KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, PKS Zlínský kraj, KoKS Zlínský kraj, Odbor ZlK - administrativni

BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od BenjaminPierce »

Yveta.Martinkova píše: 05 bře 2020, 10:57
Viditelně, či skrytě vyjednávat podporu? Tak možná přemýšlíš ty Rade :)
[/quote]

Tak možná přemýšlíš ty Rade :).

Přestože to považuju za nadbytečnou snahu o označení jakýchsi nežádoucích zákulisních praktik, rád ty dva pojmy vysvětlím. V mém chápání světa by mně nenapadlo, že by označení skrytě vyjednávaná podpora mělo být jakkoli kontroverzní. I takto nějak nějak vznikají ty nekonečné na začátku často malicherné spory, rozrůstající se do osobních nevraživostí na základě kterých ZLK nějak hodnotí v Praze. Na úterní schůzi to, přetlumočil Franta a přestože to obratem schytal, nemyslím, že to tak z Prahy nemůže vypadat.


Viditelná podpora = Na fóru navrhovatel napíše koho bych si přál/přála a proč a požádá ostatní, aby jím navrženého kandidáta/kandidátku podpořili. např. Když jsem na fórum napsal, aby bylo zvážena dovolba PKS někoho z východní části kraje a dodal jsem ať to KM vezme v úvahu. Myslel jsme až se o tom v KM viditelně na schůzi, pro veřejnost skrytě na Zulipu, nebo jiných platformách, v rozhovorech budete bavit, tak ať to zvážíte.

Nebo na schůzi MS, KS ať už navrhovatel nebo kandidát sám ostatní veřejně o podporu požádá, což je v zápisech. Podle typu voleb, to může být i tak, že tomu kandidátovi někdo druhý vystupuje na setkáních, roznáší jeho letáky, sdílí posty na sociálních sítích atd.

Skrytá podpora = Nejznámější skrytá podpora jsou tajné a přitom stále demokratické, volby.
Neviditelná podpora je ta běžnější, která byla, je a do chvíle než budeme moci číst myšlenky druhých předpokládám bude běžnou součástí politiky. Pokud to není stylem podpoř na tu a tu funkci Adama a já ti na úřadě, nebo státní firmě zaměstnám Evu, což si troufám říct by nikdo do lobby kontaktů nezapsal, tak jde o zcela běžné vyjednávání o podpoře, které je většině skryté. Přitom není důvod mít obavu, že by šlo o snahu o zneužití postavení. Někdy, někdo z důvodu osobních vazeb může tušit kdo koho podporuje a vyjednává podporu u jiných, nebo je to i skryté proto, že vyjednává podporu pro někoho jiného, než ostatní, nebo jemu jinak blízký jiný kandidát tuší. Např. pokud byli tři kandidáti na lídra, očekával bych od nich, že si předvyjednávali podporu, třeba jen testováním jestli jsou u jiných volitelní a pokud nebudou mít na kraji piráti přes 50% což nepředpokldám, tak budou nuceni pro veřejnost viditelně i skrytě vyjednávat s dalšími stranami.

Otevřeně potvrzuji že považuji i skrytě vyjednávanou podporu za běžnou součást politiky a přitom to není nepřípustný lobbing uvedený v § 2 předpisu o lobbingu. Ani mi nejde na rozum jak by řemeslo politiky fungovalo pokud by se to nedělo. Není to o tom do lobby kontaktů napsat byl jsem v poslanecké kantýně s poslancem konkurenční strany a dostal jsem kafe a byli mi nabídnuty dva cukry,ale vzal jsem si jenom jeden a tím, že kafe a cukr zveřejňuju, jsem transparentnější, než jiný který se na chodbě potká s kolegou z jiné strany a ten mu řekne, co to ten váš poslanec XX zase mlel, udělejte si s ním pořádek a aby ho popíchl ještě víc dá mu placku s logem jeho strany a on to setkání ani placku, kterou s úsměvem odmítl, nebo odložil do schránky té strany, do lobby kontaktů neuvedl. První mi připadne dětinský, a druhý se dovedl nad blbosti povznést a rozpozná co je důležité. Hlásit každou běžnou činnost, jako podezřelou je jako z Orwella. Více o lobbingu ZDE

Např. v souladu s čl. 4 odst. 3) stanov jsem aktuálně dnes někomu soukromou zprávou přes fórum napsal, jestli nezvažuje kandidovat na jednu uvolněnou funkci, protože si myslím, že by byl/byla vhodná kandidát/ka, dostal jsem odpověď, že z toho a toho důvodu o tom neuvažuje,ale že mu/jí to navrhovali (předpokládám v soukromých rozhovorech) i jiní. Pokud to dotyčný/dotyčná bude považovat za vhodné k diskuzi, nemám problém ať můj email zveřejní, přepošle tobě, nebo mi napíše a já ho nijak neupravený zveřejním sám, jinak ho jako obvykle během pár dní smažu.

Při původní volbě jsem taky někomu zavolal, aby zvážil/a kandidaturu a taky bylo mi řečeno, že takto ho/ji, předpokládám skrytě, vyzvali další členové a že to zvažuje.

Taky jsem nedávno dvěma členům jednoho z MS napsal přes fórum, něco ve smyslu čím to je že jejich část kraje není moc aktivní atd. Přesně si nepamatuju obsah, nedělám a nerozesílám screenprinty, ale dnes jsem na odpověď druhého z nich odpovídal.

Jindy mi jiný člen/ka řekl, proč byl na základě domluvy na čelo kandidátky podpořený někdo konkrétní a nepovažoval jsem to, že pokud se nějaká skupina dohodla na podpoře někoho a nenapsala to na fóru,ale v součinnosti hlasovala, že by se dopustili něčeho nekalého, jen mi nepřišlo, že byl vybrán ten z mého pohledu nejvhodnější. atd..


Pokud někdo kdo je v politice aktivní řekne, že on/ona se občas, pro většinu neviditelně, nebaví o jiných vhodných, nebo nevhodných kandidátech, nebo někomu nesjednává podporu u jiných např. mezi 4 očima, spíš než za naivního bych si myslel, že lže a znepokojilo by mě proč lže o něčem o čem víme, že se běžně děje. A předpokládám, že se to děje i v KM a pokud o tom neví KoDo nevím kdo jiný by o tom měl vědět.

Můj příspěvek byl o tom aby ty nominace probíhali, z mého subjektivního pohledu, trochu víc uvážlivěj. A třeba pokud je to reálné ať jsou i předjednané s kandidáty. A to ať otevřeně na schůzích, fóru, nebo pro většinu skrytě, že si někdo zavolá napíše, cíleně, nebo náhodně se potkají a pod.Přestože ty hromadné nominace byli už dříve, u čela byli logické, tak teď u nominací na jedno uvolněné místo si nemyslím, že je uvědomělé opakovaně navrhovat některé, kteří to už opakovaně zřetelně a odůvodněně odmítli. V té chvíli bych spíš čekal právě ten pro ostatní skrytý telefonát nebo zprávu a dotaz, tak co nerozmysleli jste si to, pokud jo navrhnu tě a podpořím svým hlasem.

Tak snad se ty pochybnosti snad zmenšili, pokud to je stále neobratné tak se naopak zvětšili. V obou případech, pokud bude zájem jsem připraven to vysvětlit i, pro ostatní skrytě, cestou telefonátu popř. osobního rozhovoru.

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Jana.Skopalova
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 30
Registrován: 23 lis 2018, 17:36
Profese: Koordinátor poprodejní péče
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 42 poděkování

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od Jana.Skopalova »

Yveta.Martinkova píše: 04 bře 2020, 12:27 Přijatých nominací málo,

nominuji:

@Lucie.Malikova
@Martin.Valasek
@Filip.Matuska
@Pavel.Beznoska
@Jaroslav.Sevcik
@Jana.Skopalova
@Zuzana.Fiserova
@Lubomir.Dolezal
@Linda.Matuskova



A podporuji nominace Václava Včelici, Zdeňka Třose.

Samozřejmě i dalších, ale ti už nominaci zde odmítli :(
Děkuji za nominaci, ale nepřijímám. První chci nasbírat zkušenosti nejdřív na regionální úrovní a taktéž si myslím, že by "síly" měly být zastoupeny rovnoměrněji mezi MS. Jana
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Skopalova za příspěvky (celkem 4):
Hana.Ancincova, Filip.Matuska, Yveta.Martinkova, Vratislav.Krejcir
Uživatelský avatar
Vratislav.Krejcir
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 714
Registrován: 21 pro 2010, 20:44
Profese: Markeťák a ajťák
Bydliště: Kroměříž, Na Prasečím kopečku
Dal poděkování: 987 poděkování
Dostal poděkování: 964 poděkování

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od Vratislav.Krejcir »

Poprosím ty, kteří přijmou nominaci, ať zde napíšou nominační řeč, tak jak to bylo předtím u volení PKS, mělo by to být samozřejmostí. Díky moc.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vratislav.Krejcir za příspěvky (celkem 5):
Jaromir.Horky, Libor.Adamek, Filip.Matuska, BenjaminPierce, Yveta.Martinkova
„Aby ses vyhnul kritice, nic nedělej, nic neříkej, ničím nebuď.“
Zuzana.Fiserova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 158
Registrován: 31 říj 2018, 14:12
Profese: ekonom
Dal poděkování: 113 poděkování
Dostal poděkování: 197 poděkování

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od Zuzana.Fiserova »

Ahoj, děkuji @Yveta.Martinkova za nominaci, které si velmi vážím, ale nominaci nepřijímám. V nadcházejícím čase se chci maximálně soustředit na krajské volby a zároveň nezanedbávat svůj zlínský zastupitelský mandát. Krom toho je Zlín zastoupen v PKS Jirkou Jarošem, takže by (dle mého názoru) mohla dostat prostor jiná část našeho kraje :-) Omlouvám se, že reaguji až nyní, byli jsme na jarních prázdninách, v bezpečné vzdálenosti od šílenství prázdných regálů a výhružných sms zasílaných ministrem zdravotnictví na mobily nezletilých spoluobčanů...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Fiserova za příspěvky (celkem 2):
Lubomir.Dolezal, Libor.Adamek
Uživatelský avatar
anonym80555
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 159
Registrován: 06 črc 2018, 22:30
Profese: produkťák, designérka, studentka aj.
Dal poděkování: 412 poděkování
Dostal poděkování: 247 poděkování

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od anonym80555 »

Děkuji za důvěru, nicméně nominaci nepřijímám. Na podzim jsem nezískala dostatečnou podporu k tomu se stát členkou PKS, myslím, že teď by to nebylo jiné (tím však nevylučuji, že se o to v budoucnu znovu nepokusím). Současně si myslím, že nastoupit v průběhu, kdy mám na některé věci jiný pohled, než současné PKS, by už v rozběhnuté práci na kampani nebyl ideální stav.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym80555 za příspěvky (celkem 3):
Filip.Matuska, Jaromir.Slezak, Vladislava.Smith
Uživatelský avatar
Vratislav.Krejcir
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 714
Registrován: 21 pro 2010, 20:44
Profese: Markeťák a ajťák
Bydliště: Kroměříž, Na Prasečím kopečku
Dal poděkování: 987 poděkování
Dostal poděkování: 964 poděkování

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od Vratislav.Krejcir »

Právě jiný názorový proud, možnost vložit do věcí svůj pohled a navrhovat své řešení je žádoucí. Za mě by to měl být někdo ze směru Vsetín, Vizovice, Valmez, Rožnov - tak aby i tato část ZLK byla obsažena v předsednictvu a mohli se podílet na vedení Zlínského kraje. Je to také o odpovědnosti, kterou by tím na sebe měli přebrat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vratislav.Krejcir za příspěvky (celkem 4):
Michal.Stepanik, anonym80555, Denis.Rychtar, Jaromir.Slezak
„Aby ses vyhnul kritice, nic nedělej, nic neříkej, ničím nebuď.“
Uživatelský avatar
Filip.Matuska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 95
Registrován: 03 úno 2018, 18:32
Profese: fotograf
Bydliště: Kroměříž
Dal poděkování: 916 poděkování
Dostal poděkování: 82 poděkování

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od Filip.Matuska »

Díky za nominaci, nicméně nepřijímám. V PKS by se mi líbila @Lucia.Sirinova, nicméně chápu její důvody. Souhlasím s tím, že je v PKS potřeba hlavně jiný názorový proud (nevím nakolik je to myšleno upřímně, vzhledem k dosavadnímu vývoji), i s tím, že by se měl víc zapojit východ.
místopředseda MS Kroměříž (zatím :-) ...tak už ne ;-) )
člen Komise sociální a zdravotní, člen Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality (Kroměříž) ...zatím :-)

„Kritika není negace.“ — Tomáš Garrigue Masaryk
Uživatelský avatar
Linda.Matuskova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 295
Registrován: 04 úno 2018, 10:49
Profese: fotografka, máma
Dal poděkování: 432 poděkování
Dostal poděkování: 291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od Linda.Matuskova »

Díky za nominaci, ale už těch pirátských aktivit mám tak akorát tolik, abych je vůbec zvládla dotáhnout do zdárného konce... Nevylučuji však, že se situace změní a budu znovu kandidovat :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Linda.Matuskova za příspěvek:
anonym80555
MS Kroměříž, za Piráty předsedkyně Komise pro školství, výchovu a vzdělávání (Kroměříž)
kontakt www.lindamatuska.cz, www.go-ed.cz, fb: https://www.facebook.com/linda.matuskova.pirati, tel.: 774410116
Uživatelský avatar
Zdenek.Tros
Příspěvky: 453
Registrován: 20 lis 2017, 14:10
Profese: Podnikatel
Dal poděkování: 568 poděkování
Dostal poděkování: 574 poděkování

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od Zdenek.Tros »

Děkuji za nominaci. Nominaci jako jeden z mála přijímám.
Připadá mi to, že by primárně měli nominaci přijmout čistě členové z "východu", což mi připadá trošku uhozené, ale budiž. :)
Já jsem z nejvýchodnějšího města z celé ZL pirátské mapy, avšak možná trošku více na východ je ještě Petr Lušovský (ale jen o pár set metrů) :)))
Tak či tak prosím při hlasování zvážit mou nominační řeč níže a pokud mne nezvolíte, tak se upřímně nebudu ani trošku zlobit :).....

Omlouvám se, že nominační řeč píši až na poslední chvíli, ale stále jsem čekal a doufal, že zde uvidím nějakou zajímavou nominační řeč a podpořím spíše někoho z Vás (určitě by mi více záleželo na osobnosti, než na tom odkud je), ale nestalo se tak....

Za poslední dobu jsem byl tak trochu skeptický co se týká aktivit pirátů ZLK. Přiznávám se (bez mučení) i já sám jsem byl minimálně aktivní.

Pro Piráty ZLK mohu něco dělat a částečně Vám věnovat svůj drahocenný čas (čas je to nejdůležitější a nejdražší co člověk má), akorát potřebuji motivaci, určitý motor, který by mne poháněl a tato práce by mne vnitřně naplňovala a hlavně potřebuji mít určité měřitelné cíle, výsledky a vize, které nás někam posunou.

Jsem členem Pirátů přes dva roky. Nyní jsem člen Kontrolního výboru RpR a předseda Dozorčí rady Komerčních domů Rožnov. Co se týká komunální politiky, tak mi to dává nějaký smysl a určité věci se nám daří měnit, i když pomalu....

Největší problém ZLK vidím v tom, že nemáme společnou vizi, která by nás hnala dál a stmelovala, která by byla našim motorem a stáli bychom si za ní. Stále mi tak nějak připadá, že naši kocábku vezeme na značce Pirátů, bez které by po nás neštěkl ani pes a spoléháme se na to, že stačí napsat volební programy jako nějakou seminární práci a třeba to nějak dopadne.... A nemyslím tím čistě krajské volby...
Ale jak z kocábky udělat loď nové generace?

Chtěl bych aby se přešlo od slov k činům a přestaly se řešit žabomyší války, nepodstatné dohady apod. Představte si naše konverzace za poslední 2-3 roky na Slacku, FB, Rocketu, Zulipu - co jsme tam řešili... a myslím si, že 80% toho bylo jen tlachání bez nějakého výsledku, bez vize, jen abychom zaplnili prostor v domněnce, že se stále něco řeší.

Byl bych rád, kdybychom méně diskutovali o problémech, ale o to více je reálně řešili.
Rozdělili si úkoly a co je snad vůbec nejdůležitější, tak si určili termíny s nějakými výstupy, které nebudou jen čistě vázány na termíny voleb.

Také nejsem v této době úplným zastáncem PiCe. Možná to bude jiné po krajských volbách, ale mám pocit, že po otevření to chvíli bude fungovat díky pár nadšencům - po čase nadšení opadne a bude to jen finanční přítěž pro kraj.
Těch 20-30 k, které by Pice měsíčně stálo bych spíše investoval do lidských zdrojů, případně našel někoho na plný úvazek, kdo by se Pirátům ZLK věnoval na 100% a tak nějak se chopil kormidel. Někdo jako Jarda, ale ještě více zapálený. Může to být klidně i někdo z našich řad, kdo by dostal druhou mízu a měl na to čas.

Omlouvám se za mou kritiku, kritizovat je velice jednoduché, ale pak něco reálně a systematicky řešit je druhá věc a klobouk před tím tomu, kdo to dokáže v dobrovolnickém režimu.
Já jen čistě reálně hledám palivo do motoru, které by mne popohánělo k výsledkům, které by měly jasné zadání a jasný reálný cíl a motivaci - snad mě aspoň trochu chápete. :))
Myslím si, že toto palivo hledá mnoho z nás, kteří mají svou práci, rodinu své koníčky a pak Piráty, u kterých v poslední době ani neví, zdali je to ještě vůbec koníček či nikoliv.

Pokud bych byl zvolen, tak za mě bude prioritou, abychom společnými silami našli:
VIZI, CÍLE A MOTIVACI PRO VŠECHNY ČLENY V ZLK.

Zdeněk
Uživatelský avatar
Zdenek.Tros
Příspěvky: 453
Registrován: 20 lis 2017, 14:10
Profese: Podnikatel
Dal poděkování: 568 poděkování
Dostal poděkování: 574 poděkování

Re: KF ZlK 12/2020 Doplnění krajského předsednictva- Nominace na funkci 4.místopředsedy /jednání/

Příspěvek od Zdenek.Tros »

Co se týká programu do krajský voleb, tak smekám před Hankou i ostatními, kteří reálně tvoří program. Vůbec Hance nezávidím tuto pozici a vážím si jí i ostatních.
V Rožnově jsme program a kampaň sestavili taky tak nějak jako "seminární práci" bez zkušeností, ale dostali jsme se do zastupitelstva a stále se máme co učit a zdokonalujeme se.
Má kritika nesměřovala k jednotlivcům, ale spíše ke kraji jako takovému i včetně mě. Na krajské úrovni jsme za ty 2-3 roky skoro nic nezměnili, takřka vůbec se o nás nepsalo.... Každopádně pokud budeme mít zastupitele v kraji, tak budeme mít více možností nahlédnout pod pokličku a můžeme se tak i více zviditelnit a něco i reálně řešit.
Ale jak jsem již psal - kritizovat je jednoduché, ale pak něco systematicky řešit v dobrovolnickém režimu je věc druhá. Takže ta kritika je hlavně mířená i na mou hlavu :)))
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Tros za příspěvky (celkem 7):
Vratislav.Krejcir, Martin.Valasek, Libor.Adamek, Denis.Rychtar, BenjaminPierce, Jiri.Jaros, Andrea.Mareckova
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Zlínský kraj“