Volba Předsednictva MS Praha 2 (Rozprava)

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 2

Odpovědět
Uživatelský avatar
Dino.Arnautovic
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 59
Registrován: 07 srp 2017, 10:19
Profese: pirát
Dal poděkování: 20 poděkování
Dostal poděkování: 38 poděkování

Volba Předsednictva MS Praha 2 (Rozprava)

Příspěvek od Dino.Arnautovic »

Vážené Místní fórum,

tímto zahajuji jednání ve věci volby předsednictva MS Praha 2, všichni členové současného předsednictva nabídli své funkce k dispozici a rezignovali. Odkaz
Lhůta pro přihlášení kandidátů a pro podání kandidátské řeči je stanovena do 24.4.2020 do 23.59 hodin. Do tohoto data zároveň potrvá rozprava.

Prosím zájemce o členství (z řad členů MS) v předsednictvu, aby zde ohlásili svou kandidaturu, představili se a uvedli, zda chtějí kandidovat na předsedu nebo jen do předsednictva. Volíme tři členy předsednictva (předseda, 1. místopředseda a 2. místopředseda).

Hlasování o předsedovi začne 28.4. 2020 v 20:00 a bude trvat 72 hodin. Hlasování bude dvoukolové. Druhé kolo bude vyhlášeno bezprostředně po skončení kola prvního.


V prvním kole volíme přípustnost kandidátů a každý hlasující má tolik hlasů, kolik je kandidátů. Do druhého kola postoupí kandidáti, kteří obdrží nadpoloviční podporu. Pokud bude takový kandidát jen jeden, je zvolen a druhé kolo se nekoná. Ve druhém kole bude mít každý tolik hlasů, kolik je volených pozic.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dino.Arnautovic za příspěvky (celkem 5):
Michaela.Kleslova, Hana.Chalusova, Jaroslav.Nemec, Radek.Oborny, Lukas.Funk
Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1326
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1410 poděkování
Dostal poděkování: 2098 poděkování

Re: Volba Předsednictva MS Praha 2 (Rozprava)

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Ahoj všem, tak já vykopnu.
Navrhuju na předsedkyni Lydii Bartošovou a to především proto, že si vážím její schopnosti vést naše schůze nezaměnitelným způsobem, komunikovat problematiky otevřeně, bez předsudků a jejího nezaměnitelného postoje v diskuzích s lidmi jiného názoru.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvky (celkem 4):
Jaroslav.Nemec, Radek.Oborny, Michaela.Nepejchalova, Lukas.Funk

Tereza Vovesová
Obrázek

Martin.Altschmied
Místní předsednictvo
Příspěvky: 51
Registrován: 07 bře 2018, 10:37
Profese: Business analytik
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 63 poděkování

Re: Volba Předsednictva MS Praha 2 (Rozprava)

Příspěvek od Martin.Altschmied »

Milé členky a milí členové našeho MSka,

rád bych touto formou ohlásil moji kandidaturu do předsednictva místního sdružení Praha 2 a ucházel se o vaši přízeň ve volbě.

V našem sdružení se pohybuji od samého začátku, kdy jsem se ještě jako příznivec účastnil prvních setkání v restauraci U Bohouše. Následně jsem se v roce 2018 stal plnohodnotným členem Pirátů, přičemž neformálním příznivcem jsem zhruba od roku 2013. V posledních komunálních volbách jsem dostal důvěru voličů a ze sedmého místa obsadil poslední pirátské místo v zastupitelstvu MČ Praha 2, kde působím mj. ve finančním výboru a IT a finanční komisi. Jinak kdo mě ještě nepoznal, pracuji v IT jako business analytik, vystudoval jsem VŠE v Praze a IAE v Lyonu, je mi 37, jsem ženat maje dvě děti.

Proč jsem se rozhodl kandidovat? Rád bych splatil důvěru ve mě vloženou v komunálních volbách a zúročil nabité zkušenosti z politického kolbiště reálnou prací pro místní sdružení a Piráty obecně.

Moje vize je jednoduchá – předsednictvo by mělo být hybným motorem celého sdružení.

A motor jsem zmínil naprosto záměrně. Když ho nakrmíte energií, dobře promažete a určíte mu směr, odvede práci a doveze vás tam, kam chcete.
Energií jsou pro mě nápady, kterých máme u nás v Šemíkárně vždy plno, mazivem jste vy všichni, členky, členové, ale i příznivkyně a příznivci našeho sdružení, díky kterým vše klape tak, jak má. A směr si určujeme společně díky demokratickým principům, na kterých jsou Piráti založeni. Nejsme firma, ani se tak nebudeme řídit.

Konkrétně nabízím záštitu ekonomických a provozních agend, ke kterým mám díky vzdělání a působení ve výborech a komisích MČ blízko. Rád se ujmu i projekt manažerské práce, aby se nám dařilo věci lépe dotahovat, v čemž vidím aktuálně trochu rezervy. A určitě ještě na něco přijdeme, chci si výhledově snížit úvazek v práci, abych měl na naší městkou část, vás a obecně Piráty více času.

Díky za váš čas věnovaný mému textu, rád zodpovím případné dotazy v diskusi.

MArtin
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Altschmied za příspěvky (celkem 4):
Radek.Oborny, Jaroslav.Nemec, Hana.Chalusova, Lukas.Funk
Uživatelský avatar
Radek.Oborny
Člen KS Praha
Příspěvky: 29
Registrován: 13 úno 2017, 07:43
Profese: Inženýr
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 45 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Volba Předsednictva MS Praha 2 (Rozprava)

Příspěvek od Radek.Oborny »

Ahoj MSP2!

Jak říká Martin, předsednictvo je hnací motor MSka. Ale motor sám o sobě toho moc nedokáže, potřebuje hřídele a kola, tedy ostatní členy a vhodně je zapojovat a udržovat v běhu. Protože energie mám často na rozdávání, rozhodl jsem se kandidovat na předsedu místního sdružení, abych naše MSko hnal kupředu.

Do Prahy 2 jsem se přistěhoval před dvěma lety a první kontakt s 2kou udělal v létě na Palačáku, při kampani do komunálních voleb. Do pirátských řad jsem se díky vám přidal v prosinci 2018 a od té doby si vážím, že můžu být členem takové fajn, rozmanité party.

Pokud pominu svou účast v Komisi ŽP a KET ŽP, tak ani v Pirátské straně ani na radnici nezastávám žádnou funkci. Vidím to jako výhodu, protože se tak budu moct soustředit na chod MSka. Rád bych se zaměřil zvlášť na získávání nových členů a zapojování těch méně aktivních, tak aby se naše řady rozšířily, protože když nás bude více, tak toho víc dokážeme.
Předsednictvo by mělo být z mého pohledu mixem zkušených a méně zkušených členů. Ti zkušenější přinesou kontinuitu a znalost procedur a ti méně zkušení přinesou nezaujatost a čerstvý vítr, ale zároveň tak dostanou zodpovědnost a možnost se ukázat. Každý člen je důležitý a MSko by mělo být jeho místem pro osobní a politický rozvoj, zvlášť když se jedná o nováčka, kterým se cítím být i já.

Tímto chci nominovat @Jaroslav.Nemec @Lukas.Funk a @Tereza.Vovesova , které bych v předsednictvu, ale přinejmenším ve volbě do předsednictva rád viděl.

Budu se těšit na vaše dotazy a diskusi, váš Radek.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Oborny za příspěvky (celkem 3):
Jaroslav.Nemec, Hana.Chalusova, Lukas.Funk
Uživatelský avatar
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 1894
Registrován: 24 dub 2009, 08:47
Profese: výtvarník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 3120 poděkování
Dostal poděkování: 2192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Volba Předsednictva MS Praha 2 (Rozprava)

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Ahoj přátelé!

Tímto kandiduji do předsednictva MS Piráti Praha 2. Za předsedkyni bych rád viděl @Lydie.Bartosova, té jsem pomáhal dosud a rád bych v tom pokračoval i nadále. Připojuji se tedy k @Tereza.Vovesova výše. V případě, že by se Lydie rozhodla nekandidovat na předsedkyni, kandiduji tímto i na předsedu. Jako další kolegy a kolegyně si dokážu přestavit všechny členky a členy našeho MS a na případnou spolupráci v PMS se moc těším.

Více o tom proč jsem u Pirátů, jsem psal ve své kandidátské řeči na lídra kandidátky v komunálních volbách v roce 2018. Společně jsme následně dokázali získat ve volbách podporů 19,42 % voličů v Praze 2 a 7 mandátů pro Piráty. Jsme v Praze 2 druhá nejsilnější strana. Od té doby společně s Magdalenou vedeme dvojkový zastupitelský klub. V roce 2019 jsme všichni společně získali, opravili a otevřeli naší Klubovnu. Letos nás čekají nové příležitosti, vzhledem k ještě probíhající karanténě, budou tyto budoucí příležitosti hodně výrazné a v mnohých ohledech pro všechny nové. I proto vnímám, že je důležité o podporu v této převolbě předsednictva MS požádat a kandidovat.

Priority: Rozhýbat činnost v Klubovně po době koronakarantény. Dotahnout rozdělané, získat více členů, připravovat se na volby do PS (zejména na výraznou pomoc v kampani)... V letošním roce nás ještě ovšem čeká maximálně pomáhat kandidatuře Roberta Veverky na Senátora! ;-) ... začátek přípravy budoucí komunální kampaně. Mezi tím je třeba se administravně starat o záležitosti MS a hledat možnosti financování naší Klubovny, ale i zmíněných kampaní. Tohle vše a mnoho dalšího bude mít PMS na svých bedrech, ať MF zvolí kohokoliv. S mou pomoci a maximálním nasazením může MS počítat, ať volba do PMS dopadne jakkoliv ;-)

Děkuji za případnou podporu a rád zodpovím případné dotazy v diskusi.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Nemec za příspěvky (celkem 4):
Radek.Oborny, Martin.Altschmied, Hana.Chalusova, Lukas.Funk
předseda zastupitelského klubu Piráti Praha 2 / výtvarník, kurátor architektonických výstav
https://praha2.pirati.cz/lide/jaroslav-nemec/ / http://jarnemec.cz
Uživatelský avatar
Lukas.Funk
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 9
Registrován: 05 čer 2018, 21:38
Profese: archeolog, numismatik
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 20 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Re: Volba Předsednictva MS Praha 2 (Rozprava)

Příspěvek od Lukas.Funk »

Vážené Pirátky, vážení Piráti, přátelé,

dovolte abych se i já připojil k mým předřečníkům a oznámil svou kandidaturu do předsednictva MS Prahy 2. A proč tak činím?

Když se ohlédnu a posoudím více než dva roky společné, intenzivní a povětšinou dobrovolné práce, mohu jen s díky pronést slova uznání. Dokázali jsme toho za tento nedlouhý čas opravdu mnoho. Ať již vzpomenu formování kandidátky do zastupitelstva, obrovské nasazení při kampani, nejlepší samostatný volební výsledek v Praze, usilovnou práci na radnici, odkrývání řady kauz, rozšiřování solidní členské základny a budování i obhajování existence naší samostatné klubovny, to vše jsou pilíře, které z nás činí velmi důležité a exponované místní sdružení s nepopiratelným kreditem. Ruku v ruce se sběrem zkušeností nás čeká řada nových ještě náročnějších výzev.

V každém z následujících tří let se zúčastníme zásadních volebních klání a pouze silné, dobře fungující a příkladně i kolegiálně vedené MS má šanci v nich uspět. První z voleb proběhnou již v tomto roce, kdy máme historickou příležitost pomoci našemu kolegovi získat senátorské křeslo. Šance, která nadmíru přispěje k prezentaci MS nesmíme promarnit. Je třeba klást důraz na efektivitu, spolupráci a zapojení všech našich členů. Toto jsou naše společné cíle!

Svou kandidaturou bych rád vyjádřil předsevzetí se ještě více zapojit do dění v MS, stejně tak jako v dění strany vůbec. Jistě mám v této věci co nabídnout, a to nejen v oblasti kultury která je mou profesní doménou.
Domnívám se, že v rámci zachování kontinuity by byla nejlepší opětovná kandidatura @Lydie.Bartosova , ale zároveň bych rád předem uznal její právo na svobodné rozhodnutí. Ať již v této přátelské volbě probíhající v nelehkých časech uspějí jakýkoliv kandidáti, výsledek volby budu plně respektovat a soustředit se na spolupráci a dosažení všech společných cílů.

Děkuji a rád zodpovím případné dotazy

Lukáš
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Funk za příspěvky (celkem 4):
Radek.Oborny, Martin.Altschmied, Hana.Chalusova, Jaroslav.Nemec
Uživatelský avatar
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 556
Registrován: 29 led 2012, 01:43
Profese: vychovatelka
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 940 poděkování
Dostal poděkování: 1388 poděkování

Re: Volba Předsednictva MS Praha 2 (Rozprava)

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Milé MS, přátelé a kamarádi,

kandiduji na místo předsedkyně místního sdružení Piráti Praha 2. V minulém období jsme fungovali hlavně ve dvojici s Jardou, tomu moc děkuju za to, že byl vždycky ku pomoci, upozorňoval mě, když jsem něco zazdila a říkal, že všechno bude dobrý, když mi připadalo, že rozhodně nebude. Dinovi dík za statečné vyhlašování hlasování, bylo to někdy náročné. Tuhle nestandardní situaci, jak vidím, změníme novou volbou, ať už bude nové předsednictvo v jakémkoli složení. Mám skvělý pocit ze všech, kteří se rozhodli kandidovat, protože na každý pád vznikne dobrý a akční tým.

Chtěla bych dotáhnout věci, které jsme v minulém období nestihli. Jak již bylo zmíněno výše, máme před sebou myslím příjemné výzvy vdechnutí života klubovně, redakci a podporu kandidáta do senátu, za kterého bojovat bude radost. Co vnímám jako důležité, je více se starat o sebe navzájem tak, abychom vytěžili náš potenciál. Jsme dobrá parta, určitě je příjemné mezi námi pobýt. Když se zlepšíme v organizaci (jo, to říkám zrovna já), budeme schopnější zapojovat nově příchozí.

Zatím mám za to, že má moje obhajoba postu smysl, pokud by se situace vyvinula tak, že bych místo pomoci byla spíš brzdou, ráda svoje případné obhájení přehodnotím. Přeji příjemné volby všem a těším se na snad brzkou viděnou v klubovně.

Lydie
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvky (celkem 4):
Hana.Chalusova, Tereza.Vovesova, Lukas.Funk, Jaroslav.Nemec
Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1326
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1410 poděkování
Dostal poděkování: 2098 poděkování

Re: Volba Předsednictva MS Praha 2 (Rozprava)

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Jen dodatečné poděkování Radkovi za důvěru a nominaci, kterou jsem se rozhodla nepřijmout.
Myslím si, že do předsednictva máme dostatek kvalitních kandidátů, s některými z nich už jsem měla možnost nějakým způsobem spolupracovat a věřím tomu, že ať už se do předsednictva dostanou kteříkoli z vás bude naše MSko v dobrých rukou. Takže hodně štěstí vám všem. :)

Tereza Vovesová
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Praha 2“