Žádost o členství - Tomáš Grosskopf

Moderátoři: KoKS Pardubický kraj, PKS Pardubický kraj, PMS Českotřebovsko

Zamčeno
Uživatelský avatar
Tomas.Grosskopf
Člen KS Pardubický kraj
Příspěvky: 50
Registrován: 20 úno 2020, 23:55
Profese: Učitel ZŠ
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 61 poděkování

Žádost o členství - Tomáš Grosskopf

Příspěvek od Tomas.Grosskopf »

Zdravím,
jmenuji se Tomáš Grosskopf, je mi 38 let a pracuji jako učitel na 2. stupni základní školy (kombinace čeština – dějepis). V současné době bydlím v jedné malé vesničce u Lanškrouna, kam jsem se přiženil. Mám rád hudbu (rock a metal je jasná volba – i když nepohrdnu ničím, co má svou kvalitu), moderuji v jednom lokálním rádiu (nebudu zatím dělat reklamu) a dříve jsem působil i v některých menších rockových kapelách jako zpěvák.
Mým dalším velkým koníčkem je ochotnické divadlo, které jsme dali dohromady s několika mými bývalými studenty. Rád si sednu k nějaké dobré knize – mými favority je fantasy a hororová literatura. Dříve jsem hrál hodně i na PC, ale díky rodině už na to není čas.

Nevím, zda jsem našel správné otázky, ale pokusím se nějak zodpovědět těchto 12, i když – přiznám se bez mučení – o některých jsem doteď nepřemýšlel.


1)Která partaj Vám byla nejsympatičtější, než ses dozvěděl/a o Pirátech? Proč Piráti?
Dříve jsem neměl vyhraněnou stranu. Mé sympatie se přelévaly mezi ČSSD a ODS. Bylo to ale spíše způsobeno lokální politikou. A proč Piráti? Po minulých volbách, kdy jsem vám dával hlas, jsem se dostal i ke korektuře pirátských textů, takže jsem měl možnost alespoň nějakým způsobem poznat pár lidí od Pirátů. Líbí se mi transparentnost vašich členů – vlastně i to, že pokud se stane nějaký průšvih, nezametá se to pod koberec, ale v rámci strany se o tom jedná. A netutlá se to ani před veřejností. Za to klobouk dolů.

2)Četl/a jste program Pirátů do PS 2017? Který bod Vám přijde nejdůležitější a se kterým nesouhlasíte?
Program jsem nečetl celý – přeci jen, nevyznám se ve všech aspektech. Proto jsem si vybíral pro mě pochopitelné a uchopitelné údaje. S čím opravdu souhlasím, je váš postoj v rámci OSY a vytváření seznamu volně přístupných hudebních děl. Zaujala mě daňová úleva u daru pro kulturní spolky. Dále se mi líbila myšlenka o vybavenosti školství a podpoře nejen učitelů a škol, ale i studentů. Nepamatuji si však váš postoj k současnému stavu v rámci inkluze. Vybrat nejdůležitější bod z celého programu je pro mě těžký oříšek. Určitě se vším tím ale prolíná přístup k informacím a transparentnost.

3)Jaký je Váš názor na svobodu Internetu? Chápete obsah pojmů jako např. blokování stránek, síťová neutralita, šifrování, digitální podepisování, kryptoměny, apod.?
Jako člověk humanitně vzdělaný nejsem úplně znalec těchto věcí. Samozřejmě že klasické pojmy jako kryptoměna, šifrování, blokace stránek atd. chápu. Na druhou stranu jsem jen uživatel. V rámci internetu nejsem velký zastánce právě blokování a cenzury. Chápu, že jsou některé případy nutné (plně podporuji cenzuru nenávistného obsahu nebo urážlivých stránek – přestože vím, že právě tady bych asi narazil na dlouhou debatu). Jinak beru ale internet jako svobodné médium.

4)Víte, co je to všeobecný základní příjem? Jak se k němu stavíte a z čeho by se měl financovat?
Tady se přiznám, že bych nebyl schopen diskuse. Termín jako takový znám, ale nikdy jsem o něm nepřemýšlel.

5)Co si myslíte o migraci do ČR?
Souhlasím s výrokem pana Horáčka, že migrace je jako déšť. Spousta věcí nejde nikdy zajistit. Myslím si, že Česká republika by mohla pomoci lidem, kteří utíkají před represemi nebo složitou situací (myšleno hladomor, přírodní katastrofy, války, totalitní forma vlády, …). Nejsem pro ploty a zavírání hranic uvnitř EU. Důležitá je kontrola na vnějších hranicích, abychom měli přehled o nově příchozích. Tady by se mohla Česká republika angažovat více.

6)Jak se stavíte k otázce rovnoprávnosti partnerského soužití gay a lesbických párů a možnosti adopce dětí takovými páry?
Nemám nic proti homosexuálním párům, jejich soužití nebo možnostem adopce. Jsem zastáncem toho, aby tito partneři měli stejné pravomoci a práva jako hetero-manželské páry. Nevidím nic špatného na tom, aby se možnost uzavřít manželství dala i pro homosexuální páry.

7)Co si myslíte o autorském zákonu a společnostech OSA nebo Intergram?
Autorská práva je potřeba chránit. Hlavně v době internetu, kde si každý může stáhnout cokoli. Vadí mi ale společnosti, které dostávají nehorázné marže za to, že pouze kontaktují autora a počkají si na vyjádření jeho názoru na poskytnutí práva či nikoli. Navíc mi opravdu vadí systém, kdy zaplatím kapelu na akci, která hraje svou tvorbu, a následně zaplatím ještě jednou té kapele další obnos peněz přes OSU.

8)Jaké vnímáte největší problémy v otázce zahraniční politiky? Co si myslíš o EU, o NATO o anexi Krymu nebo o režimu KLDR?
Souhlasím se zapojením naší země do společenství NATO a EU. Pokud jsme rovnocenným členem pro ostatní, beru to jako silně pozitivní věc (i když se trochu bojím, že například EU nás už nějakou dobu za rovnocenný stát moc nebere – díky našemu současnému premiérovi a jeho „přešlapům“). Ohledně anexe Krymu nebo režimu v KLDR mám informace jen z médií. Nesouhlasím s jakýmkoli zásahem jednoho státu do práv občanů jiného suverénního státu (viz i současná kauza se sochou Koněva a ruským velvyslanectvím v ČR). Stejně tak neschvaluji jakékoli totalitní režimy.

9)Jaký je Váš názor na legalizaci drog? Lze legalizovat všechny drogy, nebo jenom některé?
Nejsem zastáncem legalizace tvrdých drog. Určitě bych souhlasil s legalizací v rámci léčebných potřeb. Před volbami 2017 jsem hodně sledoval vaše vyjádření k tomuto tématu (přeci jen – neustálé napadání některých příznivců jiných stran a hnutí formou „smažky, feťáci“ atd. nešlo přehlédnout). Ohledně měkkých drog se kloním k myšlence zmenšení problémů právě díky legalizaci. Není mi jasné, proč by alkohol a cigarety měly mít v tomto výjimku.

10)Kdo všechno by dle Vás měl zveřejňovat svá daňová přiznání, které instituce by měly zveřejňovat výši odměn svých zaměstnanců?
Jsem pro zveřejňování daňových přiznání politiků – určitě na celorepublikové úrovni. Pokud člověk rozhoduje o veřejných financích a je do své funkce volen občany tohoto státu, měli by tito voliči zároveň vědět, zda nechce hájit raději zájmy korporací než zájmy jejich. Nevím sám ale, zda bych toto chtěl uplatňovat i u institucí (minimálně bych nebyl proti, kdyby se zveřejňovali odměny vedoucích pracovníků a členů dozorčích rad v institucích hospodařících s veřejnými financemi).

11)Co vnímáte osobně jako největší prioritu, kterou byste se z pozice člena Pirátů snažil/a prosadit?
Rád bych se zabýval školstvím, kulturou nebo místním rozvojem. Prioritou by pro mě ale určitě bylo školství, ve kterém se pohybuji dnes a denně. Hlavně zlepšit současný stav a pokusit se něco udělat s inkluzí.

12)Sledoval jste/slyšel jste o aktivitách Aarona Swartze ? Co si myslíte o činnosti Juliana Assange/Wikileaks ?
Toto téma je hodně rozporuplné. Ohledně Aarona Schwartze (nebudu lhát) nemám žádné informace. Ohledně WikiLeaks nemám vyhraněný názor. Myslím si, že rozkrývání špiček ledovce, jak se o ně snažil Assange, je chvályhodná činnost. Na druhou stranu si nejsem zcela jist, zda způsob zveřejňování jeho výsledků byl úplně šťastný. Nesledoval jsem jej ale nijak detailně.

Vyčerpávající :) Zatím zdravím a přeji co nejklidnější dny v současné situaci ...

S pozdravem Tomáš Grosskopf
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Grosskopf za příspěvek:
David.Marhold
Uživatelský avatar
Martin.Herman
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 175
Registrován: 23 lis 2017, 09:12
Profese: Seřizovač lisu ( vyučen automechanik )
Bydliště: Klácelova 5 Česká Třebová
Dal poděkování: 96 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování

Re: Žádost o členství - Tomáš Grosskopf

Příspěvek od Martin.Herman »

Ahoj , rigistruji tvoji aktivitu i žádost , potkali jsme se na schůzi v LA pokud si dobře vzpominam , dnes budu svolavat schuzi na jitsi , budu rad kdyz se tam ukažeš.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Herman za příspěvek:
Tomas.Grosskopf
Uživatelský avatar
Tomas.Grosskopf
Člen KS Pardubický kraj
Příspěvky: 50
Registrován: 20 úno 2020, 23:55
Profese: Učitel ZŠ
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 61 poděkování

Re: Žádost o členství - Tomáš Grosskopf

Příspěvek od Tomas.Grosskopf »

Martin.Herman píše: 24 dub 2020, 08:45 Ahoj , rigistruji tvoji aktivitu i žádost , potkali jsme se na schůzi v LA pokud si dobře vzpominam , dnes budu svolavat schuzi na jitsi , budu rad kdyz se tam ukažeš.
Ahoj. Díky za zprávu. Jojo, Lanškroun 😉. Poptám se ještě pak Martina S., jak to funguje přes Jitsi. Nemám s tím zkušenost.
Uživatelský avatar
Andrej.Ramaseuski
Republikový výbor
Příspěvky: 3428
Registrován: 28 srp 2016, 20:49
Profese: programátor
Bydliště: Sedlíšťka (Radhošť)
Dal poděkování: 2592 poděkování
Dostal poděkování: 5014 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádost o členství - Tomáš Grosskopf

Příspěvek od Andrej.Ramaseuski »

Nemam zbytecne dotazy. Pro prijeti.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Andrej.Ramaseuski za příspěvky (celkem 2):
Tomas.Grosskopf, V__

0x8DE5F4739D2A2F0B | Ceterum censeo Facebook esse delendam

Uživatelský avatar
Jaroslav.Lainz
Člen KS Pardubický kraj
Příspěvky: 256
Registrován: 01 bře 2018, 16:05
Profese: speciální pedagog - etoped
Bydliště: Česká Třebová
Dal poděkování: 394 poděkování
Dostal poděkování: 322 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádost o členství - Tomáš Grosskopf

Příspěvek od Jaroslav.Lainz »

Pro přijetí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Lainz za příspěvek:
Tomas.Grosskopf
V případě potřeby mne neváhejte kontaktovat na tel.: 775 059 367.
Uživatelský avatar
Martin.Herman
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 175
Registrován: 23 lis 2017, 09:12
Profese: Seřizovač lisu ( vyučen automechanik )
Bydliště: Klácelova 5 Česká Třebová
Dal poděkování: 96 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování

Re: Žádost o členství - Tomáš Grosskopf

Příspěvek od Martin.Herman »

Ahoj, menší omluva za neaktivitu jsem na baráku. Tomáš je aktivní jak na účasti schůzi tak na jitsi. Jsem jednoznačně pro přijetí, vítej na palubě Tomáši
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Herman za příspěvek:
Tomas.Grosskopf
Uživatelský avatar
Tomas.Grosskopf
Člen KS Pardubický kraj
Příspěvky: 50
Registrován: 20 úno 2020, 23:55
Profese: Učitel ZŠ
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 61 poděkování

Re: Žádost o členství - Tomáš Grosskopf

Příspěvek od Tomas.Grosskopf »

Martin.Herman píše: 29 kvě 2020, 18:38 Ahoj, menší omluva za neaktivitu jsem na baráku. Tomáš je aktivní jak na účasti schůzi tak na jitsi. Jsem jednoznačně pro přijetí, vítej na palubě Tomáši
Moc děkuji, je to pro mě čest. Budu se snažit být přínosem 8-)
Uživatelský avatar
Martin.Herman
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 175
Registrován: 23 lis 2017, 09:12
Profese: Seřizovač lisu ( vyučen automechanik )
Bydliště: Klácelova 5 Česká Třebová
Dal poděkování: 96 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování

Re: Žádost o členství - Tomáš Grosskopf

Příspěvek od Martin.Herman »

Ahoj , jen pro doplnění :
Hlasovali všichni členové PMS, 3 pro, 0 proti, 0 se zdržel
Vlákno zamikám
Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Českotřebovsko“