovat a podporovat mezi svými známými a přáteli a vyvracet četná nepravdivá klišé, které o Pirátech šíří jejich odpůrci.

4) Koho jsi volil/a předtím, než jsi volil/a Piráty? Proč? Pokud si to chceš nechat pro sebe, respektujeme to.
Moje volební anabáze má celkem velký rozptyl, když jsem se jako mladý volič trochu hledal. Jako prvovolič jsem pod vlivem rodiny a svého prostředí preferoval ODS. Bohužel všichni víme, co historicky nastalo, jaký byl vývoj té strany, mrtví sponzoři, neprůhledné financování, klientelismus a absolutní korunu tomu nasadila zrada na voličích v podobě opoziční smlouvy. Když mi s rostoucím věkem tyto souvislosti začaly docházet, začal jsem se poohlížet po jiných subjektech. Podporoval jsem nezávislé kandidáty a Stranu zelených, která mi v dané době připadala jako nejrozumnější řešení. Bohužel v čase se vývoj Zelených odvíjel směrem, který mi nevyhovoval, štvaly mne i půtky mezi jednotlivými "frakcemi" a tak jsem začal opět hledat nějaký subjekt, který by měl cíle, které mi jsou sympatické, a zároveň fungoval způsobem, který pokládám za správný, až jsem nalezl Piráty, jejichž spokojeným voličem jsem dosud a zatím jsem s jejich chováním na všech úrovních neměl zásadní problém, naopak, v 99% případů jsem velmi spokojen s tím, jak dělají svojí práci a jak přistupují ke svému poslaní :)

5) Byl jsi v minulosti členem nějaké jiné politické strany nebo hnutí? Pokud ano, co tě přimělo ji opustit?
Nebyl ani jsem za ně nekandidoval jako nezávislý. Toto je má první aspirace na toto téma :)

6) Co byl pro tebe rozhodující impuls pro vstup do Pirátů? Proč chceš vstoupit zrovna teď? Co dalšího očekáváš od statusu člena oproti statusu registrovaného příznivce?
Asi není nějaký jeden důvod nebo moment. K žádosti se odhodlávám dlouhodobě a pomalu jsem k ní směřoval. Hodně pozitivně mě nakopla návštěva MS P10, jak už jsem psal výše, po setkání jsem byl doslova nadšený :)

7) Na jaké úrovni by ses u Pirátů chtěl/a angažovat? Na úrovni městské části, celopražské nebo celostátní? Máš už představu o tom, jakým způsobem bys nám chtěl pomáhat (odborná pomoc s programem, organizační, analytické či administrativní práce, technická výpomoc, medializace činnost, rozdávání volebních materiálů...)?
Je mi sympatická jak pirátská aktivita na místní, celopražské i celostátní úrovni, takže rád budu nápomocen kdekoliv. Z hlediska aktivity MS je nejpřirozenější pomáhat v rámci P10, ale nebráním se ani dalším úrovním. Z hlediska toho, jak bych mohl pomoci, s ohledem na svojí historii, zkušenosti a zájmy, umím pomoci v programových otázkách (finance, obchod, bezpečnost), umím pomoci mediálně a na sociálkách se o to snažím, umím pomoci i ve volebních aktivitách, v rámci svých časových možností při výkonu mého zaměstnání :)

8) Spojuješ si ve svých dlouhodobějších plánech s členstvím u Pirátů i možnost realizace vlastních politických cílů? Budeš chtít někam kandidovat?
Aktuálně žádnou takovou aspiraci nemám, s tímto cílem vstupovat nechci. Pokud v čase taková příležitost bude, tak ji rád využiji, bude-li to na místě a pokud získám potřebnou důvěru. Rozhodně se nikam netlačím a neberu to jako nějaký "výtah k moci", ale ani se nějaké větší odpovědnosti v budoucnosti nebojím.

Na jakékoliv další případné otázky rád odpovím ať už zde, nebo osobně :)
Pokud jste to dočetli až sem, smekám a omlouvám se za rozvláčnost, chtěl jsem to popsat co nejpřesněji :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Zavadil za příspěvky (celkem 6):
Michaela.Nepejchalova, Pavel.Hajek, Ondrej.Kliment, Jakub.Dedek, Roman.Moravek, Lenka.Kozlova
“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
Jiri.Belsan
Příspěvky: 1123
Registrován: 01 bře 2018, 08:04
Dal poděkování: 1984 poděkování
Dostal poděkování: 1896 poděkování

Re: Jan Zavadil

Příspěvek od Jiri.Belsan »

Děkuji Honzo za představení a jsem rád, že sis pro vstup k Pirátům vybral nejvíc nejlepší místní sdružení v galaxii.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Belsan za příspěvky (celkem 5):
Jan.Zavadil, Pavel.Hajek, Ondrej.Kliment, Ladislav.Dvorak, Roman.Moravek
Uživatelský avatar
Jan.Zavadil
Člen KS Praha
Příspěvky: 771
Registrován: 04 lis 2017, 17:54
Profese: Product Manager
Bydliště: Praha 10
Dal poděkování: 5127 poděkování
Dostal poděkování: 1669 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jan Zavadil

Příspěvek od Jan.Zavadil »

Zpětně jsem zjistil, že pro nečleny LinkedInu je malinko komplikované se podívat na můj profil, přidávám tedy základní resume v PDF přílohou v případě, že někdo bude mít zájem o detaily.
Přílohy
Resume-Jan-Zavadil.pdf
(101.73 KiB) Staženo 65 x
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Zavadil za příspěvek:
Roman.Moravek
“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
Jiri.Belsan
Příspěvky: 1123
Registrován: 01 bře 2018, 08:04
Dal poděkování: 1984 poděkování
Dostal poděkování: 1896 poděkování

Re: Jan Zavadil

Příspěvek od Jiri.Belsan »

Díky za doplňující info, ale tajné služby spadající pod MS Praha 10 nám již předaly obsáhlou zprávu. Zejména mě zaujala 1. a 2. třída na ZŠ. Ale to asi probereme až na schůzi ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Belsan za příspěvek:
Jan.Zavadil
Uživatelský avatar
Roman.Moravek
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 147
Registrován: 27 lis 2018, 01:16
Profese: ekonom - OSVČ
Bydliště: Dolní Břežany
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 279 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jan Zavadil

Příspěvek od Roman.Moravek »

Honzo, já ti tady do toho, a klukům a holkám z desítky moc nechci kecat...:)
Jednak jsem součástí sousedního MS Jesenice Jílové, a dokonce i jiného kraje...
Každopádně já bych klukům a holkám z desítky doporučil tvé členství. Honza je dost aktivní na sociálních sítích, a občas si i vzájemně pomáháme. Takže za to má ode mně přespolního, palec nahoru:)
Co se jeho "evropanství" týče, tak to je jasné. A jak vím je i velkým zastáncem přijetí eura.
Nenapadá mne otázka, kterou bych ti chtěl položit. Docela vím jaké máš názory, takže otázky nechám na holky a kluky z desítky:))
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Moravek za příspěvky (celkem 2):
Jan.Zavadil, Jiri.Belsan
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Praha 10“