PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Fórum pro diskusi a hlasování krajského předsednictva

Moderátoři: KoKS Liberecký kraj, PKS Liberecký kraj, Odbor LbK - administrativni

Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrej.Kolek
Příspěvky: 1878
Registrován: 20 pro 2011, 17:05
Profese: chemik (manažer vývoje)
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 1652 poděkování
Dostal poděkování: 1326 poděkování

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Ondrej.Kolek »

Prosim opravis seznam pritomnych .-)
U akce v Jilemnici dopln nazev udalosti a kontaktni osobu.
Diky

"Podle ovoce poznáte dobrý či špatný strom"

Karolina.Gaislerova
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 151
Registrován: 20 úno 2020, 13:18
Profese: Koordinátor Libereckého kraje
Dal poděkování: 26 poděkování
Dostal poděkování: 137 poděkování

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Karolina.Gaislerova »

@Ondrej.Kolek

Zápis mi upravit nejde, zkusím to ještě na PC.:-)

Prosím o přiblížení jak opravit seznam přítomných,byl tam ještě někdo?

Díky
Karolína Gaislerová
Koordinátorka Libereckého kraje
+420770113645
Karolina.gaislerova@pirati.cz
Uživatelský avatar
Helena.Vondrakova
Administrativní odbor
Příspěvky: 898
Registrován: 18 dub 2018, 09:50
Profese: Scrum Master
Bydliště: Pulečný
Dal poděkování: 951 poděkování
Dostal poděkování: 823 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Helena.Vondrakova »

Mumble PKS a MS Jablonec nad Nisou

datum: 18.3.2020
čas: 18:05 - 20:00

přítomní: Daniela Weissová, Helena Vondráková, Jan Lehký, Jarmila Valešová (do 19:04), Marek Förster, Ondřej Kolek, Ondřej Novosad, Veronika Vavřinová

moderuje: Ondřej Kolek

zapisuje: Helena Vondráková

Cíl je zároveň se pochopit. Pochopit potřeby MS a pokusit se ho víc vtáhnout do prostředí KS. Tak aby viděli možnosti KS, které se dají třeba využít. Určitě budeme pokračovat i dál. 1 mumble to nevyřeší. Stejně tak se budeme věnovat MS Českolipsko.
Ondřej Kolek se ptá, zda si prošli otázky, které poslal. Otázky přišly pozdě a nebylo na ně moc času. Ondřej příště pohlídá, aby se ke všem dostaly otázky včas.

Otázky pro MS Jablonec nad Nisou:
Jakou pomoc si přejete a očekáváte od KS LBK?
Jakou pomoc si přejete a očekáváte od PKS LBK?
Jakou další pomoc si umíte představit od Pirátské strany jako celku?
Máte strategický plán pro rozvoj MS Jablonec pro tento rok či na další období a jak případně vypadá?
Pokud nemáte strategický plán rozvoje, plánujete nějaký navrhnout?
Jaký je předpoklad rozvoje počtu členské základky v roce 2020?
Co považujete za své největší úspěchy od vzniku MS Jablonec, co z toho spadá do roku 2020?
Jaké záležitosti nenaplnily Vaše očekávání a jakým způsobem to chcete změnit?
Co považujete za silné a slabé stránky MS JBC a PMS JBC?
Co považujete za silné a slabé stránky KS LBK a PKS LBK?

Ondřej Novosad otázky rozeslal všem do mailu a diskuze podle pokračovat dál na fóru. Od nového roku se toho moc nestalo. Shrnuje, co se děje v Jablonci a v čem se angažují Piráti. S Honzou Polákem nastínili ideální koncept schůzek a do 2 měsíců by ho chtěli uvést do praxe. Jako velkou slabinu cítí, že nemají možnost věnovat této práci moc času.
Rezervy jsou v jasné pomoci zastupitelům. Potřebují především mediální a právní pomoc. Potřebují sestavit a schválit mediální tým. Odhlasovali si, že PMS nemusí být paralelně garanty týmů. Chtějí na MO vyčlenit samostatné prostředky. Potřebují člověka, který bude psát články.
Trápí je málo aktivních lidí a potřebují nabrat nové duše. Jediná šance, jak rozšířit členskou základnu o aktivní lidi je přes sktrukturu KET/MET.
Chtějí navázat užší spolupráci mezi Jabloncem a Libercem.
Ondřej Kolek odpovídá, že z centrály se nedá právní pomoc očekávat. Pirátští právníci jsou extrémně vytížení. Určitě má smysl požádat o pomoc via podání v Redmine. Minimálně člověka nasměrují na někoho, kdo pomůže. Na konkrétní věc se dá najít konkrétní člověk a zasmluvnit ho smlouvou o dílo. Pokud nebudou stačit prostředky, můžemě potenciálně použít rozpočet KS.

Jarča si myslela, že se budeme bavit o pomoci MS v rámci pandemie. O pandemii koronaviru jsme se bavili jsme na včerejším mumble - tato schůzka se měla věnovat něčemu jinému. Ondřej Kolek to komunikoval dlouho v předstihu s O. Novosadem a Honzou Polákem. Koroně se věnuje koordinátorka a Renata Franclová a každý, kdo chce připojit ruku dílu je vítaný. Ondra navrhuje Jarče, aby se spojila s Renatou. Měl by to současně být i nečekaný leitmotiv pro krajské volby. Bude to pro lidi problém a bude potřeba to řešit hned.
Jarča dále mluví o tom, že nejvíc je potřeba prognostik. Potřebovali by vědět, na co se mají co nejvíce zaměřit. Ve chvílích, kdy se nám ekonomika řítí do velké krize, nemá smysl investovat energii do sportu (skate park). Přijde bída a Jarča by ráda věděla, jak na ni reagovat. Uvědomuje si, že se málo obrací na kraj. Málo se obrací, málo se ptá a to může zároveň působit tak, že málo informuje.
Podle O. Kolka je otázka prognostika spíš na rezortní týmy. Doporučuje projít vlákna rezortních týmů.

Daniela nad problematikou pandemie přemýšlí už od začátku týdne. Budeme muset podle současné situace upravit i program. Máme 2 možnosti:
1) krize posílí občanskou společnost
2) budou tlaky na to občanskou společnost oslabit a manipulovat s ní
Pokud se nám podaří uspět ve volbách a eventuálně jít do vládnoucí koalice, dopady vlády nebudou procházet tak snadno. Je před námi velký úkol a to, co nás brzdí není nedostatek odborníků nebo právníků, ale nedostatek lidí. Daniela si sype popel na hlavu, protože po úspěchu v roce 2017 brzdila příliv nových členů. Měli jsme naopak náruč otevřít. Je potřeba neustále aktivizovat ne příznivce, ale lidi, kteří lajkují posty na fcb a nebát se říct si o pomoc. Je velká pravděpodobnost, že se z nich příznivci stanou.

O. Kolek vidí jako 3 nejdůležitější věci:
1) zvýšit celkový počet členů
2) zvýšit počet aktivních členů
3) zvýšit atraktivitu pro lidi zvenčí (např. formát schůze - program, jasný cíl)
Dalo by se členy také aktivně zapojovat formou např. odborných asistentů pro zastupitele.

Verča pociťuje jako největší problém, co jí tíží, demotivaci. Na schůzky chodí pouze PMS a občas předsednictvo. Osvědčilo se zahrát na city.

O. Novosad sleduje na sobě, že má mraky práce a stojí ho velmi energie navíc věnovat se fóru. Nemá už energii na to, aby lidi motivoval a přesvědčoval ty neaktivní, aby něco dělali. Všichni to děláme dobrovolně a on ze své pozice pozice předsedy si neumí představit, že bude někomu něco nakazovat. Dokáže si představit, že někoho na základě odbornosti někam nasměřuje a bude požadovat výsledek.

O. Kolek zjistil, že vyhoření závisí na nastavení stavu mysli. Je potřeba si uvědomit, že jednotlivec nedokáže obsáhnout všechno a je potřeba si jednotlivé role rozdělit. Je důležité v sobě najít tu sílu, nějaký pozitivní proud, přidat plyn a dotahovat věci. Ondra chce mluvit letos s každým jednotlivým členem o tom, jak se cítí a jak bychom ho mohli zapojit. Každý rád řekne, co umí, a s tím se dá dál pracovat. Pokud na to nestačí zkušenosti z firemního prostředí, musíme se dál vzdělávat (Jak motivovat, Jak řešit spory, ..). Může pomoci i pirátská putovní univerzita. Nově je na fóru také vlákno, kam si můžeme psát náš zájem o školení tzv. soft skills. Je to zkrátka řešitelné, je to o mindsetu a Ondra si tím vším prošel taky.

Pro O. Novosada je nová velká pozitivní zkušenost výběr nové koordinátorky.

Helena mluví o tom, že je hrozně důležitý nadhled a fyzická kondice. Je potřeba si uvědomit, že když se něco z toho, co plánuji, nepovede, nic se neděje. V okamžiku, kdy si člověk přestane věci připouštět, začnou se dařit.

O. Kolek je se současným složením a aktivitou PKS spokojený, ale vždycky to tak nebylo.
Mediální odbor KS je nastartovaný. Kdokoliv aktivní může být členem, což pro něho může být přínosem (školení, sdílení zkušeností, konzultace s M. Chalupou). Nikdo nebude placený, ale budou se udělovat cílové odměny. PKS nezařídí nikoho, kdo by se věnoval čistě Jablonci. Máme Michala Chalupu.
Jenda Lehký bude zveřejňovat všechno na fcb. Pro O. Kolka je MO KS priorita a řešením pro Jablonec bude napojení na MO KS. Kolem vedoucího MO bude tým dobrovolníků a doporučuje se na něj napojit.

Pro Jendu L. je také nejdůležitější mediální tým MS. Jako ideální vedoucí se jeví Honza Picko, ale když se s ním Jenda o tom bavil, řekl, že neví. Má jasno v tom, že je potřeba stupňovat mediálně opoziční práci tak, aby to vyvrcholilo v době kampaně do dalších komunálek. Jenda opakuje, že by potřebovali pomoc v právních věcech. I přesto, že Jarda je právník, nikdy nepokryje širokou škálu oblastí, kde tu pomoc potřebujeme.
Zájemci o členství jsou, ale nevidí cestu dál. Bez aktivního zapojení stávajících členů to nepůjde. Neví, jak to uchopit dál, jak nabrat lidi. Potřebujeme minimálně 10x víc členů, než máme teď, abychom se profesionalizovali.

Ondra hodnotí jednání jako plodné. Všichni jsme kraj a ten nejpomalejší udává tempo kroku. Další schůzka tohoto typu bude odhadem za měsíc.

"Think big, act small, fail fast, learn rapidly."
Helena Vondráková,
tel.: 6O5 136 828

Karolina.Gaislerova
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 151
Registrován: 20 úno 2020, 13:18
Profese: Koordinátor Libereckého kraje
Dal poděkování: 26 poděkování
Dostal poděkování: 137 poděkování

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Karolina.Gaislerova »

Jednání PKS LBK
Datum: 18.3.2020
Čas: 17:30 - 18:00
Místo: Mumble


Přítomní: Helena Vondráková, Karolína Gaislerová, Marek Förster, Ondřej Kolek, Daniela Weissová

Moderuje: Helena Vondráková
Zapisuje: Karolína Gaislerová
Zápis zkontrolovala: Helena Vondráková

Program:
1. Volební asistent


Volební asistent

Ondřej:
-Vypadl nám volební asistent, musíme to řešit, jaké máme možnosti?
-Renata bude pomáhat, Pirátské Listy na sebe vzal Petr Jeník.

Helena:
-Nemá smysl to výběrové řízení dělat, kvůli Zuzce, vzhledem ke svým úvazkům je nepřijatelná.

Marek:
-Postrádá to smysl, výběrko, kde je jeden člověk.

Daniela:
Souhlasím, vyhradili jsme si právo nikoho nevybrat nebo to zrušit, jako Koordinátorka Zuzka neměla čas v období voleb.

Ondřej:
-Jak naplníme tu aktivitu?

Marek:
-Zopakujeme výběrové řízení a dáme tomu 14 dní

Helena:
-Stálo nás to spoustu času a energie, znovu bych výběrko nedělala. Všichni, které se nám podařilo oslovit a měli o tu pozici zájem se už přihlásili. Pochybuji, že existuje ještě někdo jiný ochotný, který by byl schopný a ochotný akceptovat naše podmínky

Ondřej:
-Jak naplníme aktivitu? Svoláme členy, bude to pro ně prospěšné, nahradíme to více lidmi, budou muset být aktivní, Michal Chalupa taky pomůže, pokud budeme naslouchat a budeme vědět co chceme

Daniela:
-Toto je možné, bude to zájem celého sdružení, hlavně první 10, aby si každý z té desítky, řekl, o co se postará, a ať si vezme někoho, kdo mu s tím pomůže, nyní je sice volnější režim, ale i tak je nutné to nepodcenit, bude to velký nápor, škoda že nemáme volebního asistenta, bude nám to chybět, člověk, který koordinuje záležitosti.

Ondřej:
-Bylo by fajn, kdyby každý z první desítky měl svého asistenta, klidně i z jiných pořadí kandidátek, toto je zajímavý nápad, zapojit ke každému z první desítky, nějakou pravou ruku, může to být i člověk z kandidátky

Helena:
-Nedokáži si představit, že návrh Daniely by fungoval.

Ondřej:
-Je to zkušenost a neměla by se opakovat, nějaké řešení mít musíme, něco, co bude fungovat, když ne, můžeme to po tom upravit, neslibuji si, že všichni budou fungovat, a ať si to všichni pamatují,až budou probíhat další primárky, hlídat si vzájemné výkony, pokud je někdo někde vysoko podsazení a nekoná, je to problém.

Marek:
-Mě se to líbí, ale moc tomu nevěřím.

Helena:
- Existuje také možnost Renatu zasmluvnit, když to nepřesáhne 100k, nemusíme dělat výběrko, KoDo to dělat nemůže, koordinátorské práce je v kampani mnoho, ani první pětka

Marek:
-Založíme mediální odbor, zvolíme vedoucího až těch možnostech bude možnost čerpat nějakou úkolovou odměnu, kdo to bude dělat, je potřeba člověk na částečný úvazek.

Ondřej:
-Márův nápad se mi líbí, ale i tak by měl být každý z první 10 vyzván, ať má pravou ruku,něco jako asistent poslance.

Daniela:
-Může to jít přes osobní sympatie, měla by to být první desítka, čím více tím lépe, kdybychom přesvědčili Renatu, která by byla specialista na kampaň, že dostane odměnu, dovedu si představit, že to by fungovat mohlo,

Ondřej:
-Přesně,ať je to na osobním výběru, první desítka bude vyzvaná, ať tak učiní, vyzveme je, někdo si může sehnat i více lidí= více práce.
-Po ustanovení mediálního odboru bude možnost cílových odměn za práci související s krajskými volbami.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karolina.Gaislerova za příspěvek:
Ondrej.Kolek
Karolína Gaislerová
Koordinátorka Libereckého kraje
+420770113645
Karolina.gaislerova@pirati.cz
Uživatelský avatar
Ondrej.Kolek
Příspěvky: 1878
Registrován: 20 pro 2011, 17:05
Profese: chemik (manažer vývoje)
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 1652 poděkování
Dostal poděkování: 1326 poděkování

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Ondrej.Kolek »

Já se ještě jednou omlouvám za absenci, měl jsem střevní potíže a musel jsem .-)

"Podle ovoce poznáte dobrý či špatný strom"

Uživatelský avatar
Ondrej.Kolek
Příspěvky: 1878
Registrován: 20 pro 2011, 17:05
Profese: chemik (manažer vývoje)
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 1652 poděkování
Dostal poděkování: 1326 poděkování

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Ondrej.Kolek »

Příště si shrneme Strategii 2020: přerozdělení úkolů, změnu termínů pro plnění cílů a zapojení nové místopředsedkyně.

"Podle ovoce poznáte dobrý či špatný strom"

Karolina.Gaislerova
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 151
Registrován: 20 úno 2020, 13:18
Profese: Koordinátor Libereckého kraje
Dal poděkování: 26 poděkování
Dostal poděkování: 137 poděkování

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Karolina.Gaislerova »

Jednání PKS LBK
Datum: 24.3.2020
Čas: 21:00 - 22:15
Místo: Mumble


Přítomní: Helena Vondráková, Karolína Gaislerová, Marek Förster, Michal Chalupa, Daniela Weissová
Omluveni: Ondřej Kolek

Moderuje: Helena Vondráková
Zapisuje: Karolína Gaislerová
Zápis zkontrolovala: Helena Vondráková

Program:
1. Kampaň
2. Koronavirus
3. Krajský volební výbor
4. PaRo
5. Strategie rozvoje



Kampaň

Helena:
-Proběhlo Jitsi na téma claim. Výsledek je, že tvorba claimu se odkládá a např. Zlínský kraj bude mít vlastní claim. Chtějí, aby v claimu zaznělo, že je potřeba změna. Dává mi smysl mít taky vlastní claim, centrální claim možná nebude vystihovat to, čeho chceme dosáhnout my.

Michal:
-Nepřijde mi blbé vymýšlet vlastní claim, pokud je lepší než ten daný
-Chce to změnu - je klišé a nepirátská hláška, teto styl kreativity spíš uškodí, je to naprosto srovnatelné s tradičními stranami, necítím v tom nic pirátského.

Daniela:
-Souhlasím, když už někdo chce svůj ,ať požádá o pomoc odborníky, např. hurá na kraj mi připadá dětinské, v našem případě to není kvalitní.

Helena:
-Návrh od Honzy Hrušky, claim- "na kraji zítřka".

Michal:
-Pirátské listy nebudou, ani ty květnové? Zjistíme to.
-Bude to online, tam můžeme něco vymyslet, nyní to bude priorita a propagovat to na fb.



Koronavirus

Helena:
-Důležité téma, jediné které můžeme řešit, starostové dělají kampaň, piráti v kraji jsou neviditelní.
-Měli bychom to koncepčně pojmout a vyzdvihnout a rozšířit kanály,co děláme v boji proti koronaviru.
-Šijeme roušky, Jan Picko- tištěné respirátory, Tomáš rozdává šicí stroje.
-Založit pracovní skupiny,týmy, každý tým bude mít jedno téma a každý bude dělat něco jiného, místo Ketu by měli tyto týmy.
-Infografika- co piráti dělají v kraji, byly by tam kontakty, kdo co dělá, pomůže atd.

Michal:
-Bude se tvořit krizový mediální štáb pirátů, který bude informovat v kraji.
-První pirátská pomoc- tři linie, každodenní reportování z krajů, co se zrovna děje, aktivita bude napojená na web korona virus pirati.cz, interaktivní mapa pirátských aktivit v krajích, rozcestník kontaktů k aktivitám.
-Nyní se ztratí každá zpráva, budeme streamovat, můžeme si tam někoho vytáhnout, projekt poběží 2-3 měsíce ,musíme být vidět, ještě to probereme, čeká se na první výkop a my se jako LBK taky budeme prezentovat.

Helena:
-Guláš bych řešila formou balíčků, balíčky s jídlem, pokud seženeme víc lidí, pojďme do toho, pomoc v době koronaviru je jediná dobrovolnická činnost, kterou teď dělat můžeme, pojďme se zviditelnit.
-seznam provozoven hospod, které dováží jídlo, pomoc podnikatelům, tabulku v našem kraji.

Daniela:
-Byla by dobrá aplikace, kde by byla představa o tom, kolik živnostníků už balancuje na pádu, kolik rodin už je v tísni, aniž by to řešili na sociálním úřadu, , chci zjistit na živnostenským, kolik je tu osvč, jakých a kde, ať jsme vidět, jsme aktivní a že něco děláme, pak budeme vědět, jak to na místech vypadá a budeme mít představu,jak se to bude dělat v budoucnu po krizi.

Helena:
-Chci vyzvat všechny členy,aby se zdrželi kritiky vlády na soc.sítích, nepřísluší nám vládu kritizovat, snažila bych se zveřejňovat vše pozitivní, pracovat na tom,abychom byli přínosem. Kritiku za nás v dostatečné míře dělají ostatní aktivní.

Danča:
-Nekritizuji vládu, mám výhrady, nemohu se tvářit, že je něco v pořádku, je to selhání, nemohu nic slíbit.

Marek:
-Také to nemohu garantovat, vláda jedná arogantně, zavřeli jsme hranice a máme karanténu, to je jediné dobré, nejsou základní prostředky.


Krajský volební výbor

Helena:
-Jako PKS máme plnit funkci krajského volebního výboru.
-Krajský volební výbor zřizuje PKS a přenáší na něj své kompetence, vytváření záměru, schválení rozpočtu, volba strategie, úkolování a dohled nad volebním štábem.
-Jako PKS schválíme rozpočet, který předloží volební štáb, mohou se objevit volební výdaje brzy a bez rozpočtu to neproplatíme.
- PKS ukládá volebnímu štábu předložit ke schválení navrhovaný rozpočet
- PKS ukládá volebnímu štábu dodat složení stálého volebního štábu.
- PKS ukládá volebnímu štábu dodat text na volebního manažera do příštího úterý, 31.3.2019


PaRo

Marek:
-PaRo- Picko- 3D tisk, spojitost? Jak to uchopit?

Helena:
-Školy budou chtít být apolitické, byl problém mít stánek v kampusu TULky.


Strategie rozvoje


Helena:
-Strategie rozvoje, probrat ty body, a co se nedají vzhledem k pandemii realizovat a posunout deadline o dva měsíce, existují varianty online kurzů, může to dva měsíce počkat, věřím že těch bodů tam bude i víc, probrat to příště, přehodnotit deadline a posunout to,celé upravit a přenastavit. To by mohl být úkol pro Ondru.



ÚKOLY:

Karolína:
-zjistit, zda Jan Picko nemá zájem o větší podporu 3D tisku z naší strany.
-zjistit, zda budou pirátské listy v květnu

Helena:
-vytvořit na zulipu streamy ke korona týmům

Volební štáb:
-předložit rozpočet
-dodat text na volebního manažera do příštího úterý
-stanovit členy volebního štábu

Ondra:
-posunout deadliny ve Strategii rozvoje kraje 2020
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karolina.Gaislerova za příspěvek:
Ondrej.Kolek
Karolína Gaislerová
Koordinátorka Libereckého kraje
+420770113645
Karolina.gaislerova@pirati.cz
Karolina.Gaislerova
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 151
Registrován: 20 úno 2020, 13:18
Profese: Koordinátor Libereckého kraje
Dal poděkování: 26 poděkování
Dostal poděkování: 137 poděkování

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Karolina.Gaislerova »

Jednání PKS LBK
Datum: 9.4.2020
Čas: 21:00 - 22:15
Místo: mumble


Přítomni: Helena Vondráková, Ondřej Kolek, Daniela Weissová, Jana Schlegelová

Moderuje: Helena Vondráková
Zapisuje: Karolína Gaislerová
Zápis zkontrolovala: Helena Vondráková

Program:
1.Strategie
2.Mail od Radka Holomčíka.
3.Mail Pavel Štěpánek- permanentní kampaň
4.FB kandidátů krajských voleb



Strategie

Ondřej:
-Je potřeba posunout termíny, byly zde věci, které byly přednostní.
-Je to rozdělené, musíme si ten stav shrnout.

Budeme si ty úkoly říkat bod po bodu.

Jana:
Splněné:
-111, Milník 2, 121
-311-Seznam členů úkol pro KoKs-vyexportovat lidi z people,co dělají, někdo je pasivní, obvolat zda jsou ochotni přiložit ruku k dílu- 19.4.2020
-1321- otázka vzdělávání má garanta, který sleduje nabídku kurzů
-1322- Plán školení komunikace
-Dát do infa členům- o školení které bylo v newsletteru, dát to pak i tam na fórum.

Daniela:
- RP nabídlo možnost připojení se na mumble PKS, přihlásila se Olga, můžeme ji pozvat

Helena:
-Zkusíme to za 14 dní, příště si připravíme co budeme projednávat.

Karolína:
-Zajistit newsletter. Připomenout v souhrnu školení. Najít další, vyhledat online kurzy.

Jana:
-Výstup 31323- Odborné semináře a školení, putovní univerzita
-Do 30.června a nějaký mezimilník
-Do 31. května, zeptat se lidí co kdo chce
-Daniela: ať první 5,10 udělá rozbor, kdo co chce,at se zamyslí
-1331- KoKs-definice počtu členů do roku 2023

Jana:
-Je to úkol pro KoKs?

Ondřej:
-Je to spíše na společné projednání. Termín do 31. května.

Helena:
-Zkusíme se zeptat Marka, dělá analýzy pro poslanecký klub a má s tím zkušenosti.

Jana:
-Výstup 2, definice přístupu potřeb a nástrojů

Karolína:
-Je to úkol pro KoKs.
-Do 30.června

Ondřej:
-Krajské odbory, přijde i na řadu PO, vedoucí PO bude s KoKs spolupracovat.

Jana:
-Výstup 3, naplnění předem naplněného počtu členů
-Do 30. listopadu 2020

Ondřej:
-Je to vysoko postavená laťka, je to z roku 2018. Cíl bylo 80 členů, pohybujeme se kolem 60.

Helena:
-Kvůli koronaviru je nutné ten počet snížit. Nyní je nábor paralyzovaný.

Ondřej, Jana:
-Počet necháme.

Jana:
-1341,Ukliďme Česko, Pirate parties, výlety, akce atd.

Karolína:
-Projít si návrhy na akce, Pirátská párty by mohla být na podzim, domluvit jak mít toto zohledněné v kalendáři a mít rozpis událostí. Návrhy termínů, založit vlákno na forum nebo zulip, dávat návrhy akcí. když se budou upevňovat termíny a garanti těch událostí.
-termín do 7.6.

Daniela:
-Pirátská summer party je zařízená, je to na 8. Srpna. Možná uděláme i dětský den. Zvažujeme termín, jaké budou okolnosti.

Jana:
-14111, jednací řád je navržen a schválen

Ondřej:
-Musím zformátovat dokument, wordová úprava a dám ho na mrak, potvrdím to na fóru, musí se to nechat schválit u AO přes podatelnu
-termín do 14.4.

Jana:
-Výstup 2, nastaveno používání stranických systémů.

Helena:
-Aktivita tu je, ubírá se to dobrým směrem.

Jana:
-Máme jasno v tom,kolik máme kanálu na Zulipu, proč jsou nějaké kanály uzavřené, kolik tam je pozvaných členů atd., jaké máme klíče k tématům.
-Uzamčené věci na Zulipu nejdou vidět, není šance to pak najít.

Helena:
-Kdyby ten kanál byl otevřený, tak by to mohlo být otevřené pro kohokoliv i z venčí. Pozvat do kanálů, členy atd.

Daniela:
-Zjistit na kolik mají být ty kanál uzavřené.
-Na Zulipu je spousta kanálů.

Ondřej:
-Je potřeba zlepšit správu kanálu do Zulipu, zvát tam členy. Správa kanálů si zaslouží revizi.

Jana:
-Kanál může vytvořit, nechceme svazovat lidi na Zulipu. Neaktivní nás nemusí trápit.

Daniela:
-Chtěla jsem Vás seznámit s tím,co nás čeká.


Mail od Radka Holomčíka


Daniela:
- prorůstové balíčky, přepošlu Vám mail, je tu zadání na analýzy, je tu dobře popsané co a jak, k čemu to povede. Přednesu to na volebním štábu, ať si podle jednotlivích gescích rozdělíme kdo co udělá,podle našich schopností.


Mail Pavel Štěpánek- permanentní kampaň

-Kampaň která pojede pořád, kampaň známých osobností.
-Mediální výstupy libereckého kraje, odvolit šéfa MO, dnes jsme s Helčou dali jídlo potřebným, hodila by se tisková zpráva s fotkami, informovat o tom.

Ondřej:
-Mohlo by to být i pro pirátské listy.

Daniela:
-Český Rozhlas Liberec reportáž o guláši, bylo by to vhodné.

Helena:
-Udělejme shrnutí, mediální prostor je zahlcený, je nemožné se tam dostat, Pirátské listy, dáme tam všechny aktivity, které v kraji děláme.

Jana:
-Kapitola 322- do 30. května, člení představitelé mají a kultivují své stránky.
-Necítím se na to.

Ondřej:
-Dáme to Markovi.

Helena:
-Všichni piráti mají mít profil na lide.pirati.cz


FB kandidátů krajských voleb

-FB- v případě kandidátů krajských voleb to nemá smysl, člověk nemá čas se věnovat facebookovému profilu, má to smysl spíše do senátu

Jana:
-Výstup 3. -Harmonogram volebních příprav
-nemám zkušenost s organizací voleb, neznám ty principy

Ondřej:
-Může to mít Helena s Danielou.

Za týden se sejdeme v 19:30. Dořešíme strategii


ÚKOLY:

Karolína:
-311-Seznam členů úkol pro KoKs-vyexportovat lidi z people,co dělají, někdo je pasivní, obvolat zda jsou ochotni přiložit ruku k dílu- 19.4.2020
-1322- Plán školení komunikace- Dát do infa členům- o školení které bylo v newsletteru, dát to pak i tam na fórum.
-Zajistit newsletter. Připomenout v souhrnu školení. Najít další, vyhledat online kurzy.
-Projít si návrhy na akce, Pirátská párty by mohla být na podzim, domluvit jak mít toto zohledněné v kalendáři a mít rozpis událostí. Návrhy termínů, založit vlákno na forum nebo zulip, dávat návrhy akcí. když se budou upevňovat termíny a garanti těch událostí.
-Připomenout v souhrnu založení profilu na lide.pirati.cz

Daniela:
-Volební pětka nebo desítka udělat rozbor, kdo co chce, ať se zamyslí.

Ondřej:
-Zformátovat dokument, wordová úprava a dát ho na mrak, potvrdit to na fóru, schválit u AO přes podatelnu
-termín do 14.4.

Helena a Daniela:
-Harmonogram volebních příprav
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karolina.Gaislerova za příspěvek:
Ondrej.Kolek
Karolína Gaislerová
Koordinátorka Libereckého kraje
+420770113645
Karolina.gaislerova@pirati.cz
Karolina.Gaislerova
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 151
Registrován: 20 úno 2020, 13:18
Profese: Koordinátor Libereckého kraje
Dal poděkování: 26 poděkování
Dostal poděkování: 137 poděkování

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Karolina.Gaislerova »

Jednání PKS LBK
Datum: 14.4.2020
Čas: 20:30 - 21:30
Místo: mumble

Přítomni: Helena Vondráková, Daniela Weissová, Jana Schlegelová, Marek Förster, Karolína Gaislerová

Omluveni: Ondřej Kolek

Moderuje: Helena Vondráková
Zapisuje: Karolína Gaislerová
Zápis zkontrolovala: Helena Vondráková


Program:
1. Spuštění registrací do krajských voleb
2. Program
3. Inzerát na volebního manažera
4. Krajské volby, volební štáb
5. Příspěvek na fb


Spuštění registrací do krajských voleb

-Komukoliv dávat avízo, že sháníme lidi do volebních komisí.
-Zjistit jakým způsobem registrace funguje.


Program


Jana:
-V jaké je to fázi, to co je na zulipu je aktuální? Zda garanti první desítka, zda je lepší to schvalovat jako celek, nebo po částech?

Daniela:
-Schvalování bude podle částí, ať je to přehledné, kdo za tou gescí stojí,jaký garant.

Marek:
-Bude nějaká schůze?

Daniela:
-Budeme se domlouvat a dám vědět.

Jana:
-Měli bychom založit pro MO a FO sekci na fóru a podatelnu v redminu.
-Zadám to do podatelny AO.

Helena,Ondřej,Daniela:
-Souhlasím.

Ondřej:
-Pozveme Jana Hrušku na mumble KS.
-Můžeme zvát vedoucí, ať vědí o čem jednáme.

Helena, Jana, Daniela:
-Jsme pro.


Inzerát na volebního manažera


Helena:
-Poslala jsem inzerát na volebního manažera.
-Chceme to inzerovat i přes jobs.cz.

Jana:
-Sedí částky u hlasování?

Marek:
-Šlo by to, a co ty částky?

Helena:
-Počítala jsem to za 6 měsíců x 16.000, Musím odečíst půl měsíce.


Krajské volby, volební štáb

Ondřej:
-Co přípravy na krajby, volební štáb.

Daniela:
-Nehnuli jsme se, dnes je Mumble volebního, dnes se domluvíme na termínu schůze volebního štábu a první desítky, abychom pokročili s programem. Harmonogram.

Ondřej:
-Je nějaký akční plán?
-Vycházím z volebního manuálu, týká se to media plánu, dobrovolníci, lidé do volebních komisí,rozpočet.

Daniela:
-Volební komise, zjistíme jak to bude s registracemi, jak to funguje.
-Dobrovolníci, zatím jsme nevytvářeli ani portfolio pozic, není to ještě zřejmé.
-Stále se vede diskuze na republikovém výboru, tak na RP i volebním výboru, neví se jak bude kampaň vypadat.

Ondřej:
-Členové štábu?

Daniela:
-Termíny jsou podle hlavního harmonogramu, akční plán stanoven není, zatím se pracuje na přepracování témat,
-První pětka je volební štáb,vedoucí MO, KoKs, volební manažer


Příspěvek na fb

Daniela:
-Chtěla bych aby z fotek na fb, z guláše pro Naději, abychom měli tiskovou zprávu.

Helena:
-V respektu je rozhovor s Ivanem, Piráti jsou unikátní v tom, že pomáháme nikomu to necpeme.
-Zvážila bych to.
-Bude tiskovka, co děláme a připojíme formulář pro lidi, kteří chtějí vařit taky.


Daniela:
-Školy a školní uzavření.
–8.června otevírají divadla, akce max do 30 lidí,nedává to smysl.
-Od 20 dubna vysoké školy, od 11. května, závěrečné ročníky, individuální výuka, 25. květen možnost přítomnosti žáku.


Úkol Karolína:
-Zjistit, zda bude centrální formulář který se bude sdílet, nebo si to máme udělat sami.
-Seznam všech akcí a dobrovolníků.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karolina.Gaislerova za příspěvek:
Ondrej.Kolek
Karolína Gaislerová
Koordinátorka Libereckého kraje
+420770113645
Karolina.gaislerova@pirati.cz
Karolina.Gaislerova
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 151
Registrován: 20 úno 2020, 13:18
Profese: Koordinátor Libereckého kraje
Dal poděkování: 26 poděkování
Dostal poděkování: 137 poděkování

Re: PKS LBK 04/2020 Zápisy ze schůzí PKS Libereckého kraje

Příspěvek od Karolina.Gaislerova »

Jednání PKS LBK
Datum: 21.4.2020
Čas: 20:30 - 21:30
Místo: mumble

Přítomni: Karolína Gaislerová, Daniela Weissová, Marek Förster, Jan Hruška, Jana Schlegelová, Helena Vondráková


Omluveni: Ondřej Kolek

Moderuje: Helena Vondráková
Zapisuje: Karolína Gaislerová
Zápis zkontrolovala: Helena Vondráková


Program:
1. Přítomnost republikového předsednictva na příštím jednání PKS
2. Permanentní kampaň

Přítomnost republikového předsednictva na příštím jednání PKS

Daniela:
-Stojíme o to aby členové a příznivci se zapojili do kandidátky, proč mají tyto volby smysl. Vyhneme se formálním parametrům, kdo bude souhlasit měl by to prohlásit na fóru na kandidátce, že do toho jde, můžeme je nominovat a potvrdíme to.
-Zpráva od Šárky Atlmanové, předsednictvo na schůzi, zúčastní se jednání,pozvala bych ji na příští úterý. Souhlas. Příští úterý 20:30.


Permanentní kampaň


Jan:
-Udělat tiskovou zprávu o paní,která se přihlásila na vaření.
-Můžete posílat materiály na články.

Daniela:
-Měli bychom profilovat první desítku. V rámci toho co děláme to bylo s výhledem v rámci gescí, kde bude potřeba v budoucnu zapracovat. Jak se koncipuje změněná strategie. Kampaň je na konci srpna začátku září. Měli bychom být vidět venku. Permanentní kampaň pojede i venkem, a po volbách zůstane až do dalšího roku do poslaneckých.

Jan:
-Např. bude léto, boj se suchem.

Marek:
-Pirlisty budou online.
-Dávám profily na webu dohromady, chceme apelovat na lide.pirati.cz, připomenout to v newsletteru. Ověřit lidi. Urgovat to osobně.
-Videopropagace, vymyslet scénář, ať máme videocontent. Chce na to vyčlenit budget.

Daniela:
-Udělat společné homeoffice video.
-Pojďme zkusit v rámci MS, najít 5 lidí kteří na tu kandidátku půjdou,

Marek:
-Máme krajský kalendář, nevím nakolik jsou ty informace platné.

Daniela:
-Udělejte na příští KS, dát to do newsletteru. S odkazem na mumble.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karolina.Gaislerova za příspěvek:
Ondrej.Kolek
Karolína Gaislerová
Koordinátorka Libereckého kraje
+420770113645
Karolina.gaislerova@pirati.cz
Odpovědět

Zpět na „Krajské předsednictvo Liberecký kraj“