Rozhovor s Kalouskem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Spirit
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 48 poděkování

Re: rozhovor s Kalouskem

Příspěvek od Spirit »

:) Dokument použitý jako předvolební spot. Také zůstává zásadní otázka, jak celý rozhovor začal a proč jste vlastně po tom dobytkovi chtěli autogram.
... and the Spirit of God was hovering over the waters. :D
Martin.Broz
Profese: SMRT MODERACI
Dal poděkování: 426 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Broz »

Popisuje to Solis (DSZ) oznaceny tusim za dejvicke hovno.
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domo ... -a-kokoty/
Miroku4chan
Profese: ~de geso
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Příspěvek od Miroku4chan »

Od zveřejnění inkriminovaného videa už uběhl bezmála měsíc a půl, Martinův link zde během té doby koloval několikrát a i přesto se nacházejí noví a noví lidé, kteří sice naprosto netuší, která bije, ale o to větší butthurt mají z toho, že se někteří členové ČPS vůbec opováží mít na celou věc jiný názor než oni..
Šnek

Příspěvek od Šnek »

Vážený jzvc, přiznávám, že patřím k těm, jimž není pomoci. Nejen že jsem dosud nepochopil, že mělo jít o dokument, já to dokonce pochopit ani nechci. Nejde mi o svatou pravdu vašeho skvělého dokumentu (dokumentujícího žoviálního sprostě mluvícího Kalouska obklopeného několika politováníhodnými žadateli o autogram), jde mi o to, jestli mě členové vaší strany, tak jak sami sebe prezentují veřejnosti, mohou přsvědčit o svých schopnostech něco změnit. Zatím to vypadá, že mi opravdu pomoci není a že se mě ze všech sil snažíte přesvědčit, abych vollil někoho jiného. Ostatně i ten váš "dokument" mohl Kalouskovi pár bodů přihrát, vám ovšem sotva. Nebo si myslíte, že komunikací ve stylu "Von mluví spróóśtěěě, to se řeeeeknéééé" něco dokážete?
Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Podle průzkumu sanep nás měsíc před volbami znalo méně než padesát procent INTERNETOVÉ populace. Den před volbami to určitě bylo o něco lepší, ale stále to byla bída třeba v porovnání s Dělnickou stranou (to usuzuji minimálně z toho, že stále potkávám lidi, kteří o nás neví vůbec. V této situaci se prosím nedivte naší snaze o zvditelnění "Za každou cenu". Být den před volbami na všech hlavních zpravodajských serverech je pro nás prostě úspěch, byť je to kontroverzní video.

Taky jsem z toho videa nebyl úplně šťastný, ale vidím ho v tomhle světle.

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Šnek

Příspěvek od Šnek »

Mik. Ferjenčíku, souhlasím, že se vám tímto podařilo dát o sobě vědět, ale bylo to, jak správně píšete "za každou cenu". Jestli se z toho poučíte do příště, dobrý; z této diskuse mám ale nepříjemný dojem, že přinejmenším část z vás dosud nepochopila, že jde o něco jiného než uhájit dobrou myšlenku toho videa (kterou jsem miochodem dosud nepochopil). Dnes jsem se na to video podíval znovu, pozorně a ani teď jsem na Kalouskově chování neshledal nic závadného, kromě toho, že si myslí, že piráti jsou kokoti. Prostě si na vás smlsnul, byli jste velmi snadná kořist.
Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Stejnej flejm jako na veřejném fóru byl i na vnitrostranickém fóru... Na video jsou rozporuplné reakce, většina lidí se imho zasmála a dál to neřešila, bohužel nemáme žádný způsob jak změřit jeho dopad.

K poučení můžu říct jen to, že jsme založili Pirátské noviny (www.piratskenoviny.cz) a Černou perlu (na webu se pracuje, bude to naše mládežnická organizace), což jsou organizace, které se na podobné akce hodí mnohem víc.

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Martin.Broz
Kontaktovat uživatele:

Jeste k tomu neco poznamenam i kdyz uz sem o tom tady myslim mluvil.

1. NOVA a PRIMA projevila zajem video odvysilat ve vecernich zpravach. Kdyz to ale videli, dostali strach a duvod, proc to nevysilali byl takovyho:
"Je par dni pred volbama, my nevime jak dopadnou a kdo bude vladnout. Treba to bude Kalousek. Pochopte, ze tohle odvysilat nemuzeme. Stojime na tenkem lede."

2. Nejvetsi zpravarske weby to ale narozdil od televizi na titulni stranku zaradily. A to v takove souvislosti a s komentarem Kalouska, ze ho nekdo sproste provokoval.
Karel Sw. tomu pak nasadil korunu, kdyz se ke Kalouskovi pridal a prohlasil neco o sprostracich co obtezovali Kalouska pred snemovnou.

3. Pouze prvnizpravy.cz se zajimaly jak to bylo doopravdy. Proto prislo vyjadreni Solise, ktery v tom ucinkoval ze vsech nejaktivneji.

4. TOP09 to pak jeste zachranovala tak, ze si sama tiskla tricka s kokotama aby z toho udelala jeste vetsi frasku. A i o tom pak novinari radostne psali.

Z toho je vidno par faktu:
Vedeni medii se politiku boji.
Media nejsou nezavisla na politicke reprezentaci statu. (Vydavatele novin jsou velkymi mecenasi politickych stran)
Media delaji politku.
Pravda neni dulezita.

Efekt jaky to vyvolalo byl ale jeden velmi podstatny.
Tak sem se po volbach rozcilil, ze sem ve spolupraci a na natlak ostatnich akcnich piratu i nepiratu do nekolika dni spustil Piratske Noviny.
Proste proto, abychom si v tom medialnim prostoru zacali budovat postupne vlastni kanal, ktery nam nikdo nezakazuje, nemanipuluje, neprekrucuje a necenzuruje.
Šnek

Příspěvek od Šnek »

Mart. Broži, vaše zkušenosti kolem zveřejnění videa, jak je popisujete, jsou užitečné a varovné. Pokud je to tak, pak je dobře, že to video vzniklo a bylo zveřejněno. A jestli podnítilo vznik Pirátských novin, tím líp. Pro mne je jen pořád nepochopitelné, že jak u vás, tak u jmenovaných TV budilo video dojem, že by mělo Kalouskovi uškodit. Prohlásil tam, že si myslí, že piráti jsou kokoti, protože si chtějí přivlastňovat cizí majetek. Byl to sám Kalousek, kdo zmínil jádro vašeho programu (!) a zúčastnění piráti této nahrávky na smeč nedokázali využít, místo toho se s ním dohadovali, jestli se má podepsat "kokotovi", "hovnu" nebo jen křestním jménem apod. A přestože Kalousek na mne z toho videa působil vcelku sympaticky (čtete správně!), nezajímá mě Kalousek, zajímají mě Piráti. Proto jsem byl znechucen. A proto doufám, že až o sobě příště dáte vědět širší veřejnosti, nebudu z toho mít podobné pocity, jako když jsem sledoval jinou svou oblíbenou političku odpovídat na otázku "co je biomasa".
Martin.Broz
Kontaktovat uživatele:

Na me to video pusobilo usmevne, zaraditelne spis do Silvestrovske hitparady a Kalouska nemohlo zesmesnit ci vyrazne poskodit. Prislo me i docela sympaticky.
Takto sem ho popisoval redakci televize, kdyz si pro nej chteli poslat ridice aby to stihli do vecera probrat.
Zjevne ale mohl rozsah medialni publicity odvysilanim v televizi nabrat jiny smer, ktery se nedal predem predvidat a dusledky by mohly byt znicujici, stejne jako v pripade Topolankova videa.
Stacilo by malo. Jinak vyladeny komentar, nez ten, ktery byl k videni na webech i*.cz.
V zapadni evrope rezignuji ministri, kancleri i prezidenti i po daleko mirnejsich excesich nez byl tento a to treba jenom proto, ze se chovaji neslusne, hulvatsky, nejapne, nebo sproste.
I tak se domnivam, ze duvodem k neodvysilani zaznamu v televizi, by napr. v Britanii nebo Nemecku, nebyl duvod "volby za dvermi", obavy z dopadu nasledku na verejne mineni nebo politicky tlak.
A ze se tam novinari boji min nez u nas a mene spolupracuji ruku v ruce s politiky nez u nas, je myslim docela dobre videt.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“