Hejtování v době pandemie

Toto fórum slouží k orientačním průzkumům mezi členy.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
V tomto fóru se zjišťují pomocí anket názory členů na nějakou oblast (např. pokud přijde dotaz zvenku). Odpovídat na otázky zde mohou pouze členové strany.
Chcete-li vyvolat jednání nebo hlasování celostátního fóra, použijte Členské podněty.
Odpovědět

Je třeba přitvrdit rétoriku a akce vůči Číně?

Ano, přitvrďtě pořádně!
10
22%
Trochu přitvrdit by to chtělo
14
30%
Teď je to tak akorát
8
17%
Chtělo by to ubrat
6
13%
Chtělo by to pořádně ubrat!
8
17%
 
Celkem hlasujících: 46 - Celkem hlasů: 46

Uživatelský avatar
Ales.Jakl
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 1902
Registrován: 24 kvě 2014, 16:20
Profese: Lesník
Bydliště: Tachov
Dal poděkování: 2500 poděkování
Dostal poděkování: 2624 poděkování

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od Ales.Jakl »

Je to tady jako v mateřské školce...

Nikdo se vás neprosí, abyste milovali Čínu a chodili s mávátky vítat čínské komunistické delegace. Jde o to, abyste svůj pohled na to co dělá Čína doma i u nás vyjadřovali chytře, diplomaticky a bez nenávisti. Tu si prostí pracovití a inteligentní obyvatelé Číny ani prastará vyspělá čínská civilizace nezaslouží.

Jinak neznám žádný stát nad 100 mil. obyvatel, který by byl "kompatibilní" s našimi hodnotami.

Čína si prošla stoletým obdobím, kdy byla ovládána západními státy a jejich "hodnotami" a bylo to pro Čínany století hanby, bídy a utrpení...
Takže západní "všetečky" vyhnala a postupně vygenerovala (částečně okopírovala) systém vlády a elity, které nějak korespondují s čínskými hodnotami, filosofií a historickými zkušenostmi. Je to diktatura, ale na rozdíl od jiných rigidních diktatur má silnou vnitřní dynamiku a objektivně realizuje technologický rozvoj státu s cílem zvýšení životní úrovně 1,3 miliardy lidí.

Takže jestli se v Bruselu nebo v Praze nudíte a nemáte důležitější témata k zamyšlení a zpracování tak pište dál svoje romány o Číně.....parník se potápí, muzika hraje, ale jedna ruka netleská.. ;)
Naposledy upravil(a) Ales.Jakl dne 27 bře 2020, 16:21, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Jakl za příspěvky (celkem 4):
Ales.Sura, Dalibor.Zahora, Jiri.Janecka, Jan.Kochert

D.Taxis Tramway

Strakovka a veverka

..a nic na tom nemění ani to zúžení.

Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2184
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 942 poděkování
Dostal poděkování: 7343 poděkování

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od David.Wagner »

Aha, tak to se omlouvám, jestli je ta Čína tak stará tak je to co dělají v richtigu, obzvlášť jestli dostali v devatenáctém století bídu od evropských mocností. Tím je vše omluveno a můžou si svoje vlastní občany klidně střílet na stadionech, cajk.

Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Jan.Mares
Zahraniční odbor
Příspěvky: 679
Registrován: 14 srp 2017, 19:48
Profese: Spisovatel slevových letáků
Dal poděkování: 237 poděkování
Dostal poděkování: 1542 poděkování

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od Jan.Mares »

Německo si prošlo staletími rozdělení a porcování velmocemi (Rakouská dominance, Rýnský spolek) a doba do roku 1871 byla pro Němce obdobím chaosu, bídy a ponížení. Po první válce je pak ponížily ještě více. Takže kosmopolitní "všetečky" vyhnalo a postupně vygenerovalo systém vlády a elity, který nějak koresponduje s německými hodnotami, filosofií (Nietzsche, Heidegger) a historickými zkušenostmi. Je to diktatura, ale na rozdíl od bolševických rigidních dikatur má silnou vnitřní dynamiku a objektivně realizuje technologický rozvoj státu s cílem zvýšení životní úrovně 65 milionů Němců.

Jako sorry za invoking the Godwin's law, ale takovejhle oduševnělejch komentářů byl ve 30. letech plnej svět a i u nás se našli podobní experti na Německo. George Bush ml. to správně nazval "Soft bigotry of low expectations"
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Mares za příspěvky (celkem 8):
Vit.Fux, Jiri.Koudelka, Petr.Lysek, Lukas.Hejduk, Vojtech.Pikal, Petr.Vileta, Mikulas.Peksa, Ondra.kl
Uživatelský avatar
Ales.Sura
Člen KS Praha
Příspěvky: 2112
Registrován: 05 kvě 2009, 12:04
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Bydliště: Praha 7, Bubeneč
Dal poděkování: 1963 poděkování
Dostal poděkování: 3119 poděkování

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od Ales.Sura »

David.Wagner píše: 27 bře 2020, 14:25 Zkusím trochu strukturovaně:
a) i Nature, i dosavadní historická zkušenost vede k tomu, že nemoc vznikla přirozeně na mokrém trhu ve Wuhanu. Proč se nemoci tak často šíří z netopýrů na lidi (či přesněji vznikají na netopýrech a pak se šíří dál) je poměrně slušně vysvětleno třeba i tady (https://www.businessinsider.com/wuhan-c ... ans-2020-1). Zároveň debata o tom, kde vznikla nemoc nemá naprosto žádný přínos podle mě, co tím získáme?
Tak já tu napíšu, že montálně není nic jasné a že současné články a vyjádření jsou plné domněnek a ty mi tu pošleš článek s titulky typu:
Experts think...
"The coronavirus might have jumped from bats to snakes to people"
A ano, souhlasím. Vůbec nechápu proč je toto vlákno plné téhle diskuze, když se toho můj původní příspěvek týkal zcela okrajově.
David.Wagner píše: 27 bře 2020, 14:25 b) Čína je za šíření zcela zjevně spoluodpovědná. Neházel bych to na rozhodnutí "jednoho úředníka ve Wuhanu", ten systém je založený na skrývání a to, že velmi dlouho skrýval před světem pravdu i za cenu útoků na lidi je prostě fakt. Tady je nějaké zdrojované shrnutí, kterému jakoby věřím (https://mikulas-peksa.eu/2020/puvod-koronaviru.html).
Ano, Čína je SPOLUZODPOVĚDNÁ. A toho se týkal i můj první komentář k tomu hejtu. První titulek toho článku totiž zní: "Komunistický totalitní režim zavinil světovou pandemii." Žádal jsem o doložení tohoto tvzení. Zatím nic. Takže prostě jenom nenávistné dezinfo. Těch je ale v tom článku víc, jak jsem ostatně popisoval.
David.Wagner píše: 27 bře 2020, 14:25 c) myslím, že právě doba krize je na kritiku dost důležitá, protože pod krytem pandemie se nám snaží vláda a ústřední krizový štáb tlačit věci které by jinak prošly jen těžko a úlohou konstruktivní opozice je jak navrhovat další věci, tak kritizovat. A kritizovat to, že čínská letadla vítá pod taktovou velvyslance vláda, krizový štáb vede chlapík bez prověrky který tlačil tradiční čínskou medicínu (což není nic jiného než nově vytvořená čínská komunistická věc často tlačená jako vlivový nástroj), premiérovy firmy jsou velmi zaúvěrovány u čínských (samozřejmě na stát napojených) vlád a Hamáček se chová velmi servilně a nějak nám nefungují odběry od českých firem, jenom z Číny...tak kritizovat všechny tyhle věci je na místě. Jiné státy a útvary mají jiné problémy, kritizujeme je taky a pracujeme kde to jde.
Obrana proti našim zákulisním zákonům jednoznačně ano! Třeba "novela o vojenském zpravodajství." Vítání letadla je na hraně. Vadilo by ti pokud by se vítaly letadla z EU nebo USA. Pokud ne, tak sis prostě už v hlavě vytvořil nepřítele. Dualitu, která znamená, že se k různým státům chováš rozdílně na základě svých předsudků. Pokud by ti vadilo i vítání letadel EU a USA, tak je to v pohodě. Prostě to máš nastaveno jinak než ostatní.
Zmínka o čínské medicíně je naopak NAPROSTO mimo! Spojitost mezi komunistickou Čínou a čínskou medicínou je stejná jako mezi Španělskem a španělskou chřipkou. Čínská medicína má možnosti vyléčit pacienty, kteří jsou z pohledu klasické západní medicíny neléčitelní. To je moje osobní zkušenost! Je to již řada let, když nade mnou západní medicína zlomila příslovečnou hůl. Hledal jsem alternativy a pomohla mi až česká lékařka, která čínskou medicínu praktikuje.
David.Wagner píše: 27 bře 2020, 14:25 d) Čína u nás podle zpráv BIS cíleně tvoří agresivní vztahové sítě, snaží se ovládat věci, slibuje investice které následně nerealizuje, ale lidi už koupené má. Jakoby, blbý.
Zatímco ten komentář na Pirlistech je vskutku zvláštní, tak původní komentář Honzy Lipavského považuji za velmi na místě no.
A teda osobněji: čínský stát je momentálně něco jako hororová antiteze toho co by měla být naše politika. Technologie využité ke sledování, někde brutální tlak na meritokracii, někde podporování státních zombie firem, absolutní propojení všeho a všech, sledování čísilek růstů a boj proti korupci, v rámci něhož se dějou dosti děsivé čistky. Jestli chceme někoho přesvědčit, že technologie můžou i osvobozovat a že stát může být lepší i bez populismu a exemplárních případů tak je taky nutné říct, že Čína není nijak kompatibilní s našima hodnotama.
A opět jsme u těch propagandistických řečí o čínském sledování. Četl jsi tohle vlákno? Četl jsi něco od Snowdena? Pokud ano, tak víš, že míra protiústavního šmírování je na "demokratickém" západě mnohem rozsáhlejší! To i ten zlej Huawei poskytl svoje zdrojové kódy k prozkoumání. Kdy to udělají západní firmy? Rozdíl je v tom, že totalitní Čína se ani nesnaží hrát si na "demokracii." Ukazovat v tomto případě alibisticky na Čínu je přinejmenším pokrytectví.
Mimochodem, kde je v rámci férového přístupu pirátský článek o "EARN IT", kterým nyní prochází v USA a snaží se eliminovat šifrování? To se nás totiž týká mnohem víc! Jakmile totiž tohle projde v demoratické zemi, tak je jen otázka času než to projde u nás. Jakože v Austrálii už prošla ještě větší šílenost.
Myslím, že se shodneme na tom, že je snadnější změnit sebe a vlastní chování než měnit ostatní. Ono vlastně přímo můžeme opravdu měnit jen sebe. Ostatní a okolí se pak změní jako důsledek naší vlastní změny.
A tak to funguje i na kolektivní úrovni. Ve skutečnosti můžeme přímo měnit jen systém ve kterém žijeme. Ostatní systémy se změní pouze jako nepřímý důsledek. Je sice dobré být si vědom nedostatků ostatních, ale měla by to být především výstraha, abychom se sami nedostali tam kde jsou. Navíc jak jsem napsal, tak v oblasti šmírování jsme daleko před Čínou.
Při četbě podobných nenávistných blogů se mi živě vybavují články z Rudého práva. Stačí si za západní imperialisty dosadit komunistickou Čínu a je to jak přes kopírák. Vítr se otočil o 180 stupňů, ale metody progagandy zůstaly.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Sura za příspěvky (celkem 2):
Ales.Jakl, Jan.Kochert
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Uživatelský avatar
Ales.Jakl
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 1902
Registrován: 24 kvě 2014, 16:20
Profese: Lesník
Bydliště: Tachov
Dal poděkování: 2500 poděkování
Dostal poděkování: 2624 poděkování

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od Ales.Jakl »

Jan.Mares píše: 27 bře 2020, 16:06 Německo si prošlo staletími rozdělení a porcování velmocemi (Rakouská dominance, Rýnský spolek) a doba do roku 1871 byla pro Němce obdobím chaosu, bídy a ponížení. Po první válce je pak ponížily ještě více. Takže kosmopolitní "všetečky" vyhnalo a postupně vygenerovalo systém vlády a elity, který nějak koresponduje s německými hodnotami, filosofií (Nietzsche, Heidegger) a historickými zkušenostmi. Je to diktatura, ale na rozdíl od bolševických rigidních dikatur má silnou vnitřní dynamiku a objektivně realizuje technologický rozvoj státu s cílem zvýšení životní úrovně 65 milionů Němců.

Jako sorry za invoking the Godwin's law, ale takovejhle oduševnělejch komentářů byl ve 30. letech plnej svět a i u nás se našli podobní experti na Německo. George Bush ml. to správně nazval "Soft bigotry of low expectations"
Díky za Godwina, Hitlera a Bushe, ale tvoje přirovnání je stonožka a kulhá na všechny nohy....

OK, takže oficiální linie PP-CZ je ukončení vztahů s Čínou nebo válka s Čínou? Docela dobrá záminka by mohlo být uznání nezávislosti Taiwanu (něco se chystá ..https://www.reuters.com/article/us-taiw ... SKBN21E0B7). Nebo vzít zbytek ujgurských džihádistů ze syrského Idlíbu, vyzbrojit a poslat zpátky do Číny? atd atd.

OFFTOPIC500 000 obětí války v Iráku
220 000 obětí války v Afgánistánu
350 000 obětí občanské války Sýrie (účast USA, Turecka a podporovaných džihádistů)
100 00 obětí Jemen
30 000 obětí Libye

cajk

2 500 000 lidí ve vězení USA
30 00 0000 lidí bez zdravotního pojištění USA

cajk, protože o tom žádné články nikdy nenapíšete, žejo...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Jakl za příspěvky (celkem 2):
Ales.Sura, Dalibor.Zahora

D.Taxis Tramway

Strakovka a veverka

..a nic na tom nemění ani to zúžení.

Jakub.Backa
Kontrolní komise
Příspěvky: 2337
Registrován: 06 říj 2013, 14:52
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 2220 poděkování
Dostal poděkování: 3182 poděkování

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od Jakub.Backa »

Ales.Jakl píše: 27 bře 2020, 15:44 postupně vygenerovala (částečně okopírovala) systém vlády a elity, které nějak korespondují s čínskými hodnotami, filosofií a historickými zkušenostmi.
Vím, že je to asi zbytečné, ale zdroj tohoto tvrzení je?
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2184
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 942 poděkování
Dostal poděkování: 7343 poděkování

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od David.Wagner »

David.Wagner píše: 27 bře 2020, 14:25
A opět jsme u těch propagandistických řečí o čínském sledování. Četl jsi tohle vlákno? Četl jsi něco od Snowdena? Pokud ano, tak víš, že míra protiústavního šmírování je na "demokratickém" západě mnohem rozsáhlejší! To i ten zlej Huawei poskytl svoje zdrojové kódy k prozkoumání. Kdy to udělají západní firmy? Rozdíl je v tom, že totalitní Čína se ani nesnaží hrát si na "demokracii." Ukazovat v tomto případě alibisticky na Čínu je přinejmenším pokrytectví.
Mimochodem, kde je v rámci férového přístupu pirátský článek o "EARN IT", kterým nyní prochází v USA a snaží se eliminovat šifrování? To se nás totiž týká mnohem víc! Jakmile totiž tohle projde v demoratické zemi, tak je jen otázka času než to projde u nás. Jakože v Austrálii už prošla ještě větší šílenost.
Myslím, že se shodneme na tom, že je snadnější změnit sebe a vlastní chování než měnit ostatní. Ono vlastně přímo můžeme opravdu měnit jen sebe. Ostatní a okolí se pak změní jako důsledek naší vlastní změny.
A tak to funguje i na kolektivní úrovni. Ve skutečnosti můžeme přímo měnit jen systém ve kterém žijeme. Ostatní systémy se změní pouze jako nepřímý důsledek. Je sice dobré být si vědom nedostatků ostatních, ale měla by to být především výstraha, abychom se sami nedostali tam kde jsou. Navíc jak jsem napsal, tak v oblasti šmírování jsme daleko před Čínou.
Při četbě podobných nenávistných blogů se mi živě vybavují články z Rudého práva. Stačí si za západní imperialisty dosadit komunistickou Čínu a je to jak přes kopírák. Vítr se otočil o 180 stupňů, ale metody progagandy zůstaly.
No, četl. Já jsem velmi proti sledování, napsal jsem o něm několik článků a kampaň (:)) a míra toho, jak převážně korporace zachází s daty je úplně šílená. ALE - myslím, že děláš jednu chybu v atribuci. Ono to není tak, že na Západě je na problémy víc upozorňováno a proto jsou tam horší. Západ je jenom naštěstí stále ještě výrazně citlivější - sledovací a bonusovací systém v Číně zabudovaný ve všem je stále o desítku kroků před čímkoliv co umí NSA/ Google a zároveń ho Čína velmi aktivně vyváží do světa. Jinak data občanů chráníme docela úspěšně třeba na evropské úrovni, kde takové GDPR je myslím fakt dobrý základní rámec a Marcel Kolaja i Patrick Breyer neustále pracují na tom, aby se to posunolo vpřed.
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvek:
Jan.Kochert

Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Jan.Zavadil
Člen KS Praha
Příspěvky: 771
Registrován: 04 lis 2017, 17:54
Profese: Product Manager
Bydliště: Praha 10
Dal poděkování: 5127 poděkování
Dostal poděkování: 1669 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od Jan.Zavadil »

Čína je totalitní stát, kde vládne Komunistická strana Číny a její vedení. Provozuje šmírovací systémy vůči vlastnímu obyvatelstvu na státní úrovni, jsou tam značně omezené svobody, provozuje "převýchovné tábory" mj. pro Ujgury, tutlala vznik epidemie.

V současné době z Číny (ale také třeba z Indie nebo Vietnamu) skutečně proudí materiál, který ke zvládnutí epidemie potřebujeme. Za tento materiál do posledku platíme, platíme jeho výrobu, jeho dopravu. Jedná se o byznys. Když se posílala humanitární pomoc do Číny (z celého světa), nikoho ani nenapadlo si za to nechat platit, proudil tam jako dar. Výsadu, komu Čína aktuálně PRODÁ tento důležitý materiál, je Čínou obchodována nejen za peníze, ale je také vyžadována poměrně vysoká zahraničně politická loajalita (eufemisticky nazývaná někým jako "líbání prstenu"), a ano, je to forma vydírání.

To jsou suchá fakta bez jakékoliv osobní emoce vůči Číně nebo komukoliv jinému.

Co si z toho vzít?

- aktuálně máme skutečně primárnější problémy k řešení, než úvahy nad uspořádáním poměrů v Číně, to jistě. Přesto tyto poměry jsou a minimálně po nějakou dobu zůstanou naprosto v protikladu s jakýmikoliv pirátskými idejemi.
- některé, zejména totalitní, státy, mají tendenci využívat nouzi jiných k prosazování svých politicko-ekonomických zájmů
- závislost na takových státech by měla být propříště minimalizována - a můžeme se bavit, jak toho dosáhnout
- EU poskytuje v rámci svých možností pomoc členským státům a až celá krizová situace bude vyřešena, bude to EU, z jejíž prostředků budeme z velké části napravovat nahromaděné škody, nebudou to prostředky nějakých vzdálených, totalitních států, které nám i v současnosti prodávají zboží za "tvrdé devizy"...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Zavadil za příspěvky (celkem 5):
Jan.Prokop, Petr.Vileta, Vojtech.Pikal, Petr.Lysek, Vit.Fux
“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
Uživatelský avatar
Ales.Sura
Člen KS Praha
Příspěvky: 2112
Registrován: 05 kvě 2009, 12:04
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Bydliště: Praha 7, Bubeneč
Dal poděkování: 1963 poděkování
Dostal poděkování: 3119 poděkování

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od Ales.Sura »

David.Wagner píše: 27 bře 2020, 18:19 sledovací a bonusovací systém v Číně zabudovaný ve všem je stále o desítku kroků před čímkoliv co umí NSA/ Google a zároveń ho Čína velmi aktivně vyváží do světa.
Prosím, abys toto tvrzení doložil kokrétními důkazy a příklady. Jinak to považuji za čistou propagandu!
Pro začátek prosím o čínské alternativy k těmto 10ti asi nejznámějším špionážním programům západních tajných služeb:
10. MUSCULAR
9. OPTIC NERVE
8. MYSTIC
7. OPERATION SOCIALIST
6. GEMALTO HACKING
5. PRISM
4. THE THREE SMURFS – Dreamy, Nosey and Tracker
3. XKEYSCORE
1. UPSTREAM AND TEMPORA
Těch programů je sice mnohem více, ale je to dobrý začátek diskuze.
Naposledy upravil(a) Ales.Sura dne 27 bře 2020, 20:22, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Sura za příspěvek:
Ales.Jakl
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Uživatelský avatar
Ales.Sura
Člen KS Praha
Příspěvky: 2112
Registrován: 05 kvě 2009, 12:04
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Bydliště: Praha 7, Bubeneč
Dal poděkování: 1963 poděkování
Dostal poděkování: 3119 poděkování

Re: Hejtování v době pandemie

Příspěvek od Ales.Sura »

jan.zavadil píše: 27 bře 2020, 18:54 Čína je totalitní stát, kde vládne Komunistická strana Číny a její vedení. Provozuje šmírovací systémy vůči vlastnímu obyvatelstvu na státní úrovni, jsou tam značně omezené svobody, provozuje "převýchovné tábory" mj. pro Ujgury, tutlala vznik epidemie.
Čína filtruje, omezuje a šmíruje komunikaci primárně na svém území. To ostatně u totality překvapí málokoho. Západní země plošně protiústavně šmírují celou planetu (viz příspěvky výše). To u rádoby "demokratických" zemí překvapí. Čína má převýchovné tábory. USA má Guantanamo, kde vězni ztrácejí lidská práva.
Čína tutlala vznik epidemi a dokonce zastrašovala lékaře nebo další lidi co by o tom chtěli informovat. Byli první a nevěděli co se děje, což ovšem brutální chování neomlouvá. Na druhou stranu stranu pak také zavedli brutální karanténní opatření, které by v demokracii nikdy neprošly.
Prostě všude je něco. O nákaze se lhalo i na západě - samozřejmě s ospravedlněním, že se nechtěla vyvolávat panika. Ale na to se může Čína vymlouvat taky. Větu "Obchody zavírat nebudeme a ani to neplánejeme" asi znají všichni. Ale to je jen jeden příklad za všechny. Výroky o dostatku masek a ochranných prostředků už asi citovat nemusím.
Opravdu si chceme za těchto podmínek hrát na správňáky a ukazovat jak jsme vyspělejší? Z mého pohledu na to nemáme žádné právo (a už vůbec ne morální) a každopádně bych začal zametáním před vlastním prahem než začneme mentorovat ostatní a psát nenávistné příspěvky obdobné tomu zmiňovanému v úvodu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Sura za příspěvek:
Ales.Jakl
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Odpovědět

Zpět na „Zjišťování názorů členů“