Podpora výsadby stromů v Plzeňském kraji 2020

Moderátoři: Vedoucí centrálních orgánů, Republikové předsednictvo - asistenti, Krajske expertni tymy - vedouci

Odpovědět
anon268
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 187
Registrován: 20 lis 2017, 22:30
Dal poděkování: 485 poděkování
Dostal poděkování: 429 poděkování

Podpora výsadby stromů v Plzeňském kraji 2020

Příspěvek od anon268 »

Přátelé, kamarádi a milovníci přírody ;)
Projekt Podpora výsadby stromů v Plzeňském kraji 2020 si dal za cíl pomoci občanům zapojit se do péče o životní prostor v jejich blízkém okolí a pozitivně ovlivňovat stav životního prostředí.
Akce je určena pro všechny fyzické osoby, které vlastní vhodný pozemek nebo mají v pronájmu pozemek například v zahrádkářské či chatové kolonii a chtějí na něj vysadit ovocné nebo listnaté stromy. Může se přitom jednat o pozemek jak mimo zastavěné území obce, tak třeba i o vlastní zahradu.

Podpora bude probíhat formou věcného daru.

Zájemci dostanou sazenice dle předchozího výběru v hodnotě přibližně od 3000 do 10 000 korun. Celkově je na tuto akci vyhrazen 1 000 000 korun.

Registrace zájemců bude probíhat od 2. března do 30. dubna formou zaslání přihlášky na e-mail: vysadstrom@plzensky-kraj.cz, případně písemnými přihláškami zaslanými na adresu Krajského úřadu Plzeňského kraje.

Zájemci do přihlášky uvedou, o které druhy stromů z předem připraveného výběru budou mít zájem, a na kterém pozemku je vysadí. Tyto stromy pak dostanou ve formě vzrostlých stromků s kořenovým balem. Samotná výsadba se uskuteční v na přelomu září a října 2020, kdy si žadatelé připravené stromy vyzvednou na výdejních místech. Ta budou v každém okrese Plzeňského kraje a úspěšní žadatelé o nich budou včas informováni. Na žadatelích pak už bude jen zajistit si vhodný doprovodný sadební materiál, jako jsou opěrné kůly a ochrana kmene před poškozením, stromky zasadit a starat se o ně.

Bližší informace jak a o jaké sazenice žádat zjistíte v příloze této zprávy.

Tímto Vás vyzývám aby jste zkusili najít vhodné lokality kde by byla vhodná výsadba. Týká se to i soukromých pozemků. Zjištuji možnosti výsadby na MO Plzeň 2.

Děkuji Všem ;)
Přílohy
Výzva občanům PK STROMY FO FINAL.pdf
(772.78 KiB) Staženo 21 x
Tito uživatelé poděkovali autorovi anon268 za příspěvek:
Dan.Lestina
Odpovědět

Zpět na „Životní prostředí a zemědělství“